.
ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 09:21

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 12/ 12/2016

Αριθμ. Πρωτ.: 128

 

ΠΡΟΣ

1.    Υπουργό Υποδομών & Δικτύων

2.    Υπουργό Εσωτερικών

3.   Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

 

 

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ – ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ – ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

 

Στα άρθρα 14, 15, 16 & 20 του νόμου 4439/2016 (ΦΕΚ 222/Α/30-11-2016) που αφορούν τις διαδικασίες χορήγησης άδειας ίδρυσης, λειτουργίας, αλλαγής δικαιούχου κλπ πρατηρίου υγρών καυσίμων αναφέρεται αντίστοιχα, ότι : «Η μη έγκαιρη διεκπεραίωσή τους εντός των … προθεσμιών συνιστά αυτοτελές πειθαρχικό παράπτωμα κατά των υπαιτίων προϊσταμένων και υπαλλήλων, το οποίο επιφέρει πειθαρχική ποινή προστίμου ποσού αντίστοιχου αποδοχών τριών (3) μηνών.»

Με λίγα λόγια τροποιήσατε τραγικά το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, «τυλίγοντας σε μια κόλλα χαρτί» συναδέλφους  υπαλλήλους και προϊσταμένους Τεχνικών Τμημάτων των Διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών της χώρας, χωρίς καμιά διερεύνηση αφού το παράπτωμα αυτό ορίζεται ως «αυτοτελές»!!!

Επιβάλλετε μάλιστα την ποινή του προστίμου στον υπάλληλο και τους προϊσταμένους του, ποσού ίσου με τις αποδοχές τριών (3) μηνών!!!

Θεωρείτε δηλαδή δεδομένη και αυτονόητη την υπαιτιότητα των υπαλλήλων και καταστρατηγείτε το κριτήριο της αθωότητας, που ισχύει και στο πειθαρχικό και στο ποινικό δίκαιο.

Δεν λαμβάνετε καθόλου υπόψη σας ούτε την υποστελέχωση, που υπάρχει σε όλες τις Διευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειών, ούτε τον απαρχαιωμένο και απαξιωμένο εξοπλισμό που υπάρχει, ούτε τον μεγάλο όγκο αρμοδιοτήτων και υποθέσεων που επιφορτίζονται, ούτε τις συγχύσεις που υπάρχουν στο θεσμικό πλαίσιο.

Με τέτοιες ρυθμίσεις δημιουργείται ένα κύμα αιτήσεων φυγής των υπαλλήλων από αυτές τις υπηρεσίες, αφού είναι υποχρεωμένοι ή να πράξουν το αδύνατο ή να επωμισθούν εξοντωτικές ποινές εάν δεν το πράξουν.

Ζητάμε να καταργηθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, που προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα στη δημόσια διοίκηση, να φορτώσει τις ευθύνες «στον τελευταίο μοχλό της αμάξης». Προθεσμίες για τη διεκπαιραίωση όλων των υποθέσεων στη δημόσια διοίκηση υπάρχουν και πρέπει να τηρούνται. Δεν μπορεί όμως να ξεχωρίζουμε τα πρατήρια υγρών καυσίμων ή κάποιους εργαζόμενους και να τους στοχοποιούμε. Το αντεργατικό πλαίσιο του πειθαρχικού δίκαιου δεν εξυπηρετεί την εξυπηρέτηση των πολιτών, ούτε προσδίδει φιλολαϊκή λειτουργία στη δημόσια διοίκηση. Η μόνη του στόχευση είναι στη τρομοκράτηση και χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων.-

Κοιν/ση

 

1.    ΕΝΠΕ

2.    Περιφέρειες

3.    Σύλλογοι-μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ – ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 09:01

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα, 9 /12/2016

Αριθμ. Πρωτ.: 127

 

ΠΡΟΣ

1.    Περιφερειάρχες

2.    ΕΝΠΕ

 

Για την οργανωτική διάρθρωση – συγκρότηση των Οικονομικών Υπηρεσιών των Περιφερειών

 

Γνωρίζουμε όλοι, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στις Οικονομικές Υπηρεσίες των δημόσιων φορέων και ανάμεσά τους και στις Περιφέρειες, σύμφωνα με τους νόμους 4270/2014, 4337/2015 και των σχετικών Αποφάσεων.

Η Ομοσπονδία μας έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της με το υπ’ αριθμ. 34/12-7-2016 έγγραφό της σε αυτή την διαδικασία, γιατί επί της ουσίας δρομολογείται «κατάργηση» του όποιου ελέγχου των οικονομικών των φορέων της γενικής κυβέρνησης, αφού αυτός που θα αποφασίζει για την εκτέλεση μιας δαπάνης, ο «διατάκτης», θα ελέγχει και την ορθότητα της απόφασης και της εκτέλεσής της, δια μέσω των υφισταμένων του!!! Δηλαδή προβλέπεται οι διοικητικά υφιστάμενοι να ελέγχουν την προϊσταμένη αρχή τους, οι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας τον Περιφερειάρχη!!!

Ταυτόχρονα είχαμε επισημάνει ότι με αυτές τις διαδικασίες οι συνάδελφοί μας των Οικονομικών Υπηρεσιών κινδυνεύουν να «φορτωθούν» με ευθύνες – αστικές, ποινικές - και καταλογιστούς, ενώ θα είναι «ο τελευταίος τροχός της αμάξης» των σχετικών αποφάσεων και ενεργειών.

Σήμερα λίγες μέρες πριν την μεταφορά της αρμοδιότητας αυτής (από 1-1-2017) βρισκόμαστε ως εργαζόμενοι μπροστά και σε άλλο μεγάλο πρόβλημα, αυτό της οργανωτικής διάρθρωσης των υπηρεσιών αυτών.

Με το άρθρο 58 «Τροποποίηση διατάξεων των άρθρων 24, 25, 66, 69Γ και 69Δ του Ν. 4270/2014» του ν. 4438/2016 προβλέπεται ότι «Για την εφαρμογή των διατάξεων..., όσον αφορά τους Ο.Τ.Α. εφαρμόζονται οι οικείες περί οργάνωσης υπηρεσιών και τροποποίησης οργανισμών διατάξεις».

Έτσι όλες οι Περιφέρειες προχωρούν εσπευσμένα σε τροποποιήσεις των Οργανισμών Εσωτερικής  Λειτουργίας τους, προκειμένου να «υποδεχτούν» την μεταφορά των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ).

Τροποποιήσεις που σε όλες τις Περιφέρειες πατάνε σε ένα κοινό παρονομαστή, αυτό της τραγικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών μας. Βέβαια η κάθε Περιφερειακή Αρχή έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίσει όπως θέλει το οργανωτικό ζήτημα…, όλες όμως συγκλίνουν απ’ ότι φαίνεται στο να συγκεντρώσουν - αν είναι δυνατόν - όλες τις αρμοδιότητες στην έδρα της Περιφέρειας.

Σε αυτή την κατεύθυνση καταργούνται Τμήματα και Διευθύνσεις (πχ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατάργησαν το Τμήμα Ταμειακής Διαχείρησης και συγκεντρώσανε στην έδρα, από κάθε ΠΕ την αρμοδιότητα της μισθοδοσίας) και διαχέονται πληροφορίες ότι θα μεταφερθούν υπάλληλοι σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα (άλλο νομό κλπ)!!!

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα σταθούμε απέναντι σε κάθε αυθαίρετη «μετακίνηση» υπαλλήλου, ανεξάρτητα του πως αυτή «ντύνεται» και πως παρουσιάζεται.

Δεν θα επιτρέψουμε να καταστρατηγηθούν δικαιώματα των εργαζομένων, να ξεσπιτωθούν, να αναγκαστούν να δεχτούν την «μετακίνησή τους» σε άλλες περιοχές, προκειμένου να κρατήσουν τη δουλειά τους. Ακόμα και η προτεινόμενη από μερικούς Περιφερειάρχες ως «λύση», της εκτός έδρας μετακίνησης στην έδρα, μερικές μέρες της βδομάδας  είναι απαράδεκτη και ανοίγει το δρόμο στο χρόνιο αίτημά τους  να «μετακινούν» όποτε θέλουν, όπου θέλουν και για όσο θέλουν τους «υπαλλήλους τους».

Είμαστε αντίθετοι, ανεξάρτητα εάν σήμερα βρίσκονται κάποιοι συνάδελφοι, που «προθυμοποιούνται» και «συμφωνούν» με τέτοιες λύσεις.

Εξάλλου ακόμα και με τα σχετικά άρθρα του του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007) δεν έχετε δικαίωμα να «μετακινείτε» υπαλλήλους σε άλλη περιοχή (Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο κλπ), χωρίς αίτησή τους και χωρίς απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Απαιτούμε να σεβαστείτε την προσωπική, οικογενειακή ζωή των συναδέλφων και τα δικαιώματά τους και να μην προχωρήσετε σε καμιά «αυθαίρετη» μετακίνηση ούτε ενός εργαζόμενου.

 

Κοιν/ση

Υπουργείο Εσωτερικών

α. Γραφείο Υπουργού

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2016 10:28

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα, 6/12/2016

Αριθμ. Πρωτ.: 126

 

ΠΡΟΣ

1.    Υπουργό Εσωτερικών

2.    Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

3.    Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

 

Θέμα: Άμεση επίλυση προβλημάτων εκλογικής διαδικασίας Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

 

1. Με το αριθμ. Πρωτ. 89/219-2016 έγγραφό μας, ζητούσαμε την παρέμβασή σας, για το ζήτημα της αφαίρεσης των Γενικών Δ/ντών από  τους πίνακες εκλογέων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων καθώς και την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας στις Περιφέρειες όπου μετείχαν ως υποψήφιοι, όπως στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Με την εγκλύκλιό σας αριθμ: 24 /31785/1-12-16 με θέμα «Πλημμέλειες στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αιρετών μελών των Συμβουλίων Επιλογής Προϊσταμένων και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των Περιφερειών», παρέχετε διευκρινήσεις σχετικές με το θέμα, πλην  όμως εντάσσετε όλες τις ενέργειες μέσα στις προβλεπόμενες από την Υπουργική Απόφαση ΔΙΚΠΡ/ Φ80/ 30/ 8703/ 19.9.1988 προθεσμίες ενστάσεων κλπ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παραμένει ζητούμενο το θέμα της επανάληψης της εκλογικής διαδικασίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τη στιγμή μάλιστα, που όπως γνωρίζετε υπήρχαν και άλλες σοβαρές πλημμέλειες, για τις οποίες έχουν ασκηθεί ενστάσεις, όπως η μη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

Θεωρούμε απαραίτητο ότι τα αρμόδια υπουργεία και η Περιφερειακή Αρχή, Ιονίων Νήσων οφείλετε να αναλάβετε την πρωτοβουλία επίλυσης του θέματος και δεν μπορεί οι πλημμέλειες της Διοίκησης να «φορτώνονται» με τέτοιο τρόπο στους εργαζόμενους ή να απαιτείται να προσφύγουν οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια για να τις ακυρώσουν.


2. Με την υπ. Αριθ. Απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.37.19/1174/οικ.29614/18-11-2016 (ΦΕΚ Β΄3794/25-11-2016) της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι στις υπηρεσίες που υπηρετούν τουλάχιστον σαράντα υπάλληλοι θα πραγματοποιείται στο εξής η εκλογική διαδικασία ενώπιον εφορευτικής επιτροπής.

Επειδή η συγκεκριμένη ρύθμιση αναφέρεται σε «περιφερειακές υπηρεσίες» και μπορεί να αμφισβητηθεί το πεδίο εφαρμογής της, θεωρούμε αναγκαίο να τροποποιηθεί και να διατυπωθεί ανάλογα ώστε να συμπεριληφθούν και οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων των 13 Περιφερειών της χώρας. Σας υπενθυμίζουμε τα σχετικά έγγραφα αιτήματά μας.

 

3. Τέλος σας υπενθυμίζουμε το 105/8-11-2016 έγγραφό μας με το οποίο ζητάμε να συμμετέχει εκπρόσωπός μας (ΟΤΑ β΄βαθμού) στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενόψει και της νέας συγκρότησής του.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 12:15

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 5/ 12 /2016

Αριθμ. Πρωτ.:125

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ. ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την ώρα που κυβέρνηση και κουαρτέτο συζητάνε για αντιλαϊκά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και «επαναλαμβανόμενης απόδοσης», για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά το 2018, δηλαδή μετά την προγραμματισμένη τυπική λήξη του τρέχοντος μνημονίου, εμείς έχουμε ένα δρόμο να επιλέξουμε.

 Αυτόν της γενικευμένης αγωνιστικής – απεργιακής απάντησης.

Αυτοί κάνουν τα παζάρια τους κάτω από τις σημαίες των μονοπωλίων και με φόντο τους ανταγωνισμούς που εκδηλώνονται ανάμεσα στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, στο όνομα της ρύθμισης του ελληνικού κρατικού χρέους.

Μετέχουν στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που κυριολεκτικά βάζουν φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, της Μ. Ανατολής και των Βαλκανίων, για το ποιος θα ελέγξει τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας, δρόμους, που στρώνονται με αίμα…

Στηρίζουν τις προσπάθειες της αστικής τάξης να αναδειχτεί η χώρα σε «ενεργειακό κόμβο» και πύλη εισόδου στην ΕΕ. Η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων και η νέα «ώθηση» στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι κομμάτια του ίδιου παζλ των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Κυβέρνηση και αστικά κόμματα κλιμακώνουν μέρα με τη μέρα, τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα, προκειμένου να αποδεχτούμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που «ψήνονται» στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης» και που προστίθενται στα προηγούμενα, να συναινέσουμε στο στόχο για τον οποίο παίρνονται, την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Με το μαστίγιο και το καρότο μοιράζουν στο λαό κάλπικες προσδοκίες, ότι θα ρθουν καλλίτερες μέρες…, την ίδια ώρα που υλοποιούν μία προς μία τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, που «λύνουν τα χέρια» του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, για όσο γίνεται πιο φτηνούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα.

Εξοικονομούν από εμάς χρήματα, για να μπορούν να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, μέσα από την ελάφρυνση της φορολογίας και των εισφορών τους.

Ο κατάλογος των μέτρων, που είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι μακρύς: Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη (αξιολόγηση έως 24) για απολύσεις στο Δημόσιο. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση επί της ουσίας του εφάπαξ, παραπέρα «αναμόρφωση» του ασφαλιστικού, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα! Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό! Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ! Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 €! «Λοκ άουτ» και νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Το βαρέλι δεν έχει πάτο… Δείκτης για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης στα Εργασιακά είναι και η τροπολογία που κατέθεσε και ψήφισε μόλις την περασμένη βδομάδα για την απελευθέρωση των «δουλεμπορικών γραφείων», μιας από τις πιο επαίσχυντες μορφές απασχόλησης, που απ΄ότι φαίνεται χωράει πολύ άνετα μέσα στο «ευρωπαϊκό κεκτημένο»!!!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ας γίνει η 8 Δεκέμβρη μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, μέρα, που θα δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε απέναντί τους, συλλογικά, συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας.

Απεργούμε μαζικά. Οργανώνουμε τη δικιά μας συμμαχία.

Γυρίζουμε την  πλάτη στις αυταπάτες, που μοιράζουν κυβέρνηση και κόμματα, που στηρίζουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Με ετοιμότητα, επαγρύπνηση και εγρήγορση δίνουμε απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου που μεγαλώνει, σε παλιά και νέα μνημόνια.

Όλοι στην απεργία. Όλοι στους δρόμους.

Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί τους, για να μην χύσει ο λαός το αίμα του για τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


 
Για την συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2016 12:25

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 1/12/2016

Αριθμ. Πρωτ.:124

 

Για την συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής

Πετάνε λάσπη για να καλύψουν τις "προθέσεις τους"

 

Την Τρίτη 29/11 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, έγινε συζήτηση του Ν/Σ "Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις" με ακρόαση των φορέων, που είχαν προσκληθεί (ΣΕΒ, Βιομηχανικό, Εμπορικό Επιμελητήριο, ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και ΟΣΥΑΠΕ – μετά από παρέμβασή μας).

Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησαν οι συνάδελφοι – μέλη του ΔΣ & ΓΣ Παπαλεξίου Έφη, Ηλιόπουλος Στέργιος και Ντόντος Παναγιώτης, οι οποίοι και κατέθεσαν τις απόψεις της Ομοσπονδίας, όπως αυτές αναλύονται στο σχετικό έγγραφό μας.

Όπως αναμενόταν η ΕΝΠΕ και οι εργοδοτικοί φορείς, ανέφεραν ότι το Ν/Σ βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και "ότι είναι μια ακόμη θετική μεταρρύθμιση" και η επιχειρηματική κοινότητα δεν θα μπορούσε να είχε διαφορετική γνώμη.

Διαφορετικές απόψεις όμως και έντονες ενστάσεις κατέθεσαν η ΟΣΥΑΠΕ, η ΚΕΔΕ, ο συμπαραστάτης του πολίτη & της επιχείρησης της Περιφέρειας Αττικής, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ο Σύλλογος Αρχαιολόγων, το Δίκτυο οργανώσεων και πολιτών για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τις άδειες μουσικών οργάνων καθώς στο σχέδιο Νόμου προβλέπεται πλήρης απελευθέρωση και κανένας προληπτικός έλεγχος για την έκδοση αδειών λειτουργίας τους.

Μετά την συζήτηση με τους φορείς έγινε κατά άρθρο συζήτηση από τους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής. Στη συζήτηση αυτή για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αποτελούν το πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων και κάνουν νόμο του κράτους κάθε επιθυμία τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους εργαζόμενους και τις λαϊκές ανάγκες.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές επιβεβαίωσαν ότι αυτό το νομοσχέδιο:

  • αποτελεί προϋπόθεση για τη «β' αξιολόγηση»
  • γράφτηκε με την συμβολή του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
  • υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

 Στη προσπάθειά τους δε να απαξιώσουν τις τοποθετήσεις της ΟΣΥΑΠΕ και όσων φορέων είχαν αντίθετη άποψη, ανακάλυψαν ότι η διαδικασία αδειοδότησης και γενικά η εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας προληπτικών ελέγχων, αποτελεί «ταλαιπωρία» που επιβάλει το Δημόσιο στους επιχειρηματίες, ότι φταίνε οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι που θέλουν να κρατήσουν τα κεκτημένα και να μην χάσουν την εξουσία που έχουν!!!!

Έφτασαν στο σημείο να πουν ότι «οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι υπεύθυνες, και τώρα πρέπει να μάθουν και οι μικροί...»!!!

Κρύβουν επιμελώς ότι με το νομοσχέδιο αυτό ανοίγουν την πόρτα για να μπει η χώρα στο club των χωρών της Ε.Ε. που κατηγορήθηκαν για τα διατροφικά σκάνδαλα, «τρελές αγελάδες», επικίνδυνα σπορέλαια, διοξίνες στα κοτόπουλα, κρέας αλόγου στα αλλαντικά κλπ αλλά ακόμα και για ρύπανση του περιβάλλοντος π.χ. Covezo κλπ…

Συνάδελφοι μπορεί η κυβέρνηση και τα κόμματα των επιχειρηματικών συμφερόντων να ψήφισαν το νομοσχέδιο αυτό, όμως είναι σίγουρο ότι ο αγώνας των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών  και των λαϊκών στρωμάτων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με κάθε μέσο και κάθε τρόπο για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.-

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 89 από 140

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση