.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 25 Οκτώβριος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 25 /10 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:111

 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Μόνο ως απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν οι «αυθαίρετες» μετακινήσεις υπαλλήλων που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδας, στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Οι αποφάσεις για «μετακινήσεις» υπαλλήλων που υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, παρά τις επανειλλημένες διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας αναδεικνύουν σκοπιμότητες και αυθαιρεσίες. Έκανε «γύρα» 3 προϊσταμένους, που μόλις είχαν τοποθετηθεί με το νέο Οργανόγραμμα, για να τοποθετήσει τον «ημέτερο» στη θέση που θέλει, και με τις «ευλογίες» του με την «μετακίνηση» υπαλλήλου από το δημόσιο ΚΤΕΟ Αγρινίου απαξίωσε ακόμα παραπέρα την λειτουργία του και το οδήγησε σε μόνιμη υπολειτουργία, τη στιγμή μάλιστα που το 2ο δημόσιο ΚΤΕΟ (βρίσκεται στο Μεσολόγγι) παραμένει εδώ και πολύ καιρό κλειστό.

Η Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να κάνει πως δεν ξέρει ή πως δεν καταλαβαίνει.

Η ΟΣΥΠΑΕ καταδικάζει τις αποφάσεις αυτές και στέκεται δίπλα στον ΣΥΠΕΑ και στις κινητοποιήσεις που θα διοργανώσει για την γνωστοποίηση, καταγγελία κι ακύρωση, αυτής της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής.

Ο αγώνας συνεχίζεται απέναντι στους μηχανισμούς, την τρομοκρατία, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς… απέναντι σε όλους όσους δίνουν με αυτόν τον τρόπο «εξετάσεις» για τις ικανότητά τους να προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανθρωποφαγία και τον ανταγωνισμό, την καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων.

Απαιτούμε την ανάκληση όλων των αυθαίρετων «μετακινήσεων»

 

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 23/10 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:110

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Με αυτό το κεντρικό σύνθημα πραγματοποιήθηκε

η Ολομέλεια των εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων Συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 η Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων - μελών της ΟΣΥΑΠΕ, προκειμένου να συζητηθεί η μέχρι τώρα δράση της Ομοσπονδίας, αλλά και να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο η παρέμβασή μας για το επόμενο διάστημα.

Μέσα από ένα πλούσιο διάλογο αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των Περιφερειών, αναλύθηκαν οι αιτίες και η πολιτική κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται από τις εφαρμοσμένες πολιτικές και τα αντεργατικά μέτρα της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αναδείχτηκε πως η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή των εργαζομένων, στην καθημερινότητα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, με νέα χτυπήματα στα εργασιακά με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, στη συλλογική πάλη κλπ.

Οι εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων παρουσίασαν τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις ιδιαίτερες πλευρές που αντιμετωπίζουν, την κατάσταση των Συλλόγων και τις δράσεις που ανέπτυξαν.

Ανταλλάχτηκαν απόψεις για το διεκδικητικό μας πλαίσιο και την οργάνωση του αγώνα.

Κυρίαρχα ζητήματα αποτέλεσαν η αξιολόγηση, οι συνεχιζόμενες άμεσες και έμμεσες μειώσεις των μισθών μας, οι απώλειες των τελευταίων χρόνων, το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης, ο νέος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και η συνεχής μεταφορά αρμοδιοτήτων, οι Οργανισμοί των Περιφερειών, οι συνθήκες εργασίας και η αυθαιρεσία που επικρατεί στις «μετακινήσεις» των υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες και Περιφερειακές Ενότητες, η ανάγκη διεκδίκησης υπογραφής Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τα ζητήματα που θέλουμε να επιλύει.

Συζητήθηκαν παλιά και νέα προβλήματα. Σημαντική ήταν η εμπειρία που κατατέθηκε από αρκετούς εκπροσώπους Διοικητικών Συμβουλίων για την μάχη, που έδωσαν για την επιτυχία της αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης. Υπήρξε σοβαρή αντιπαράθεση για το ζήτημα αυτό με τα συνδικαλιστικά στελέχη, που έπαιξαν το ρόλο του «δούρειου ίππου» και λειτούργησαν ενάντια στις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων (ΟΣΥΑΠΕ, ΑΔΕΔΥ) και κατέθεσαν αξιολογήσεις ή και έγιναν αξιολογητές. Εξάλλου το Γενικό Συμβούλιο στην από 17-10-2017 κατέληξε στο να καταγγείλει την στάση των συνδικαλιστικών στελεχών, που συμμετείχαν στην αξιολόγηση και να ζητήσει την παραίτησή τους από το όργανο.

Τέλος έγινε ενημέρωση για τα οικονομικά Συλλόγων-Ομοσπονδίας και την πορεία επίλυσης σχετικών προβλημάτων.

Συμπερασματικά από όλη την διαδικασία εκφράστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στα πρωτοβάθμια Σωματεία, η σταθερή παρουσία της Ομοσπονδίας στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους και η διαρκής παρέμβαση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των Περιφερειών, για την υπεράσπιση των κοινωνικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, την κατάργηση και ανατροπή όλων των αντιεργατικών νόμων.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να πρωτοστατεί, να παρεμβαίνει και να κινητοποιεί για όλα τα ζητήματα, θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται σε κάθε πρόσκληση πρωτοβάθμιου Σωματείου.

Στην Ολομέλεια των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων - μελών της ΟΣΥΑΠΕ συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους παρακάτω Συλλόγους Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΑΧΑΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ -Π.Ε.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ -Π.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΧΙΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 23 /10 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:109

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην συνεδρίασή του στις 17 Οκτώβρη 2017 συζήτησε για την μάχη που δώσαμε απέναντι στην αντιδραστική αξιολόγηση και την εκφοβιστική, απεργοσπαστική και διασπαστική πολιτική της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε με την τροπολογία Γεροβασίλη, που ψήφισαν χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ. Μια μάχη που έφτασε να έχει σε πολλούς Συλλόγους ποσοστά από 70% έως και 100%.

Διαπίστωσε ότι στη μάχη αυτή εκτός από τους μηχανισμούς κυβέρνησης και Περιφερειακών Αρχών απεργοσπαστικό ρόλο έπαιξαν και τα συνδικαλιστικά στελέχη – μέλη του Γενικού Συμβουλίου, που έβαλαν πάνω από τον συλλογικό αγώνα, πάνω από τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων τις δικές τους επιδιώξεις και επιλογές.

Η ευθύνη τους αυτή σε καμιά περίπτωση δεν είναι ανάλογη με την ευθύνη των συναδέλφων, που φοβήθηκαν και «λύγισαν». Στους συναδέλφους αυτούς δίνουμε το χέρι και τους καλούμε να κατανοήσουν ότι η εναντίωση στον ν. 4369/2016, η απόφαση για αποχή από την αξιολόγηση, είναι απόφαση που στέκεται απέναντι στις απολύσεις, τις μισθολογικές και βαθμολογικές διακρίσεις, απέναντι στην υλοποίηση αντεργατικών-αντιλαϊκών πολιτικών.

Κανείς συνδικαλιστής δεν μπορεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ή να κρύβεται πίσω από τον φόβο των συναδέλφων ή από τις προσωπικές επιδιώξεις άλλων.

Το ζήτημα που τέθηκε δεν είναι αν μπορεί κάποιος συνδικαλιστής να έχει διαφορετική άποψη ή όχι, αλλά αν ο συνδικαλιστής οφείλει να υλοποιεί τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών του οργάνων, πόσο μάλλον αποφάσεων που έχουν την μορφή απεργιακών κινητοποιήσεων ή αν μπορεί στη μάχη να τα «διπλώνει».

Η απάντηση του Γενικού Συμβουλίου σε αυτό είναι ξεκάθαρη. Θεωρεί ότι δεν έχουν θέση στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος τα εκλεγμένα μέλη που δεν υλοποίησαν την απόφαση για αποχή από την αξιολόγηση, η στάση τους δεν συνάδει με την ιδιότητα του συνδικαλιστή.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλεί τα 4 μέλη του Γ.Σ. (2 της Αγωνιστικής Συνεργασίας, 1 της ΠΑΕΚ/ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΠΑΕΚ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και 1 της ΕΕΑΚ):

  • Να ανακαλέσουν έστω και τώρα τις Εκθέσεις Αξιολόγησής τους και τις αξιολογήσεις που έκαναν όσοι είναι και αξιολογητές.
  • Σε διαφορετική περίπτωση η επιλογή της παραίτησής τους, από όλα τα συνδικαλιστικά όργανα που μετέχουν, αποτελεί μονόδρομο και οι παρατάξεις στις οποίες μετέχουν, θα αναλάβουν την πλήρη ευθύνη στην περίπτωση παραμονής των απεργοσπαστών συνδικαλιστών στα κορυφαία όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το οφείλουν στους συναδέλφους, που υλοποίησαν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, που και αυτοί συμμετέχουν, στις αποφάσεις που και αυτοί ψήφισαν, το οφείλουν στους συναδέλφους που στάθηκαν παρά την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό απέναντι στην τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη, σε όλους όσους δεν έσκυψαν το κεφάλι και δεν έβαλαν προσωπικές τους επιδιώξεις και φιλολοξίες πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 
ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 23 /10 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:108

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σας στέλνουμε για ενημέρωσή σας την παραίτηση που κατέθεσε από την θέση του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου ο συνάδελφος Δημήτρης Παγωνίδης στην συνεδρίαση στις 17-10-2017.

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι εκλέχτηκε κατά πλειοψηφία στη θέση του Προέδρου του Γ.Σ., μετά από σχετική μυστική ψηφοφορία, η προτεινόμενη από την παράταξη «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» συνάδελφος Φιλιππία Κοχλιαρίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, η οποία δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη της ΠΑΕΚ. Η πρόταση αυτή στηρίχτηκε και από την παράταξη της «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Δ.Παγωνίδη_17-10-2017

 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 24 Οκτώβριος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 23 /10 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:107

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας στην συνεδρίαση στις 17 Οκτώβρη 2017 συζήτησε και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Εκλέχτηκε νέα Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου η συναδέλφισσα Φιλιππία Κοχλιαρίδου, μετά την παραίτηση του συναδέλφου Δημήτρη Παγωνίδη.

2. Κατέληξε στο πλαίσιο διεκδίκησης που θα καταθέσει η Ομοσπονδία για την υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους των Περιφερειών, καθώς και τις ενέργειες, τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις, που πρέπει να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα, τόσο για την Συλλογική Σύμβαση, όσο και και για τις γενικότερες εξελίξεις.

Ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις που θα προκηρυχτούν με την κατάθεση του νέου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και του νέου συνδικαλιστικού νόμου, που θέλει να επιβάλλει περιορισμούς στην οργάνωση της δράσης, της κινητοποίησης και του αγώνα των εργαζομένων.

Ο χρονικός προσδιορισμός των κινητοποήσεων που αφορούν τα ιδιαίτερα «δικά» μας ζητήματα θα γίνει από το Δ.Σ.

Συζήτησε για την πορεία της ΑΠΟΧΗΣ από την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και την σημαντική μάχη που έδοσαν και οι εργαζόμενοι των Περιφερειών ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση.

3. Αποφάσισε την έκδοση καταγγελίας για τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, που δεν υλοποίησαν την απόφαση των συνδικαλιστικών οργάνων και αξιολογήθηκαν ή και αξιολόγησαν συναδέλφους τους.

4. Συζήτησε για την πορεία των Οργανισμών καθώς και όλων των εργασιακών ζητημάτων τα οποία ταλανίζουν τους συναδέλφους και για τα οποία θα εκδοθούν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την Ομοσπονδία και θα πραγματοποιηθούν ανάλογες παρεμβάσεις.

5. Συζήτησε την πορεία των οικονομικών των πρωτοβάθμιων Συλλόγων, όπου η συντριπτική πλειοψηφία όσων είχαν προβλήματα στο Συνέδριο, έχουν ήδη δρομολογήσει την επίλυσή τους και την οικονομική τους τακτοποίηση. Εξέτασε επίσης ιδιαίτερα προβλήματα ορισμένων Συλλόγων.

6. Συζήτησε τα προβλήματα, που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία των Υ.Σ. στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης.

Θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις για όλα τα ζητήματα που απαιτείται.

 

ΓΙΑ ΤΟ Γ.Σ.

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΧΛΙΑΡΙΔΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑ       ΣΚΑΜΠΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 7 από 72

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση