.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 21-11-2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 28 Νοέμβριος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 27/11 /2017

Αριθμ. Πρωτ.: 122

Προς

Συλλόγους-μέλη μας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 21-11-2017

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ συνεδρίασε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, με παρόντα τα 10 από τα 13 μέλη και συγκεκριμένα: Πανουτσάκου Βέτα, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Πατουλιά Θανάση, Σταμκοπούλου Νατάσα, Μάρκου Χρήστο, Βαζούρα Δημήτρη, Τζάκο Αντώνη, Ασημακόπουλο Ανδρέα, Ηλιόπουλο Στέργιο, και Ευστρατίου Χαράλαμπο σε αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης, με θέματα «Εξελίξεις και παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας. Εργασιακά προβλήματα, περιγράμματα θέσεων, Οργανισμοί, υποστελέχωση, αρμοδιότητες. Προγραμματισμός δράσης».

Μετά από διαλογική συζήτηση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Να απευθύνει κάλεσμα στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους για σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων – συγκεντρώσεων κλπ προκειμένου να προετοιμαστεί η απεργιακή κινητοποίηση απέναντι στις αντεργατικές εξελίξεις που φέρνει η 3η αξιολόγηση. Κεντρικά αιτήματά μας εκτός από τον «νέο» συνδικαλιστικό νόμο, που θέλει να μπει στο «γύψο» το δικαίωμα της απεργίας, είναι το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών μας κλιμακίων, η κάλυψη των απωλειών με αιχμή τη διεκδίκηση των δώρων & του επιδόματος αδείας και η υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ήδη σήμερα προσδιορίστηκε η απεργιακή κινητοποίηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017.

2. Να απευθύνει έγγραφο στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους με τους άξονες και τα ζητήματα που θα συμπεριληφθούν στην προτεινόμενη Ειδική Συλλογική Σύμβαση Έργασίας, προκειμένου να συζητηθούν και να εμπλουτιστούν.

3. Παρακολουθούμε τους Οργανισμούς και τα Περιγράμματα Θέσεων, που είναι σε εξέλιξη καθώς επίσης και την εφαρμογή των διατάξεων του ν.4483/2017 και τα τυχόν προβλήματα, που παρουσιάζονται για διάφορα ζητήματα (πχ επανοχορήγηση προσωπικής διαφοράς, μεταφορά προσωπικού λόγω λύσης ανωνύμων εταιριών Ο.Τ.Α., περιλαμβανομένων και των ανωνύμων αναπτυξιακών εταιρειών πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων κλπ) και παρεμβαίνουμε ανάλογα.

4. Να βγει ανακοίνωση – καταγγελία για τα περιστατικά των χαμηλών βαθμολογιών που είχαμε στην αξιολόγηση στην Πιερία και να καλέσουμε τους συναδέλφους να μας ενημερώσουν και για τυχόν άλλα παρόμοια.

5. Να πραγματοποιήσει παρέμβαση στο 5Ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ στις 8 Δεκεμβρίου.

Για όσα ζητήματα απαιτούνται θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις.

Το ΔΣ παραβρέθηκε επίσης στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Υπαλλήλων των ΠΕ Ηρακλείου (21-11-17), Ρεθύμνου και Χανίων (22-11-17), όπου έγινε ενημέρωση και συζήτηση για θέματα, που απασχολούν και αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
Άμεση λήψη μέτρων βιοασφάλειας στις κτηνοτροφικές μονάδες της Π.Ε. Λέσβου λόγω ευλογιάς PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 00:00

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 10 /11/2017

Αριθμ. Πρωτ.:117

 

Προς

1.Υπουργείο Εσωτερικών

2.Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

3.ΕΝΠΕ

4.Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

 

Άμεση λήψη μέτρων βιοασφάλειας στις κτηνοτροφικές μονάδες της Π.Ε. Λέσβου

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες

 

 Μεγάλη αναστάτωση και σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί με την επανεμφάνιση στα αμνοερίφια της Λέσβου της ζωονόσου της Ευλογιάς. Οι επιπτώσεις στους κτηνοτρόφους και την τοπική κοινωνία γενικότερα, της οποίας πυλώνα αποτελεί η κτηνοτροφία είναι μεγάλες.

Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 45 μέρες, με κλείσιμο σφαγείων και απαγόρευση διακίνησης γαλακτοκομικών προϊόντων και σφαγίων αμνοεριφίων, κατάσταση που δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στους κτηνοτρόφους.

Την ίδια ώρα η Κτηνιατρική Υπηρεσία του νησιού αποδεκατισμένη από επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό (από 13 κτηνιάτρους που προβλέπει ο Οργανισμός διαθέτει μόνο 4!!!) προσπαθεί να σηκώσει το βάρος της κρίσιμης κατάστασης, σε συνεργασία με κτηνιάτρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατέφθασαν στο νησί μαζί με τους ιδιώτες, που θα προσληφθούν για “έκτακτες ανάγκες”. Καλούνται να εξορμήσουν στην ύπαιθρο και σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες για να ελέγξουν όλα τα ζώα και να επιληφθούν και να επιθεωρήσουν όλες τις διαδικασίες θανάτωσης και υγειονομικής ταφής των μολυσμένων κοπαδιών, παρά τα μεγάλα δυσεπίλυτα προβλήματα, που σχετίζονται με τα θέματα αυτά και για τα οποία έχουμε και στο παρελθόν αναφερθεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά τα συνεχή κρούσματα ευλογιάς στο νησί τα τελευταία χρόνια και παρά τις προειδοποιήσεις και υποδείξεις από τις 20/2/2017 των αρμόδιων υπηρεσιών για αύξηση της επιτήρησης, κανένα απολύτως μέτρο δεν πάρθηκε για την ουσιαστική προφύλαξη από τη νόσο, αδιαφορώντας ουσιαστικά Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή για την “εγκληματική” για τη δημόσια υγεία και την κτηνοτροφία, υποστελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών σε προσωπικό αλλά και τις υπόλοιπες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, καύσιμα για τα αυτοκίνητα κλπ.

Είναι δική τους πολιτική ευθύνη η ανεπάρκεια των υπηρεσιών όσον αφορά την αυστηρή επιτήρηση στις διακινήσεις ζώων, τους συχνότερους επιτόπιους ελέγχους στις κτηνοτροφικές μονάδες, τη δυνατότητα άμεσης και αποτελεσματικής αντίδρασης σε εμφάνιση κρούσματος επιδημίας. Είναι υπεύθυνοι για τις τραγικές ελλείψεις σε υπηρεσίες, που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται στη μετάδοση των ζωονόσων από την γειτονική χώρα.

Διεκδικούμε άμεσα:

-Άμεση ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών του νησιού με κτηνιατρικό και άλλο βοηθητικό -διοικητικό προσωπικό, και εξοπλισμό, αύξηση ημερών εκτός έδρας για εντατικούς ελέγχους στις μονάδες και στα σημεία υγιειονομικής ταφής. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

-Λήψη επιπλέον μέτρων βιοασφάλειας στις κτηνοτροφικές μονάδες, ενημέρωση εκπαίδευση κτηνοτρόφων για αποφυγή της παραπέρα - όσο είναι εφικτό- μετάδοσης νόσου.

-Καμμιά καθυστέρηση στις αποζημιώσεις των παραγωγών σε ζωικό κεφάλαιο και παραγωγή, για την άμεση αναπλήρωση του χαμένου ζωικού κεφαλαίου. Έκτακτη επιδότηση των κτηνοτρόφων των προσβεβλημένων περιοχών για αγορά ζωοτροφών, καθώς και για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Κατάργηση των νέων και παλιών νόμων για τη ληστρική φορολογία των φτωχών αγροτών-κτηνοτρόφων.

 

Κοιν/ση:

1.Περιφερειάρχες

2.Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)

3.Σύλλογοι-μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΕΟ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Νοέμβριος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 7 /10 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:115

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΕΟ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθημερινά αποδεικνύει την προσήλωση της στην πολιτική της διάλυσης των δημόσιων δομών και της εκχώρησης αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες. Αποδεικνύεται ότι στόχευση της εφαρμοζόμενης πολιτικής είναι η δημιουργία ενός μικρού και ευέλικτου κράτους, που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, προβλέπεται η μετατροπή των δημοσίων ΚΤΕΟ σε ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, που θα λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις της εμπορικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Προβλέπεται δηλαδή τα δημόσια ΚΤΕΟ να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με τη σφραγίδα της σχέσης «κόστους-οφέλους».

Η κυβέρνηση αντί να αναβαθμίσει και να επεκτείνει την λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ, αντί να πάρει μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων και μάλιστα δωρεάν ή έστω με συμβολικό τίμημα για τους εργαζομένους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και γενικά τα φτωχά λαϊκά στρώματα, προωθεί και μέσα από αυτό το νομοσχέδιο την ιδιωτικοποίηση άλλης μιας αρμοδιότητας των Περιφερειών.

Η αναδιάρθωση αυτή αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που μέσα από την «πιστοποίηση» και την «διαπίστευση» των λειτουργιών των ΚΤΕΟ οδήγησαν στο κλείσιμο τα περισσότερα δημόσια ΚΤΕΟ. Και όσα λειτουργούν αντιμετωπίζουν την υποστελέχωση μέσα από την «απαγόρευση» των προσλήψεων, τα χαράτσια και την ανταποδοτικότητα, που είναι νομοθετημένη στον τομέα αυτό.

Οι μάσκες έπεσαν και αποδεικνύεται ο κεντρικός σχεδιασμός για την απαξίωση και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Οι έμμεσες και άμεσες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του δημοσίου, η υποστελέχωση και η απουσία προσλήψεων, η υποχρηματοδότηση το αντικρουόμενο θεσμικό πλαίσιο και άλλα, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον στόχο των κυβερνητικών επιλογών.

Απαιτούμε:

 • Την απόσυρση της απαράδεκτης διάταξης για την μετατροπή των δημόσιων ΚΤΕΟ σε Ανώνυμες Εταιρείες.
 • Να ανοίξουν όλα τα δημόσια ΚΤΕΟ και παράλληλα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να πάρουν την πιστοποίηση που απαιτείται.
 • Την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα τους και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
 • Μείωση τους κόστους τεχνικού ελέγχου και δωρεάν έλεγχο για τους ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Δωρεάν έλεγχος στα κρατικά αυτοκίνητα.
 • Να επεκταθεί κοινωνικός ρόλος των ΚΤΕΟ στην ενημέρωση και την εκπαίδευση για το μεγάλο θέμα της οδικής ασφάλειας.

Οχι στην ιδιωτικοποιηση των δημόσιων υπηρεσιών

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
13η Πρόσκληση ΔΣ ΟΣΥΑΠΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2017 00:00

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα, 6/ 10 /2017

Αριθμ. Πρωτ.: 114

ΠΡΟΣ τα μέλη του Δ.Σ.

 1. Ανδρεαδέλλη Γιάννη
 2. Ασημακόπουλο Ανδρέα
 3. Βαζούρα Δημήτρη
 4. Ευστρατίου Χαράλαμπο
 5. Ηλιόπουλο Στέργιο
 6. Καραθανάση Δημήτριο
 7. Κυριακόπουλο Γιώργο
 8. Μάρκου Χρήστο
 9. Πατουλιά Θανάση
 10. Παπαλεξίου Έφη
 11. Σταμκοπούλου Νατάσα
 12. Τζάκο Αντώνη

Κοιν/ση

1. Σύλλογος Υπαλλλήλων Π.Ε. Ηρακλείου

2. Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Λασηθίου

3. Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ρεθύμνου

4. Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Χανίων

Σας καλώ σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017, το πρωί, σε αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική πρόταση, με θέματα:

1. Εξελίξεις και παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας. Εργασιακά προβλήματα, περιγράμματα θέσεων, Οργανισμοί, υποστελέχωση, αρμοδιότητες. Προγραμματισμός δράσης.

2. Διάφορα.

Η πρόσκληση κοινοποιείται και στα Δ.Σ. των Συλλόγων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κρήτης - Ηρακλείου, Λασηθίου, Ρεθύμνου και Χανίων – προκειμένου τα μέλη τους να παρευρεθούν στην συνεδρίαση, εφόσον το επιθυμούν καθώς και να οργανώσουν στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους από κοινού ή χωριστά, συγκεντρώσεις - γενικές συνελεύσεις κατά τις ημέρες 21 και 22 Νοέμβρη.

Η ακριβής ώρα και ο τόπος τόσο της συνεδρίασης του Δ.Σ. όσο και των τοπικών συγκεντρώσεων – γενικών συνελεύσεων θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, μετά τις απαραίτητες σχετικές συνεννοήσεις.

    Τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ παρακαλούνται όπως φροντίσουν για την παραμονή τους στη Κρήτη από το πρωί της 21ης έως το απόγευμα της 22ας . Προτείνεται επίσης η άφιξη να γίνει στο Ηράκλειο και η αναχώρηση να γίνει από τα Χανιά.-

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

 
ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΣΥΑΠΕ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΥΠΟΥΡ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 25 Οκτώβριος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

Αθήνα 25/10 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:112

ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΣΥΑΠΕ

ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ &

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΥΠΟΥΡ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

 

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ με τον υπουργό Εσωτερικών καθώς και με εκπρόσωπο του υπουργ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στις συναντήσεις θέσαμε όλα τα ζητήματα, που αφορούν τους εργαζόμενους των Περιφερειών, που αποτελούν και το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας μας, χωρίς να πάρουμε καμία δέσμευση.

Ιδιαίτερα στον υπουργό Εσωτερικών τέθηκαν τα ζητήματα της υπογραφής Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του νέου Καλλικράτη και των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων χωρίς προσωπικό και πόρους, που όξύνουν μια σειρά προβλημάτων, των αυθαίρετων «μετακινήσεων» υπαλλήλων και των λεγόμενων «παράλληλων» καθηκόντων, της ανάγκης επέκτασης του ανθυγιεινού επιδόματος και των μέσων ατομικής προστασίας σε ειδικότητες που δεν καλύπτονται από τις μέχρι τώρα ρυθμίσεις κλπ.

Και στις δυο συναντήσεις τέθηκαν τα ζητήματα των μισθολογικών μας απωλειών και του παγώματος των κλιμακίων, καθώς και της τραγικής υποστελέχωσης και της αναγκαιότητας για άμεσες προσλήψεις. Και στις δυο συναντήσεις πήραμε ως απάντηση ότι «οι δημοσιονομικές ανάγκες δεν επιτρέπουν κάλυψη των απωλειών, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων και προσλήψεις»…

Μας επανέλαβαν δηλαδή το αφήγημα ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή…, για να πάρει μπρος η κερδοφορία…και τότε βλέπουμε…

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης είναι ο δικός μας μονόδρομος. Γιατί ξέρουμε ότι η όποια ανάπτυξη θα πατήσει στις μισθολογικές μας απώλειες, στα αφαιρεμένα δικαιώματά μας.

Και όσο οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν χειραφετείται και δεν ακολουθεί το δρόμο της απαίτησης για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών, κανένα αίτημα δεν θα λύνεται.

Η απάντηση στα αιτήματά μας θα δοθεί στο δρόμο του αγώνα και της μαζικής συλλογικής διεκδίκησης.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 6 από 72

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση