.
Χορήγηση μηνιαίου ποσού για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης & ρυθμίσεις για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών. PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2020 16:37

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

 

                                                                                     Αθήνα 3 /2 /2020

                                                                                 Αριθμ. Πρωτ.:36

 

                                                                Προς :

                                                                                             1. Υπουργό Εσωτερικών

                                                                 2. ΕΝΠΕ

                                                                                                     3. Περιφερειάρχες της χώρας

 

Θέμα: Χορήγηση μηνιαίου ποσού για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης & ρυθμίσεις για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών.

 

Η εφαρμογή του ν. 4336/2015 έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα ζητήματα που αφορούν την κάλυψη των εντός και εκτός έδρας κίνησης των υπαλλήλων των Περιφερειών. Τα προβλήματα αυτά επηρεάζουν την λειτουργία των υπηρεσιών, ωθούν στην απαξίωσή τους και στο σταμάτημα των ελέγχων που γίνονται, οδηγούν στην απληρωσιά τους εργαζόμενους και αναδεικνύουν την σκοπιμότητα των σχετικών ρυθμίσεων.

Οι υπεύθυνοι οφείλουν να απαντήσουν:

Όταν δεν εξασφαλίζονται υπηρεσιακά αυτοκίνητα στους υπαλλήλους πως θα ασκούνται οι αρμοδιότητες; Από μακριά ή θα μετακινούνται οι υπάλληλοι με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους και δεν θα αποζημιώνονται για την κίνησή τους αυτή; Όταν υπάλληλοι ασκούν «καθημερινά» εξωτερική υπηρεσία για ελεγκτικές αρμοδιότητες με αποφάσεις του φορέα τους, ετήσιας διάρκειας, ποια λογική υπαγορεύει μια ατέλειωτη γραφειοκρατία; Όταν μετακινούνται από Περιφερειακή Ενότητα σε Περιφερειακή Ενότητα (από νομό σε νομό) και η απόσταση είναι μικρότερη των 50 χιλιομέτρων γιατί δεν θεωρείται εκτός έδρας η μετακίνησή τους; Μέχρι πότε οι υπάλληλοι θα χρηματοδοτούν την λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών;

Δώστε λύση

Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να χρηματοδοτούμε από τον πετσοκομένο μισθό μας τη λειτουργία των υπηρεσιών, που υπηρετούμε. Ούτε δεχόμαστε να μας δίνουν κάποια ψίχουλα βάζοντάς μας σε μια διαδικασία ατέλειωτης γραφειοκρατίας, λες και δεν έχουμε τι να κάνουμε… Το χαρτί που χρησιμοποιείται στοιχίζει παραπάνω από τα ψίχουλα των δαπανών κίνησης, το δε «βάρος» που επιφορτίζονται οι οικονομικές υπηρεσίες είναι τεράστιο.

Ζητάμε :

1. Την κάλυψη των εξόδων κίνησης εντός έδρας, με την χορήγηση μηνιαίου ποσού σε όλους τους συναδέλφους (πάγια οδοιπορικά), που ασκούν μόνιμα καθήκοντα άσκησης εξωτερικών ελέγχων, με αποφάσεις των φορέων τους (Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κτηνίατροι, Γεωπόνοι, Ελεγκτές των Δ/νσεων Ανάπτυξης κ.α.), διαδικασία που άλλωστε ισχύει για υπαλλήλους αρκετών άλλων ελεγκτικών φορέων. Στη κατεύθυνση αυτή σας επισυνάπτουμε σχετική πρόταση νομοθετικής ρύθμισης και ζητάμε να την εντάξετε στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

2. Την απλοποίηση των δικαιολογητικών όλων των σχετικών διαδικασιών για την κάλυψη και έγκαιρη πληρωμή όλων των οδοιπορικών-εισιτήριων-αποζημιώσεων για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές.

3. Αύξηση με διπλασιασμό των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας.

4.Αναπροσαρμογή της απαράδεκτης χιλιομετρικής αποζημίωσης (0,15 λεπτά/χιλμ), στις περιπτώσεις χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου για την εκτέλεση της υπηρεσίας.

5.Αύξηση της ποσότητας καυσίμων που δικαιούνται τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα κατά 50% (κατάργηση του άρθρου 10 της ΚΥΑ 129/2534/20.01.2010).

6. Τέλος απαιτείται να θεωρείται ως έδρα του μισθωτού ο τόπος όπου παρέχει την εργασία του και σε κάθε περίπτωση ο πραγματικός τόπος εκκίνησης της μετακίνησης του, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σχετικές στρεβλώσεις.

Συνημμένη

Η πρόταση νομοθετικής ρύθμισης.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                              ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΠΕΙΟΥ ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΛΕΙΠΑΝΕ… ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2020 10:18

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                         Αθήνα 31 /1/2020
                                                                                    Αριθμ. Πρωτ.:34

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΛΕΙΠΑΝΕ… ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

Στην πρόσληψη 3 μάνατζερ θα προχωρήσει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου για την προώθηση του τουρισμού στην Περιφέρεια!!! και μάλιστα με τόσο διαφανείς διαδικασίες, που όπως δήλωσε κατά την σχετική συνέντευξή του ήδη έχει βρει τους 2!!!
Αλήθεια από πότε οι δημόσιοι φορείς προσλαμβάνουν μάνατζερ; Από που προβλέπεται και με ποιες διαδικασίες;
Αποδεικνύεται έτσι ότι η Περιφερειακή Αρχή προωθεί την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών των νησιών για την παροχή κινήτρων παντός είδους, την απαξίωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και την προώθηση της λειτουργίας τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, την αντιμετώπιση του ζητήματος της τουριστικής ανάπτυξης ως προνόμιο και αγαθό της αστικής τάξης και ορισμένων καλοπληρωμένων μεσαίων στρωμάτων κι όχι ως δικαίωμα των εργαζομένων, με αποτέλεσμα οι διακοπές να μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας για τη λαϊκή οικογένεια και την νεολαία των λαϊκών στρωμάτων.
Καταγγέλλουμε τις αποφάσεις και τις επιλογές της Περιφερειακής Αρχής, καθώς και τις αυθαίρετες μετακινήσεις των υπαλλήλων.
Στηρίζουμε την απαίτηση των Συλλόγων των εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες του Βόρειου Αιγαίου για ανάκληση των μετακινήσεων, για άμεση στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, για σταμάτημα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, των εκχωρήσεων και των μάνατζερ.

 

Π.Α.
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
α. Γραφείο Περιφερειάρχη
β. Παρατάξεις Π.Σ.
γ. ΜΜΕ
δ. Μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                    ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ & Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΧΤΥΠΑΕΙ» ΚΟΚΚΙΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2020 12:10

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                   Αθήνα 30/1/2020
                                                                               Αριθμ. Πρωτ.:33

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ & Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΧΤΥΠΑΕΙ» ΚΟΚΚΙΝΟ

 

 

«Εγκατάσταση συστήματος ωρομέτρησης παρουσίας προσωπικού με ανάγνωση δακτυλικού αποτυπώματος»!!! θέλει να εγκαταστήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Τι κι αν τα βιομετρικά δεδομένα αξιοποιούνται ως κρατικό εργαλείο ελέγχου & καταστολής, τι κι αν χρησιμοποιούνται για ένα γενικευμένο φακέλωμα, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του αυταρχισμού απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι, ο Περιφερειάρχης αντιγράφει μεθόδους διωκτικών αρχών και καταστημάτων κράτησης για τις δημόσιες υπηρεσίες!!!
Αυτό θεωρεί πως λείπει από τις υπηρεσίες κι όχι το προσωπικό, που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού…
Προτάσσει την συλλογή και επεξεργασία των δακτυλικών αποτυπωμάτων, που συνιστούν μοναδικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος, επεμβαίνοντας έτσι στη σωματική ακεραιότητα, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην ιδιωτική ζωή του ατόμου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων την ίδια ώρα, που τα προβλήματα των υπηρεσιών μεγιστοποιούνται.
«Με την χρήση βιομετρικών στοιχείων εισάγεται µια επαχθής και δυσανάλογη για τα υποκείμενα επεξεργασία σε σχέση µε τον ανωτέρω σκοπό, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο, καθώς ο έλεγχος µπορεί να πραγματοποιηθεί επαρκώς και µε άλλα ηπιότερα εναλλακτικά µέσα» αναφέρει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε άλλη της απόφαση.

Κι όσο για την αρχή της αναλογικότητας, που οφείλει να διασφαλίζει και σε αυτό το ζήτημα, μάλλον του είναι άγνωστη έννοια…
Πιθανά να ελπίζει ο Περιφερειάρχης ότι με την αστυνόμευση και την τρομοκρατία θα κρυφτούν τα προβλήματα των υπηρεσιών και η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και Περιφερειαρχών.
Η Ομοσπονδία, οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι και οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες απορρίπτουν τέτοιου είδους ενέργειες και απαιτούν την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής.
Τα δακτυλικά μας αποτυπώματα κ. Περιφερειάρχη δεν σας τα δίνουμε… Δεν σας δίνουμε την συγκατάθεση να προχωρήσετε σε εφαρμογές με χρήση βιομετρικών στοιχείων.
Η τήρηση του ωραρίου εργασίας αποτελεί υποχρέωσή μας, αλλά και η εναντίωσή μας στο φακέλωμα … είναι δικαίωμά μας.

 

Π.Α.
Περιφέρεια Πελοποννήσου
α. Γραφείο Περιφερειάρχη
β. Παρατάξεις Π.Σ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                    ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Συγκρότηση Επιτροπών Υγιεινής & Ασφάλειας. PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 16:02

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                       Αθήνα 27/1/2020
                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.:31

 

                                                             Προς
                                                                                                        Τα Δ.Σ. Συλλόγων – μελών μας

 

 

Θέμα: Συγκρότηση Επιτροπών Υγιεινής & Ασφάλειας.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε να αποστείλει εξώδικο προς όλες τις Περιφερειακές Αρχές και να απαιτήσει και με αυτό τον τρόπο την εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας καθώς και των προβλεπομένων από την ΚΥΑ 43726/2019 για την «παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρων προληπτικής ιατρικής».
Στο πλαίσιο αυτό θα απαιτήσουμε να αντιμετωπιστούν χρόνια και συσσωρευμένα προβλήματα καθώς και οι επιβαρυντικοί παράγοντες, που υποβαθμίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων, να ληφθούν γενικότερα όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης.
Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε αναγκαίο να επισπεύσετε την συγκρότηση της προβλεπόμενης του ν.3850/2010 Επιτροπής Υγιεινής & Ασφάλειας των εργαζομένων της Περιφέρειας/Περιφερειακής Ενότητας από συναδέλφους, που θα ορίσετε ως Δ.Σ., προκειμένου μαζί σας να παρακολουθούνται καλύτερα όλες οι διαδικασίες και να οργανώνεται η παρέμβαση του κάθε Συλλόγου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                    ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 
ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΕΙ Η ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 15:59

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                          Αθήνα 27/1/2020
                                                                                       Αριθμ. Πρωτ.:30

 

 

 

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΕΙ Η ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Το σχέδιο νόμου για την «ασφαλιστική μεταρρύθμιση», που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί ένα νέο προμελετημένο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτελεί συνέχεια και εμβάθυνση της αντιασφαλιστικής πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων με "κορωνίδα" τον νόμο Κατρούγκαλου 4387/2016.

Διαχρονικά ψηφίστηκαν απ’ όλες τις κυβερνήσεις αρκετοί ασφαλιστικοί νόμοι. Όλες οι κυβερνήσεις έλεγαν ότι σώζουν τις συντάξεις και το Ασφαλιστικό Σύστημα κι η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε ότι θα τους καταργήσει σαν γίνει κυβέρνηση… Αυτό γίνεται και σήμερα…
Αν και προεκλογικά διακήρυττε η ΝΔ ότι θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, τώρα όχι μόνο δεν τον αλλάζει, αλλά έρχεται να τον θωρακίσει και να τον εφαρμόσει με πιο επιθετικό τρόπο, προσθέτοντας και νέες αντιασφαλιστικές διατάξεις.
Φυσικό και αναμενόμενο θα έλεγε κανείς…, αφού η πολιτική της «δημοσιονομικής σταθερότητας», που αντιμετωπίζει την Κοινωνική Ασφάλιση ως «κόστος», συνδέεται με τις δεσμεύσεις για μείωση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης από το 17,3% του ΑΕΠ το 2016 στο 13,4% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, καθώς και για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στο 4,8% του ΑΕΠ, που από το 2025 θα καλύπτει μόνο το τμήμα της «εθνικής σύνταξης», δηλ. το πενιχρό επίδομα των 384 ευρώ μεικτά!!!

Με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση συνεχίζοντας τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση:
 Ενσωματώνει όλες τις βασικές ρυθμίσεις όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 Ενσωματώνει όλες τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων κύριων και επικουρικών (ν. 3863/10- 4024/11 - 4051/12 - 4093/12), που μαζί με τις μειώσεις του ν. 4387/2016 μείωσαν τις συντάξεις από 20% έως 60%.
 Συνεχίζει με τον διαχωρισμό της σύνταξης σε Εθνική και ανταποδοτική, που οδηγεί στην παροχή μιας βασικής σύνταξης φτώχειας από το κράτος και στην απόσυρση της εγγύησής του από την ανταποδοτική σύνταξη.
 Το κράτος εγγυάται μόνο τα 384 ευρώ της «εθνικής σύνταξης» (για τουλάχιστον 20 χρόνια ασφάλισης και εισφορών) από τη γενική φορολογία. Τα υπόλοιπα, που είναι πληρωμένα με τον ιδρώτα και το αίμα, τις κρατήσεις μιας ζωής, θα μπορούν να κόβονται, να «κουρεύονται» για τις τράπεζες, να παίζονται στη ρουλέτα του χρηματιστηρίου και να χάνονται σε μια στιγμή, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
 Διατηρούνται τα κατακρεουργημένα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για όσους έχουν έως 30 χρόνια δουλειάς (9.000 ένσημα), για την συντριπτική δηλαδή πλειοψηφία των ασφαλισμένων. Διατηρείται η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων που οδήγησε σε ποσοστά αναπλήρωσης κάτω από το 40% του συντάξιμου μισθού, από 80% περίπου που ήταν την προηγούμενη δεκαετία και οδηγεί με ακρίβεια στη μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδώρημα, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης.
 Διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης!!!). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων. Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ.
 Σπρώχνονται εκτός του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος μεγάλες κατηγορίες νέων εργαζομένων που δουλεύουν με τους όρους τις ευελιξίας των χαμηλών μισθών, εποχικότητας και κινητικότητας, χωρίς ΣΣΕ, ρίχνοντας από τώρα τις παραγωγικές ηλικίες στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Ποιος εργαζόμενος θα έχει 30 και 40 χρόνια εργασίας;
 Συνεχίζεται ο υπολογισμός του συντάξιμου μισθού να αφορά το σύνολο των αποδοχών όλου του εργάσιμου βίου και λογιστικά από το 2002 μέχρι την έξοδο από την εργασία, ενώ πριν κι από το νόμο Κατρούγκαλου ήταν η καλύτερη 5ετία της τελευταίας 10ετίας για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και η τελευταία πενταετία για τους δημόσιους υπαλλήλους.
 Παραμένει η κατάργηση της 13ης και της 14ης σύνταξης.
 Συνεχίζεται η κατάργηση των κατώτερων ορίων της σύνταξης.
 Διατηρείται η αφαίρεση της μιας «εθνικής» σύνταξης από τους διπλοασφαλισμένους.
 Σε εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας επιδιώκεται το «θάψιμο» των δικαστικών αξιώσεων δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων που είχαν προσφύγει για τις περικοπές από το 2013 έως σήμερα, που σύμφωνα με υπολογισμούς ξεπερνούν τα 26 δισ. ευρώ!
 Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του και την ολοκληρωτική λεηλασία των αποθεματικών του (7δις).
 Εφαρμόζονται πλήρως οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40% και η νοητή κεφαλαιοποίηση για τον υπολογισμό του συνολικού χρόνου ασφάλισης για τους ασφαλισμένους από 1-1-2014 και εντεύθεν. Καταργείται ο όποιος δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης είχε απομείνει. Συνεχίζεται η εναρμόνιση του ασφαλιστικού συστήματος με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου, ώστε να απαλλαχτούν σταδιακά το κράτος και οι μεγαλοεργοδότες από το λεγόμενο κόστος στην Κοινωνική Ασφάλιση, να μειωθεί το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος και να προωθηθεί η δημιουργία των τριών πυλώνων (σχέδιο Πινοσέτ) και το κεφαλαιοποιητικό σύστημα ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις.
 Διατηρεί τις απαράδεκτες ρυθμίσεις του ν. 4387/2016 για τις αναπηρικές συντάξεις, τις περικοπές στο οικογενειακό επίδομα.
 «Απαγορεύει» τις αυξήσεις στις συντάξεις μέχρι και το 2023 και μετά οι όποιες αυξήσεις θα δίνονται δεν θα είναι πάνω από τον δείκτη τιμών καταναλωτή.
 Διατηρείται η ρήτρα βιωσιμότητας των Ταμείων, καταδικάζοντας για τα επόμενα 50 χρόνια στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους σημερινούς συνταξιούχους και τους σημερινούς εργαζόμενους – αυριανούς συνταξιούχους.
 Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα Ασφαλιστικά Ταμεία (80 δις) και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων, που έχουν γίνει τζάμπα επενδυτικό χρήμα για τους τραπεζίτες, καράβια για τους εφοπλιστές κ.α. Μόνο με το PSI το κούρεμα των Ταμείων του Σαμαρά – Βενιζέλου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κλάπηκαν 17,5 δις.
 Βάζουν πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι τον ιδιωτικό Πυλώνα της Ασφάλισης, δηλαδή τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, προωθώντας το περίφημο μοντέλο των 3 πυλώνων (Εθνική Σύνταξη, Επαγγελματικά Ταμεία, Ιδιωτική Ασφάλιση), χρόνιος πόθος του ΣΕΒ, του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.

Όχι άλλες αυταπάτες με την προπαγάνδα τους

Δεν τσιμπάμε στα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης που μιλάει για κάλυψη των απωλειών και για αυξήσεις στις συντάξεις. Οι λεγόμενες αυξήσεις αφορούν πολύ μικρή μερίδα συνταξιούχων από τις διορθώσεις στις επικουρικές και τον συντελεστή αναπλήρωσής τους έχοντας πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.
Πώς είναι δυνατόν να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, όπως δήλωσε ο υπουργός Βρούτσης, τη στιγμή που στον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ για το 2020, το κονδύλι (σε σχέση με το 2019) για τις Κύριες συντάξεις είναι μειωμένο κατά 155 εκατομμύρια € και για τις Επικουρικές μειωμένο κατά 71 εκατομμύρια €;

Με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων το ψαλίδι θα πέσει βαρύ τόσο σε παλιούς όσο και σε νέους συνταξιούχους. Κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί από την επιστροφή ενός ελάχιστου μέρους σε μία μικρή κατηγορία συνταξιούχων, που είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να δώσει με δικαστικές αποφάσεις. Στους παλιούς συνταξιούχους η "προσωπική διαφορά" διατηρείται. Η "προσωπική διαφορά" όμως δεν είναι σύνταξη. Σήμερα δίνεται – αύριο κόβεται. Το 2020 χιλιάδες μικροσυνταξιούχοι θα δουν μείωση του εισοδήματός του από την κατάργηση του ΕΚΑΣ και από την κατάργηση του φιλοδωρήματος-ψίχουλα που δινόταν κι ας μην μιλήσουμε για τις αυξήσεις στις τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης, τιμολόγια ΔΕΗ κλπ.
Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη.
Σκόπιμα η κυβέρνηση, τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τα αστικά κόμματα επικεντρώνουν τη συζήτηση μόνο στο ύψος των συντάξεων και στα λεγόμενα ποσοστά αναπλήρωσης.
Κρύβουν ότι η Ασφάλιση συνδέεται άρρηκτα με μια σειρά παραμέτρους, στις οποίες η επίθεση καλά κρατεί. Κρύβουν ότι η Κοινωνική Ασφάλιση εμπεριέχει: τον εργάσιμο χρόνο και τον μισθό, την ανασφάλιστη εργασία, την κατάργηση των Β.Α.Ε. και την κατά 5 χρόνια αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την προστασία της μητρότητας, του παιδιού και της οικογένειας, τις κάθε είδους άδειες, την υγεία και την πρόνοια, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την κατάργηση 2.500 ιατρικών εξετάσεων που ήταν δωρεάν, την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία και πολλά άλλα. Φυσικά, αναπόσπαστο τμήμα της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η σύνταξη, η φροντίδα και οι παροχές στους απόμαχους της δουλειάς.
Όλα αυτά τσακίζονται, όλα αυτά επιδιώκουν να τα μετατρέψουν σε καθαρά ατομική υπόθεση!
Για εμάς η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι λογιστικό ζήτημα, αφορά συνολικά τις ζωές μας, τον κόπο και τον ιδρώτα μας για όλο μας το εργασιακό βίο! Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση του αιώνα που μας πέρασε και γι’ αυτό η ανατροπή της είναι αιτία πολέμου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να αντικαταστήσουν τα δημόσια ασφαλιστικά συστήματα με ιδιωτικά και αμιγώς κεφαλαιοποιητικά συστήματα. Να αντικαταστήσουν την κρατική δέσμευση για συγκεκριμένες παροχές στο τέλος του εργάσιμου βίου με το τζογάρισμα των εισφορών των ασφαλισμένων χωρίς καμία εγγύηση. Να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο την χρηματοδότηση από την εργοδοσία και το κράτος της (η οποία έτσι κι αλλιώς προκύπτει από τον μόχθο των εργαζομένων) και να περιορίσουν ακόμα περισσότερο - σε ένα ελάχιστο επίπεδο προνοιακού επιδόματος πείνας - το ύψος της δημόσιας σύνταξης.
Επιδιώκουν να απαλλαγούν κράτος και εργοδότες από την υποχρέωση καταβολής εισφορών, να απαλλαγεί οριστικά το δημόσιο και από την τυπική εξασφάλιση της χορήγησης επικουρικής σύνταξης, να δώσουν τις εισφορές στους ιδιώτες για να κερδοσκοπήσουν τζογάροντας τα χρήματα των εργαζομένων. Επιδιώκουν να προωθήσουν την ίδρυση και ενίσχυση των Επαγγελματικών Ταμείων, Ταμείων δηλ. που λειτουργούν με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, όπου ξέρεις τι δίνεις, αλλά όχι τι θα πάρεις…. Ήδη η εμπειρία των 4 επικουρικών Επαγγελματικών Ταμείων που υπάρχουν δείχνει με την τεράστια μείωση συντάξεων και παροχών, το τι περιμένει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, δείχνει το τζογάρισμα των εισφορών. Γι αυτό εξάλλου και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει συμφωνήσει με τον ΣΕΒ στην ίδρυση Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου!!!
Και μπορεί το "ξήλωμα του πουλόβερ" να ξεκινά από τις επικουρικές συντάξεις, ωστόσο στόχος είναι η επέκταση της ιδιωτικοποίησης στο σύνολο της Δημόσιας Ασφάλισης. Στο επίκεντρο βρίσκεται το χτύπημα του ίδιου του πυρήνα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη μετατροπή της Ασφάλισης σε αυστηρά ατομική υπόθεση.
Απαίτησή μας είναι η Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.

Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για το δικαίωμά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Να μην τσιμπήσουμε στη βρώμικη προπαγάνδα όσων θέλουν να μας πείσουν ότι είναι «τελειωμένη υπόθεση», ότι οι νέοι εργαζόμενοι και οι επόμενες γενιές δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη, όσων θέλουν να μας σπρώξουν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Η λογική του «τίποτα δεν αλλάζει», του «ό,τι και να γίνει τα μέτρα θα περάσουν», του «έτσι κι αλλιώς δε θα πάρουμε σύνταξη» δεν μας ταιριάζει. Είναι λογική βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης που μας θέλει απογοητευμένους, ηττοπαθείς, να δεχόμαστε με σκυμμένο κεφάλι τους σχεδιασμούς της. Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Αν ορθώσουμε τείχος αντίστασης και αγώνα μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους.
Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για δημόσια υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, για επαναφορά όλων των απωλειών που υπέστησαν οι συντάξεις (μνημονιακές μειώσεις, επανυπολογισμός, 13η 14η σύνταξη κλπ), να παλέψουμε ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να βάζουν στον κουμπαρά τους τα δισεκατομμύρια ευρώ των ασφαλιστικών μας εισφορών.
Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τους αγώνες των προηγούμενων γενιών. Δεν ξεχνάμε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση κατακτήθηκε από τους εργαζόμενους με σκληρούς αγώνες.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν πρέπει να περάσει.
Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας.
Διεκδικούμε:
• Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους.
• Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που θα σημάνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
• Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.
• Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
• Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις.
• Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
• Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
• Επαναλειτουργία όλων των δομών Υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
• Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
• Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Καμία αναμονή, τώρα πρέπει να σημάνει ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πήρε απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που χρειάζεται να προσδιοριστεί έτσι, ώστε να δοθεί δυνατότητα κλιμάκωσης του αγώνα.
Καλεί την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση.
Καλεί όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους – μέλη της ΟΣΥΑΠΕ να προχωρήσουν σε ενημερωτικές Συνελεύσεις – συγκεντρώσεις κλπ, ώστε να σημάνει συναγερμός, για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στην επίθεση με καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο11121314151617181920ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 11 από 124

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση