.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2014 22:39
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22/1/2014


     Η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. συναντήθηκε σήμερα με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Γρηγοράκο Λεωνίδα και έθεσε υπόψη του θέματα άμεσων εξελίξεων, που αφορούν τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες της χώρας, ιδιαίτερα δε σχετικά με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τους οργανισμούς των Περιφερειών, τις αξιολογήσεις – «ποσόστωση», διαθεσιμότητες, μετακινήσεις, κρίσεις προϊσταμένων κ.λ.π. 

      Ο κ. Υπουργός μας γνώρισε ότι, ενόψει και της σημερινής συνάντησής του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι όλα σε εξέλιξη. Δεσμεύτηκε όμως σε μια νέα, άμεση συνάντηση με την Ομοσπονδία μας, όπου θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα με κάθε λεπτομέρεια.

 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2013 14:31

 

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
6932473063      

      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

          ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                        

                                                                ΠΡΟΣ : Μέλη Διοικητικού   Συμβουλίου

                                                               ΚΟΙΝ  : Μέλη Γενικού Συμβουλίου

       Προσκαλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕσε συνεδρίαση στις 11/10/2013 και ώρα 13.00 στο αμφιθέατρο της Δ/νσης Μετ/ρων Πειραιά, οδός Ερμουπόλεως 38, Πειραιάς , με θέματα :

 

-     Αποτίμηση των πρόσφατων κινητοποιήσεων

-     Διεκδικητικό πλαίσιο

-     Οργανισμοί Περιφερειών

-     Οικονομικά Ομοσπονδίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΚΗΣ  ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

 
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝ.Π.Ε. PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2013 09:02
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
6932473063      

 

Στις 20 Σεπτεμβρίου, στο έκτακτο συνέδριο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Αλκης Ζαβερδινός που είχε κληθεί να χαιρετίσει, έθεσε τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες και ζήτησε από τους Περιφερειάρχες τη συμπαράσταση τους για 

την επίλυσή τους, αλλά και ουσιαστικότερη συμμετοχή των υπαλλήλων στη λήψη αποφάσεων από τους ίδιους.

Ολόκληρος ο  χαιρετισμός του προέδρου  στην ΕΝ.Π.Ε. στη κατηγορία "ομιλίες"

 

 

 


 
48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2013 και σταση εργασίας τη Δευτέρα 16 του μηνός PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 14 Σεπτέμβριος 2013 14:23

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

6932473063

 

Η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. συμμετέχει στην  στάση εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  από τις 11:30 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετάσχουμε  στο απεργιακό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα, και ώρα 12:00 το μεσημέρι στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, και σε όσες περιοχές της χώρας έχουν προγραμματιστεί  απεργιακά συλλαλητήρια.

Επίσης η Ομοσπονδία συμμετέχει στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2013.


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
σε κάθε πόλη, νομό, σε όλη τη χώρα
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Τετάρτη 18/9  και ώρα 11:30πμ, πλατεία Κλαυθμώνος

γιατί:

•       Τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 συνάδελφοι μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητατο Δεκέμβριο άλλες 12.500ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.

•        Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και της Τρόικας θέλουν τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο! Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.

•        Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.

•        Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.

•       Χρηματοδοτούν τις τράπεζες και αυξάνουν –έστω και αν υπάρχει η άποψη περί προσωρινότητας- το δημόσιο χρέος την ΩΡΑ που εξανεμίζουν τα αποθεματικά των ταμείων, κουρεύουν τα ομόλογά τους, τα οδηγούν στην πλήρη κατάρρευση και ήδη επικαλούνται έλλειμμα για να μετατρέψουν τις συντάξεις σε «εθνικό επίδομα».

•       Η κρίση αξιοποιείται για την απόλυτη επικράτηση και εδραίωση ακραίων πολιτικών λιτότητας και αναδιανομής του πλούτου, των εισοδημάτων, των δικαιωμάτων ΥΠΕΡ των λίγων, ΕΝΑΝΤΙΑ στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, της κοινωνίας, των ανθρώπων που με μόχθο παράγουν. Η φτώχεια και οι ακραίες ανισότητες αυξάνονται, γενικεύονται, καθολικοποιούνται. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

γιατί μπορούμε να τους σταματήσουμε -

υπάρχει δρόμος!

•      Χωρίς την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση των κοινωνικών υποδομών, δικτύων και υπηρεσιών.

•      Χωρίς τη διαρκή καταστροφή θέσεων εργασίας στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, την αντικατάσταση του μισθού και της σύνταξης με «επίδομα», τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την εξαθλίωση των επιστημόνων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των φοιτητών, των νέων που τους αναγκάζουν βίαια να μεταναστεύσουν.

Μπορούμε με πολύμορφο αγώνα διαρκείας, με ευρύ, ενωτικό, κοινωνικό – λαϊκό κίνημα ανατροπής, δύναμης, ελπίδας, προοπτικής.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε και προχωρά σε εβδομάδα αγωνιστικών – απεργιακών κινητοποιήσεων, με συλλαλητήρια και δυναμικές μορφές

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ

ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

γιατί:

•        Τα μνημόνιαεξαθλιώνουν, μειώνουν το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα, αυξάνουν το χρέος, πρέπει να καταργηθούν.

•        Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση, πρέπει να στηριχθούν, να αναπτυχθούν αντί να συρρικνώνονται, να ιδιωτικοποιούνται, να διαλύονται.

γιατί:

•        Μπορεί ο μεγάλος φανερός και κρυφός πλούτος και η μεγάλη ακίνητη περιουσία να φορολογηθούν, καθώς και η εισφοροδιαφυγή, η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή να παταχθούν.

•        Μπορεί εάν οι τράπεζες που χρηματοδοτούνται από το κοινωνικό σύνολο τεθούν άμεσα υπό δημόσιο έλεγχο.

•     Μπορεί γιατί η πραγματική «αναδιάρθρωση» του χρέους δεν προκύπτει με επιμηκύνσεις και άλλα -δηλαδή την υπερχρέωση των μελλοντικών γενεών-αλλά με πραγματική ελάφρυνση δηλαδή διαγραφή όλου του μεγάλου μέρους -του κερδοσκοπικού τζόγου- που ακόμη και την ώρα της κρίσης συνεχίζεται από ιδιωτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια, από κράτη που βλέπουν την οικονομική τους κυριαρχία, τα πολιτικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα, τα πλεονάσματα τους σε βάρος των πολιτών, των κοινωνιών, των λαών, της ειρήνης, του πολιτισμού, της προόδου, των ανθρώπων.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Με ενότητα, μαζική συμμετοχή, αγώνα διαρκείας

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

στις απεργιακές συγκεντρώσεις

σε κάθε πόλη, σε κάθε νομό, σε όλη τη χώρα

στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση

Τετάρτη 18/9  και ώρα 11:30πμ, πλατεία Κλαυθμώνος

                                                                   


 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2013 09:15

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

6932473063

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                                               10 Σεπτεμβρίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε την οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, που καταργεί τη σταθερή δουλειά, μισθούς και συντάξεις, δικαιώματα και κατακτήσεις, που απαξιώνει και διαλύει τις δημόσιες δομές, ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες και εκποιεί δημόσια αγαθά και περιουσία, οδηγώντας την ελληνική κοινωνία σε εξαθλίωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε να εισηγηθεί στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους της πλαίσιο κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνει:

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου: Γενικές Συνελεύσεις με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων, εξειδίκευση, οριστικοποίηση και οργάνωση συγκεκριμένων δράσεων.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου: Οργάνωση δράσεων και παρεμβάσεων με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια και όπου είναι δυνατό σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους και φορείς της περιοχής.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου: πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, διοργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα κάθε Νομού, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συλλόγους της περιοχής.

Πέμπτη  19 Σεπτεμβρίου: δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, συλλογικές δράσεις στην περιοχή σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: εκτίμηση και αξιολόγηση των κινητοποιήσεων, αποστολή προτάσεων των συλλόγων προς την Ομοσπονδία για τους τρόπους συνέχισης του αγώνα.

                     Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα

                 ♦    Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων

                 ♦    Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

 

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

                                                                                                     Για το Δ.Σ.

                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                           ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                                                         ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο101102103104105106107108109110ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 104 από 122

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση