.
Σεβόμαστε τους πολίτες και απαιτούμε νομοθετικό πλαίσιο, που να διασφαλίζει την επίλυση των αιτημάτων τους PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα  11/9/2018

Αριθμ. Πρωτ.:138

 

Προς

1. Υπουργό Υποδομών & Δικτύων
2. Περιφερειάρχη ΑΜΘ
3. Εκτελεστική Γραμματέας ΑΜΘ
4. Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης

 

 

Σεβόμαστε τους πολίτες και απαιτούμε νομοθετικό πλαίσιο,

που να διασφαλίζει την επίλυση των αιτημάτων τους

 

Για άλλη μια φορά, με αφορμή τις καταγγελτικές επιστολές προς ΜΜΕ που αφορούν υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον εύκολο δρόμο της απόδοσης ευθυνών στους δημοσίους υπαλλήλους κι όχι στους πολιτικούς προϊσταμένους τους, που νομοθετούν και συντηρούν αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών.

Ούτε βέβαια είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε τον υπουργό  Υποδομών και Δικτύων για τις ευθύνες του, που διατηρεί ένα αναχρονιστικό και διάτρητο νομικό πλαίσιο στα ζητήματα αρμοδιότητάς του, που δημιουργεί το έδαφος για την ταλαιπωρία των πολιτών.

Οι υπάλληλοι των Περιφερειών σεβόμενοι τους πολίτες που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες τους, ενώνουμε την φωνή μας για δημόσιες υπηρεσίες, που θα λειτουργούν  στην υπηρεσία των λαϊκών απαιτήσεων και αναγκών.

Σε αυτή την κατεύθυνση και πιστεύοντας ότι πρέπει να αποδίδονται  «τα του καίσαρα στον καίσαρα» θεωρούμε εντελώς αβάσιμη την καταγγελία για τη συνάδελφο της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Ξάνθης Αναστασία Φωτιάδου.

Ζητάμε την αποκατάσταση της συνάδελφου της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης η οποία ενήργησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τηρώντας το νομικό πλαίσιο χωρίς την πρόθεση ταλαιπωρίας κανενός πολίτη και ενημερώνοντας για κάθε ενέργεια άμεσα τους προϊσταμένους της και το υπουργείο.

Απαιτούμε την αναμόρφωση επιτέλους του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις αρμοδιότητες των Δ/νσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας, ώστε να διασφαλίζεται με διαφάνεια η ορθή εκτέλεση τους και η εξυπηρέτηση των πολιτών, μακριά από κάθε είδους παράτυπες κ.α. ενέργειες.

Κοιν/ση

Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Ξάνθης

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Εκφοβισμοί και διαδικασίες συγκάλυψης ; PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

 

Αθήνα  10/9/2018

Αριθμ. Πρωτ.:131

 

Προς

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

α. Γραφείο Περιφερειάρχη

β. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκφοβισμοί και διαδικασίες συγκάλυψης ;

 

Με αυθαίρετες και αναιτιολόγητες «μετακινήσεις» φαίνεται πως «επιβραβεύει» η Περιφερειακή Αρχή Στερεάς Ελλάδας τη συνάδελφο, που συνέβαλε αποφασιστικά στο ξεσκέπασμα του κυκλώματος χορήγησης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης στην Φθιώτιδα.

Η ιστορία ξεκινάει από τον Οκτώβρη 2014 όταν ως αναπληρώτρια προϊσταμένη στο Τμήμα Αδειών Οδήγησης της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας ανακαλύπτει παρατυπίες στην υπηρεσία σε ΠΕΙ, πλαστές σφραγίδες και υπογραφές υπαλλήλου ΚΕΠ σε βεβαιώσεις γνήσιου υπογραφών κλπ και ανακαλεί όσα πλαστά ΠΕΙ βρέθηκαν. Για την κατάσταση αυτή ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, όχι μόνο δεν έλαβαν κανένα μέτρο, αλλά φρόντισαν να απομακρύνουν την συνάδελφο, μετακινώντας την σε άλλη υπηρεσία (ΔΑΟΚ) και στη συνέχεια με εντολή Γενικού Διευθυντή Μεταφορών φρόντισαν να της επιβάλουν και έγγραφη επίπληξη!!!

Παρά τις αιτήσεις, τα υπομνήματα και τις καταγγελίες της συναδέλφισσας η Διοίκηση κώφευε…, έως ότου ο Εισαγγελέας έσκυψε στην υπόθεση και έβγαλε «λαυράκι», με αποτέλεσμα τρεις υπάλληλοι της Δ/νσης Μεταφορών Φθιώτιδας να βρίσκονται ήδη προφυλακισμένες…, ενώ στη δίκη που θα γίνει (η δίκη στις 5/9 αναβλήθηκε) η συνάδελφος θα είναι μάρτυρας κατηγορίας.

Όμως παρά την εξέλιξη αυτή ο εκφοβισμός της συναδέλφου δεν σταμάτησε ούτε τώρα.

Η Περιφερειακή  Αρχή για άλλη μια φορά στέλνει το μήνυμά της!!! και την μετακινεί σε άλλη υπηρεσία (Δ/νση Υγείας).

Οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να απαντήσουν:

- γιατί τιμωρούν την συνάδελφο, που είχε το σθένος να καταγγείλει τα κακώς κείμενα;

- ως στηρίζουν την διαφάνεια, το δίκιο και την νομιμότητα στη λειτουργία των υπηρεσιών;

Καταδικάζοντας την απαράδεκτη αυτή κατάσταση των αυθαίρετων και τιμωρητικών «μετακινήσεων» ζητάμε να επανέλθει η συνάδελφος στη θέση που είχε και επιτέλους κυβέρνηση, Περιφερειακές αρχές και ιδιαίτερα το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων να προχωρήσουν σε μέτρα, που θα διασφαλίζουν την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίζουν με διαφάνεια την ορθή εκτέλεση του συνόλου των αρμοδιοτήτων όλων των Διευθύνσεων.

Κοιν/ση

  1. Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων
  2. ΥΠΕΣ
  3. Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Φθιώτιδας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 20 Αύγουστος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 17 /8/2018

Αριθμ. Πρωτ.: 118

 

Προς

1. Περιφερειάρχες της χώρας

2. Υπουργό Εσωτερικών

Κρούσματα ιού Δυτικού Νείλου

Επαναφέρουμε την πρότασή μας για την ολοκληρωμένη και έγκαιρη υλοποίηση  του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών

 

Καθώς πληθαίνουν οι θάνατοι και οι νοσούντες από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορες ανακοινώσεις για το θέμα, άλλες που θέλουν να καθησυχάσουν κι άλλες κι άλλες που θέλουν να υπηρετήσουν μικροκομματικά συμφέροντα, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναφέρουμε την διατυπωμένη εδώ και καιρό από εμάς πρόταση για τον σχεδιασμό και την έγκαιρη υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών.

Η πρότασή μας μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο τους κινδύνους από την μετάδοση νοσημάτων από τα κουνούπια, αλλά να αντιμετωπίσει και γενικότερα ζητήματα και  ανάγκες προστασίας της δημόσιας υγείας.

Είναι αναγκαία η δημιουργία Οργανικών Μονάδων (Τμημάτων) ενταγμένων στις Υγειονομικές Υπηρεσίες (Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου) κάθε Περιφερειακής Ενότητας, κάθε Περιφέρειας, στελεχωμένες με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό (επιστημονικό, εργατικό κ.α.), οι οποίες θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν οι ίδιες όλο το πρόγραμμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, έγκαιρα, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές, εδαφολογικές κλπ συνθήκες και ιδιομορφίες κάθε περιοχής.

Θα βρίσκονται σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής και της χώρας που εμπλέκονται στο ζήτημα αυτό και κυρίως θα αποκτούν γνώση και τεχνογνωσία η οποία θα αποτελεί κτήμα της πολιτείας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας.

Το ίδιο μόνιμο προσωπικό, το οποίο θα έχει πλήρη απασχόληση, θα μπορεί να καλύπτει τους υπόλοιπους μήνες με προγράμματα εντομοκτονιών, μυοκτονιών και απολυμάνσεων  δημόσια κτίρια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία κλπ, προγράμματα, που και αυτά είναι άκρως απαραίτητα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τέλος θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση ζωοανθρωπονόσων που μεταδίδονται με ξενιστές και οι οποίες αφανίζουν ζωικό κεφάλαιο σε περιοχές της χώρας.

Τα 77 μέχρι τώρα κρούσματα από τον ιό του δυτικού Νείλου, που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, τα περισσότερα βέβαια στην Αττική, τα κρούσματα ελονοσίας άλλες χρονιές, δείχνουν και το πρόβλημα και την λύση του.

Κανείς δεν μπορεί να αρκείται σε οδηγίες διαχείρισης της αιμοδοσίας και σε εκκλήσεις για λήψη μέτρων ατομικής προστασίας.

Κανείς δεν μπορεί να συσκοτίζει το πρόβλημα. Όλοι, Περιφέρειες, Δήμαρχοι, Υπουργεία πρέπει να αποδεχτούν το αυταπόδεικτο, ότι οι συμπράξεις των υπηρεσιών με τις ιδιωτικές εταιρείες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες έγκαιρης, ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της αναγκαίας καταπολέμησης των κουνουπιών.

Οι Περιφερειακές Αρχές που έχουν την ευθύνη εκτέλεσης προγραμμάτων προστασίας της Δημόσιας Υγείας να σταματήσουν να συγκαλύπτουν τα προβλήματα που υφίστανται, να σταματήσουν να «προσποιούνται» πως αντιμετωπίζουν τους  κινδύνους από τα κουνούπια, να σταματήσουν να «μοιράζουν»  χρήμα σε μεγάλες και μικρές ιδιωτικές εταιρείες και να προχωρήσουν θαρραλέα στην απαίτηση οργάνωσης των συγκεκριμένων Οργανικών Μονάδων, με μόνιμο προσωπικό και μέσα.

Υπάρχει θετική εμπειρία, που μπορεί να αξιοποιηθεί. Έχουν εμπειρία όλες οι υπηρεσίες Υγειονομικού Ελέγχου των Περιφερειών, υπάρχει αξιόλογη εμπειρία στους συναδέλφους του Νομαρχιακού Κέντρου καταπολέμησης κουνουπιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, που μεταφέρθηκαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την διάλυση του από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπάρχει η εμπειρία από τον «ανθελονοσιακό αγώνα» των Υγειονομικών Υπηρεσιών την περίοδο πριν το 1974, που οδήγησε στην εκρίζωση της ελονοσίας από την Ελλάδα.

Η προώθηση αυτής βέβαια της λύσης προϋποθέτει σύγκρουση με την πολιτική του μικρότερου κράτους και της απαγόρευσης των προσλήψεων, την πολιτική των αναθέσεων και των εκχωρήσεων αρμοδιοτήτων και των περικοπών κοινωνικών δαπανών.

Δεν μπορεί να συνεχίζεται η ίδια κατάσταση, με ένα νομοθετικό πλαίσιο που επιβάλλει οι Περιφέρειες να προχωρούν σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς, που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι «διεθνείς» και που για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κάθε χρόνο πρέπει πρώτα να έχουν εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις, οι οποίες κυρίως προέρχονται από τους πενιχρούς ΚΑΠ και από το κουτσουρεμένο Π.Δ.Ε. και που ολοκληρώνονται με την υπογραφή συμβάσεων αρχές καλοκαιριού ή στη καλλίτερη των περιπτώσεων Απρίλη-Μάη, πάντως πολύ αργότερα από την εποχή που χρειάζεται να παρέμβουν τα κατάλληλα συνεργεία ψεκασμού στα στάσιμα νερά για να καταπολεμήσουν τις προνύμφες των κουνουπιών…, αφού η περίοδος  για την αναπαραγωγή των κουνουπιών ξεκινά πολύ νωρίτερα. Έτσι το αποτέλεσμα είναι να υπογράφονται συμβάσεις εκατομμύριων ευρώ για ψεκασμούς, που ξεκινούν καθυστερημένα και για «σημεία», που πιθανολογείται ότι θα έχουν στάσιμο νερό ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες!!!

Και αυτά βέβαια ισχύουν στις περιπτώσεις εκείνες που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και θα υποβάλλουν προσφορές και δεν θα γίνουν ενστάσεις και θα υπογραφούν συμβάσεις... Γιατί έχουμε και τις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι διαγωνισμοί κηρύσσονται «άγονοι» ή «μπλοκάρουν» λόγω ενστάσεων κλπ.

Η πρόταση μας είναι η μόνη ρεαλιστική, οικονομική και αποτελεσματική, που απαντά στις ανάγκες του σήμερα και στοχεύει ολοκληρωμένα στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, στην αντιμετώπιση των υπαρκτών κινδύνων, που σχετίζονται με τα νοσήματα που μεταδίδονται με τα κουνούπια και τις οχλήσεις που προκαλούνται στον άνθρωπο.

Καλούμε

  • την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων, στην αναγκαία χρηματοδότηση των Περιφερειών και στην «αποποίηση» της λογικής του «μικρότερου κράτους» και της εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και
  • τις Περιφερειακές Αρχές, να εντάξουν στους Οργανισμούς των Περιφερειών τους αυτές τις Οργανικές Μονάδες με το αναγκαίο προσωπικό και να ζητήσουν την στελέχωσή τους και τον εξοπλισμό τους.

Κοιν/ση

1.Υπουργείο Εσωτερικών

   Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

2.Υπουργείο Υγείας

3.Κόμματα (πλην ΧΑ)

4.ΕΝΠΕ

5.ΜΜΕ

6.Σύλλογοι-μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΙΔΟΧ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα 20/7/2018

Αριθμ. Πρωτ.:100

 

Προς

1. Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων

2.  Υπουργείο Εσωτερικών

 

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7ΜΗΝΕΣ

ΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΙΔΟΧ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ !!!

ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

 

Με απόφαση κατανομής προσωπικού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (4492/50467/9-5-2017) έχουν τοποθετηθεί στις Περιφέρειες της χώρας εικοσιένα (21) κτηνίατροι, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για ένα έτος για την «κάλυψη» των τεράστιων αναγκών που υπάρχουν στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα οι προσλήψεις αυτές έγιναν προκειμένου να υλοποιηθεί πρόγραμμα επιτήρησης και λήψης μέτρων για τα εξωτικά νοσήματα (Οζώδης δερματίτιδα, Ευλογιά προβάτου, Αφθώδης πυρετός, Πανώλη μικρών μηρυκαστικών), που τα τελευταία χρόνια ενδημούν στη χώρα μας. Να σημειώσουμε επίσης ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή και λόγω κρουσμάτων πανώλης στις γειτονικές μας χώρες…

Από τη μέρα όμως πρόσληψης τους (τέλη 2017 με αρχές 2018) έως και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι!

Ταυτόχρονα οι περισσότεροι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν δικά τους αυτοκίνητα και να πληρώνουν βενζίνη και φθορές από την τσέπη τους (!) για τις συνεχείς μετακινήσεις τους για το  πρόγραμμα, λόγω έλλειψης στις Υπηρεσίες των Περιφερειών οχημάτων, οδηγών, καυσίμων κλπ.

 

Απαιτούμε άμεσα να βρεθεί λύση ώστε να αποπληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα τους και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία πληρωμή τους.

Καλούμε τις Περιφερειακές Αρχές να δώσουν λύση για τη μετακίνηση των συναδέλφων για το πρόγραμμα, αποκλειστικά με υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Η τραγική υποστελέχωση και η απαξίωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και η κάλυψη πάγιων αναγκών με ελαστικές μορφές εργασίας, με εντολές της Ε.Ε και ευθύνη της κυβέρνησης, έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για τη ζωή των εργαζόμενων αλλά και για την εγχώρια κτηνοτροφία και τη δημόσια υγεία.

 

ΚΟΙΝ.

1. Περιφερειάρχες της χώρας

2. ΕΝΠΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ 2/24622/ΔΕΠ/27-6-2018 ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα 19 /7/2018

Αριθμ. Πρωτ.:98

 

Προς

1. ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 37 - 101 65 – Αθήνα

2. Υπουργείο Εσωτερικών

α. Γραφείο Υπουργού

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

 

ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ 2/24622/ΔΕΠ/27-6-2018 ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΑΣ

 

Από πότε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει άποψη και γνώση για τις αρμοδιότητες που εκτελούν δημόσιοι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών, άλλων φορέων του δημοσίου;

Με ποια ιδιότητα και με ποια αρμοδιότητα ένας υπηρεσιακός παράγοντας της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής εκφέρει άποψη για τις εργασίες που εκτελούν υπάλληλοι των Περιφερειών; Με ποια ιδιότητα λέει ότι οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών εκτελούν εργασίες που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 98 του ν. 4483/2017, ενός νόμου, που το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΕΣ) έχει αντίθετη άποψη για το ζήτημα;

Όσα γράφονται δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα της λειτουργίας των υπηρεσιών, που υπηρετούν οι ΕΔΥ και των εργασιών, που εκτελούν.

Γράφονται προκειμένου να στηριχτεί η πολιτική των περικοπών, η πολιτική αφαίρεσης δικαιωμάτων, προκειμένου να εκφραστεί η πρεμούρα της πολιτικής ηγεσίας να περικόψει το ανθυγιεινό επίδομα. Γι αυτό λέει ότι σύμφωνα με όσα «αναφέρονται στο Π.Δ. 83/1989, όσο και τα σχετικώς με την ως άνω κατηγορία υπαλλήλων οριζόμενα στην αριθ.Υ1γ/Γ.Π./οικ.47829/21.6.2017 (ΦΕΚ 2161/Β’/2017) απόφαση του Υπουργού Υγείας, άποψη της υπηρεσίας μας είναι ότι οι υπάλληλοι του εν λόγου κλάδου των Περιφερειών δεν υπάγονται στους δικαιούχους τους εν θέματι επιδόματος δεδομένου»!!!

Στην Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής δεν ξέρετε να διαβάζετε ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε;

Ή μήπως δεν ξέρετε ότι οι ασκούμενες εργασίες από τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών προσδιορίζονται πρώτον από τους Οργανισμούς των Περιφερειών και δεύτερον από την αναγκαιότητα και καθημερινή πραγματικότητα λειτουργίας των υπηρεσιών;

Δεν ξέρετε ότι ο ν.4483/2017 έδωσε την ευθύνη βεβαίωσης, ότι οι υπάλληλοι ασκούν (ανθυγιεινές) εργασίες, που περιλαμβάνονται στο άρθρο 98 στους προϊσταμένους των υπηρεσιών τους;

Από πότε ξέρετε καλύτερα την καθημερινότητα των συγκεκριμένων υπηρεσιών από αυτούς, που προΐστανται σε αυτές;

Η υπ’ αριθμ. Υ1γ/Γ.Π./οικ.47829/21.6.2017 (ΦΕΚ 2161/Β’/2017) απόφαση του Υπουργού Υγείας, που αναφέρετε για να στηρίξετε την άποψή σας, δεν καθορίζει τις εργασίες των Εποπτών Δημόσιας Υγείας, αλλά τους «Υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων /ποτών».

Οι εργασίες των Εποπτών δεν καθορίζονται από την υπουργική απόφαση που αναφέρετε αλλά από πλήθος διατάξεων και Κανονισμών, τα δε επαγγελματικά τους δικαιώματα περιγράφουν το πολυδαίδαλο πλαίσιο άσκησης του υγειονομικού ελέγχου.

Όσο για το Υπουργείο Υγείας οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι για τριάντα (30) χρόνια, που είχε την ευθύνη καθορισμού και γνώριζε τις εργασίες που εκτελούσαν οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας, τους χορηγούσε το ανθυγιεινό επίδομα.

Σύμφωνα με τους Οργανισμούς των Περιφερειών της χώρας, τα καθηκοντολόγια και τα Περιγράμματα Θέσης, όπου αυτά έχουν δημιουργηθεί οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας εκτελούν:

● Καθημερινό έλεγχο των ανθυγιεινών εστιών με τη σωρεία των καταγγελιών και των αυτεπάγγελτων ελέγχων που καλούνται να καλύψουν οι Δ/νσεις και τα Τμήματα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους (κατοικίες, δρόμους, πλατείες, οικόπεδα και άλλους χώρους, υπαίθριους κλπ). Συμμετέχουν στην διενέργεια εξυγίανσης δημοσίων και ιδιωτικών χώρων από κάθε είδους συσσωρευμένα απορρίμματα κ.λπ.

Και «οι πέτρες ξέρουν» ότι όλοι οι πολίτες για κάθε καταγγελία τους απευθύνονται στο «υγειονομικό», δηλαδή στους Επόπτες Δημόσιας Υγείας. Όλοι ξέρουν ότι όλοι οι δημόσιοι φορείς για την εξυγίανση οποιουδήποτε χώρου απευθύνονται στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

● Έλεγχο στα συστήματα αποκομιδής και διάθεσης των απορριμμάτων με αυτοψίες στους χώρους συλλογής απορριμμάτων (οικιακών ή μολυσματικών), στους χώρους προσωρινής συγκέντρωσης, αλλά και στους χώρους επεξεργασίας ή χώρους υγειονομικής ταφής αυτών (ΧΥΤΑ) και στις παντός είδους ανθυγιεινές εστίες (χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων –ΧΑΔΑ).

● Έλεγχο στα επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα (μολυσματικά, τοξικά, και στην διαχείριση ραδιενεργών) σε νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα υγείας και λοιπές υγειονομικές μονάδες.

● Καταπολέμηση επιβλαβών ξενιστών (εντόμων και τρωκτικών), με εντομοκτονίες και μυοκτονίες.

● Εξάλειψη ανθυγιεινών εστιών σε καταυλισμούς και σε πρόχειρα καταλύματα / οικίες αλλοδαπών (πχ αθίγγανοι, μετανάστες κλπ).

● Εκτέλεση προγραμμάτων καταπολέμησης των εντόμων υγειονομικής σημασίας, για την πρόληψη της ελονοσίας, την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου κ.α. με εφαρμογή των προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

● Έλεγχο των νεκροταφείων και απολυμάνσεις οστών και σωρών προκειμένου αυτά να μεταφερθούν σε άλλα νεκροταφεία, καθώς και αυτοψίες στις σωρούς των νεκρών κατά την διαδικασία μεταφοράς τους στο εξωτερικό.

● Υγειονομική επιτήρηση λοιμωδών νόσων και επίβλεψη απολυμάνσεων.

● Δειγματοληψίες λυμάτων από αποχετευτικά συστήματα ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων για χορηγήσεις βεβαιώσεων καταλληλότητας καθώς και σε περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί ως αποδέκτες λυμάτων, σε καταυλισμούς αθιγγάνων για εντοπισμό παθογόνων μικροοργανισμών (Ηπατίτιδα Α), κλπ.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας εργάζονται καθημερινά και καθ’ όλο το ωράριο εργασίας τους ασκώντας υγειονομικό έλεγχο και ότι στο πλαίσιο της διενέργειας υγειονομικών ελέγχων αντιμετωπίζουν ακραίες ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας και εκτίθενται σε διάφορους βιολογικούς, τοξικούς και χημικούς κινδύνους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεχώς πληθαίνουν τα περιστατικά σε ΕΔΥ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από δήγματα εντόμων και παρασίτων, δερματίτιδες, αλλεργίες και διαφόρων ειδών επιμολύνσεις.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι οι εργασίες των Εποπτών Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών περιλαμβάνονται στις αναφερόμενες στο άρθρο 98 του ν.4483/2017, η δε αρμοδιότητα βεβαίωσης της πλήρους και αποκλειστικής τους απασχόλησης ανήκει σύμφωνα με τον νόμο στους Δ/ντές των υπηρεσιών τους και όχι σε σας, που αναρμόδια κι από μακριά εκφέρετε άποψη.

 

Σας καλούμε λοιπόν να ανακαλέσετε το υπ’ αριθμ. 2/24622/ΔΕΠ/27-6-2018 έγγραφό σας και να αφήσετε τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και τις Περιφερειακές Αρχές να κρίνουν αναλόγως.

Τέλος καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών για τις δικές του ενέργειες, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τους ΟΤΑ Β’ βαθμού υπουργείο.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 3 από 86

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση