.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2013 09:15

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

6932473063

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                                               10 Σεπτεμβρίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε την οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, που καταργεί τη σταθερή δουλειά, μισθούς και συντάξεις, δικαιώματα και κατακτήσεις, που απαξιώνει και διαλύει τις δημόσιες δομές, ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες και εκποιεί δημόσια αγαθά και περιουσία, οδηγώντας την ελληνική κοινωνία σε εξαθλίωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε να εισηγηθεί στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους της πλαίσιο κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνει:

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου: Γενικές Συνελεύσεις με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων, εξειδίκευση, οριστικοποίηση και οργάνωση συγκεκριμένων δράσεων.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου: Οργάνωση δράσεων και παρεμβάσεων με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια και όπου είναι δυνατό σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους και φορείς της περιοχής.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου: πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, διοργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα κάθε Νομού, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συλλόγους της περιοχής.

Πέμπτη  19 Σεπτεμβρίου: δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, συλλογικές δράσεις στην περιοχή σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: εκτίμηση και αξιολόγηση των κινητοποιήσεων, αποστολή προτάσεων των συλλόγων προς την Ομοσπονδία για τους τρόπους συνέχισης του αγώνα.

                     Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα

                 ♦    Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων

                 ♦    Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

 

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

                                                                                                     Για το Δ.Σ.

                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                           ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                                                         ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ

 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 03 Σεπτέμβριος 2013 18:18

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
6932473063

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                

                                                                ΠΡΟΣ :  1.Μέλη Διοικητικού

                                                                                  Συμβουλίου

                                                                               2.Προεδρεία Συλλόγων

               

                                                               ΚΟΙΝ :  Μέλη Γ.Σ.

       Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 

       Προκειμένου να εκτιμήσουμε και να αντιταχθούμε δυναμικά στη μνημονιακή Συγκυβέρνηση των χιλιάδων απολύσεων των Δημοσίων υπαλλήλων, της διάλυσης των Δημόσιων υπηρεσιών και της κατάργησης του κοινωνικού κράτους, σας καλώ σε συνεδρίαση στις 07/9/2013 στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οδός Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη και ώρα 11.00 π.μ.

       Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

-     Πολιτικές εξελίξεις , διαθεσιμότητες - απολύσεις

-     Πλαίσιο διεκδικήσεων – κινητοποιήσεων ώστε να ανατραπεί η σημερινή πολιτική

-     Οικονομικά Ομοσπονδίας

 

      Επειδή η ημερομηνία συνεδρίασης του Δ.Σ. συμπίπτει με το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καλούνται οι διοικήσεις των συλλόγων μας και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας να παρευρεθούν στη συνεδρίαση και στο απογευματινό συλλαλητήριο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

 
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 02 Σεπτέμβριος 2013 08:23

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

  Αθήνα, 1/9/2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

       Η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της για τη δικαστική παραπομπή όλου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ , ενόψει της εκδίκασης της δίωξης, που έχει οριστεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

       Η αγωνιστική αντίδραση της ΠΟΕ –ΟΤΑ στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων και στα μνημονιακά μέτρα αποτελεί μέγιστη υποχρέωση της συνδικαλιστικής ηγεσίας και δεν ανακόπτεται με την παραπομπή στα δικαστήρια.

       Η Κυβέρνηση με τέτοιες ενέργειες σκοπεύει να τρομοκρατήσει το συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να κάμψει το ηθικό των εργαζομένων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει τον αγώνα του ακόμα πιο δυναμικά και ενωτικά.

Το Δ.Σ. της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2013 12:45

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ, έπειτα από αίτημά του, συναντήθηκε με το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) στις 17-07-2013 και συζήτησαν τα θέματα της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής με αιχμή τις Απολύσεις και Διαθεσιμότητες των υπαλλήλων που υλοποιούνται.

            H ΟΣΥΑΠΕ τόνισε ότι η Δημόσια Διοίκηση με τη δήθεν “αξιολόγηση” των δομών, τις απολύσεις και την «κινητικότητα» των υπαλλήλων οδηγείται από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. στην προσαρμογή του δημόσιου τομέα στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, μέσα από τη μείωση των αρμοδιοτήτων του και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι εξελίξεις στις αρμοδιότητες των Δ/νσεων Ανάπτυξης, Υγείας και Τεχνικού Ελέγχου.

             Δηλώσαμε ότι είμαστε αντίθετοι όχι μόνο στις αξιολογήσεις και τις διαθεσιμότητες-απολύσεις, αλλά και στην νομοθετική ρύθμιση που ζήτησε η ΕΝΠΕ από τον υπουργό Εσωτερικών για να μετακινούν οι Περιφερειακές Αρχές υπαλλήλους (χωρίς αίτηση των υπαλλήλων) από μία περιφερειακή ενότητα σε άλλη, δηλαδή όποτε θέλουν και όπου θέλουν.

Τονίσαμε ότι θα μας βρουν απέναντι σε κάθε τέτοια προσπάθειά τους, που υλοποιεί τις κατευθύνσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και της κυβέρνησης, απέναντι στη λογική των «αξιολογήσεων» και του πλεονάζοντος προσωπικού.

Το γεγονός ότι ο αριθμός των εργαζομένων στις Περιφέρειες δεν επαρκεί, δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι για να προσθέσουν στους εργαζόμενους κι άλλα προβλήματα, οικονομικά και οικογενειακά.  Εξάλλου οι ίδιοι υλοποίησαν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τους μετέπειτα νόμους με τους οποίους καταργήθηκαν οργανικές θέσεις, σταμάτησαν και απαγορεύτηκαν οι προσλήψεις. 

Επίσης στη συζήτηση θέσαμε και το ζήτημα των πειθαρχικών διώξεων για ζητήματα που δεν έχουν σχέση με την υπηρεσιακή μας σχέση (συνδικαλιστική και πολιτική δράση), καθώς και για την ανάγκη νομικής μας κάλυψης για την άσκηση των υπηρεσιακών μας καθηκόντων.

Καλέσαμε την ΕΝ.Π.Ε και τους Περιφερειάρχες:

  • Να μην νομιμοποιήσουν και να μην υπογράψουν καμιά απόλυση εργαζομένου.
  • Να ανακαλέσουν το αίτημά τους για νομοθετική ρύθμιση για τις «μεταθέσεις-μετακινήσεις»

           προσωπικού από ΠΕ σε ΠΕ.

  • Να μην συνεισφέρουν στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής μέσα από τις

            διαδικασίες της λεγόμενης “αξιολόγησης”, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκχωρήσεις

            αρμοδιοτήτων.

Το Δ.Σ.

 
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2013 14:06

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

Η  Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.  συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις  που αποφάσισε  η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή και με το οποίο προβλέπονται  χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, νέα φορολεηλασία, «ξαφνικός θάνατος» νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο, κ.ά.  και καλεί τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής να πάρουν μέρος μαζικά στην παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και στο  συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2013.

 

Ολες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις . αναγράφονται στο παρακάτω δελτίο τύπου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ:

10/07/2013

Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 11 Ιουλίου και 24ωρη απεργία την ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, νέα φορολεηλασία «ξαφνικός θάνατος» νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο συνθέτουν την πολιτική της Συγκυβέρνησης που υλοποιείται με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή.

Η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρος των εργαζομένων και της Κοινωνίας.

Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 30% (των νέων στο 60!!!), η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, το Κοινωνικό Κράτος καταρρέει κι ενώ είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν δεκαετίες υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για να επιστρέψουμε - απλώς - στα προ κρίσης, επίπεδα, νέα μέτρα προωθούνται, οδηγώντας σε όλο και μεγαλύτερη ανεργία και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Η πολιτική των μνημονίων, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, των Δημοτικών Υπηρεσιών και της εκποίησης του Δημόσιου Πλούτου πρέπει να ανατραπεί.

 Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προχωρά σε:

1. Παναττική Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου (συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30μμ)

2. Γενική Πανελλαδική 24ωρη Απεργία, με τη ΓΣΕΕ,την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013, ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:30πμ, συνεχίζοντας τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που εξακολουθούν να προωθούν Τρόικα και Συγκυβέρνηση.

Ακόμη αποφάσισε ότι:

Θα κλιμακώσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο για να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.

Θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα για την ακύρωση των καταστροφικών πολιτικών των μνημονίων.

Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια συντονισμού της κοινής δράσης των εργαζόμενων στο Δημόσιο, των εργαζόμενων στον Ιδιωτικό Τομέα, των απασχολούμενων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των ανέργων και των συνταξιούχων.

Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για κοινή δράση με τα Συνδικάτα της Ευρώπης, ιδιαίτερα του Νότου.

Δίνουμε κοινό αγώνα, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου. 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


 
« ΈναρξηΠροηγούμενο61626364656667686970ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 69 από 86

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση