.
Για την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 04 Νοέμβριος 2020 01:24

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                    Αθήνα 3/11/2020
                                                                                                  Αριθμ. Πρωτ.:173

 

Για την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Με αφορμή την τροποποίηση του ισχύοντος Οργανισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την εισαγωγή του σχεδίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τα «πήγαινε – έλα» στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, σας καταθέτουμε την ολοκληρωμένη και επεξεργασμένη προσέγγιση της Ομοσπονδίας μας για το ζήτημα του «προβαδίσματος» των κατηγοριών υπαλλήλων στις θέσεις ευθύνης και τις σχετικές Αποφάσεις του Γ΄ Τμήματος του Σ.τ.Ε. (αριθ. πρωτ. 20/2018), σημειώνοντας ότι:
1. Σε κάθε Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας, σύμφωνα με τη διάσταση που δίνει η απόφαση του ΣτΕ, για κάθε θέση ευθύνης πρέπει να γίνεται συγκεκριμένη αιτιολόγηση, ανάλογα με το αντικείμενο της οργανικής μονάδας (Δ/νση, Τμήμα, Αυτοτελές Γραφείο κλπ), δηλαδή τις ασκούμενες αρμοδιότητες και την προτεινόμενη ειδικότητα. Μόνον έτσι το όποιο προβάδισμα της κάθε κατηγορίας δεν θα είναι γενικευμένο και κάθε κατηγορία και ειδικότητα υπαλλήλου θα μπορεί να προΐσταται σε οργανική μονάδα, σύμφωνα με την μοριοδότηση που θα συγκεντρώνεται κατά την διαδικασία επιλογής.
Μόνον έτσι δεν θα «καπελώνει» κανείς-κανέναν, ούτε θα οδηγούμαστε στην επιβολή της λογικής του manager στις δημόσιες υπηρεσίες.
2. Οι αποκλεισμοί και οι σκόπιμες γενικεύσεις και ασάφειες που εμπεριέχονται στα άρθρα 38, 39, 40, και 41 αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και δείχνουν τους αντεργατικούς και αδιαφανείς στόχους της Περιφερειακής Αρχής, δεδομένης τόσο της εκκρεμούς προκήρυξης (128290/32288/10-6-2020) για την πλήρωση θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, όσο και των λοιπών χρόνιων εκκρεμών προκηρύξεων όλων των θέσεων ευθύνης.
3. Θα περιμέναμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου να έδειχνε την ίδια «ευαισθησία» και ταχύτητα στην εξέταση τόσο σχετικών με αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης αυθαίρετων αποφάσεων Περιφερειαρχών και τις προσφυγές Συλλόγων και συναδέλφων, όσο και στα σχετικά Εξώδικα της Ομοσπονδίας για την μη προκήρυξη των θέσεων ευθύνης.

Σε συνέχεια αυτών και χωρίς να υπεισέρθουμε και να σχολιάσουμε άλλα ζητήματα του Οργανισμού, πλην της ανάγκης να συμπεριληφθεί στον Οργανισμό κατανομή των οργανικών θέσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα και Διεύθυνση, ζητάμε από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να μελετήσουν το συνημμένο έγγραφό μας, να τοποθετηθούν με υπευθυνότητα, χωρίς αποκλεισμούς κανενός συναδέλφου και να προσαρμόσουν ανάλογα όλα τα σχετικά άρθρα.
Συνημμένο το υπ’ αριθ. 20/20-2-2018 έγγραφο της ΟΣΥΑΠΕ

 

Π.Α.
1. Περιφέρεια Πελοποννήσου
α. Περιφερειάρχη
β. Πρόεδρο και μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου

2. Σύλλογοι Περιφέρειας Πελοποννήσου-μέλη μας

3. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

4. Υπουργείο Εσωτερικών
α. Γραφείο Υπουργού
β. Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δ.Τ.
γ. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                           ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση