.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΠ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2020 11:41

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                      Αθήνα 1/11/2020
                                                                                                    Αριθμ. Πρωτ.:172

 

 

                                                      Προς
                                                                                       Τα Διοικητικά Συμβούλια
                                                                                                 των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΠ

Συνάδελφοι
Στο άρθρο 60 του ν. 4735/2020 (ΦΕΚ Α΄197/12.10.2020) με τίτλο «Μέσα ατομικής προστασίας και μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους ΟΤΑ», προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι «Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) του δικαιούχου προσωπικού των ΟΤΑ που προβλέπονται στην υπ’ αρ. 43726/7.6.2019 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών (Β΄ 2208), τα οποία δεν χορηγούνται εντός του έτους, αποτιμώνται σε χρήμα, σύμφωνα με την τιμή διαγωνισμού που προκηρύχθηκε ή άλλου διαγωνισμού προγενέστερων ετών που είχε λάβει χώρα για την προμήθεια των ίδιων ειδών».
Λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ 43726/7.6.2019 δεν έχουν χορηγηθεί από τις περισσότερες Περιφέρειες για τα έτη 2019 και 2020 στους δικαιούχους τόσο τα προβλεπόμενα ΜΑΠ, όσο και το γάλα και δεδομένου ότι σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 60 του ν. 4735/2020 προβλέπεται ότι «οι δικαιούχοι, οι οφειλές, ο αριθμός των δόσεων, καθώς και κάθε άλλη συναφής λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του οικείου Συμβουλίου»,
προτείνουμε να καταθέσετε σχετικό αίτημα προς τον οικείο Περιφερειάρχη προκειμένου να ζητήσετε να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει :
• αποτίμηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που δεν δόθηκαν στους δικαιούχους εργαζόμενους τα έτη 2019 – 2020 σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ,
• αποδοχή της οφειλής της κάθε Περιφέρειας και καταβολή του ποσού στους δικαιούχους εργαζόμενους.
Στην κατεύθυνση αυτή σας στέλνουμε συνημμένα για διευκόλυνσή σας σχετικό σχέδιο εγγράφου.
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η θέση της Ομοσπονδίας μας σε ότι αφορά τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) των εργαζομένων, ήταν και παραμένει πάντα η ίδια.
Τα ΜΑΠ, που κερδήθηκαν με τους αγώνες των εργαζομένων πρέπει να χορηγούνται στους εργαζόμενους προκειμένου σε συνδυασμό με τις συνθήκες στους χώρους εργασίας και τα συλλογικά μέτρα προστασίας να προστατεύουν την υγεία και ασφάλεια τους κατά την εργασία τους.
Η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν εξυπηρετεί σε τίποτα αυτόν τον σκοπό. Αντίθετα η κυβέρνηση αντί να δώσει αυξήσεις στους μισθούς, που εδώ και χρόνια χτυπιούνται ανελέητα, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους με δήθεν οικονομικές παροχές, που όμως στις περιπτώσεις που τα Μέσα Ατομικής Προστασίας δεν χορηγούνται και είναι πολλές, είτε πληρώνονται από τους πετσοκομμένους μισθούς των εργαζομένων, ή όταν αδυνατεί οικονομικά ο εργαζόμενος να τα αγοράσει μόνος του βρίσκεται καθημερινά εκτεθειμένος βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια του, με ευθύνη των Περιφερειακών Αρχών.
Γι αυτό και δεν βολευόμαστε με τέτοιου είδους ρυθμίσεις, ούτε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε αντικείμενο εκμετάλλευσης, ακόμα και εκμαυλισμού συνειδήσεων και συνέχισης μη χορήγησής τους. Εξάλλου με πάμπολλες παρεμβάσεις τόσο των πρωτοβάθμιων Συλλόγων, όσο και της Ομοσπονδίας (ΟΣΥΑΠΕ), έγγραφα αιτήματα, Εξώδικη Δήλωση κλπ έχουμε επανειλημμένα απαιτήσει τη χορήγησή τους.
Τα ΜΑΠ δεν είναι επίδομα, ούτε είναι εισόδημα. Δεν πρόκειται όμως να χαρίσουμε τα ΜΑΠ των προηγούμενων χρόνων, που δεν χορηγήθηκαν.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                      ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Οκτώβριος 2020 02:07

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                Αθήνα 29/10/2020
                                                                                             Αριθμ. Πρωτ.:171

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

 

Καταδικάζουμε τις πρακτικές τρομοκράτησης και φίμωσης της φωνής και των διεκδικήσεων των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σάμου – Ικαρίας για την διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας στον εργασιακό τους χώρο.
Είναι αδιανόητο να διώκονται εργαζόμενοι γιατί διαμαρτυρήθηκαν με επιστολή τους για κτιριακά προβλήματα του χώρου, που στεγάζονται οι υπηρεσίες τους στην Ικαρία.
Αυτά τα υπαρκτά προβλήματα και η αντεργατική αντιμετώπιση των «ενοχλητικών» φωνών, που τα βγάζουν στη φόρα, «όπλισαν» το χέρι του ιδιοκτήτη του κτηρίου να μηνύσει τους εργαζόμενους με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, γιατί του «κατηγόρησαν» το κτήριο!!!
Μόνο που οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους έκαναν το αυτονόητο και όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση του ΣΥΠΕΣΙ τα κτηριακά προβλήματα ήταν υπαρκτά και γι αυτό αντιμετωπίστηκαν από τον ιδιοκτήτη μετά την διαμαρτυρία των εργαζομένων.
Τα υπαρκτά αυτά προβλήματα όφειλε να έχει εντοπίσει ο Τεχνικός Ασφαλείας της Περιφέρειας, εφ’ όσον βέβαια η Περιφερειακή Αρχή Βόρειου Αιγαίου ήταν συνεπής με τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους και είχε προσλάβει ως όφειλε Τεχνικό Ασφαλείας…
Βέβαια μόνο τυχαίες δεν μπορούν να θεωρούνται πράξεις τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αιτημάτων και των διαμαρτυριών των εργαζομένων, όταν η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση νόμους ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, στις διαδηλώσεις και στη συνδικαλιστική δράση.
Στεκόμαστε αταλάντευτα δίπλα στις διεκδικήσεις και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων των Π.Ε Σάμου - Ικαρίας.
Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό τους όργανο δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται.
Οι διαμαρτυρίες και οι αγώνες τους δεν ποινικοποιούνται.

Απαιτούμαι :
 Να αποσυρθεί η μηνυτήρια αναφορά κατά των εργαζομένων και των συνδικαλιστών του ΣΥΠΕΣΙ.
 Η Περιφερειακή Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει προς την κατεύθυνση απόσυρσης της μήνυσης και εξασφάλισης των αναγκαίων όρων υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.


Π.Α.
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου
α. Περιφερειάρχη
β. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
γ. Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                                     ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις Περιφερειαρχών PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2020 19:49

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                          Αθήνα 25/10/2020
                                                                                                        Αριθμ. Πρωτ.:170

 

Απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις Περιφερειαρχών

 

Θεωρούμε απαράδεκτες και προκλητικές τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου ότι ευθύνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την εξάπλωση του κορονοϊού στα Γιάννενα και του Περιφερειάρχη Αττικής ότι η απαίτηση των Εποπτών Δημόσιας Υγείας να τους παρέχονται τα μέσα να κάνουν την δουλειά τους (υπηρεσιακά αυτοκίνητα, οδοιπορικά, ανθυγιεινό) αποτελεί «αντιπολιτευτική» και «κομματική» κίνηση, χαρακτηρίζοντας τα μάλιστα ως απαίτηση για κάποια «ευεργετήματα»!!!
Ευθυγραμμισμένοι με την κυβερνητική προπαγάνδα και τις κραυγές από τα παπαγαλάκια σε ΜΜΕ και αποθεώνοντας την «ατομική ευθύνη» προσπαθούν να συκοφαντήσουν κάθε φωνή, που απαιτεί, διεκδικεί, αγωνίζεται.

Κυβέρνηση και Περιφερειάρχες προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες για το συνωστισμό στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία, αλλά και για τις τραγικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στα νοσοκομεία, στις υπηρεσίες καθαριότητας, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στα κενά των υγειονομικών πρωτοκόλλων κλπ.
Προσπαθούν να αξιοποιήσουν την πανδημία και την απαίτηση αντιμετώπισης της για να στρώσουν το έδαφος για τον «νέο» συνδικαλιστικό νόμο, για να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα και την καταπάτηση εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων.
Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, συνεχίζουμε να στεκόμαστε απέναντι σε όλους όσους μοιράζουν με μεγάλη ευκολία εκατομμύρια, φοροαπαλλαγές, τζάμπα εργατικά χέρια στους επιχειρηματικούς ομίλους, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να «βάλουν πλάτη» σε αυτή την πολιτική.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                            ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2020 19:46

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                             Αθήνα 25 /10/2020
                                                                                                         Αριθμ. Πρωτ.:169

 

ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

 

Καλούμε τις Περιφερειακές Αρχές να συμπαραταχθούν με το αίσθημα του λαού και να πετάξουν έξω επιτέλους από τις Περιφέρειες τους χρυσαυγίτες και τους φασίστες περιφερειακούς συμβούλους, να σφραγίσουν τα γραφεία τους και να σταματήσουν να παραχωρούν χώρο και άλλες διευκολύνσεις σε όλους τους συμβούλους που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια ναζιστών εγκληματιών.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, ένοχη και καταδικασμένη για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και πολλές άλλες εγκληματικές ενέργειες.
Όσοι εκλέχτηκαν με το ναζιστικό μόρφωμα δεν έχουν καμιά θέση ανάμεσά μας.
Όσοι δέχονται με την ψήφο ναζιστών να παίρνονται αποφάσεις για το λαό, όσοι υποθάλπουν την παρουσία τους, ταυτίζονται μαζί τους.
Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες είχαμε καταγγείλει τις παραχωρήσεις στην εγκληματική οργάνωση γραφείων και άλλων διευκολύνσεων. Είχαμε καλέσει τις Περιφερειακές Αρχές να ακολουθήσουν το δρόμο άλλων αιρετών κόντρα στο Νόμο. Τότε δεν το έκαναν, ας το κάνουν τουλάχιστον τώρα.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                 ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Θέμα: Αντιγριπικός εμβολιασμός εργαζομένων PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2020 19:17

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                        Αθήνα 16 /10/2020
                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.:167

 

                                             Προς
                                                                   1. Υπουργό Υγείας
                                                                             2. Υπουργό Εσωτερικών
                                                  3. ΕΝΠΕ
                                                                   4. Περιφερειάρχες

 

Θέμα: Αντιγριπικός εμβολιασμός εργαζομένων

 

Σύμφωνα με την αριθ. 43726 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2208/Β/8.6.2019,) το προσωπικό των ΟΤΑ που είναι δικαιούχοι μέσων ατομικής προστασίας (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αριθ. 43726 Κ.Υ.Α. – ΦΕΚ 4584/Β/13-12-2019) πρέπει να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και να υπόκεινται σε εμβολιασμούς ανάλογα με τον κλάδο, τον χώρο, την ειδικότητα και το αντικείμενο εργασία τους.
Η υλοποίηση των ανωτέρω αποτελεί υποχρέωση του εργοδότη, που στην περίπτωσή μας είναι οι Περιφερειακές Αρχές και οι οποίες θα πρέπει να προμηθευτούν τα εμβόλια προκειμένου να εμβολιάσουν το προσωπικό που εντάσεται στις κατηγορίες που το δικαιούται και επιθυμεί να εμβολιασθεί.
Με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας που αφορά την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση για την διάθεση του εμβολίου έναντι του ιού της γρίπης, καθίσταται αδύνατη η προμήθεια του και η διάθεση του από τις Περιφερειακές Αρχές, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που είναι δικαιούχοι και πρέπει να εμβολιασθούν να μην μπορούν.
Θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να υπάρξει σχετική ρύθμιση για την διάθεση του αντιγριπικού εμβολίου εκτός του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στους εργαζομένους για τους οποίους προβλέπεται ο εμβολιασμός τους από ειδικότερες διατάξεις που αφορούν την υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 9 από 138

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση