.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- Ο «ΙΑΝΟΣ» εκτός από τις καταστροφές και τις ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές ανέδειξε και τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2020 17:08

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                          Αθήνα 29/9/2020
                                                                                                         Αριθμ. Πρωτ.:161

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Ο «ΙΑΝΟΣ» εκτός από τις καταστροφές και τις ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές ανέδειξε και τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής


Τα τεράστια προβλήματα από τις ζημιές σε υποδομές και περιουσίες στη Θεσσαλία από τον «Ιανό», ανέδειξαν όχι μόνο τις ελλείψεις σε σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές, όχι μόνο την έλλειψη σε σχεδιασμό, ετοιμότητα και προετοιμασία της Περιφερειακής Αρχής για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, αλλά και τις ευθύνες να δώσει λύσεις έστω και εκ των υστέρων.
Τι άλλο να πει κανείς όταν μετά από δέκα και πλέον μέρες από την πλημμύρα, η Περιφερειακή Αρχή ούτε καν έχει οργανώσει τις διαδικασίες, που έχει υπ’ ευθύνη της, της καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών των επιχειρήσεων.
Συγκρότησε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας οχτώ Επιτροπές Καταγραφής & Αποτίμησης Ζημιών, αλλά δεν τους εξασφάλισε ούτε υπηρεσιακά αυτοκίνητα για τις αυτοψίες τους, ούτε τον αναγκαίο εξοπλισμό, ούτε τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας.
Οχτώ Επιτροπές χωρίς μέσα για 3.000 αιτήσεις!!! σημαίνει, ότι όλα θα προχωρούν με ρυθμό χελώνας, ότι θα υπάρξουν τραγικές καθυστερήσεις στις σχετικές αποζημιώσεις, ότι κινδυνεύουν οι πληγείσες επιχειρήσεις να μην πάρουν ούτε αυτά τα ελάχιστα προβλεπόμενα ποσά.
Στην κατάσταση αυτή μία είναι η λύση. Η άμεση ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών με προσωπικό και μέσα, για να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή όλων των ζημιών.
Και βέβαια ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό της Καρδίτσας και απαιτούμε εκτός των άλλων να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να επιταχυνθούν όλα τα αντιπλημμυρικά, δασοτεχνικά, αντιδιαβρωτικά έργα (μελέτες, κατασκευή κλπ), η διευθέτηση και ο καθαρισμός των ρεμάτων.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                        ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Να αποσυρθούν οι σχεδιασμοί της ΕΝΠΕ για «Σύσταση Γενικών Διευθύνσεων Επιθεώρησης στις Περιφέρειες» Δεν θα δεχτούμε την δημιουργία «παραελεγκτικού» μηχανισμού ημέτερων PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2020 02:21

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                            Αθήνα 28 /9/2020
                                                                                                         Αριθμ. Πρωτ.:160

 

Να αποσυρθούν οι σχεδιασμοί της ΕΝΠΕ για «Σύσταση Γενικών Διευθύνσεων Επιθεώρησης στις Περιφέρειες»

Δεν θα δεχτούμε την δημιουργία «παραελεγκτικού» μηχανισμού ημέτερων

 

Ένα απαράδεκτο Σχέδιο Νόμου θέλουν να προωθήσουν οι Περιφερειάρχες με τίτλο «Σύσταση Γενικών Διευθύνσεων Επιθεώρησης στις Περιφέρειες».
Κατέθεσαν στην ΕΝΠΕ το σχετικό κείμενο, μέσα στο οποίο αποτυπώνονται οι προθέσεις τους να συγκροτήσουν έναν «παραελεγκτικό» μηχανισμό από ημέτερους, ένα σώμα «πραιτοριανών» με ιδιαίτερες αμοιβές, που θα δίνει λόγο μόνο στους Περιφερειάρχες.
Προκειμένου να νομιμοποιούν τις πολιτικές τους παρεμβάσεις σε κρίσιμες ελεγκτικές αρμοδιότητες και στην οικονομική διαχείριση επιχειρούν «διάσπαση» του έργου των υπηρεσιών και ένταξή του σε έναν ελεγκτικό μηχανισμό «φερετζέ», με φωτογραφικές διαδικασίες, χωρίς επιστημονικά κριτήρια και αρχές.
Συγκεκριμένα όπως προβλέπεται η προτεινόμενη «Γενική Διεύθυνση Επιθεώρησης θα παρεμβαίνει:
α) σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας,
β) στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τα Ν.Π.Ι.Δ. του δημοσίου τομέα που ασκούν δραστηριότητες στην Περιφέρεια και εποπτεύονται από τον Περιφερειάρχη, και
γ) σε όλους τους φορείς κάθε είδους παροχής υπηρεσιών ή/και διάθεσης προϊόντων του ιδιωτικού τομέα που εποπτεύονται από τον Περιφερειάρχη.
Με ελεγκτική αρμοδιότητα σε όλη την έκταση της κάθε Περιφέρειας θα διαρθρώνεται σε τρεις Δ/νσεις - Τομείς δραστηριότητας :
α) Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού Ελέγχου.
β) Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Ελέγχου Φορέων Πρόνοιας.
γ) Διεύθυνση Ελέγχου Περιβάλλοντος, Έργων και Υποδομών.

Σε κάθε Δ/νση δεν θα ενταχθεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων των υπαρχόντων Δ/νσεων/τομέων αρμοδιοτήτων, αλλά μόνο οι πιο «ενδιαφέρουσες»…. και γι αυτό δεν θα μεταφερθεί σε κάθε Δ/νση της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης το σύνολο του υπηρετούντος προσωπικού, παρά μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός, χωρίς κριτήρια, με απόφαση του κάθε Περιφερειάρχη και εισήγηση του Γενικού Επιθεωρητή, ο οποίος θα «επιλέγεται και θα διορίζεται από τον οικείο Περιφερειάρχη για πενταετή θητεία», μακριά από κάθε θεσμοθετημένη διαδικασία «αντικειμενικής κρίσης». Και ο επιλεγείς από τον Περιφερειάρχη Γενικός Επιθεωρητής θα επιλέγει τους τρεις Προϊσταμένους Διευθυντές Επιθεώρησης!!!

Οι προβλεπόμενες θέσεις και για τις τρεις Δ/νσεις είναι μία (1) θέση Γενικού Επιθεωρητή, τρεις (3) θέσεις Προϊσταμένων Διεύθυνσης Επιθεώρησης, πενήντα επτά (57) θέσεις Επιθεωρητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), και τριάντα (30) θέσεις Επιθεωρητών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ). Οι θέσεις αυτές θα καλύπτονται με αποσπάσεις υπαλλήλων απ΄όλο το δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. ή τους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού, μετά από συνέντευξη σε τριμελή γνωμοδοτική επιτροπή, που θα συγκροτεί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, για διάστημα τεσσάρων (4) ετών που μπορεί να ανανεώνεται, αλλά και να ανακαλείται με απόφαση Περιφερειάρχη.

Κι όσο για τις αποδοχές;
Σε αυτούς θα δίνουν και μόνον σε αυτούς το λεγόμενο «ελεγκτικό επίδομα». Αναφέρεται συγκεκριμένα στο σχέδιο νόμου «Οι Επιθεωρητές λαμβάνουν τις τακτικές αποδοχές, καθώς και όλα τα, με οποιαδήποτε ονομασία επιδόματα και οποιεσδήποτε λοιπές παροχές και πάγιες αποζημιώσεις της οργανικής τους θέσης, πλην εφημεριών. Επιπλέον, στους Επιθεωρητές καταβάλλεται, ελεγκτική αποζημίωση ύψους τριακοσίων (300) ευρώ μηνιαίως η οποία δεν περιλαμβάνεται στην έννοια των τακτικών αποδοχών των δικαιούχων αυτής και δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις και στους περιορισμούς των ορίων…».
Γιάννης θα κερνάει, Γιάννης θα πίνει… και με το καρότο του «ελεγκτικού επιδόματος» μόνο στη συγκεκριμένη Γενική Διεύθυνση Επιθεώρησης θέλουν να φτιάξουν ένα μικρό ελεγχόμενο σώμα, υπάκουο στις επιλογές του κάθε Περιφερειάρχη…
Το Σχέδιο Νόμου προβλέπει επίσης ότι «για την ελεγκτική αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι Επιθεωρητές θεωρούνται ιεραρχικά ανώτεροι των προϊσταμένων των ελεγχόμενων υπηρεσιών και φορέων και έχουν δικαιώματα και καθήκοντα ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου», ότι οι ίδιοι «δεν έχουν πειθαρχική, αστική και ποινική ευθύνη», αλλά μπορούν να εισηγούνται την διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης (Ε.Δ.Ε.), την άσκηση πειθαρχικής δίωξης ή την παραπομπή στην αρμόδια εισαγγελική αρχή των υπαλλήλων των άλλων Διευθύνσεων. Επιπλέον ο Γενικός Επιθεωρητής «δεν έχει πειθαρχική, αστική και ποινική ευθύνη» ούτε καν για «καταγγελίες ή αναφορές ή αιτήματα που υποβάλλονται και δεν τις διερευνά ή τις θέτει στο αρχείο»!!!

Κι όπως πάντα προκειμένου να προωθηθούν αντιλαϊκές – αντεργατικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο «ντύνονται» οι επιλογές αυτές με αναφορές σε «δυσλειτουργίες και παθογένειες», για «φαινόμενα αναποτελεσματικότητας, χαμηλής παραγωγικότητας, κακής ποιότητας υπηρεσιών, σπατάλης πόρων και μέσων, για ανάγκη καταστολής φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης και διαφθοράς, για ανάγκη ύπαρξης ενός μηχανισμού ελέγχου σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.»
Να σημάνει συναγερμός! Οι Περιφερειακές Αρχές αντί για επίλυση των χρόνιων αιτημάτων των εργαζομένων ετοιμάζονται για παραπέρα επίθεση σε ότι έχει απομείνει.
Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους. Αξιοποιούμε όλους τους τρόπους, όλες τα μέσα. Ξεσκεπάζουμε τις όποιες αυταπάτες υπήρχαν. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Απαντάμε μαζικά, ενωτικά, βάζοντας στην πρώτη γραμμή τις δικές μας διεκδικήσεις, για δουλειά, ζωή με δικαιώματα, για υπηρεσίες που υπηρετούν τις ανάγκες του λαού κι όχι των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και του μηχανισμού κάθε Περιφερειάρχη.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                   ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΞΑΝΑΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΒΑΣΙΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2020 02:14

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                                  Αθήνα 28 /9/2020
                                                                                                 Αριθμ. Πρωτ.:159

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΞΑΝΑΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΒΑΣΙΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

Μετά την αυθαίρετη και αβάσιμη επιβολή πειθαρχικής ποινής σε βάρος της συναδέλφισσας Μαρκέλλας Τσώτου, υπαλλήλου στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και την σχετική καταγγελία μας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου την ανακάλεσε, αλλά στην συνέχεια την επέβαλε εκ νέου!!!
Την ανακάλεσε γιατί αναγκάστηκε…, αφού «βγήκε στον αέρα» ότι η ποινή επιβλήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, στον οποίο παράνομα ο Περιφερειάρχης είχε μεταβιβάσει την αρμοδιότητα…
Την επέβαλε όμως εκ νέου γιατί θεωρεί αδικαιολόγητη την απουσία της υπαλλήλου και αβάσιμους τους ισχυρισμούς της!!!
Ο κ. Καχριμάνης θεωρεί αδικαιολόγητη την απουσία υπαλλήλου για να δώσει εξετάσεις στο Δημόσιο ΙΕΚ, που φοιτά!!! Θεωρεί αδικαιολόγητη την απουσία υπαλλήλου για τις ημέρες που νοσηλεύτηκε σε Δημόσιο νοσοκομείο!!!
Όλα αυτά ο κ. Καχριμάνης τα χαρακτηρίζει στην Απόφαση του, με την οποία επέβαλε την πειθαρχική ποινή προστίμου, ως αβάσιμους ισχυρισμούς!!!
Με ποιο δικαίωμα αμφισβητεί δημόσια έγγραφα; Με ποιο δικαίωμα συμπεριφέρεται ως άρχοντας σε απολυταρχικό καθεστώς; Ποιος δίνει αυτό το «εκδικητικό» δικαίωμα στον Περιφερειάρχη;
Μήπως κυβέρνηση και αρμόδια υπουργεία, που του επιτρέπουν να εφαρμόζει ότι θέλει κι όπως θέλει; Και αναφερόμαστε ενδεικτικά στην μη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Ηπείρου, στην μη εφαρμογή της ΚΥΑ 43726/07-06-2019 για την χορήγηση «Μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α ́ και β ́ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρων προληπτικής ιατρικής», στην μη προκήρυξη θέσεων ευθύνης κλπ.
Αυτά γίνονται όσο η τρομοκρατία καλά κρατεί, όσο Περιφέρειες και Δήμοι λειτουργούν με διαδικασίες «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…, όσο επιτρέπεται η πειθαρχική εξουσία μετατρέπεται σε αυθαιρεσία, γιατί πρέπει να επιβάλλεται στους υπαλλήλους «σιγή νεκροταφείου» απέναντι στην αντεργατική πολιτική.
Γι αυτό η απαίτηση για ακύρωση της Πειθαρχικής ποινής που επιβλήθηκε στην συναδέλφισσα αφορά όλους τους εργαζόμενους.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Αναγκαιότητα η κάλυψη με δωρεάν εργαστηριακά τεστ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2020 16:33

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710
                                                                 

                                                                    Αθήνα 25 /9/2020
                                                                  Αριθμ. Πρωτ.:157

                                             

                                            Προς
                                                                  1. Υπουργό Υγείας
                                                                            2. Υπουργό Εσωτερικών
                                                 3. ΕΝΠΕ
                                                                  4. Περιφερειάρχες

 

Αναγκαιότητα η κάλυψη με δωρεάν εργαστηριακά τεστ

 

Αν και βρισκόμαστε ήδη επτά μήνες αντιμέτωποι με την εξέλιξη της πανδημίας παραμένουν σοβαρές ελλείψεις στα μέσα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και της αντιμετώπισης της διασποράς του covid-19.
Την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να τα φορτώνει όλα στην «ατομική ευθύνη» δεν παίρνει κανένα μέτρο για την πραγματοποίηση δωρεάν εργαστηριακών τεστ στον πληθυσμό.
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ανάγκη για γενικευμένα και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εργαζόμενους σε υγεία, πρόνοια, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές, σε εργαζόμενους που έχουν συναλλαγή με μεγάλο αριθμό πολιτών κλπ, αλλά και στα πιθανά κρούσματα, ύποπτα περιστατικά και γενικότερα σε όλο τον πληθυσμό, που υποχρεώνεται να μπει σε καραντίνα, εξαιτίας κρούσματος στενής επαφής του.
Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, καθώς πληθαίνουν τα σχολεία, που κλείνουν, πληθαίνει και ο αριθμός των ανθρώπων, που τίθεται σε καραντίνα. Μεγαλώνει ο φόβος, η ανασφάλεια, η προκατάληψη και η καχυποψία.
Η κατάσταση αυτή, δεδομένου και του μεγάλου αριθμού ασυμπτωματικών φορέων κορονοϊού δημιουργεί την αναγκαιότητα για προγραμματισμό και κάλυψη με δωρεάν τεστ όλων των παραπάνω.
Η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι οφείλουν να πάρουν αποφάσεις και να ενημερώσουν που και με ποιες διαδικασίες η στενή επαφή κρούσματος, ο άνθρωπος που βρίσκεται σε καραντίνα θα κάνει δωρεάν εργαστηριακά τεστ.
Διαφορετικά για να επιστρέψει κάποιος στη δουλειά του, στο σχολείο, την υπηρεσία θα αναγκάζεται να βάλει το χέρι βαθιά στη τσέπη και να πληρώσει το τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο.
Απαιτούμε συγκεκριμένες απαντήσεις, δυναμώνοντας τον αγώνα μας απέναντι στην αντιλαϊκή, ανθυγιεινή πολιτική, την πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία από την μία σαν κόστος που πρέπει να συμπιεστεί και σαν ευκαιρία για κερδοφόρες μπίζνες.

 

                                                                            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 

 

                                                                             ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                       ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 
ΧΟΡΗΓΗΣΗ «ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ» ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2020 13:52

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                   Αθήνα 18/9/2020
                                                                                                  Αριθμ. Πρωτ.:155

 

 

                                               Προς
                                                                                1.Υπουργείο Εσωτερικών
                                                                    2. Περιφερειάρχες

 

 

ΧΟΡΗΓΗΣΗ «ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ» ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

 

Παρότι ήταν αναμενόμενο εν μέσω πανδημίας covid-19 να κλείνουν σχολεία λόγω ύπαρξης κρουσμάτων, μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα, δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους γονείς.
Αναφερόμαστε στην χορήγηση «ειδικής άδειας» στους εργαζόμενους, προκειμένου να φροντίζουν τα παιδιά τους όταν κλείνουν τα σχολεία ή τα τμήματα στα οποία φοιτούν.
Φαίνεται πως η φροντίδα και η ευαισθησία λείπουν…
Φαίνεται πως μετά το απαράδεκτο καθεστώς «συμψηφισμού» της χορήγησης «άδειας ειδικού σκοπού» με τις κανονικές άδειες των εργαζομένων και της νομοθέτησης της απλήρωτης υπερωρίας για τους εργαζόμενους που τίθεται σε προληπτική καραντίνα (μετά την επιστροφή στην εργασία τους), συνεχίζεται η προσπάθεια να φορτώνονται στους εργαζόμενους τα βάρη της πανδημίας, φορτώνοντας τους και με «χαμένα» μεροκάματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Περιφερειάρχες, αφού σε καμιά Περιφέρεια/ Περιφερειακή Ενότητα απ’ όσες κλείνουν σχολεία ή τμήματά τους (πχ Πέλλα, Λέσβο, Ηλεία, Αττική κλπ) δεν εκδόθηκε καμιά οδηγία από τις Περιφερειακές Αρχές προς τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά και πρέπει να τα φροντίσουν, να μπορούν να απουσιάζουν από την εργασία τους με «ειδική άδεια».


Απαιτούμε :


• Να αναλάβουν τις ευθύνες τους κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές να προχωρήσουν στις απαραίτητες ρυθμίσεις και να δώσουν εντολές χορήγησης «ειδικής άδειας» στους υπαλλήλους για την απουσία τους στις περιπτώσεις κλεισίματος του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά τους.
• Να μη χρεωθεί καμιά ημέρα κανονικής άδειας σε εργαζόμενους γονείς για τις «ειδικές άδειες» (άδειες ειδικού σκοπού κλπ) στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19
• Να καταργηθεί η ρύθμιση για τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων που τίθενται σε προληπτική καραντίνα.

 

 ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ
 ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ «ΛΑΣΤΙΧΟ»
 ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ –ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ


Κοιν/ση


-Κόμματα Βουλής (πλην Ε.Λ)

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                    ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 8 από 135

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση