.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΦΕΚ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 09:01
Συνάδελφοι.
δημοσιεύτηκαν χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι νέοι Οργανισμοί όλων των Περιφερειών.Μπορείτε να τους κατεβάσετε από τη διεύθυνση: 
http://www.et.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=166&Itemid=103&lang=el  (κάνοντας αναζήτηση με κριτήριο την ημερομηνία 27/12/2010).
Περιμένουμε να να μας ενημερώσετε για τα προβλήματα που προκύπτουν στις Περιφέρειές σας. 
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Δεκέμβριος 2010 08:10

 

Στις 29-11-2010 και στις 30-11-2010,  πραγματοποιήθηκαν οι συνεδριάσεις  του Δ.Σ. και του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, με τρία βασικά θέματα:

 1. Οργανισμοί και λειτουργία των Περιφερειών
 2. Τροποποίηση καταστατικού
 3. Οικονομικά της Ομοσπονδίας μας

 Οργανισμοί:    

Διαπιστώθηκε ομόφωνα ότι ελάχιστες  είναι οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας οι οποίες  έγιναν δεκτές.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλά προβλήματα και ζητήματα ανοιχτά, που πρέπει να λυθούν άμεσα, έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση από τη μια δομή διοίκησης στην άλλη.

Αποφασίστηκε:

1.Άμεση καταγραφή όλων των ζητημάτων που έχουν προκύψει  με τους Οργανισμούς, και προώθησή τους, ώστε να καταστεί δυνατή η επίλυσή τους, μέσα από νέους Οργανισμούς που θα ζητήσουμε να ψηφιστούν άμεσα ( με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 που απαιτεί ο Νόμος),ώστε να μην ισχύσουν αυτοί του Υπουργείου που δεν μας καλύπτουν και που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν.

 2.Συνάντηση με τον Υφυπουργό και δέσμευσή του για τα εξής:

α. Εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας όσων σήμερα υπηρετούν στις    Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας.

β. Άμεση επίλυση του προβλήματος με την μισθοδοσία μας, προβλήματος που από τον Μάιο έχουμε θέσει κατ΄επανάληψη και που δυστυχώς-παρά την ρητή διαβεβαίωση του Υφυπουργού- ακόμη δεν έχει λυθεί.

γ. Να μην προχωρήσουν οι υποχρεωτικές μετατάξεις στους δήμους τώρα, αλλά να διαπιστωθούν στη Περιφέρεια και - αν χρειαστεί- να μεταταχτούν με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Νόμο για τους υπόλοιπους την επόμενη διετία.

 Τροποποίηση Καταστατικού:   

Αποφασίστηκε  να πραγματοποιηθεί καταστατικό συνέδριο, μέσα στο Μάρτιο του 2011

Κατατέθηκαν προς συζήτηση διαφορετικές προτάσεις και αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί  5μελής   επιτροπή  που θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μια ενιαία πρόταση προς το Γενικό Συμβούλιο και να είναι σε θέση να δώσει οδηγίες προς τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, οι οποίοι επίσης πρέπει να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους τον επόμενο χρόνο.

  Οικονομικά:

Η οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας μας είναι δύσκολη. Ενημερώθηκε σχετικά, το Γενικό .Συμβούλιο.

     Παρακαλούνται, οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι να καταβάλλουν τις εισφορές τους από το δεύτερο εξάμηνο του 2009 μέχρι τέλους του 2010, διότι δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και κατά συνέπεια να διεκδικήσουμε την επίλυση των προβλημάτων μας.

    Το χρέος της Ομοσπονδίας μας προς την ΑΔΕΔΥ ανέρχεται ήδη  στο ύψος των 37.000€.

Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην απεργία της 15ης Δεκεμβρίου που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με ταυτόχρονη ανάδειξη και προβολή των οξυμμένων προβλημάτων μας.

  

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                          ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ

 
ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 24 Νοέμβριος 2010 16:58

Μας δόθηκαν επιτέλους χθες το μεσημέρι από το Γραφείο του υφυπουργού κ.Ντόλιου οι τελικοί Οργανισμοί των 13 Περιφερειών, όπως ακριβώς στάλθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία.

Ήδη τους αποστείλαμε στους Συλλόγους-μέλη μας και στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου. Αν κάποιος Σύλλογος δεν τους έχει πάρει, ας μας τους ζητήσει στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Θεωρούμε σκόπιμο να ζητήσουμε από τους συναδέλφους των Διοικητικών Συμβουλίων κάθε Νομαρχίας σε συνεργασία με τους συναδέλφους των Δ.Σ. των υπολοίπων Νομαρχιών κάθε Περιφέρειας, να επαληθεύσουν τους αριθμούς των θέσεων που προβλέπονται ανά κατηγορία και κλάδο. Συμπεριλαμβάνονται, δηλαδή, όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν σήμερα και δεν προβλέπεται η μετάταξή τους;

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2010 10:02

Στις 30 Σεπτεμβρίου  το Δ.Σ. της ΟΣΥΝΑΕ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ.Ντόλιο για το θέμα των σχεδίων Προτύπων Οργανισμών.

Του τονίσαμε τα προβλήματα που προκύπτουν για τους εργαζόμενους αλλά και για τους πολίτες από τα σχέδια που μας έδωσαν και του ζητήσαμε άλλη μια φορά,να κάνουν δεκτές τις προτάσεις μας.

Ο κ.Υφυπουργός δεσμεύτηκε στα εξής:

 • Να αναφέρεται στους Οργανισμούς ο αριθμός των υπαλλήλων ανά κλάδο και ειδικότητα (όχι όμως ανά Διεύθυνση, αλλά συνολικά). Ο αριθμός αυτός θα είναι λίγο μεγαλύτερος απ΄αυτόν που θα προκύψει αν στους σήμερα υπηρετούντες, προσθέσουμε αυτούς που θα μεταταχτούν από τις σημερινές Περιφέρειες στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και αφαιρέσουμε αυτούς που θα μεταχθούν υποχρεωτικά από τις σημερινές Ν.Α. στους Δήμους.
 • Να μην μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος από την πόλη που υπηρετεί σήμερα.
 • Αρμοδιότητες που δεν αναφέρονται ρητά στους Πρότυπους Οργανισμούς, θα εξακολουθήσουν να ασκούνται από τις Π.Α. με απόφαση του Περιφερειάρχη, όπως είχαμε ζητήσει και μεις.
 • Να αναφέρονται στους Οργανισμούς όλες οι ειδικότητες που υπάρχουν σήμερα στους Οργανισμούς των Ν.Α. και δεν συμπεριελήφθησαν στα σχέδια που μας έδωσαν
 • Να γίνεται η επιλογή των Διευθυντών και των Γενικών Διευθυντών από Π.Ε ή Τ.Ε. όπως προβλέπει και ο Καλλικράτης και όχι από περιορισμένο αριθμό ειδικοτήτων όπως έλεγε το αρχικό σχέδιο.
 • Θα ληφθεί μέριμνα για την χωρίς διακοπή καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων από 1-1-2011.
 • Θα συμπεριληφθούν αρμοδιότητες ταμειακής διαχείρισης καθώς και τμήματα ή γραφεία Πληροφορικής σε κάθε Π.Ε.
 • Θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις μας για αυτοτελή τμήματα Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού ανά Π.Ε. καθώς και άλλες επιμέρους προτάσεις που κάναμε για τις ιδιαιτερότητες ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

Συνάδελφοι,

Περιμένουμε να δούμε αν συμπεριληφθούν τουλάχιστον αυτές οι δεσμεύσεις στα σχέδια που θα σταλούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα σχέδια αυτά δεσμεύτηκε ότι θα μας τα δώσουν  και μόλις τα πάρουμε, θα σας τα στείλουμε αμέσως.

 

 

 

 

 
ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2010 12:11

Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ     ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ.Κηφισίας 125-127 Γραφ.215

Τ.Κ.115 24-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

ΤΗΛ: 2106926730  FAX: 2106926709

ΠΡΟΣ:

 1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
 2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
 3. ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Στις 17-09-2010 αργά το απόγευμα μας παραδόθηκαν σε έντυπη μορφή οι Οργανισμοί Λειτουργίας των δεκατριών Περιφερειών της χώρας και στη συνέχεια  και σε ηλεκτρονική μορφή.

Με την ψήφιση του σχεδίου «Καλλικράτης» η χώρα απέκτησε πλέον νέα διοικητική δομή, γεγονός που έχει άμεση επίπτωση στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και των εργαζόμενων στον Α΄ και Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εμείς και πριν την ψήφιση του σχεδίου  «Καλλικράτης» είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας ,για τη νέα αυτή διοικητική δομή, αλλά αυτές δεν  ελήφθησαν υπόψη. Αντιμετωπίζουμε όμως τη σημερινή πραγματικότητα,  όπου οι ριζικές μεταβολές στην οργάνωση του κράτους και την αυτοδιοίκηση σημαίνουν και μεγάλες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, οι οποίοι όπως γνωρίζετε αποτελούν, περίπου το 20% του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα.

Οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να αντιμετωπισθούν και να αποτυπωθούν στους Οργανισμούς Λειτουργίας με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται το σημερινό εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων, να αξιοποιείται η εμπειρία τους και τα προσόντα τους και να μη διαταράσσεται η προσωπική και οικογενειακή ζωή τους.

Αυτό το οποίο μένει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη είναι το βασικό ζητούμενο από τους Οργανισμούς Λειτουργίας  των Περιφερειών:

1. Δεν διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας και όλες οι ειδικότητες ανά κλάδο και κατηγορία των υπαλλήλων που υπηρετούν σήμερα στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, διότι δεν υπάρχουν αποτυπωμένες ούτε οι ειδικότητες ανά διεύθυνση, ούτε ο αριθμός των εργαζομένων, όπως εξάλλου από τον Ν.3852/10.

2. Δεν μπορεί σε πρότυπους Οργανισμούς να περιορίζεται η κινητικότητα των υπαλλήλων και των κλάδων και να αγνοούνται ψηφισμένοι νόμοι, αφού καταστρατηγείται ακόμα και αυτός  ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας , διότι αποκλείονται αποκλείονται από κάθε υπηρεσιακή εξέλιξη κατηγορίες και κλάδοι υπαλλήλων (π.χ. Τ.Ε. κατηγορία).

3. Επειδή υπάρχει μεγάλος αριθμός αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται  στον Α΄ βαθμό, από τις Ν.Α. και στον Β΄ βαθμό από τις σημερινές Περιφέρειες και τα Υπουργεία και μια μεταρρύθμιση αυτού του είδους απαιτεί σοβαρή πρόβλεψη και οργάνωση, προτείνεται μεταβατικό χρονικό διάστημα, ικανό να αποτυπώσει πλήρως την κατάσταση που θα δημιουργηθεί ως προς την δομή των υπηρεσιών. Συγκεκριμένα προτείνουμε για να είναι ευχερέστερη η προσαρμογή των πρότυπων οργανισμών στις νέες πραγματικές συνθήκες και ανάγκες, η προβλεπόμενη στο άρθρο 241 του ν 3852/10, πλειοψηφία των 2/3 των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ( για την δυνατότητα τροποποίησης ), να μετατραπεί σε απλή πλειοψηφία, τουλάχιστον για την πρώτη εφαρμογή.

4. Δεν αποτυπώνονται οι αριθμοί και οι θέσεις του μόνιμου και με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου προσωπικού, χωρικής αρμοδιότητας κάθε Περιφέρειας και Περιφερειακής Ενότητας, όπως υπηρετούν μέχρι σήμερα, ανά Γενική Διεύθυνση, Διεύθυνση, Τμήμα , Γραφείο και Αυτοτελές Γραφείο, καθώς και οι έδρες των Δ/νσεων και των Αυτοτελών Τμημάτων και Γραφείων.

5. Πρέπει μέσω των Οργανισμών Λειτουργίας  των Περιφερειών να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα της Διοίκησης προς όφελος του πολίτη.  Οι Υπηρεσίες των Περιφερειών να είναι ποιοτικές προς τους πολίτες, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας και να κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των πολιτών και των εργαζομένων σε αυτές. Καθώς καταργούνται τμήματα και γραφεία σε πρώην επαρχεία(Γραφεία Γεωργικής Ανάπτυξης Επαρχεία Ορεστιάδος και λοιπών Επαρχιών).

6. Στην ενότητα μεταβατικές διατάξεις των νέων οργανισμών, προτείνουμε ορισμένα μέτρα απαραίτητα για την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς. Εάν δεν είναι εφικτό να συμπεριληφθούν στους οργανισμούς και απαιτείται διάταξη νόμου, θεωρούμε απαραίτητες τις ενέργειες σας προς την κατεύθυνση αυτή.

7. Με τους νέους Οργανισμούς να μην υπάρξουν υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζομένων μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων.

8. Από την ανάγνωση και των 13 Οργανισμών προκύπτει  ότι σε ορισμένες Δ/νσεις υπάρχει αρμοδιότητα σε τμήματα που χωροταξιακά ανήκουν σε διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες από αυτή που ανήκουν οι Δ/νσεις.

Επίσης, ενώ δεν υφίσταται πρόβλεψη υπηρεσιακής ιεραρχίας, τίθεται θέμα πολιτικής ιεραρχίας, επειδή σύμφωνα με το Ν.3852/10 των υπηρεσιών των Π.Ε. προΐσταται ο ίδιος Αντιπεριφερειάρχης.

 

Για να μη δημιουργηθούν αξεπέραστα προβλήματα στη εφαρμογή του θεσμού, αλλά και να μην υπάρξουν διαλυτικές αντιπαραθέσεις και συσπειρώσεις συνδικαλιστικές,  η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι οι παραπάνω άξονες πρέπει να αποτυπώνονται στους Οργανισμούς  Λειτουργίας  των Περιφερειών, διότι θα συμβάλλουν στην ομαλή μετάβαση στο νέο θεσμό.

 

Σας καταθέτουμε τα προτεινόμενα σχέδια που μας παραδόθηκαν με  τις επισημάνσεις  που έχουμε εντοπίσει, με τη δυνατότητα βελτίωσης, όπου απαιτείται στην  πορεία.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                          ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ

 

 

 

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο121122123124125126127128129ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 125 από 129

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση