.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ & ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΟΚ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2021 21:50

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                  Αθήνα 22 /4/2021
                                                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 83

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ & ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΟΚ

 

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, ούτε η Περιφερειακή Αρχή, ούτε ο εκάστοτε Δ/ντής να απαιτεί από τους υπαλλήλους οποιασδήποτε υπηρεσίας να θέτουν τα προσωπικά τους ΙΧ αυτοκίνητα, προκειμένου να μπορούν να εκτελεστούν οι κάθε είδους αρμοδιότητες.
Πόσο μάλλον να ζητά και εξηγήσεις γιατί οι υπάλληλοι αρνούνται να τα διαθέσουν!!!
Στη κατεύθυνση αυτή αντί ο αναπληρωτής Διευθυντής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Έβρου να αναζητά ευθύνες στους υπαλλήλους που δεν κάνουν χρήση των Ι.Χ αυτοκινήτων τους για την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων με το υπ’ αριθ. έγγραφό του 89609/6525/13-4-2021, να απαιτούσε να έχουν στη διάθεσή τους οι υπάλληλοι τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να εργάζονται με αξιοπρέπεια και με βάση τις επιστημονικές τους γνώσεις, να αναζητούσε τις λύσεις σ’ αυτούς που δημιούργησαν την κατάσταση και όχι στους υπαλλήλους της υπηρεσίας του που είναι τα θύματά της.
Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και την «απαγόρευση» των προσλήψεων, για τον περιορισμό στην κατανάλωση των καυσίμων κατά 50%, για την περικοπή των λειτουργικών εξόδων και μισθών, για την μη ανανέωση του εξοπλισμού, την αύξηση της γραφειοκρατίας, την ουσιαστική «απαγόρευση» της καταβολής υπερωριακής αποζημίωσης.
Οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται στις υπηρεσίες.
Οι συνάδελφοι δεν έχουν καμιά υποχρέωση να χρησιμοποιούν τα ΙΧ αυτοκίνητά τους, ούτε προσλήφθηκαν με την προϋπόθεση να τα διαθέτουν για την εκτέλεση των υπηρεσιακών αναγκών. Χάρη κάνουν στην υπηρεσία!!!!
Καταγγέλλουμε όλους τους υπευθύνους για αυτή την κατάσταση και απαιτούμε από τον μεν Διευθυντή της ΔΑΟΚ να ανακαλέσει το έγγραφό του άμεσα, από τη δε Περιφερειακή Αρχή να εξασφαλίσει όλα τα μέσα που απαιτούνται για να προσφέρουν οι υπάλληλοι τις υπηρεσίες τους με αξιοπρέπεια και γνώμονα την εξυπηρέτηση της δημόσιας υγείας. Το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία αφού οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι είναι υπεύθυνοι και για τον φυτοϋγειονομικό και ποιοτικό έλεγχο των εισαγόμενων τροφίμων από τρίτες χώρες στο τελωνείο Κήπων.

 

Π.Α.
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
-κ. Περιφερειάρχη
-κα Εκτελεστική Γραμματέα
-Προϊστάμενο ΔΑΟΚ

 

Κοιν/ση
1.Υπουργείο Εσωτερικών
-κ. Υπουργό
-Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.
2. ΕΝΠΕ

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                 ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Η κοροϊδία της «αυτοδιάγνωσης» στις εξετάσεις οδήγησης PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2021 21:48

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                     Αθήνα 22/4/2021
                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 82

 

 

Η κοροϊδία της «αυτοδιάγνωσης» στις εξετάσεις οδήγησης

 

Η αποθέωση της «αυτοδιάγνωσης» και η αδιαφορία της κυβέρνησης για την προστασία της υγείας του λαού έφτασε στο σημείο να επιβάλλει τα self tests χωρίς να τα χορηγεί!!!
Εξήγγειλε με τυμπανοκρουσίες την έναρξη πολύπαθων δραστηριοτήτων, ανάμεσα τους και της εκπαίδευσης και των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, εξήγγειλε την δωρεάν διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες δραστηριότητες, αλλά «ξέχασε» να τους συμπεριλάβει στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις και τα ΦΕΚ, που έβγαλε, «ξέχασε» να «ανεβάσει» τα ΑΜΚΑ τους στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα καθώς και να ρυθμίσει τη δωρεάν διάθεση τους στους υποψήφιους οδηγούς.
Κατά άλλα η ΚΥΑ 24489 1558/17-04-2021 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας…» προβλέπει υποχρεωτική διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό έως και (24) ώρες πριν την εξέταση για τους υποψήφιους οδηγούς και (2) φορές την βδομάδα για τους εξεταστές και τους εκπαιδευτές, που έχουν φτάσει σε επαγγελματική απόγνωση με τις Σχολές τους τόσους μήνες κλειστές.
Και ενώ από την αρχή της πανδημίας απαιτούσαμε συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους, αυστηρά μέτρα προστασίας παντού, μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση αποθεώνοντας την «ατομική ευθύνη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έφτασε από την μια να την μετακυλύει στους ίδιους τους εργαζόμενους και μάλιστα στην τσέπη τους, κι απ’ την άλλη να προχωράει τους εμβολιασμούς με τον αραμπά...
Αυτές οι επιλογές, τα αδιέξοδα κι οι αντιφάσεις που δημιουργούν πελατεία στα ιδιωτικά εργαστήρια είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας.
Απαιτούμε να σταματήσει η κοροϊδία.
Απαιτούμε δωρεάν και ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας και διασφάλισης της υγείας και ασφάλειας των υπαλλήλων εξεταστών, αλλά και όλων των εμπλεκομένων (εκπαιδευτών, υποψηφίων οδηγών κλπ) στις εξετάσεις οδήγησης (θεωρητικές & πρακτικές), μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης, αίθουσες εξετάσεων, αυτοκίνητα κλπ.
Απαιτούμε δωρεάν, συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη κρατικών δομών υγείας, σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Απαιτούμε από όλες τις Περιφερειακές Αρχές να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                     ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά – Απαντάμε στην αντεργατική επίθεση PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021 02:23

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                          Αθήνα 19/4/2021
                                                                                        Αριθμ. Πρωτ.: 81

 

Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά – Απαντάμε στην αντεργατική επίθεση

 

Φέτος, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες της τάξης μας, οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, που ετοιμάζεται να την καταργήσει.
Θα απαντήσουμε αγωνιστικά στις εξαγγελίες της για την επιβολή της 10ωρης εργασίας, την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, για τη διεύρυνση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» στο δημόσιο, την προώθηση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, για το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Οι σχεδιασμένες αυτές ρυθμίσεις αφορούν και επιδρούν σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τινάζοντας απ’ τη μια στον αέρα την ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους και από την άλλη στηρίζοντας τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, φορτώνοντας και νέα βάρη στις πλάτες του λαού.
Είναι μέτρα με το βλέμμα στο «μέλλον», για να μπορούν να τσαλαπατούν κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει, για να μπορούν να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους σήμερα, τα παιδιά μας αύριο, σαν σύγχρονους σκλάβους.
Αποτελεί πρόκληση η κυβερνητική προπαγάνδα για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων ότι όλα θα γίνονται "μόνο αν τα θέλει ο εργαζόμενος", αφού όλοι γνωρίζουν ότι στους χώρους δουλειάς δεν κυριαρχεί η "ελεύθερη βούληση" του εργαζόμενου, αλλά η εντολή της εργοδοσίας. Θέλουν να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη, που οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα είναι πλήρως ελεύθεροι να απασχολούν όποτε και όσο θέλουν τους εργαζόμενους, να τους πληρώνουν με μισθούς που θα ξεκινούν από 200 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεσή τους 7 μέρες τη βδομάδα, προκειμένου να μπορούν να «ξεκοκαλίσουν» ανενόχλητοι τα δις του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης».
Φέτος, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, με χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, με δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται καθημερινά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας απάντηση στην κυβέρνηση για την εγκληματική της διαχείριση.
Θα απαιτήσουμε αγωνιστικά να σταματήσει να αφήνει το σύστημα υγείας αθωράκιστο, με ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μετατρέπει την «επίταξη» του ιδιωτικού τομέα της Υγείας σε ακριβοπληρωμένη αγορά υπηρεσιών, και τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου όπου χιλιάδες χειρουργεία, κρίσιμες θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις για σοβαρές ασθένειες ακυρώνονται αυξάνοντας έτσι τους θανάτους σε ομάδες του πληθυσμού που εκδηλώνουν ή αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες.
Φέτος, οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες στις 6 Μάη, με τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς θα διατρανώσουμε απεργιακά την απαίτησή μας να σταματήσουν η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η εντατικοποίηση, οι ιδιωτικοποιήσεις και η λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός των Περιφερειακών Αρχών, με τις κυβερνητικές «ευλογίες».
Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων
Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Στις 6 Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς και να χάσει το ουσιαστικό ιστορικό της περιεχόμενο.
Δίνουμε μαζικά το αγωνιστικό μας παρών στην Πανελλαδική, Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, που προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μάη.
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας καλεί τα πρωτοβάθμια Σωματεία να συζητήσουν και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, αξιοποιώντας όλα τα μέσα για να δοθεί μαζική απεργιακή απάντηση, για να δυναμώσει η αγωνιστική μας διεκδίκηση για:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Περιφερειών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων και τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς.
• Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.
• Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά.
• Χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων και αποζημιώσεων στους εργαζόμενους στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
• Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας.
• Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.

 


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ

 

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021 01:09

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                    Αθήνα 18/ 4 /2021
                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 80

 

                                         Προς
                                                                   Συλλόγους-μέλη μας

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα και τα 13 και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ζαβερδινό Άλκη, Παγωνίδη Δημήτρη, Βαζούρα Δημήτρη, Ευστρατίου Χαράλαμπο, Λυριστή Μιχάλη, Κυριακόπουλο Γιώργο, Ασημακόπουλο Ανδρέα, Καραθανάση Δημήτρη, Τζάκο Αντώνη και Έφη Παπαλεξίου.
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εξελίξεις, με τις ιδιαίτερες δυσκολίες της πανδημίας, τις οποίες αξιοποιεί η κυβέρνηση για να επιταχύνει τους αντεργατικούς της σχεδιασμούς και να φορτώσει και νέα βάρη στις πλάτες του λαού.
Με την απόφαση ότι θα κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να μην σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι και να μην μειώσουν τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις τους, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα παρακάτω ζητήματα για τα οποία λήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις:

1. Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Στις 6 Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της σε ΓΣΕΕ κ.α. να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς. Απεργούμε με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που τιμούν τους αγώνες της τάξης τους και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα, τον αυταρχισμό και την καταστολή.

2. Να αναδειχτούν στους εργαζόμενους και να καταγγελθούν οι κυβερνητικές προσπάθειες εισόδου «ιδιωτών» στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών των Περιφερειών, μέσα από το πλήθος των νομοσχεδίων, που κατατίθενται όπως για τον κατευθυνόμενο, ψευδεπίγραφο «εσωτερικό έλεγχο», την «κρατική αρωγή» κλπ.

3. Καταδικάζει κάθε ενέργεια εκχώρησης και ιδιωτικοποίησης αρμοδιοτήτων, όπως και την συγκρότηση Αναπτυξιακών Οργανισμών από Περιφερειακές Αρχές και άλλους ΟΤΑ κλπ, που προωθούνται με όλους τους τρόπους ακόμα πιο ευέλικτα με τις νέες κυβερνητικές ρυθμίσεις μέσα από το νόμο για τον «εσωτερικό έλεγχο», όπου εκτός των άλλων παρουσιάζεται η προσπάθεια των Δημοτικών & Περιφερειακών Αρχών να «υφαρπάζουν» την υπογραφή των συναδέλφων ΙΔΟΧ μηχανικών ως «δικαίωμα»!!!

4. Καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, που σε τοποθέτησή του στη Βουλή δήλωσε ότι «μόνο το 20% των Δημοσίων Υπαλλήλων σηκώνει το βάρος της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα και υπάρχει μία νοοτροπία που οδηγεί και τον καλό στην περιθωριοποίηση και την αδιαφορία…»!!!

5. Να απαιτηθεί να σταματήσει η προσμέτρηση της κανονικής άδειας στις άδειες «ειδικού σκοπού» που λαμβάνουν οι συνάδελφοι, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της πανδημίας της covid-19.

6. Να δοθούν οδηγίες (νομική γνωμοδότηση κλπ) στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους για την απαίτηση χορήγησης των ΜΑΠ και άλλων μέσων προστασίας και αποτίμησης σε χρήμα όσων δεν χορηγήθηκαν.

7. Καταδικάζει τα φαινόμενα διαφθοράς που παρουσιάστηκαν στην Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Πιερίας και απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν και να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, καθώς και σε κάθε άλλη καταγγελία. Ταυτόχρονα απαιτεί για άλλη μια φορά από τις Περιφερειακές Αρχές και την κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, που διατηρούν ένα διάτρητο νομικό πλαίσιο, που δημιουργεί το έδαφος για κάθε είδους παράτυπες ή ακόμα και έκνομες ενέργειες και να προχωρήσουν σε μέτρα, που θα διασφαλίζουν την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίζουν με διαφάνεια την ορθή εκτέλεση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των Δ/νσεων Μεταφορών, που θα ξεχωρίζουν «την ήρα από το στάρι».

8. Να παρέμβει ενάντια στην απαράδεκτη στάση του προϊσταμένου της ΔΑΟΚ της Π.Ε. Έβρου, που με τις «πλάτες» της Περιφερειακής Αρχής εγκαλεί τους εργαζόμενους της υπηρεσίας για την άρνησή τους να κινούνται με τα ιδιωτικά τους ΙΧ αυτοκίνητα για εκτέλεση υπηρεσίας!!!

9. Να συνεχίσει την απαίτηση για την πλήρη νομική κάλυψη των υπαλλήλων, μετά την απόρριψη από τον υπουργό Εσωτερικών της σχετικής τροπολογίας που κάλυπτε τις ανάγκες μας και κατατέθηκε στη Βουλή.

10. Ενώνουμε τη φωνή μας και στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων με το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας» για παράταση των συμβάσεών τους τουλάχιστον έως τέλος του 2021, για να σταματήσουν να τους αντιμετωπίζουν ως «τρίτης κατηγορίας» εργαζόμενους σε μισθό και δικαιώματα, για να σταματήσει το καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας και για να καλυφθούν όλα τα κενών με μόνιμο προσωπικό.
Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

 

Για το Δ.Σ.

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                     ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ ΟΣΥΑΠΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021 22:38

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

                                                                                          Αθήνα, 9/ 4 /2021
                                                                                        Αριθμ. Πρωτ. : 79
 

                                                     ΠΡΟΣ τα μέλη του Δ.Σ.
                                                         1. Σταμκοπούλου Νατάσα
                                                     2. Ανδρεαδέλλη Γιάννη
                                                  3. Παγωνίδη Δημήτρη
                                            4. Ζαβερδινό Άλκη
                                                5. Βαζούρα Δημήτρη
                                                          6. Ευστρατίου Χαράλαμπο
                                             7. Λυριστή Μιχάλη
                                                       8. Κυριακόπουλο Γιώργο
                                          9. Τζάκο Αντώνιο
                                           10. Παπαλεξίου Έφη
                                                      11. Ασημακόπουλο Ανδρέα
                                                    12. Καραθανάση Δημήτρη

 

Σας καλώ μέσω της υπηρεσίας e:presence.gov.gr, με τηλεδιάσκεψη, δεδομένων των προβλημάτων και των αντικειμενικών δυσκολιών με την πανδημία του covid-19, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 και ώρα 10.00, με θέμα ημερήσιας διάταξης: εξελίξεις, νομοσχέδιο για εργασιακά, ρυθμίσεις νομοσχεδίου για «εσωτερικό έλεγχο», προσλήψεις-κινητικότητα, εργασιακά προβλήματα και προώθηση επίλυσής τους.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΒΕΤΑ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ

 

 

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 140

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση