.
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2013 14:06

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

Η  Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.  συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις  που αποφάσισε  η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή και με το οποίο προβλέπονται  χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, νέα φορολεηλασία, «ξαφνικός θάνατος» νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο, κ.ά.  και καλεί τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής να πάρουν μέρος μαζικά στην παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και στο  συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2013.

 

Ολες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις . αναγράφονται στο παρακάτω δελτίο τύπου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ:

10/07/2013

Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 11 Ιουλίου και 24ωρη απεργία την ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, νέα φορολεηλασία «ξαφνικός θάνατος» νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο συνθέτουν την πολιτική της Συγκυβέρνησης που υλοποιείται με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή.

Η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρος των εργαζομένων και της Κοινωνίας.

Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 30% (των νέων στο 60!!!), η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, το Κοινωνικό Κράτος καταρρέει κι ενώ είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν δεκαετίες υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για να επιστρέψουμε - απλώς - στα προ κρίσης, επίπεδα, νέα μέτρα προωθούνται, οδηγώντας σε όλο και μεγαλύτερη ανεργία και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Η πολιτική των μνημονίων, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, των Δημοτικών Υπηρεσιών και της εκποίησης του Δημόσιου Πλούτου πρέπει να ανατραπεί.

 Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προχωρά σε:

1. Παναττική Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου (συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30μμ)

2. Γενική Πανελλαδική 24ωρη Απεργία, με τη ΓΣΕΕ,την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013, ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:30πμ, συνεχίζοντας τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που εξακολουθούν να προωθούν Τρόικα και Συγκυβέρνηση.

Ακόμη αποφάσισε ότι:

Θα κλιμακώσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο για να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.

Θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα για την ακύρωση των καταστροφικών πολιτικών των μνημονίων.

Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια συντονισμού της κοινής δράσης των εργαζόμενων στο Δημόσιο, των εργαζόμενων στον Ιδιωτικό Τομέα, των απασχολούμενων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των ανέργων και των συνταξιούχων.

Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για κοινή δράση με τα Συνδικάτα της Ευρώπης, ιδιαίτερα του Νότου.

Δίνουμε κοινό αγώνα, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου. 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


 
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 - ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Ιούλιος 2013 20:32

Το Γενικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του της 5ης Ιουλίου 2013, ενέκρινε τα παρακάτω ψηφίσματα:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ Ι

 05-7-2013

          Η επιβαλλόμενη κυβερνητική πολιτική στοχεύει στην αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας, στη φτωχοποίηση των πολιτών, στην εκχώρηση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, στη διάλυση των δημόσιων δομών.

          Με την επίφαση της μεταρρύθμισης, της εξυγίανσης, της αναδιάρθωσης και της αξιολόγησης υλοποιούν τις εντολές των δανειστών τους, κλείνουν δημόσιους οργανισμούς απολύουν εργαζόμενους, καταστρατηγούν κάθε θεμελιώδη έννοια του Συντάγματος.

          Ήδη με την εφαρμογή του προγράμματος “Καλλικράτης” υπάρχει μείωση των οργανικών μονάδων πλέον του 50% και κατάρρευση των υπηρεσιών.

          Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 102 του Συντάγματος η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει διοικητική αυτοτέλεια και ο ρόλος του Κράτους περιορίζεται αποκλειστικά σε άλλα ζητήματα. Η τήρηση των συνταγματικών δικαιωμάτων της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον βασική προτεραιότητα για το έμψυχο υλικό της, όπως αυτό προσδιορίζεται και από τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.

          Με βάση τα ανωτέρω και με δεδομένη τη διάθεση της κυβέρνησης για μαζικές απολύσεις που θα στοχεύουν στην επίτευξη των μνημονιακών στόχων και όχι στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες,

το Γενικό Συμβούλιο της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. καλεί

1τους κ.Περιφερειάρχες και την ΕΝ.Π.Ε:

 • να μην νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους  καμία απόλυση κανενός εργαζομένου,
 • να μην προχωρήσουν σε διαδικασίες της λεγόμενης “αξιολόγησης” και
 • να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική διάλυσης των υπηρεσιών τους, εκχώρησης αρμοδιοτήτων με απολύσεις προσωπικού.
 1. τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας για την “αξιολόγηση” των υπαλλήλων και να μην συνδράμουν με την παρουσία τους στην υλοποίηση μίας πολιτικής που υπονομεύει τις θέσεις εργασίας των υπηρεσιών τους.
 1. την Κυβέρνηση να αποσύρει του δούρειο ίππο της αξιολόγησης που οδηγεί σε απολύσεις και να σεβαστεί του Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

          Η αξιολόγηση των δομών θα πρέπει να στοχεύει στη βέλτιωση των διαδικασιών για την ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτό σημαίνει μείωση της γραφειοκρατίας, επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, διάθεση των κατάλληλων μέσων για την επίτευξη των στόχων και όχι συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών ή ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών ή απολύσεις. 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΙ

  05-7-2013

          Την Παρασκευή 28/6/2013 αναστάλθηκε για 2η φορά η λειτουργία των ΚΤΕΟ στις Περιφέρειες της χώρας. Ο λόγος που επικαλούνται οι Περιφερειακές Αρχές είναι η μη πιστοποίηση τους, η οποία εκκρεμεί εδώ και 15 μήνες περίπου, με ευθύνη τους.

          Η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε θεωρεί ότι το ζήτημα δεν είναι γραφειοκρατικό, αλλά βαθιά πολιτικό που αφορά στα ΚΤΕΟ όλων των Περιφερειών της χώρας και είναι ένα ακόμα βήμα στην πορεία ιδιωτικοποίησης δημοσίων υπηρεσιών, που προχωράει χρόνια τώρα μέσα από τη συνύπαρξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα και την απαξίωση των δημόσιων δομών. Είναι επιπλέον βαθιά πολιτικό γιατί το ζήτημα της οδικής ασφάλειας αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό.

          Η προσπάθεια μεταφοράς των ευθυνών από τις Περιφερειακές Αρχές σε υπηρεσιακούς παράγοντες στοχεύει στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων. Θέλει να κρύψει τη συμφωνία της με την πολιτική της κυβέρνησης και την πολιτική του “Καλλικράτη” ως εργαλείο προώθησης των αντιλαϊκών επιλογών.

ΖΗΤΟΥΜΕ:

 • Να ανοίξουν και να λειτουργήσουν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ τα δημόσια ΚΤΕΟ με ευθύνη των Περιφερειαρχών.
 • Να γίνουν όλες οι ενέργειες πιστοποίησης και προμήθειας απαραίτητου εξοπλισμού τους από τις Περιφερειακές Αρχές σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, ώστε να μην προκύπτουν σκόπιμα εμπόδια στην επαναλειτουργία των δημοσίων ΚΤΕΟ.
 • Να διενεργείται ο τεχνικός έλεγχος δωρεάν σε όλους τους ανέργους και με μικρό κόστος (παράβολο) σε όλους τους άλλους εργαζόμενους.

          Η λειτουργία των υπηρεσιών ΚΤΕΟ είναι ανταποδοτική και όχι κερδοσκοπική.

           Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος. 

 

Γιά το Γ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ

 


 

 

 
ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Ιούνιος 2013 08:55

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                                                                                                                                   Προς τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου:


ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΑΥΛΟ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΙΩΑΝΝΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ ΑΝΔΡΕΑ

ΒΑΖΟΥΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

ΓΙΟΛΔΑΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

ΔΟΛΓΥΡΑ ΗΛΙΑ

ΕΡΥΘΡΟΠΟΥΛΟ ΚΟΣΜΑ

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟ ΑΛΚΗ

ΖΩΓΡΑΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΣΤΕΡΓΙΟ

ΘΕΡΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΧΡΗΣΤΟ

ΚΑΤΡΙΒΕΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟ

ΚΑΤΣΑΛΙΦΗ ΜΙΧΑΛΗ

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΚΟΚΜΟΤΟ ΕΥΘΥΜΙΟ

ΚΟΝΤΟΥΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟ

ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΛΥΡΙΣΤΗ ΜΙΧΑΗΛ

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟ ΗΛΙΑ

ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

ΜΠΟΜΠΟΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟ

ΝΤΑΗ ΧΡΗΣΤΟ

ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

ΠΑΓΩΝΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

ΠΑΤΟΥΛΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΝΔΡΕΑ

ΡΕΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

ΣΙΟΥΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΤΖΑΚΟ ΑΝΤΩΝΙΟ

ΤΖΑΦΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟ

ΤΣΩΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

ΦΑΒΒΑΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Σας καλούμε στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 5/7/2013, ώρα 11:00 στο Ξενοδοχείο «TITANIA», Πανεπιστημίου 52, στην Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Πλήρωση θέσεων προεδρείου
 2. Τρέχουσες εξελίξεις
 3. Δράση της Ομοσπονδίας

Ο πρόεδρος Γ.Σ. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ

 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2013 10:31

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες της χώρας συμπαρίστανται στον αγώνα των εργαζομένων στην Δημόσια Τηλεόραση -ΕΡΤ και καταδικάζουν εντονότατα τη νέα προκλητική ενέργεια της τρικομματικής κυβέρνησης που βάζει λουκέτο στην ενημέρωση, στον πλουραλισμό των ειδήσεων και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

 

Εμείς οι εργαζόμενοι, με τους αγώνες μας, θα αποτρέψουμε αυτά τα σχέδια που διαλύουν δημόσιους φορείς, συρρικνώνουν δημόσια αγαθά και υπηρεσίες με ουσιαστική προσφορά στον πολίτη και προσθέτουν χιλιάδες συναδέλφους στις λίστες των ανέργων.

 

Δεν θα περάσουν τέτοια μέτρα.

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα τα ανατρέψουν στην πράξη. Η δημόσια ενημέρωση είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών και η αυθαίρετη κατάργηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι ενέργεια αντισυνταγματική.

 

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και
καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να μην ψηφίσουν τέτοια μέτρα, και τους εργαζόμενους σε συνεχή αγώνα και παλλαϊκές κινητοποιήσεις.
 

ΤΟ Δ.Σ.

 
ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Ιούνιος 2013 08:47

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος

Τ.Κ. 115 24 – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

ΤΗΛ. 2106926730  email:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου

αριθμ. 1/ 31-05-2013

          Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του καταστατικού της ΟΣΥΑΠΕ συγκροτήθηκε στις 31-5-2013, έπειτα από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντος συμβούλου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από :

 1. ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 2. ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 3. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
 4. ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ
 5. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 6. ΚΟΝΤΟΥΔΗΣ  ΚΥΡΙΑΚΟΣ
 7. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 8. ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ  ΗΛΙΑΣ
 9. ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ  ΒΕΤΑ
 10.  ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 11. ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 12. ΤΖΑΚΟΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ
 13. ΤΖΑΦΕΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

          Για την εκλογή στις διακριτές θέσεις του Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση και συμφωνία για ύπαρξη και λειτουργία αντιπροσωπευτικού προεδρείου ετέθησαν υποψηφιότητες και ακολούθησε μυστική ψηφοφορία με τα εξής αποτελέσματα :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :                                      Ζαβερδινός  Άλκης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :                              Πανουτσάκου  Βέτα

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :         Ηλιόπουλος  Στέργιος

ΤΑΜΙΑΣ :                                         Τζάκος Αντώνιος

Η εκλογή στις παραπάνω θέσεις έγινε με την απόλυτη πλειοψηφία των 9 ψήφων στους 13, για το κάθε αξίωμα ξεχωριστά. Λόγω του ότι για τις υπόλοιπες διακριτές θέσεις του Δ.Σ. δεν υποβλήθηκαν υποψηφιότητες, η εκλογή τους θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.-

                                                                                               Για  το   Δ.Σ.

                                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                 Ζαβερδινός  Άλκης                               Ηλιόπουλος Στέργιος

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο919293949596979899100ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 96 από 112

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση