.
4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 11:33

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ   ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127  Γραφ.215-Τ.Κ.115 24 - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Η Ομοσπονδία καλύπτει τη 4ωρη στάση εργασίας που αποφάσισε για σήμερα από τις 11:30 μέχρι το τέλος του ωραρίου, η Γενική Συνέλευση των  υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και ζητά τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     Χρήστος Νταής                                     Αλκης Ζαβερδινός                                 

 


 
ΤΑ Κ.Τ.Ε.Ο. ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 06 Ιανουάριος 2013 21:30

 

 

 

 

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

      Αθήνα, 04/01/2013

Προς:

 • Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,Υποδομών ,Μεταφορών & Δικτύων     κ. Χατζηδάκη
 • Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Καλογιάννη

 

Κοινοποίηση:

 • Υπουργό Εσωτερικών
 • Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
 • Πρόεδρο ΕΝΠΕ κ. Σγουρό Ιωάννη
 • κ.κ Περιφερειάρχες της χώρας
 • Πολιτικά Κόμματα
 • ΑΔΕΔΥ
 • Σύλλογοι Περιφερειών

Κύριοι Υπουργοί,

Τα δημόσια ΚΤΕΟ της χώρας λειτουργούν όπως ξέρετε, προς όφελος των πολιτών, και μαζί με τον πρόσφατα εγκατεστημένο, σύγχρονο εξοπλισμό τους, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, είναι Δημόσια περιουσία. Οι υπηρεσίες  Κ.Τ.Ε.Ο. και η οργάνωση του περιοδικού τεχνικού ελέγχου όλων των μηχανοκίνητων οχημάτων αποτελούν αρμοδιότητα των περιφερειών της χώρας (σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010) και συμβάλουν στην οδική ασφάλεια και αντιρρύπανση.

 Με τις διατάξεις του Ν.4070/2012 είχε δοθεί χρονική προθεσμία οκτώ (8) μηνών από τη δημοσίευση  της  απόφασης του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και περί καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων ορθής λειτουργίας  προκειμένου να πιστοποιηθούν τα Δημόσια ΚΤΕΟ. Η απόφαση (αριθ. 2794/2222/2012)  δημοσιεύτηκε στις 03 Μαΐου 2012.

 1. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την ανωτέρω ημερομηνία 03/05/2012 μέχρι και τέλος του έτους οι αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειών της χώρας είχαν ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών τα απαραίτητα στοιχεία πληροφορικού συστήματος, διακρίβωση μηχανημάτων, λογισμικό συντήρησης κλπ,  προκειμένου να προχωρήσουν σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί η πιστοποίηση των υπηρεσιών ΚΤΕΟ της χώρας. Όμως, τα ζητηθέντα στοιχεία δεν δόθηκαν έγκαιρα.
 2. Το αρμόδιο υπουργείο κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή στις 14/12/2012 προκειμένου να τροποποιηθεί η διάταξη του άρθρου 185 του Ν.4070/2012 αλλάζοντας έτσι την τελευταία στιγμή τη θέση του για τον τρόπο πιστοποίησης και λειτουργίας των υπηρεσιών ΚΤΕΟ και αντί πιστοποίησης τους να απαιτείται διαπίστευση με χρονική προθεσμία ενός(1) έτους από την ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου. Η  τροπολογία όμως που θα έλυνε το πρόβλημα αποσύρθηκε  στις 18/12/2012 χωρίς αιτιολόγηση .
 3. Στις 28/12/2012 ο αρμόδιος υπουργός υπέγραψε την αριθμ. 5532/5732/2012 απόφαση τροποποίησης των όρων και προϋποθέσεων της ορθής λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ και πιο συγκεκριμένα στον εξοπλισμό των μηχανημάτων δίνοντας παράταση χρόνου μέχρι τις 30/6/2013. Η παράταση αυτή εδόθη και για τον εξοπλισμό των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.
 4. Στις 03/01/2013 εκδόθηκε εγκύκλιος του αναπληρωτή Γενικού Δ/ντη του αρμόδιου υπουργείου που επισημαίνει ότι μετά τις 4/1/2013 απαγορεύεται να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Έλεγχου, καταργώντας τη σχετική αρμοδιότητα των περιφερειών και αιφνιδιάζοντας έτσι τους πολίτες που είχαν προγραμματίσει τον τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την τροποποίηση της απόφασης περί ορθής λειτουργίας των ΚΤΕΟ που έγινε στις 28/12/2012 και το γεγονός ότι δεν είχαν δοθεί έγκαιρα τα ζητηθέντα στοιχειά στις περιφέρειες της χώρας.

    Κύριοι Υπουργοί,

            ΖΗΤΟΥΜΕ να ανακληθεί άμεσα η σχετική εγκύκλιος και να δοθεί λύση με την ψήφιση της τροπολογίας που αποσύρθηκε. Επισημαίνουμε ότι η απαγόρευση της διενέργειας του τεχνικού έλεγχου στις Δημόσιες Υπηρεσίες ΚΤΕΟ επιφέρει βλάβη του δημοσίου με την απώλεια δημοσίων εσόδων πολλών εκατομμυρίων ετησίως, σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα μας. Θέτει την οδική ασφάλεια σε κίνδυνο αφού οι πολίτες και φορείς του δημοσίου δεν μπορούν να προσκομίσουν τα οχήματά τους για τεχνικό έλεγχο,(κυρίως φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών και μεταφοράς επικινδύνων υλικών, λεωφορεία τουριστικά, αστικά, υπεραστικά, σχολικά και λοιπά οχήματα).

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                    Ο  Οργανωτικός Γραμματέας

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                                     ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012 08:22

                                                   

 
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2012 16:33

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Η Ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική  απεργία που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 19 Δεκεμβρίου 2012.

Η πολιτική του μνημονίου, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της «ακύρωσης» Κοινωνικών Αγαθών, που επιβάλλεται από την Τρόικα και το ΔΝΤ και εκτελείται κατά γράμμα από την πρόθυμη τρικομματική Κυβέρνηση, απαιτούν από όλους μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να τους σταματήσουμε.

Η συνέχεια του αγώνα είναι επιβεβλημένη.

Η  Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. καλεί επίσης τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, να συμμετέχουν δυναμικά στις δράσεις ανά Περιφέρεια που πραγματοποιεί η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                               ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                                 ΑΛΚΗΣ  ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2012 11:53

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

   Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η τρικομματική κυβέρνηση απειλούν, τρομοκρατούν και με αυταρχικό τρόπο προσπαθούν να   διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες.

    Με άκρως επιθετικές πρακτικές ,που θυμίζουν άλλες εποχές, προχώρησαν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα εντάξει στο «πρόγραμμα κινητικότητας» το σύνολο των Ι.Δ.Α.Χ., των καθοριζόμενων από το σχετικό νόμο κλάδων και ειδικοτήτων, εφόσον οι υπηρεσίες δεν αποστείλουν τις διαπιστωτικές πράξεις και καταστάσεις εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

   Επιδιώκουν έτσι να σπάσουν το μέτωπο των εργαζομένων κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας(απολύσεων). Θέλουν πάση θυσία να θέσουν υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα-απόλυση μέσα στο 2012 και να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο το νέο έτος .

  Συνάδελφοι-ισσες, η εξέλιξη αυτή, απαιτεί να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, να αντισταθούμε στην ανθρωποφάγο πολιτική των απολύσεων, που αφήνει πίσω της κοινωνικά ερείπια.

  Αγωνιζόμαστε για  να μη βρεθεί κανείς εργαζόμενος στο δρόμο. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την άρση του μέτρου της διαθεσιμότητας. Στις Περιφέρειες δεν περισσεύει κανείς.  Δε θα επιτρέψουμε να διαλυθούν οι υπηρεσίες των Περιφερειών.  Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στη μόνιμη εργασία.

  Συμμετέχουμε στη Γενική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το 2ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ


Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί.


Κανένας συνάδελφος να μη συνεργήσει σε απόλυση συναδέλφου.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                               ΑΛΚΗΣ  ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

 

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο111112113114115116117118119120ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 115 από 128

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση