.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΣΥΑΠΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2015 14:05
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Αθήνα, 11/6/2015                            

                                          ΠΡΟΣ : Μέλη Ελεγκτικής Επιτροπής

1.  Γκόγκα Αλέξανδρο

2.  Θυμνιανού Χρυσούλα

3.  Παπαϊωάννου Ιωάννη

4.  Χατζοπούλου Αικατερίνη                                                     

                                         ΚΟΙΝ :  1. Πρόεδρο ΟΣΥΑΠΕ

                                                        Ζαβερδινό Άλκη

                                                        2. Ταμία ΟΣΥΑΠΕ

                                                        Τζάκο Αντώνιο

                                                        3. Αναπληρωτή Ταμία ΟΣΥΑΠΕ

                                                        Καφαντάρη Παναγιώτη

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ως μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΟΣΥΑΠΕ καλείστε σε τακτική συνεδρίαση, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 18 του καταστατικού, την Παρασκευή 19/6/2015 και ώρα 10:30π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου) της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Κεντρικού Τομέα (Μεσογείων 156, Χολαργός, Κτήριο 1, Στάση ΜΕΤΡΟ «Εθνική Άμυνα», έξοδος Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών).

Ο Πρόεδρος

της Ελεγκτικής Επιτροπής

Χρήστος Καρούκης

 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2015 21:01
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

                                                                                              www.osyape.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αριθμ. Πρωτ. 06                                                           Αθήνα, 10/06/2015

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ στη συνεδρίασή του στις 8-6-2015 συζήτησε μεταξύ των άλλων θεμάτων για τις πολιτικές εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης  με τους λεγόμενους θεσμούς.

Όλα δείχνουν ότι η νέα Συμφωνία της συγκυβέρνησης με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα είναι αντιλαϊκή, αφού οι προτάσεις και των δύο πλευρών περιλαμβάνουν νέα επώδυνα μέτρα. Θα έχουμε νέα επέλαση  στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, νέα φορολογικά βάρη.

Διατηρούνται οι «μνημονιακοί» νόμοι, τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγουμένων μνημονίων που καταστρατήγησαν λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα (οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουμε χάσει σχεδόν το 50% των αποδοχών μας). Παραμένουν σε ισχύ όλοι οι μνημονιακοί νόμοι για το «φτηνό και ευέλικτο κράτος», της κινητικότητας, της αξιολόγησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, το πάγωμα των προσλήψεων.

Το Σχέδιο Νόμου για την εκτός έδρας αποζημίωση και τις μετακινήσεις δείχνει τι σημαίνει μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», που συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, μεταξύ κυβέρνησης και Ε.Ε.

Ζητούμε την άμεση απόσυρσή του.

Μετά από αυτά και μπροστά στην νέα αντιλαϊκή συμφωνία έχουμε ένα δρόμο, μια υποχρέωση. Να αντιδράσουμε, να ξεσηκωθούμε.

Θεωρούμε πως η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!  Η υπογραφή μιας Συμφωνίας που θα εξαθλιώνει παραπέρα τη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων δεν γίνεται αποδεκτή!

 Γνωρίζουμε πολύ καλά που οδηγεί η λογική του “μικρότερου κακού”.

Ο αγώνας των εργαζομένων είναι έντιμος και διεκδικούμε όλα όσα χάσαμε την περίοδο της κρίσης και την γνήσια αποκατάσταση των αδικιών.

Συμμετέχουμε στα δυναμικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ που οργανώνουν εκατοντάδες συνδικάτα και μαζικοί φορείς στις 11 ΙΟΥΝΗ σε κάθε πόλη, σε όλη την Ελλάδα.

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ αποφάσισε επίσης την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, η ημερομηνία της οποίας θα προσδιοριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις και τις σχετικές αποφάσεις και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, αντιπαλεύουμε το νέο «μνημόνιο» μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και όλα τα μνημόνια

 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !

 

 

 

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                 ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2015 23:53
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

                                                                                          www.osyape.gr

Αθήνα,  03/06/2015

                                                                ΠΡΟΣ : Μέλη Διοικητικού

                                                                              Συμβουλίου

                                                               ΚΟΙΝ   : Μέλη Γενικού Συμβουλίου

        Αγαπητοί συνάδελφοι,

       Σας καλώ σε συνεδρίαση τη Δευτέρα 08/06/2015 και ώρα 13.00 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, οδός Κροκιδά 2 – Κόρινθος, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης :

 

-      Πολιτικές εξελίξεις – νέα μέτρα.

-      Εξελίξεις έπειτα από την πρόσφατη συνάντηση με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης.      

-      Σχέδιο Νόμου “Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας”

-      Συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικο, μειώσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων.

-      Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου

-      Εκλογή – Αναπλήρωση Γραμματέα

        Πέραν της ημερήσιας διάταξης, δύναται να συζητηθεί οποιοδήποτε άλλο επείγον θέμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΚΗΣ  ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

 
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΔΕΔΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 27 Μάιος 2015 09:15
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

                                                                                                                      www.osyape.gr

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αθήνα, 25 Μαΐου 2015
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
Fax: 210 3246165
Αριθμ. Πρωτ.: 145                                 ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2015 και ώρα 12.30 μ.μ.


Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


(Σταδίου 29-Αθήνα)


Κινητοποίηση για τη σωτηρία των Ασφαλιστικών μας Ταμείων


Το Μ.Τ.Π.Υ. (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων), το Ε.Τ.Ε.Α. (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), στο οποίο εντάχθηκε το Τ.Ε.Α.Δ.Υ. και το Τ.Π.Δ.Υ. (Εφάπαξ), όπως και όλα τα μεγάλα Ταμεία Κοινωνικής ασφάλισης, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Η ευθύνη είναι διαχρονική και βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις οι οποίες με την πολιτική που ακολούθησαν οδήγησαν τα Ταμεία στη σημερινή τους κατάσταση. Η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, η διασπάθιση των χρημάτων μας στο Χρηματιστήριο, το κούρεμα PSI το Μάρτιο του 2012, που αφαίρεσε από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία 13 δισ. ευρώ, τα δομημένα ομόλογα, οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών και η πολιτική ελαχιστοποίησης των προσλήψεων, έχουν οδηγήσει στην εξάντληση των αποθεματικών των Ταμείων μας με αποτέλεσμα να αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν ακόμα και σ’ αυτές τις μειωμένες παροχές τους.
Χαρακτηριστικό της σημερινής κατάστασης είναι ότι στο Ε.Τ.Ε.Α. προτάθηκε προσφάτως να εκποιηθεί αντί πινακίου φακής, ομόλογο με ημερομηνία λήξης το 2032, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιουσιακή κατάσταση του Ταμείου.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα Ταμεία του Δημοσίου. Το Μ.Τ.Π.Υ. μετά και την κατάργηση της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου, κάθε μήνα αντιμετωπίζει μεγάλο έλλειμμα.
Το Τ.Π.Δ.Υ. δεν έχει δυνατότητα να καλύψει τους 28.000 συνταξιούχους από 1-9-2013. Ο δε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επιβεβαίωσε μέσω των Μ.Μ.Ε. τις ανησυχίες μας ότι μετά την κατάργηση του παλαιού μαθηματικού τύπου, ακολουθεί νέα μείωση στα εφάπαξ για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά την 1-9-2013, με νέο μαθηματικό τύπο.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, θεσπίζοντας μόνιμη-νομικά κατοχυρωμένη-κρατική χρηματοδότηση.
Θεωρούμε ότι η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να υπερασπιστεί με αυτό τον τρόπο την Κοινωνική Ασφάλιση, η οποία πάντα βρισκόταν στο στόχαστρο του Κεφαλαίου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την οικονομική κρίση, οι κυρίαρχοι οικονομικοί κύκλοι επεδίωξαν απροκάλυπτα την αποδόμησή της και την παράδοση όλου του ασφαλιστικού συστήματος στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και να αγνοήσει τις απαιτήσεις των δανειστών. Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι φορείς που έχουν συγκροτήσει τη Συντονιστική Επιτροπή για τη «σωτηρία» των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, καλούν σε Συγκέντρωση, την ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2015 και ώρα 12.30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29-Αθήνα). Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών. Επιτροπή από εκπροσώπους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Φορέων θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης στη 1.00 μ.μ.
Απαιτούμε:
1. Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με Νόμο, όπως έχει δεσμευτεί η παρούσα κυβέρνηση.
2. Επαναφορά της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Μ.Τ.Π.Υ., που καταργήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.
3. Διασφάλιση του κοινωνικού αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και σταθερή εγγύηση του κράτους για τη βιωσιμότητα των    Ταμείων μας. Ακύρωση των σχεδίων μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό. Αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI.
4.Καμία νέα μείωση στο ΕΦΑΠΑΞ και σ’ όλα τα Ταμεία. Να καταργηθούν τα μνημόνια και όλες οι μειώσεις, στους μισθούς, στις συντάξεις, στα Επικουρικά Ταμεία και στο ΕΦΑΠΑΞ.
5. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
6. Κατάργηση των μνημονίων και διαγραφή του χρέους.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 
Συνάντηση με Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κατρούγκαλο PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 23 Μάιος 2015 23:03
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

                                                                            www.osyape.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                  Αθήνα, 21/5/2015

Αριθμ. Πρωτ. 05

 

ΘΕΜΑ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΟΣΥΑΠΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

           και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλο

Την Τρίτη 19/05/2015 αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας Συμβουλίου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλο και κατέθεσε τις θέσεις που είχαν αποφασιστεί στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  στις 08/03/2015.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως :

Σε οικονομικά θέματα όπως απώλειες μισθών, συλλογικές συμβάσεις, ωριμάνσεις – επανακατάταξη όλων των υπαλλήλων με απελευθέρωση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης, διασφάλιση μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό, διατήρηση προσωπικών διαφορών – υπερβάλλουσας διαφοράς, ενιαία αποζημίωση εκτός έδρας,

        Σε ζητήματα όπως η αναγνώριση προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα, η πλήρης αποκατάσταση των αδικιών και δυνατότητα επαναφοράς των υπαλλήλων κλάδου ΔΕ ΙΔΑΧ, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η αξιολόγηση και επιλογή προϊσταμένων, η θεσμοθέτηση στις μετακινήσεις – μεταθέσεις και η κινητικότητα σε εθελοντική βάση, η  λειτουργία υπηρεσιακών συμβουλίων, η δυνατότητα προσβολής αυθαίρετων αποφάσεων Περιφερειαρχών, νομική κάλυψη, παιδικοί σταθμοί, παιδικές κατασκηνώσεις και λειτουργία των Δημοσίων ΚΤΕΟ.

Από τη μεριά του ο Υπουργός παρέπεμψε όλα τα οικονομικής φύσεως ζητήματα, ακόμη και αυτό της νομικής κάλυψης στο τέλος του χρόνου συνδυάζοντάς τα με την εξέλιξη της οικονομίας!!

Για μια σειρά θεμάτων όπως οι οργανισμοί περιφερειών, η μισθοδοσία μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα υπηρεσιακά συμβούλια κ.λπ. δήλωσε αναρμοδιότητα!!

        Μας ενημέρωσε πως έχει σχεδόν έτοιμο το σχέδιο της «αξιολόγησης» και πως η  διαδικασία της επιλογής των προϊσταμένων θα περιλαμβάνει και μοριοδότηση μέσω συνέντευξης.

Δηλώσαμε την αντίθεσή μας και την απαίτησή μας για επίλυση των προβλημάτων μας.

          Ζητήσαμε επίσης την θεσμοθέτηση της δυνατότητας δωρεάν εξωδικαστικής προσφυγής των εργαζομένων των Περιφερειών εναντίον αυθαίρετων αποφάσεων της Διοίκησης και δήλωσε ότι θα το εξετάσει.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, την ώρα που ο υπουργός για λογαριασμό της κυβέρνησης παραπέμπει την επίλυση των προβλημάτων μας στο απώτερο μέλλον γιατί δεν μπορεί παρά να κάνει διαχείριση της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης, όπως μας είπε, της φτώχειας δηλαδή , όλοι εμείς σημαίνει πως πρέπει να ανασυνταχθούμε, να σταματήσουμε να «περιμένουμε» και να βγούμε μπροστά, για να απορρίψουμε μαζικά και αγωνιστικά τόσο τα παλιά όσο και τα νέα μνημόνια, που έρχονται.

Είμαστε σε ετοιμότητα. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις. Δεν κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση της ουσιαστικής αποκατάστασης των αδικιών και της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών για μας και τα παιδιά μας, για όλους τους εργαζόμενους.

                                               Για το Δ.Σ.

         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

     ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                                     ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο919293949596979899100ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 91 από 119

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση