.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- Ο «ΙΑΝΟΣ» εκτός από τις καταστροφές και τις ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές ανέδειξε και τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2020 17:08

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                          Αθήνα 29/9/2020
                                                                                                         Αριθμ. Πρωτ.:161

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Ο «ΙΑΝΟΣ» εκτός από τις καταστροφές και τις ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές ανέδειξε και τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής


Τα τεράστια προβλήματα από τις ζημιές σε υποδομές και περιουσίες στη Θεσσαλία από τον «Ιανό», ανέδειξαν όχι μόνο τις ελλείψεις σε σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές, όχι μόνο την έλλειψη σε σχεδιασμό, ετοιμότητα και προετοιμασία της Περιφερειακής Αρχής για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, αλλά και τις ευθύνες να δώσει λύσεις έστω και εκ των υστέρων.
Τι άλλο να πει κανείς όταν μετά από δέκα και πλέον μέρες από την πλημμύρα, η Περιφερειακή Αρχή ούτε καν έχει οργανώσει τις διαδικασίες, που έχει υπ’ ευθύνη της, της καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών των επιχειρήσεων.
Συγκρότησε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας οχτώ Επιτροπές Καταγραφής & Αποτίμησης Ζημιών, αλλά δεν τους εξασφάλισε ούτε υπηρεσιακά αυτοκίνητα για τις αυτοψίες τους, ούτε τον αναγκαίο εξοπλισμό, ούτε τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας.
Οχτώ Επιτροπές χωρίς μέσα για 3.000 αιτήσεις!!! σημαίνει, ότι όλα θα προχωρούν με ρυθμό χελώνας, ότι θα υπάρξουν τραγικές καθυστερήσεις στις σχετικές αποζημιώσεις, ότι κινδυνεύουν οι πληγείσες επιχειρήσεις να μην πάρουν ούτε αυτά τα ελάχιστα προβλεπόμενα ποσά.
Στην κατάσταση αυτή μία είναι η λύση. Η άμεση ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών με προσωπικό και μέσα, για να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή όλων των ζημιών.
Και βέβαια ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό της Καρδίτσας και απαιτούμε εκτός των άλλων να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να επιταχυνθούν όλα τα αντιπλημμυρικά, δασοτεχνικά, αντιδιαβρωτικά έργα (μελέτες, κατασκευή κλπ), η διευθέτηση και ο καθαρισμός των ρεμάτων.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                        ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση