.
Δυναμική απάντηση στην απεργία της 11ης Δεκεμβρίου 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2015 18:51

         Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

 

Αθήνα, 13/12/2015

Αριθμ. Πρωτ. 28

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Την Παρασκευή  11/12 απήργησαν δυναμικά οι υπάλληλοι των Περιφερειών όλης της χώρας, διαδηλώνοντας ενάντια στη μεταφορά της καταβολής της μισθοδοσίας μας σε πόρους των περιφερειών, αντί αυτή να γίνεται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, όπως γίνεται άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια.

      Πλήθος υπαλλήλων από όλη την Ελλάδα παρέστη στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος την ημέρα της απεργίας, απαιτώντας αγωνιστικά, την ανάκληση της επίμαχης τροπολογίας, που ψηφίστηκε μεταμεσονύκτια εν μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και άλλων τροπολογιών. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι από πολλές περιφέρειες της χώρας έδωσαν δυναμικό παρόν, ερχόμενοι στην Αθήνα για την συγκέντρωση και ενισχύοντας τον αγώνα μας .

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, απαίτησε συνάντηση από τον υπουργό εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, για να του επιδώσει ψήφισμα με  τα δίκαια αιτήματά μας. Παρά τη δυναμική όλων των εργαζομένων, και την ευρεία συμμετοχή στην απεργία που καταδεικνύει τη συσπείρωση όλων των περιφερειακών υπαλλήλων σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός Εσωτερικών, για ακόμα μία φορά γύρισε την πλάτη στην ξεκάθαρη βούλησή μας, επικαλούμενος νόμους, διατάξεις και την «τάξη των πραγμάτων». Η αντιπροσωπεία της ΟΣΥΑΠΕ, αντιμετωπίζοντας απαξιωτική συμπεριφορά εκ μέρους του υπουργού, αποχώρησε από τη συνάντηση. Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών, θα λάβει από το συνδικαλιστικό κίνημα των υπαλλήλων αποφασιστική απάντηση.

      Η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χαριστούν σε κανέναν «θεσμό» και σε καμία μνημονιακή πολιτική. Ιδιαίτερα δε, όταν πλέον διακυβεύεται ξεκάθαρα η δημόσια υπαλληλική ιδιότητά μας, που έχει θεσμοθετηθεί και κατοχυρωθεί από το Σύνταγμα.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ.

 

Καλούμε επειγόντως όλους τους αιρετούς εκπροσώπους των Περιφερειών να συμπορευθούν και να ενισχύσουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, για να μην οδηγηθούμε σε τελική κατάλυση του Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

Για την ΟΣΥΑΠΕ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                       ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ 11/12/2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2015 21:46

               Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ 11/12/2015

και συγκέντρωση στις 12.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Αριθμ. Πρωτ. 27

                                                                                                                   Αθήνα, 6/12/2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

       Η κυβερνητική πολιτική, σε πλήρη συμπόρευση με τις υποδείξεις των λεγόμενων θεσμών, έχει στοχοποιήσει σε κάθε επίπεδο τους εργαζόμενους. Tο ασφαλιστικό σύστημα έχει χάσει κάθε έννοια πρόνοιας για τον πολίτη, οι συντάξεις περικόπτονται σε σχεδόν ευτελιστικά για την αξία της ανθρώπινης υπόστασης επίπεδα. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι υποβαθμίζουν το επίπεδο της διαβίωσης των πολιτών σε καθημερινή βάση, όλο και περισσότερο.

       Σε αυτά τα πλαίσια, στοχοποιείται και η μισθοδοσία μας. Η κυβέρνηση, δια του υπουργού εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, με μεταμεσονύκτια τροπολογία μεταξύ Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (κατά τη συνήθη αντιδημοκρατική τακτική των μνημονιακών κυβερνήσεων) , ψηφίζει την καταβολή της μισθοδοσίας μας από ίδιους πόρους των Περιφερειών, αντί να γίνεται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, όπως άλλωστε γίνεται όλα αυτά τα χρόνια.

Επιλέγουν να αγνοήσουν το γεγονός ότι οι Περιφέρειες λειτουργούν με δεσμευμένα τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Επιλέγουν να αγνοήσουν τη βούληση των εργαζομένων, που από το Μάρτιο είχαμε γνωστοποιήσει στον προηγούμενο υπουργό Εσωτερικών και καταστήσαμε σαφές ότι οι μισθοί μας πρέπει να καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα περαιτέρω. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά δε, ο υπουργός Εσωτερικών, διατείνεται από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝ.Π.Ε. ότι με την αλλαγή αυτή στη μισθοδοσία μας ‘‘θα μπει τάξη’’, αντί να παραδεχτεί την έλλειψη κάθε πολιτικής βούλησης εκ μέρους της   Κυβέρνησης.

       ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ. Δεν θα ανεχθούμε οι μισθοί μας να μείνουν στον αέρα. Δεν θα δεχτούμε καμία αλλαγή στην καταβολή της μισθοδοσίας μας, δεν θα επιτρέψουμε τη δέσμευσή της από τρίτους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Με την από 25/11/15 ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, έχει προκηρυχθεί 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12 , με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 12.00 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.  ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ. ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 

Για την ΟΣΥΑΠΕ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                            ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 
Η ΟΣΥΑΠΕ συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία της 3ης Δεκεμβρίου 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2015 22:04

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

 

        Η ΟΣΥΑΠΕ συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία της 3ης Δεκεμβρίου 2015. Με δυναμική συσπείρωση, όλοι οι υπάλληλοι των περιφερειών αγωνίζονται με όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, για την κατάργηση των μνημονιακών  πολιτικών που υπονομεύουν τα λαϊκά συμφέροντα και καταστρέφουν τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι των Περιφερειών ΑΠΑΙΤΟΥΝ διασφαλισμένους τους μισθούς τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντιστεκόμενοι στη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


ppp

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΠΕ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 29 Νοέμβριος 2015 14:47

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

 

Αθήνα, 28/11/2015

Αριθμ. Πρωτ. 26

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

               Την Παρασκευή 27/11/2015, ο Προέδρος της ΟΣΥΑΠΕ κ. Άλκης Ζαβερδινός, μαζί με μέλη του Διοικητικού και

Γενικού Συμβουλίου απ’ όλη την Ελλάδα, παρευρέθηκαν και παρενέβησαν δυναμικά, στην 3η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε., που έγινε στη Λευκάδα.

          Ο Πρόεδρος στην ομιλία του, ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στις Περιφέρειες της χώρας (έλλειψη προσωπικού, εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, οικονομική εξαθλίωση), ενώ άσκησε έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική, κυρίως του παρευρισκόμενου Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, χαρακτηρίζοντάς την αντιδημοκρατική αφού διεξάγεται με μεταμεσονύκτιες τροπολογίες και χωρίς διάλογο με τους εργαζόμενους.

Κεντρικό ζήτημα που ανέπτυξε ο Πρόεδρος ήταν το επίκαιρο θέμα της μισθοδοσίας των περιφερειακών υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είπε : «Καθιστούμε τον υπουργό υπεύθυνο για οποιαδήποτε καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας ή τη δέσμευσή της από τρίτους». Ο Υπουργός, επιβεβαιώνοντας έλλειψη πολιτικής βούλησης, χαρακτήρισε την υπόθεση της μισθοδοσίας θέμα τάξης των πραγμάτων, ενώ σε προηγούμενη συνάντηση είχε παραδεχτεί ότι είναι απαίτηση των θεσμών.

          Με τη στήριξη δεκάδων συναδέλφων που παρευρέθησαν στην αίθουσα με πανό, ο Πρόεδρος έθεσε στον υπουργό και στους Περιφερειάρχες, τα ξεκάθαρα αιτήματα των εργαζομένων. Απαίτησε η μισθοδοσία των υπαλλήλων να είναι εγγυημένη από τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ ζήτησε από όλα τα αιρετά μέλη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, να συμπορευθούν στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

          Τέλος υπογράμμισε ότι η απάντηση των εργαζομένων θα είναι δυναμική, με κάθε μορφή κινητοποίησης και θα κλιμακωθεί στην πανελλαδική απεργία της 11/12/2015, με συμμετοχή όλων των περιφερειακών υπαλλήλων και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

aa

 lll

 
ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2015 23:16

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Αθήνα, 25/11/2015

Αριθμ. Πρωτ. 25

          ΠΡΟΣ : 1. Υπουργό Εσωτερικών

                              και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

                              κ. Κουρουπλή Παναγιώτη.

                        2.   Υπουργό Οικονομικών

                              κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη

                    

         ΚΟΙΝ : 1. κ.κ. Περιφερειάρχες της χώρας

                        2.   Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)

          Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, σε εφαρμογή των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου, και κηρύσσει προειδοποιητική πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι το τέλος του ωραρίου, την Παρασκευή 27/11/2015.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους  τους  συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και μαζική συμμετοχή, για να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των περιφερειακών υπαλλήλων, την Παρασκευή 11/12/2015 και συγκέντρωση  στην πλατεία Κλαυθμώνος στο Υπουργείο Εσωτερικών την ίδια μέρα στις 12.00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ αναδεικνύοντας τα αιτήματά μας.

Απαντάμε στην κυβέρνηση με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, έπειτα από την τροπολογία που κατέθεσαν εκπρόθεσμα οι αρμόδιοι Υπουργοί και αφορά την μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών της χώρας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αγνόησε επιδεικτικά τις θέσεις μας που έχουμε εκφράσει επανειλημμένα και ψήφισε την τροπολογία, στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει σε βάρος του λαού και όλων των εργαζομένων.

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εγγύηση και διασφάλιση της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποχωρήσουν μπροστά στους αντεργατικούς εκβιασμούς που θέτει η κυβέρνηση.

 

Για το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

           ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                                  ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 86 από 119

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση