.
ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 24 Νοέμβριος 2010 16:58

Μας δόθηκαν επιτέλους χθες το μεσημέρι από το Γραφείο του υφυπουργού κ.Ντόλιου οι τελικοί Οργανισμοί των 13 Περιφερειών, όπως ακριβώς στάλθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία.

Ήδη τους αποστείλαμε στους Συλλόγους-μέλη μας και στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου. Αν κάποιος Σύλλογος δεν τους έχει πάρει, ας μας τους ζητήσει στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Θεωρούμε σκόπιμο να ζητήσουμε από τους συναδέλφους των Διοικητικών Συμβουλίων κάθε Νομαρχίας σε συνεργασία με τους συναδέλφους των Δ.Σ. των υπολοίπων Νομαρχιών κάθε Περιφέρειας, να επαληθεύσουν τους αριθμούς των θέσεων που προβλέπονται ανά κατηγορία και κλάδο. Συμπεριλαμβάνονται, δηλαδή, όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν σήμερα και δεν προβλέπεται η μετάταξή τους;

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2010 10:02

Στις 30 Σεπτεμβρίου  το Δ.Σ. της ΟΣΥΝΑΕ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ.Ντόλιο για το θέμα των σχεδίων Προτύπων Οργανισμών.

Του τονίσαμε τα προβλήματα που προκύπτουν για τους εργαζόμενους αλλά και για τους πολίτες από τα σχέδια που μας έδωσαν και του ζητήσαμε άλλη μια φορά,να κάνουν δεκτές τις προτάσεις μας.

Ο κ.Υφυπουργός δεσμεύτηκε στα εξής:

 • Να αναφέρεται στους Οργανισμούς ο αριθμός των υπαλλήλων ανά κλάδο και ειδικότητα (όχι όμως ανά Διεύθυνση, αλλά συνολικά). Ο αριθμός αυτός θα είναι λίγο μεγαλύτερος απ΄αυτόν που θα προκύψει αν στους σήμερα υπηρετούντες, προσθέσουμε αυτούς που θα μεταταχτούν από τις σημερινές Περιφέρειες στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και αφαιρέσουμε αυτούς που θα μεταχθούν υποχρεωτικά από τις σημερινές Ν.Α. στους Δήμους.
 • Να μην μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος από την πόλη που υπηρετεί σήμερα.
 • Αρμοδιότητες που δεν αναφέρονται ρητά στους Πρότυπους Οργανισμούς, θα εξακολουθήσουν να ασκούνται από τις Π.Α. με απόφαση του Περιφερειάρχη, όπως είχαμε ζητήσει και μεις.
 • Να αναφέρονται στους Οργανισμούς όλες οι ειδικότητες που υπάρχουν σήμερα στους Οργανισμούς των Ν.Α. και δεν συμπεριελήφθησαν στα σχέδια που μας έδωσαν
 • Να γίνεται η επιλογή των Διευθυντών και των Γενικών Διευθυντών από Π.Ε ή Τ.Ε. όπως προβλέπει και ο Καλλικράτης και όχι από περιορισμένο αριθμό ειδικοτήτων όπως έλεγε το αρχικό σχέδιο.
 • Θα ληφθεί μέριμνα για την χωρίς διακοπή καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων από 1-1-2011.
 • Θα συμπεριληφθούν αρμοδιότητες ταμειακής διαχείρισης καθώς και τμήματα ή γραφεία Πληροφορικής σε κάθε Π.Ε.
 • Θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις μας για αυτοτελή τμήματα Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού ανά Π.Ε. καθώς και άλλες επιμέρους προτάσεις που κάναμε για τις ιδιαιτερότητες ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

Συνάδελφοι,

Περιμένουμε να δούμε αν συμπεριληφθούν τουλάχιστον αυτές οι δεσμεύσεις στα σχέδια που θα σταλούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα σχέδια αυτά δεσμεύτηκε ότι θα μας τα δώσουν  και μόλις τα πάρουμε, θα σας τα στείλουμε αμέσως.

 

 

 

 

 
ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2010 12:11

Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ     ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ.Κηφισίας 125-127 Γραφ.215

Τ.Κ.115 24-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

ΤΗΛ: 2106926730  FAX: 2106926709

ΠΡΟΣ:

 1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
 2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
 3. ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Στις 17-09-2010 αργά το απόγευμα μας παραδόθηκαν σε έντυπη μορφή οι Οργανισμοί Λειτουργίας των δεκατριών Περιφερειών της χώρας και στη συνέχεια  και σε ηλεκτρονική μορφή.

Με την ψήφιση του σχεδίου «Καλλικράτης» η χώρα απέκτησε πλέον νέα διοικητική δομή, γεγονός που έχει άμεση επίπτωση στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και των εργαζόμενων στον Α΄ και Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εμείς και πριν την ψήφιση του σχεδίου  «Καλλικράτης» είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας ,για τη νέα αυτή διοικητική δομή, αλλά αυτές δεν  ελήφθησαν υπόψη. Αντιμετωπίζουμε όμως τη σημερινή πραγματικότητα,  όπου οι ριζικές μεταβολές στην οργάνωση του κράτους και την αυτοδιοίκηση σημαίνουν και μεγάλες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, οι οποίοι όπως γνωρίζετε αποτελούν, περίπου το 20% του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα.

Οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να αντιμετωπισθούν και να αποτυπωθούν στους Οργανισμούς Λειτουργίας με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται το σημερινό εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων, να αξιοποιείται η εμπειρία τους και τα προσόντα τους και να μη διαταράσσεται η προσωπική και οικογενειακή ζωή τους.

Αυτό το οποίο μένει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη είναι το βασικό ζητούμενο από τους Οργανισμούς Λειτουργίας  των Περιφερειών:

1. Δεν διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας και όλες οι ειδικότητες ανά κλάδο και κατηγορία των υπαλλήλων που υπηρετούν σήμερα στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, διότι δεν υπάρχουν αποτυπωμένες ούτε οι ειδικότητες ανά διεύθυνση, ούτε ο αριθμός των εργαζομένων, όπως εξάλλου από τον Ν.3852/10.

2. Δεν μπορεί σε πρότυπους Οργανισμούς να περιορίζεται η κινητικότητα των υπαλλήλων και των κλάδων και να αγνοούνται ψηφισμένοι νόμοι, αφού καταστρατηγείται ακόμα και αυτός  ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας , διότι αποκλείονται αποκλείονται από κάθε υπηρεσιακή εξέλιξη κατηγορίες και κλάδοι υπαλλήλων (π.χ. Τ.Ε. κατηγορία).

3. Επειδή υπάρχει μεγάλος αριθμός αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται  στον Α΄ βαθμό, από τις Ν.Α. και στον Β΄ βαθμό από τις σημερινές Περιφέρειες και τα Υπουργεία και μια μεταρρύθμιση αυτού του είδους απαιτεί σοβαρή πρόβλεψη και οργάνωση, προτείνεται μεταβατικό χρονικό διάστημα, ικανό να αποτυπώσει πλήρως την κατάσταση που θα δημιουργηθεί ως προς την δομή των υπηρεσιών. Συγκεκριμένα προτείνουμε για να είναι ευχερέστερη η προσαρμογή των πρότυπων οργανισμών στις νέες πραγματικές συνθήκες και ανάγκες, η προβλεπόμενη στο άρθρο 241 του ν 3852/10, πλειοψηφία των 2/3 των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ( για την δυνατότητα τροποποίησης ), να μετατραπεί σε απλή πλειοψηφία, τουλάχιστον για την πρώτη εφαρμογή.

4. Δεν αποτυπώνονται οι αριθμοί και οι θέσεις του μόνιμου και με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου προσωπικού, χωρικής αρμοδιότητας κάθε Περιφέρειας και Περιφερειακής Ενότητας, όπως υπηρετούν μέχρι σήμερα, ανά Γενική Διεύθυνση, Διεύθυνση, Τμήμα , Γραφείο και Αυτοτελές Γραφείο, καθώς και οι έδρες των Δ/νσεων και των Αυτοτελών Τμημάτων και Γραφείων.

5. Πρέπει μέσω των Οργανισμών Λειτουργίας  των Περιφερειών να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα της Διοίκησης προς όφελος του πολίτη.  Οι Υπηρεσίες των Περιφερειών να είναι ποιοτικές προς τους πολίτες, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας και να κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των πολιτών και των εργαζομένων σε αυτές. Καθώς καταργούνται τμήματα και γραφεία σε πρώην επαρχεία(Γραφεία Γεωργικής Ανάπτυξης Επαρχεία Ορεστιάδος και λοιπών Επαρχιών).

6. Στην ενότητα μεταβατικές διατάξεις των νέων οργανισμών, προτείνουμε ορισμένα μέτρα απαραίτητα για την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς. Εάν δεν είναι εφικτό να συμπεριληφθούν στους οργανισμούς και απαιτείται διάταξη νόμου, θεωρούμε απαραίτητες τις ενέργειες σας προς την κατεύθυνση αυτή.

7. Με τους νέους Οργανισμούς να μην υπάρξουν υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζομένων μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων.

8. Από την ανάγνωση και των 13 Οργανισμών προκύπτει  ότι σε ορισμένες Δ/νσεις υπάρχει αρμοδιότητα σε τμήματα που χωροταξιακά ανήκουν σε διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες από αυτή που ανήκουν οι Δ/νσεις.

Επίσης, ενώ δεν υφίσταται πρόβλεψη υπηρεσιακής ιεραρχίας, τίθεται θέμα πολιτικής ιεραρχίας, επειδή σύμφωνα με το Ν.3852/10 των υπηρεσιών των Π.Ε. προΐσταται ο ίδιος Αντιπεριφερειάρχης.

 

Για να μη δημιουργηθούν αξεπέραστα προβλήματα στη εφαρμογή του θεσμού, αλλά και να μην υπάρξουν διαλυτικές αντιπαραθέσεις και συσπειρώσεις συνδικαλιστικές,  η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι οι παραπάνω άξονες πρέπει να αποτυπώνονται στους Οργανισμούς  Λειτουργίας  των Περιφερειών, διότι θα συμβάλλουν στην ομαλή μετάβαση στο νέο θεσμό.

 

Σας καταθέτουμε τα προτεινόμενα σχέδια που μας παραδόθηκαν με  τις επισημάνσεις  που έχουμε εντοπίσει, με τη δυνατότητα βελτίωσης, όπου απαιτείται στην  πορεία.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                          ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ

 

 

 

 
ΕΠΕΙΓΟΝ:ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 20 Σεπτέμβριος 2010 21:42

 

Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή το απόγευμα γύρω στις 5:00 κληθήκαμε και μας δόθηκαν τα σχέδια των Πρότυπων Περιφερειακών Οργανισμών μόνο σε έντυπη μορφή, και μάλιστα μόνο ένα αντίτυπο, ενώ μας γνωστοποιήθηκε ότι περιμένουν τις παρατηρήσεις μας μέχρι την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου!!!.

Στη παράκλησή μας να μας δοθούν και σε ηλεκτρονική μορφή και να τα αποστείλουμε αμέσως σε όλους τους συλλόγους για να έχουμε όσο γίνεται νωρίτερα τις απόψεις τους, μας ειπώθηκε ότι έχουν την εντολή να μας δοθούν μόνο σε έντυπη μορφή.

Διαμαρτυρηθήκαμε στο Γενικό Γραμματέα και στον Διευθυντή του Υφυπουργού κ.Ντόλια και τους είπαμε πως δεν είναι δυνατό, την εποχή της διαβούλευσης και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το ίδιο το Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να μας υποχρεώνει να βγάζουμε χιλιάδες φωτοτυπίες και μέσα στο Σαββατοκύριακο να στέλνουμε με  courier στους συλλόγους τα σχέδια (αυτό τελικά κάναμε) και να ζητάμε απ΄αυτούς να ενημερώσουν τους συναδέλφους, να  τους μελετήσουν, να  τους συζητήσουν και να μας στείλουν τις απόψεις τους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μας είπαν ότι θα δουν το θέμα και σήμερα, Δευτέρα, θα μας έστελναν τους Οργανισμούς με e-mail . Πράγματι σήμερα στις 10:00 το πρωί περίπου μας στάλθηκαν και με e-mail.

Επειδή τα σχέδια των Οργανισμών είναι πολυσέλιδα και η ανάρτησή τους δύσκολη (θα γίνει πάντως προσπάθεια), προσπαθήσαμε να τα στείλουμε με e-mail σε όσους συλλόγους ή συναδέλφους είχαμε ή μπορέσαμε να βρούμε τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.

Οποιοσδήποτε συνάδελφος δεν πήρε τον Οργανισμό και τον θέλει, ας μας δώσει το e-mail του και θα του τον στείλουμε.

Ο πρόεδρος με επιστολή του στον Υφυπουργό κ. Ντόλια ζήτησε να μας δοθεί περισσότερος χρόνος -τουλάχιστον μια βδομάδα ακόμη- για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τις παρατηρήσεις των συλλόγων και των συναδέλφων και να τις στείλουμε στο Υπουργείο.

Συνάδελφοι,

περιμένουμε να μας στείλετε σύντομα και γραπτά τις παρατηρήσεις σας.

 

 
ΑΔΕΔΥ-Ομιλία στη ΔΕΘ του μέλους της Ε.Ε. Η.Δόλγυρα PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2010 17:18

 

 

 

Ομιλία του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

 

Ηλία Δόλγυρα

 

 

Θεσσαλονίκη 11-9-2010

 

 

Εργαζόμενες Εργαζόμενοι

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Θεσσαλονικείς που μας φιλοξενείτε στη πόλη σας

Είμαστε πάλι εδώ

Πολλοί ήλπιζαν ότι θα τελείωναν με μας

Πολλοί πίστευαν ότι η καθημερινή λάσπη στον ανεμιστήρα θα έπιανε, θα κόλλαγε.

Ήλπιζαν, περίμεναν να μας βρουν καθισμένους στους καναπέδες μας. Να παρακολουθούμε τους τηλεαστέρες

να σχολιάζουν τις αδιέξοδες τρικυμίες στο ποτήρι τους.

Έτσι πιστεύουν ότι θα σκεπάσουν τις πομπές των αφεντικών τους

Τους απαντάμε: δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, ούτε σ' εσάς ούτε στα αφεντικά σας.

Δεν θα «κάτσουμε φρόνιμα», δεν θα αποδεχτούμε την υποβάθμιση του μισθού μας, της ζωής μας,

της αξιοπρέπειάς μας. Δεν θα δεχτούμε άλλες προσβολές από τους κηφήνες του δημόσιου βίου,

από όλους αυτούς που πληρώνονται αδρά από κρατικές επιχορηγήσεις για να εξευτελίζουν καθημερινά

τους δημοσίους υπαλλήλους των 1000-1300 ευρώ!

 

Καλό είναι το πάρουν όλοι απόφαση

Κυρίως αυτοί που σήμερα είναι στο απυρόβλητο, αυτοί που δημιούργησαν την κρίση.

Αυτοί που ρήμαξαν την χώρα

Αυτοί που ζητάνε και νέα μέτρα

Αυτοί που ζητάνε να τους παραδώσουμε κάθε τι δημόσιο

Με το πρόσχημα του «ελεύθερου ανταγωνισμού» να παραδώσουμε την υγεία, την παιδεία,

την ασφάλεια, τον πολιτισμό, στην κόλαση των πολυεθνικών, πέρα και πάνω από κάθε έννοια κοινωνίας,

ανάγκης, αλληλεγγύης.

Αυτοί που έχουν το θράσος να μιλάνε για «υπερτροφικό» δημόσιο.

Αλήθεια δεν είναι τελικά 1εκ. οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως με στόμφο μας διαβεβαιώνατε;

Και τώρα, τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους;

Πώς θα καλύψετε το ψέμα, ότι με τις περικοπές των μισθών αυτού του φανταστικού αριθμού υπαλλήλων,

θα μειώνατε το έλλειμμα στον προϋπολογισμό;

Είναι ή δεν είναι σ' όλους γνωστό ότι το ποσοστό των Δημοσίων Δαπανών που αντιστοιχεί σε μισθούς και

συντάξεις των Δ.Υ. 10 χρόνια τώρα δεν ξεπερνάει το 9.3% του ΑΕΠ,

ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις της ΕΕ των 15 ανέρχονται στο 10%  του ΑΕΠ;

Καιρό τώρα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης στον κόσμο της εργασίας αλλά και ειδικώς στον εναπομείναντα δημόσιο πλούτο,

Μας μιλούν για «σπάταλο» και «αντιπαραγωγικό δημόσιο» γιατί θέλουν να ξεπουλήσουν τον δημόσιο πλούτο, την ενέργεια,

τις μεταφορές, την Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Μιλούν για «λιγότερο κράτος» γιατί θέλουν να υποβαθμίσουν τα δημόσια σχολεία, τα δημόσια νοσοκομεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες

των δήμων, τους δημόσιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για να αφήσουν κάθε ασυδοσία στις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο.

 

Κύριοι της κυβέρνησης -αλλά και αρκετοί άρχοντες της αυτοδιοίκησης σας ρωτάμε.

;Άραγε Δημόσια διοίκηση απόλυτης φτώχειας αλλά και με καταρρακωμένο ηθικό μπορεί να είναι χρήσιμη για τον τόπο;

Με την πολυδιαφημιζόμενη «μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα» χωρίς προετοιμασία, χωρίς μεταβατική περίοδο,

και το κυριότερο ερήμην των εργαζομένων και με την απειλή των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Οδηγείτε τη χώρα σε διοικητικό Χάος. Σας έχουμε προειδοποιήσει.

Δημόσια σας επισημαίνουμε ότι η ευθύνη θα είναι απόλυτα δική σας, όχι αυτών που καθημερινά πυροβολείτε και λασπώνετε.

Για μια ακόμη φορά σας προειδοποιούμε: δεν εξουσιάζετε υπηκόους αλλά διοικείτε κατά το Σύνταγμα και τους νόμους ελεύθερους πολίτες.

Ελεύθερους πολίτες που δεν ανέχονται την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους.

 

Οι εργαζόμενοι όπως και κάθε νοήμων άνθρωπος στη χώρα αυτή  αναρωτιόμαστε.

Αλήθεια δεν ήταν γνωστό ότι θα υπάρξει έλλειμμα και αύξηση του δημόσιου χρέους όταν το καλοκαίρι του 2009 ο τότε πρωθυπουργός

και η Κυβέρνησή του μας προέτρεπαν να αγοράσουμε ακριβά Τζιπ, προκειμένου να ενισχύσουμε την γερμανική βιομηχανία,

να βοηθήσουμε την κερδοφορία των αφεντικών της Ευρωζώνης;

Αλήθεια, κύριε σημερινέ Πρωθυπουργέ, δεν γνωρίζετε πώς δημιουργήθηκε το τάχατες έλλειμμα  του ελληνικού προϋπολογισμού;

Δεν γνωρίζετε, ούτε εσείς ούτε οι μαθητευόμενοι μάγοι του Λόντον Σκούλ και του Χάρβαρντ ότι επιδοτήσαμε με την κατάργηση των

τελών μεταβίβασης και των τελών εισαγωγής την γερμανική βιομηχανία και τις εισαγωγές;

Το υπενθυμίσατε όπως οφείλατε σ΄ όλους αυτούς, που μας έχουν βάλει στη γωνία και διαδίδουν ότι για το έλλειμμα της χώρας

φταίει το μεγάλο δημόσιο και το φτηνό ρεύμα;

 

Υπενθυμίσατε όπως οφείλατε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκά κ. Πρωθυπουργέ;

Κι αν είναι έτσι, γιατί χρειάζεται να ξοδεύει η χώρα μας περισσότερο από 4% του ΑΕΠ για να αγοράζει υποβρύχια που γέρνουν;

Δεν έχει καμιά ευθύνη για συμμετοχή στις υποχρεώσεις η ηγεσία του 4ου, οικονομικού πλέον, Ράιχ;

Οφείλεται, επιβάλλεται, έχετε καθήκον να πείτε και κάνα όχι.

Να βάλετε τις ανάγκες της χώρας πάνω από τις απαιτήσεις των δανειστών και των διεθνών κερδοσκόπων.

 

Πιστεύαμε - εφησυχάσαμε ότι η περίοδος των αντιβασιλέων του Όθωνα ήταν ένας μακρινός εφιάλτης στα βιβλία της ιστορίας.

Δυστυχώς νέοι Άρμανσνμπερκ, Μάουερ και Άμπελ εμφυτεύονται καθημερινά στη βάση και στη κορυφή της εξουσίας

από την Τρόικα και τους υπαλλήλους της. Ίσως είναι η περίοδος που περισσότερο από κάθε άλλη φορά, χρειάζεται να

χρησιμοποιήσετε Έλληνες και όχι φιλέλληνες ή ελληνομαθείς στη διακυβέρνηση της χώρας.

H Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι. Δεν είμαστε υποτελείς, μπήκαμε με την θέλησή μας προσβλέποντας σε μια καλύτερη ζωή.

Δεν σκοπεύαμε να υποθηκεύσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, υποτασσόμενοι στην οικονομική δικτατορία του 4ου Ράϊχ.

 

Χωρίς να κάνουμε τους μάγους  σας λέμε ότι σήμερα, με την «ελληνική», αύριο με την «ισπανική», «πορτογαλική» ή κάποια άλλη κρίση,

το διακύβευμα είναι η ίδια η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης και  το κοινό νόμισμά της.

Και δεν χρειάζεται κανείς να είναι μάγος για να καταλάβει ότι η πολιτική σας οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που λέει ότι επιδιώκει.

Αποδεικνύεται καθημερινά: Αν συνεχιστεί η ίδια οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη, η Γερμανία θα πλουτίζει και οι χώρες του Νότου

θα βουλιάζουν στη χρεοκοπία και οι λαοί στη φτώχεια και τη δυστυχία.

 

Περικόψατε τους μισθούς, καταργήσατε τις συντάξεις, αυξήσατε τον ΦΠΑ, και τώρα διαπιστώνετε ότι τα έσοδα του κράτους μειώνονται.

Δεν το ξέρατε Ότι θα μειωθεί η κατανάλωση; θα μειωθούν τα έσοδα;

Με τους εργαζόμενους στα όρια της φτώχειας και την ανεργία ανεξέλεγκτη, θα πρέπει να μας πείτε:

τι ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει;

Ποιος θα αγοράσει;

Ποιος θα αυξήσει την παραγωγή;

Ποιος θα ανοίξει θέσεις εργασίας;

Το ξέρουν όλοι πια ότι αυτή η πολιτική οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του χρέους και του ελλείμματος,

σε ένα σπιράλ που απειλεί να πνίξει τη χώρα.

Δεν ακούσατε τον Στρίγκλιτς να το λέει;

Δεν το διαβάσατε στον Σπίγκελ;

Κύριοι της κυβέρνησης,

Αν περιμένατε με αυτή την πολιτική να πετύχετε έσοδα, είστε αφελείς.

Αν ξέρατε ότι δεν θα έχετε έσοδα, παρόλα αυτά την εφαρμόσατε, τότε είστε επικίνδυνοι!

 

Μας λέτε τακτικά ότι όποιος «διαφωνεί με το μνημόνιο να βρει 110 δις».

Εμείς που διαφωνούμε με το Μνημόνιο, σας απαντάμε:

Να τα πάρετε άμεσα απ΄ αυτούς που καταλήστευσαν με τα Ολυμπιακά έργα 29 δις από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Απ' αυτούς που προμήθευσαν τη χώρα με τανκς, με πλοία και αεροπλάνα σε 3πλασιες τιμές.

Απ αυτούς που αχρήστευσαν τον σιδηρόδρομο φτιάχνοντας γραμμές με πλάτος 1 μέτρο αντί για 1,20.

Από τα καρτέλ που έχουν κάνει την Ελλάδα να είναι η πιο ακριβή χώρα στα βασικά αγαθά.

Απ΄ αυτούς που λυμαίνονται χρόνια τώρα τα δημόσια έργα, που βγάζουν εκατομμύρια από τις προμήθειες και τις κρατικές επιδοτήσεις.

Άραγε, πώς είναι τόσο δύσκολο να εισπραχθούν οι φόροι από το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές, είναι όμως τόσο απλό

να χαρατσώνονται ξανά και ξανά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι;

 

Για άλλη μια φορά σας λέμε: Δεν υπάρχει «έξοδος από την κρίση» μακριά από τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχει «σωτηρία της χώρας» έξω από την ευημερία του λαού και των εργαζόμενων.

Δεν θα ακολουθήσουμε το αδιέξοδο της κυβέρνησης, θα παλέψουμε για να χαράξουμε μονοπάτια, δρόμους, λεωφόρους για την

πραγματική ανάπτυξη και πρόοδο του ελληνικού λαού, για μια χώρα όπως την ονειρευτήκαμε και όπως μας αξίζει.

Ο αγώνας μας θα είναι καθημερινός θα είναι συνεχής

Ούτε βήμα πίσω

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο121122123124125126127ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 124 από 127

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση