.
Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος 2014 22:29

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

 

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» (5μηνα) 

                                                                                                                                                                                                    

  Αθήνα,      26-2-2014

                                                                                                   

Την ψευδαίσθηση της εργασίας προσπαθούν  να επιβάλουν Κυβέρνηση Τρόικα και Δ.Ν.Τ.  σε χιλιάδες ανέργους, θύματα της καταστρεπτικής πολιτικής τους μέσω του προγράμματος  «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» που εφαρμόζεται   στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλους φορείς του Δημοσίου Τομέα για διάστημα πέντε μηνών.

Στην πλειοψηφία τους οι συμμετέχοντες (εργαζόμενοι για εμάς, ωφελούμενοι για τους πολιτικούς)  είναι νέοι άνθρωποι που βλέπουν τους κόπους και  τα όνειρα τους να εγκλωβίζονται σε ένα αδιέξοδο πεντάμηνο, χωρίς προοπτική, χωρίς μέλλον, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Το ημερήσιο αποδιδόμενο φιλοδώρημα για την παρεχόμενη εργασία τους (17,00 € έως 19,00  €) παραβιάζει το κατώτατο θεσμοθετημένο ημερομίσθιο, επιπλέον δεν αναγνωρίζεται επίδομα παιδιών ή προϋπηρεσίας και δεν δικαιούνται κανονική ή αναρρωτική άδεια. Αυτά τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα ως παροχές. Μέχρι πέρυσι τα 5μηνα πληρωνόντουσαν με μισθό 625 ευρώ, φέτος με 490 και 427 για τους νέους έως 25 χρονών. Πέρυσι μπορούσε να επιλεγεί κάποιος κι ας  δούλευε άλλο μέλος της οικογένειάς του. Φέτος απαιτείται να είναι όλη η οικογένεια άνεργη!!

Αντικαθιστούν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την μόνιμη δουλειά με διάφορα προγράμματα κακοπληρωμένης και ελαστικής σχέσης εργασίας. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Πριν από τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας υπήρξαν και άλλα, όπως τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, τα stage, τους συμβασιούχους με μπλοκάκι, τα 5 μηνα μέσω ΜΚΟ κλπ. Οι όροι της εργασίας τους παραβιάζουν την ευρωπαϊκή και ελληνική εργατική νομοθεσία και υλοποιούν τις αποικιοκρατικές λογικές που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν για το σύνολο των εργαζομένων.

Οι εφαρμοστές της επιβαλλόμενης κυβερνητικής πολιτικής με την συνδρομή των γνωστών διεφθαρμένων μέσων ενημέρωσης που διαθέτουν και με άλλοθι την καταπολέμηση της ανεργίας δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την κοινωνική ύπνωση απέναντι στον  νέο εμβολισμό των εργασιακών σχέσεων. Ο εργασιακός μεσαίωνας έχει ήδη ξεκινήσει.

Καλούμε τους εφαρμοστές των μνημονιακών πολιτικών να προχωρήσουν άμεσα στην απόδοση της νόμιμης αμοιβής και του συνόλου των εργασιακών δικαιωμάτων στους συμμετέχοντες εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα»

Καλούμε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να σεβαστούν τους συναδέλφους του προγράμματος και να μην απαιτήσουν εργασία άσχετη που δεν θα είναι σύμφωνη με την κατηγορία και την ειδικότητα που έχουν επιλεγεί.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αναλάβει  πρωτοβουλίες για να διασφαλίσουν την εργασιακή ισότητα μεταξύ των εργαζομένων και να διαφυλαχθούν στο ακέραιο τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει.

Η ελληνική κοινωνία απαιτεί σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπή δικαιώματα, κατάργηση των προγραμμάτων απασχόλησης και κάθε άλλης ελαστικής σχέσης εργασίας.

Διεκδικούμε :

 • Να καταβάλλεται κάθε μήνα ο μισθός και όχι στο τέλος του προγράμματος. Εργασία και καθήκοντα με βάση την πρόσληψη.
 • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, από την πρώτη μέρα δουλειάς. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα και τους ανέργους.
 • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας. Καμιά καταπάτηση στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων (άδεια, άδεια λόγω ασθένειας κλπ).
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 • Επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους όταν  τελειώνει το πρόγραμμα.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, των εργαζομένων στα 5μηνα και των οικογενειών τους για το πετρέλαιο θέρμανσης, για δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, για βιβλιάριο ασθενείας. Να έχουν πρόσβαση τα παιδιά των ανέργων στους παιδικούς σταθμούς.
 • Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια και να σταματήσει η φοροληστεία. 

Απαιτούμε:

 • Κατάργηση των δουλεμπορικών προγραμμάτων εργασίας (Κοινωφελής εργασία - Τοπικά Σχέδια Δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης κ.α.). Νέες θέσεις εργασίας για την κάλυψη των αναγκών των ΟΤΑ σε προσωπικό με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 • Δημόσιες και δωρεάν κρατικές υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

                                                       Για το Δ.Σ.

                    Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

                Αλκης Ζαβερδινός                                    Δημήτρης Βαζούρας

 

 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 08:33
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

Αθήνα,  11/02/2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ


          Συνάδελφοι η κυβέρνηση αποφάσισε να περικόψει το εφάπαξ, για τρίτη συνεχόμενη φορά.

          Με πανηγυρικό τρόπο ανακοίνωσε τον νέο τρόπο υπολογισμού του. Νομίζει ότι έχουμε κοντή μνήμη και δεν θυμόμαστε ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά ευθύνονται για τα αποθεματικά, που ληστεύτηκαν (με το χρηματιστήριο, τα ομόλογα και το κούρεμα), για τα χαρισματικά δάνεια που δίνονταν στους μεγαλοεπιχειρηματίες, για την περιουσία που ξεπουλήσανε.

Νομίζει ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν ξέρουν ότι τα Ταμεία χτίστηκαν με τον ιδρώτα των παππούδων μας και τον δικό μας, ότι το εφάπαξ είναι ανταποδοτική παροχή.

Κυβέρνηση και Ε.Ε. μας λένε τώρα, ότι το Ταμείο είναι μείον και για αυτό περασμένα – ξεχασμένα, το τι πληρώσαμε όλα τα χρόνια της δουλειάς μας, μας λένε ότι δεν μπορεί έχει κρατική χρηματοδότηση, ότι δεν μπορεί να δανείζεται..

          Είναι γελασμένοι αν κυβέρνηση και Ε.Ε. νομίζουν ότι θα ανεχτούμε αυτή την κατάσταση, να δουλεύουμε, να πληρώνουμε εισφορές και στο τέλος να μην παίρνουμε τίποτα ή να παίρνουμε ψίχουλα. Γιατί ψίχουλα θα δίνουν, σύμφωνα με το μαθηματικό τύπο, που έφτιαξαν, και κάθε χρόνο μάλιστα λιγότερα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

 • Εδώ και τώρα όλο το ΕΦΑΠΑΞ και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην καταβολή του.  
 •  Καμία μείωση των επικουρικών και κυρίων συντάξεων
 • Να πληρώσει το κράτος και οι εργοδότες, που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα επικουρικά ταμεία . Εδώ και τώρα αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία, επιστροφή των λεηλατημένων από τα Ταμεία (χρηματιστήριο, PSI, κ.α), κρατική εγγύηση στις συντάξεις.

                                                   

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας

την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, στις 13:00,

στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΚΗΣ  ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                                        ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΤΗΣ 4/2/2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2014 11:31

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

           Το Δ.Σ. της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε., κατά την από 04/02/2014 συνεδρίασή του αποφάσισε, ομόφωνα ότι:

          Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  “Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις”, που δόθηκε στη δημοσιότητα, εκτός των άλλων προχωρά σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

          Έρχεται να υλοποιήσει την πολιτική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, μέσα από τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, μέσα από ένα μικρό, ‘’ευέλικτο και επιτελικό’’ κράτος, ένα κράτος στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και όχι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

          Έρχεται να χειραγωγήσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους, να αναδείξει τα νέα επίλεκτα κρατικά στελέχη της διοίκησης.

          Αυτά υπηρετούν οι ποσοστώσεις και οι κατηγοριοποιήσεις  (το 15% των υπαλλήλων τίθεται σε κατάσταση μόνιμης ή προσωρινής εξόδου και διαρκoύς ομηρίας), που επιβάλλονται και τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

          Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ότι και με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο (Π.Δ. 318/1992, Ν. 3528/2007, Ν. 3839/2010, Ν. 4024/2011) και με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις θα επιλέγονται οι “ημέτεροι”, οι πιστοί υλοποιητές της θέλησης του κράτους.

          Κρύβει ότι φαινόμενα δυσλειτουργιών των δημοσίων υπηρεσιών και μη κάλυψης των κοινωνικών αναγκών οφείλονται στη δική της πολιτική, στη δική της επιλογή.

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουμε τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα κράτος στην υπηρεσία του λαού.

                                        Για το Δ.Σ.

         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΑΛΚΗΣ  ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2014 22:39
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22/1/2014


     Η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. συναντήθηκε σήμερα με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Γρηγοράκο Λεωνίδα και έθεσε υπόψη του θέματα άμεσων εξελίξεων, που αφορούν τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες της χώρας, ιδιαίτερα δε σχετικά με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τους οργανισμούς των Περιφερειών, τις αξιολογήσεις – «ποσόστωση», διαθεσιμότητες, μετακινήσεις, κρίσεις προϊσταμένων κ.λ.π. 

      Ο κ. Υπουργός μας γνώρισε ότι, ενόψει και της σημερινής συνάντησής του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι όλα σε εξέλιξη. Δεσμεύτηκε όμως σε μια νέα, άμεση συνάντηση με την Ομοσπονδία μας, όπου θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα με κάθε λεπτομέρεια.

 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2013 14:31

 

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
6932473063      

      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

          ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                        

                                                                ΠΡΟΣ : Μέλη Διοικητικού   Συμβουλίου

                                                               ΚΟΙΝ  : Μέλη Γενικού Συμβουλίου

       Προσκαλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕσε συνεδρίαση στις 11/10/2013 και ώρα 13.00 στο αμφιθέατρο της Δ/νσης Μετ/ρων Πειραιά, οδός Ερμουπόλεως 38, Πειραιάς , με θέματα :

 

-     Αποτίμηση των πρόσφατων κινητοποιήσεων

-     Διεκδικητικό πλαίσιο

-     Οργανισμοί Περιφερειών

-     Οικονομικά Ομοσπονδίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΚΗΣ  ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 82 από 101

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση