.
Για την προσπάθεια επιβολής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2021 01:16

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                      Αθήνα 7 /3/2021
                                                                                                    Αριθμ. Πρωτ.: 73

 

Για την προσπάθεια επιβολής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

 

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ στην συνεδρίασή του στις 22-2-2021 αποφάσισε να καταγγείλει κάθε προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές καθώς και από συγκεκριμένα ψηφοδέλτια του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλιστικού μλποκ που παίζουν το ρόλο του «λαγού» για την προώθηση των μεθοδεύσεων αυτών.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου 5-1-2021 και διατυπώνεται και πάλι με αφορμή αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εμφανίστηκαν υποψήφιοι στην Περιφέρεια Αττικής, που μετέχουν σε δήθεν «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο και λειτουργούν ως Γραφείο Τύπου κυβέρνησης & Περιφερειακής Αρχής.
Φαίνεται πως κάποιοι παρά την παράταση της θητείας των αιρετών στα Υ.Σ. έως τις 30/6/2021, που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, ως «βασιλικότεροι του βασιλέως» και φοβούμενοι την ζωντανή συζήτηση και επαφή μεταξύ των εργαζομένων, την αντιπαράθεση και την κριτική προσπαθούν να αξιοποιήσουν την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα.
• Δεν δεχόμαστε να γίνουν εκλογικές διαδικασίες όσο υπάρχουν περιοριστικά μέτρα, που παρεμποδίζουν την ζωντανή επαφή και επικοινωνία των εργαζομένων, όσο απουσιάζουν εργαζόμενοι από τους χώρους δουλειάς (είτε με τηλεργασία, είτε με καραντίνα κλπ).
• Να παραταθεί η θητεία των ΥΣ όσο χρειάζεται, μέχρις ότου είναι εφικτή η διενέργεια ζωντανών εκλογικών διαδικασιών.
Τα παραπάνω αποτελούν Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ (συνημμένη), του Δ.Σ. του ΣΥΠΑ και της ΑΔΕΔΥ και συνοδεύονται ταυτόχρονα από απόφαση απόσυρσης όλων των συνδυασμών και όλων των υποψηφιοτήτων από τυχόν ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία – εκλογών παρωδία και από μαζική αποχή των εργαζομένων, όπως έκαναν και οι εκπαιδευτικοί, με την συντριπτική μαζική αποχή τους (ποσοστά αποχής 95%).

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                       ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΣΥΑΠΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 04 Μάρτιος 2021 12:05

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                   

                                                                                                                                                                      Αθήνα 1 /3/2021
                                                                                                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.: 71

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΣΥΑΠΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

 

Κατά την ακρόαση φορέων για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Εκσυγχρονισμός, Απλοποίηση και Αναμόρφωση του Ρυθμιστικού πλαισίου των Δημόσιων Συμβάσεων, Ειδικότερες Ρυθμίσεις Προμηθειών στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την Ανάπτυξη και τις Υποδομές» .Με τον νόμο για τις Δημόσιες Συμβάσεις και τις τροποποιήσεις, που προωθείτε με το παρόν νομοσχέδιο, αποδεικνύεται καθαρά ότι η υπονόμευση του ρόλου των δημοσίων υπηρεσιών και η απαξίωση του επιστημονικού τους δυναμικού πάει χέρι - χέρι με την ενίσχυση του
ρόλου των επιχειρηματικών ομίλων σε όλη τη σφαίρα της οικονομίας, συμβαδίζει με τη μεγαλύτερη διείσδυσή τους στις δημόσιες λειτουργίες.
Ταυτίζοντας το «δημόσιο συμφέρον» με την αποκλειστική στήριξη στις ανάγκες των επιχειρηματιών, προσπαθείτε να βάλετε τάξη στην αναρχία                  και στους ανταγωνισμούς τους, τάξη που δεν μπήκε ούτε με τον 4412/16, ούτε με τις 404 τροποποιήσεις του, ούτε βέβαια θα μπει και με αυτό το νομοθέτημα.

Γνωρίζουμε ότι το ποιες και πόσες αρμοδιότητες επιλέγει η κάθε κυβέρνηση να εκχωρήσει σε ιδιωτικούς φορείς σχετίζεται με την φάση της οικονομίας,  με το ποια κρατικά στηρίγματα χρειάζεται να τους δοθούν για να στηριχτεί η κερδοφορία τους, προκειμένου να μεγαλώσει η περιβόητη πίτα,                    που ποτέ όμως δεν τρώνε οι εργαζόμενοι ή τρώνε τα ψίχουλα….

Στη σημερινή φάση της εξελισσόμενης καπιταλιστικής κρίσης στο έδαφος της πανδημίας και προκειμένου να διοχετευθεί γρήγορα,                                  σίγουρο χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες προχωράτε παραπέρα την εκχώρηση αρμοδιοτήτων, δημιουργείτε κι άλλα Μητρώα
πιστοποιημένων φορέων για να τους δίνετε νομιμοφάνεια στην εκτέλεση των δημόσιων λειτουργιών.
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ανέχεστε να υπάρχουν «υπάλληλοι», μηχανικοί και τεχνικοί που μπορεί να φρενάρουν τις μεγαλοκατασκευαστικές γιατί κάνουν ουσιαστική επίβλεψη και πραγματικές επιμετρήσεις, υπάλληλοι που ως επιβλέποντες αναδεικνύουν τις τεράστιες καθυστερήσεις των περισσότερων αναδόχων, που διαφωνούν με τις αναιτιολόγητες παρατάσεις, με τις αυθαίρετες τροποποιήσεις των συμβάσεων κλπ.
Για εμάς είναι αναμενόμενες οι επιλογές σας γιατί όλο το φάσμα των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του δημοσίου το θεωρείτε και το αντιμετωπίζετε ως στοιχείο γραφειοκρατίας, γιατί τα ΣΔΙΤ, οι παραχωρήσεις, οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων και τα Μητρώα πιστοποιημένων φορέων αποτελούν συστατικά στοιχεία της πολιτικής της ΕΕ και όσων πορεύονται με τις επιλογές της.
Παίρνετε λοιπόν τα μέτρα σας, μπροστά στα δις του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, που θέλετε όπως λέτε να «απορροφηθούν»…
Δεν μας λέτε βέβαια πόσα από αυτά τα δις θα πάνε σε έργα για υποδομές που χρειάζεται ο λαός και πόσα θα πάνε σε «πράσινες» κ.α. μπίζνες.                    Γιατί στη λογική της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων είναι οι παραχωρήσεις και τα διόδια, τα ΣΔΙΤ και οι εγγυημένες
αποδόσεις. Στην ίδια λογική ήταν τα διάσπαρτα «κουφάρια» επιχειρήσεων, όπως και η τηλεκατάρτηση των πληττόμενων από τον covid-19                επιστημόνων-ελεύθερωνεπαγγελματιών πέρυσι…
Θεωρούμε προσχηματική την αιτιολόγηση που κάνετε για τις καθυστερήσεις των έργων ενοχοποιώντας γι αυτές τις δημόσιες υπηρεσίες και τους δημόσιους υπαλλήλους. Θα αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ποια έργα ιεραρχείτε και πως «χαϊδεύετε»τις κατασκευαστικές εταιρείες…  Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στην Κεφαλονιά πριν 7 χρόνια χτυπήθηκε από το σεισμό και χρειάστηκαν επισκευές. Η σύμβαση για το έργο υπογράφηκε πέντε χρόνια μετά τον σεισμό, η ανάδοχος εταιρεία έχει κριθεί έκπτωτη δυο φορές επειδή εγκατέλειψε το έργο και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποδέχτηκε και τις δύο φορές τις ενστάσεις της αναδόχου εταιρείας, κατά της Απόφασης της Διευθύνουσας Υπηρεσίας της Π.Ε. Κεφαλονιάς, μετά από τις κατά πλειοψηφία γνωμοδοτήσεις του Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου. Τα παραπάνω είναι αποκαλυπτικά της στάσης της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών που επιβράβευσε την τακτική της εταιρείας, υιοθετώντας τις δικαιολογίες της, σε ένα έργο μάλιστα που έχει
σχέση με την υγεία και την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ίδια προσχηματικές είναι και οι αναφορές στις καθυστερήσεις που σημειώνονται σε ΟΤΑ μικρών και νησιωτικών Δήμων που δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια, γιατί ούτε εσείς, ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις πήρατε τα αναγκαία μέτρα για να την αποκτήσουν. Γιατί τεχνική επάρκεια δεν αποκτιέται χωρίς προσλήψεις τεχνικών υπαλλήλων όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, χωρίς εξοπλισμό, μέσα και πόρους ακόμα και για τα απλά τακαθημερινά,        χωρίς διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων. Και αυτά τα προβλήματα δεν τα λύσατε ούτε στους μικρούς ΟΤΑ, ούτε συνολικά. Πόσες προσλήψειςκάνατε; Ούτε μετρημένες στα δάχτυλα. Πόσα έγγραφα έχουμε κάνει στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που σχετίζονται με τις μετακινήσεις των υπαλλήλων στα νησιά και αλλού; Λύθηκαν; Όχι. Τα λύνετε τώρα; Όχι.
Για άλλη μια φορά αξιοποιείτε τα προβλήματα, που με ευθύνη των κυβερνήσεων δημιουργήθηκαν για να προχωρήσετε παραπέρα ως ώριμο φρούτο            κι ως μονόδρομο μάλιστα, την πολιτική σας, αφήνοντας άλυτα υπαρκτά ζητήματα που ταλανίζουν τις τεχνικές υπηρεσίες, ακόμα κι αυτά που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη ζωή του λαού, όπως το ζήτημα με τον καθαρισμό των ρεμάτων, που αντιμετωπίζεται ως «υπηρεσία» κι όχι ως
έργο, που αντιμετωπίζεται δηλ. ως υπηρεσία καθαρισμού εσωτερικών χώρων και επομένως δεν απαιτείται επίβλεψη, μελετημένη προσαρμογή εργασιών σε κάθε ρέμα, αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων κλπ.
Διαφωνούμε και καταγγέλλουμε την επιλογή της ιδιωτικοποίησης της επίβλεψης, του «Γιάννης κερνάει – Γιάννης πίνει» για κάθε κατασκευαστική  εταιρεία με τους δικούς της επιβλέποντες, τις δικές της επιμετρήσεις κλπ.
Τι αφήνετε στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες ; Μόνο τις ευθύνες – ποινικές και αστικές. Ευθύνες αν και θα έχουν δεμένα τα χέρια…
Διαφωνούμε να απεμπολεί το αρμόδιο υπουργείο υποδομών την ευθύνη λειτουργίας και υποστήριξης του Ενιαίου Συστήματος Τεχνικών Προδιαγραφών και Τιμολόγησης Τεχνικών Δημοσίων Έργων.
Διαφωνούμε με την επέκταση των ορίων των αναθέσεων και τις λεγόμενες απλοποιήσεις των διαδικασιών, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών όλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα των ΟΤΑ βιώνουν τις παρεμβάσεις των αιρετών και τα τεκταινόμενα εν καιρώ πανδημίας.
Διαφωνούμε με την απαξίωση ενός έμπειρου επιστημονικού δυναμικού, που υπάρχει στις δημόσιες τεχνικές υπηρεσίες και που θα μπορούσε πολλά να συνεισφέρει σε όλη τη διαδικασία των τεχνικών έργων.
Διαφωνούμε με το νομοσχέδιο, επαναλαμβάνοντας ότι και δεν λύνετε υπαρκτά προβλήματα στελέχωσης και εξοπλισμού των υπηρεσιών, κι ότι βαδίζετε σε αντίθετη κατεύθυνση από την ανάγκη για ύπαρξη δημόσιου φορέα μελετών, κατασκευών και συντήρησης.

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                            ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΕΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2021 21:57

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                Αθήνα 23 /2/2021
                                                                                             Αριθμ. Πρωτ.: 69

 

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΕΟ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ

 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, που με απόφαση του Συλλόγου τους προχωρούν σε Στάση Εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 25 Φλεβάρη, με αίτημα την άμεση επαναλειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ Φωκίδας, που έκλεισε ο Περιφερειάρχης ΣΤΕ, με απόφασή του.
Ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε:
• Την άμεση επαναλειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ Φωκίδας και όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ.
• Την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα τους, την άμεση στελέχωσή τους και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
• Μείωση τους κόστους τεχνικού ελέγχου και δωρεάν έλεγχο για τους ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
• Δωρεάν έλεγχο στα κρατικά αυτοκίνητα.
• Να επεκταθεί o κοινωνικός τους ρόλος στην ενημέρωση και την εκπαίδευση για το μεγάλο θέμα της οδικής ασφάλειας.

Δεν δεχόμαστε να μπαίνουν στη ζυγαριά της λογικής κόστους – οφέλους, στο ζύγι του κέρδους και της ανταποδοτικότητας δημόσιες και κοινωνικές λειτουργίες, υπηρεσίες του δημοσίου & των ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες στεκόμαστε απέναντι στις αναδιαρθρώσεις σε δημόσιο και ΟΤΑ, που αποτελούν μέρος της γενικότερης πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων και έχουν αρνητικές συνέπειες στη ζωή και την καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων.
Θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε αυτή την πολιτική, που πατώντας στην χρόνια υποστελέχωση, στην απαξίωση των υπηρεσιών και την υποχρηματοδότηση έχουν ως μόνο στόχο, αξιοποιώντας όλους τους τρόπους (ιδιωτικοποιήσεις – εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων, δημιουργία αναπτυξιακών εταιρειών, δημιουργία μητρώων ιδιωτών κλπ) να ενισχύουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                           ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2021 21:54

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                      Αθήνα 22/ 2 /2021
                                                                                                  Αριθμ. Πρωτ.: 68

 

                                                        Προς
                                                                                   Συλλόγους-μέλη μας

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 22-2-2021 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα όλα τα μέλη με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, δεδομένου ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες που βρισκόμαστε βάζουν εμπόδια στις «ζωντανές» διαδικασίες.
Σημειώνουμε ότι η συζήτηση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως υιοθέτηση της αντισυνδικαλιστικής, αντεργατικής, αντιδημοκρατικής νομοθετικής πρότασης της κυβέρνησης της ΝΔ για αντικατάσταση των «ζωντανών» διαδικασιών, της συζήτησης και της ιδεολογοπολιτικής διαπάλης των εργαζομένων, με τηλε-διαδικασίες παντός τύπου…
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα εργασιακά προβλήματα και η προώθηση επίλυσής τους, οι εξελίξεις και οι αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης που αξιοποιώντας την πανδημία, δυναμώνει την καταστολή και την αντιλαϊκή επίθεση, που θέλει τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και γενικά το λαό «φιμωμένο». Συγκεκριμένα λήφθηκαν οι παρακάτω κυρίως αποφάσεις:

1. Έγινε προετοιμασία για την επικείμενη συνάντηση αντιπροσωπίας της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Εσωτερικών στις 25.2.
2. Η ανάγκη αγωνιστικής μας απάντησης στην παραπέρα προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων με την κατάθεση του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων … και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές» (τροποποίηση του ν. 4412/2016).
3. Να απαιτηθεί για άλλη μια φορά η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης με την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό και να σταματήσουν οι «φωτογραφικές», ρουσφετολογικές προσλήψεις αρκετών συμβασιούχων, όπως έγινε σε Αττική και Πελοπόννησο.
4. Να καταγγελθεί κάθε προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές καθώς και από συγκεκριμένα ψηφοδέλτια του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλιστικού μλποκ που παίζουν το ρόλο του «λαγού» για την προώθηση των μεθοδεύσεων αυτών.
5. Να δοθούν κατευθύνσεις στα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Συλλόγων, σύμφωνα και με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου στις 5-1-2021, προκειμένου όσα το επιλέγουν, να προχωρήσουν τις παρεμβάσεις τους με δικαστικές προσφυγές για την μη προκήρυξη πλήρωσης θέσεων Προϊσταμένων (γενικών δ/ντών κλπ), με τη στήριξη βέβαια της Ομοσπονδίας.
6. Να απαιτηθεί η επαναλειτουργία όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ και να στηριχτεί η κινητοποίηση των συναδέλφων στην ΠΕ Φωκίδας, απέναντι στην απόφαση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για το κλείσιμο του ΚΤΕΟ.
7. Να γίνει παρέμβαση στήριξης των αιτημάτων των Συλλόγων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για να σταματήσει η δυσλειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, καθώς και της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης.
8. Να στηρίξουμε την απαίτηση των εργαζομένων στην Π.Ε. Πρέβεζας και όπου αλλού προκύπτει ζήτημα, να εφαρμοστούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να χορηγηθούν όλα τα προβλεπόμενα ΜΑΠ, καταγγέλλοντας Περιφερειακές Αρχές και υπηρεσιακούς παράγοντες, που δεν τις υλοποιούν.
Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                       ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ & ΤΗΣ ΕΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2021 17:55

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                           Αθήνα 22 /2/2021
                                                                                                        Αριθμ. Πρωτ.: 65

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ & ΤΗΣ ΕΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

Παρά τα επανειλημμένα έγραφα των Συλλόγων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να σταματήσει η δυσλειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, καθώς και της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης.
Αιτήματα εργαζομένων εξετάζονται με τεράστια καθυστέρηση και πίνακες προακτέων δεν καταρτίζονται.
Ταυτόχρονα η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα ακόμα και ενστάσεις εργαζομένων να μην εξετάζονται.
Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει τα τεράστια κενά, που υπάρχουν στον τρόπο λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και γενικότερα των συλλογικών οργάνων που αφορούν την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν διακοσμητικό ρόλο, αφήνοντας «μετέωρους» τους εργαζόμενους και αναπάντητα τα αιτήματά τους.
Όλα τα παραπάνω όχι μόνο τα καταγγέλλουμε, αλλά και αποτελεί αυτονόητη απαίτησή μας από την Περιφερειακή Αρχή και το Υπουργείο Εσωτερικών, η άμεση λήψη μέτρων για την ορθή και τακτική λειτουργία τους, στην κατεύθυνση των αιτημάτων, που έχουν διατυπώσει οι Σύλλογοι των Περιφερειακών Ενοτήτων.


Π.Α.
1. ΥΠΕΣ
-Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών
-Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.
2. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου
3. Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
-Περιφερειάρχη
-Πρόεδρο ΠΣ & Παρατάξεις ΠΣ

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                    ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 3 από 140

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση