.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 12 /2 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Όσο και να προσπαθείτε οι ευθύνες σας, ούτε κρύβονται, ούτε παραγράφονται

 

Με fast track διαδικασίες προσπάθησε να ξεμπερδέψει από τις ευθύνες της η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, το Σάββατο 10-2-18.

Χωρίς να δεχτεί να τεθεί ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα συζήτησης η απαίτηση των εργαζομένων για ανάκληση της απόφασης ανάθεσης των 2 υπηρεσιών, των δύο νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων (Κεφαλονιάς & Ζακύνθου) σε μία υπάλληλο, χωρίς να δώσει το λόγο στους εκπροσώπους των Συλλόγων, που παρευρίσκονταν και με φράσεις του τύπου «είστε αναγκασμένοι να ακούτε μόνο…», ή «ότι το πρόβλημα δεν είναι στην απόφαση του Περιφερειάρχη, αλλά στην απαντητική συμπεριφορά που σηκώνει ανάστημα…», συνέχισε την επίθεση προς τα συνδικαλιστικά μας όργανα.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε στο δρόμο που χάραξε, που με περισσή αλαζονεία είπε εκατό φορές ότι λέμε «ψέματα» και «χρησιμοποιούμε ψευδή στοιχεία», ούτε θα απαντήσουμε στους αήθεις χαρακτηρισμούς του για την Ομοσπονδία, ούτε στα μαθήματα συνδικαλιστικής λειτουργίας και δράσης που έκανε στα Σωματεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, εξάλλου τα λεγόμενα καθενός και οι διαδικασίες, που ακολουθεί τον χαρακτηρίζουν…

Θα της υπενθυμίσουμε απλώς, επειδή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και υπονοεί πολιτικές σκοπιμότητες, κατανοώντας βέβαια την ενόχλησή της από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, από τις αποφάσεις δεκάδων Σωματείων, που αντιλαμβάνονται τον ρόλο της και υιοθετούν κοινό πλαίσιο αιτημάτων, ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις όλων των συνδικαλιστικών οργάνων είναι ομόφωνες.

Όσον αφορά αυτό καθ’ αυτό το ζήτημα που προκύπτει από την ψήφιση του άρθρου 91 του ν. 4483/2017 η Ομοσπονδία είχε αναδείξει όλες τις πτυχές του και σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που σκοπίμως κάνει ότι αγνοεί η Περιφερειακή Αρχή, προφανώς για να καλύψει τον θόρυβο που προκλήθηκε από την εφαρμογή του, που πρώτη αυτή έκανε. Οι παραγγελιοδόχοι της συγκεκριμένης διάταξης, ανεξαρτήτως του τρόπου αυτοπροσδιορισμού τους, ήθελαν να «μπαλώνουν» την τεράστια υποστελέχωση, τσαλαπατώντας τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα και να μετακινούν όπου θέλουν, όποτε θέλουν όποιον υπάλληλο θέλουν.

Τέλος βγήκε και μια είδηση!!!

Είπε ο κ. Γαλιατσάτος για το ζήτημα των προσλήψεων ότι «…οι πολίτες πρέπει να περιμένουν πέντε χρόνια ακόμα, να τελειώσουν τα μνημόνια, να περιμένουν να αρχίσει η ανάπτυξη… για να γίνουν προσλήψεις»...!!!

Άξιοι…, εσείς και η κυβέρνησή σας…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΝΑΘΕΣΗΣ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ» ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018 00:00

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 9 /2 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:13

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΑΝΑΘΕΣΗΣ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ» ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ-

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Είκοσι μέρες τώρα από την έκδοση της απαράδεκτης απόφασης του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, με την οποία ανέθεσε καθήκοντα σε υπάλληλο της Δ/νσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ζακύνθου και τα καθήκοντα της αντίστοιχης υπηρεσίας της ΠΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, η αντεργατική πολιτική παραμένει στο προσκήνιο, μαζί με ψέματα και αντιστροφή της πραγματικότητας.

Αντί ο Περιφερειάρχης να ανακαλέσει την συγκεκριμένη απόφαση επιτέθηκε στα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου (Σωματεία και Ομοσπονδία), επέρριψε ευθύνες στην εργαζόμενη. Πίσω από απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προσπάθησε να κρύψει την αντεργατική-αντιλαϊκή πραγματικότητα που διατηρεί στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Αντί να απαντήσει γιατί από το 2011 που έχουν μείνει κενές οι θέσεις των Κοινωνικών Λειτουργών στην ΠΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης δεν έχει ζητήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προσπαθεί να καλύψει με πέπλο νομιμότητας την απαράδεκτη ρύθμιση του άρθρου 91 του ν.4483/2017, που η κυβέρνησή του νομοθέτησε, λες και δεν γνωρίζουμε ότι οι νόμοι αποτελούν έκφραση της θέλησης του ισχυρού, κι όχι του δίκιου.

Ούτε καν τώρα, μετά από όλη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν έθεσε θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να ληφθεί απόφαση για προσλήψεις, για να απαιτηθεί άρση της «απαγόρευσης» και του περιορισμού των προσλήψεων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει με «Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου», που πάτησαν σε αυτές – από το 2006 - των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ.

Αναφέρεται στην απόφασή του σε «παράλληλα» καθήκοντα. Που αλήθεια τα βρήκε; Ακόμα και ο Υπαλληλικός Κώδικας δεν έχει πλέον αυτόν τον όρο και αναφέρεται μόνο σε ανάθεση καθηκόντων άλλου κλάδου ή ειδικότητας, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (2 μήνες ή έως 6 μήνες με απόφαση ΥΣ/άρθρο 30) κι όχι άλλης υπηρεσίας!!! και μάλιστα και σε άλλο νησί!!!!

Η τοποθέτηση υπαλλήλου σε άλλη υπηρεσία σε άλλο νησί αποτελεί «μετάθεση» και προϋποθέτει αίτηση του υπαλλήλου και απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου και η φωτογραφική διάταξη του άρθρου 91 δεν μπορεί να διαγράψει με μια μονοκονδυλιά τις βασικές κατηγοριοποιήσεις των υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων.

Με απύθμενο θράσος πάτησε στην καλή προαίρεση όλων των συναδέλφων, που προσπαθούσαν από το 2015 να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, που χρειάζονταν τις υπηρεσίες της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και πήγαιναν εκ περιτροπής στο νησί και κάλυπταν τις επείγουσες καταστάσεις και όχι μόνο το εξέλαβε ως συναίνεση στην ανάθεση αυτή, αλλά θέλησε να μονιμοποιήσει και να νομιμοποιήσει το «φόρτωμα» δύο Περιφερειακών Ενοτήτων σε έναν υπάλληλο.

Αποτελεί υποκρισία να μιλάει για κοινωνικές ευαισθησίες όποιος τσαλαπατάει εργασιακά – κοινωνικά – ατομικά και οικογενειακά δικαιώματα, και αυτό δεν κρύβεται πίσω από τις φανφάρες για δήθεν προστασία προσωπικών δεδομένων!!!. Η καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι ο ουσιαστικός σεβασμός και η στήριξη των ευάλωτων προσώπων και κοινωνικών ομάδων.

Για να «γλυκάνει» δε την εξοντωτική του απόφαση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφέρεται σε κάλυψη των εκτός έδρας αποζημιώσεων, μόνο που το Γενικό Λογιστήριο έχει εκφράσει διαφορετική άποψη και βέβαια καμιά αποζημίωση δεν μπορεί να συγκαλύψει τα τεράστια προβλήματα επικοινωνίας που υπάρχουν ανάμεσα στα νησιά αυτά και γενικότερα, που δεν έχουν μεταξύ τους καράβι ή ότι χρειάζονται 3 καράβια για να πάει η υπάλληλος στην Ιθάκη και που βέβαια δεν έχουν μεταξύ τους ανταπόκριση…

Δικαίως η απαράδεκτη αυτή Απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ξεσήκωσε θύελλες αντιδράσεων από όλη την Ελλάδα.

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι των Περιφερειών απαιτούν :

 • Να ανακληθεί αμέσως η απόφαση αυτή και να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις της Περιφέρειας με μόνιμους διορισμούς υπαλλήλων.
 • Να σταματήσει η λογική της ανάθεσης των λεγόμενων «παράλληλων» καθηκόντων στους υπαλλήλους.
 • Να καταργηθεί η ρύθμιση του άρθρου 91 του ν.4483/2017.
 • Να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων και να πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Π.Α.

 1. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
 2. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
 3. Υπουργό Εσωτερικών
 4. Υπουργείο Εσωτερικών - Δ/νση Προσωπικού ΟΤΑ
 5. ΕΝΠΕ
 6. Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)
 7. Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
 8. Σύλλογοι – μέλη μας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
Στηρίζουμε τους αγώνες και τα αιτήματα των συναδέλφων της ΠΕ Ζακύνθου PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2018 00:00

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 1/2 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:10

Στηρίζουμε τους αγώνες και τα αιτήματα των συναδέλφων της ΠΕ Ζακύνθου

Να ανακληθεί τώρα η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων

 

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, που αποφάσισαν με την χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους.

Εκφράζουν την μαζική τους αντίθεση στην απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) να αναθέσει σε Κοινωνική Λειτουργό της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και τα καθήκοντα της αντίστοιχης υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, την αντίθεσή τους στην κυβερνητική ρύθμιση του άρθρου 91 του ν. 4483/2017.

Εκφράζουν την απαίτησή τους για άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν γι αυτό.

Έτσι απαντάνε οι εργαζόμενοι σε λύσεις – μπαλώματα της Περιφερειακής Αρχής, που το μόνο που κάνουν είναι μεγαλώνουν τα προβλήματα, να φορτώνουν τη δουλειά δύο και περισσότερων ανθρώπων σε ένα, να προσπαθούν να συγκαλύψουν την τεράστια υποστελέχωση που υπάρχει.

Έτσι εκράζουν την στήριξή τους και την ευαισθησία τους στην συναδέλφισσά τους που ενώ έχει δύο μικρά παιδιά, εκ των οποίων το ένα έχει σοβαρή αναπηρία, ο Περιφερειάρχης της ανέθεσε άλλο ένα νησί!!!

Έτσι απαντάει Σύλλογος και Ομοσπονδία στην υποστελέχωση και στην απαίτηση για μόνιμους διορισμούς, για σταμάτημα όλων των αυθαίρετων «μετακινήσεων».

Η κοινωνική δράση των υπηρεσιών των Περιφερειών υπηρετείται με κάλυψη όλων των θέσεων και ιδιαίτερα των κοινωνικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, υπηρετείται με ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους, με εξοπλισμό και οργάνωση των υπηρεσιών. Δεν υπηρετείται «κόβοντας» στα 2 τους υπαλλήλους.

Οι εργαζόμενοι, Σύλλογος και Ομοσπονδία, όπως και όλοι οι κάτοικοι Ζακύνθου και Κεφαλονιάς βιώνουν τα αποτελέσματα της συνέχισης και εφαρμογής των μνημονιακών νόμων της συνέχισης της «απαγόρευσης» των προσλήψεων και βλέπουν ότι στην πράξη η υλοποίησή τους έχει και την σφραγίδα της Περιφερειακής Αρχής, που αποδέχεται μια τέτοια λειτουργία των υπηρεσιών της, που αποδέχεται να έρχονται συνέχεια αρμοδιότητες χωρίς πόρους και προσωπικό.

 

Καλούμε :

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να ανακαλέσει αμέσως την απόφασή του αυτή και να απαιτήσει την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Περιφέρειας με μόνιμους διορισμούς υπαλλήλων.

Την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εσωτερικών να καταργήσουν την συγκεκριμένη ρύθμιση, να άρουν την απαγόρευση των προσλήψεων και να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις.

Οι εργαζόμενοι των Περιφερειών όλης της χώρας συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων της ΠΕ Ζακύνθου και δηλώνουμε την απαίτησή μας να ανακληθεί η απόφαση αυτή και να σταματήσει η λογική της ανάθεσης των λεγόμενων «παράλληλων» καθηκόντων στους υπαλλήλους. Απαιτούμε εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Καλούμε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους των Περιφερειών να εκφράσουν με κάθε τρόπο την στήριξη στον αγώνα των συναδέλφων της ΠΕ Ζακύνθου.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
Να ανακληθεί αμέσως η απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα 26 /1 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:8

 

Προς

1.Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

2.Υπουργό Εσωτερικών

 

Να ανακληθεί αμέσως η απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

 

Πρωτοπόρα στην υλοποίηση των αντιλαϊκών ρυθμίσεων η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ), έσπευσε να υλοποιήσει το άρθρο 91 του ν. 4483/2017 και με την αρ. αρ. 6038/2492/22-1-2018 απόφασή του να αναθέσει σε υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και τα καθήκοντα της αντίστοιχης υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς.

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του συγκεκριμένου νόμου έγινε φανερό και στους πιο δύσπιστους ποιοι ήταν πίσω από την συγκεκριμένη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που έδινε το δικαίωμα σε κάθε Περιφερειάρχη Νησιωτικής Περιφέρειας να αναθέτει στους υπαλλήλους καθήκοντα και άλλης Περιφερειακής Ενότητας, από αυτήν που έχουν τοποθετηθεί!!!

Έτσι απαντάνε κυβέρνηση και περιφερειάρχες στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, στην απαγόρευση των προσλήψεων που έχουν επιβάλει χέρι-χέρι με τους «θεσμικούς εταίρους» τους ΕΕ και ΔΝΤ. Έτσι προσπαθούν να «μπαλώσουν» τη μείωση κατά 40% του προσωπικού των Περιφερειών. Μαζί σχεδιάζουν και υλοποιούν τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς (κρατικό και περιφερειών), μαζί συμφωνούν τις αντεργατικές ρυθμίσεις.

Κάνουν «λάστιχο» τους εργαζόμενους, τους φορτώνουν διπλή δουλειά και ευθύνες, που είναι φύση αδύνατον να διεκπεραιωθούν, τους φορτώνουν με έξοδα κίνησης-εισιτήρια που τις περισσότερες φορές ούτε καν τους τα πληρώνουν, αδιαφορούν ακόμα και για το γεγονός ότι τα περισσότερα νησιά της χώρας δεν έχουν ούτε μεταξύ τους επικοινωνία.

Τσαλαπατούν κι αυτόν ακόμα τον υπαλληλικό κώδικα, που ορίζει ότι αποτελεί μετάθεση η μεταφορά ενός υπαλλήλου από μία διακεκριμένη οργανική μονάδα (Διεύθυνση) σε μία άλλη διακεκριμένη οργανική μονάδα και επομένως απαιτείται αίτηση του υπαλλήλου και σύμφωνη γνώμη του καθ’ ύλην αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου.

Καλούμε :

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να ανακαλέσει αμέσως την απόφασή του αυτή και να απαιτήσει την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Περιφέρειας με μόνιμους διορισμούς υπαλλήλων.

Την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εσωτερικών να καταργήσουν την συγκεκριμένη ρύθμιση, να άρουν την απαγόρευση των προσλήψεων και να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις.

Οι εργαζόμενοι των Περιφερειών όλης της χώρας δηλώνουμε την απαίτησή μας να ανακληθεί η απόφαση αυτή και να σταματήσει η λογική της ανάθεσης των λεγόμενων «παράλληλων» καθηκόντων στους υπαλλήλους. Απαιτούμε εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 

Κοιν/ση

1.Υπουργείο Εσωτερικών

   Δ/νση Προσωπικού ΟΤΑ

2.ΕΝΠΕ

3.Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)

4.Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

5.Σύλλογοι – μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
Να σταματήσει η παράνομη ανάθεση «παράλληλων» καθηκόντων στους υπαλλήλους των Περιφερειών PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 00:00

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 26/1/2018

Αριθμ. Πρωτ.:7

ΠΡΟΣ

 1. Αποκεντρωμένη ∆ιοίκηση

Ηπείρου-∆υτικής Μακεδονίας

   α. κ. Συντονιστή

   β. ∆ιεύθυνση Διοίκησης

2. Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

   κ. Περιφερειάρχη

 

Να σταματήσει η παράνομη ανάθεση «παράλληλων» καθηκόντων στους υπαλλήλους των Περιφερειών

 

Για άλλη μια φορά οι Περιφερειακές Αρχές προσπαθούν να φορτώσουν στους υπαλλήλους αρμοδιότητες και ευθύνες, που δε τους αναλογούν.

Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυθαιρεσίας διοίκησης η υπ’ αριθμμ. 222006/9548/15-12-2017 απόφαση της αναπληρώτριας Προϊσταµένης του Τµήµατος Συγκοινωνιακών ΄Εργων της ∆/νσης Τ.Ε.Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που ανέθεσε πρόσθετα, «παράλληλα» καθήκοντα σε υπαλλήλους, που ούτε καν είναι στο Τμήμα της και μάλιστα χωρίς ημερομηνία λήξης!!! Ανέθεσε δε καθήκοντα ιδιαίτερα σημαντικά, για την εκτέλεση των οποίων οι υπάλληλοι επισύρουν ποινικές και αστικές ευθύνες.

Αναφερόμαστε στο τεράστιο ζήτημα της εποπτείας των δρόμων, για το οποίο απαιτείται στελέχωση, εξοπλισμός και υλικοτεχνική υποδομή που δεν υφίσταται.

Εκτός από αυτά όμως,εκτός από την απαράδεκτη νομοθεσία, που μοιράζει δυσβάσταχτες ευθύνες, όπως φαίνεται έχουμε και τις αποφάσεις μερικών προϊσταμένων, που προκειμένου να μειώσουν τις δικές τους ευθύνες αναθέτουν, δεξιά και αριστερά, σε άλλα Τμήματα, σε υπαλλήλους άλλων αναρμόδιων Τμημάτων και Δ/νσεων (μηχανικούς, χειριστές μηχανημάτων,κλπ) τα καθήκοντα αυτά.

Η Ομοσπονδία επανειλημμένα έχει αναδείξει το σημαντικό ζήτημα της εποπτείας των δρόμων και της ποινικής και αστικής ευθύνης που βαρύνει τους τεχνικούς υπαλλήλους των Περιφερειών για την αρμοδιότητα αυτή. Έχουμε καταθέσει προτάσεις για νομοθετική ρύθμιση που θα τροποποιεί την απαράδεκτη νομοθεσία επίρριψης ευθυνών, ενώ την ίδια στιγμή δεν δίνονται τα απαραίτητα μέσα για να γίνεται η εποπτεία των οδών δυνατή, σύμφωνα με τις ανάγκες και την δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας. Ταυτόχρονα έχει καταθέσει με εξώδικη δήλωση προς τους Περιφερειάρχες την απαίτησή της να σταματήσει η κατάσταση αυτή με τις αναθέσεις των λεγόμενων «παράλληλωνν» ή αλλότριων καθηκόντων στους υπαλλήλους των Περιφερειών.

Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και απαιτούμε την ακύρωση της συγκεκριμένης παράνομης, παράτυπης και αντιδεοντολογικής απόφασης.

Κοιν/ση

1. Υπουργείο Εσωτερικών

α. κ. Υπουργό

β. Δ/νση Προσωπικού ΟΤΑ

2. ΕΝΠΕ

3. Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

4. Γενική ∆ιεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών

5. ∆ιεύθυνση Τεχνικών Εργων Π.Ε. Κοζάνης

6. Σύλλογοι – μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 8 από 77

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση