.
Για την ένταξη των νοσηλευτών-τριών στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2020 12:59

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                                           Αθήνα 7/12/2020
                                                                                                          Αριθμ. Πρωτ.:194

 

Θέμα: Για την ένταξη των νοσηλευτών-τριών στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

 

Απαντώντας στην από 6-11-2020 επιστολή σας, με την οποία διαμαρτύρεστε για την μη ένταξη σας ως νοσηλεύτριες στην ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σας ενημερώνουμε για τα εξής:


1. Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο δημόσιο διέπεται από συγκεκριμένη διαδικασία και αρκετά περιοριστικό πλαίσιο με τους νόμους 2738/1999 & 1876/1990 ιδιαίτερα για τους δημοσίους υπαλλήλους, ένα πλαίσιο, που με τους μνημονιακούς νόμους και την διατήρησή τους με όλες τις κυβερνήσεις είναι ακόμα πιο αντεργατικό. Η υπογραφή της ΣΣΕ δεν είναι μονομερής ενέργεια των συνδικαλιστικών οργάνων, δεν αποτελεί προϊόν μιας «γραφειοκρατικής» διαδικασίας, αλλά μια διαδικασία διαπραγμάτευσης. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, όπως και στη δική μας δεν αποτυπώνεται το σύνολο των διεκδικούμενων ζητημάτων.


2. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με εργασιακά θέματα υπογράφηκε για 1η φορά από την ΟΣΥΑΠΕ, μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση, που κατάφερε να εντάξει κυρίως σε ευνοϊκότερους όρους εργασίας (ωράριο και ημέρες άδειας) μόνον κλάδους και ειδικότητες που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία πλήρως ή περιστασιακά κι όχι όλους τους εργαζόμενους ή κλάδους που ζητούσε. Και στις διαπραγματεύσεις για υπογραφή μιας ΣΣΕ επαναλαμβάνεται ότι γίνεται με την διεκδίκηση όλων των αιτημάτων μας. Στις διεκδικήσεις μας πχ για την ένταξη στους δικαιούχους του ανθυγιεινού επιδόματος δεν καταφέραμε να ενταχθούν με τον ν.4483/2017 (άρθρο 98) οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας, οι Γιατροί, οι κτηνίατροι, οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΟ, εργαζόμενοι σε άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς κλπ, εάν και όλοι αναγνωρίζουμε ότι θα έπρεπε να έχουν συμπεριληφθεί μαζί με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, το νοσηλευτικό προσωπικό κλπ. Δεν μπορεί να αποδίδεται στο συνδικαλιστικό μας όργανο η άρνηση της κάθε κυβέρνησης να ικανοποιήσει αιτήματά μας και η χειροτέρευση των όρων διεκδίκησης, αλλά πρέπει να βγαίνουν συμπεράσματα για τις αιτίες και τις ευθύνες που η θέση των εργαζομένων συνεχώς χειροτερεύει.


3. Η θέλησή μας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για ρύθμιση πρόσθετων ζητημάτων, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες, για διεύρυνση των ρυθμίσεων, για ένταξη κι άλλων ειδικοτήτων στις ισχύουσες Συμβάσεις ή για επέκταση μικρότερου ωραρίου εργασίας και σε εργαζόμενους που δεν ασκούν πλήρως ή περιστασιακά εξωτερική υπηρεσία, «σκοντάφτει» στο ισχύον αντεργατικό πλαίσιο και θέτει σε κίνδυνο την ΣΣΕ για τους ΙΔΑΧ συναδέλφους, δεδομένου ότι προϋποθέτει την «καταγγελία» της και την εκ νέου διεκδίκηση υπογραφής νέας… Άρα θεωρούμε ότι για οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια, πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει την πρόθεση εκ μέρους των πρωτοβάθμιων Συλλόγων μας και των εργαζομένων για αγωνιστική δράση και διεκδίκηση.


4. Σεβόμαστε το έργο όλων των συναδέλφων και των νοσηλευτών-τριών διαχρονικά κι όχι μόνο την εποχή της πανδημίας, ούτε διαχωρίζουμε κανέναν και η στάση μας αυτή δεν έχει καμιά σχέση με το εάν καταφέρνουμε κάθε φορά να πετυχαίνουμε την ικανοποίηση αιτημάτων. Εξάλλου επανειλημμένα έχουμε διατυπώσει τις θέσεις και τα αιτήματά μας για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και την επιστροφή αρμοδιοτήτων στις Δ/νσεις Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, όπως την εκτέλεση όλων των εμβολίων, την επιδημιολογική διερεύνηση, την δημιουργία και στελέχωση των ιατρείων υγείας & ασφάλειας των εργαζομένων κ.α.


5. Η συνεχής επανάληψη πανομοιότυπων κειμένων, που μάλιστα χρησιμοποιούν απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για «αντισυνταγματική και άδικη μεταχείριση» των υπαλλήλων εξαιτίας της εφαρμογής της ΣΣΕ, συσκοτίζει την πραγματικότητα και ρίχνει νερό στο μύλο της κυβερνητικής πολιτικής, που χτυπά το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων και θέτει υπό διωγμό τις συλλογικές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις, αντιαπεργιακές ρυθμίσεις, νέος συνδικαλιστικός νόμος κλπ).


6. Θεωρούμε πως γνωρίζετε ότι για το ζήτημα της ένταξής σας στους δικαιούχους της ΣΣΕ αποστείλαμε εκτός των άλλων και τα υπ’ αριθμ. 152/27-11-2019 & 153/27-11-2019 έγγραφά μας (έχουν κοινοποιηθεί στους Συλλόγους σας για ενημέρωση όλων των μελών τους), ζητώντας στοιχεία και ενημέρωση για :


-εάν τα καθήκοντα για τα οποία έχετε τοποθετηθεί στις θέσεις, που υπηρετείτε απαιτείται καθημερινή εκτέλεση εξωτερικής υπηρεσίας ή περιστασιακή και
-εάν συμμετέχετε σε Επιτροπές που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία σε καθημερινή βάση ή περιστασιακά.


Στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 79/8-1-2020 απάντηση της προϊσταμένης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Έβρου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού εγγράφου σας, σας ενημερώνουμε ότι οι υπάλληλοι στους οποίους αναφέρεστε:


• ασκούν καθήκοντα, για την εκτέλεση των οποίων δεν απαιτείται καθημερινή εξωτερική υπηρεσία.


• Συμμετέχουν σε επιτροπές που εκτελούν εξωτερική εργασία σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.


• Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στην εισήγηση έκδοσης απόφασης Περιφερειάρχη για ανάλογη μείωση του ωραρίου διότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ίδια η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΦΕΚ 1052/29-03-19 η οποία αναφέρει «η περιστασιακή απασχόληση έχει την έννοια της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε εξωτερικά συνεργεία τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα».

Δεδομένου ότι η απάντηση της προϊσταμένης είναι σε αντίθεση με όσα διατυπώνονται στην επιστολή σας, περιμέναμε παρέμβαση των πρωτοβάθμιων Συλλόγων σας, τόσο προκειμένου να ενταχθείτε στους εκτελούντες εξωτερική εργασία περιστασιακά, εφ’ όσον βέβαια αυτό κάνετε, όσο και για τα «παράλληλα» και τα αλλότρια καθήκοντα, που σας ανατίθενται εδώ και πολλά χρόνια και συχνά και εσείς αποδέχεστε.


7. Καθώς η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχει εφαρμογή σε μέλη των πρωτοβάθμιων Σωματείων – μελών της ΟΣΥΑΠΕ και δεδομένου ότι η Ομοσπονδία είχε απευθυνθεί εγγράφως σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια πριν την έναρξη των διαδικασιών διαπραγμάτευσης με το Υπουργείο Εσωτερικών, θεωρούμε ως πρόσφορο τρόπο να συζητάτε τα ζητήματα, που σας απασχολούν και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζετε με τους Συλλόγους σας, οι οποίοι και θα μας διαβιβάζουν τα έγγραφά σας, παίρνοντας θέση επί αυτών. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι δεν είναι δόκιμο αιτήματα συναδέλφων που απευθύνονται στην Ομοσπονδία (και όχι στον πρωτοβάθμιο σύλλογο που είναι μέλη τους) να κοινοποιούνται στο εργοδότη, εν προκειμένω στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, με τέτοιους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.


Μετά από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι οι αβάσιμες αντεγκλήσεις δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων, ούτε στην διεκδίκηση των αιτημάτων. Αυτό που χρειάζεται είναι συντονισμένος, συλλογικός και ενωτικός αγώνας απέναντι σε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις, αγώνας διεκδικητικός για όλα όσα θεωρούμε ότι δικαιούμαστε στη δουλειά και τη ζωή μας.


Π.Α.
Συλλόγους Υπαλλήλων ΠΑΜΘ προκειμένου
να ενημερώσουν τις υπογράφουσες την διαμαρτυρία
α. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Έβρου
β. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Δράμας
γ. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Ξάνθης
δ. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Καβάλας
ε. Σύλλογο Εργαζομένων Π.Ε. Ροδόπης & Κεντρικής Υπηρεσίας


Κοιν/ση
Ε.Ν.Ε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                        ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση