.
ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 11:58

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠ.ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΓΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κ Ο Ι Ν Ο   Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

 

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες που βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα για την επιβίωσή τους, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τη γη και την κτηνοτροφία, για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Τα πολύ χαμηλά επίπεδα των τιμών με τις οποίες πουλάνε τα προϊόντα τους τη στιγμή που εμείς τα αγοράζουμε πανάκριβα, το υψηλό κόστος παραγωγής με το ΦΠΑ από το 13% να πηγαίνει στο 24% στα αγροτικά εφόδια, οι αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα, οι αυξημένες έως και 27% ασφαλιστικές εισφορές, η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης με τους συντελεστές να πηγαίνουν από το 13% στο 22%, με τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, με το περιβαλλοντικό τέλος στο νερό, τον ειδικό φόρο στο κρασί και το τσίπουρο, οι σημαντικές απώλειες από τις καταστροφές στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή από την κακοκαιρία και τις διάφορες ασθένειες ενώ την ίδια στιγμή ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει όλα τα αίτια και όλες τις ζημιές και οι καθυστερήσεις είναι πρωτοφανείς με ευθύνη της κυβέρνησης που ουσιαστικά κατάργησε τις αποζημιώσεις των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Από κοντά και τα προβλήματα των συνταξιούχων μικρομεσαίων αγροτών, που με την πενιχρή σύνταξη που παίρνουν, αναγκάζονται να καλλιεργούν τη γη τους και μετά τα 67 τους χρόνια, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες. Με το καινούριο όμως ασφαλιστικό σύστημα τιμωρούνται γι αυτό κόβοντας τους τη σύνταξη στο 60% και υποχρεώνοντας τους να πληρώνουν εισφορές για το γεωργικό τους εισόδημα. Η τιμωρία όμως από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται και για την σύνταξη χηρείας. Ο χήρος ή χήρα που είχε την «ατυχία» να είναι σε ηλικία μικρότερη των 55 χρονών θα πάρει τη σύνταξη χηρείας για 3 χρόνια και μετά πάλι όταν γίνει 67 χρονών υπό προϋποθέσεις. Και δεν σταματάει εκεί... Μεγάλη μείωση έρχεται και στις ορφανικές συντάξεις…

Τα προβλήματά τους δεν διαφέρουν πολύ από τα δικά μας γιατί και για εμάς πρόβλημα είναι τα χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούμε να βγάλουμε το μήνα, το ασφαλιστικό με τις συντάξεις ψίχουλα, το φορολογικό με τον ΦΠΑ, η κατάργηση του αφορολόγητού, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών κα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ουσιαστικά συνεχίζει στον αγροτικό τομέα την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων υιοθετώντας και υλοποιώντας σειρά εξοντωτικών μέτρων που τσακίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Με αυτόν τον τρόπο υπηρετείται ο διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ και της ΚΑΠ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, προκειμένου να συγκεντρωθεί και να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Είναι γνωστό ότι το 80% των αγροτών παίρνει μόνο το 20% των επιδοτήσεων και το 20% των μεγαλοαγροτών απολαμβάνει το 80% των επιδοτήσεων ευνοώντας τους μεγάλους να γίνουν μεγαλύτεροι. Με τη νέα ΚΑΠ επιβάλλονται νέες μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που μέχρι το 2019 θα φθάσουν στο 60% ενώ με εργαλείο το νόμο για το διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη» που ψήφισε η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο αίτημα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών αποκλείονται από τις επιδοτήσεις κοντά στις 250.000 μικροί αγρότες.

Το τρέχον Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με το οποίο ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι θα λύσει τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών απευθύνεται κατά βάση σε καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις και όχι στην αγροτιά που ξεκληρίζεται. Το ίδιο ισχύει και για την «κάρτα του αγρότη» η οποία ουσιαστικά είναι κάρτα του Τραπεζίτη, ο οποίος εξασφαλίζει τα κέρδη του, δεσμεύοντας τις επιδοτήσεις (ακόμη και τις μελλοντικές) και κρατώντας σε ομηρία τους αγρότες.

Από την προώθηση των αναδιάρθρωσεων στην αγροτική παραγωγή, το πέταγμα των μικρών και μεσαίων παραγωγών και την ακόμα μεγαλύτερη υποταγή της παραγωγής στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα καλό να περιμένουμε. Τα διατροφικά σκάνδαλα με τις διοξίνες, με τις τρελές αγελάδες, με το κρέας αλόγου σε μια σειρά από «προηγμένες» καπιταλιστικά χώρες, όπου η λεγόμενη «επιχειρηματική γεωργία» κυριαρχεί, δεν είναι εξαιρέσεις αλλά η κανονικότητα σε μια κοινωνία όπου η παραγωγή  είναι υποταγμένη στο κέρδος. Η σημαντική εξάρτηση της χώρας μας από εισαγωγές σε βασικά διατροφικά είδη (κρέας, γάλα κλπ) σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, οι ψηλές τιμές των προϊόντων είναι μονό μερικές από τις συνέπειες.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με χίλια ψέματα και μύριες υποσχέσεις, με επιλεκτικά «μαγειρέματα» αριθμών και ποσοστών προσπαθεί «να κάνει το μαύρο άσπρο» σε ότι αφορά την κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες. Λένε ότι τάχα οι αγρότες δεν έχουν θιχτεί από τα μνημόνια, όπως τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν πληγεί άγρια, άρα αδίκως διαμαρτύρονται βγαίνοντας στους δρόμους. Μ’ αυτόν τον τρόπο εκτός των άλλων, θέλουν να υποκινήσουν και τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών.

Η αλήθεια είναι ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως συνολικά οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, όχι απλώς θίγονται, αλλά έχουν σφαγιαστεί από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΕΕ, πολιτική που είναι συνέχεια των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις Περιφέρειες, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στον ΟΓΑ, και τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» βλέπουμε καθημερινά το «νήμα», που συνδέει την αντιαγροτική πολιτική με την αντεργατική πολιτική και τις αναδιαρθρώσεις στο κράτος. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την απαξίωση, την συγχώνευση και κατάργηση δομών κρατικών υπηρεσιών που ασχολούνται με την αγροτική οικονομία και την κτηνιατρική, με τις ιδιωτικοποιήσεις και εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων τους, με την υποστελέχωση των υπηρεσιών από τη συνεχή «απαγόρευση» των προσλήψεων,  με την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας.

Ζούμε «από τα μέσα» πώς το κράτος και τα θεσμικά του όργανα στηρίζουν τις μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι αγρότες. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους. Εμείς οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

Δίνουμε τον δικό μας αγώνα επιβίωσης συμπαρατασσόμενοι με τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύοντας να εμποδίσουμε τα χειρότερα και δείχνοντας τη διέξοδο που δεν είναι άλλη από μια διαφορετική οργάνωση της παραγωγής, όπου κριτήριο δεν θα είναι το κέρδος αλλά η ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών, όπου η μεγάλη μηχανοποιημένη αυτοματοποιημένη παραγωγή θα «δουλεύει» προς όφελος του λαού.

 
ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Δεν αφήνουμε τα παιδιά μας να παλέψουν μόνα τους, για τα δικαιώματά τους PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 11:51

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα  10 /2 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:20

 

ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

 

Δεν αφήνουμε τα παιδιά μας να παλέψουν  μόνα τους,

για τα δικαιώματά τους

 

Κάθε χρόνο προωθούνται με το καθεστώς της μαθητείας δεκάδες παιδιών σε υπηρεσίες του δημοσίου και επιχειρήσεις, που προέρχονται από τις σχολές ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ & ΣΕΚ. Ανάμεσα στις υπηρεσίες αυτές είναι και των Περιφερειών.

Ήδη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η 1η ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας & Εργασίας (αριθμ. 462/6/2017), που καθορίζει τον αριθμό όσων  θα πραγματοποιήσουν Μαθητεία & Πρακτική Άσκηση στο Δημόσιο Τομέα τη χρονιά αυτή. Ο αριθμός φέτος θα φτάσει τις 7.000, αφού με τον νέο νόμο για την παιδεία, μέσα από την λεγόμενη  «δυαδική επαγγελματική εκπαίδευση», που ανθεί σε χώρες της Ε.Ε. και προβάλλεται ως «λύση» στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων, ήταν αναμενόμενο ότι θα προωθηθεί παραπέρα η ιδιότυπη αυτή εκμετάλλευση των νέων παιδιών.

Η επέκταση της «μαθητείας» αποτελεί σταθερά πάγιο αίτημα του ΣΕΒ ως μέτρο που μπορεί να τονώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Το γεγονός ότι ανάμεσα στα πέντε - έξι πρώτα γενικά τους αιτήματα, οι μεγαλοεργοδότες βάζουν την επέκταση της μαθητείας δίπλα στις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση ή στον νόμο για το συνδικαλισμό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η μαθητεία είναι μια πρώτης τάξης πηγή φτηνής εργατικής δύναμης, όσο κι αν προσπαθούν να της προσδώσουν χαρακτηριστικά επωφελή για τους νέους, που έχουν τάχα την ευκαιρία να καταρτίζονται θεωρητικά σε ένα επάγγελμα και ταυτόχρονα να εξασκούνται για κάποιο διάστημα και να κερδίζουν ένα «χαρτζιλίκι».

Οι νέοι αυτοί, ενώ θα εργάζονται κανονικά, θα πληρώνονται  με μεροκάματα κατώτερα και από αυτά τα κατώτερα  που ισχύουν, χωρίς πλήρη ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα, δεν  δικαιούνται μαθητικό πάσο κλπ.

Απ’ ότι όμως φαίνεται δεν «καίγεται» μόνο ο ΣΕΒ  για τη μαθητεία, επειδή εξασφαλίζει τζάμπα εργατική δύναμη και μάλιστα, από νέους εργαζόμενους, που έχουν λιγότερες απαιτήσεις, επειδή προσδοκούν να στεριώσουν σε κάποια δουλειά «καίγονται» και οι υπουργοί, οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες, αφού προσπαθούν να «μπαλώσουν» την τεράστια υποστελέχωση που υπάρχει με «μαθητευόμενους» νέους. Φαίνεται πως όλοι τους βρήκαν το αντίδοτο στην απαγόρευση των προσλήψεων. Και μ' ένα σμπάρο πετυχαίνουν πολλά τρυγόνια από τη μαθητεία... Ενισχύουν τις διαφόρων τύπων ελαστικές σχέσεις εργασίας, δυσκολεύοντας την κοινή δράση μέσα στο χώρο δουλειάς όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας, το παραπέρα χτύπημα της σταθερής δουλειάς, τη μισο-δουλειά, την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών, τη μείωση του λεγόμενου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την ανασφάλιστη δουλειά, αφού θα τους ασφαλίζουν μόνο για επαγγελματικό κίνδυνο κλπ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τα παιδιά μας να παλέψουν μόνα τους, για τα δικαιώματά τους.

Να διεκδικήσουμε μαζί, μόνιμοι, συμβασιούχοι, μαθητευόμενοι, πρακτικάριοι:

·  Να δίνονται μισθοί σύμφωνα με το «νέο» μισθολόγιο και όχι «βοηθήματα».

·  Να καταβάλλεται κάθε μήνα ο μισθός και όχι στο τέλος του προγράμματος.

·  Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη μέρα δουλειάς για όλους τους ανέργους, τους μαθητευόμενους, τους πρακτικάριους, τους εργαζόμενους στα προγράμματα.

·  Να ισχύσουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι (ασθένεια, άδειες, αργίες κ.α.).

·  Δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλους τους ανέργους, τους μαθητευόμενους, τους πρακτικάριους, τους εργαζόμενους στα προγράμματα.

·  Κάθε νέος που τελειώνει το Πρόγραμμα μαθητείας να δικαιούται επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·  Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

 

Παλεύουμε μαζί μέσα από τα Σωματεία μας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 & ΩΡΕΣ ΑΠΟ 12.30 -15.30 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 12:17

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα  9 /2 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:19

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 & ΩΡΕΣ ΑΠΟ 12.30 -15.30

 

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκηρύσσεται ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 και ώρες από 12.30 -15.30, προκειμένου να συμμετέχουν οι συνάδελφοι της Αττικής, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τους αγρότες, που θα πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην Πλατεία Βάθη, μπροστά στο Υπουργείο Γεωργίας.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα τους και συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους, γιατί νιώθουμε ότι είμαστε στην ίδια πλευρά και έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα, τα ίδια χαράτσια, την ίδια φορολογική αφαίμαξη, την ίδια ακρίβεια και τελικά την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Μέτρα, που στο όνομα ξεπεράσματος της κρίσης - με όλα τα ψηφισμένα μνημόνια από τα κόμματα που μας κυβέρνησαν και μας  κυβερνούν - επιμένουν να φορτώνουν τις συνέπειες της δικής τους καπιταλιστική οικονομικής κρίσης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

Εμείς οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Να παλέψουμε μαζί να εμποδίσουμε τα χειρότερα, να βαδίσουμε μαζί για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΩΡΑ 13.30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Αχαρνών 2-Πλατεία Βάθη)

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


 
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 12:32

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα  6 /2 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:17

 

Να αποσυρθεί τώρα η δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων

Καμιά διευκόλυνση στη ναζιστική-φασιστική οργάνωση της ΧΑ

 

Καταγγέλλουμε τη δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, γιατί στάθηκε απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Δεν δεχόμαστε να σέρνεται στα δικαστήρια ο Δήμαρχος Πατρέων για παράβαση καθήκοντος, γιατί  δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληµατικής οργάνωσης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Δημοτική Αρχή και σε όλους όσους δεν ανέχονται να δίνεται βήμα στο ρατσισμό και το φασισμό, σε όλους που δεν διευκολύνουν τη δράση τους.

Ο πραγματικός υπόλογος, δεν είναι ο δήµαρχος που έπραξε το καθήκον του να µην παραχωρεί κανένα χώρο, κανένα περιθώριο να σπέρνει το δηλητήριο του φασισµού η Χρυσή Αυγή. Είναι η Χρυσή Αυγή µε την αποκρουστική ναζιστική θεωρία της, την εγκληµατική της δράση, καθώς και όσοι άµεσα ή έµµεσα τη στηρίζουν και την ανέχονται.

Καλούμε τα Σωματεία μας και τους συναδέλφους μας να απομονώσουν τους νοσταλγούς του Χίτλερ και όσους τους στηρίζουν, ή όσους δικαιολογούν τα Τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών που σφάζουν κυνηγημένους απ’ την φτώχεια και τον πόλεμο ανθρώπους, που μαχαιρώνουν και δολοφονούν αγωνιστές αντιφασίστες, που εξαπολύουν δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές κι εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δίκια τους, που εμποδίζουν κυνηγημένα από τις σφαίρες και τις βόμβες παιδιά να πάνε σχολείο. Αυτούς που πασχίζουν να χωρίσουν τους εργαζόμενους, με βάση την υπηκοότητα, το χρώμα, τη φυλή κ.α.

Πάρτε πίσω τώρα τη δικαστική δίωξη

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΣΤΟ 36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 12:06

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα  4 /2 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:16

 

Προς

Σύλλογο Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων

 

Θέμα: Απάντηση στο αριθμ. 337/5-12-2016 έγγραφό σας.


Απαντώντας στο παραπάνω σχετικό έγγραφό σας, σχετικά με την αφαίρεση στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ψηφισάντων από 4 Συλλόγους-μέλη μας, ανάμεσά τους και του δικού σας Συλλόγου, σας γνωρίζουμε ότι η αντίδραση της Ομοσπονδίας μας ήταν άμεση και καταγγελτική.

Σας κοινοποιούμε και πάλι την αριθμ. σχετική 123/30-11-2017 ανακοίνωσή μας, όπου χαρακτηρίζουμε απαράδεκτες, σκόπιμες και αυθαίρετες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι έγιναν προκειμένου να ελεγχθούν οι συσχετισμοί του Συνεδρίου, που έφτασαν στη συνέχεια και στην προσπάθεια νόθευσης με την «γνωστή» πλαστοπροσωπία…

Θεωρούμε ότι το πιο σημαντικό μήνυμα από ας ενέγειες αυτές που διαδραματίστηκαν και ας καταδικάσαμε είναι το κάλεσμα, που απευθύναμε με την ανακοίνωσή ας: Ο κάθε συνάδελφος, το κάθε Σωματείο ας βγάλει τα συμπεράσματά του... και ας καταδικάσει τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό.-

Κοιν/ση:

Σύλλογοι μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 86 από 140

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση