.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα  1 /6 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:63

 

Προς

1. Αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης

κ.  Α.Χαρίτση

2. Γενική Γραμματεία  Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ

Νίκης 5-7

 

Θέμα: Συμμετοχή των παιδιών των υπαλλήλων των Περιφερειών σε Παιδικούς Σταθμούς, που λειτουργούν με προγράμματα ΕΣΠΑ.

Για άλλη μια χρονιά φορά εκδόθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (ΕΕΤΑΑ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ έτους 2017- 2018», που αφήνει απ’  έξω τις μητέρες δημοσίους υπαλλήλους και επομένως και τις υπαλλήλους των Περιφερειών.

Είναι πέρα από κάθε λογική. Να μας μειώνετε τους μισθούς, να μας κόβετε 6 μισθούς από το 2009, να μας χαρατσώνετε και να συνεχίζετε να αφήνετε τα παιδιά μας έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς.

Μας θεωρείτε πλούσιους ή δεν μας θεωρείτε τόσο εξαθλιωμένους ώστε να μας δίνετε τη δυνατότητα συμμετοχής σε τέτοιου είδους Προγράμματα;

Παρότι και πέρισυ είχαμε διαμαρτυθεί για την εξαίρεση αυτή, βρισκόμαστε και πάλι στην ίδια κατάσταση.

Γνωρίζετε ότι είναι ελάχιστες οι δημόσιες υπηρεσίες, που διαθέτουν Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς για τα παιδιά των υπαλλήλων, όπως η Βουλή και κάποια Υπουργεία, παρά το γεγονός ότι όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις θέλουν να εμφανίζονται ως «προστάτες» της μητρότητας…

Γνωρίζετε επίσης ότι οι υπάλληλοι των Περιφερειών δεν εμπίπτουν ούτε στα «ειδικά κριτήρια», που εντάσσονται οι  δημοτικοί υπάλληλοι ώστε να μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς του Δήμου της περιοχής τους.

Ζητάμε να καταργήσετε την εξαίρεση αυτή και να δώσετε την δυνατότητα  να συμπεριληφθούν και τα παιδιά των υπαλλήλων των Περιφερειών στα Προγράμματα αυτά (στο πλαίσιο του Προγράμματος Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής κλπ).

Ζητάμε Παιδικούς Σταθμούς Δημόσιους και Δωρεάν για όλα τα παιδιά όλων των εργαζομένων και όλων των λαϊκών οικογενειών.-

ΚΟΙΝ/ΣΗ

1. Υπουργείο Εσωτερικών

2. ΕΕΤΑΑ

3. Υπουργείο Εργασίας, Κ.Α. & Κοιν. Αλληλεγγύης

4. Περιφερειάρχες της χώρας

5. ΕΝ.Π.Ε.

6. Σύλλογοι – μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα  1 /6 /2017

Αριθμ. Πρωτ.: 62

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως πληροφορηθήκαμε από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών η τροπολογία για  εξάμηνη παράταση στο ζήτημα των εξετάσεων οδήγησης θα κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αν και εκτιμά ότι έπρεπε να έχει δοθεί λύση μόνιμη και ολοκληρωμένη, εδώ και καιρό, αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης για ΑΠΟΧΗ από το έργο των εξετάσεων μετά το τέλος της επόμενης εβδομάδας σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί η τροπολογία αυτή.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


 
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 31 Μάιος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα  30 /5 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:61

ΕΝΩΠΙΟΝ  ΠΑΝΤΟΣ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ  ΚΑΙ  ΠΑΣΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΑΡΧΗΣ

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΤΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

 

Της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.), νόμιμα εκπροσωπούμενης και εδρεύουσας στην Αθήνα, Λεωφόρος Συγγρού, αριθμός 80-88.

Π Ρ Ο Σ

 1. Τους Περιφερειάρχες των Περιφερειών της Χώρας. - Στις έδρες τους

2. Τον Υπουργό Εσωτερικών. – Σταδίου 27, 10183 Αθήνα

3. ΕΝΠΕ. – Μεσογείων 15, 11526 Αθήνα

          ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα Σωματεία - μέλη μας. - Στις έδρες τους.

-------------------------

Πρόσφατα παρατηρείται το φαινόμενο έκδοσης αποφάσεων Περιφερειαρχών, με τις οποίες, κατ’ ευθεία παράβαση των σχετικών κειμένων διατάξεων και χωρίς την κατά νόμο απαιτούμενη αιτιολογία, ανατίθενται σε υπαλλήλους των Περιφερειών, παράλληλα καθήκοντα, και μάλιστα σε Υπηρεσίες άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, απ’ αυτές που υπηρετούν, σύμφωνα με τις αποφάσεις τοποθέτησής τους, προκειμένου να ασκήσουν καθήκοντα του κλάδου τους, πλέον της θέσης και των καθηκόντων της Υπηρεσίας τους, για αόριστο χρονικό διάστημα ή για χρονικό διάστημα που δεν προσδιορίζεται επακριβώς.

Ως γνωστόν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30 του Ν. 3528/2007: «Καθήκοντα υπαλλήλου. 1. Ο υπάλληλος εκτελεί τα καθήκοντα του κλάδου ή της ειδικότητας του. 2. Σε περιπτώσεις επιτακτικής υπηρεσιακής ανάγκης που δεν μπορεί να καλυφθεί με άλλον τρόπο, επιτρέπεται να ανατίθενται στον υπάλληλο καθήκοντα άλλου κλάδου ή ειδικότητας. Σε όμοιες περιπτώσεις επιτρέπεται να ανατίθενται στον υπάλληλο εργασίες συναφείς με την ειδικότητα ή τα καθήκοντά του ή για τις οποίες έχει την απαιτούμενη εμπειρία ή ειδίκευση. 3. Η κατά την προηγούμενη παράγραφο ανάθεση επιτρέπεται για χρονικό διάστημα έως δύο (2) μηνών με αιτιολογημένη απόφαση του οικείου προϊσταμένου. Παράταση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος έως έξι (6) μήνες ακόμη επιτρέπεται μετά από αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.».

Από τις προδιαληφθείσες διατάξεις συνάγεται, ότι επιτρέπεται, να ανατίθενται, σε υπάλληλο, αποκλειστικά και μόνον σε περιπτώσεις επιτακτικής υπηρεσιακής ανάγκης, που δεν μπορεί να καλυφθεί με άλλον τρόπο και όχι απλής υπηρεσιακής ανάγκης, καθήκοντα (κύρια και αποκλειστικά και όχι παράλληλα) άλλου κλάδου ή ειδικότητας ή εργασίες συναφείς με την ειδικότητα ή τα καθήκοντά του ή για τις οποίες έχει την απαιτούμενη εμπειρία ή ειδίκευση, εντός της οργανικής μονάδας στην οποία υπηρετεί και πάντως σε καμιά περίπτωση εκτός της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία έχει τοποθετηθεί, καθ’ όσον άλλως θα πρόκειται, αντίστοιχα, για μετακίνηση ή ανάλογα με τις κάθε φορά συνθήκες για μετάθεση που σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα Ν. 3528/2007 και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις και νομολογίες απαιτεί αίτηση του υπαλλήλου και αιτιολογημένη έγκριση από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, και σε κάθε περίπτωση για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δύο μήνες, υποχρεωτικά σαφέστατα και ρητά οριζόμενο, με αιτιολογημένη απόφαση του οικείου προϊσταμένου, του παραπάνω διμήνου χρονικού διαστήματος δυνάμενου να παραταθεί έως έξι μήνες, μετά από αιτιολογημένη γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου.

Πλην, όμως, σ’ όλες των περιπτώσεων που μας αναφέρθηκαν:

α) Είτε ανατίθενται, σε υπαλλήλους των Περιφερειών, παράλληλα και όχι κύρια και αποκλειστικά, καθήκοντα, σε Υπηρεσίες άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, απ’ αυτές που υπηρετούν, σύμφωνα με τις αποφάσεις τοποθέτησής τους, οπότε υποκρύπτεται μετακίνηση ή ανάλογα με τις κάθε φορά συνθήκες μετάθεση.

β) Είτε δεν αιτιολογείται καθόλου ή αιτιολογείται πλημμελώς και ανεπαρκώς η επιτακτική υπηρεσιακή ανάγκη και η αδυναμία κάλυψής της με άλλο, λιγότερο επαχθή για τον υπάλληλο, τρόπο, όπως π.χ. προβλέπεται ανάθεση, σε υπάλληλο, παράλληλων καθηκόντων (πλέον της θέσης και των καθηκόντων της Υπηρεσίας του), για όποτε και αν προκύψει υπηρεσιακή ανάγκη.

γ) Είτε δεν προσδιορίζεται καθόλου η χρονική διάρκεια της ανάθεσης παράλληλων καθηκόντων ή προσδιορίζεται παντελώς γενικά και αόριστα.

Ως εύκολα καθίσταται αντιληπτό, όλες αυτές οι αποφάσεις είναι μη σύννομες, ως εκδιδόμενες κατά ευθεία παράβαση των ανωτέρω διατάξεων. Εγκυμονούν δε αυτές μεγάλους κινδύνους, τόσον για τους υπαλλήλους, όσον και για τις αιρετές Περιφέρειες, σε περίπτωση έκδοσης μη σύννομων διοικητικών πράξεων που θα πάσχουν ακυρότητας, λόγω υπογραφής τους ή συνυπογραφής τους, από υπαλλήλους που δεν θα υπηρετούν νόμιμα στις συγκεκριμένες Υπηρεσίες, μετά από μη νόμιμη ανάθεση παράλληλων καθηκόντων, με συνέπεια να γεννώνται σοβαρά ζητήματα, αστικής ευθύνης των Περιφερειών, ένεκα παρανόμων πράξεων των οργάνων τους, κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, κατ’ άρθρο 106 του ΕισΝΑΚ, ακόμη δε και ποινικής ευθύνης των υπαλλήλων αυτών.

Επιπρόσθετα, οι εν λόγω υπάλληλοι των Περιφερειών υφίστανται σημαντική υλική βλάβη, επιβαρυνόμενοι με μεγάλα έξοδα μετακίνησής τους, από τις πόλεις, όπου κατοικούν μόνιμα, σε άλλες πόλεις και χρόνου εις βάρος της οικογενειακής και προσωπικής τους ζωής.

Επειδή επιχειρείται η τραγική υποστελέχωση, που υπάρχει στις Περιφέρειες (μείωση κατά 40% του προσωπικού τους από το 2009) σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων να «επιλυθεί» με τέτοιες ενέργειες, πράγμα αδύνατον, που όχι μόνον εξοντώνουν τους υπαλλήλους, αλλά δεν μπορούν να καλύψουν τα τεράστια κενά σε προσωπικό και ταυτόχρονα δημιουργούν προβλήματα σε περισσότερες υπηρεσίες.

Επειδή η Πολιτεία με νομοθετικές ρυθμίσεις συνεχίζει να μεταφέρει αρμοδιότητες στις Περιφέρειες, χωρίς τους απαραίτητους πόρους (προσωπικό και χρήματα), όπως έκανε πρόσφατα με την μεταφορά των αρμοδιοτήτων ΥΔΕ στις Οικονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειών και την μεταφορά της εποπτείας της λειτουργίας των ΤΟΕΒ.

Επειδή σε όλες αυτές τις περιπτώσεις παραβιάζεται η αρχή της νομιμότητας, που πρέπει να διέπει τη διοικητική δράση και θίγεται και προσβάλλεται, ανεπανόρθωτα, η επαγγελματική εγκυρότητα και η υπηρεσιακή αξιοπρέπεια των υπαλλήλων.

Επειδή ήδη όσες τέτοιες αποφάσεις έχουν προσβληθεί, έχουν ακυρωθεί, από τον οικείο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ως παράνομες.

Επειδή πολλάκις έχουμε απευθύνει έγγραφες διαμαρτυρίες στο Υπουργείο Εσωτερικών, αιτούμενοι τη ρητή νομοθετική  απαγόρευση της μετακίνησης –μετάθεσης σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα (Νομό), χωρίς αίτηση του υπαλλήλου, σαφή αιτιολόγηση και έγκριση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου καθώς και τον σαφή ορισμό των λεγόμενων παράλληλων καθηκόντων.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα, για την μη σύννομη αυτή συμπεριφορά κάποιων Περιφερειαρχών.

Επειδή η συμπεριφορά αυτή συνιστά ευθεία παράβαση Νόμου, που ζημιώνει τους υπαλλήλους των Περιφερειών,

Προκειμένου δε να στοιχειοθετηθεί, κατά παντός υπευθύνου, το αδίκημα του άρθρου 259 του Π.Κ. και ειδικότερα προς θεμελίωση και απόδειξη της υπερχειλούς υποκειμενικής υποστάσεως του εν λόγω αδικήματος, σας γνωρίζουμε, με την παρούσα, ότι με τις ανωτέρω παράνομες πράξεις ή και παραλείψεις, προκαλείται άμεση και ανεπανόρθωτη σημαντικότατη βλάβη στα έννομα συμφέροντα των μελών των Σωματείων που είναι μέλη μας.

Γ Ι Α   Ο Λ Α   ΑΥΤΑ

Καλούμε τους Περιφερειάρχες που έχουν εκδώσει τέτοιες αποφάσεις, κατά παράβαση των ανωτέρω κειμένων διατάξεων και χωρίς την κατά νόμο απαιτούμενη αιτιολογία, να προβούν στην άμεση ανάκληση αυτών, τους δε υπόλοιπους Περιφερειάρχες να μην προβούν σε έκδοση τέτοιων αποφάσεων, που θα παραβιάζουν την αρχή της νομιμότητας.

Σε διαφορετική περίπτωση, η παρούσα θα αποτελέσει στοιχείο της προδικασίας για στοιχειοθέτηση, κατά παντός υπευθύνου, του αδικήματος του άρθρου 259 του Π.Κ. και ειδικότερα για θεμελίωση και απόδειξη της υπερχειλούς υποκειμενικής υποστάσεως του εν λόγω αδικήματος, γνωρίζοντάς σας άμα και πάλι προς τούτο, με την παρούσα, ότι με την ανωτέρω παράνομη συμπεριφορά κάποιων Περιφερειαρχών προκαλείται άμεση και ανεπανόρθωτη σημαντικότατη βλάβη στα έννομα συμφέροντα των μελών των Σωματείων που είναι μέλη μας.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, σ’ αυτούς προς τους οποίους αυτή απευθύνεται, προς γνώση αυτών και όλων των συναρμοδίων υπαλλήλων και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στις εκθέσεις επίδοσης που θα συντάξει.-

Αθήνα, 30 Μαϊου 2017

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΒΕΤΑ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ

 
ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Ιούνιος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα  29 /5 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:60

 

Προς

1.     Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

2.     ΕΝΠΕ

3.     Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)

 

Θέμα: Πληρωμή ελέγχων γεωτεχνικών, που διενεργήθηκαν από το 2011 και εντεύθεν.

 

Είναι γνωστή σε όλους η αναγκαιότητα πραγματοποίησης ποιοτικών ελέγχων, ποιότητας και καταλληλότητας φυτικών και ζωικών προϊόντων, τροφίμων, ζώων, σφαγείων ποιοτικών ελέγχων εξαγωγών φρουτολαχανικών κλπ και εκτός ωραρίου των εργασίμων ημερών και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες δηλ. Κυριακές και αργίες από τους συναδέλφους γεωτεχνικούς των Περιφερειακών Ενοτήτων των Περιφερειών της χώρας καθώς και από υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που εργάζονται σε σημεία εισόδου, εξόδου, εκτελωνισμού κλπ.

Παρότι οι προβλεπόμενες για τους ελέγχους αυτούς αποζημιώσεις, οδοιπορικά έξοδα κλπ  καλύπτονται από τα πρόσθετα τέλη, που εισπράττονται ανταποδοτικά, αυτά  δεν αποδίδονται στους δικαιούχους, εδώ και χρόνια.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες με τις οφειλές στους γεωτεχνικούς από το Σεπτέμβριο του 2011 και εντεύθεν. Με διάφορες δικαιολογίες οι συνάδελφοι δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους (απασχόληση εκτός ωραρίου και χιλιομετρικές αποζημιώσεις για την χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων τους).

Και ενώ είχε κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή, που έδινε τη δυνατότητα εκκαθάρισης παλαιών δαπανών των ελέγχων αυτών, αυτή δεν προχώρησε για άγνωστους σε εμάς λόγους.

Ζητάμε την κατάθεση και ψήφιση σχετικής τροπολογίας, που να δίνει την δυνατότητα στις οικονομικές υπηρεσίες των Περιφερειών να ξεπεράσουν τεχνικά προβλήματα ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι συνάδελφοί μας τα δεδουλευμένα τους από το 2011 έως σήμερα.

Η προτεινόμενη τροπολογία μπορεί να είναι αντίστοιχη της παλαιότερης:

«Δαπάνες για ελέγχους των Περιφερειών, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 3460/2006, όπως ισχύει, οι οποίες προέκυψαν κατά τα έτη 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 και 2016 εκκαθαρίζονται σε βάρος των πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των Περιφερειών Ε.Φ. 29-110 στον ΚΑΕ 0567 έτους 2017, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής Διάταξης.»

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα  13 /5 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:51

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το 4ο μνημόνιο, που φορτώνει νέα βάρβαρα μέτρα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ενώ δίνουν νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας, ΕΕ και ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα:

· Προχωρούν σε νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα! Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

· Τσακίζουν τις συντάξεις! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο. Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι από τη νέα συμφωνία θα θιγούν πάνω από 900 χιλιάδες συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Η σφαγή των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια αγγίζει αθροιστικά τα 10 δις ευρώ!

· Καταργούν την Κυριακή αργία! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών! Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα! Μας επιστρέφει σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα!

· Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.

· Γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια. Βάζει νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.

· Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων. Τσακίζουν τους μισθούς μας!

· Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lock out (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.

· Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά. Το χαντακωμένο λαϊκό εισόδημα θα επιδεινωθεί κι άλλο.

· Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds.

· Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου! Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων!

Σ’ αυτή την επίθεση και στην προσπάθεια που κάνουν, ώστε να αποδεχτούμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα και να συναινέσουμε στο στόχο για τον οποίο παίρνονται, την ανάκαμψη δηλαδή της καπιταλιστικής κερδοφορίας, εκβιάζουν, θέτουν ψευτοδιλλήματα στο λαό, μοιράζουν κάλπικες υποσχέσεις ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλάζει κάτι προς το καλύτερο, προκειμένου να αποσπάσουν την ανοχή του.

Σα να μην έφθανε αυτό, μας λένε ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας. Η κατρακύλα της «αριστερής» κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Με τη στήριξη όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων, εργοδοτικών οργανώσεων, κυβερνητικού συνδικαλισμού, θέλει να εμφανίσει ως εθνικούς στόχους τη «δίκαιη» ανάπτυξη και τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας. Δεν προλαβαίνει να ειπράττει συγχαρητήρια από ντόπιους κεφαλαιοκράτες και από εκπροσώπους διεθνών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών.

Οι εργαζόμενοι αντιλαμβανόμαστε το ταξικό πρόσημο της πολιτικής τους. Την ίδια ώρα που υλοποιούν μία προς μία τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών, όπως η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η μείωση του φορολογικού συντελεστή κερδών από 29% στο 26%, κόβουν από το λεηλατημένο εισόδημα κάθε μισθωτού και συνταξιούχου επιπλέον 600ευρώ από τη μείωση του αφορολόγητου.

Εξοικονομούν από εμάς χρήματα, για να μπορούν να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης υπηρετούν, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η λειτουργία των Περιφερειών. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες αμέσως μετά το κλείσιμο της αντιλαϊκής συμφωνίας και ενώ δημοσιεύτηκε η πρόταση του ΥΠΕΣ για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έχουν άλλωστε αποδείξει ότι βρίσκονται στην πρωτοπορία της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής, ταγμένη στο στρατηγικό στόχο της υποβοήθησης της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Ο νέος Καλλικράτης έρχεται  με ανασχεδιασμό όλων των αρμοδιοτήτων μας στην κατεύθυνση του μικρού επιτελικού κράτους, με προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας, ώστε η Τοπική Διοίκηση να παίξει το ρόλο της στην «παραγωγική ανασυγκρότηση» της χώρας. Με εργαλείο τη λεγόμενη αξιολόγηση των ΔΥ θα καταργήσουν υπηρεσίες, θα εκχωρήσουν τομείς αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, θα επιδιώξουν να ικανοποιήσουν την απαίτηση του ΣΕΒ για 300.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν και στον κλάδο μας!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ας γίνει η 17 ΜΑΗ μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, μέρα, που θα δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε απέναντί τους, συλλογικά, συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας. Ας δώσουμε την απάντησή μας στην αλαζονεία των κυβερνώντων, που κοκορεύονται ότι περνάνε τα μέτρα χωρίς λαϊκές αντιδράσεις ή λένε ότι «το κράτος παίρνει τα λεφτά των συνταξιούχων για να μην τα σπαταλάνε τα εγγόνια τους σε καφέδες». Ας στείλουμε το μήνυμα ότι μπορεί προσωρινά να περνάνε τη βάρβαρη πολιτική τους αλλά μέσα από την αγωνιστική αφύπνισή μας, απαντάμε στην πολιτική τους, αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στην υποβάθμιση της ζωής μας.

Γυρίζουμε την  πλάτη στις αυταπάτες, που μοιράζουν κυβέρνηση και κόμματα. Με ετοιμότητα, επαγρύπνηση και εγρήγορση δίνουμε απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου που μεγαλώνει, σε παλιά και νέα μνημόνια.

Εμείς οι εργαζόμενοι, έχουμε ένα δρόμο να επιλέξουμε.

Αυτόν της γενικευμένης αγωνιστικής  απεργιακής απάντησης.

 

Όλοι στην απεργία. Όλοι στους δρόμους.

Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και η κοροϊδία για τα αντίμετρα, για να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί τους.

Για να μην χύσει ο λαός το αίμα του για τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


 
« ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 81 από 140

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση