.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ Κ.Τ.Ε.Ο. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2012 17:56

 

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το  Δ.Σ. της Ομοσπονδίας , συναντήθηκε χθες βράδυ με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Βορίδη  για το θέμα που προέκυψε από δηλώσεις του για τα Κ.Τ.Ε.Ο.

Ο Υπουργός μας ξεκαθάρισε ότι οι δηλώσεις του για κατάργηση είναι προσωπικές του απόψεις και δεν δεσμεύουν την Κυβέρνηση, ενώ η όποια απόφαση, θα παρθεί μετά τις εκλογές και δεσμεύτηκε ότι δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν.

Του αναπτύξαμε τις θέσεις μας:

 • Ότι με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα έσοδα από τα Κ.Τ.Ε.Ο. είναι υπερδιπλάσια από τα λειτουργικά τους έξοδα και την μισθοδοσία των υπαλλήλων.
 • Ότι το 2011 αγοράστηκε σύγχρονος εξοπλισμός για τα Δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο. από το Υπουργείο Μεταφορών ύψους  € 4.000.000.
 • Ότι τα Κ.Τ.Ε.Ο. είναι υπηρεσίες των αιρετών Περιφερειών και θα πρέπει να έχουν λόγο οι Περιφέρειες και το  εποπτεύον Υπουργείο Εσωτερικών, για οποιαδήποτε μεταβολή σ΄αυτά.
 • Ότι στα Κ.Τ.Ε.Ο. εκτός των ελέγχων στα οχήματα, γίνονται ειδικοί έλεγχοι για την υγραεριοκίνηση,  για την ασφαλή  μεταφορά  των καυσίμων και των  ευπαθών προϊόντων, κ.ά.
 • Ότι αν δεν ήσαν τα δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο., οι πολίτες θα αναγκάζονταν πιθανόν να πληρώνουν για τις ίδιες υπηρεσίες στα ιδιωτικά πολλαπλάσια παράβολα – σε μια εποχή που περικόπτονται τα εισοδήματα και τα ευρώ δεν περισσεύουν.
 • Ότι τέλος στα Κ.Τ.Ε.Ο. εργάζονται πάνω από 400 εξειδικευμένοι υπάλληλοι που δε μπορεί να βρεθούν στους δρόμους, ανάλογα με τις προσωπικές απόψεις κάποιου Υπουργού.

Τέλος ζητήσαμε από τον Υπουργό να δοθεί διετής παράταση για να διαπιστευθούν τα δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο. αφού το  Υπουργείο Μεταφορών, παρά το σχετικό Νόμο του 2010, δεν έχει προχωρήσει στον καθορισμό των προϋποθέσεων για να διαπιστευθούν.

Ο Υπουργός είπε ότι τον προβλημάτισαν οι  θέσεις μας και επανέλαβε ότι δεν θα προχωρήσει τώρα σε καμιά ενέργεια και δεν θα μας αιφνιδιάσει.

 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2012 13:31

 

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε. 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

 

                                                                                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 ΠΡΟΣ: Μέλη Δ.Σ.

Αγγούρη  Σταύρο                   Αλευρομύτη Κων/νο

Ανδρεαδέλλη Γιάννη             Αργυροπούλου Ρούλα
Βαζούρα Δημήτρη                 Γιάννου Δημήτρης 
Ζαβερδινό  Άλκη                    Zιμπίδη Γεώργιο
Κυριακόπουλο Γεώργιο         Μωυσίδου Μαρία
Πανουτσάκου Βέτα               Τζαφέρη Γιώργο

       Αγαπητοί συνάδελφοι,

       Παρακαλείστε όπως παρευρεθείτε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 20-02-2012 και ώρα 11.00 μ. μ. , στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Αττικής, που στεγάζεται  στο κτίριο 1 της  Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κεντρικού Τομέα:  Μεσογείων 156- Χολαργός (στάση μετρό: Εθνική Άμυνα :έξοδος προς Υπουργείο Μεταφορών) , με  θέματα, ημερήσιας διάταξης: 

 • Τρέχουσες εξελίξεις-δράση της Ομοσπονδίας μας.
 • Αναγγελία κατάργησης των δημοσίων Κ.Τ.Ε.Ο.                                                                                      

                                                 

Σημ.:Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής - των συναδέλφων εκτός Αττικής- θα καλυφθούν από τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους τους.                                                        

 

                                                        Ο πρόεδρος του Δ.Σ.

                                                            Χρήστος Νταής  

 
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΤΕΟ; PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2012 22:37

  Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                                                

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10-02-2012

 

       Με έκπληξη παρατηρούμε δημοσιεύματα εφημερίδων που ανακοινώνουν το κλείσιμο των δημοσίων ΚΤΕΟ.

        Αν το περιεχόμενο τους είναι ακριβές, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Βορίδη, ότι τα δημόσια ΚΤΕΟ είναι καταρχήν περιουσία του ελληνικού λαού, με έσοδα που κατατίθενται κατευθείαν στον κρατικό προϋπολογισμό, με κέρδη.

    Όφειλε να γνωρίζει, ως Υπουργός , ότι ουδεμία αρμοδιότητα έχει στα δημόσια ΚΤΕΟ.

   Εποπτεύονται και διευθύνονται από τις δεκατρείς (13) Περιφέρειες της χώρας και κατά προέκταση από το αρμόδιο για την εποπτεία των ΟΤΑ Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

   Κατά συνέπεια, ούτε αρμοδιότητα έχει, ούτε αληθή ήταν τα αναφερόμενά του, όταν συνέκρινε τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ με τα δημόσια.

   Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν τί εξυπηρετείται με την συγκεκριμένη παρέμβαση, όπως γνωρίζουμε και εμείς.

   Κύριε Υπουργέ,, έπρεπε να γνωρίζετε, ότι τα δημόσια ΚΤΕΟ της χώρας έχουν αποδώσει στον κρατικό προϋπολογισμό την τελευταία πενταετία πάνω από  500.000.000 €.

   Έπρεπε να γνωρίζετε επίσης, ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας, προμήθευσαν το 2011 με σύγχρονο εξοπλισμό όλα τα δημόσια ΚΤΕΟ, με τον οποίο λειτουργούν σήμερα. Είναι λοιπόν, αναληθές, ότι ο εξοπλισμός τους είναι απαρχαιωμένος. Θα έπρεπε όμως κ. Υπουργέ, να μας πείτε ποια είναι  η σκοπιμότητα της μη έκδοσης από τις εποπτευόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου σας, της απόφασης για τις επιπλέον λεπτομερείς προδιαγραφές, προκειμένου τα δημόσια ΚΤΕΟ να είχαν διαπιστευθεί.

   Κύριε Υπουργέ, επαναλαμβάνουμε, ότι τα δημόσια ΚΤΕΟ είναι περιουσία του ελληνικού λαού, και πρέπει να την διαφυλάττετε, όπως επίσης οφείλετε να ελέγξετε εάν εισπράττεται το ποσό του 10% από τις εισπράξεις των ειδικών τελών από τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

    Σας δηλώνουμε, ως εργαζόμενοι, ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τον δημόσιο χαρακτήρα των ΚΤΕΟ, πεπεισμένοι ότι συμβάλλουμε στην διασφάλιση της οδικής ασφάλειας και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και το ότι  αποτρέπουμε να είναι η οδική ασφάλεια αποκλειστικό εμπόρευμα στα χέρια του ασύδοτου ανταγωνισμού.

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                           ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ

 

 
ΔΙΩΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2012 11:24

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ              

Λ. Κηφισίας 125-127   Τ.Κ.  115 24 – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

e-mail: osyape@otenet.gr

 

Να ανακληθεί αμέσως κάθε δίωξη κατά των εργαζομένων της  Π. Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Τη στιγμή που συγκυβέρνηση και τρόικα σαρώνουν ότι απέμεινε όρθιο στη κοινωνία και δίνουν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους παίζοντας με την αντοχή και την εξαθλίωσή τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας έστειλε στα δικαστήρια δεκαπέντε (15) εργαζόμενους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, γιατί απέργησαν στις 7 Φεβρουαρίου ύστερα από απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Ομοσπονδίας μας.

 • Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της Ευρυτανίας που δικάζονται στις 10 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, επειδή έκαναν το αυτονόητο και απαιτούμε την απαλλαγή τους.
 • Αποτελεί υποχρέωση των εργαζομένων να αγωνίζονται για το δίκαιο και τα δικαιώματά τους. Δεν μπορεί να αποτελούν αδίκημα και να ποινικοποιούνται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ιδιαίτερα σήμερα  που ο Ελληνικός λαός βιώνει μαύρες μέρες και πρωτόγνωρη εξαθλίωση, που ο εργαζόμενος βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται συνεχώς και τα δικαιώματά του να συρρικνώνονται.
 • Καλούμε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας να ανακαλέσει αμέσως την δίωξη.
 • Καλούμε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους.

Κηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί  της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου μέχρι τη λήξη του ωραρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και καλούμε τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στο δικαστήριο.

 

                                             Για το Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                              ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ

 

 
ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΑΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011 14:19

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών καταβάλλεται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού  κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015. (Φ.Ε.Κ. 262/16-12-2011, άρθρο 5,παρ.2,α).

Στη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία, χθες το απόγευμα, 20 Δεκεμβρίου, με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ.κ. Γιαννίτση και Κουκουλόπουλο, τέθηκαν  και συζητήθηκαν τα παρακάτω αιτήματά μας:

 • Εφεδρεία:  δηλώσαμε την αντίθεσή μας στο μέτρο και την πρόβλεψη πως, αν συνεχιστεί, θα δημιουργήσει πέρα από τα προβλήματα στους εργαζόμενους και πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
 • Πλεονάζον προσωπικό: δεν υπάρχει στις Περιφέρειες πλεονάζον προσωπικό, ενώ με τους Οργανισμούς που ισχύουν από 1-1-2011,  η μείωση των Οργανικών μονάδων ανήλθε μέχρι και στο 80% σε μερικές περιπτώσεις.
 • Μετακινήσεις από Π.Ε. σε Π.Ε. : Θα πρέπει να σταματήσουν οι μετακινήσεις (μεταθέσεις), που γίνονται πολλές φορές άσκοπα και χωρίς κριτήρια.
 • Οργανισμοί: οι Οργανισμοί των Περιφερειών είναι μη λειτουργικοί και πρέπει να αλλάξουν και ζητήθηκε από τους Υπουργούς να δοθεί κατεύθυνση από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις αλλαγές, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των εργαζομένων. 
 • Εργαζόμενοι αορίστου χρόνου: ζητήσαμε να μας εξηγηθεί, αν υπάρχει πρόβλημα ιδιαίτερο με τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου.

Οι Υπουργοί σημείωσαν τα αιτήματά μας , αλλά δεν δεσμεύτηκαν σε τίποτα, ενώ για τους αορίστου χρόνου μας δήλωσαν ότι δεν πρέπει να  έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα και δεν νομίζουν ότι υπάρχει τέτοια σκέψη.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                                                     ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο131132133134135136137138ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 131 από 138

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση