.
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 14:00

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

 

                                               Αθήνα 18/7/2016                      

                                             Αριθμ. Πρωτ. 37

 

                  ΠΡΟΣ

        Συλλόγους-μέλη μας

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, πιστεύοντας στην ανάγκη ενίσχυσης κάθε συλλογικής δράσης, που σκοπεύει στην βελτίωση των όρων ζωής και εργασίας των συναδέλφων μας, στην  ενίσχυση κάθε δημιουργικής πλευράς στη δράση των εργαζομένων και των Συλλόγων μας στις Περιφέρειες προχωράει στην διερεύνηση της δυνατότητας οργάνωσης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.

Η ιδέα αυτή, που θέλουμε να παίρνει «σάρκα και οστά» κάθε χρόνο, με διαφορετική θεματολογία, γεννήθηκε στις συναντήσεις μας με τους συναδέλφους – αθλητές που εργάζονται σε όλη τη χώρα, στις συζητήσεις μας για το πώς μπορούν να συμβάλλουν στην αθλητική ενασχόληση όλων των εργαζομένων, να «μπολιάσουν» την καθημερινότητά μας με την ιδέα της διεκδίκησης της αναγκαιότητας της αρμονικής ανάπτυξης όλων των φυσιολογικών συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού.

Γνωρίζουμε ότι δεν ανατρέπεται εύκολα, ούτε με αποσπασματικές πρωτοβουλίες το γεγονός ότι  το 75% περίπου των Ελλήνων είναι κινητικά αδρανείς και το ποσοστό τόσο των υπέρβαρων όσο και των παχύσαρκων παιδιών αυξάνεται συνεχώς, φέρνοντας τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη, όμως θέλουμε και εμείς αξιοποιώντας το έμψυχο δυναμικό των αθλητών-συναδέλφων μας, να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τη συμβολή της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στη διαμόρφωση της συνολικής κουλτούρας των εργαζομένων και του λαού συνολικά.

Δε θεωρούμε, πολυτέλεια να ασχοληθούμε με τα ζητήματα του αθλητισμού και να διεκδικήσουμε να κατοχυρωθεί για όλους το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, να αποκτήσει  μαζικά χαρακτηριστικά. Η άθληση είναι αγαθό με μεγάλη κοινωνική ανταποδοτικότητα, με πολλές προεκτάσεις σε σημαντικούς τομείς (υγεία, ψυχολογία, διαμόρφωση χαρακτήρα) και σε καμία περίπτωση δεν είναι πολυτέλεια, όπως συχνά προσπαθεί να πλασαριστεί.

Πιστεύουμε ότι αυτή η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, μπορεί να περιλαμβάνει εκδήλωση - ομιλία για ζητήματα, που συνάδουν με τις παραπάνω πλευρές (π.χ. για την επίδραση της καθιστικής ζωής  και την ανάγκη κινητικών-αθλητικών δράσεων στην καθημερινότητα των εργαζομένων), αθλητική δράση με μαζικά χαρακτηριστικά (π.χ.λαϊκός δρόμος) και αγώνα από τους συναδέλφους – αθλητές των Περιφερειών (πχ αγώνα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου κλπ).

Για την διερεύνηση αυτής της πρωτοβουλίας και την διαμόρφωση του προγράμματος χρειάζεται να συγκεντρωθούν τα στοιχεία των συναδέλφων μας – αθλητών, καθώς και όσων συναδέλφων ενδιαφέρονται να μετάσχουν ενεργά σε μια τέτοια διοργάνωση, είτε στο αθλητικό της κομμάτι ή στην υπόλοιπη διοργάνωση.

Για το σκοπό αυτό σας στέλνουμε υπόδειγμα πίνακα, τον οποίο σας καλούμε να μας αποστείλετε συμπληρωμένο.

Υπεύθυνη για αυτή τη διαδικασία θα είναι το μέλος του Γενικού μας Συμβουλίου, συναδέλφισσα – αθλήτρια Κοχλιαρίδου Φιλιππία,  από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας (τηλ.-mail επικοινωνίας 2513503267 , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. στην οποία και θα αποστέλλετε τους σχετικούς πίνακες.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα της προεργασίας, που χρειάζεται για να συγκεκριμενοποιήσουμε τον προγραμματισμό μας και ευελπιστούμε ότι η ιδέα αυτή θα βρει την αναγκαία ανταπόκριση και θα στηριχτεί από όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους, μέλη της ΟΣΥΑΠΕ, καθώς και από όλους τους συναδέλφους μας.-

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 13:56

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

                                               Αθήνα 18/7/2016                      

                                         Αριθμ. Πρωτ. 36

                     

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ, ενώνει την φωνή του με τους Συλλόγους Υπαλλήλων των Π.Ε. Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, που με κοινή ανακοίνωσή τους εκφράζουν την πλήρη διαφωνία τους στην κατά πλειοψηφία (υπ΄ αριθ. 79/2016) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που αφορά στην άσκηση των αρμοδιοτήτων των Υγειονομικών Περιφερειών από την Περιφέρεια, με την παράλληλη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων αυτών.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφάσισαν να ζητήσουν την μεταφορά των αρμοδιοτήτων Υγείας στις Περιφέρειες, ακολουθώντας την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., που «πουλάει» ότι έχει απομείνει από την δημόσια περιουσία, που ιδιωτικοποιεί και εκχωρεί αρμοδιότητες  δημοσίων υπηρεσιών και εμπορευματοποιεί παραπέρα τα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας,

Αφού έχουν αποδεχτεί την μείωση των ΚΑΠ, σε ποσοστό πάνω από 50% τα τελευταία 6 χρόνια, αφού συμφώνησαν με το «μικρό» (μείωση των δομών) και «επιτελικό» κράτος, με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» των ιδιωτικοποιήσεων και των εκχωρήσεων, αφού αποδέχτηκαν την μεταφορά των αποθεματικών και διαθέσιμων πόρων των ΟΤΑ στους «δανειστές», την κατάργηση των οργανικών θέσεων και την «κινητικότητα» των εργαζομένων στις Περιφέρειες, θέλουν τώρα να εμφανιστούν και ως «σωτήρες» των δημόσιων δομών υγείας!!!

Οι εργαζόμενοι των Περιφερειών της χώρας γνωρίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης της Δυτικής Ελλάδας, όπως και η ΕΝΠΕ απαιτούν την μεταφορά των δομών υγείας αλλά και άλλων αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες, για να «ισχυροποίησουν» τις θέσεις τους. Θεωρούμε «ψευδεπίγραφο» το ενδιαφέρον τους, για αυτό εξάλλου κρύβουν ότι η ανάσχεση της κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας και η παροχή σύγχρονων, δωρεάν  και αναβαθμισμένων παροχών υγείας σε όλο το λαό απαιτεί σύγκρουση με την πολιτική που διοχετεύει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, αντί για τις λαϊκές ανάγκες, απαιτεί άλλη πολιτική, άλλο δρόμο ανάπτυξης.-

Κοιν/ση

 1.  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας                                                      
 2.  Υπουργείο Εσωτερικών και Δ.Α.
 3.  ΕΝΠΕ
 4.  Περιφερειάρχες
 5.  Σύλλογοι-Μέλη μας
 6.  ΜΜΕ

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
Επαναχορήγηση της αποζημίωσης στους υπαλλήλους των Δ/νσεων Ανάπτυξης των Περιφερειών της χώρας PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 15 Ιούλιος 2016 23:17

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

Τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

 

                                                                                Αθήνα, 13/7/2016

                                                                                                                      Αριθμ. Πρωτ. 35

 

Προς

 1. Υπουργό Οικονομικών
 2. Υπουργό Ανάπτυξης
 3. Υπουργό Εσωτερικών & Δ.Α.
 4. Αν. Υπουργό Εσωτερικών & Δ.Α.

   ΘΕΜΑ: Επαναχορήγηση της αποζημίωσης στους υπαλλήλους των Δ/νσεων Ανάπτυξης των Περιφερειών της χώρας.

 

Πιστεύουμε πως γνωρίζετε ότι με τον Ν. 4354/2015 καταργήσατε την αποζημίωση που ελάμβαναν οι υπάλληλοι των Δ/νσεων Ανάπτυξης των Περιφερειών α) που ήταν μέλη των εξεταστικών επιτροπών, για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγελματικής δραστηριότητας, του άρθρου 5 του Ν. 3982/2011 (ΦΕΚ 143/Α/11)  και β) που διενεργούσαν επιθεωρήσεις, μεταποιητικών δραστηριοτήτων, του άρθρου 26 του Ν. 3982/2011 (ΦΕΚ 143/Α/11), για εξετάσεις και επιθεωρήσεις που πραγματοποιούνταν μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών και εκτός του χρόνου που καλύπτοταν από υπερωριακή απασχόληση.

          Να σας υπενθυμίσουμε ότι σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 21 παρ. 3 του προηγούμενου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α/11) είχαν εκδοθεί:

α) η Κ.Υ.Α. με αριθμ. 11031/678/ΦΓ9.6.4(ΣΤ)/2013 (ΦΕΚ2287/Β/13), με την οποία στο άρθρο 3 αυτής καθορίσθηκε αποζημίωση για τα μέλη των εξεταστικών επιτροπών και τους εμπειρογνώμονες για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας του άρθρου 5 παρ. 4 του Ν. 3982/2011. Οι εξετάσεις και το έργο βαθμολόγησης των σχετικών γραπτών πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών και εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση (άρθρο 3 παρ.2).

β) η Κ.Υ.Α. με αριθμ. οικ. 14684/914/Φ.15/2012 (ΦΕΚ 3533/Β/12), με την οποία καθορίσθηκε αποζημίωση για τους υπαλλήλους που διενεργούν επιθεωρήσεις σύμφωνα με το άρθρο 26 του Ν. 3982/2011. Οι επιθεωρήσεις και το βοηθητικό έργο σύνταξης των σχετικών εκθέσεων πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών και εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση (άρθρο 3 παρ.2).

Όμως, από την έναρξη ισχύος (01/01/2016) του νέου μισθολογίου Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176/Α/15) και ειδικότερα των άρθρων 34 και 35 αυτού, καταργήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 4024/2011, καθώς και οι κατ εξουσιοδότηση αυτών εκδοθείσες Υπουργικές Αποφάσεις. Συνεπώς, οι ανωτέρω Υπουργικές Αποφάσεις έπαψαν να ισχύουν και δεν χορηγείται από 01/01/2016 πλέον αποζημίωση  για τους υπαλλήλους των Περιφερειών που είναι μέλη των εξεταστικών επιτροπών, για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγελματικής δραστηριότητας, του άρθρου 5 του Ν. 3982/2011, καθώς και για τους υπαλλήλους που διενεργούν τις επιθεωρήσεις, μεταποιητικών δραστηριοτήτων, του άρθρου 26 του Ν.3982/2011. Για την αποζημίωση των υπαλλήλων αυτών, σε εφαρμογή του άρθρου 21 του παρ. 2 του Ν. 4354/2015, απαιτείται επομένως εκ νέου έκδοση κοινής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του καθ ύλην αρμόδιου Υπουργού, η οποία δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία στους πολίτες και στους υπαλλήλους των Δ/νσεών Ανάπτυξης όλων των Περιφερειών, διότι:

α) Οι επιτροπές εξετάσεων και οι επιθεωρήσεις γίνονται πια εντός κανονικού ωραρίου, με αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες να αποψιλώνονται από προσωπικό και να μην υπάρχει υπάλληλος να εξυπηρετήσει το κοινό. Επισημαίνουμε ότι οι συνάδελφοι είναι επιφορτισμένοι και με άλλα καθήκοντα, είναι μέλη και άλλων επιτροπών και αναγκάζονται να απουσιάζουν και άλλες ημέρες.

β) Για τις επιτροπές εξετάσεων και τις επιθεωρήσεις προβλέπονται από την νομοθεσία και σαφείς χρονικές προθεσμίες που πρέπει να τηρούνται για την ολοκλήρωση τους και προβλέπονται ακόμα και κυρώσεις για αυτό (άρθρο 26 παρ. 1 του Ν. 3982/2011). Έτσι οι συνάδελφοι αναγκάζονται να εργάζονται κάτω από ένα καθεστώς πίεσης και φόβου, προκειμένου να προλάβουν να διεκπεραιώνουν τα καθήκοντα τους εντός των οριζόμενων προθεσμιών.

γ) Για την μετακίνηση τους οι υπάλληλοι αναγκάζονται να επωμίζονται το κόστος μεταφοράς τους, καθόσον τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα διατίθενται ελάχιστες φορές. Συνήθως επίσης για τις επιτροπές εξετάσεων, για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα έχει συσταθεί μια για κάθε Περιφέρεια, οι υπάλληλοι μετακινούνται υποχρεωτικά από την Περιφερειακή Ενότητα της Υπηρεσίας τους στην Περιφερειακή Ενότητα που έχει ορισθεί η έδρα των εξετάσεων και πολλές φορές συνεδριάζουν και πέραν του κανονικού ωραρίου και της υπερωριακής απασχόλησης.

δ) Παρά το ότι οι ανωτέρω Υπουργικές Αποφάσεις καταργήθηκαν στο σύνολο τους, οι πολίτες εξακολουθούν να καταβάλουν ακόμα τα παράβολα που προβλέπονται σε αυτές, μέρος των οποίων αποτελούν και την αποζημίωση των υπαλλήλων. Έτσι, έχουμε το παράδοξο φαινόμενο τα λεφτά να κατατίθενται σε λογαριασμό της Περιφέρειας και να μην αποδίδονται στους υπαλλήλους των υπηρεσιών, σε αντίθεση με τους εμπειρογνώμονες (εκπρόσωπος οικίας επαγγελματικής Ομοσπονδίας) που ορίζονται ως μέλη στις επιτροπές εξετάσεων και οι οποίοι δεν είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας, οι οποίοι εξακολουθούν να αμείβονται κανονικά (άρθρο 21 παρ.1 του Ν. 4354/2011).

Μετά από όλα τα παραπάνω, ζητάμε την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με την κατάργηση της  Κ.Υ.Α. με αριθμ. 11031/678/ΦΓ9.6.4(ΣΤ)/2013 και της Κ.Υ.Α. με αριθμ. οικ. 14684/914/Φ.15/2012, με την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, που θα δίνει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους των Δ/νσεων Ανάπτυξης όλων των Περιφερειών να μπορούν απρόσκοπτα να ασκούν τα καθήκοντα τους, μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών και εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και να αμείβονται για αυτά.

Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να είναι και πάλι οι εργαζόμενοι τα εξιλαστήρια θύματα των πολιτικών σας επιλογών.-

Κοιν/ση:

 1. ΕΝΠΕ
 2. Περιφερειάρχες της χώρας
 3. Σύλλογοι – μέλη ΟΣΥΑΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΥΔΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016 08:10

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

                          Τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

 

                                                                          Αθήνα, 12/7/2016

                                                                      Αριθμ. Πρωτ. 34

 

   

Προς

 1. Υπουργό Οικονομικών
 1. Υπουργό Εσωτερικών & Δ.Α.

Στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων, που προωθούνται στο δημόσιο τομέα και στο κράτος γενικότερα, έχουμε σε εξέλιξη και την υλοποίηση της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στις Οικονομικές Υπηρεσίες των δημόσιων φορέων (Περιφερειών κ.α.), σύμφωνα με τον ν. 4337/2015 και των Αποφάσεων, που έχουν ακολουθήσει.

Αυτές οι αλλαγές είναι ενταγμένες στην λογική του «μικρότερου κράτους», της μείωσης των ελεγκτικών μηχανισμών, της άρσης των «εμποδίων», όπως τα χαρακτηρίζουν στις επενδύσεις, της «απλοποίησης των διαδικασιών», της ανεμπόδιστης διοχέτευσης χρήματος στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επηρεάζουν όμως άμεσα και τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών των Περιφερειών, αφού:

ü  με τον τρόπο αυτό μεταβιβάζεται η ευθύνη της κάθε πολιτικής επιλογής στους  διευθυντές των οικονομικών υπηρεσιών, οι οποίοι θα κληθούν να ελέγχουν την νομιμότητα των ενεργειών των πολιτικών τους προϊσταμένων, να διασφαλίζουν ότι  «οι δεσμεύσεις που εγκρίνονται και καταχωρούνται αφορούν νόμιμες και κανονικές δαπάνες», ότι για «όλες τις πολυετείς υποχρεώσεις του προϋπολογισμού, έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις», ότι «τα τιμολόγια αγαθών και υπηρεσιών εξοφλούνται εντός των προθεσμιών που προβλέπονται», ότι «δεν συσσωρεύονται ληξιπρόθεσμες οφειλές» κλπ.

ü  θα πολλαπλασιαστούν οι «φανερές» και «κρυφές» πιέσεις από τις Περιφερειακές κ.α. Αρχές στους οικονομικούς υπαλλήλους, που θα ασκούν τον έλεγχο νομιμότητας των δαπανών.

Δημιουργούνται λοιπόν συγκεκριμένα ερωτηματικά:

 • Αποτελεί ή όχι παραλογισμό, διοικητικά υφιστάμενοι να ελέγχουν τους προϊσταμένους τους;
 • Υπηρετούνται ή όχι με αυτό τον τρόπο σκοπιμότητες ;
 • Καταργείται ή όχι επί της ουσίας ο όποιος έλεγχος υπήρχε ;

Θεωρούμε ότι με όλα τα παραπάνω αποκαλύπτεται και η υποκρισία της κυβερνητικής προπαγάνδας, η οποία στηρίζεται στην «κακιά τρόικα», που θέλει να γίνονται έλεγχοι και στην παραμικρή δαπάνη, την ώρα που ουσιαστικά καταργούνται ελεγκτικοί μηχανισμοί!!!, και οι όποιοι προληπτικοί έλεγχοι υπήρχαν και που μένει ανέγγιχτο όλο το αδιαφανές καθεστώς των πληρωμών από τα Περιφερειακά Ταμεία και τις Αναπτυξιακές Εταιρίες των Περιφερειών.

Ζητάμε:

 • Την ανάκληση της σχετικής διάταξης του νομοθετικού πλαισίου (ν. 4337/2015 και σχετικές Αποφάσεις). Άρση του καθεστώτος μεταφοράς αστικής ευθύνης στους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών των Περιφερειών.
 • Τη δημιουργία Δημόσιας Αρχής, για τον έλεγχο των δαπανών, ανεξάρτητης από τους ελεγχόμενους.
 • Να καθιερωθεί καθολικός, ουσιαστικός και πλήρης έλεγχος όλων των δαπανών.
 • Να παραμείνει ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να επεκταθεί σε συμβάσεις άνω των 60.000 ευρώ (τώρα -όποτε γίνεται- αφορά μόνο σε συμβάσεις άνω των 200.000 ευρώ).
 • Να δοθεί λύση με την «μεταφορά των μαθητών» καθώς και με άλλα προβλήματα, που αφορούν τις λαϊκές οικογένειες, ώστε να γίνονται με ταχύτερες και λιγότερο γραφειοκρατικές διαδικασίες.
 • Μαζικές προσλήψεις σε όλο το δημόσιο.

     Κοιν/ση:

 1. Περιφερειάρχες της χώρας
 2. ΕΝ.Π.Ε.
 3. Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τ.Α. Υπουργείου Εσωτερικών
 4. Σύλλογοι – μέλη ΟΣΥΑΠΕ
 5. Σύλλογος Υπαλλλήλων Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
 6. Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών

                                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΚΜ (ΟΚΜ) PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Ιούλιος 2016 14:15

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΙνση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 - τηλ. γραμματέα:6977432661

Αθήνα, 11-7-2016

Αριθμ. Πρωτ.: 33

ΠΡΟΣ : Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ-Θ

Για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ΠΚΜ (ΟΕΥ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας ομόφωνα αποφάσισε να σας ζητήσει να ΜΗΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΕ το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 6-62016.

Στην κατεύθυνση αυτή, αιτιολογώντας την άποψή μας, σας επισημαίνουμε τα εξής:

      Ο συγκεκριμένος ΟΕΥ, δεν αποτελεί τροποποίηση του υπάρχοντος Οργανισμού (όπως αναφέρεται στις εισηγήσεις), αλλά επί της ουσίας αποτελεί σύσταση νέου Οργανισμού, με νέες διαφορετικές δομές.

      Δεν τηρήθηκαν οι κανόνες δημοσιότητας και διαβούλευσης με τους φορείς της ΠΚΜ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

      Η κατάθεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του προτεινόμενου Οργανισμού δεν συνοδεύτηκε με την προβλεπόμενη στο άρθρο 241 παρ. 4 του ν. 3852/2010 «πλήρη μελέτη οργάνωσης των υπηρεσιών, για την κατάρτιση της οποίας λαμβάνονται υπόψη, ιδίως, οι ασκούμενες αρμοδιότητες, οι διαθέσιμοι πόροι, η έκταση, ο πληθυσμός και οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της περιφέρειας» βάσει της οποίας το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίζει για την ψήφιση του Οργανισμού. Η «Μελέτη οργανωτικού σχήματος ΠΚΜ», που τον συνόδευε, σε καμία περίπτωση δεν είναι η απαιτούμενη. Είναι πρόχειρη και στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης βασισμένης σε αριθμητικά και ποιοτικά δεδομένα.

Η αριθμητική και διοικητική μεταβολή των οργανικών μονάδων (σε κεντρικό και επίπεδο περιφερειακών  να περιγράφεται ευκρινώς ώστε να είναι εφικτή η σύγκριση της υφιστάμενης δομής Διοίκησης με την προτεινόμενη του νέου Ο.Ε.Υ. Με τον τρόπο αυτό, θα αποδεικνύεται τόσο το διοικητικό όφελος (βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, διευκόλυνση έργου υπαλλήλων της ΠΚΜ, χρόνος διεκπεραίωσης εγγράφων),όσο και το οικονομικό όφελος του νέου Ο.Ε.Υ. (αποζημίωση θέσεων ευθύνης, κόστος διεκπεραίωσης εγγράφων, κλπ.).

      Στο νέο ΟΕΥ, καταργούνται Δ/νσεις -Τμήματα (όπως όλα τα Κτηνιατρικά Κέντρα της

Περιφέρειας, Τμήματα της Αγροτ. Οικονομίας κ.α.) χωρίς να γνωστοποιηθούν και αιτιολογηθούν τα κριτήρια, ενώ επίσης καταργούνται δομές με κρίσιμες αρμοδιότητες για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ΠΚΜ (καταργήσεις τμημάτων-δομών Υγείας -Πρόνοιας), με δυσμενείς επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων της Περιφέρειας και την παραγωγική δραστηριότητα αγροτών, κτηνοτρόφων κ.α.

      Αποδυναμώνεται η όποια αποκέντρωση αρμοδιοτήτων υπήρχε στις Περιφερειακές Ενότητες, καθώς και η αυτοτέλειά τους με σημαντική αύξηση της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών, λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων και εξουσιών στην έδρα της Π.Κ.Μ.

      Ενισχύονται οι κατά το άρθρο 159 του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ προβλεπόμενες αρμοδιότητες του Περιφερειάρχη και αποδυναμώνονται αντίστοιχα οι κατά το άρθρο 160 αρμοδιότητες των αντιπεριφερειαρχών, με την κατάργηση υπηρεσιών ΠΕ. Ταυτόχρονα δίνονται υπερεξουσίες στον Περιφερειάρχη, ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο 56 του Οργανισμού μπορεί «να αναθέτει έργο σε οποιοδήποτε μέλος του προσωπικού, να συγκροτεί ή να καταργεί ομάδες έργου και Γραφεία χωρίς τροποποίηση του υπάρχοιπος οργανισμού>!!!

 Παρατηρείται παράλειψη αρμοδιοτήτων ανά Δ/νση και Τμήμα, παρά το γεγονός ότι πρέπει με το νέο Ο.Ε.Υ να μην αφαιρούνται αρμοδιότητες που ήδη υπάρχουν στις υπηρεσίες, ή που ρητά αναφέρονται στο Ν.3852/1Ο και στην Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία, όπως η εκτέλεση κρεοσκοπικού ελέγχου και ελέγχου στις εγκαταστάσεις παραγωγής, μεταποίησης, διακίνησης και διάθεσης αυτών, η παρακολούθηση του ενδοκοινοτικού εμπορίου των ζώων και εισαγόμενων ζώων, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος κλπ.

      Υποβαθμίζει τις Δ/νσεις Διοικητικού & Οικονομικού και Τεχνικών Έργων και τις μετατρέπει σε Υποδιευθύνσεις. Δημιουργεί δηλ. οργανικές μονάδες, που εκλείπουν από τον Υπαλληλικό Κώδικα (ν. 3528/ 2007) και γενικότερα από το ισχύον νομικό πλαίσιο. Συγκεκριμένα δημιουργεί στη Διεύθυνση Οικονομικού ΠΚΜ (άρθρο 13 του προς έγκριση Οργανισμού) Υποδιευθύνσεις Οικονομικού - Ανθρώπινων Πόρων στις Περιφερειακές Ενότητες, Ημαθίας Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Αντίστοιχα με το άρθρο 18 δημιουργεί Υποδιεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων (ΠΚΜ) και Υποδιεύθυνση Δομών και Περιβάλλοντος (ΠΚΜ) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΚΜ), ενώ με το άρθρο 19 δημιουργεί Υποδιευθύνσεις Τεχνικών έργων Περιφερειακών Ενοτήτων στη Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κιλκίς, Έδεσσα, Κατερίνη, Σέρρες και Πολύγυρο.

      Υποβαθμίζει τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και Συγκοινωνιών με την κατάργηση και σύμπτυξη Τμημάτων τους, αντί να δημιουργεί νέα Τμήματα, αναγκαία για την κάλυψη των αναγκών και την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως αυτά του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Παιονίας και του Τμήματος Συγκοινωνιών Παιονίας.

      Δίνει τη δυνατότητα (άρθρο 51) να προ•ίΟτανται στις Διευθύνσεις της Περιφέρειας

Κεντρικής Μακεδονίας υπάλληλοι όλων των κλάδων ή ειδικοτήτων, προωθώντας τη λογική του «μάνατζερ», αντί να περιλαμβάνει «τις κατηγορίες και τους κλάδους του προσωπικού, των οποίων οι υπάλληλοι κρίνονται για την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων, ανάλογα με την ειδικότητα του κλάδου και το αντικείμενο των συγκεκριμένων οργανικών μονάδων», σύμφωνα με το άρθρο 241 του ν. 3852/2010.

      Δεν περιλαμβάνει τις οργανικές θέσεις κατά κατηγορίες, κλάδους, ειδικότητες και βαθμούς, του μόνιμου προσωπικού, ούτε τις θέσεις του ειδικού επιστημονικού και του τεχνικού ή βοηθητικού προσωπικού, που μπορεί να προσλαμβάνεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

      Η εγγραφή της αρμοδιότητας «εξεύρεσης πόρων» και «εξεύρεσης εσόδων» από την ΠΚΜ, είναι ενδεικτικό της πρόθεσης της Περιφερειακής Αρχής που με την αποδοχή της μείωσης των ΚΑΠ, της μεταφοράς της μισθοδοσίας των εργαζομένων στους ΚΑΠ, με την δυνητική εκχώρηση των αποθεματικών και των διαθέσιμων για την πληρωμή των δανειστών, καθιστά επισφαλή την μισθοδοσία μας και ορατή την επιβολή επιπρόσθετης φορολογίας στο λαό της Περιφέρειας.

O νέος ΟΕΥ δίνει τη δυνατότητα στην Περιφερειακή Αρχή:

       Να συγχωνεύει Γραφεία που έχουν το ίδιο σύνολο αρμοδιοτήτων αλλά διαφορετική γεωγραφική περιοχή — όρια δραστηριότητας, χωρίς τροποποίηση του υπάρχοντος Οργανισμού.

       Να κατανέμει το προσωπικό, όπως νομίζει. ΓΙ αυτό εξάλλου δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατανομή οργανικών θέσεων κάθε Υπηρεσίας, παρά μόνο συνολικές ανά κλάδο θέσεις στα επίπεδα όλης της ΠΚΜ.

       Να αναθέτει (οποιοδήποτε) έργο σε οποιοδήποτε μέλος του προσωπικού.

       Να βάζει σε περίοπτη θέση τα ΣΔΙΤ, (συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). .

       Να υποστηρίζει την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα, με νέες Διευθύνσεις  που θα φροντίζουν για «την ανεύρεση τρόπων και μηχανισμών χρηματοδότησης», για την «ενίσχυση με πόρους», για την «διαχείριση των προγραμμάτων χρηματοδότησης και παροχής οικονομικών κινήτρων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις»!!

Δηλαδή οι εργαζόμενοι και ο λαός να πληρώνει, οι υπηρεσίες να εξασφαλίζουν τις  μελέτες, την χρηματοδότηση και γενικά όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγαλοεπενδυτών, να στηρίζεται η ανταγωνιστικότητά τους.

Γνωρίζουμε ότι ο νέος υπό έγκριση Οργανισμός είνναι προσαρμοσμένος στις εντολές της σημερινής κυβέρνησης, στη λογική του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, των εφαρμοζόμενων νόμων, των παλιών και νέων μνημονίων, της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του ΟΟΣΑ (εργαλειοθήκη) για μείωση του Δημοσίου, για ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, για στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Ξέρουμε ότι η πολιτική του λιγότερου κράτους, που αποτελεί κοινό τόπο των κομμάτων και των Περιφερειακών Αρχών που κινούνται στη λογική της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας, και που διαπερνά το σύνολο του νέου Οργανισμού, είναι αυτή που υποβαθμίζει και καταργεί Διευθύνσεις και Τμήματα, που προωθεί τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων. ΓΙ αυτό βλέπουμε στον υπό έγκριση Οργανισμό να μην απαιτούνται νέες θέσεις εργασίας, να μην προτείνονται νέες προσλήψεις, αλλά να αποτυπώνεται απλώς το υπάρχον εναπομείναν προσωπικό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους όμως συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να απαιτούμε :

 Να μην εγκριθεί ο νέος ΟΕΥ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, να υπηρετούν το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφαλή μεταφορά, την προστασία του περιβάλλοντος κλπ.

 Να διασφαλίζεται και να προωθείται η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.-

Κοιν/ση

 1. Υπουργείο Εσωτερικών & ΔΑ
 2. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
 3. ΕΝΠΕ
 4. Σύλλογοι-μέλη μας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 85 από 127

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση