.
Θέμα: Εφαρμογή Ειδικής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης, που ασκείτε καθήκοντα προϊσταμένου. PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 28 Ιούλιος 2020 02:49

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                                                                                                          Αθήνα 27 /7/2020
                                                                                                                                                                          Αριθμ. Πρωτ.:145

                                                                                                                                                               Προς
                                                                                                                                                               Προϊστάμενο Διεύθυνσης
                                                                                                                                                               Κτηνιατρικής ΜΕΘ

 

Θέμα: Εφαρμογή Ειδικής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης, που ασκείτε καθήκοντα προϊσταμένου.

 

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, συζητήθηκε η αρνητική σας εισήγηση για ένταξη εργαζομένων στην υπηρεσία, που προΐσταστε στις ισχύουσες για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ β΄βαθμού Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΦΕΚ 2358/τ.β΄/20-06-2018, ΦΕΚ 1052/τ.β΄/29-3-2019 και από 28-9-2018 κατάθεση).
Ως γνωστόν σας ζητήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή της Κεντρικής Μακεδονίας να στείλετε την εισήγησή σας με τα ονόματα των εργαζομένων που απασχολούνται σε «εξωτερικά συνεργεία» προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση της Απόφασης Περιφερειάρχη περί καθορισμού των δικαιούχων υπαλλήλων και η εφαρμογή των παραπάνω αναφερομένων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Δεδομένου ότι προΐσταστε σε υπηρεσία, που κατά κύριο λόγο υπηρετούν συνάδελφοι που έχουν τις ειδικότητες Κτηνιάτρου, Τεχνολόγου Ζωϊκής Παραγωγής, βοηθού κτηνιάτρου, εργάτη, σπερματεγχύτη ή άλλων σχετικών ειδικοτήτων και οι εργασίες που επιφορτίζονται εκτελούνται μόνο με εξωτερική υπηρεσία, θεωρούμε αδιανόητο να εισηγείστε αρνητικά. Είναι σαν να αρνείστε ότι οι συνάδελφοι αυτοί δουλεύουν έξω στους σταύλους, στα σφαγεία, στους ελέγχους κλπ, είναι σαν να επιλέγετε το εξειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας να ασκεί μόνο διοικητική εργασία!!!
Εκτός κι αν αφού δεν δέχεστε ότι εκτελούν εξωτερική υπηρεσία, θέλετε να τους οδηγήσετε να «αρνούνται» να πραγματοποιούν ελέγχους και γενικά τις αρμοδιότητές τους.
Σας υπενθυμίζουμε ότι :
α. Οι Συλλογικές Συμβάσεις έχουν ισχύ νόμου και η εφαρμογή τους είναι υποχρεωτική, για τους εργαζόμενους που αφορούν. Επομένως η όποια διαφορετική προσωπική σας προσέγγιση δεν αναιρεί την υποχρέωση εφαρμογής τους.
β. Ο προϊστάμενος κάθε Δ/νσης της Περιφέρειας οφείλει να ανταποκριθεί στην «ενδιάμεση» ενέργεια, που απαιτείται και να μην δημιουργεί προβλήματα στην εφαρμογή τους. Εξάλλου σύμφωνα με το άρθρο 2, παράγραφος 1, προτελευταίο εδάφιο των ΣΣΕ, τόσο η εισήγηση των Διευθυντών, όσο και η απόφαση Περιφερειάρχη αφορά ΜΟΝΟ τον καθορισμό των δικαιούχων υπαλλήλων και όχι τα δικαιώματά τους, όπως αυτά καθορίζονται στις συγκεκριμένες Συλλογικές Συμβάσεις.
Μετά από τα παραπάνω ζητάμε να αναθεωρήσετε τη στάση σας και να συντάξετε την εισήγησή σας με τα ονόματα των συναδέλφων που εμπίπτουν στις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις.
Τέλος καλούμε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που κοινοποιούμε το παρόν για τις δικές του ενέργειες, δεδομένου ότι αυτός εν τέλει είναι υπόχρεος για την εφαρμογή των ΣΣΕ έναντι των εργαζομένων και του νόμου.- 


Κοιν/ση
1.Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
2.Παρατάξεις Π.Σ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                           ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση