.
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΔ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020 20:17

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                              Αθήνα 27 /3 /2020
                                                                                           Αριθμ. Πρωτ.:112

 

                                                                                      Προς : e-ΕΦΚΑ

 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΔ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Σε συνέχεια των ζητημάτων που τίθενται με την αριθμ. 10 εγκύκλιο του e-ΕΦΚΑ (ΑΔΑ:ΡΨΨΜ465ΧΠΙ-4Τ3), αναφορικά με την υπαγωγή των υπαλλήλων του Δημοσίου και την απεικόνιση της ασφάλισής τους σε ΑΠΔ και εκφράζοντας τους εργαζομένους σε Δ/νσεις και Τμήματα Μισθοδοσίας των Περιφερειών ζητάμε :
1) Να μην υποβληθεί η ΑΠΔ μηνός Ιανουαρίου 2020 για το σύνολο των υπαλλήλων – λειτουργών του Δημοσίου κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4387/2016, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του Ν.4670/2020, παρά μόνο για τους υπαλλήλους που υπάγονται στο ασφαλιστικό καθεστώς του Ε.Φ.Κ.Α. και για τους οποίους έως τώρα υποβαλλόταν η Α.Π.Δ.
2) Να δοθεί παράταση ενός χρόνου για την υποβολή του συνόλου των υπαλλήλων – λειτουργών του Δημοσίου, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την υπαρκτή υποστελέχωση των υπηρεσιών Μισθοδοσίας, όσο και τις δυσκολίες λειτουργίας λόγω κορονοϊού, κατ’ εφαρμογή των Π.Ν.Π. που εκδόθηκαν μετά τις 11/3/2020 για την αναστολή εξάπλωσης της νόσου.
3) Να αναζητηθούν από τον ΕΦΚΑ τα δεδομένα των ετών 2017-2018-2019, όχι από τις υπηρεσίες αλλά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, καθώς εκεί υπάρχουν κατά ασφαλισμένο και κατά κλάδο όλες οι ζητούμενες και απαραίτητες πληροφορίες.
4) Να δημιουργηθεί άμεσα Ενιαία Πλατφόρμα Μισθοδοσίας σε web περιβάλλον για την διασύνδεση όλων των υπηρεσιών, με σκοπό την ομοιομορφία και ομοιογένεια των καταχωρημένων στοιχείων, τόσο απαραίτητων για την ορθή απεικόνιση των μισθολογικών δεδομένων.

Αξίζει να σημειώσουμε την αποδεδειγμένη ολιγωρία των υπευθύνων, που από το 2017 και μετά την ενοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων δεν προχώρησαν στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την εφαρμογή των διατάξεων αλλά μεταθέτουν τις ευθύνες τους στους εργαζόμενους και απαιτούμε την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, δεδομένου ότι:

• Η πολυπόθητη εγκύκλιος του ΕΦΚΑ με τις οδηγίες προς τους εκκαθαριστές, εκδόθηκε εν μέσω της εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού, μόλις στις 20/3/2020 και μια ανάσα από την εκπνοή της προθεσμίας της 1ης υποβολής της νέας μορφής της ΑΠΔ και αφού έχει παρατηρηθεί ανομοιογένεια στον χειρισμό ομοίων περιπτώσεων από τους εκκαθαριστές λόγω της απουσίας των οδηγιών αυτών.
• Η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών υποστήριξης λογισμικού μισθοδοσίας με τις οποίες αναγκαστικά συνεργάζονται οι Περιφέρειες, λόγω της έλλειψης Ενιαίας Πλατφόρμας Μισθοδοσίας όπως αναφέρουμε παραπάνω, δηλώνουν ανέτοιμες στην εκπνοή του χρόνου λήξης της προθεσμίας, γεγονός που ουσιαστικά και πρακτικά «δένει» τα χέρια των εργαζομένων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                           ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020 14:46

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                 Αθήνα 26 /3 /2020
                                                                                             Αριθμ. Πρωτ.:111

 

ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Καταγγέλλουμε την αυταρχική και εκφοβιστική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, που έδωσε εντολή όλοι οι υπάλληλοι να βρίσκονται στο χώρο των υπηρεσιών τους, χωρίς να παίρνει υπόψη του ούτε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τις εγκυκλίους που ακολούθησαν για μείωση -ελαχιστοποίηση του προσωπικού, ούτε τις οδηγίες των ειδικών για μείωση των μετακινήσεων και του συγχρωτισμού, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο την υγειά τους αλλά και την υγεία των πολιτών που προσέρχονται στις υπηρεσίες.
Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και συνυπογραφούμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Μεσσηνίας, ενάντια στην κατασυκοφάντησή τους και απαιτούμε :
1. Να πάρει πίσω ο Περιφερειάρχης την εντολή του και να προσαρμόσει την λειτουργία όλων των υπηρεσιών σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις επιστημονικές οδηγίες, στο πλαίσιο των μέτρων μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού.

2. Να εφοδιαστούν οι υπηρεσίες και όλοι οι εργαζόμενοι με όλα τα μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, απολυμαντικά, φόρμες όπου χρειάζεται κλπ).

3. Ο Περιφερειάρχης αντί να εντέλλει και να κατασυκοφαντεί τους εργαζόμενους, να απαιτήσει από την κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας στην περιοχή με έμψυχο δυναμικό και είδη προστασίας-υγειονομικό υλικό, ώστε να προστατευθεί η υγεία των εργαζομένων και όλων των πολιτών.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                          ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 25 Μάρτιος 2020 20:39

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                               Αθήνα 25 /3 /2020
                                                                                           Αριθμ. Πρωτ.:110

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του λαού.
Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.
Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας.
Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.
Η πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.

Εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση και εργοδοσία βρίσκουν την ευκαιρία να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο από την πολιτική των μνημονίων. Η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αντεργατικές διατάξεις και επίσημη αναστολή ελέγχων από τους όποιους υποτυπώδεις εποπτικούς κρατικούς μηχανισμούς είχαν απομείνει.
Οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 40.000 μέσα σε λίγες μέρες, η εντατικοποίηση στα εργοστάσια τροφίμων, στα σούπερ μάρκετ ξεπέρασε τα όρια της φυσικής αντοχής. Οι χώροι δουλειάς έγιναν σημεία διασποράς του ιού με την έλλειψη μέτρων προφύλαξης εν μέσω πανδημίας, τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Στην τραγική αυτή συγκυρία, είναι απολύτως αυτονόητο ότι:
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι περιορισμοί δεν αφορούν την συνδικαλιστική δράση.
Η ΟΣΥΑΠΕ και όλοι οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι εργαζομένων δεν μπορούν και δεν πρέπει να αναστείλουν τη δράση τους. Επιβάλλεται να τρέξουμε, όλα τα μέλη των ΔΣ, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα πλείστα όσα ζητήματα δημιουργούνται και χρειάζονται την παρέμβασή μας.
Αντιθέτως, τα Συνδικάτα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και με μεγαλύτερη ορμή προασπίζονται τους εργαζομένους μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς εκεί που σήμερα οξύνεται η εργοδοτική επίθεση.
Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους: Γραφτείτε τώρα στα Σωματεία σας για να μην μπουν τα εργατικά δικαιώματα σε καραντίνα.
Στείλτε καταγγελίες απευθυνθείτε στα συνδικαλιστικά σας όργανα, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη επικοινωνία και η τεχνολογία.

Ως ΟΣΥΑΠΕ μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

 Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.
 Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
 Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
 Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», οι Κοινωνικές & Υγειονομικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.
 Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.
 Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες & στις εγκυμονούσες.

 Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις. Να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει τη δυνατότητα μείωσης των μισθών του προσωπικού κατά 50% σε όλους τους εργοδότες.
 Την αυτόματη κατάργηση με το πέρας της καραντίνας όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
 Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του, σε όλους τους εργαζόμενους.
 Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
 Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                                    ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 17 Μάρτιος 2020 20:41

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                        Αθήνα 17 / 3/2020
                                                                                                                      Αριθμ. Πρωτ.: 109

 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

 

Προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, προς τους φορείς του Δημοσίου του Νομού, με το οποίο ζητά ονομαστικές καταστάσεις των υπαλλήλων με πλήρη στοιχεία, στους οποίους έχει χορηγηθεί η προβλεπόμενη από την σχετική ΠΝΠ άδεια ειδικού σκοπού.
Τι μπορεί να ψάχνει; Μήπως έχει δικαίωμα να κρίνει ιατρικές οδηγίες, ιατρικές γνωματεύσεις, οδηγίες του ΕΟΔΥ και συμπτώματα ασθενών ή μήπως μπορεί να κατηγοριοποιήσει τους κιδύνους έκθεσης των εργαζομένων;
Και μάλιστα:
 την ώρα που με οδηγίες του ΕΟΔΥ έχει σταματήσει ο εργαστηριακός έλεγχος όλων των ύποπτων κρουσμάτων του κορωνοϊού, εκτός των ασθενών και μόνον αυτών που εισάγονται για νοσηλεία με σοβαρή οξεία λοίμωξη
 την ώρα που τα Νοσοκομεία δεν εξετάζουν τους ασθενείς με ήπια συμπτώματα της νόσου
 την ώρα που δεν υπάρχει σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να απευθύνονται οι εργαζόμενοι
 την ώρα που δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη της νόσου ούτε σε όσους προσέρχονται στα Νοσοκομεία, ούτε σε όσους δεν προκρίνεται η νοσηλεία τους
 την ώρα που συνεχώς όλοι οι ειδικοί καλούν σε αυτοπεριορισμό τόσο τις «επαφές» και τα κρούσματα με ήπια συμπτώματα της νόσου, όσο και γενικότερα τους πολίτες
 την ώρα που συνεχώς όλοι οι ειδικοί καλούν σε αυτοπεριορισμό τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού
 την ώρα που αποτελεί «εθνική» καμπάνια το «Μένουμε Σπίτι», προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να μην καταρεύσει το υγειονομικό σύστημα,
Δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά…

Ο έλεγχος των αδειών κάθε είδους αποτελεί αρμοδιότητα των φορέων, των γιατρών εργασίας και των υγειονομικών επιτροπών.

Και μας προκαλεί εντύπωση που ποτέ μέχρι τώρα, παρά τις συνεχείς καταγγελίες και παρεμβάσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργάνων δεν έγινε από κανέναν έλεγχος και διερεύνηση για τα Μέτρα Υγιεινής Ασφάλειας και κατά πόσο αυτά τηρούνται και τώρα και πριν.
Απαιτούμε μέτρα προστασίας για όλο τον πληθυσμό, άμεση κάλυψη όλων των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                 ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Απομόνωση «επαφών» κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19– εργαστηριακός έλεγχος όλων των ύποπτων κρουσμάτων. PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 17 Μάρτιος 2020 12:33

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                         Αθήνα 17/3 /2020
                                                                                                       Αριθμ. Πρωτ.:108

 

                                                          Προς :
                                                                                          - Περιφερειάρχες της χώρας

 

Θέμα: Απομόνωση «επαφών» κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19– εργαστηριακός έλεγχος όλων των ύποπτων κρουσμάτων.

 

Θεωρούμε απαράδεκτο αυτές τις ώρες να παρατηρούνται ολιγωρίες στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης, της μείωσης της διασποράς και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό COVID-19 και να ενισχύεται η αγωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Είναι απαράδεκτο να μην λαμβάνονται αυτονόητα μέτρα.
Απαιτούμε:

I. Να κλείνουν οι υπηρεσίες στις οποίες διαπιστώνεται κρούσμα ή ύποπτο κρούσμα και να απολυμαίνονται τα κτήρια.
II. Να απομονώνονται όλες οι «επαφές» για 14 ημέρες. Με ποια επιστημονική εξήγηση σε υπηρεσίες που εντοπίστηκε «κρούσμα» κορωνοϊού προτάθηκε οι «επαφές» να απομονώνονται μόνο για 7 ημέρες; Ποιος με τόση ευκολία χαρακτηρίζει «χαμηλό» το επίπεδο της έκθεσης των συναδέλφων; Καλές οι καμπάνιες, αλλά απαιτούνται και μέτρα…
Απαιτούμε να δοθεί οδηγία για απομόνωση για 14 ημέρες σε όλες τις «επαφές».
III. Να πραγματοποιείαι εργαστηριακός έλεγχος σε όλα τα ύποπτα κρούσματα, δηλαδή σε όλους τους συναδέλφους, που εμφανίζουν σχετικά με τον ιό συμπτώματα. Με ποιο δικαίωμα Περιφερειακές Αρχές δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων tests.
Απαιτούμε από τις Περιφερειακές Αρχές να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες συνεννοήσεις με τους αρμόδιους, προκειμένου να πραγματοποιείται εργαστηριακός έλεγχος σε όλους τους συναδέλφους, που αποτελούν ύποπτα κρούσματα.

Δεν θα επιτρέψουμε καμία ολιγωρία, καμία παράλειψη, καμία αυθαιρεσία εις βάρος της υγείας των συναδέλφων, δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσουν οι συνάδελφοι και οι εργαζόμενοι γενικότερα.

 

Κοιν/ση  :
1.ΕΝΠΕ.
2.Υπουργείο Εσωτερικών.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                               ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 9 από 127

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση