.
Καταβολή υπερβάλλουσας διαφοράς - Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. προς Γενικό Λογιστήριο PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Δεκέμβριος 2014 10:46
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:               Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

 

Αθήνα 05/12/2014

   
   

Προς:

ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : 22η Μισθολογίου
Ταχ.Δ/νση: Πανεπιστημίου 37
101 65-Αθήνα

Κοιν.:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ
Ταχ.Δ/νση: Σταδίου 27
Τ.Κ.: 10183 Αθήνα

FAX: 213-1364383, -389

 

Θέμα:

Καταβολή υπερβάλλουσας διαφοράς στους υπαλλήλους που συμμετείχαν  στο Πρόγραμμα της Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας

       

      Επειδή το αντικείμενο του θέματος αποτέλεσε ζήτημα στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. στις 14/11/2014, διαπιστώθηκε ότι σε μέλη μας που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα της Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας, περικόπτεται αυθαίρετα η υπερβάλλουσα διαφορά από τον φορέα υποδοχής, σε αντίθεση με τα διαλαμβανόμενα στην 211/2013 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του αριθ. 36871/26-9-14 εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών που θεωρούν ότι αυτή δεν συναρτάται  με την κατοχή της θέσης, αλλά καταβάλλεται εξαιτίας της μείωσης των αποδοχών που λάμβαναν με τον προηγούμενο μισθολογικό νόμο, ανεξαρτήτως του φορέα στον οποίο υπηρετούσαν, λόγω της ένταξής του στους βαθμούς και τα μισθολογικά κλιμάκια των βαθμών του νέου μισθολογικού νόμου.

          Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το  Πρόγραμμα της Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας, το οποίο ήταν στην ουσία ένας μηχανισμός για την επίτευξη των μνημονιακών στόχων, παρόλο τον εθελοντικό χαρακτήρα που είχε, αντιμετωπίσθηκε  από την αρχή με μεγάλη επιφύλαξη από το σύνολο των εργαζομένων.

          Σήμερα αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι για ακόμα μια φορά είχαν δίκιο, για ακόμα μια φορά εξαπατήθηκαν.

          Η μη καταβολή της υπερβάλλουσας διαφοράς με την επίκληση του υπ΄ αριθμ. 2/70262/0022/6-10-2014 εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εκτός του γεγονότος ότι αναδεικνύει  την αντιφατικότητα μεταξύ των αποφάσεων των κεντρικών Υπουργείων, ζημιώνει ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες εργαζομένους  στο Πρόγραμμα της Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας που βλέπουν τις αποδοχές τους να συρρικνώνονται ακόμα πιο πολύ.

          Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μη καταβολή της υπερβάλλουσας διαφοράς οφείλεται σε ζητήματα κακού συντονισμού, με δεδομένο τον ιδιαίτερα μικρό αριθμό που την δικαιούνται σε σχέση με το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, σας καλούμε άμεσα να προβείτε στην καταβολή της, για να αρθεί μια ακόμα αδικία που συντελείτε εις βάρος των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος

Αλκης Ζαβερδινός

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Στέργιος Ηλιόπουλος

 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 22 Νοέμβριος 2014 16:09

                                                                                   

 
Αξιολόγηση δομών στις Περιφέρειες PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 19 Νοέμβριος 2014 23:54
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:               Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

 

Αθήνα 19/11/2014

Προς:

 

Κοινοπ.:

      1. κ.κ. Περιφερειάρχες

      2. ΕΝ.Π.Ε.

     Υπουργείο Εσωτερικών

ΘΕΜΑ : “Αξιολόγηση δομών στις Περιφέρειες”

          Με την προσχηματική επίκληση της κοινωνικής ευημερίας ο Υπουργός Εσωτερικών καλεί τους Περιφερειάρχες της χώρας εντός 15 ημερών να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των δομών τους.

          Αγνοεί προκλητικά το γεγονός ότι για την φτώχεια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ευθύνονται οι πολιτικές, που οι ίδιοι έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, με τις κατευθύνσεις και αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ για λογαριασμό των συμφερόντων που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας.

          Το Υπουργείο Εσωτερικών αγνοεί ότι :

  1. Οι οργανισμοί των αιρετών Περιφερειών είναι πρόσφατοι, διανύουν μόλις το τέταρτο έτος και σε σχέση με τους αντίστοιχους οργανισμούς των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων έχουν μείωση των οργανικών τους μονάδων περίπου κατά 50 %, παρόλο που μεταφέρθηκαν σε αυτές και αρμοδιότητες από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
  2. Το προσωπικό που υπηρετεί στις Περιφέρειες της χώρας έχει μειωθεί περίπου κατά 30 % μέχρι σήμερα, ως αποτέλεσμα των πολιτικών διάλυσης και απαξίωσης των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα με τις διαθεσιμότητες, την κινητικότητα, τις εφεδρείες, τις απολύσεις, την ουσιαστική απαγόρευση των προσλήψεων, την εξώθηση σε συνταξιοδότηση λόγω του αβέβαιου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού τοπίου.
  3. Η αξιολόγηση των δομών και οι τροποποιήσεις των Οργανισμών αποτελούν αποκλειστικό δικαίωμα των Περιφερειακών Αρχών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί συνταγματική επιταγή και η όποια τροποποίηση Οργανισμού αποτελεί εσωτερική διοικητική διαδικασία της κάθε Περιφέρειας.

          Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι των Περιφερειών θα αρνηθούν να γίνουν συνένοχοι στη διάλυση των οργανισμών τους σύμφωνα με προτεινόμενα “πρότυπα – υποδείγματα προσαρμογής των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.)” , που έχει ήδη δρομολογηθεί από τους εκπροσώπους της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής και θα απαιτήσουν συντεταγμένα αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, στελέχωση των υπηρεσιών , διασφάλιση των αρμοδιοτήτων τους, διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών τους.

        κ.κ. Περιφερειάρχες,

      σας καλούμε να μην αποστείλετε κανένα στοιχείο και να μην συμμετάσχετε σε καμία καθ΄ υπόδειξη “αξιολόγηση”.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αλκης Ζαβερδινός

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Στέργιος Ηλιόπουλος

 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 10 Νοέμβριος 2014 00:04
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:              Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

Αθήνα, 8/11/2014                      

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

   

 

 ΠΡΟΣ : Μέλη Διοικητικού    Συμβουλίου

 ΚΟΙΝ:   Μέλη Γ.Σ.

               Διοικητικά Συμβούλια   Πρωτοβαθμίων Συλλόγων

      

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 

       Εκτιμώντας τις σημερινές εξελίξεις στο συνδικαλιστικό μας κίνημα έπειτα και από τη νέα προκήρυξη της απεργίας – αποχής και προκειμένου να πάρουμε αποφάσεις για επείγοντα θέματα, σας καλώ σε συνεδρίαση, την Παρασκευή 14/11/2014 και ώρα 11.00 στο αμφιθέατρο της   Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Πειραιά, οδός Ερμουπόλεως 38 και Πηλίου.

        Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

-     Ενημέρωση – Εκτίμηση της σημερινής κατάστασης

-     Εφαρμογή αποφάσεων Γενικού Συμβουλίου

-     “Αξιολόγηση δομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β΄βαθμού”

-     Εκλογή - Συμπλήρωση διακριτής θέσης Γραμματέα Δ.Σ.

-     Διεκδικητικό πλαίσιο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

 
ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ" PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 31 Οκτώβριος 2014 08:25

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

   Της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Κηφισίας 125 - 127, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ :

1)    Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ντινόπουλο Αργύριο,

2)    Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Υπουργό

        Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη, που εδρεύει στην Αθήνα

3)   Τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  

        κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1)    Περιφερειάρχες της χώρας

2)   Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)

     Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. , η οποία αποτελεί δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/1982 και εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας (ΟΤΑ Β΄βαθμού),  σε συνεδρίαση του στις 31-10-2014, αφού έλαβε υπόψη του :

    Την από 16-10-2014 απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ και:

1. Το γεγονός ότι ο N.4250/14, σε εφαρμογή του οποίου επιμένει πεισματικά το  Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρά τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων όπως αυτή εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αποχή από τις διαδικασίες της Αξιολόγησης) και την έντονη και τεκμηριωμένη κριτική που ασκήθηκε από Επιστημονικούς, Κοινωνικούς και Πολιτικούς Φορείς ότι εισάγει αυθαίρετο, αυταρχικό και αντιεπιστημονικό σύστημα αξιολόγησης εργαζόμενων, με στόχο την αδιαφάνεια και τη χειραγώγηση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και των εργαζομένων σε αυτήν, προκειμένου ανεμπόδιστα να υλοποιηθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για:

Α. Ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών

Β. Περιορισμό, περικοπή και κατάργηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παροχών.

Γ. Απολύσεις εργαζομένων από τους Δημόσιους Τομείς

Στο πλαίσιο αυτό ο Ν. 4250/14  εισάγει στο Δημόσιο μέσω του τρίπτυχου «Αξιολόγηση» - Κινητικότητα - Διαθεσιμότητα, έναν αντιδραστικό μηχανισμό παραγωγής αντικοινωνικών ανατροπών, με ειδικότερους στόχους:

Α. Την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας με απολύσεις στις Περιφέρειες της χώρας, τη στιγμή που οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν το σύνολο σχεδόν των πολιτών, έχουν καταρρεύσει λόγω έλλειψης προσωπικού.

Β.   Την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών

Γ. Τη γενίκευση και εγκατάσταση ενός κλίματος βίας, απειλών και ανασφάλειας στους χώρους εργασίας, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι «απειλούνται» και «εκβιάζονται» ότι σε περίπτωση που δεν δεχτούν την εφαρμογή ενός νόμου που παραβιάζει την αξιοκρατία και την αρχή της ισότητας και η αντισυνταγματικότητα -σημειωτέον- του οποίου θα κριθεί στο ΣτΕ (έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.), θα στερηθούν το δικαίωμα συμμετοχής τους σε διαδικασίες προαγωγών ή μετατάξεων.

2.Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση μετέρχεται κάθε δικαστικού και νομικού μέσου, ποινικοποιώντας τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και αρνείται συστηματικά την αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα, με κοινωνικό περιεχόμενο και τρόπο που να κατοχυρώνει την εσωτερική αυτοτέλεια των υπηρεσιών απέναντι σε κάθε είδους ιδιωτικά συμφέροντα.

   Η Κυβέρνηση, επίσης, συνεχίζει την πολιτική της καθημερινής πολύμορφης κατασυκοφάντησης της αποστολής και του έργου των Δημόσιων Υπηρεσιών και των εργαζόμενων σε αυτές και κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική της, οργανώνοντας νέα «επιδρομή» μείωσης μισθών και συντάξεων, δραματικών περικοπών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε κοινωνικές παροχές.

    Παράλληλα προωθεί τα σχέδιά της για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου στην κατεύθυνση της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους εργασιακούς χώρους.

3. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχετε δώσει καμία απάντηση στην από 24/9/2014 εξώδικη δήλωσή μας.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

  Τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης, με προκήρυξη απεργίας – αποχής, ώς  εξής:

 

1)Από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την προσχηματική “αξιολόγηση” στις

     Υπηρεσίες των Περιφερειών της Χώρας, σε όλα τα επίπεδα αυτής και

     συγκεκριμένα, αλλά όχι περιοριστικά:

(α) από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων του άρθρου 7 παρ.5 του Π.δ. 318/1992.

(β) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης.

(γ) από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του π.δ. 318/1992).

(δ) από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του Π.δ. 318/1992).

(ε) από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε Υπηρεσία (άρθρο 24 του  Π.δ. 318/1992).

(στ) οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού κλπ

2) Από κάθε εργασία σχετιζόμενη με τον επανέλεγχο των μετατροπών των    συμβάσεων εργασίας ή έργου σε αορίστου χρόνου, που λαμβάνει χώρα βάσει των διατάξεων του άρθρου 42 του ν. 4250/2014, με διαφορετικά κριτήρια από αυτά που είχαν τεθεί αρχικά.

Η απεργία θα εκκινήσει την 03-11-2014, με ημέρα κοινοποίησης της εξωδίκου δηλώσεως  την 31-10-2014, δια της οποίας γνωστοποιείται το περιεχόμενο της αποφάσεως αυτής και τα αιτήματα της ΟΣΥΑΠΕ, ενώ σε περίπτωση μη ικανοποίησης αυτών θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της διαδικασίας αξιολόγησης, όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 32 του νόμου 4250/2014 και όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 250 του νόμου 4281/2014 , αλλά και των διαδικασιών για τον επανέλεγχο των συμβάσεων, και πάντως μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Με την ίδια ως άνω απόφαση εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε κάθε αναγκαία διαδικαστική ενέργεια για την υλοποίηση της ως άνω αποφάσεως.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται την νόμιμη επίδοση της παρούσης, προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται, προς γνώσιν τους και δια τας νομίμους συνεπείας, αντιγράφων.

                                                                                                          Αθήνα, 31-10-2014

                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ                                                     ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΕΡΓΙΟΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 87 από 112

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση