.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 14 Αύγουστος 2014 00:33
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:     Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

Αριθμ. Πρωτ. 46

Αθήνα, 10-8-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

   ο αγώνας μας ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης (Ν.4250/2014) συνεχίζεται.

    Η πρόσφατη  απόφαση του Εφετείου με αριθμ. 4843/7-8-2014 ξεκαθάρισε ότι η  απεργία κρίθηκε “παράνομη” καθαρά για τυπικούς λόγους.

    Ο αγώνας μας και η δράση μας είναι απολύτως νόμιμα και δίκαια μέσα πάλης, ανεξάρτητα από νομικίστικες τακτικές και γραμματειακές εφαρμογές και ερμηνείες.

      Με την πρόσφατη τροποποίηση των διατάξεων του Ν. 4250/2014 είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να ελιχθεί, αφού διαπίστωσε ότι το σύνολο σχεδόν των περιφερειακών αλλά και όλων των δημοσίων υπαλλήλων αντέδρασε και δεν κατέθεσε έντυπο αξιολόγησης. Ταυτόχρονα προσπαθεί με τη συνήθη τακτική της, με απειλές και εκβιασμούς να κάμψει την αντίδραση των συναδέλφων Δ/ντών και προϊσταμένων, να τους φέρει απέναντι στους άλλους εργαζόμενους.

Οι σχεδιασμοί της δεν θα περάσουν.

    Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

      Οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν πολύ καλά το σχέδιο που εφαρμόζεται σε βάρος τους και ότι η λεγόμενη “αξιολόγηση” θα οδηγήσει σε διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.

Κανένας προϊστάμενος δεν εισηγείται, κανένας διευθυντής δεν βαθμολογεί.

Δεν δεχόμαστε καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση, καμιά Ιδιωτικοποίηση.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ

 
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 26 Ιούλιος 2014 09:45
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25/07/2014

Αρ. Πρωτ : 45

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, κατά την συνεδρίασή του στις 24-7-2014 συζήτησε τις εξελίξεις σχετικά με τον αγώνα των εργαζομένων στις Περιφέρειες ενάντια στην «αξιολόγηση» και τον ν. 4250/2014.

Διαπίστωσε ότι είναι σχεδόν καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων στην υλοποίηση των αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργάνων, ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για απολύσεις, μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις κλπ. Πάνω από το 90% των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας έχουν αρνηθεί την αυτοαξιολόγησή τους είτε έχοντας παραδώσει τα σχετικά έντυπα στα σωματεία τους, είτε αρνούμενοι να παραλάβουν οποιοδήποτε έγγραφο που έχει σχέση με την αξιολόγηση. Είναι επίσης πρωτόγνωρη η συσπείρωση των εργαζομένων, που εκφράστηκε με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και διαδικασίες.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν  μια στέρεη βάση για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ανεξάρτητα από δικαστικές αποφάσεις και «εντολές».

Δεν μας πτοεί κανένας εκβιασμός, καμιά πειθαρχική δίωξη. Η μαζικότητα στους αγώνες μας αποτελεί ασπίδα προστασίας για όλους μας.

Καμιά κυβέρνηση, κανένα  δικαστήριο δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα.

 Δεν υλοποιούμε τον νόμο της αξιολόγησης, σε όλα τα προβλεπόμενα στάδια, δεν  πειθαρχούμε στις εγκυκλίους και τις «εντολές» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κανένας ελιγμός της κυβέρνησης δεν μπορεί να μας ξεγελάσει, ότι θα σταματήσουν τις αντιλαϊκές «αναδιαρθρώσεις» στο δημόσιο. Εξάλλου οι ίδιοι οι επιμερισμοί των ποσοστώσεων, που έχουν ήδη κάνει τα στελέχη της διοίκησης, που τάχθηκαν με το μέρος της κυβέρνησης (γενικοί Δ/ντές) αποτυπώνουν και τις προθέσεις τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν αυτά της Περιφέρειας Αττικής, όπου γενικός Δ/ντής προσδιόρισε το 24% των υπαλλήλων του «Τμήματος Φωτεινής Σηματοδότησης» να βαθμολογηθούν με βαθμό κάτω από 6, ενώ άλλος προσδιόρισε για κάτω από 6 τις καθαρίστριες και τους οδηγούς!!!

Κάτω από 6 δηλαδή στα τμήματα και τις αρμοδιότητες που θέλουν να παραδώσουν και να εκχωρήσουν στις πολυεθνικές και τους εργολάβους.  Υλοποίησαν με αυτόν τον τρόπο τον προβλεπόμενο επιμερισμό, σύμφωνα με τις «προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής», όπως επιτάσσει και ο νόμος της αξιολόγησης.

Προχωράμε με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες. Με Γενικές Συνελεύσεις, οργανώνουμε τη δράση μας, υλοποιούμε τις αποφάσεις, που ήδη έχουμε πάρει.

  • Κανένας εργαζόμενος δεν παραδίδει έκθεση αυτοαξιολόγησής του στη Διοίκηση.
  • Κανένας προϊστάμενος δεν εισηγείται, κανένας διευθυντής δεν βαθμολογεί.
  • Δεν δεχόμαστε καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση, καμιά Ιδιωτικοποίηση.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα για νέες αποφάσεις και οποιασδήποτε μορφής δράσεις, που μπορεί να χρειαστούν.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Η ΑΔΕΔΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/7/2014 ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Λουκάρεως 7) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ

 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 18 Ιούλιος 2014 09:14
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                                                                                                                                                Αθήνα 16-7-2014
                                                                                                                                                                                                Αρ. Πρωτ. 44
                                                                                                                         ΠΡΟΣ: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου
                                                                                                                  ΚΟΙΝ.: Μέλη Γενικού Συμβουλίου

Αγαπητοί συνάδελφοι, εκτιμώντας το επείγον της σημερινής κατάστασης σας προσκαλώ σε συνεδρίαση την Πέμπτη 24-7-2014 και ώρα 11.00π.μ.  στο αμφιθέατρο της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Πειραιώς και Νήσων, οδός Ερμουπόλεως 38 και Πηλίου, Πειραιάς, με θέματα:

1.    Ενημέρωση, Εκτίμηση κατάστασης,
2.    Δράση της Ομοσπονδίας στον αγώνα ενάντια στις “αξιολογήσεις”.
3.    Εξελίξεις για δικαστικές αποφάσεις – Προσφυγές.

            Πέραν της ημερήσιας διάταξης δύναται να συζητηθεί οποιοδήποτε άλλο επείγον θέμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 18 Ιούλιος 2014 09:04
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                                                                                                                          Αθήνα 16-7-2014
                                                                                                                                                                                          Αρ. Πρωτ. 43

            Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

            εργαζόμενοι στις Περιφέρειες της χώρας, ο αγώνας μας ενάντια στην εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4250/2014, ενάντια στον εκφοβισμό στην χειραγώγηση και στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, βρίσκεται στην αποκορύφωση με τη μεγαλύτερη θεσμικά οργανωμένη αντίδραση. Το κίνημα μας με μέγιστη συμμετοχή όλων των εργαζομένων έχει ξεδιπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι είναι στο σύνολο τους ενάντια στην εφαρμογή της προσχηματικής “αξιολόγησης”, όπως επιβάλλει η Κυβέρνηση και η οποία καθορίζει ποσόστωση και κατηγοριοποιεί τους υπαλλήλους αντί να τους αξιολογεί - εκτελώντας τις εντολές του ΔΝΤ και της ΕΕ, για ένα κράτος υπό τον έλεγχο των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, με την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

            Η δικαστική απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αποτελεί τη δικαίωση μας στην Απεργία – Αποχή από κάθε ενέργεια που συνδέεται με την “αξιολόγηση”, που θα οδηγήσει στις απολύσεις.

            Με την πρόσφατη εγκύκλιο του κ. Γενικού Γραμματέα του Υ.Δ.Μ.Η.Δ με τίτλο “εφαρμογή διατάξεων του Π.Δ. 318/1992 (Α΄161) περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των ν.π.δ.δ” εκφράζει την επίσημη θέση της Κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους με εκφοβισμούς και πειθαρχικές διώξεις επιπέδου μίας άλλης εποχής. Ταυτόχρονα με τους εκφοβισμούς κάνει “εκπτώσεις” στις ημερομηνίες ολοκλήρωσης του λεγόμενου συστήματος “αξιολόγησης” για παράταση του πρώτου και του δεύτερου σταδίου (επιμερισμός και αυτοαξιολόγηση) μη γνωρίζοντας τη σημερινή εικόνα στο σύνολο της, κυρίως τις θέσεις των εργαζομένων με τις χιλιάδες υπογραφές, τις αποφάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας που τάσσονται κατά της εφαρμογής του Ν.4250/2014 και τη θέση Γενικών Διευθυντών που δεν εφήρμοσαν τον επιμερισμό, ο οποίος αποτελεί και προαπαιτούμενο της όποιας διαδικασίας.

            Το αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προσπαθεί να βρει άλλους δρόμους για να εφαρμόσει τις θέσεις του, αγνοώντας τις απόψεις Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και άλλων φορέων, βρίσκεται δε σε πανικό μπροστά στον αγώνα των εργαζομένων που αρνούνται να συνεργήσουν σε αυτή την αξιολόγηση και στις απολύσεις συναδέλφων.

            Η ΟΣΥΑΠΕ καλεί τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες της χώρας:

1.    να μην συμπληρώσουν και παραδώσουν έντυπα αξιολόγησης.

2.    να μην καταθέσουν οι εισηγητές εκθέσεις αξιολόγησης και να μην βαθμολογήσουν.

3.    να ανακαλέσουν τις αποφάσεις επιμερισμού όσοι Γενικοί Διευθυντές τις υπέγραψαν και να ταχθούν με τη συλλογική δράση των συνδικαλιστικών οργάνων.

4.    να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ προς την οικεία υπηρεσία, γνωστοποιώντας τη θέση τους για τη μη εφαρμογή των διατάξεων περί “αξιολόγησης”, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

 

Η  ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΆΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΝΕ ΤΗΝ “ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ” ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 4250/2014.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ.

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ “ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ” ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.


Για το Δ.Σ. της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε

 

    Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Άλκης Ζαβερδινός                                             Δημήτριος Βαζούρας

 
Δικαστική απόφαση – κόλαφος για την Κυβέρνηση PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 14 Ιούλιος 2014 22:18

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

Κόλαφο αποτελεί για την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η δικαστική απόφαση για την απεργία – αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και αφορά στη μη συμμετοχή ή σύμπραξη των Δημοσίων Υπαλλήλων στις διαδικασίες αξιολόγησης.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (2395/2014 Μον. Πρωτ. Αθηνών Διαδικασίας Εργατικών Διαφορών) έκρινε νόμιμη τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Δικαστήριο αιτιολογημένα απέρριψε ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ:

1. Το αίτημα για την απαγόρευση συνέχισης της συγκεκριμένης κινητοποίησης με τη συγκεκριμένη μορφή, διάρκεια και αίτημα.
2. Το αίτημα για κήρυξη της απόφασης ως προσωρινά εκτελεστής σχετικά με την ως άνω απαγόρευση.
3. Το αίτημα για την απαγόρευση κάθε μελλοντικής κινητοποίησης με το αυτό ή παρεμφερές αίτημα.

Η απόφαση είναι κόλαφος για το Ελληνικό Δημόσιο που επέλεξε με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, την πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά και δικαστικά χρονικά πρακτική της προσβολής απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., δηλ. της Τριτοβάθμιας και Ανώτατης Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου μάλιστα κατά τη διεξαγωγή της δίκης, ομολόγησαν ότι η απεργία – αποχή δεν δημιουργεί κανένα λειτουργικό πρόβλημα στις Υπηρεσίες, αλλά επειδή έχει ανατρέψει τις διαδικασίες και τις προθεσμίες εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης, ζητούν να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

Η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει την έλλειψη νομιμότητας της συγκεκριμένης κινητοποίησης για τον τυπικό λόγο της μη λήψης απόφασης από το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ερμηνεία την οποία όχι μόνο δεν αποδεχόμαστε, αλλά θα προσβάλλουμε στο Εφετείο Αθηνών, καθώς θεωρούμε ότι αποτελεί μεθόδευση για την καθιέρωση των μνημονιακών απαγορεύσεων στο απεργιακό δικαίωμα.

Όμως το κρίσιμο διακύβευμα της απεργίας-αποχής, η οποία συνεχίζεται και νόμιμα και κανονικά και με την ίδια πάντα μαζική συμμετοχή, είναι ακριβώς ότι κόντρα σε όλες τις προθεσμίες που σαρώθηκαν από τη δικαιολογημένη αντίδραση και συμμετοχή των συναδέλφων σε κάθε Υπηρεσία, μέρα με την μέρα ερχόμαστε πιο κοντά στην κατάργηση του αντισυνταγματικού και αντιυπαλληλικού «εκτρώματος», που υπονομεύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες της χώρας μας, καθώς και το εργασιακό παρόν και μέλλον των εργαζομένων του Δημοσίου.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

#  Καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στο νόμο – έκτρωμα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

#  Καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να συνεχίσουν τη διαδικασία συγκέντρωσης των Φύλλων αξιολόγησης.

#  Καλεί τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου σε σύσκεψη ενημέρωσης και προγραμματισμού της δράσης μας την Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 και ώρα 2:00μμ. 

#  Αποφασίζει να διοργανώσει την ημέρα εκδίκασης της έφεσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κινητοποίηση καταγγελίας της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και υπεράσπισης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ :

(1) Η αγωγή εισάγεται παραδεκτά ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου, για να συζητηθεί • κατά την προκείμενη ειδική διαδικασία των εργατικών διαφορών (άρθρα 22 παρ. 4 εδ. α” του ν. 1264/1982, όπως ισχύει, 663 έως 676 ΚΠολΔ},και είναι εν μέρει νόμιμη, στηριζόμενη στις διατάξεις των άρθρων 23 παρ. 1, 2 του Συντάγματος, 19, 20 παρ. 1, 2 και 21 του ν. 1264/1982, 281 ΑΚ;’68, 70, 125 παρ, 1 εδ. “α” και 176 ΚΠολΔ. Ωστόσο, το κύριο αίτημα -να υποχρεωθεί η εvαγομένη να διακόψει την εξαγγελθείσα απεργία πρέπει ν” απορριφθεί ως νόμω αβάσιμο, ενόψει του ότι το δίκαιο μας δεν αναγνωρίζει γενική αξίωση για πράξη. ή παράλειψη σ” αυτές τις περιπτώσεις, το δε δραστικό μέτρο διακοπής της απεργίας και παράλειψη της στο μέλλον θα έπρεπε να προβλέπεται ρητά, τέτοια, όμως, νομοθετική πρόβλεψη δεν υπάρχει (ΜονΠρΘεσ 2853/2011 αδημ, ΜονΠρΡοδ 45/2012 ΝΟΜΟΣ).

(2) Περαιτέρω, οι υπό κρίση πρόσθετες υπέρ της εvαγόμεvης παρεμβάσεις, αρμόδια και παραδεκτά ασκήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου (άρθρ. 31 παρ. 1 του Κ.Πολ..Δικ) χωρίς τηv προηγούμενη τήρηση προδικασίας {άρθρ. 231 και 656 του Κ.Πολ.Δικ),είναι νόμιμες, στηριζόμενες στις διατάξεις των άρθρων 80, 669 παρ. 2 και 176 του Κ.Πολ.Δικ και πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω για να κριθεί αν είναι βάσιμες και από ουσιαστική άποψη. Οι ως άνω αγωγή και πρόσθετες παρεμβάσεις, πρέπει να συνεκδικαστούν, λόγω της μεταξύ τους πρόδηλης συνάφειας (άρθρ. 31παρ. 1 και 246 του Κ.Πολ.Δικ}.

(3) Ομοίως, το έτερο κύριο αγωγικό αίτημα να απαγορευθεί κάθε άλλη αντίστοιχη μελλοντική απεργιακή κινητοποίηση με το ίδιο ή παρόμοιο περιεχόμενο, πέραν της αοριστίας του, αφού δεν γίνεται επίκληση ότι έχει ήδη αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα του εναγομένου η πραγματοποίηση ανάλογων απεργιακών κινητοποιήσεων και, επομένως, επίκειται μετά βεβαιότητας η πραγματοποίηση τους, καθώς ότι εξ αυτών υφίσταται, με την επίκληση συγκεκριμένων περιστατικών άμεσος κίνδυνος βλάβης του ενάγοντος, είναι απορριπτέο ως μη νόμιμο, καθόσον δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν οι περιστάσεις και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα τελεί ενδεχόμενη νέα απεργιακή κινητοποίηση, σε περίπτωση δε πραγματοποίησης τέτοιας στο μέλλον η ενάγουσα έχει δικαίωμα να την προσβάλει ως παράνομη ή καταχρηστική και να προστατεύσει έτσι τα τυχόν προσβαλλόμεvα δικαιώματα της (βλ. σχετικά ΜοvΠρΑΘ1134/2008, ΜοvΠρΑΘ764/2007, ΜονΠρΑΘ 1936/2006 αδημ., ΜοvΠρΘεσ 3470/2012, ΜονΠpΘεσ 8492/2013 ΝΟΜΟΣ). Μη νόμιμο και απορριπτέο τυγχάνει και το .παρεπόμενο αίτημα κήρυξης της παρούσας προσωρινά εκτελεστής, κατόπιν της απόρριψης των παραπάνω κύριων καταψηφιστικών αιτημάτων, με τα οποία συνέχεται, ως μη νόμιμων.

Η Αποχή – Απεργία ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή.

Θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αποχή – απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 και ώρα 13:00 για να καθορίσει τις παραπέρα κινήσεις μας. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των συναδέλφων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 90 από 112

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση