.
Μισθοδοσία υπαλλήλων των Περιφερειών PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 07 Αύγουστος 2015 21:09

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80 – 88 , 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

 

   Αθήνα, 05/08/2015

   Αριθμ. Πρωτ. 11

                                                                      ΠΡΟΣ

                                                                      Υπουργό Εσωτερικών και

                                                                      Διοικητικής Ανασυγκρότησης

                                                                      κ. Βούτση Νικόλαο

                                                                      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  1. κ.κ  Περιφερειάρχες
  2. ΕΝ.Π.Ε.

   

ΘΕΜΑ : Μισθοδοσία υπαλλήλων των Περιφερειών

          κ. Υπουργέ,

          Πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας, όπως έχουμε ενημερώσει και εσάς και τους προκατόχους σας, είναι η μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών να διασφαλίζεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

          Οι Περιφέρειες της χώρας αποτελούν θεμελιώδες και αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής δομής. Οι υπηρεσίες των Περιφερειών εξυπηρετούν τους πολίτες σε καθημερινή βάση και το έργο τους είναι αναγκαίο για τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Θεωρείται αυτονόητο ότι οι υπάλληλοι των Περιφερειών θα έχουν εξασφαλισμένους από τον κρατικό προϋπολογισμό μισθούς και όχι από κεντρικούς αυτοτελείς πόρους.

          Οι υπηρεσίες στις Περιφέρειες λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό, το οποίο παρά τον περιορισμένο αριθμό του, προσπαθεί να επιτελέσει το εξ’ ορισμού κοινωνικό έργο του θεσμού των Περιφερειών, που λειτουργούν μάλιστα με δεσμευμένα τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Το κράτος θα πρέπει να εγγυάται συνεπώς την απρόσκοπτη καταβολή των μισθών των υπαλλήλων, από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αμεσότητα και υπευθυνότητα. Αυτό αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών αυτών.

Γνωρίζουμε την πρόσφατη δέσμευσή σας στην ΕΝ.Π.Ε. για καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, κανονικά, όπως γίνεται και μέχρι σήμερα.  Θέλουμε όμως να επισημάνουμε ότι και στο ζήτημα των εκλογών των υπηρεσιακών συμβουλίων, το οποίο σας είχαμε θίξει έγκαιρα, οι συνεργάτες σας και εσείς προσωπικά συμφωνήσατε και δεσμευτήκατε για την αναγκαιότητα της αλλαγής της ημερομηνίας των εκλογών, αλλά παραταύτα οι εκλογές έγιναν στη μέση του καλοκαιριού, σε ημέρα αργίας (!),  με δραματικά μειωμένη συμμετοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για να μην μας προλάβουν οι εξελίξεις και να αποφευχθεί αντίστοιχη κατάσταση , διεκδικούμε να γίνουν οι όποιες θεσμικές ενέργειες εκ μέρους σας για να διασφαλιστεί πλήρως ότι η μισθοδοσία των περιφερειακών υπαλλήλων είναι εγγυημένη και καταβάλλεται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Η Ομοσπονδία επιφυλάσσεται και ελπίζει να μην χρειαστεί άλλου είδος παρέμβαση από μέρους της.

Το ζήτημα αυτό αποτελεί πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση μας.

Για την ΟΣΥΑΠΕ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο  ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ                                    ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2015 15:02

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88,  7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

Αθήνα, 01/08/2015                                                             

Αριθμ. Πρωτ. 10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε., έπειτα από την πρόσφατη συνεδρίασή του στις 23/7/2015 με θέμα τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, αποφάσισε και ανακοινώνει τα παρακάτω.

Αυτή τη στιγμή βιώνουμε την εφαρμογή του σχεδίου της σύμπραξης της κυβέρνησης με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ  φέρνει νέα βάρβαρα μέτρα εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, σε πλήρη απόκλιση με τις δεσμεύσεις της, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό. Όχι μόνο δεν κατάργησε με ένα νόμο κι ένα άρθρο τα προηγούμενα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά ψηφίζει προαπαιτούμενα για να φέρει το 3ο και πιο οδυνηρό μνημόνιο.           Η Κυβέρνηση με τις εξαγγελίες της έδωσε στο λαό ψεύτικες ελπίδες και εκμεταλλεύτηκε τη βαρβαρότητα των προηγούμενων αντιλαϊκών μέτρων, για να αναρριχηθεί στην εξουσία. Εφαρμόζοντας την τακτική του ‘βλέποντας και κάνοντας’ , εφαρμόζει στο ακέραιο τις αξιώσεις των δανειστών, και τώρα τεχνηέντως παρουσιάζει το νέο μνημόνιο και τη συνέχιση του προγράμματος ως «μοναδική λύση», ενώ καταφανώς πρόκειται για πολιτική επιλογή, για την οποία θα κριθεί από όλους τους πολίτες της χώρας.                                                                                                              Το νέο αυτό μνημόνιο φέρνει φοροληστεία, απολύσεις, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης , ενώ στον αέρα βρίσκονται οι διαθέσιμοι συνάδελφοι που επαναπροσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Φέρνουν ακόμα νέο συνδικαλιστικό νόμο, στοχεύοντας στην ουσιαστική απαγόρευση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης των δημοσίων υπαλλήλων!!                                         Η πολιτική της καταστολής που εκφράστηκε και στο πρόσφατο συλλαλητήριο της 15/7 , με την ωμή βία που ασκήθηκε κατά των διαδηλωτών, δείχνει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο υπακούει και προωθεί τα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου και των τοκογλύφων που μάθαμε να τους λέμε «θεσμούς», αλλά καταστέλλει και τσακίζει τον λαό που αντιστέκεται στην περαιτέρω εξαθλίωσή του.

Οι εργαζόμενοι, δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε με μειωμένες αποδοχές, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη! Μας θέλουν γονατιστούς,  φοβισμένους και εγκλωβισμένους σε διαζευκτικά σχήματα σκέψης που εμφανίζουν την πολιτική της υποταγής ως «μόνο δρόμο». Η αγωνιστικότητά μας όμως δεν πρόκειται να καμφθεί.

Η προσπάθεια επιβολής των νέων εξοντωτικών μέτρων, πρέπει να μας πεισμώσει, να οργανωθούμε και πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί στη πράξη το νέο μνημόνιο αλλά και για την ανατροπή όλων των προηγούμενων βάρβαρων μέτρων.

Τώρα χρειάζεται αποφασιστική οργάνωση και αντεπίθεση. Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσπεράσουν τις όποιες συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που συμπορεύονται με την κυβέρνηση. Είναι εξ’ορισμού ασυμβίβαστο ένας συνδικαλιστικός φορέας να υποστηρίζει μια αντεργατικά προσανατολισμένη εξουσία. Τα μέτρα είναι σκληρά και θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για την εφαρμογή τους. Μοναδική διέξοδος είναι η συνέχιση των εργατικών και λαϊκών αγώνων για να ακυρωθούν στην πράξη.

Τα Δ.Σ. των σωματείων των Περιφερειών, πρέπει να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί.  Να πάρουν πρωτοβουλίες για μαζική και ουσιαστική συμμετοχή και συζήτηση των εργαζομένων στα σωματεία για τα προβλήματα και τη δράση που πρέπει να αναπτύξουν. Όσο αναθέτουμε σε άλλους τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας, τόσο τους επιτρέπουμε να μας τσαλαπατάνε. Στα ψευδεπίγραφα διλήμματα μνημόνιο ή χρεοκοπία, ευρώ ή δραχμή απαντάμε με τα δικά μας συμφέροντα, με την επιτακτική ανάγκη να παλέψουμε τώρα με όλες μας τις δυνάμεις για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, για μας και τα παιδιά μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τώρα πρέπει να αποβάλουμε το φόβο της σύγκρουσης με οποιονδήποτε επιχειρεί να εξαθλιώσει τα λαϊκά στρώματα, οποιονδήποτε προσπαθεί να εξαπατήσει και να υποτάξει τους εργαζόμενους, να ανατρέψουμε την ηττοπάθεια, να τσακίσουμε τα κηρύγματα υποταγής και να βάλουμε τη σφραγίδα της στις εξελίξεις.

Αρκετά ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε!

Εδώ και τώρα κόντρα της εκβιασμούς, διεκδικούμε:

  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, των χαρατσιών και της φοροληστείας.
  • Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια!
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, για να μπορέσουμε να ζήσουμε.
  • Απελευθέρωση της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων
  • Διασφάλιση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων από τον κρατικό προϋπολογισμό

Για το Δ.Σ.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                   ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 21 Ιούλιος 2015 17:01
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88 - Τ.Κ. 11743 – ΑθήναΤΗΛ. 2106926730 
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα,  21/07/2015

                                                                ΠΡΟΣ :   Μέλη Διοικητικού

                                                                              Συμβουλίου

                                                               ΚΟΙΝ   :  Μέλη Γενικού Συμβουλίου

        Αγαπητοί συνάδελφοι,

       Σας καλώ σε συνεδρίαση την Πέμπτη 23/07/2015 και ώρα 10.00 π.μ. , στα γραφεία της Ομοσπονδίας, οδός Συγγρόυ 80 – 88, 7ος όροφος,  προκειμένου να αποφασίσουμε επειγόντως επί ζητημάτων, έπειτα και από την ψήφιση του νέου μνημονίου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω:

-      Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

-      Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό

-      Οργάνωση δράσης απέναντι στα μέτρα που επιβάλλει η Κυβέρνηση

-      Καταγγελία από συνάδελφο – μέλος Δ.Σ.

        Πέραν της ημερήσιας διάταξης, δύναται να συζητηθεί οποιοδήποτε άλλο επείγον θέμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΚΗΣ  ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Ιούλιος 2015 16:35

 

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88 - Τ.Κ. 11743 – ΑθήναΤΗΛ. 2106926730 
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καλούμε, παράλληλα, τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους-ες και όλους τους πολίτες της Αττικής σε Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30μμ στο Σύνταγμα.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 
ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Σ. ΤΗΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2015 14:14
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88 - Τ.Κ. 11743 – Αθήνα
ΤΗΛ. 2106926730 
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

 

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

29 Ιουνίου 2015

Αγαπητοί Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

 

Λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 03/07/2015 συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

 Ο πρόεδρος Γ.Σ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 89 από 119

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση