.
ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ 2/24622/ΔΕΠ/27-6-2018 ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα 19 /7/2018

Αριθμ. Πρωτ.:98

 

Προς

1. ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 37 - 101 65 – Αθήνα

2. Υπουργείο Εσωτερικών

α. Γραφείο Υπουργού

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

 

ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ 2/24622/ΔΕΠ/27-6-2018 ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΑΣ

 

Από πότε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει άποψη και γνώση για τις αρμοδιότητες που εκτελούν δημόσιοι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών, άλλων φορέων του δημοσίου;

Με ποια ιδιότητα και με ποια αρμοδιότητα ένας υπηρεσιακός παράγοντας της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής εκφέρει άποψη για τις εργασίες που εκτελούν υπάλληλοι των Περιφερειών; Με ποια ιδιότητα λέει ότι οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών εκτελούν εργασίες που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 98 του ν. 4483/2017, ενός νόμου, που το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΕΣ) έχει αντίθετη άποψη για το ζήτημα;

Όσα γράφονται δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα της λειτουργίας των υπηρεσιών, που υπηρετούν οι ΕΔΥ και των εργασιών, που εκτελούν.

Γράφονται προκειμένου να στηριχτεί η πολιτική των περικοπών, η πολιτική αφαίρεσης δικαιωμάτων, προκειμένου να εκφραστεί η πρεμούρα της πολιτικής ηγεσίας να περικόψει το ανθυγιεινό επίδομα. Γι αυτό λέει ότι σύμφωνα με όσα «αναφέρονται στο Π.Δ. 83/1989, όσο και τα σχετικώς με την ως άνω κατηγορία υπαλλήλων οριζόμενα στην αριθ.Υ1γ/Γ.Π./οικ.47829/21.6.2017 (ΦΕΚ 2161/Β’/2017) απόφαση του Υπουργού Υγείας, άποψη της υπηρεσίας μας είναι ότι οι υπάλληλοι του εν λόγου κλάδου των Περιφερειών δεν υπάγονται στους δικαιούχους τους εν θέματι επιδόματος δεδομένου»!!!

Στην Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής δεν ξέρετε να διαβάζετε ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε;

Ή μήπως δεν ξέρετε ότι οι ασκούμενες εργασίες από τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών προσδιορίζονται πρώτον από τους Οργανισμούς των Περιφερειών και δεύτερον από την αναγκαιότητα και καθημερινή πραγματικότητα λειτουργίας των υπηρεσιών;

Δεν ξέρετε ότι ο ν.4483/2017 έδωσε την ευθύνη βεβαίωσης, ότι οι υπάλληλοι ασκούν (ανθυγιεινές) εργασίες, που περιλαμβάνονται στο άρθρο 98 στους προϊσταμένους των υπηρεσιών τους;

Από πότε ξέρετε καλύτερα την καθημερινότητα των συγκεκριμένων υπηρεσιών από αυτούς, που προΐστανται σε αυτές;

Η υπ’ αριθμ. Υ1γ/Γ.Π./οικ.47829/21.6.2017 (ΦΕΚ 2161/Β’/2017) απόφαση του Υπουργού Υγείας, που αναφέρετε για να στηρίξετε την άποψή σας, δεν καθορίζει τις εργασίες των Εποπτών Δημόσιας Υγείας, αλλά τους «Υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων /ποτών».

Οι εργασίες των Εποπτών δεν καθορίζονται από την υπουργική απόφαση που αναφέρετε αλλά από πλήθος διατάξεων και Κανονισμών, τα δε επαγγελματικά τους δικαιώματα περιγράφουν το πολυδαίδαλο πλαίσιο άσκησης του υγειονομικού ελέγχου.

Όσο για το Υπουργείο Υγείας οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι για τριάντα (30) χρόνια, που είχε την ευθύνη καθορισμού και γνώριζε τις εργασίες που εκτελούσαν οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας, τους χορηγούσε το ανθυγιεινό επίδομα.

Σύμφωνα με τους Οργανισμούς των Περιφερειών της χώρας, τα καθηκοντολόγια και τα Περιγράμματα Θέσης, όπου αυτά έχουν δημιουργηθεί οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας εκτελούν:

● Καθημερινό έλεγχο των ανθυγιεινών εστιών με τη σωρεία των καταγγελιών και των αυτεπάγγελτων ελέγχων που καλούνται να καλύψουν οι Δ/νσεις και τα Τμήματα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους (κατοικίες, δρόμους, πλατείες, οικόπεδα και άλλους χώρους, υπαίθριους κλπ). Συμμετέχουν στην διενέργεια εξυγίανσης δημοσίων και ιδιωτικών χώρων από κάθε είδους συσσωρευμένα απορρίμματα κ.λπ.

Και «οι πέτρες ξέρουν» ότι όλοι οι πολίτες για κάθε καταγγελία τους απευθύνονται στο «υγειονομικό», δηλαδή στους Επόπτες Δημόσιας Υγείας. Όλοι ξέρουν ότι όλοι οι δημόσιοι φορείς για την εξυγίανση οποιουδήποτε χώρου απευθύνονται στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

● Έλεγχο στα συστήματα αποκομιδής και διάθεσης των απορριμμάτων με αυτοψίες στους χώρους συλλογής απορριμμάτων (οικιακών ή μολυσματικών), στους χώρους προσωρινής συγκέντρωσης, αλλά και στους χώρους επεξεργασίας ή χώρους υγειονομικής ταφής αυτών (ΧΥΤΑ) και στις παντός είδους ανθυγιεινές εστίες (χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων –ΧΑΔΑ).

● Έλεγχο στα επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα (μολυσματικά, τοξικά, και στην διαχείριση ραδιενεργών) σε νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα υγείας και λοιπές υγειονομικές μονάδες.

● Καταπολέμηση επιβλαβών ξενιστών (εντόμων και τρωκτικών), με εντομοκτονίες και μυοκτονίες.

● Εξάλειψη ανθυγιεινών εστιών σε καταυλισμούς και σε πρόχειρα καταλύματα / οικίες αλλοδαπών (πχ αθίγγανοι, μετανάστες κλπ).

● Εκτέλεση προγραμμάτων καταπολέμησης των εντόμων υγειονομικής σημασίας, για την πρόληψη της ελονοσίας, την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου κ.α. με εφαρμογή των προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

● Έλεγχο των νεκροταφείων και απολυμάνσεις οστών και σωρών προκειμένου αυτά να μεταφερθούν σε άλλα νεκροταφεία, καθώς και αυτοψίες στις σωρούς των νεκρών κατά την διαδικασία μεταφοράς τους στο εξωτερικό.

● Υγειονομική επιτήρηση λοιμωδών νόσων και επίβλεψη απολυμάνσεων.

● Δειγματοληψίες λυμάτων από αποχετευτικά συστήματα ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων για χορηγήσεις βεβαιώσεων καταλληλότητας καθώς και σε περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί ως αποδέκτες λυμάτων, σε καταυλισμούς αθιγγάνων για εντοπισμό παθογόνων μικροοργανισμών (Ηπατίτιδα Α), κλπ.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας εργάζονται καθημερινά και καθ’ όλο το ωράριο εργασίας τους ασκώντας υγειονομικό έλεγχο και ότι στο πλαίσιο της διενέργειας υγειονομικών ελέγχων αντιμετωπίζουν ακραίες ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας και εκτίθενται σε διάφορους βιολογικούς, τοξικούς και χημικούς κινδύνους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεχώς πληθαίνουν τα περιστατικά σε ΕΔΥ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από δήγματα εντόμων και παρασίτων, δερματίτιδες, αλλεργίες και διαφόρων ειδών επιμολύνσεις.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι οι εργασίες των Εποπτών Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών περιλαμβάνονται στις αναφερόμενες στο άρθρο 98 του ν.4483/2017, η δε αρμοδιότητα βεβαίωσης της πλήρους και αποκλειστικής τους απασχόλησης ανήκει σύμφωνα με τον νόμο στους Δ/ντές των υπηρεσιών τους και όχι σε σας, που αναρμόδια κι από μακριά εκφέρετε άποψη.

 

Σας καλούμε λοιπόν να ανακαλέσετε το υπ’ αριθμ. 2/24622/ΔΕΠ/27-6-2018 έγγραφό σας και να αφήσετε τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και τις Περιφερειακές Αρχές να κρίνουν αναλόγως.

Τέλος καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών για τις δικές του ενέργειες, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τους ΟΤΑ Β’ βαθμού υπουργείο.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΤΩΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα  19/7/2018

Αριθμ. Πρωτ.: 99

 

Προς

1. Υπουργείο Εσωτερικών

α. Γραφείο υπουργού

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

2.  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τ.

α. Γραφείο υπουργού

β. Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής

3. Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Γραφείο υπουργού

4. Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

κ. Χρήστο Μέτιο

 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

ΚΑΜΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ –

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΓΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της τραγικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών τους.

Και φέτος, όπως και πέρυσι ήρθε στο προσκήνιο ο κίνδυνος «κλεισίματος» της Κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΠΕ Καβάλας.

Και φέτος οι συνάδελφοι κτηνίατροι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης και Δράμας καλούνται να «μπαλώσουν» καταστάσεις, καλούνται να αποδεχτούν καταστρατήγηση βασικών  εργασιακών τους δικαιωμάτων. Καλούνται υποκριτικά από την Περιφερειακή Αρχή να δώσουν λύση!!!

 

Φτάνει πια!!!

Πέστε μας κύριοι της Περιφερειακής Αρχής και των αρμοδίων υπουργείων (Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης), τι κάνατε από πέρυσι μέχρι φέτος;

Γιατί δεν έγιναν προσλήψεις μόνιμων κτηνιάτρων;

Γιατί αφήνετε να φτάνουν τα πράγματα σε αυτή την κατάσταση;

Μήπως για να μπορέσετε να προωθήσετε την ιδιωτικοποίηση κτηνιατρικών αρμοδιοτήτων;

Μήπως αφήνετε την υποστελέχωση να οδηγήσει στην απαξίωση των υπηρεσιών για να μπορέσετε να παρουσιάσετε ως μόνη λύση την εκχώρηση κτηνιατρικών αρμοδιοτήτων των ΔΑΟΚ των Περιφερειών στον «κτηνίατρο εκτροφής», δηλαδή σε ιδιωτικές εταιρείες, όπως σχεδιάζει άλλωστε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης;

Αυτή είναι η «κανονικότητα» που ετοιμάζεται για τους εργαζόμενους;

Αποδεικνύεται και με αυτό τον τρόπο πού οδηγεί η «απαγόρευση» των προσλήψεων, που ισχύει από το 2006!!!, που έχει φτάσει σε μείωση του προσωπικού των Περιφερειών κατά 40% και πάνω και που σε ορισμένους κλάδους όπως κτηνιάτρους, μηχανικούς, κοινωνικούς λειτουργούς κ.α. «τσακίζει κόκκαλα».

Φαίνεται καθαρά πως η σύμπλευση των κυβερνήσεων και των Περιφερειακών Αρχών πάει πολύ πιο βαθιά, απ’ όσο θέλουν να εμφανίζουν στις διάφορες κοκορομαχίες τους.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

● Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

● Καμιά εκχώρηση αρμοδιοτήτων, με κανένα πρόσχημα, με κανένα προκάλυμμα, με καμιά μορφή.

● Προστασία του ζωικού κεφαλαίου  της χώρας, με Κτηνιατρικές υπηρεσίες Δημόσιες, πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες.

Δεν θα επιτρέψουμε καμιά εκχώρηση αρμοδιοτήτων, καμιά καταστρατήγηση δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

 

Κοιν/ση

  1. ΕΝΠΕ
  2. Περιφερειάρχες

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
Καταδικάζουμε την τραμπούκικη επίθεση PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 18 /7/2018

Αριθμ. Πρωτ.:97

 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Καταδικάζουμε την τραμπούκικη και άνανδρη επίθεση στον Προϊστάμενο της Πολεοδομίας Θήρας από υπηρέτες μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που προσπαθούν να επιβληθούν και μέσω τέτοιων μεθόδων.

Γνωρίζουμε την πίεση, που υφίστανται οι συνάδελφοί μας σε αντίστοιχες υπηρεσίες των Περιφερειών, που έχει οξυνθεί και από την στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων από τις μέχρι τώρα κυβερνητικές πολιτικές.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους να διαλευκάνουν την υπόθεση, να τιμωρήσουν όλους τους αυτουργούς και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την στελέχωση των υπηρεσιών, την ανεμπόδιστη άσκηση των αρμοδιοτήτων και την προστασία των εργαζομένων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
Απαιτούμε άμεσα μέτρα για τη διάσωση δημόσιας περιουσίας PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 18/7/2018

Αριθμ. Πρωτ.:96

 

Προς

1. Υπουργό Εσωτερικών

α. Γραφείο Υπουργού

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

2. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

3. Περιφερειάρχες

4. ΕΝΠΕ

5. Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)

 

Απαιτούμε άμεσα μέτρα για τη διάσωση δημόσιας περιουσίας

 

Φέτος ολοκληρώνονται από το Κτηματολόγιο οι διαδικασίες για τους Δήμους που είχαν ενταχθεί σε αυτό, κατά την πρώτη εφαρμογή του (ν. 2308/1995).

Κηρύχτηκαν υπό κτηματογράφηση οι περιοχές που αναγράφονται στις αποφάσεις 71155/4394/11-7-1995 (ΦΕΚ 635/Β’/18-7-1995), 72544/4615/25-7-1995 (ΦΕΚ 664/Β’/28-7-1995), 100116/7667/27-12-1995 (ΦΕΚ 1099/Β΄/29-12-1995).

Κατά τον νόμο (παρ.2 του αρ. 2) το Δημόσιο δεν είχε υποχρέωση να δηλώσει τα ακίνητα του.

Παρά την μη κατά το νόμο υποχρέωση δήλωσης πολλές υπηρεσίες δήλωσαν τα ακίνητα που διαχειρίζονται (διαχειρίζονται τα εποικιστικά ακίνητα του ΥΠΑΑΤ), όπως πχ έκανε το Τμήμα Εποικισμού της τότε Δ/νσης Γεωργίας Αθηνών, τώρα Δ/νση Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Αττικής για τους Δήμους Βριλήσσια, Γέρακας. Χαλάνδρι, κλπ.

Ακόμα όμως και αυτά τα ακίνητα που δηλώθηκαν ως δημόσια εποικιστικά, δεν εγράφησαν στο Κτηματολόγιο ως ακίνητα του Δημόσιου.

Όσα δηλώθηκαν και από ιδιώτες (δηλ. καταπατητές) έχουν εγγραφεί ως ακίνητα των ιδιωτών, ενώ τα υπόλοιπα εμφανίζονται ως «αγνώστου» ιδιοκτησίας.

Για τα δημόσια ακίνητα που έχουν εγγραφεί ως ακίνητα ιδιωτών σύμφωνα με το νόμο, επιβάλλεται να ασκηθούν αγωγές από το Δημόσιο ως το τέλος του 2018 (πρόσφατα με το άρθρο 18 του ν. 4551/2018 δόθηκε παράταση μερικών μηνών), προκειμένου να γίνει έστω και των υστέρων προσπάθεια να διασωθούν από καταπατητές δημόσιες εκτάσεις.

Για την άσκηση των αγωγών οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών πρέπει να στείλουν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ιστορικό και τοπογραφικά διαγράμματα με συντεταγμένες ΕΓΣΑ, στοιχεία για εκατοντάδες ΚΑΕΚ (πχ για ένα Δήμο της Αττικής χρειάστηκε να σταλούν στοιχεία για περίπου 110 ΚΑΕΚ και περίπου 70 τοπογραφικά) κλπ.

Προκειμένου να διασωθεί δημόσια περιουσία, πρέπει να μπορέσουν άμεσα να ανταποκριθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες είναι τραγικά υποστελεχωμένες.

Γι αυτό απαιτείται :

- Άμεση στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό (πρόσληψη τοπογράφων μηχανικών κλπ)

- Να δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών ελεύθερη πρόσβαση στα αρχεία του Κτηματολογίου.

- Να γίνει άμεση προμήθεια αδειών χρήσης λογισμικού Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών ArcGIS (κάθε άδεια αντιστοιχεί σε ένα χρήστη αποκλειστικά).

- Νομοθετική ρύθμιση ώστε να αποτελεί δέσμια υποχρέωση των Περιφερειακών Αρχών η κατάθεση των σχετικών αγωγών.

Σε διαφορετική περίπτωση φέρετε ακεραία την ευθύνη για απώλειας δημόσιας περιουσίας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 
Νομοθετική επίλυση ζητημάτων, που σχετίζονται με την μετάταξη υπαλλήλων σε ανώτερη κατηγορία-κατάταξη σε Μ.Κ. PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα 17/7/2018

Αριθμ. Πρωτ.:95

 

Προς

Υπουργείο Οικονομικών

Γραφείο αναπληρωτή Υπουργού

Κοιν/ση

1. Υπουργείο Εσωτερικών

α. Γραφείο Υπουργού

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

Σταδίου 29 101 83 – Αθήνα

2. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτικής

Πανεπιστημίου 37 101 65 – Αθήνα

 

Θέμα: Νομοθετική επίλυση ζητημάτων, που σχετίζονται με την μετάταξη υπαλλήλων σε ανώτερη κατηγορία-κατάταξη σε Μ.Κ.

 

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. 81/18-6-2018 εγγράφου μας και τις σχετικές απαντήσεις, που λάβαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου (αριθ. πρωτ.: 34650/10 - 07 – 2018) και από το ΓΛΚ (αριθ. πρωτ.: 2/48389/ΔΕΠ/27-6-2018), ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να καθοριστεί ρητά ο τρόπος της μισθολογικής κατάταξης των μετατασσόμενων σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα, με βάση την αναγνώριση της συνολικής προϋπηρεσίας ανεξαρτήτως του τυπικού προσόντος, προκειμένου να σταματήσει η δυσμενής μεταχείριση των συναδέλφων μας και να αρθεί κάθε αρνητική επίπτωση στην μισθολογική τους εξέλιξη.

Θεωρούμε ότι η απάντηση του ΓΛΚ ότι «δεν υπεισέρχεται στις διαφορές, που ανακύπτουν μεταξύ των Υπηρεσιών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Υπηρεσιών των ελεγχόμενων από αυτό φορέων του δημοσίου» δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για «κουκούλωμα» του προβλήματος ή για την παραπομπή επίλυσής του στις καλένδες.

Είναι αυτονόητο ότι ως καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο οφείλετε να δώσετε λύση, με άμεση νομοθετική ρύθμιση.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 8 από 90

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση