.
Άμεση χορήγηση όλων των απαιτούμενων ΜΑΠ στους δικαιούχους εργαζόμενους των Περιφερειών. PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 01 Οκτώβριος 2019 20:02

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                      Αθήνα 29/ 9/2019
                                                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.:118

 

                                                                                             Προς
                                                                                                                                      κ. Περιφερειάρχες της χώρας

 

 

ΘΕΜΑ : Άμεση χορήγηση όλων των απαιτούμενων ΜΑΠ στους δικαιούχους εργαζόμενους των Περιφερειών.

 

Παρ’ ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων (ν. 3850/2010 & οι σχετικές ΚΥΑ κλπ) προβλέπει την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας, ιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμούς και ημερήσια παροχή γάλακτος στους μόνιμους υπαλλήλους και στους υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, Αορίστου και Ορισμένου Χρόνου κλπ συγκεκριμένων κλάδων, ειδικοτήτων και εργασιών, δεν έχετε προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, προμήθειες κλπ για την χορήγησή τους στους δικαιούχους.


Γι αυτό ζητάμε άμεσα:
• Την χωρίς καμία πλέον καθυστέρηση κάλυψη με τα απαραίτητα ΜΑΠ, τις ιατρικές εξετάσεις, τους εμβολιασμούς και την χορήγηση γάλακτος.
• Την ενημέρωσή μας εάν υπάρχουν γιατροί εργασίας και τεχνικοί ασφαλείας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα κι εάν έχετε ζητήσει την πρόσληψή τους με μόνιμη σχέση εργασίας.

Η ανοχή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί και η Ομοσπονδία θα προχωρήσει στη διεκδίκηση όλων των παραπάνω με κάθε μέσο και τρόπο.

 

Κοιν/ση
1. Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας
2. Σύλλογοι - μέλη

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                        ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019 (11.00-λήξη ωραρίου) PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2019 04:07

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                        Αθήνα 27 / 9/2019

                                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.:117

 

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον αντεργατικό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης

για μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019 (11.00-λήξη ωραρίου)

 

Στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη δόθηκε μια πρώτη δυναμική, μαχητική απάντηση απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ, απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας, χτυπάει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, προωθεί παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα απαντάμε με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα σηκώνουν το βάρος της ευθύνης οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα, με τις αποφάσεις τους για 24ωρη απεργία, Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια.

Στη κατεύθυνση αυτή το Διοικητικό μας Συμβούλιο καλεί σε συμμετοχή στην Στάση Εργασίας, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη (11.00-λήξη ωραρίου) καθώς στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις. Όλοι στον αγώνα, όλοι στην μάχη.

Σπάζουμε το κλίμα νεκροταφείου και καταστολής που επιχειρείται. Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό-αντιλαϊκό νομοσχέδιο.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία μας να πάρουν μέτρα ενημέρωσης και απαίτησης για ζωή με σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, με σύγχρονα δικαιώματα!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                            ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2019 19:15

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                     Αθήνα 18/ 9/2019
                                                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.:114

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ

ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,

ΣΑΡΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.
Στο όνομα της «ανάπτυξης» προωθεί παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων, αναθέτοντας σε ιδιώτες τις γνωμοδοτήσεις και τους ελέγχους, αναδεικνύοντας και με αυτό το νομοσχέδιο πως θα είναι το επιτελικό κράτος, που προωθεί. Με πειθαρχικές ποινές προσπαθεί να εκφοβίσει, όποιον υπάλληλο δεν συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις...


Δίνεται η δυνατότητα για προνομιακή αδειοδότηση, με χαλαρότερους όρους, όσων επιχειρήσεων βρίσκονται μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα και αδειοδότηση εξπρές, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πειθαρχικών ποινών ακόμα και της παύσης των αρμοδίων Δημοσίων Υπαλλήλων. Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων και ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.


Γενικεύει όσα έχουν ήδη εφαρμοστεί σε αρμοδιότητες υπηρεσιών των Περιφερειών και που τα αρνητικά αποτελέσματα για το λαό τα έχουμε ήδη γευτεί μέσα από την επί της ουσίας κατάργηση των όποιων προληπτικών ελέγχων έχουν απομείνει…

 

Εγκαινιάζεται, η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, που χρόνια προβάλλουν και οι Περιφερειακές Αρχές και στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα.

 

Και επειδή ανάπτυξη και δικαιώματα δεν πάνε μαζί, στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των Σωματείων, η εξασφάλιση της δυνατότητας παρέμβασης κράτους και εργοδοσίας, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

 

Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών.
Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει όταν θέλει, καθώς και να ορίζει τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.
Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας: Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση.


Προβλέπονται επίσης:
 Ο οριστικός ενταφιασμός των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την όποια επέκταση τους απαιτείται η “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”!!!
 Η ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.
 Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών, την ώρα που ο μέσος μισθός έχει επίσημα μειωθεί πάνω από 25%!
 Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
 Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

 

Απαντάμε μαζικά, ενωτικά, ταξικά με την πανδημοσιοϋπαλληλική – πανεργατική απεργία,

που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία

για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη.

 

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία μας

να πάρουν μέτρα ενημέρωσης και οργάνωσης της απεργιακής κινητοποίησης.


Να εκφράσουν με κάθε τρόπο τα αιτήματα των εργαζομένων

για ζωή με σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!


                                                                                                ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 

                                                                                                                     

 

                                                                                                                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                                                                                           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

                                                                                         ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                               ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2019 18:59

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                 Αθήνα 17 /9 /2019

                                                                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 113

 

 

                                                                                                                                     Προς  Τα Διοικητικά Συμβούlλια

                                                                                                                                               των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων

                                                                                                                                               – μελών της ΟΣΥΑΠΕ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ σε εφαρμογή του άρθρου 31 του καταστατικού καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων – μελών της στην προβλεπόμενη ετήσια τακτική ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ.

Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 11 Οκτώβρη 2019 και ώρα 10.30 πμ., στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κεντρικού Τομέα Αθήνας, της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Μεσογείων 156, Χολαργός - Στάση Μετρό Εθνική Άμυνα-Γραμμή 3), με θέμα:

Ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις, τις αποφάσεις και την οργάνωση της δράσης της Ομοσπονδίας, τον συντονισμό και προγραμματισμό δράσης των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων.


Σας γνωρίζουμε ότι οι δαπάνες μετακίνησης και τυχόν διαμονής των εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων θα βαρύνουν τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους.

 

                                                                                                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                                                                                            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                                                                    ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                         ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους υπαλλήλους των Περιφερειών. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2019 18:53

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                          Αθήνα 16 /9 /2019

                                                                                                                       Αριθμ. Πρωτ.: 111

 

                                                                                                                                                   Προς κ. Περιφερειάρχες

 

 

Θέμα: Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους υπαλλήλους των Περιφερειών.

 

Όπως γνωρίζετε έχουν υπογραφεί και έχουν εφαρμογή στους εργαζόμενους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Β' Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών – μελών των πρωτοβάθμιων Συλλόγων, που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας μας οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στις από 4-6-2018 (ΦΕΚ 2358 /Β’ /20-6-2018) και 15-32019 (ΦΕΚ 1052/Β΄/29-3-2019) Ειδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (για τους Δημοσίου Δικαίου υπαλλήλους) καθώς και στην από 3-8-2018 Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όπως κατατέθηκε αρμοδίως στο Υπουργείο Εργασίας στις 28-9-2018 (για τους ΙΔΑΧ & ΙΔΟΧ εργαζόμενους).

Επειδή σε ορισμένες Περιφέρειες και σε ορισμένες Δ/νσεις δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί τα προβλεπόμενα, σας ενημερώνουμε για τα εξής:


1. Οι Συλλογικές Συμβάσεις έχουν ισχύ νόμου και η εφαρμογή τους είναι υποχρεωτική, για τους εργαζόμενους που αφορούν. Επομένως η όποια διαφορετική προσωπική προσέγγιση διαφόρων παραγόντων (πολιτικών ή και υπηρεσιακών) δεν αναιρεί την υποχρέωση εφαρμογής τους.

2. Οι προϊστάμενοι Δ/νσεων κλπ των υπηρεσιών των Περιφερειών οφείλουν να αντιμετωπίσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, όπως αντιμετωπίζουν όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις, να ανταποκριθούν στις «ενδιάμεσες» ενέργειες και να μην δημιουργούν προβλήματα στην εφαρμογή τους.

3. Υπόχρεος για την εφαρμογής τους έναντι των εργαζομένων και του νόμου είναι ο Περιφερειάρχης και επομένως αυτός φέρει και την ευθύνη για την τυχόν μη εφαρμογή τους.

Μετά τα παραπάνω σας καλούμε να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εφαρμοστούν τα
προβλεπόμενα από τις συγκεκριμένες Συλλογικές Συμβάσεις στους δικαιούχους υπαλλήλους.


Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

                                                                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 

 

                                                              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                                          ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                       ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 9 από 113

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση