.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΔΕΔΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 27 Μάιος 2015 09:15
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

                                                                                                                      www.osyape.gr

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αθήνα, 25 Μαΐου 2015
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
Fax: 210 3246165
Αριθμ. Πρωτ.: 145                                 ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2015 και ώρα 12.30 μ.μ.


Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


(Σταδίου 29-Αθήνα)


Κινητοποίηση για τη σωτηρία των Ασφαλιστικών μας Ταμείων


Το Μ.Τ.Π.Υ. (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων), το Ε.Τ.Ε.Α. (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), στο οποίο εντάχθηκε το Τ.Ε.Α.Δ.Υ. και το Τ.Π.Δ.Υ. (Εφάπαξ), όπως και όλα τα μεγάλα Ταμεία Κοινωνικής ασφάλισης, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Η ευθύνη είναι διαχρονική και βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις οι οποίες με την πολιτική που ακολούθησαν οδήγησαν τα Ταμεία στη σημερινή τους κατάσταση. Η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, η διασπάθιση των χρημάτων μας στο Χρηματιστήριο, το κούρεμα PSI το Μάρτιο του 2012, που αφαίρεσε από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία 13 δισ. ευρώ, τα δομημένα ομόλογα, οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών και η πολιτική ελαχιστοποίησης των προσλήψεων, έχουν οδηγήσει στην εξάντληση των αποθεματικών των Ταμείων μας με αποτέλεσμα να αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν ακόμα και σ’ αυτές τις μειωμένες παροχές τους.
Χαρακτηριστικό της σημερινής κατάστασης είναι ότι στο Ε.Τ.Ε.Α. προτάθηκε προσφάτως να εκποιηθεί αντί πινακίου φακής, ομόλογο με ημερομηνία λήξης το 2032, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιουσιακή κατάσταση του Ταμείου.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα Ταμεία του Δημοσίου. Το Μ.Τ.Π.Υ. μετά και την κατάργηση της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου, κάθε μήνα αντιμετωπίζει μεγάλο έλλειμμα.
Το Τ.Π.Δ.Υ. δεν έχει δυνατότητα να καλύψει τους 28.000 συνταξιούχους από 1-9-2013. Ο δε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επιβεβαίωσε μέσω των Μ.Μ.Ε. τις ανησυχίες μας ότι μετά την κατάργηση του παλαιού μαθηματικού τύπου, ακολουθεί νέα μείωση στα εφάπαξ για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά την 1-9-2013, με νέο μαθηματικό τύπο.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, θεσπίζοντας μόνιμη-νομικά κατοχυρωμένη-κρατική χρηματοδότηση.
Θεωρούμε ότι η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να υπερασπιστεί με αυτό τον τρόπο την Κοινωνική Ασφάλιση, η οποία πάντα βρισκόταν στο στόχαστρο του Κεφαλαίου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την οικονομική κρίση, οι κυρίαρχοι οικονομικοί κύκλοι επεδίωξαν απροκάλυπτα την αποδόμησή της και την παράδοση όλου του ασφαλιστικού συστήματος στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και να αγνοήσει τις απαιτήσεις των δανειστών. Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι φορείς που έχουν συγκροτήσει τη Συντονιστική Επιτροπή για τη «σωτηρία» των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, καλούν σε Συγκέντρωση, την ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2015 και ώρα 12.30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29-Αθήνα). Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών. Επιτροπή από εκπροσώπους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Φορέων θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης στη 1.00 μ.μ.
Απαιτούμε:
1. Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με Νόμο, όπως έχει δεσμευτεί η παρούσα κυβέρνηση.
2. Επαναφορά της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Μ.Τ.Π.Υ., που καταργήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.
3. Διασφάλιση του κοινωνικού αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και σταθερή εγγύηση του κράτους για τη βιωσιμότητα των    Ταμείων μας. Ακύρωση των σχεδίων μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό. Αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI.
4.Καμία νέα μείωση στο ΕΦΑΠΑΞ και σ’ όλα τα Ταμεία. Να καταργηθούν τα μνημόνια και όλες οι μειώσεις, στους μισθούς, στις συντάξεις, στα Επικουρικά Ταμεία και στο ΕΦΑΠΑΞ.
5. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
6. Κατάργηση των μνημονίων και διαγραφή του χρέους.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 
Συνάντηση με Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κατρούγκαλο PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 23 Μάιος 2015 23:03
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

                                                                            www.osyape.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                  Αθήνα, 21/5/2015

Αριθμ. Πρωτ. 05

 

ΘΕΜΑ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΟΣΥΑΠΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

           και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλο

Την Τρίτη 19/05/2015 αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας Συμβουλίου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλο και κατέθεσε τις θέσεις που είχαν αποφασιστεί στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  στις 08/03/2015.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως :

Σε οικονομικά θέματα όπως απώλειες μισθών, συλλογικές συμβάσεις, ωριμάνσεις – επανακατάταξη όλων των υπαλλήλων με απελευθέρωση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης, διασφάλιση μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό, διατήρηση προσωπικών διαφορών – υπερβάλλουσας διαφοράς, ενιαία αποζημίωση εκτός έδρας,

        Σε ζητήματα όπως η αναγνώριση προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα, η πλήρης αποκατάσταση των αδικιών και δυνατότητα επαναφοράς των υπαλλήλων κλάδου ΔΕ ΙΔΑΧ, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η αξιολόγηση και επιλογή προϊσταμένων, η θεσμοθέτηση στις μετακινήσεις – μεταθέσεις και η κινητικότητα σε εθελοντική βάση, η  λειτουργία υπηρεσιακών συμβουλίων, η δυνατότητα προσβολής αυθαίρετων αποφάσεων Περιφερειαρχών, νομική κάλυψη, παιδικοί σταθμοί, παιδικές κατασκηνώσεις και λειτουργία των Δημοσίων ΚΤΕΟ.

Από τη μεριά του ο Υπουργός παρέπεμψε όλα τα οικονομικής φύσεως ζητήματα, ακόμη και αυτό της νομικής κάλυψης στο τέλος του χρόνου συνδυάζοντάς τα με την εξέλιξη της οικονομίας!!

Για μια σειρά θεμάτων όπως οι οργανισμοί περιφερειών, η μισθοδοσία μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα υπηρεσιακά συμβούλια κ.λπ. δήλωσε αναρμοδιότητα!!

        Μας ενημέρωσε πως έχει σχεδόν έτοιμο το σχέδιο της «αξιολόγησης» και πως η  διαδικασία της επιλογής των προϊσταμένων θα περιλαμβάνει και μοριοδότηση μέσω συνέντευξης.

Δηλώσαμε την αντίθεσή μας και την απαίτησή μας για επίλυση των προβλημάτων μας.

          Ζητήσαμε επίσης την θεσμοθέτηση της δυνατότητας δωρεάν εξωδικαστικής προσφυγής των εργαζομένων των Περιφερειών εναντίον αυθαίρετων αποφάσεων της Διοίκησης και δήλωσε ότι θα το εξετάσει.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, την ώρα που ο υπουργός για λογαριασμό της κυβέρνησης παραπέμπει την επίλυση των προβλημάτων μας στο απώτερο μέλλον γιατί δεν μπορεί παρά να κάνει διαχείριση της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης, όπως μας είπε, της φτώχειας δηλαδή , όλοι εμείς σημαίνει πως πρέπει να ανασυνταχθούμε, να σταματήσουμε να «περιμένουμε» και να βγούμε μπροστά, για να απορρίψουμε μαζικά και αγωνιστικά τόσο τα παλιά όσο και τα νέα μνημόνια, που έρχονται.

Είμαστε σε ετοιμότητα. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις. Δεν κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση της ουσιαστικής αποκατάστασης των αδικιών και της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών για μας και τα παιδιά μας, για όλους τους εργαζόμενους.

                                               Για το Δ.Σ.

         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

     ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                                     ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

 
Απεργιακή συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2015 14:56

protmaiafisaathens

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2015 22:50
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

                                                                                                                         www.osyape.gr

                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ.              

Αθήνα, 06/04/2015

Αριθμ. Πρωτ. 04

       Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 30/3/2015 αποφάσισε τα παρακάτω:

-        Πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματoς και της ΟΣΥΑΠΕ είναι η αποκατάσταση κάθε αδικίας που έχει επέλθει κατά τα χρόνια των μνημονίων και ειδικότερα η άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που αφορούν τις απολύσεις, τις προσχηματικές αξιολογήσεις, τις διαθεσιμότητες, το Πειθαρχικό Δίκαιο, την απελευθέρωση της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης, την κατάργηση κάθε ελαστικής σχέσης εργασίας .

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» δεν αποκαθιστά στην ουσία το σύνολο των αδικιών που επιβλήθηκαν από τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές, που ισοπέδωσαν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αποτελεί επιφανειακή και περιορισμένη προσπάθεια να καλυφθούν επιμέρους τμήματα των αδικιών, δεν διασφαλίζει την κατοχύρωση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων , ενώ το πνεύμα της νομοθετικής ρύθμισης εξακολουθεί να είναι προσκείμενο στη συρρίκνωση και τον περιορισμό του Δημοσίου Τομέα.

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες της Χώρας, έχουν πληγεί μαζί με όλους τους δημόσιους υπαλλήλους από την πολιτική των τελευταίων χρόνων και η δικαίωση τους είναι επιτακτική. Το εν λόγω νομοθετικό εγχείρημα, στο κεφάλαιο Γ (Αποκατάσταση Αδικιών – Επαναφορά προσωπικού – Κινητικότητα), δεν συμπεριλαμβάνει καν την δυνατότητα επαναφοράς με αίτησή τους, των συναδέλφων ΙΔΑΧ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχαν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4093/12 ενώ αυτή τη στιγμή οι Περιφέρειες έχουν ελάχιστο προσωπικό, γεγονός που υποχρεώνει τις υπηρεσίες τους να υπολειτουργούν .                                                 

-        Η αναγκαιότητα για άμεση και επαρκή στελέχωση των Περιφερειών προκύπτει από το γεγονός ότι πλήττεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο περιφερειακό αυτοδιοίκητο, το οποίο άλλωστε θεμελιώνεται από την διοικητική αλλά και οικονομική αυτοτέλεια των Περιφερειών.

Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη πολιτική και συνδικαλιστική θέση ότι η κινητή και ακίνητη περιουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικότερα των Περιφερειών, πρέπει να διατίθεται αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών του  λαού και της οικονομικά αποδομημένης κοινωνίας, για την επιτέλεση του εξ’ορισμού κοινωνικού έργου των Περιφερειών και σε καμία περίπτωση για την ικανοποίηση απαιτήσεων των δανειστών.

Για το Δ.Σ.

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                                                 ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 24 Μάρτιος 2015 00:57
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

  www.osyape.gr

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                        

Αθήνα,  23/03/2015

                                                                                                                  ΠΡΟΣ : Μέλη Διοικητικού

                                                                                                                                Συμβουλίου

                                                                                                                  ΚΟΙΝ : Μέλη Γενικού Συμβουλίου

       Αγαπητοί συνάδελφοι,

       Σας καλώ σε συνεδρίαση τη Δευτέρα 30/3/2015 και ώρα 11.30 στο αμφιθέατρο της Δ/νσης Μετ/ρων Πειραιά, οδός Ερμουπόλεως 38 και Πηλίου -  Πειραιάς , προκειμένου να καθορίσουμε τις θέσεις μας στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

-      Θέσεις της ΟΣΥΑΠΕ επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τίτλο “Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – καταπολέμηση γραφειοκρατίας και ηλεκτρονική διακυβέρνηση – αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις”

-      Οικονομικά Ομοσπονδίας – Εισφορές Συλλόγων 

-      Συζήτηση επί της εφαρμογής των αποφάσεων των οργάνων της Ομοσπονδίας από τα μέλη της

        Πέραν της ημερήσιας διάταξης, δύναται να συζητηθεί οποιοδήποτε άλλο επείγον θέμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΚΗΣ  ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο919293949596979899100ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 92 από 120

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση