.
ΟΣΥΑΠΕ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2016 10:39

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα, 14/1/2016                                                        

Αριθμ. Πρωτ. 1

                                                                ΠΡΟΣ : Μέλη Διοικητικού

                                                                              Συμβουλίου

                                                                ΚΟΙΝ   : Μέλη Γενικού Συμβουλίου                                                              

          Συνάδελφοι,

          Έχοντας μπροστά μας το μέγιστο πρόβλημα της κατάρρευσης της κοινωνικής ασφάλισης με τις σχετικές εξελίξεις που όλοι γνωρίζετε, και προκειμένου να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το διεκδικητικό μας πλαίσιο, σας καλώ σε συνεδρίαση την Πέμπτη 21-1-2016 και ώρα 11.00 π.μ. , στα γραφεία της Ομοσπονδίας, οδός Συγγρού 80 – 88, 7ος όροφος,  για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε επί των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης :

·       Ενημέρωση επί του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό

·       Διεκδικητικό και οργανωτικό πλαίσιο – προγραμματισμός δράσης

·       Οικονομικά Ομοσπονδίας

 

        Πέραν της ημερήσιας διάταξης, δύναται να συζητηθεί οποιοδήποτε άλλο επείγον θέμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΚΗΣ  ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

 

 
Συμμετοχή στα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2016 07:58

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

Αθήνα, 11/1/2016

Αριθμ. Πρωτ. 30

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

          Η κυβέρνηση δια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αποφάσισε την 4η Ιανουαρίου, έπειτα από τη γενικευμένη πίεση του αιτήματός μας για καταβολή της μισθοδοσίας μας απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό (και όχι από τον προϋπολογισμό των Περιφερειών μέσω των Κ.Α.Π.), μεταξύ άλλων τα παρακάτω :

«Σε Ο.Τ.Α. β΄ βαθμού εγγράφεται ΚΑΕ εξόδου, 3227 «Απόδοση στις Περιφέρειες, μέρους του ποσοστού […] του Φόρου Εισοδήματος και του Φ.Π.Α. , για την καταβολή των δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους.»

          Η συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης, δεν αποτελεί παρά μια νομικίστικη μεθόδευση με σκοπό την παραπλάνηση των εργαζομένων. Άλλωστε, ο Καλλικράτης ορίζει στο άρθρο 260, επακριβώς ότι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι, αποτελούνται ούτως ή άλλως από ποσοστό του Φόρου Εισοδήματος και του Φ.Π.Α. Επομένως, γίνεται αντιληπτό σε όλους ότι η δεδομένη απόφαση της 4/1/2016 είναι επιβεβαίωση της εμμονής της κυβέρνησης στην αρχική της θέση.

          Καταγγέλλουμε την πολιτική της Κυβέρνησης που στρέφεται ολομέτωπα σε βάρος των εργαζομένων. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ.

Η μισθοδοσία μας γίνεται αντικείμενο δημοσιονομικής προσαρμογής στα χέρια «θεσμών», οι Περιφέρειες λειτουργούν με μειωμένα τα ταμειακά διαθέσιμα και μειωμένο προσωπικό.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το συντελούμενο έγκλημα του ασφαλιστικού, που πλήττει οριζόντια όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στη χώρα.

 Με άλλα λόγια, οι διεκδικήσεις μας είναι επιτακτικές όσο ποτέ.

          Οργανώνουμε και υλοποιούμε κάθε στοχευμένη δράση στην κατεύθυνση των αιτημάτων μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μέσα από Γενικές Συνελεύσεις άμεσα σε κάθε σύλλογο, για την ενημέρωση των μελών μας και τη λήψη αποφάσεων. Παρεμβαίνουμε και μπλοκάρουμε  Περιφερειακά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα, απέχουμε από επιτροπές εργασίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ.

          Συσπειρωνόμαστε και διεκδικούμε σε κάθε επίπεδο και με κάθε μέσο τη δικαίωση των αιτημάτων μας. Θα παλέψουμε για την εγγύηση της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό και για τη διασφάλιση της δημόσιας υπαλληλικής ιδιότητάς μας. Δεν θα αφήσουμε να κατεδαφιστεί η κοινωνική ασφάλιση.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΛΑΪΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ Η ΑΔΕΔΥ.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                                       ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2015 23:16

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

 

     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ

           ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα, 16/12/2015                                                        

Αριθμ. Πρωτ. 29

                                                                ΠΡΟΣ : Μέλη Διοικητικού

                                                                              Συμβουλίου

                                                                ΚΟΙΝ   : Μέλη Γενικού Συμβουλίου                                                              

          Αγαπητοί συνάδελφοι,

          Βλέποντας τις δραματικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη σημερινή κυβερνητική πολιτική, έπειτα και από τη στάση του υπουργού εσωτερικών απέναντι στους εργαζομένους την ημέρα της απεργίας, την ψήφιση του αντεργατικού νέου μισθολογίου με τη διαδικασία του «κατ’ επείγοντος», σας καλώ σε έκτακτη συνεδρίαση την Δευτέρα 21-12-2015 και ώρα 11.00 π.μ. , στα γραφεία της Ομοσπονδίας, οδός Συγγρού 80 – 88, 7ος όροφος,  προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε επί των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης :
  • Αποτίμηση της απεργιακής κινητοποίησης
  • Προγραμματισμός και συνέχιση κινητοποιήσεων – δράσεων της Ομοσπονδίας.
  • Οικονομικά Ομοσπονδίας

 

Θεωρείται αναγκαίο ότι χρειάζεται να είναι διευρυμένη η συνεδρίαση του Δ.Σ.,  με εκπρόσωπους των συλλόγων μας απ’ όλη τη χώρα, προκειμένου να μας μεταφέρουν τις συνθήκες που επικρατούν στο κίνημα των εργαζομένων σε κάθε σύλλογο, τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, καθώς και τις προτάσεις τους – αποφάσεις τους για την παραπέρα πορεία και την συνέχιση των κινητοποιήσεών μας.

        Πέραν της ημερήσιας διάταξης, δύναται να συζητηθεί οποιοδήποτε άλλο επείγον θέμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΚΗΣ  ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

 
2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 27 Δεκέμβριος 2015 20:57

eyxes

 
Η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2015 15:09

Η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο και την πορεία προς τη Βουλή  που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 18:00 την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015.

 

ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των δανειστών και της πλουτοκρατίας της χώρας μας, κατέθεσε στη Βουλή και σχεδιάζει να ψηφίσει την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015, τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι και το «νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων», που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016.

Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο κινείται απόλυτα στη μνημονιακή επιταγή σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με το μισθολόγιο του 2011 και συνέχισε η Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Η ψήφιση των περικοπών του προϋπολογισμού για μισθούς και συντάξεις για το 2016 πριν λίγες ημέρες στη Βουλή ήταν προειδοποιητική για το τι θα επακολουθήσει.

Το νέο μισθολόγιο βάζει για πολλά χρόνια στο «ψυγείο» τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο και ακυρώνει τα όποια μισθολογικά οφέλη θα προέκυπταν από το ξεπάγωμα των μισθών από 1/1/2016. Σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική πολιτική του 3ου μνημονίου, με τη φοροεπιδρομή, την ακρίβεια (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, κλπ) και την αύξηση των κρατήσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία, συνεχίζει να βαθαίνει τη λιτότητα.

Οι μισθοί των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα θυσιάζονται στο όνομα της εφαρμογής του 3ου μνημονίου. Η λιτότητα βαθαίνει και διαιωνίζεται, ενώ η αποπληρωμή του χρέους συνεχίζεται κανονικά. Για τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους βρίσκεται ζεστό χρήμα για ανακεφαλαιοποιήσεις και επιχορηγήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα υποστούν πάγωμα μισθών, μείωση των εισοδημάτων τους και της αγοραστικής τους δύναμης για πολλά χρόνια.

Τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την παραπάνω εκτίμηση είναι:

  • Η παραπέρα μείωση του «μισθολογικού κόστους» προβλέπεται ρητά και από τοΜεσοπρόθεσμο του 2015 όπως και από το 3ο Μνημόνιο.
  • Η χορήγηση των μισθολογικών κλιμακίων κάθε 3 αντί για 2 χρόνια που ήταν μέχρι τώρα (για τις κατηγορίες Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)ανεξάρτητα από το ξεπάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων (χρονοεπίδομα), οδηγεί αυτόματα σε ονομαστική μείωση των αποδοχών. Ταυτόχρονα, για όσους παίρνουν τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά», η μισθολογική ωρίμανση θα εξακολουθεί να είναι παγωμένη ώσπου να εξισωθούν οι αποδοχές των υπαλλήλων αυτών με όσους δεν παίρνουν την «προσωπική διαφορά».
  • Η σύνδεση του νέου μισθολογίου με το νέο Ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων για παροχές Υγείας – Ασφάλισης και την κατάργηση των ΒΑΕ σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, θα οδηγήσει σε πραγματική μείωση των μισθών.
  • Η σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση (άρθρα 12 και 17) θα αποτελέσει εργαλείο χειραγώγησης και πειθαναγκασμού, θα εντείνει το βαθμό εκμετάλλευσης των δημοσίων υπαλλήλων. Στο πλαίσιο της λεγόμενης στοχοθεσίας και της αποδοτικότητας, εξ αντικειμένου ο μισθός θα συνδέεται με την αξιολόγηση. Πριμοδοτούνται οι «θέσεις ευθύνης» καθώς και ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων, προβλέπονται, επίσης, κάποιες αυξήσεις για τα διευθυντικά – διοικητικά στελέχη, με στόχο να δημιουργηθεί ένα ελεγχόμενο τμήμα υψηλόβαθμων υπαλλήλων που θα επιβάλλουν τη χειραγώγηση της μεγάλης πλειονότητας των συναδέλφων τους.

Με τον τρόπο που γίνεται η αποσύνδεση βαθμού – μισθολογικής εξέλιξης, ουσιαστικά προωθείται παραπέρα μείωση μισθού ακόμα και σε σχέση με το ν. 4024/2011.

Η Κυβέρνηση, πιστή στο δόγμα του περιορισμού του «μισθολογικού κόστους», προχωρά στην περικοπή του επιδόματος παραμεθορίου στους εργαζομένους πολλών περιοχών (Ν. Πέλλας, Ν. Κιλκίς, Ν. Σερρών, Ν. Δράμας, Ν. Κυκλάδων, Ν. Ευρυτανίας κτλ) που καταβάλλεται μέχρι τώρα.

Στην ίδια λογική κινείται και η ρύθμιση με βάση την οποία, ενώ ο μήνας υπολογίζεται στις 30 εργάσιμες μέρες, ο υπολογισμός της περικοπής αποδοχών λόγω απεργίας γίνεται, όπως και στο Μισθολόγιο του 2011, στις 25 μέρες και μάλιστα επί των μικτών αποδοχών.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ίδια επιχειρηματολογία των προηγούμενων Κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την επίθεση αφαίμαξης και κατασυκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Όλα αυτά θα τα αποδεχτούμε;

Ένας Δημόσιος Υπάλληλος με τα μέχρι τώρα μέτρα έχει χάσει πάνω από 6 μισθούς το χρόνο!!!

Εκτός από τη μείωση των αποδοχών με την εφαρμογή του ν. 4024/2011 εφαρμόστηκαν οι εξής μειώσεις:
1. 1,5 μισθό από την περικοπή 13ου και 14ου μισθού.
2. 1 μισθό από τα έκτακτα χαράτσια του 1% υπέρ ΤΠΔΥ, 1% έκτακτη εισφορά για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και 2% για πάνω από 20.000.
3. 2,5 μισθούς από την ολική κατάργηση του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ, τη μείωση κατά 50% του κινήτρου απόδοσης και από το πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων.
4. 1 μισθό από την περικοπή όλων των επιδομάτων (εκτός των επιδομάτων τέκνων – θέσης – ειδικών συνθηκών – παραμεθορίου).

Όλα αυτά χωρίς να υπολογίζεται η αύξηση του ΦΠΑ 23%, ο ΕΝΦΙΑ, η φοροληστεία, οι περικοπές σε πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα κ.ά.

Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η συρρίκνωση και διάλυση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, ενισχύουν παραπέρα τις ανατροπές στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις και τη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα για δήθεν προστασία των μισθών και υποτιθέμενες μελλοντικές αυξήσεις να αποκρύψει την καθήλωση των αποδοχών επ’ αόριστον, τη μείωση μισθών στους νεοπροσλαμβανόμενους και την αύξηση μέσω επιδομάτων στα επιτελικά στελέχη. Την εικόνα θολώνουν ακόμα περισσότερο τα ΜΜΕ με τις κραυγές για δήθεν αυξήσεις στο Δημόσιο εν μέσω κρίσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του Δημοσίου να διοργανώσουν την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 στους χώρους εργασίας συζητήσεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις, καταλήψεις αξιοποιώντας κάθε πρόσφορη μορφή αγώνα για να εκφραστεί η διαμαρτυρία των εργαζομένων για την ψήφιση του νέου μισθολογίου της συνεχιζόμενης σκληρής λιτότητας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και την πορεία προς τη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Διεκδικούμε:

ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο

Νέο Μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στο

Δημόσιο τα τελευταία χρόνια.

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη

Κατοχύρωση ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο919293949596979899100ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 93 από 122

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση