.
ΟΣΥΑΠΕ
Δελτίο Τύπου Υπουργού Μεταφορών: Ποιος «δουλεύει» ποιον; PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 08 Ιανουάριος 2019 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα 8 /1/2019

Αριθμ. Πρωτ.:10

Δελτίο Τύπου Υπουργού Μεταφορών

Ποιος «δουλεύει» ποιον;

 

Στο ίδιο έργο και πάλι θεατές…

Με χθεσινό του Δελτίο Τύπου ο υπουργός Μεταφορών & Υποδομών ενημέρωσε ότι «απεστάλη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, με σκοπό την προώθηση για εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών για την κατάθεση στη Βουλή, το νομοσχέδιο “Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις”. Πέραν των ρυθμίσεων για τις εξετάσεις, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για την αναδρομική καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριακής απασχόλησης των εξεταστών και παράταση της ισχύος αυτής για μεταβατική περίοδο που ισχύει από τη δημοσίευση του νέου Νόμου.»

Μόνο που αυτά μας γα ξαναείπανε, μήνες τώρα!!!

Από τον Οκτώβρη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών με το υπ’ αριθ. 82184/7853/24-10-2018 ανακοίνωνε «ότι, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών µε τίτλο «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις» βρίσκεται για επεξεργασία στη Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕ.Ν.Ε)», δηλαδή συμπληρώνουμε εμείς στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Και ρωτάμε ποιος δουλεύει ποιον; Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;

Η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός και οι συν αυτώ έχουν επιλέξει να αφήσουν απλήρωτους τους εξεταστές των υποψηφίων οδηγών, ότι έχουν επιλέξει να ταλαιπωρούν χιλιάδες πολίτες, που περιμένουν να δώσουν πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση ή την επέκταση διπλώματος οδήγησης, ότι έχουν επιλέξει να «χτυπήσουν» τους εκπαιδευτές οδήγησης και ιδιαίτερα τους αυτοαπασχολούμενους.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Μεταφορών & Υποδομών έχουν επιλέξει να ψηφίζουν τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους γενικότερα σε μια νύχτα, ενώ μια ρύθμιση για να πληρωθούν οι συνάδελφοι δεν την φέρνουν εδώ και 8 μήνες, το δε περιβόητο νέο σύστημα εξετάσεων εδώ και 3 χρόνια το φέρνουν!!! 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 26 Απρίλιος 2010 12:00

Ο.  Σ.  Υ.  Ν.  Α.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

4ο Συνέδριο

22-23-24 Μάρτη 2010-04-27 - Αθήνα

 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Κι αυτή η διοικητική μεταρρύθμιση θα φέρει νέα δεινά στο λαό και στους εργαζόμενους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, που έγινε επί της αρχής του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», διαπιστώνουμε ότι:

Α)

Μέχρι σήμερα στο όνομα της περιφερειακής ανάπτυξης και αποκέντρωσης, προωθήθηκαν μια σειρά μέτρα, που αφορούν στην διάρθρωση και λειτουργία τμημάτων του κρατικού μηχανισμού, όπως οι αναγκαστικές συνενώσεις με το σχέδιο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», η εκχώρηση νέων αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η θεσμοθέτηση της «Περιφέρειας» ως βασικού ενδιάμεσου κρίκου και τώρα, με το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», που επιδιώκει την παραπέρα συνένωση Περιφερειών,  Νομαρχιών και Δήμων. Η ζωή, όμως, που είναι αδιάψευστος κριτής των πάντων, έδειξε ότι τα μέτρα αυτά, όχι μόνο δεν αναίρεσαν, αλλά αντίθετα όξυναν την ανισόμετρη ανάπτυξη ανάμεσα σε περιοχές και της ίδιας της περιφέρειας, αλλά και ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραπέρα ερήμωση της υπαίθρου. Όχι μόνο λοιπόν δε βελτίωσαν τη θέση και την ποιότητα της ζωής των εργαζομένων και του λαού συνολικότερα αλλά και την υποβάθμισαν ακόμα περισσότερο. Αντίθετα διευκόλυναν και διόγκωσαν την παρέμβαση του κεφαλαίου, που μέσω ΣΔΙΤ και άλλων εργαλείων του άνοιγαν ένα νέο πεδίο μεγάλης κερδοφορίας.

 

 

Β)

Εμείς οι εργαζόμενοι στη Ν.Α. δεν υπερασπιζόμαστε σε καμιά περίπτωση τη διατήρηση της υπάρχουσας διοικητικής δομής της χώρας και δεν είμαστε αντίθετοι σε μια αλλαγή του διοικητικού χάρτη εφόσον οι σύγχρονες ανάγκες το απαιτούν. Όμως βασικό και αποκλειστικό κριτήριο μιας διοικητικής αλλαγής για μας είναι η εξυπηρέτηση πάνω απ' όλα των συμφερόντων των εργαζομένων και από την άποψη αυτή τοποθετούμαστε.

Συνεπώς, κάθε διοικητική αλλαγή στο όνομα της ανάπτυξης, πρέπει να απαντάει στο ερώτημα:

«Ανάπτυξη από ποιόν και για ποιόν;»

Είναι καθαρό λοιπόν ότι η ανάπτυξη προς όφελος του λαού και των εργαζομένων, δεν είναι θέμα διοικητικής δομής αλλά διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης και βούλησης. Κι απ' αυτή τη σκοπιά και την οπτική γωνία, θεωρούμε ότι το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» που προωθεί η κυβέρνηση, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα παραπάνω, και τούτο γιατί:

 

 

1)

Προσπαθεί μέσα από νέα και μεγαλύτερα διοικητικά κέντρα να διευκολύνει τη δραστηριότητα μονοπωλιακών ομίλων, γύρω από τα όποια έργα θα γίνονται. Ήδη, το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει, είναι τα ΣΔΙΤ, οι παραχωρήσεις κ.α.. Αυτό που απομένει είναι οι μεγάλες πληθυσμιακές μονάδες, που σημαίνουν μεγαλύτερες επενδύσεις, μεγαλύτερες αγορές.

2)

Θέλει να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες. Γι' αυτό μιλάει για λειτουργική και οικονομική αυτοδυναμία της Αυτοδιοίκησης, που δεν πρέπει - κατά την άποψή της - να ζητά κονδύλια από το κράτος. Πρέπει η ίδια να βρίσκει πόρους φορολογώντας διπλά και τριπλά το λαό, ή μέσω της εκποίησης δημόσιας περιουσίας

3)

Επιδιώκει να μεταφέρει αρμοδιότητες στα νέα σχήματα της Αυτοδιοίκησης, που προκειμένου να τις υλοποιήσει θα επιβαρύνει το λαό, στη βάση της ανταποδοτικότητας.

4)

Προωθεί τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της Υγείας και της Πρόνοιας, μεταφέροντας αρμοδιότητες γι' αυτά τα ζητήματα από το κράτος στην Αυτοδιοίκηση, κι αυτή με τη σειρά της, προκειμένου να βρει πόρους, να στρέφεται στο λαό, με αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία και οι Υπηρεσίες Υγείας, να φυτοζωούν, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα να τις ανταγωνίζεται επιτυχώς.

5)

Προωθεί, επίσης, τη διάσπαση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, που, με τη δήθεν αποκέντρωσή της, θα ιδιωτικοποιηθεί, θα κατηγοριοποιηθεί και θα παραδοθεί στις υπηρεσίες των επιχειρηματικών ομίλων.

6)

Επιδιώκεται μέσα από τη λειτουργία των νέων σχημάτων της Αυτοδιοίκησης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να επεκταθεί η εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, η παραπέρα ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας των εργαζομένων με τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης και τις ιδιωτικές συμφωνίες κ.α.

7)

Πιο συγκεκριμένα για μας τους εργαζόμενους στη Ν.Α. το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» σημαίνει νέα εργασιακή περιπλάνηση, νέες υποχρεωτικές μετατάξεις, αβέβαιο εργασιακό μέλλον, μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές μας σχέσεις, χτύπημα της μονιμότητας, νέα λιτότητα,  παραπέρα υποβάθμιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση, όχι στη βάση του ποιος Δήμος θα συνενωθεί με ποιον, όπως προαλείφεται να γίνει ο γνωστός αποπροσανατολιστικός καυγάς, αλλά της πολιτικής της στόχευσης. Κάθε απόπειρα να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» με τον προσχηματικό «κοινωνικό διάλογο» και τη διαβούλευση, θα μας βρει στους δρόμους του ΑΓΩΝΑ. Για μας, η προώθηση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» θα αποτελέσει ακόμα ένα «CASUS BELLI», γιατί θα μας τσακίσει τριπλά και σαν εργαζόμενους και σαν φορολογούμενους και σαν αποδέκτες κοινωνικών υπηρεσιών.

Γι' αυτό καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα κι επαγρύπνηση, όλους τους συναδέλφους των Ν.Α. γιατί στο πετσί μας πρώτα θα δοκιμαστεί η γνωστή συνταγή «καταργούμενης της οργανικής θέσης απολύεσαι»...

Πριν λοιπόν είναι πολύ αργά, με τα λάβαρα του ΑΓΩΝΑ,

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

  • ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
  • ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ
  • ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚΗ ΚΙ ΕΜΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
  • ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΛΕΜΕ ΝΑΙ:

  • ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  • ΣΕ 1400 ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ
  • ΣΕ ΕΝΙΑΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ - ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ - ΜΕ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ
  • ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
  • ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΔΙΤ

 

Μιχάλης Κυνδιλίδης

Πρόεδρος Γ.Σ.

 


 


 
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Ε.Σ.Υ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 08 Ιανουάριος 2019 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 8 /1/2019

Αριθμ. Πρωτ.:9

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Ε.Σ.Υ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

 

Πάμπολλα είναι τα ζητήματα, που ήρθαν στην επιφάνεια με την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου Βερναρδάκη (ν.4369/2016), όχι μόνο για την περιβόητη αξιολόγηση, αλλά και για τις προβλέψεις για επιλογή σε θέσεις ευθύνης.

Εκτός από την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, τις φωτογραφικές διαδικασίες, τις διαδικασίες με σημαδεμένα χαρτιά, συνεχώς προκύπτουν και νέα απαράδεκτα στοιχεία.

Τέτοιο στοιχείο αποτελεί και ο αποκλεισμός Γιατρών Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ., που υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας, από τις θέσεις των Γενικών Δ/ντών, που προκηρύχθηκαν και μάλιστα από θέσεις σε Γενικές Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών!!!

Η αιτιολογία, που αναφέρει το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π), ότι οι Γιατροί Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ. δεν υπάγονται στο βαθμολογικό καθεστώς του Υπαλληλικού Κώδικα μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί, μιας και μαζί με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης οφείλουν να εξετάζουν και να εισηγούνται νομοθετικές ρυθμίσεις, που να προσεγγίζουν ουσιαστικά όλες τις σχετικές διαδικασίες.

Ζητάμε να ανακληθούν οι αποφάσεις αποκλεισμού και να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις  ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο διαφορετικής, άνισης μεταχείρισης των Γιατρών Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ., κανένα περιθώριο αυθαίρετου αποκλεισμού τους από θέσεις ευθύνης.

 

Πίνακας Αποδεκτών

1. Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

2. Υπουργείο Εσωτερικών

3. Υπουργείο Υγείας

4. ΕΝΠΕ

5. Περιφερειάρχες της χώρας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. Αριθ. 3-ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Ιούλιος 2010 16:58
 
ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. Αρι.2-ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Ιούλιος 2010 17:09
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 10 από 101

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση