.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 11/6/2017

Αριθμ. Πρωτ.:73

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ - ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 31 Μαϊου 2017 εξειδίκευσε την από 27 Απρίλη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου και συγκεκριμενοποίησε το πρόγραμμα κινητοποιήσεών μας για το επόμενο διάστημα.

Όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία των Περιφερειών, με συντονισμένες δράσεις ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, θα προωθήσουμε τα αιτήματά μας, όπως με πλήθος ανακοινώσεων έχουμε καταθέσει και τα οποία με την ψήφιση του 4ου Μνημονίου και τον νέο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που έρχεται όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά συνεχώς οξύνονται.

  1. Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους – συγκεντρώσεις εργαζομένων έως τις 22 Ιούνη, προκειμένου να συζητηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο και η οργάνωση των κινητοποιήσεων μας.
  2. Έκδοση ψηφισμάτων, κοινοποίησή τους στα ΜΜΕ, κόμματα, βουλευτές.
  3. Παρεμβάσεις σε Περιφερειακά Συμβούλια & ΕΝΠΕ.
  4. Συμβολικές καταλήψεις κεντρικών κτηρίων των Περιφερειών – Περιφερειακών Ενοτήτων, στις 27 Ιούνη 2017 (την ίδια μέρα) σε όλες τις Περιφέρειες. Κρέμασμα πανό έξω από τα κεντρικά κτήρια με σύνθημα:

Φτάνει πια!!!

Δεν ανεχόμαστε άλλο κυβέρνηση & Περιφερειάρχες

  • να πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τα αιτήματά μας
  • να υποβαθμίζουν τις ζωές μας
  • να φορτώνουν νέα βάρη στο λαό

ή

Κυβέρνηση & Περιφερειάρχες

υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες & τσακίζουν τα δικαιώματά μας

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

      5. Συγκεντρώσεις έξω από τα κεντρικά κτήρια των Περιφερειών-Περιφερειακών Ενοτήτων στις 29 Ιούνη.

  1. Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση με την κατάθεση του νέου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

 Φτάνει πια!!!

Δεν ανεχόμαστε άλλο κυβέρνηση & Περιφερειάρχες να υποβαθμίζουν βασικές πλευρές της ζωής μας, να τσαλαπατούν δικαιώματά μας, να μας φορτώνουν συνεχώς με βάρβαρα μέτρα. Η συνέχιση της «απαγόρευσης» των προσλήψεων και η μείωση των ΚΑΠ με το 4ο Μνημόνιο θα χειροτερέψει κι άλλο την κατάσταση.

Ξέρουμε ότι ο νέος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, που έρχεται θα χειροτερεύσει παραπέρα τις εργασιακές μας σχέσεις, τις παρεχόμενες προς τα λαϊκά στρώματα υπηρεσίες, θα ενισχύσει την ανταποδοτικότητα και τις εκχωρήσεις-ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Περιφερειών.

Δεν πάει άλλο, να παραπέμπουν χρόνια αιτήματά μας στις καλένδες …της ανάπτυξης, να κάνουν ότι δεν ακούνε τις διαμαρτυρίες μας.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ

ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ - ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

 

       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ.: ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

 
ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ 4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 00:00

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

 

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

 

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

 

Αθήνα  7 /6 /2017

 

Αριθμ. Πρωτ.:72

 

 

Προς

 

Συλλόγους-μέλη μας

 

 

Θέμα: Αποστολή πίνακα με τις αντιλαϊκές ανατροπές του 4ου Μνημονίου.

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Κυβέρνηση και κουαρτέτο φόρτωσαν νέα βάρβαρα μέτρα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

Με το πακέτο των μέτρων του 4ου μνημονίου αποφάσισαν:

 

·         Τη νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα! Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

 

·         Το τσάκισμα των συντάξεων! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο. Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι από τη νέα συμφωνία θίγονται πάνω από 900 χιλιάδες συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Η σφαγή των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια αγγίζει αθροιστικά τα 10 δις ευρώ!

 

·         Την κατάργηση της Κυριακής αργίας! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών! Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα! Μας επιστρέφει σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα!

 

·         Το τσάκισμα ακόμα και των ψίχουλων του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.

 

·         Τη νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια. Βάζει νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.

 

·         Την συνέχιση της «απαγόρευσης» των προσλήψεων στο δημόσιο.

 

·         Την παραπέρα μείωση των ΚΑΠ των ΟΤΑ.

 

·         Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων. Τσακίζουν τους μισθούς μας!

 

·         Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lock out (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.

 

·         Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά. Το χαντακωμένο λαϊκό εισόδημα θα επιδεινωθεί κι άλλο.

 

·         Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds.

 

·         Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου! Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Ο αγώνας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, ενάντια  στη συνεχή υποβάθμιση της ζωής μας πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση της πάλης από τα κάτω, με συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις κλιμάκωσης και κοινής δράσης με τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς.

 

Ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών και τη δημιουργία όρων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας είναι μπροστά…

 

Σε αυτή την κατεύθυνση και επειδή η ολόπλευρη ενημέρωση αποτελεί κομβικό σημείο, σας στέλνουμε συνημμένο έναν συνοπτικό πίνακα με τις αντιλαϊκές ανατροπές του 4ου Μνημονίου (ν. 4472/ΦΕΚ 74/Α/19-5-2017), προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ.: ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ 4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 
ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα  7 /6 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:71

 

Προς

Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

 

ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ – ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ

Δεν μπορεί να βαφτίζετε «το κρέας-ψάρι"


Μετά την παράτυπη-παράνομη και εξοντωτική απόφαση για ανάθεση «παράλληλων καθηκόντων» σε υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, φαίνεται πως βρήκατε νέα «φόρμουλα» για να την επιβάλλετε.

«Βαφτίζοντας το κρέας – ψάρι» μετονομάσατε τα «παράλληλα καθήκοντα» σε «ομάδα εργασίας»!!!

Μάλιστα στα «έχοντας υπόψη» αναφέρετε ταυτόχρονα και «στην ανάγκη κάλυψης των υπηρεσιακών αναγκών» και στην «ανάγκη εκπαίδευσης και ενημέρωσης των υπαλλήλων»!!! Στο δε κύριο σώμα της απόφασής του αναφέρετε ταυτόχρονα σε «μελέτη, επεξεργασία, εκκαθάριση, έκδοση εντολής πληρωμής δαπανών και λογιστικής παρακολούθησης»!!!

Αλήθεια από πότε η εκπαίδευση και η ενημέρωση δεν έχουν προκαθορισμένη και συγκεκριμένη διάρκεια; Από πότε έχει δικαίωμα η ίδια η Περιφέρεια να εκτελεί εκπαιδευτικά προγράμματα; Από πότε έχει δικαίωμα ο Περιφερειάρχης να βαφτίζει όποιον θέλει εκπαιδευτή; Από πότε η κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών βαφτίζεται εκπαίδευση;

Σε ποιό νομοθετικό πλαίσιο στηρίζετε την «Σύσταση Ομάδας Εργασίας»; Σε ποιο νόμο βασίζεται;

Με ποιο δικαίωμα θα υπογράφουν οι συνάδελφοί αυτοί, στους οποίους αναθέτετε «παράλληλα καθήκοντα», μέσα από μια «Ομάδα Εργασίας»;

Τέλος σε ποια δημοσίευση σε ΦΕΚ του τροποποιημένου Οργανισμού αναφέρεστε; Σε αυτή, που δεν αποτελεί ούτε καν απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού ούτε ως θέμα του δεν έχει εισαχθεί;

Σας καλούμε να ανακαλέσετε και αυτή σας την Απόφαση και να σταματήσετε να ψάχνετε τρόπους για να μετακινείτε σε άλλους νομούς τους συναδέλφους.

Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε κάθε παραπέρα ενέργεια, ώστε να προφυλάξουμε τους θιγόμενους συναδέλφους - μέλη των πρωτοβάθμιων Συλλόγων μας, από την άμεση και ανεπανόρθωτη σημαντικότατη βλάβη στα έννομα συμφέροντά τους.

Τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί από την υποστελέχωση των υπηρεσιών, με την συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων και την αποδοχή από μεριάς σας νέων αρμοδιοτήτων δεν μπαλώνονται… Μόνη λύση είναι οι μαζικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού. Μην ψάχνετε να βρείτε άλλες διαδικασίες για να μπαλώσετε καταστάσεις…

Κοιν/ση:

1. ΕΝΠΕ

2. ΥΠΕΣ

3. ΜΜΕ

4. Σύλλογοι – μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα   7/6 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:70

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

στο Διήμερο

Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων,

 στη Θεσσαλονίκη

το Σάββατο 24 Ιούνη και την Κυριακή 25 Ιούνη 2017

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να συμμετέχει στο διήμερο Βαλκανικής αντιπολεμικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης των συνδικάτων, στη Θεσσαλονίκη στις 24 και 25 Ιούνη και να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε Σωματεία και συναδέλφους.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα πραγματοποιηθούν:

· Πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, στις 24 Ιούνη. Συγκέντρωση στις 13.00 μ.μ στην Πλατεία Αριστοτέλους.

· Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής, στις 25 Ιούνη στις 10.00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, που ο αέρας από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, μυρίζει μπαρούτι, αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με εργαζόμενους από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με Συνδικάτα των Βαλκανίων απαιτώντας:

· Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.  Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.

· Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

· Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

· Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.

· Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

· Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.

· Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Οι λαοί δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον με τους εκμεταλλευτές μας, ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς.

Προχωράμε με σύνθημα

«με τους εργαζόμενους όλων των χωρών,

για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση - πολέμους – προσφυγιά».

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα   7/6 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:69

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!

Η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή την τροπολογία πληρωμής

δεδουλευμένων των γεωτεχνικών των Περιφερειών

Να καταργήσουν απ’ ότι φαίνεται προσπαθούν κυβέρνηση και Περιφερειάρχες την υπερωριακή αμοιβή για τους εργαζόμενους.

Αυτό καταδεικνύει η εξέλιξη με την μη αποδοχή από την κυβέρνηση της εμπρόθεσμης τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ για την πληρωμή δεδουλευμένων παρελθόντων ετών γεωτεχνικών υπαλλήλων των Περιφερειών σε συνδυασμό με την τρομοκρατία και τις πιέσεις που ασκούνται από Περιφερειακές Αρχές για να «σπάσουν» την αποχή οι γεωτεχνικοί από την εκτός ωραρίου εργασία τους.

Ως γνωστόν η τροπολογία αυτή, που δεν φτάνει για πρώτη φορά στη Βουλή κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2015/2376 και άλλες διατάξεις»), του οποίου η διαδικασία ψήφισης ολοκληρώθηκε χθες.

Κυβέρνηση, Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Περιφερειάρχες αναλαμβάνουν ολοκληρωτικά τις ευθύνες για τα όποια προβλήματα δημιουργούνται από την αποχή των γεωτεχνικών.

Παραμένουμε στο πλευρό των συναδέλφων γεωτεχνικών, στην αποχή που έχουν συλλογικά αποφασίσει από τους ελέγχους εκτός ωραρίου και τις εξαιρέσιμες ημέρες και τους καλούμε μαζικά να μην φοβηθούν από όποια τρομοκρατική μέθοδο της Διοίκησης  μέχρι να βρεθεί λύση για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Δεν έχει κανένας  δικαίωμα να απαιτεί από τους εργαζόμενους να δουλεύουν και να μην πληρώνονται.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 8 από 69

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση