.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 28 Ιούλιος 2021 18:57

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. - www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                             

                                                                 Αθήνα 27/7/2021
                                                                             Αριθμ. Πρωτ.: 100            

                                                                                           

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

 

Είναι γνωστό ότι η πρόσφατη τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνδέθηκε με σημαντικές παρατηρήσεις και διαφωνίες από τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους, καθώς και με καταγγελίες εργαζομένων για συγκεκριμένα ζητήματα.
Από την μεριά της η Περιφερειακή Αρχή όχι μόνο δεν έλαβε τίποτα υπόψη της αλλά προχώρησε και σε αυθαίρετες τοποθετήσεις υπαλλήλων με την υπ’ αριθμ. 187038/18-06-2021 Απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την «Επανατοποθέτηση προϊσταμένων και κατανομής προσωπικού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Είναι χαρακτηριστικές οι αυθαίρετες μετακινήσεις - τοποθετήσεις Εποπτών Δημόσιας Υγείας από το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας στην Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, αλλά και στο Τμήμα ΚΤΕΟ της Π.Ε. Κορινθίας, που μάλιστα είναι κλειστό!!!
Οι συγκεκριμένες αυθαίρετες μετακινήσεις – τοποθετήσεις, που απορρέουν από την απόφαση κατανομής προσωπικού, υπηρετούν σκοπιμότητες, είναι αναιτιολόγητες και αβάσιμες και έρχονται σε αντίθεση με τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας ως ειδικότητα βάσει του Π.Δ. 83/1989(φεκ37/α/07-02-89) αλλά και ρυθμίσεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.
Οι αποφάσεις αυτές φέρνουν στην επιφάνεια εκτός από την ανάγκη αντιμετώπισης του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας και την ανάγκη νομοθέτησης υποχρεωτικού καθορισμού σε κάθε Οργανισμό της κατανομής των οργανικών θέσεων κατά κατηγορίες, κλάδους, και ειδικότητες του μόνιμου και ΙΔΑΧ προσωπικού σε κάθε οργανική μονάδα πέραν των προβλεπομένων για τις οργανικές μονάδες, την διάρθρωσή τους, τις αρμοδιότητες, την έδρα κάθε μονάδας κλπ.
Απαιτούμε:
• Από την Περιφερειακή Αρχή την ανάκληση όλων των αυθαίρετων μετακινήσεων – τοποθετήσεων των υπαλλήλων.
• Από το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει σε ρύθμιση ώστε να προβλέπεται σε κάθε Οργανισμό και η κατανομή των οργανικών θέσεων κατά κατηγορίες, κλάδους, και ειδικότητες του μόνιμου και ΙΔΑΧ προσωπικού σε κάθε οργανική μονάδα, ως ελάχιστο μέτρο ύπαρξης διαφάνειας και αντιμετώπισης του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας των Περιφερειακών Αρχών.

 

Π.Δ.

1. Περιφέρεια Πελοποννήσου
-κ. Περιφερειάρχη
-κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας
-Παρατάξεις Π.Σ.

2. Υπουργείο Εσωτερικών
-κ. Υπουργό
-Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

3. ΕΝΠΕ

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                       ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Συνεχίζουμε την «ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ» από όλες τις διαδικασίες της «αξιολόγησης» Συνεχίζουμε τον αγώνα για στελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες ικανές να ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Ιούλιος 2021 01:07

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. - www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710
Αθήνα 15/7/2021

                                                                                      Αριθμ. Πρωτ.: 99
                                                                                                      Προς: Συλλόγους-μέλη μας

 

Συνεχίζουμε την «ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ» από όλες τις διαδικασίες της «αξιολόγησης»
Συνεχίζουμε τον αγώνα για στελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες ικανές να ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες

 

Η σημερινή κυβέρνηση σταθερά προσανατολισμένη στην διάλυση, στην υποβάθμιση, την απαξίωση του δημόσιου τομέα και την χρησιμοποίησή του σαν εργαλείο στήριξης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, συνεχίζει όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να οικοδομεί το «σύγχρονο», ευέλικτο επιτελικό κράτος. Η λεγόμενη αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων, όπως και οι Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου, αποτελούν το μηχανισμό μέσω των οποίων θα έχει σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους και θα αναβαθμίζει τους πρόθυμους σε αρεστούς και τους αρεστούς σε άριστους.
Όταν ο Δημόσιος Τομέας είναι απογυμνωμένος από εργαζόμενους και το σύνολο των υπηρεσιών είναι υποστελεχωμένο, όταν η επιλογή στις θέσεις ευθύνης δεν γίνεται μέσα από δημοκρατικές, διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες και η απευθείας ανάθεση καθηκόντων θέσεων ευθύνης από παρέκκλιση έχει γίνει ο μόνιμος κανόνας, όταν οι χρηματοδοτήσεις κάθε χρόνο μειώνονται, ακόμα και σε ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς (υγεία, παιδεία), όταν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας συνεχώς αυξάνονται και ταυτόχρονα εντατικοποιείται κάθε μορφή εργασίας, όταν παραγωγικές δραστηριότητες του δημοσίου, άμεσα ή έμμεσα εκχωρούνται σε ιδιώτες, όταν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας είναι προσανατολισμένοι στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, η εμμονή οποιασδήποτε κυβέρνησης στην εφαρμογή ενός διάτρητου συστήματος αξιολόγησης, η οποία παράλληλα θα παράγει και δυσμενή αποτελέσματα είναι επικίνδυνη.
Οι εργαζόμενοι δεν συναινούμε, δεν νομιμοποιούμε, δεν συμμετέχουμε.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»
ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Απέχουμε από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης», για να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών, για να αποτρέψουμε τις μισθολογικές ανισότητες και την λογική των «μπόνους», τις δυσμενείς υπηρεσιακές μεταβολές, τις απολύσεις, τον διαχωρισμό, την ομηρία και την διάσπαση των συναδέλφων.

Συνεχίζουμε την «ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ» από κάθε διαδικασία που αφορά την «αξιολόγηση» σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας και του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, με μαζικές διαδικασίες και συλλογικό αγώνα.
Καταθέτουμε δήλωση συμμετοχής (συνημμένο σχέδιο) στην αποχή από την «αξιολόγηση» και την κοινοποιούμε στο πρωτοβάθμιο Σύλλογο, μέσα στις φετινές προβλεπόμενες προθεσμίες για την «αξιολόγηση»:
• Από 2/8/2021 έως 17/9/2021 ο αξιολογούμενος ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης κατά το σκέλος που τον αφορά.
• Από 20/9/2021 έως 26/11/2021 ο Α΄ αξιολογητής προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διενέργεια της συμβουλευτικής συνέντευξης και ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης κατά το σκέλος που τον αφορά.
• Από 29/11/2021 έως 31/12/2021 ο Β΄ αξιολογητής ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης κατά το σκέλος που τον αφορά.

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Ιούλιος 2021 03:02

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710
Αθήνα 30/ 6 /2021
                                                                                                 

                                                                                            Αριθμ. Πρωτ.: 97
                                   

                                                                       Προς
                                                                                                 Συλλόγους-μέλη μας

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα τα 9 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ζαβερδινό Άλκη, Παγωνίδη Δημήτρη, Κυριακόπουλο Γιώργο, Ασημακόπουλο Ανδρέα, Τζάκο Αντώνη και Έφη Παπαλεξίου.
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εξελίξεις, με την αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης να εξελίσσεται σε πολλά μέτωπα προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και την συνέργεια των Περιφερειακών Αρχών σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα το αντεργατικό έκτρωμα με το χτύπημα του 8ωρου και των συλλογικών διαδικασιών οργάνωσης των εργαζομένων, η νέα αντιασφαλιστική επίθεση στις επικουρικές συντάξεις, οι εκλογές για τα ΥΣ με την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην Αττική και η στάση συγκεκριμένων συνδικαλιστών.

Με την απόφαση ότι θα κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να μην σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι και να οργανώσουν όσο πιο αποτελεσματικά μπορούν τις διεκδικήσεις τους, η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα παρακάτω ζητήματα για τα οποία λήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις:

1. Εκτιμήθηκαν οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις και η αισιοδοξία που έδωσαν στους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στο αντεργατικό νόμο-έκτρωμα της κυβέρνησης (ν.4808/ 19-6-2021), που εντείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων, λύνοντας τα χέρια των εργοδοτών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για τσάκισμα του 8ωρου, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά την Κυριακή και όλο το πλέγμα των νομοθετικών ρυθμίσεων που κάνουν τον εργαζόμενο πιο «φτηνό», προκειμένου να θωρακιστούν η καπιταλιστική κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Αυτά άλλωστε γράφονται τόσο στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που προβλέπει ξανά ματωμένα πλεονάσματα σε βάθος δεκαετιών στις πλάτες του λαού, όσο και στο περιβόητο «Σχέδιο Ανάκαμψης», με τις εκατοντάδες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις να προστίθενται στο λογαριασμό των δις που θα πληρώσει ο λαός για να στηριχτεί το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας.
Γι αυτό εξάλλου το αντεργατικό έκτρωμα περιέλαβε μέτρα που χτυπούν την συλλογική οργάνωση των εργαζομένων, το απεργιακό και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

2. Καλεί τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους να συνεχίσουν να λειτουργούν σύμφωνα με τις καταστατικές τους διατάξεις, να μην τροποποιήσουν και να μην προσαρμόσουν τα καταστατικά λειτουργίας τους σύμφωνα με το αντεργατικό νόμο-έκτρωμα της κυβέρνησης (ν.4808/ 19-6-2021). Τα καταστατικά όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων αφορούν τους εργαζόμενους, έχουν θεωρηθεί – εγκριθεί από τα Πρωτοδικεία και είναι «ισχυρά».

3. Καταδικάστηκε η άμεση εφαρμογή των αντεργατικών ρυθμίσεων τόσο από την κυβέρνηση που με τις παρεμβάσεις της καταφεύγοντας σε ενέργειες αυταρχισμού κηρύχτηκε παράνομη άλλη μια απεργιακή κινητοποίηση, αυτή των εκπαιδευτικών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διεκδικήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, όσο και η απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής για λειτουργία των θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών τις Κυριακές, προβάλλοντας το υποκριτικό επιχείρημα της «εθελοντικής» συμμετοχής των εργαζομένων!!!, ανοίγοντας το δρόμο για παραπέρα τσάκισμα της Κυριακής-αργίας. Τα πρόσφατα αυτά παραδείγματα αποδεικνύουν πόσο κάλπικη ήταν η προπαγάνδα που προσπαθούσε να πείσει ότι ο αντεργατικός νόμος-έκτρωμα δεν αφορούσε το δημόσιο τομέα!!!

4. Συζητήθηκε η αντιμετώπιση της υπονομευτικής στάσης μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας απέναντι στις ομόφωνες αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων (Γ.Σ. & Δ.Σ. ΟΣΥΑΠΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΥΠΑ) ενάντια στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, απέναντι στον αγώνα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής για να ακυρωθεί στη πράξη η απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

5. Καταδικάστηκε η κυβερνητική απόφαση να παραδώσει την επικουρική ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα». Πρόκειται για αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που «καταλύει τη βασική αρχή της "αλληλεγγύης των γενεών" και χαρίζει 80 δισ. ευρώ, λεφτά των ασφαλισμένων, στα αρπακτικά των ιδιωτικών ομίλων της Ασφάλισης και της Υγείας, ενώ για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους «εγγυάται» μόνο νέες ανατροπές στο σύνολο της Ασφάλισης και φτώχεια στα γεράματα.
Η επικουρική σύνταξη, δεν θα είναι πια σύνταξη, αλλά επενδυτικό προϊόν, αφού οι εισφορές των εργαζομένων θα τζογάρονται και το ύψος της θα εξαρτάται από την απόδοση του τζογαρίσματος. Δηλαδή, κανείς ασφαλισμένος δεν θα γνωρίζει αν και πόση «σύνταξη» θα πάρει στο τέλος του εργάσιμου βίου του, αφού ο τζόγος μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε εξαΰλωση του «χαρτοφυλακίου». Και φυσικά, οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το κράτος εγγυάται τάχα τις επικουρικές συντάξεις τουλάχιστον μέχρι το ύψος των εισφορών που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι, είναι «παραμύθια για μικρά παιδιά», μιλώντας για «δεσμεύσεις» που αφορούν 30 και 40 χρόνια μετά! Δηλαδή, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει!
Όπως έγινε και με τα Εργασιακά, οι ανατροπές στην επικουρική ασφάλιση έρχονται να συμπληρώσουν παλιότερες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος, απ' όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, σε μια εποχή μάλιστα που με την άνοδο της παραγωγικότητας και την πρόοδο της τεχνολογίας, είναι πλέον εφικτή και αναγκαία η μείωση του εργάσιμου χρόνου, με μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αξιοπρεπείς συντάξεις. Στην κατεύθυνση αυτή η Ομοσπονδία απευθύνει κάλεσμα στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ενημέρωσης και οργάνωσης της αγωνιστικής μας απάντησης απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος, στην μείωση της συμμετοχής του κράτους και της εργοδοσίας στην ασφαλιστική δαπάνη, στην μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

6. Τέλος συζητήθηκαν οι μέχρι στιγμής εξελίξεις με τις τροποποιήσεις Οργανισμών των Περιφερειών και ο προγραμματισμός των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και του Γ.Σ., τοποθετώντας συνεδρίαση του Δ.Σ. στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβρη και του Γ.Σ. στην Αθήνα τον Οκτώβρη, μαζί με την ολομέλεια των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Συλλόγων.

 

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                             ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Η συνδικαλιστική δράση και η συναδελφική αλληλεγγύη δεν ποινικοποιούνται, ούτε στον Άλιμο, ούτε πουθενά! PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 23 Ιούνιος 2021 02:13

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                          Αθήνα 21/6/2021
                                                                                        Αριθμ. Πρωτ.: 95

 

Η συνδικαλιστική δράση και η συναδελφική αλληλεγγύη δεν ποινικοποιούνται,
ούτε στον Άλιμο, ούτε πουθενά!

 

Η Ομοσπονδία μας στηρίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Κατερίνα Γιαννούλια, Βασίλη Γκιτάκο, Μάριο Κατσουρό και Γιάννη Καπράλο οι οποίοι διώκονται ποινικά από την δημοτική αρχή Αλίμου, γιατί άσκησαν τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, προκειμένου να υπερασπιστούν και να στηρίξουν εργαζόμενη του δήμου Αλίμου, όπως όφειλαν.
Τις επόμενες μέρες, η δημοτική αρχή Αλίμου του κ. Ανδρέα Κονδύλη, γνωστή για τις αυθαιρεσίες, τον αυταρχισμό της αλλά και από τα εξώδικα που έχει στείλει σε σειρά σωματείων εργαζομένων, σέρνει στα δικαστήρια τα παραπάνω συνδικαλιστικά στελέχη, γιατί τον Ιούλιο του 2017 τόλμησαν μαζί με πλήθος εργαζόμενων, δημοτών και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, να υπερασπιστούν την τότε αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, η οποία άσκησε τα νόμιμα δικαιώματά της και διεκδίκησε την τήρηση της νομιμότητας στο δήμο Αλίμου, που είχε παραβιαστεί, όπως διαπίστωσε και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), σε έλεγχο που πραγματοποίησε. Για τον ίδιο λόγο, της δήθεν υπεξαγωγής …του δικού της εγγράφου-καταγγελίας, η συναδέλφισσα δικαιώθηκε πρόσφατα και στο εφετείο σε ποινική δίωξη που εκδικητικά είχε προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλίμου, με σκοπό την εξόντωση της.
Με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών οι οποίες δεν τεκμηριώνονται, ούτε από το ιστορικό, ούτε από το περιεχόμενο και την ουσία της υπόθεσης, καθώς η παρουσία τους είχε αποκλειστικό σκοπό την έκφραση συναδελφικής αλληλεγγύης και την υπεράσπιση της τότε αντιπροέδρου του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων, που άδικα κατηγορήθηκε και επιχειρήθηκε εκδικητικά η απόλυσή της, η δημοτική αρχή Αλίμου προσπαθεί να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση και την συναδελφική αλληλεγγύη και δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττει.
Η έκφραση της αλληλεγγύης και η απαλλαγή των συναδέλφων από τις παραπάνω κατηγορίες έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που η κυβέρνηση με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση, την έκφραση της αλληλεγγύης και την περιφρούρηση των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.
Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε και να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου, κάθε αγωνιστή, που μάχεται ενάντια στην κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, στον αυταρχισμό και στην καταπάτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
Καταδικάζουμε την τακτική της δημοτικής αρχής Αλίμου που πάει χέρι – χέρι με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και απαιτούμε την απαλλαγή όλων των συνδικαλιστικών στελεχών που διώκονται με στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την τρομοκράτηση και τη φίμωση των εργαζομένων.

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                 ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ ΟΣΥΑΠΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 23 Ιούνιος 2021 02:09

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

 

                                                                      Αθήνα, 20/ 6 /2021
                                                                 Αριθμ. Πρωτ. : 94

 

                                                              ΠΡΟΣ τα μέλη του Δ.Σ.

                                                                  1. Σταμκοπούλου Νατάσα
                                                              2. Ανδρεαδέλλη Γιάννη
                                                            3. Παγωνίδη Δημήτρη
                                                       4. Ζαβερδινό Άλκη
                                                           5. Βαζούρα Δημήτρη
                                                                    6. Ευστρατίου Χαράλαμπο
                                                      7. Λυριστή Μιχάλη
                                                                 8. Κυριακόπουλο Γιώργο
                                                    9. Τζάκο Αντώνιο
                                                     10. Παπαλεξίου Έφη
                                                                11. Ασημακόπουλο Ανδρέα
                                                              12. Καραθανάση Δημήτρη

 

Σας καλώ σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, στις 12.00, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Συγγρού 80, 7ος όροφος), με θέματα:


1. Εξελίξεις, νέος «εργασιακός» νόμος, εκλογές για ΥΣ – ηλεκτρονικές ψηφοφορίες – νέο ασφαλιστικό, εργασιακά προβλήματα & προγραμματισμός δράσης.


2. Προγραμματισμός συνεδρίασης Γενικού Συμβουλίου.


3. Οικονομικά.


4. Διάφορα.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ 

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 142

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση