.
ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ Κ.Τ.Ε.Ο. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 04 Απρίλιος 2013 19:27

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνάδελφοι,

μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δ.Σ. και πιέσεις προς τα κόμματα όλων των παρατάξεων της Ομοσπονδίας μας, μπορέσαμε να κατατεθεί και να ψηφιστεί πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, τροπολογία στο σχέδιο Νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις» με την οποία ρυθμίστηκε το θέμα που είχε προκύψει στα Κ.Τ.Ε.Ο. με την πιστοποίηση.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα, μαζί με την αιτιολογική έκθεση, είναι η εξής:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τροπολογία–προσθήκη στο σ/ν: «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η πιστοποίηση των δημοσίων ΚΤΕΟ ISO 9001, σύμφωνα με τις ισχύουσες σήμερα διατάξεις (ν.4070/12), προβλέπεται εντός οκτώ μηνών από τη δημοσίευση σχετικής Υπουργικής απόφασης, η οποία τελικά δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1466/Β/03-05-12 (αριθμ.20794/2222/2012), μετά την παρέλευση του οποίου (04-01-2013) απαγορεύεται να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου.

Κατά τη διαδικασία προετοιμασίας των απαιτούμενων για την πιστοποίηση ενεργειών διαπιστώθηκαν και προέκυψαν αρκετά προβλήματα που δεν επέτρεψαν την πιστοποίηση όλων των δημοσιών ΚΤΕΟ

Επειδή τα βαριά και μεγάλα οχήματα, φορτηγά, Λεωφορεία, κλπ εξυπηρετούνται κυρίως από τα δημόσια  ΚΤΕΟ των περιφερειών και

Επειδή ενόψει της τουριστικής περιόδου αλλά και των σχολικών εκδρομών πρέπει να ελεγχθεί μεγάλος αριθμός οχημάτων και προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ προτείνεται η παρακάτω διάταξη ως  νέο άρθρο.

Τροπολογία-Προσθήκη

Στο σχέδιο νόμου: «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις» προστίθεται νέο άρθρο ως εξής:

 Άρθρο…

Η παράγραφος 11 του άρθρου 185 του ν.4070/12 αντικαθίσταται ως εξής: «Η παράγραφος 4 του άρθρου 37 του ν.2963/2001(Α΄ 268) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 παρ.2 του ν3897/2010 (Α 208) αντικαθίσταται ως εξής:

Τα δημόσια ΚΤΕΟ πιστοποιούνται κατά πρότυπο ISO 9001 από κατάλληλα διαπιστευμένο φορέα της Ελλάδας ή κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής  Ένωσης το αργότερο εντός 14 μηνών από την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων περί καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων ορθής λειτουργίας τους, της παραγράφου 3 του άρθρου 41 του παρόντος νόμου. Μετά την παρέλευση του ανωτέρου χρονικού διαστήματος τα Δημόσια ΚΤΕΟ απαγορεύεται να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου μέχρι τη πιστοποίηση τους».

Η παραπάνω τροπολογία είχε κατατεθεί από τους βουλευτές Βασίλη Κεγκέρογλου, Γιάννη Δριβελέγκα και Γιάννη Μανιάτη στις 6 Μαρτίου 2013 και ψηφίστηκε με μόνη αλλαγή το χρόνο εντός του οποίου πρέπει να γίνει η πιστοποίηση (αντί δηλαδή για 20 μήνες που προέβλεπε η τροπολογία των 3 βουλευτών, έγιναν 14 μήνες).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                      ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ       

 
ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ- ΕΠΕΙΓΟΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 30 Μάρτιος 2013 11:40

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Παρακαλούνται τα Δ.Σ. των Πρωτοβαθμίων Συλλόγων μας να μας αποστείλουν με e-mail ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) ή FAX (210 4619694) τους εκπροσώπους τους και τα πρακτικά των αρχαιρεσιών το αργότερο μέχρι τις 5 Απριλίου, ώστε να είναι δυνατή η προετοιμασία του 6ου συνεδρίου μας  που είναι προγραμματισμένο για τις 25 και 26 Απριλίου 2013 στην Αθήνα.

Επίσης είναι απαραίτητη η επικοινωνία των Δ.Σ. με τον ταμία της Ομοσπονδίας  Γ. Κυριακόπουλο   (τηλ. 6977264748   και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   ) μέχρι την ίδια ημερομηνία (5 Απριλίου) για την τακτοποίηση των οφειλών και την νομιμοποίηση των εκπροσώπων.

Με νεώτερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, θα σας γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες που αφορούν το συνέδριο.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                      ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ        

 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΣΤΙΣ 25 ΚΑΙ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2013 21:21

 

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Γενικό Συμβούλιο ,  κατά την τακτική του συνεδρίαση της 15ης  Φεβρουαρίου, αποφάσισε το  6ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας να διεξαχθεί στις 25 και 26 Απριλίου 2013 στην Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

  • Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός.
  • Προγραμματισμός δράσης.
  • Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου  της  Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. και Αντιπροσώπων για την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 Λεπτομέρειες για το συνέδριο, το χώρο και το  πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν από το Δ.Σ. σύντομα.

 

 

 

 

 
24ωρη Γενική Απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ.- Γ.Σ.Ε.Ε. Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2013 22:35
 

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ


Η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 20 Φεβρουαρίου 2013 και καλεί τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες να πρωτοστατήσουν για την καθολική  επιτυχία της.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της  25ης Ιανουαρίου, προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013, σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους Δημόσιους Υπαλλήλους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση και την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως την ίδια ημέρα στις 11:00π.μ., διαδηλώνοντας κατά της σκληρής και αδιέξοδης πολιτικής της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας, των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων, της διαρκούς συρρίκνωσης του Δημόσιου Τομέα και της υπονόμευσης του κράτους πρόνοιας που υλοποιούνται με την εφαρμογή ενός εξοντωτικού μνημονίου, που ακόμα και οι ίδιοι οι εμπνευστές του ομολογούν τώρα ότι ήταν λάθος!

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί κατά γράμμα μια καταστροφική πολιτική, καταφεύγοντας στον αυταρχισμό και την πολιτική καταστολής, ακόμα και των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. Έχει επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των συνδικάτων, των εργατικών αγώνων, της συλλογικής δράσης, την ακύρωση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.  Ο κυβερνητικός αυταρχισμός παραπέμπει σε άλλες εποχές και τραυματίζει την ίδια τη Δημοκρατία.

Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα ενωμένοι περισσότερο από ποτέ βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο προκειμένου να ανατρέψουν αυτή την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή πολιτική, η οποία οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους Δημόσιους Υπαλλήλους να αγωνιστούν για να σταματήσει:

•        Η πολιτική των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο Δημόσιο Τομέα, επισημαίνοντας ότι αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων δεν πρέπει αφενός να μετατραπεί σε μια νέα διαδικασία απαξίωσης των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και αφετέρου να αποτελέσει «άλλοθι» για την πραγματοποίηση χιλιάδων νέων απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, οι οποίες προβλέπονται στο μνημόνιο.

•       Η συνεχής υπονόμευση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Κοινωνικών Αγαθών. Η πολιτική της Τρόικας και της Κυβέρνησης οδηγεί σε δραματική συρρίκνωση τη Δημόσια Υγεία, υπονομεύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και κατεδαφίζει το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα.

•       Η δραματική μείωση των συντάξεων, η εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, που δρομολογείται μέσω νέων οδυνηρών παρεμβάσεων, οι οποίες σχεδιάζονται για την επόμενη διετία.

•      Η συνεχής αφαίμαξη των εισοδημάτων. Μετά τις μνημονιακές περικοπές που φθάνουν πλέον στο 50% στο Δημόσιο Τομέα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες πραγματικές μειώσεις εξαιτίας της νέας φορολογικής επιδρομής, αδυνατώντας να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση.

  Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες - μέλη της και τα Νομαρχιακά της Τμήματα ανά την επικράτεια, αλλά και σε συντονισμό με τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Ιδιωτικού Τομέα, θα συνεχίζει να καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, το επόμενο διάστημα, με στόχο τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στη Γενική Απεργιακή Κινητοποίηση και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν από τα κατά τόπους Νομαρχιακά Τμήματα και Εργατικά Κέντρα.

Στην Αθήνα η Απεργιακή Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 π.μ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 Προσυγκέντρωση Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. στις 10:30 μπροστά στο Μουσείο

  

 

 
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 14:15

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                                                                                                                                                                                    Αθήνα,  07-02-2012

   ΠΡΟΣ:

Πρωτοβάθμιους Συλλόγους -μέλη  της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε

                                                               

     Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,

     Ενόψει της πραγματοποίησης του τακτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας (η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του θα ανακοινωθεί σύντομα) παρακαλείσθε όπως  μας γνωρίσετε άμεσα  (με e-mail στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ), τους εκπροσώπους σας  οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο συνέδριο, καθώς και αν διεξήχθησαν αρχαιρεσίες στους Συλλόγους σας , τα αποτελέσματα αυτών και τυχόν τροποποιήσεις των καταστατικών σας.

     Όπως γνωρίζετε, η οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας μας είναι τραγική.  Προκειμένου να τακτοποιήσουμε τις οφειλές μας στην ΑΔΕΔΥ, αλλά και να  εξασφαλίσουμε τη λειτουργία μας, παρακαλείσθε όπως, άμεσα, καταβάλλετε τις εισφορές σας.

   

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                      ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΡΕΔΙΝΟΣ                                                                                                                             

 


 
« ΈναρξηΠροηγούμενο101102103104105106107108109110ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 108 από 122

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση