.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2012 16:48

 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2012 20:48

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: Προσυγκέντρωση 10:30 π.μ. στο Μουσείο

 

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

 

Στους τρείς μήνες μετά τις εκλογές διαλύθηκαν όλες οι αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν σε κάποιους εργαζόμενους, ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα τέλειωναν με τις εκλογές. Η πραγματικότητα όμως, είναι - σύμφωνα με τις διαρροές για το νέο πακέτο μέτρων της συγκυβέρνησης (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜ.ΑΡ) καθώς και μετά από τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού αλλά και κομμάτων πιστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι η Ελλάδα δεν είναι «μπαταχτσής» και θα μείνει συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές και την Ευρωπαϊκή Ένωση - ότι η επίθεση θα συνεχιστεί και θα μετατρέψει τη ζωή των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε Κόλαση.

 

Θέλουν για μια ακόμα φορά να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης τους στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Τα μέτρα ισοπεδώνουν το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Ζούμε ήδη την διάλυση της Δημόσιας Υγείας & Πρόνοιας (πληρώνουμε γιατρούς και φάρμακα). Είμαστε μπροστά στην κατάργηση και συγχώνευση μονάδων Υγείας.

 

Έρχεται το νέο ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια με παράλληλη μείωση αποδοχών και συντάξεων, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με το χτύπημα του σταθερού χρόνου εργασίας, με κατάργηση του οχτάωρου και δουλειά μέχρι 13 ώρες την ημέρα.

 

Παραπέρα μείωση των αποδοχών μας με κατάργηση 13ου & 14ου μισθού, ενώ την ίδια στιγμή τα χαράτσια και η φορομπηχτική πολιτική  δεν έχουν τελειωμό.

 

Στο όνομα της αξιολόγησης καταργούν τη μονιμότητα και μέσα από την εφεδρεία και την «συνταξιοδοτική ωρίμανση» στοχεύουν να απολύσουν 200.000 εργαζόμενους από το Δημόσιο μέχρι το 2015.

 

Ταυτόχρονα μέσα από τις καταργήσεις οργανισμών και συγχώνευσης οργανικών μονάδων, βάζουν από την πίσω πόρτα τους επιχειρηματίες με τα περιβόητα ΣΔΙΤ, με τις δουλεμπορικές ΜΚΟ και την απευθείας παραχώρηση χρυσοφόρων τομέων του Δημοσίου στους Ιδιώτες (πχ. αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, ΚΤΕΟ κλπ.) 

 

Αρωγός στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για την συντριβή των δικαιωμάτων είναι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες με εργαλείο τους τον Καλλικράτη που σήμερα τροποποιούν για να τον προσαρμόσουν σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση

 

Δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αυτές οι πολιτικές αν το συνδικαλιστικό κίνημα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων.

 

Σήμερα απαιτείται ένα κίνημα που θα αποκαλύψει τους αίτιους και τις αιτίες των προβλημάτων μας, θα οργανώσει τους εργαζόμενους, θα συγκροτήσει το δικό τους μέτωπο για να συγκρουστεί μ’ αυτή την πολιτική και να διεκδικήσει αιτήματα που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

 

Η απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτέμβρη πρέπει να γίνει αφετηρία για την ανασύνταξη του κινήματος

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

 

Καμιά εφεδρεία, καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης-Καμιά περικοπή στο εφάπαξ.

 

Με την επερχόμενη τροποποίηση του Καλλικράτη, την μείωση των οργανικών μονάδων κλπ. Να μην αφήσουμε να περάσουν ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών (π.χ. ΚΤΕΟ). Να σταματήσει η προώθηση των δουλεμπορικών εταιρειών – ΜΚΟ, που ελαστικοποιεί ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας.

 

Άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος σε όσους απασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες.

 

Να απαιτήσουμε την άμεση και πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό των κοινωνικών υπηρεσιών (π.χ. παιδικοί σταθμοί για να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς - κατάργηση των τροφείων.)

 

Κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών μέσα από δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες. Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας και ανταποδοτικών τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.

 

Μονομερής κατάργηση μνημονίων, δανειακών συμβάσεων, εφαρμοστικών νόμων

 

 


 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2012 14:00

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ,που πραγματοποιήθηκε στις 19-09-2012 διεξήχθη εποικοδομητική συζήτηση,αναλύθηκε η σημερινή κατάσταση και αποφασίσθηκαν τα εξής:

1. Συμμετοχή όλων των μελών της Ομοσπονδίας σε κάθε μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης (καταλήψεις- ψηφίσματα-διαδηλώσεις) , που θα οργανώσουν τα Δ..Σ. των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων πριν από τη ψήφιση των μέτρων λιτότητας, οι οποίες θα καταδικάζουν με απόλυτο τρόπο τα νέα άγρια μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων.

Καθολική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.ΔΥ στις 26-09-2012, γιατί τα μέτρα αυτά δε θα είναι τα τελευταία.

2. Συνάντηση με τον πρόεδρο και αντιπροσωπεία της ΕΝ.Π.Ε. με θέματα συζήτησης τις θέσεις της Ομοσπονδίας για :εφεδρεία-απολύσεις-αξιολόγηση προσωπικού-ιδιωτικοποιήσεις.

3. Χρόνος διεξαγωγής τακτικού συνεδρίου: ο Μάρτης του 2013.

4. Να συνταχθεί και να ανακοινωθεί πανελλαδικό πρόγραμμα συναντήσεων της Ομοσπονδίας με τα Δ.Σ. των Πρωτοβαθμίων Συλλόγων και διοργάνωση ανοιχτών συναντήσεων-συγκεντρώσεων και στις 13 έδρες των Περιφερειών.

5. Νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας περί τα τέλη Νοέμβρη με αρχές _Δεκέμβρη, συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου,καθώς και επικαιροποίηση των στοιχείων όλων των συμμετεχόντων Πρωτοβαθμίων Συλλόγων.

Το Δ.Σ.

 
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2012 13:50

     

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες να συμμετέχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν   η ΓΣΕΕ και  η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στη Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου)

Όλοι μαζί …μπορούμε

να σπάσουμε τα δεσμά των μνημονίων

και να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές

 

                                                                            

 

 

 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2012 10:29

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ----------

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αθήνα 05-09-2012


ΠΡΟΣ ΜΕΛΗ Δ.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι-συναδέλφισες,

Σε συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας μας, παρακαλείστε όπως παραβρεθείτε στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, στις 19-09-2012  και ώρα 11:00 στο κτίριο της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Πειραιά και Νήσων (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1 – Καμίνια) με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Τρέχουσες εξελίξεις-δράση της Ομοσπονδίας.
  • Καταγραφή των προβλημάτων και απολογισμός λειτουργίας της νέας διοικητικής δομής (Καλικράτης)
  • Έναρξη προσυνεδριακού διαλόγου
  • Ορισμός και ημερομηνία διεξαγωγής τακτικού συνεδρίου στις αρχές του 2013
  • Οικονομική και Διοικητική ενημέρωση

Σημ.: Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των εκτός Αττικής συναδέλφων, θα καλυφθούν από τους πρωτοβάθμιους συλλόγους τους.

                                               

                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

                                                                      ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο111112113114115116117118119120ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 111 από 120

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση