.
ΟΣΥΑΠΕ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Νοέμβριος 2012 10:07

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                   7.11.2012

Η  Ομοσπονδία μας,μαζί με την  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου, καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη σχεδιαζόμενη απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων - ανεξάρτητα από το πώς θα τις βαπτίσουν οι πρόθυμοι της τρικομματικής κυβέρνησης.

Πιστεύουμε ότι η λύση για μια αποδοτικότερη Δημόσια Διοίκηση δεν βρίσκεται στην εξαθλίωση των εργαζομένων και στην απόλυση.  Βρίσκεται στη σοβαρότητα της Πολιτικής Ηγεσίας. Οι κυβερνώντες αντί να τρέχουν ασθμαίνοντας να προλάβουν τις επιθυμίες των κυρίων της τρόïκα και των αφεντικών τους, θα έπρεπε να βοηθήσουν έμπρακτα τους εργαζόμενους στην αποστολή τους.

 

Η  Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. κάλεσε και καλεί άλλη μια φορά τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα και συναινέσουν έτσι στην ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας.

Καλούμε ακόμη:

 • Τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και σήμερα στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις.


 • Όλους τους συναδέλφους να μην συνεργήσουν με τη συμμετοχή τους στους μηχανισμούς που συγκροτούνται με σκοπό την προώθηση των απολύσεων συναδέλφων μας είτε μόνιμων, είτε με σύμβαση αορίστου χρόνου. Να επισημανθεί ότι οι συνάδελφοι αορίστου χρόνου, έχουν τα ίδια δικαιώματα και τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

  Στη περίπτωση που σε κάποια Περιφέρεια έχει ξεκινήσει από τις Διευθύνσεις Διοικητικού συλλογή στοιχείων για συναδέλφους αορίστου χρόνου,- όπως μας καταγγέλθηκε-, οι συνάδελφοι να προχωρήσουν σε κάθε μορφής κινητοποίηση για την αποτροπή τέτοιων σχεδίων.


 • Τους Περιφερειάρχες και την ΕΝ.Π.Ε. να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματά μας και να ματαιώσουν τα σχέδια για απολύσεις.  Οι Περιφερειάρχες άλλωστε γνωρίζουν ότι πρόσφατα - από το 2011 με τους νέους Οργανισμούς του Καλλικράτη -  έχουν περιοριστεί οι οργανικές μονάδες στις Περιφέρειες, ενώ οι ίδιοι βιώνουν καθημερινά την έλλειψη προσωπικού. 

                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                   ΧΡΗΣΤΟΣ  ΝΤΑΗΣ                                   ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 03 Νοέμβριος 2012 11:03

                                                              

 
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012 13:21

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

                                                                               Αθήνα,  26-10-2012   

      ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ          

      Φθάνουν πλέον τα ψέματα. Ο λαός δεν παραμυθιάζεται.

     Δεν μπορεί κυβέρνηση και δανειστές να εκβιάζουν διαρκώς το λαό. Αυτή η πονεμένη ιστορία της «σκληρής διαπραγμάτευσης» να σταματήσει. Αρκετά με αυτήν την αδιέξοδη εφαρμοζόμενη πολιτική όπου λαμβάνονται διαρκώς νέα , μη αποτελεσματικά μέτρα που πλήττουν  όλο τους ίδιους και αφαιρούν  πόρους και εισοδήματα από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα εκτοξεύουν την ανεργία, το χρέος, τα αδιέξοδα της κοινωνίας και της οικονομίας.

      Καλούμε όλους  τους συναδέλφους, από την ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή  μέχρι και την ψήφισή τους, να είναι  σε συνεχή δράση και επαγρύπνηση.

     Καλούμε όλα τα Δ.Σ. των Πρωτοβαθμίων να πρωτοστατήσουν και να οργανώσουν κάθε μορφής αγώνα και αντίδρασης.

 1. Τα Δ.Σ.  να πραγματοποιήσουν άμεσα γενικές συνελεύσεις και να ενημερώσουν άμεσα τους συναδέλφους-ισσες.
 2. Να πραγματοποιηθούν σε κάθε έδρα των Περιφερειών συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και κάθε άλλη μορφή αντίδρασης και να κατατεθούν ψηφίσματα που θα απαιτούν την ακύρωση όλων όσων προωθούν.
 3. Καθολική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργία που θα προκυρήξει η Ομοσπονδία την ημέρα ψήφισης των μέτρων. Όλος ο λαός στους δρόμους.
 4. Συνέχιση του αγώνα και πανεργατική αντίσταση των εργαζομένων, έστω και αν ψηφισθούν τα μέτρα, ώστε να  τα ακυρώσουμε  στην πράξη, υπερασπίζοντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας , τα οποία με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε.

                                          Απαιτούμε να μην ψηφισθούν τα εξοντωτικά-βάρβαρα μέτρα.

                                                                        Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

   ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ-ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

 

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

                                                                         Για το Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                              ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                             ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ      


 
48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 01 Νοέμβριος 2012 10:05

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

Η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. συμμετέχει δυναμικά στη 48ωρη απεργία που προκύρηξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τρίτη και Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου .

Καλεί τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες, σε μαζική συμμετοχή στις επιμέρους δράσεις που περιγράφονται στο δελτίο τύπου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που ακολουθεί:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στα πλαίσια των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου, εκτιμώντας αφ’ ενός την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της Ελληνικής κοινωνίας από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, και αφ’ ετέρου τα νέα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, με τα οποία διευρύνεται η βαρβαρότητα, η αδικία, η φτώχεια και η εξαθλίωση του κάθε πολίτη,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

 Τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, την πραγματοποίηση Συνελεύσεων σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου (Υπουργεία – Δήμους κτλ) και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας.

 1. Σύσκεψη όλων των εκλεγμένων στα Πρωτοβάθμια σωματεία και τις Δευτεροβάθμιες οργανώσεις στις 3:30 μ.μ., σε αίθουσα (θεάτρου ή ξενοδοχείου) που θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο, προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας που ακολουθεί.
 2. 48ωρη Γενική Απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Νοεμβρίου 2012.
 3. Την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιείται η απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως.
 4. Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5:00 μ.μ. καλούνται όλοι οι φορείς της Ελληνικής κοινωνίας και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, να ενισχύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, προκειμένου η προσπάθεια ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής της Τρόικας και της Κυβέρνησης να έχει θετικό αποτέλεσμα, επιτέλους, με τη μη ψήφιση των νέων μέτρων
 5. Πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στις περιφέρεις
 6. Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη
 7. Θεσσαλίας, στο Βόλο
 8. Ηπείρου, στα Ιωάννινα
 9. Κρήτης, στο Ηράκλειο
 10. Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα

Οι συγκεντρώσεις αυτές οργανώνονται από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα με την υποστήριξη των ομοσπονδιών-μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Είναι σε όλους μας πλέον γνωστό ότι όλα τα μέτρα που οι Τροϊκανοί επέβαλλαν και οι Κυβερνήσεις αποδέχονταν τόσα χρόνια, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, δημιούργησαν ερείπια στην Ελληνική κοινωνία, φτώχεια και εξαθλίωση στους φτωχούς πλέον εργαζόμενους και συνταξιούχους και γενικά στους απλούς πολίτες που ζουν από το μεροκάματο (όταν το βρίσκουν) και τον καθημερινό μόχθο τους.

Συγχρόνως η σκληρή και σχεδιασμένη λιτότητα, μονιμοποιείται με τη νέα φοροαφαίμαξη και τις πολιτικές που ετοιμάζουν, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας με τις ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς κανένα περιορισμό (ήδη ψηφίστηκε νόμος που μπορούν να πωλούνται οι επιχειρήσεις  του Δημοσίου χωρίς έλεγχο και χωρίς την προϋπόθεση της έγκρισης της Βουλής). Όπως επίσης και τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση, την ασφάλεια κτλ του Ελληνικού λαού.

Όλα αυτά τα μέτρα εκτός των άμεσων συνεπειών στον κάθε πολίτη, ενισχύουν όλο και περισσότερο την ύφεση στην οικονομία και την ανεργία χωρίς να δημιουργούν καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα και την κοινωνία.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 • Ø ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ
 • Ø ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
 • Ø ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 
24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2012 09:15

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

Η Ομοσπονδία συμμετέχει στην

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 18 Οκτωβρίου 2012

Που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ και η Γ.Σ.Ε.Ε. για  

ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία.

To Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίαση του, σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως.

Οι δράσεις και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, εφόσον η Κυβέρνηση και η Τρόικα επιμείνουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων αυτών μέτρων ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων.

Η επιμονή και η δογματική εμμονή σε αυτή τη σκληρή Νεοφιλελεύθερη πολιτική από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών σπέρνει φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία και διευρύνει τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης. Στοχεύει κυρίως στην υποταγή των εργαζομένων και των Λαών στους τραπεζίτες και στα ισχυρά οικονομικά κέντρα και γι΄ αυτό συναντά την καθολική αντίδραση των πολιτών.

Επιτέλους

Να ακουστεί η φωνή των πολιτών και όχι των δανειστών

Αντιστεκόμαστε - Αντιδρούμε 

σε αυτή την ΑΔΙΕΞΟΔΗ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ πολιτική που στο τέλος του δρόμου θα συναντήσει τη διάλυση της κοινωνικής Ευρώπης, βαθύτατους διχασμούς καθώς και πρωτόγνωρες και ανεξέλεγκτες συγκρούσεις.

Οι απεργίες, τα συλλαλητήρια και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν για να ανατρέψουν αυτές τις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: Προσυγκέντρωση 10:30 π.μ. στο Μουσείο

 

Το Δ.Σ.


 

 

 

 


 
« ΈναρξηΠροηγούμενο919293949596979899100ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 96 από 101

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση