.
ΟΣΥΑΠΕ για σύγκλιση ΓΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2020 00:29

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                         Αθήνα 22/ 12 /2019
                                                                                                    Αριθμ. Πρωτ.:200

 

                                                             Προς
                                                                                                             Αντιπρόεδρο Γενικού Συμβουλίου
                                                                                Χρήστο Μάρκου

 

Συνάδελφε

Σας ενημερώνουμε ότι κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, με θέμα ημερήσιας διάταξης αίτημα σύγκλισης του Γενικού Συμβουλίου (προσδιορισμός της συνεδρίασης), προτεινόμενη ημερήσια διάταξη καθώς συζήτηση των διαδικαστικών ζητημάτων αυτής, αποφασίστηκαν τα εξής:


1. Να ζητηθεί η σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου, με προτεινόμενες ημερομηνίες την
Δευτέρα 4 ή την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, πρωινή ώρα.


2. Τα προτεινόμενα θέματα της ημερήσιας διάταξης να είναι σε τρείς ενότητες, ως εξής:
α. Εξελίξεις σε εργασιακά, πανδημία κλπ και οι επιπτώσεις στη ζωή μας. Ενημέρωση και
συζήτηση (Σχέδιο Πισσαρίδη και αναδιαρθρώσεις σε δημόσιο, ΟΤΑ, ασφάλιση.
Οικονομικές και άλλες διεκδικήσεις μας. Αναπτυξιακοί Οργανισμοί & ιδιωτικοποιήσεις -
Προϋπολογισμοί Περιφερειών. Προκήρυξη θέσεων ευθύνης, ενημέρωση για ανθυγιεινό
επίδομα, τροποποιήσεις Οργανισμών, κινητικότητα, υποστελέχωση και προσλήψεις.
«Νέος» Συνδικαλιστικός νόμος). Λήψη των αναγκαίων αποφάσεων δράσης.
β. Εκλογές ΥΣ και η στάση μας απέναντι στην προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής
ψηφοφορίας.
γ. Οικονομικά (απολογισμός εσόδων & εξόδων 2020 - προϋπολογισμός 2021 – ενημέρωση
για οφειλές Συλλόγων).
Εννοείται ότι κάθε μέλος του Γ.Σ. έχει δικαίωμα στην τοποθέτησή του στην πρώτη
ενότητα, να συμπεριλάβει κάθε άλλο ζήτημα που θέλει να θέσει.


3. Δεδομένου ότι η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη χρειάζεται αυστηρή τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας όσον αφορά τους προβλεπόμενους χρόνους εισηγήσεων και τοποθετήσεων, σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας, θέτοντας ως μέγιστο χρόνο συνεδρίασης της 6 ώρες.
Σας καλούμε λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, να απευθύνετε την σχετική πρόσκληση σε όλα τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, (σύμφωνα με τις ισχύουσες αποφάσεις μας στην συνεδρίαση του Γ.Σ. μετέχουν και τα μέλη της Ε.Ε.).

Δεδομένου ότι η τηλεδιάσκεψη θα γίνει μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr, ενημερώνουμε ότι για την χρησιμοποίηση της πλατφόρμας του e: Presence.gov.gr η διαδικασία είναι απλή και οι περισσότεροι είμαστε ήδη εγγεγραμμένοι.
Σημειώνουμε ότι η εγγραφή γίνεται μία μόνο φορά μέσω των προσωπικών κωδικών taxisnet, στο www.epresence.gov.gr
Πληροφορίες δίνονται στο βοηθητικό Βίντεο εγγραφής και ενεργοποίησης λογαριασμού: https://www.youtube.com/watch?v=TfAuMhu7VEs

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Κοιν/ση
Μέλη Γ.Σ. & μέλη Ε.Ε.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Τοποθέτηση της Προέδρου ΟΣΥΑΠΕ στην ακρόαση φορέων της Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κατά τη συνεδρίασή της, σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενί PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2020 23:27

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                   Αθήνα 21 /12/2020
                                                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 199

 

Τοποθέτηση της Προέδρου ΟΣΥΑΠΕ στην ακρόαση φορέων  της Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και
Δικαιοσύνης κατά τη συνεδρίασή της, σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον
δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.)»

 

Τοποθετούμαστε σήμερα εδώ με αφετηρία ότι οι υπηρεσίες των Περιφερειών ήταν και παραμένουν τραγικά υποστελεχωμένες.
Καλούμαστε να τοποθετηθούμε για το πως θα γίνονται οι προσλήψεις στο δημόσιο την ώρα που παραμένουν οι καταργήσεις οργανικών θέσεων με τον Καλλικράτη, οι καταργήσεις του ν. 4024/2011.…. κλπ, την ώρα που η ουσιαστική απαγόρευση των προσλήψεων συνεχίζεταιb και οι μόνοι που έχουν προσληφθεί στις Περιφέρειες είναι οι μετρημένοι στα δάχτυλαεπιτυχόντες των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ του 2007, του 2008, του 2009, μαζί με τους χιλιάδες συμβασιούχους και τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
Ενώ οι κενές θέσεις των υπηρεσιών μας, ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 40%, μεΟργανισμούς που υπηρετούν την υποβάθμιση και απαξίωση των αρμοδιοτήτων, οιΠεριφερειακές Αρχές αποδεχόμενοι την κυβερνητική πολιτική ζητούν την κάλυψη μόνο του 20% περίπου των κενών και η κυβέρνηση έρχεται να υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει στην προκήρυξη μόνο του 25% των θέσεων αυτών!!! Κι αυτές βέβαια, που δεν καλύπτουν ούτε τις χρονιάτικες συνταξιοδοτήσεις, θα δούμε πότε θα υλοποιηθούν, θα δούμε πότε θα 'ρθουν εργαζόμενοι με νέες προσλήψεις στις Περιφέρειες και σε όλο το δημόσιο, δεδομένου ότι και για το 2021 οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού μειώνονται παραπέρα.
Σε μια περίοδο (κρίση – πανδημία), όπου έχει φανεί με τον πιο τραγικό τρόπο η υποστελέχωση των δημόσιων, κοινωνικών υπηρεσιών που έχει φανεί η ανάγκη πλήρους στελέχωσης τους η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι σχετικά με τοσύστημα προσλήψεων χωρίς να κάνει προσλήψεις.
Πρόκειται για προπαγανδιστικό τρικ και κίνηση αποπροσανατολισμού. Ειδικά αυτή την περίοδο, οι δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν ανάγκη από τη θεσμοθέτηση των κριτηρίων πρόσληψης, αλλά από μαζικές προσλήψεις, από μαζικούς μόνιμους διορισμούς σενοσοκομεία, σχολεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ελεγκτικούς μηχανισμούς, ασφαλιστικά ταμεία,κ.ά.
Το κύριο πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος διορισμού, αλλά το ότι δε γίνονται διορισμοί, με συνέπειες στις υπηρεσίες και τα κοινωνικά δικαιώματα.
Την ίδια ώρα που φέρνετε αυτό το νομοσχέδιο αντί να μονιμοποιήσετε το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων, δίνετε φύλλα πορείας σε ιατρικο-νοσηλευτικό προσωπικό από νοσοκομείο, σε νοσοκομείο, αντί να προχωρήσετε σε προσλήψεις στις Περιφέρειες στρώνετε το έδαφος στους Περιφερειάρχες για ανάθεση «παράλληλων καθηκόντων», που μάλιστα οι Συντονιστές σας στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις τα «ευλογούν» κι ας είναι και
σε 2 Π.Ε., αντί να προχωρήσετε σε προσλήψεις στον ΕΦΚΑ για να βγουν οι εκκρεμείς συντάξεις, με το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας που ψηφίζετε σήμερα ως κατ’ επείγον, θέλετε να μεταφέρετε εργαζόμενους, χωρίς την θέλησή τους από το υπόλοιπο δημόσιο στον ΕΦΚΑ… Κινητές ομάδες υπαλλήλων μπαλώματος επειγόντων περιστατικών θέλετε να έχετε στο δημόσιο…, λειτουργώντας το σαν εταιρεία εργολαβικών και ενοικιαζόμενων εργαζόμενων…,γιατί δεν βγαίνει με τις ελάχιστες προσλήψεις…
Είμαστε αντίθετοι σε όλα αυτά και βέβαια είμαστε αντίθετοι και στο αίτημα, που προβάλουν και καταθέτουν ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχες ως αντιστάθμισμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Αντί για προσλήψεις και κάλυψη των κενών ζητούν να μπει φραγμός στο δικαίωμα συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητικότητα. Είμαστε αντίθετοι στο να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τους για να προχωρήσει το αίτημα για μετάταξη ενός εργαζόμενου από την Περιφέρεια σε άλλο δημόσιο φορέα, μέσω της κινητικότητας… Εάναποδεχτείτε το αίτημα των Περιφερειαρχών μετατρέπετε σε κενό γράμμα την κινητικότητα…
Η πολιτική των μη προσλήψεων όλα αυτά τα χρόνια συνοδεύεται με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των εκχωρήσεων αρμοδιοτήτων και καταργήσεων υπηρεσιών, με την προώθηση των Αναπτυξιακών Οργανισμών στους ΟΤΑ με εργαζόμενους εκτός ΑΣΕΠ…., με τις εργολαβίες και την ιδιωτικοποίηση ελεγκτικών διαδικασιών και αρμοδιοτήτων, μέσα από διάφορα Μητρώα και ποικίλους άλλους τρόπους.
Η πολιτική των μη προσλήψεων αποτελεί το άλλοθι σε όλες τις Περιφερειακές Αρχές για να κλείνουν υπηρεσίες. Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη Απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, που έκλεισε το δημόσιο ΚΤΕΟ της Φωκίδας με τα επιχειρήματα, ότι «η στελέχωση του Δημόσιου ΚΤΕΟ Π.Ε. Φωκίδας δεν είναι επαρκής και δεν δύναται να καλυφθεί από άλλους υπαλλήλους, καθώς η υπηρεσία είναι εν συνόλω υποστελεχωμένη», καθώς και το προκλητικό επιχείρημα ότι «είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των πολιτών από αντίστοιχες ιδιωτικές επιχειρήσεις». Πως να είναι στελεχωμένα τα ΚΤΕΟ όταν οι τελευταίες προσλήψεις τεχνικών-μηχανικών οχημάτων έγιναν το 1987!!! Με τέτοια επιχειρήματα έκλεισαν οι Περιφερειάρχες τα μισά ΚΤΕΟ κι ας αγόρασαν σύγχρονα μηχανήματα, κι ας πιστοποιήθηκαν μηχανήματα και διαδικασίες.
Και βέβαια οφείλουμε να πούμε ότι είναι προκλητικό να προσπαθούν κυβέρνηση, κόμματα που στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη και Περιφερειάρχες να πείσουν ότι ο μονόδρομος των ιδιωτικοποιήσεων συμφέρει… Κι επειδή είναι πρόσφατα τα στοιχεία των προϋπολογισμών, που εγκρίνανε οι Περιφερειακές Αρχές παρουσιάζουμε ένα μόνο στοιχείο από τα πολλά που υπάρχουν. Περιφέρεια Αττικής: Οι δαπάνες του 1.650 εκ. ευρώ το χρόνο για εργολαβικές επιχειρήσεις καθαριότητας κτηρίων της, αντιστοιχούν με 100 εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους, την ίδια ώρα, που οι εργολάβοι απασχολούν με αυτά τα χρήματα τους μισούς εργαζόμενους με το 1/4 των αποδοχών, που θα μπορούσαν να παίρνουν…
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να υπηρετήσει τη στρατηγική της “συνέχειας του κράτους”, να κουμπώσει σε προηγούμενους νόμους και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ένα τεχνοκρατικό νομοσχέδιο, που απλώς έχει να κάνει με το «σύστημα προσλήψεων και πλήρωσης των θέσεων στο δημόσιο», αλλά πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έχει να κάνει με τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα, με το χαρακτήρα, το ρόλο και την αποστολή του κράτους στις νέες συνθήκες, αποτελεί ένα κομμάτι του ενιαίου πάζλ.
Ο τίτλος του νομοσχεδίου “Αξιοκρατία στο δημόσιο τομέα” είναι ψευδεπίγραφος. Καμία σχέση δεν έχει με την αξιοκρατία. Αξιοκρατία και συνέντευξη δε συμβιβάζονται.
Είναι το ίδιο «έργο» με τις διαδικασίες επιλογής στελεχών, όπου είδαμε ξεκάθαρα πώς η συνέντευξη ανέβασε τον «τελευταίο» υποψήφιο Γενικό Διευθυντή στην πρώτη θέση, μέσα από διαδικασίες της συνέντευξης του ΕΙΣΕΠ, με τις ευλογίες του ΑΣΕΠ, που όσο κι αν περιβάλλεται με το φωτοστέφανο της ανεξάρτητης αρχής από όλους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κινείται αυστηρά στο προκαθορισμένο πλαίσιο και τις κατευθύνσεις που ορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση, κινείται με ρόλο τοποτηρητή για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, για την απαγόρευση της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) με βάση και τη συνταγματική απαγόρευση, άρθρο 103 του Συντάγματος, που από κοινού ψηφίσατε μαζί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κ.ά.) και αρνηθήκατε να υιοθετήσετε την σχετική τροπολογία 150 Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου.
Τα κριτήρια προσλήψεων που θεσμοθετεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με τον πανελλαδικό διαγωνισμό και τη συνέντευξη είναι ουσιαστικά κριτήρια κόφτη και αποκλεισμού.
Αξιοκρατία, διαφάνεια, αντικειμενικότητα και ψυχομετρικά τεστ δεν συμβιβάζονται. Και βέβαια καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνουν οι αναφερόμενες ως «πρόσθετες διαγωνιστικές διαδικασίες», που μπορούν να αιτούνται όλοι οι φορείς για όλες τις προσλήψεις τους.
Αξιοκρατία και αντικειμενικότητα δεν υπάρχει χωρίς αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, δεν υπάρχει με την τεράστια υποβάθμιση των τυπικών προσόντων, την απαξίωση των τίτλων σπουδών, με τον μηδενισμό της προϋπηρεσίας.
Το νομοσχέδιο είναι βαθιά ταξικό, κωδικοποιεί και ενσωματώνει όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις και έρχεται να θεσμοθετήσει την επιτάχυνση στην πρόσληψη των “δικών σας παιδιών”, λειτουργεί φωτογραφικά, ώστε απρόσκοπτα ο κρατικός μηχανισμός να υπηρετεί τις επιδιώξεις της άρχουσας τάξης και των εκάστοτε αντιλαϊκών κυβερνήσεων.
Για τους εργαζόμενους είναι φανερό ότι η μόνη πρόταση που υπάρχει είναι η απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου των ημετέρων και της αναξιοκρατίας. Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στις δημόσιες υπηρεσίες, με ένα αδιάβλητο σύστημα διορισμών μόνο με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια.
Σταματήστε τον καταιγισμό αντεργατικών – αντιλαϊκών νομοσχεδίων, αξιοποιώντας τους  περιορισμούς της πανδημίας.
Σταματήστε να φτιάχνετε ένα κράτος αδικίας και αρεστών.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                      ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΤΕΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2020 00:15

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                            Αθήνα 16 /12/2020
                                                                                        Αριθμ. Πρωτ.: 198

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΤΕΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

 

«Τίτλους τέλους» έβαλε η Περιφερειακή Αρχή της Στερεάς Ελλάδας στη λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ της Π.Ε. Φωκίδας, υλοποιώντας την διαχρονική πολιτική της για απαξίωση των δημοσίων υπηρεσιών και της δημόσιας υπηρεσίας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Με απαράδεκτα επιχειρήματα αποτυπωμένα στην υπ’ αριθμ. 254829/45/1-12/2020 Απόφαση του Περιφερειάρχη Φ. Σπανού, ότι «είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των πολιτών από αντίστοιχες ιδιωτικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες της περιοχής», καθώς και ότι «το σύνολο των εσόδων αποδίδεται στο κεντρικό κράτος και όχι στην Περιφέρεια» και πατώντας στην τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, για την οποία είναι συνυπεύθυνος, παραχωρεί χιλιάδες ευρώ στον κουμπάρο του και ιδιοκτήτη του μοναδικού ιδιωτικού ΚΤΕΟ Φωκίδας!!!

Η Απόφασή του αυτή που αποτελεί συνέχεια της ίδιας πολιτικής που εφάρμοσαν οι προηγούμενοι Περιφερειάρχες για τη στήριξη των ιδιωτικών ΚΤΕΟ της Στερεάς Ελλάδας που οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια στο κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ σε Λαμία, Χαλκίδα και Βοιωτία, αναδεικνύει τι σημαίνει στήριξη του ανταγωνισμού, τι σημαίνει συνύπαρξη δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ και λοιπών δομών, αναδεικνύει για ποιανού όφελος δουλεύουν το αστικό κράτος και τα θεσμικά του όργανα.
Στηρίζουμε την απαίτηση των εργαζομένων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώνουμε τη φωνή μας και ζητάμε:
• Την άμεση ανάκληση της Απόφασης που βάζει λουκέτο στο δημόσιο ΚΤΕΟ Φωκίδας.
• Την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του, τη στελέχωσή του και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

• Μείωση τους κόστους τεχνικού ελέγχου και δωρεάν έλεγχο για τους ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
• Δωρεάν έλεγχο στα κρατικά αυτοκίνητα.
• Να επεκταθεί o κοινωνικός του ρόλος στην ενημέρωση και την εκπαίδευση για το μεγάλο θέμα της οδικής ασφάλειας.

 

Π.Α.

1. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
α. Περιφερειάρχη
β. Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φωκίδας
γ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι
2. Υπουργείο Εσωτερικών
3. Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών
4. Κόμματα Βουλής

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                     ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Πρόσκληση ΔΣ ΟΣΥΑΠΕ 17.12.2020 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2020 00:06

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
                                                                                        Αθήνα, 13/ 12 /2020
                                                                                    Αριθμ. Πρωτ. : 197

 

                                                              ΠΡΟΣ τα μέλη του Δ.Σ.
                                                                   1. Σταμκοπούλου Νατάσα
                                                               2. Ανδρεαδέλλη Γιάννη
                                                             3. Παγωνίδη Δημήτρη
                                                       4. Ζαβερδινό Άλκη
                                                           5. Βαζούρα Δημήτρη
                                                                    6. Ευστρατίου Χαράλαμπο
                                                        7. Λυριστή Μιχάλη
                                                                  8. Κυριακόπουλο Γιώργο
                                                     9. Τζάκο Αντώνιο
                                                      10. Παπαλεξίου Έφη
                                                                 11. Ασημακόπουλο Ανδρέα
                                                               12. Καραθανάση Δημήτρη

 

Σε συνέχεια των προτάσεων και των απόψεων, που κατατέθηκαν στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου από την πλειοψηφία των παρατάξεων, διαμέσου της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , για σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης και λαμβάνοντας υπόψη το καταστατικό της Ομοσπονδίας και τις αντικειμενικές δυσκολίες με την πανδημία του covid-19, σας καλώ σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18.00, με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr, με θέμα ημερήσιας διάταξης αίτημα σύγκλισης του Γενικού Συμβουλίου (προσδιορισμός της συνεδρίασης), προτεινόμενη ημερήσια διάταξη καθώς συζήτηση των διαδικαστικών ζητημάτων αυτής.
Για την χρησιμοποίηση της πλατφόρμας του e: Presence.gov.gr η διαδικασία είναι απλή και οι περισσότεροι είμαστε ήδη εγγεγραμμένοι.
Σημειώνουμε ότι η εγγραφή γίνεται μία μόνο φορά μέσω των προσωπικών κωδικών taxisnet, στο www.epresence.gov.gr
Πληροφορίες δίνονται στο βοηθητικό Βίντεο εγγραφής και ενεργοποίησης λογαριασμού: https://www.youtube.com/watch?v=TfAuMhu7VEs

 

Κοιν/ση

Πρόεδρο και μέλη Γ.Σ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

ΒΕΤΑ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ

 

 
Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2020 12:53

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                                               Αθήνα 9/12/2020
                                                                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 196

 

 

Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις

 

Καταδικάζουμε τις δικαστικές διώξεις στις οποίες προέβη ο τέως προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών και Μεταφορών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), Π. Μεταλληνός, με την από 11-03-20 έγκληση του κατά των Προέδρων των Συλλόγων Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου, του Προέδρου του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, καθώς και μιας σειράς στελεχών της ΠΙΝ.
Με την δίωξη που κατέθεσε προσπαθεί να εκφοβήσει, να τιμωρήσει και να φιμώσει τη φωνή των πρωτοβάθμιων Συλλόγων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που στάθηκαν αρωγοί και αντιστάθηκαν στις απειλές και την αυταρχική πρακτική που ακολουθήθηκε επί μακρόν από τον εν λόγω τέως Γενικό Διευθυντή, απέναντι σε υφισταμένους του.
Η πρακτική των δικαστικών διώξεων δε μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα και τη γενική αποδοκιμασία από τους εργαζόμενους στις πρακτικές του.
Η δίωξη δεν είναι στην πραγματικότητα δίωξη κάποιων προσώπων αλλά δίωξη ενάντια στη συλλογική δράση, ενάντια στο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι.
Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε δίωξη, σε κάθε απόπειρα να μπει ο συνδικαλισμός σε «γύψο» και ζητάμε από τη δικαιοσύνη να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

 

Κοιν/ση
1. Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης
2. Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Λευκάδας
3. Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ζακύνθου
4. Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κέρκυρας

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                 ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 7 από 140

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση