.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΠ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2020 11:41

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                      Αθήνα 1/11/2020
                                                                                                    Αριθμ. Πρωτ.:172

 

 

                                                      Προς
                                                                                       Τα Διοικητικά Συμβούλια
                                                                                                 των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΠ

Συνάδελφοι
Στο άρθρο 60 του ν. 4735/2020 (ΦΕΚ Α΄197/12.10.2020) με τίτλο «Μέσα ατομικής προστασίας και μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους ΟΤΑ», προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι «Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) του δικαιούχου προσωπικού των ΟΤΑ που προβλέπονται στην υπ’ αρ. 43726/7.6.2019 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών (Β΄ 2208), τα οποία δεν χορηγούνται εντός του έτους, αποτιμώνται σε χρήμα, σύμφωνα με την τιμή διαγωνισμού που προκηρύχθηκε ή άλλου διαγωνισμού προγενέστερων ετών που είχε λάβει χώρα για την προμήθεια των ίδιων ειδών».
Λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ 43726/7.6.2019 δεν έχουν χορηγηθεί από τις περισσότερες Περιφέρειες για τα έτη 2019 και 2020 στους δικαιούχους τόσο τα προβλεπόμενα ΜΑΠ, όσο και το γάλα και δεδομένου ότι σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 60 του ν. 4735/2020 προβλέπεται ότι «οι δικαιούχοι, οι οφειλές, ο αριθμός των δόσεων, καθώς και κάθε άλλη συναφής λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του οικείου Συμβουλίου»,
προτείνουμε να καταθέσετε σχετικό αίτημα προς τον οικείο Περιφερειάρχη προκειμένου να ζητήσετε να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει :
• αποτίμηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που δεν δόθηκαν στους δικαιούχους εργαζόμενους τα έτη 2019 – 2020 σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ,
• αποδοχή της οφειλής της κάθε Περιφέρειας και καταβολή του ποσού στους δικαιούχους εργαζόμενους.
Στην κατεύθυνση αυτή σας στέλνουμε συνημμένα για διευκόλυνσή σας σχετικό σχέδιο εγγράφου.
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η θέση της Ομοσπονδίας μας σε ότι αφορά τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) των εργαζομένων, ήταν και παραμένει πάντα η ίδια.
Τα ΜΑΠ, που κερδήθηκαν με τους αγώνες των εργαζομένων πρέπει να χορηγούνται στους εργαζόμενους προκειμένου σε συνδυασμό με τις συνθήκες στους χώρους εργασίας και τα συλλογικά μέτρα προστασίας να προστατεύουν την υγεία και ασφάλεια τους κατά την εργασία τους.
Η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν εξυπηρετεί σε τίποτα αυτόν τον σκοπό. Αντίθετα η κυβέρνηση αντί να δώσει αυξήσεις στους μισθούς, που εδώ και χρόνια χτυπιούνται ανελέητα, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους με δήθεν οικονομικές παροχές, που όμως στις περιπτώσεις που τα Μέσα Ατομικής Προστασίας δεν χορηγούνται και είναι πολλές, είτε πληρώνονται από τους πετσοκομμένους μισθούς των εργαζομένων, ή όταν αδυνατεί οικονομικά ο εργαζόμενος να τα αγοράσει μόνος του βρίσκεται καθημερινά εκτεθειμένος βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια του, με ευθύνη των Περιφερειακών Αρχών.
Γι αυτό και δεν βολευόμαστε με τέτοιου είδους ρυθμίσεις, ούτε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε αντικείμενο εκμετάλλευσης, ακόμα και εκμαυλισμού συνειδήσεων και συνέχισης μη χορήγησής τους. Εξάλλου με πάμπολλες παρεμβάσεις τόσο των πρωτοβάθμιων Συλλόγων, όσο και της Ομοσπονδίας (ΟΣΥΑΠΕ), έγγραφα αιτήματα, Εξώδικη Δήλωση κλπ έχουμε επανειλημμένα απαιτήσει τη χορήγησή τους.
Τα ΜΑΠ δεν είναι επίδομα, ούτε είναι εισόδημα. Δεν πρόκειται όμως να χαρίσουμε τα ΜΑΠ των προηγούμενων χρόνων, που δεν χορηγήθηκαν.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                      ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση