.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τιμωρούν συνειδητά και οδηγούν σκόπιμα στην ανεργία αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, επειδή «τόλμησαν» να εκλεγούν στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και του Συλλόγου τους Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των εργαζομένων, μονίμων & συ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2020 19:21

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                     Αθήνα 3 /6/2020
                                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.:130

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τιμωρούν συνειδητά και οδηγούν

σκόπιμα στην ανεργία αναπληρωτές εκπαιδευτικούς,

επειδή «τόλμησαν» να εκλεγούν στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και του Συλλόγου τους

 

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των εργαζομένων, μονίμων & συμβασιούχων!

 

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την στιγμή που κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, τιμωρητικά και καταπατώντας κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα, προχώρησαν σε αιφνίδια περικοπή της προϋπηρεσίας των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών Δινοπούλου Ευαγγελία και Μαργαρίτη Ελεάνα κατά τρεις (3) μήνες και τρεις (3) ημέρες αντίστοιχα, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, παρά το γεγονός ότι οι αναπληρώτριες έχουν βεβαίωση που αναγνωρίζει συνολικά την προϋπηρεσία τους.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις η χρήση βραχυχρόνιων συνδικαλιστικών αδειών ισχύουν με τους ίδιους όρους όπως και για τους μόνιμους συναδέλφους, χωρίς να επηρεάζουν την εργασιακή συνθήκη και δυνατότητα συνέχισης της εργασίας τους, καθώς και τις υπηρεσιακές τους μεταβολές. Άδειες τις οποίες χρησιμοποίησαν και οι δύο συναδέλφισσες προκειμένου να ανταποκριθούν στα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα, ως εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ της ΔΟΕ και στο ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής αντίστοιχα, την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί προκλητικά να μην επιλύει το ζήτημα και να μην αναγνωρίζει το σύνολο της προϋπηρεσίας τους, σύμφωνα με τις σχετικές βεβαιώσεις, όπως δόθηκαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις οποίες εργάστηκαν οι συναδέλφισσες ! Το εργασιακό μέλλον των δύο εκπαιδευτικών και η σειρά κατάταξής τους στους πίνακες βρίσκεται σε κίνδυνο! Πρόκειται για πολιτική επιλογή, συνειδητή και τιμωρητική ενέργεια εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ ώστε να οδηγηθούν οι αναπληρώτριες συναδέλφισσες που «τόλμησαν» να εκλεγούν σε ΔΣ της ΔΟΕ και του Συλλόγου τους στην ανεργία και σε χειροτέρευση των εργασιακών τους συνθηκών. Το μήνυμα είναι σαφές: Οι αναπληρωτές πρέπει να «κάτσουν στα αυγά τους», να μην έχουν δικαιώματα και να μη διεκδικούν. Να μαζεύουν - αγοράζουν μόρια, και αν εργάζονται έστω και εκ περιτροπής να είναι ευχαριστημένοι.
Η προκλητική στάση κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας αποτελεί ευθεία επίθεση σε κάθε συνάδελφο/ισσα που εκλέγεται στα ΔΣ των συλλόγων και των ΕΛΜΕ τους, και ανοίγουν τον δρόμο της αμφισβήτησης της προϋπηρεσίας κάθε αναπληρωτή/τριας που επιλέγει την συλλογική δράση και την άμεση εμπλοκή του/της στις διαδικασίες των σωματείων, που απαιτεί την ενεργό παρουσία, τον λόγο και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της ελαστικής εργασίας στην πράξη! Την ίδια στιγμή που τιμωρούν με αποκλεισμούς όσους αρνούνται τοποθέτηση στις εσχατιές της χώρας για ολιγόμηνες συμβάσεις και απόλυση τον Ιούνη, αυτούς που αναπληρώνουν τον εαυτό τους σε εκρηκτικά κενά εδώ και πάνω από μια δεκαετία στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο, την ώρα που τους τιμωρούν ποικιλοτρόπως αν αρρωστήσουν ή αν γίνουν μητέρες, τώρα επιδιώκουν και να τους κλείσουν το στόμα! Επιδιώκουν να τιμωρήσουν και στην πραγματικότητα να απομακρύνουν τους αναπληρωτές από τα σωματεία τους!
Η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση θέλει τους αναπληρωτές, αλλά και κάθε συμβασιούχο, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστική δράση! Εργαζόμενους με το κεφάλι σκυμμένο, χωρίς να μπορούν να μετέχουν σε συλλογικότητες και σωματεία ενώ η συμμετοχή τους σε αυτά θα αντιμετωπίζεται τιμωρητικά. Η ψήφιση του αντισυνδικαλιστικού νόμου και η απόλυση των 17 συμβασιούχων από την Υπ. Ασύλου, εκείνων μάλιστα που συνέβαλλαν αποφασιστικά στη δημιουργία σωματείου, αποτελούν κομμάτια μιας πολιτικής που επιτίθεται σε δικαιώματα και εργαζόμενους.
• Να αναγνωριστεί και να προσμετρηθεί τώρα ολόκληρη η προϋπηρεσία των Δινοπούλου Ευαγγελίας και Μαργαρίτη Ελεάνας. Να σταματήσει τώρα η τιμωρητική δίωξή τους.
• Καμία αμφισβήτηση της προϋπηρεσίας στους Παναγιώτου Χρήστο (ΔΣ ΔΟΕ) και Καργόπουλο Ανδρέα (ΔΣ ΟΛΜΕ) για την ακώλυτη συνδικαλιστική τους συμμετοχή στα ΔΣ των δύο Ομοσπονδιών.
• Στεκόμαστε στο πλευρό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών διεκδικώντας εδώ και τώρα πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους/όλες!
• Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/όλες! Πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους/όλες!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων των ΗΠΑ ενάντια στην βαρβαρότητα PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2020 19:17

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                             Αθήνα 3 /6/2020
                                                                                            Αριθμ. Πρωτ.:129

 

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων των ΗΠΑ ενάντια στην βαρβαρότητα

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και τον λαό των ΗΠΑ που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην βαρβαρότητα και την εξαθλίωση.
Η δολοφονία του George Floyd προστέθηκε στους χιλιάδες των νεκρών στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου, είτε από τον ρατσισμό, είτε από την φτώχεια.
Ο πόνος και η δυστυχία εκατομμυρίων φτωχών αμερικανών είναι κοινός με αυτόν των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βίωσαν και βιώνουν τον ρατσισμό.
Στεκόμαστε στο πλευρό των διαδηλωτών που εναντιώνονται πολύμορφα και οργανωμένα στην καταστολή και τις συλλήψεις αγωνιστών, ενάντια στην αδικία και την πολιτική που θρέφει και καλλιεργεί τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                    ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αυθαίρετες τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 01:18

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                                              Αθήνα 21/5/2020
                                                                                                             Αριθμ. Πρωτ.:127

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 

Αυθαίρετες τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης

Με τα γνωστά «αυθαίρετα» κριτήρια οι Περιφερειακές Αρχές και με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης των «αρίστων», προχωρούν σε τοποθετήσεις των «αρεστών» σε θέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων, αδιαφορώντας προκλητικά για έννοιες όπως αξιοκρατία και διαφάνεια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδας, που με Απόφαση του Περιφερειάρχη της, προχώρησε στην αυθαίρετη τοποθέτηση αναπληρωτή προϊσταμένου Τμήματος σε θέση αναπληρωτή προϊσταμένου Διεύθυνσης, παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία και την σχετική απαίτηση που αφορά τους κατά κυριολεξία προϊσταμένους υποκείμενων μονάδων. Για να στηρίξει δε την Απόφασή της η συγκεκριμένη Περιφερειακή Αρχή και να ανακρούσει τις αιτιάσεις του πρωτοβάθμιου Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Ηλείας στην σχετική διοικητική προσφυγή που κατέθεσε στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση «προσέλαβε» ιδιώτη δικηγόρο!!!
Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, έχουν παγώσει οι διαδικασίες για την επιλογή των προϊσταμένων οργανικών μονάδων με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Υπαλληλικό Κώδικα, γεγονός που αξιοποιούν κατάλληλα οι Περιφερειάρχες, ώστε να τοποθετήσουν αυτούς που θέλουν εκεί που θέλουν, καταπατώντας συστηματικά ακόμα και τα στοιχειώδη της ισχύουσας διοικητικής νομοθεσίας.
Απαιτούμε να μπει τέλος στην αδιαφάνεια, την αυθαιρεσία και την ημετεροκρατία. Οι υπηρεσίες των Περιφερειών δεν αποτελούν ιδιοκτησία των Περιφερειαρχών και των κυβερνήσεων.
Καλούμε την κυβέρνηση και τις Περιφερειακές Αρχές:
• Να προχωρήσουν άμεσα στην προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης.
• Να σταματήσουν τις αυθαίρετες τοποθετήσεις για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης.
• Να προχωρήσουν άμεσα στην τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου και να μην υπολογίζεται ο χρόνος αναπλήρωσης με ανάθεση, στην μοριοδότηση της διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                         ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Εργαστηριακός έλεγχος υπαλλήλων των Περιφερειών για κορωνοϊό COVID-19. PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 02:52

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                               Αθήνα 13/5/2020
                                                                                              Αριθμ. Πρωτ.:126

 

                                        Προς
                                                                               1.Περιφερειάρχες της χώρας
                                           2.ΕΟΔΥ
                                                               3.Υπουργείο Υγείας

 

Θέμα: Εργαστηριακός έλεγχος υπαλλήλων των Περιφερειών για κορωνοϊό COVID-19.

 

Θεωρούμε απαραίτο να προγραμματιστεί για τον περιορισμό της διάδοσης του Κορονοϊού (Covid-19) στο πλαίσιο της πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από τους εργαζόμενους των Περιφερειών, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους των ελεγκτικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών που βρίσκονται στην «πρώτη» γραμμή όλο το διάστημα της πανδημίας και γενικότερα από μεγάλους εργασιακούς χώρους.
Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε να γίνουν οι απαραίτητες συννενοήσεις προκειμένου να προχωρήσει ο σχετικός προγραμματισμός από τις Κινητές Ομάδες Ειδικού σκοπού (ΚΟΜΥ).

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                             ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ – ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ - ΑΣΑΦΕΙΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Μάιος 2020 18:09

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                                        Αθήνα 12 /5/2020
                                                                                                      Αριθμ. Πρωτ.:125

 

                          Προς
                                                                                  1. Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών
                                                                  2. Περιφερειάρχες της χώρας
                              3. ΕΝΠΕ

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ – ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ - ΑΣΑΦΕΙΕΣ

Με κυβερνητικές αποφάσεις δόθηκε το πράσινο φως στις Περιφέρειες για να ξεκινήσει από τις 11-5-2020 ο προγραμματισμός και η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων, δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς και πρακτικών εξετάσεων αρκετών κατηγοριών υποψηφίων οδηγών και οδηγών.
Από τις ίδιες αποφάσεις (αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27815/ΦΕΚ 1647/Β/3-5-2020 & Δ1α/ΓΠ.οικ. 29114/ΦΕΚ 1780/Β/ 10-5-2020) και εγκυκλίους (Α3/οικ. 26013/2872/4-5-2020/ Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών) προκύπτουν ερωτηματικά, αντιφάσεις και ασάφειες. Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο εξέδωσε δύο εγκυκλίους σε μία εβδομάδα με το ίδιο θέμα, παραμένουν στον αέρα οι προϋποθέσεις και οι περιορισµοί που τίθενται για να γίνει με ασφάλεια τόσο η διενέργεια της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, όσο και των θεωρητικών εξετάσεων και δοκιµασιών προσόντων και συμπεριφοράς στο πλαίσιο της λήψης µέτρων λόγω του COVID-19.
Συγκεκριμένα:
Οι πλείστοι των χώρων όπου διεξάγονται οι θεωρητικές εξετάσεις είναι χώροι χωρίς αερισμό, παράγοντας που επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη από την λειτουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών ατμόσφαιρα.
Είναι δυνατόν να θεωρείται επαρκής όρος για την ασφαλή διενέργεια των θεωρητικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών μόνον ότι θα πληρώνεται µε το 50% της χωρητικότητάς της, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι μόνο με αυτόν τον όρο δεν εξασφαλίζεται η έλλειψη συγχρωτισμού και η ασφάλεια στις απαιτούμενες διαδικασίες;
Γιατί στην εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών τίθεται ως απαίτηση η απόσταση μεταξύ των εκπαιδευομένων και μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου στις Σχολές/Κέντρα Εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών να μην είναι μικρότερη των δύο (2) μέτρων, ενώ στις δημόσιες υπηρεσίες και τις αίθουσες θεωρητικής εξέτασης το 1,5 μέτρο ;
Γιατί στα καταστήματα λιανικής πώλησης και τις άλλες εμπορικές δραστηριότητες τίθεται ως προϋπόθεση ασφαλούς λειτουργίας η ύπαρξη ενός (1) ατόμου ανά δέκα (10) τ.μ. επιφάνειας κύριου χώρου και για τις δημόσιες υπηρεσίες απαλείφθηκε αυτός ο όρος από τις κυβερνητικές αποφάσεις;
Πως μετριέται τελικά η ασφάλεια;
Υπάρχει «άλλη» ασφάλεια για τις εμπορικές επιχειρήσεις κι «άλλη» για τις δημόσιες υπηρεσίες;
Υπάρχει «άλλη» ασφάλεια για τα Κέντρα Εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών κι «άλλη» για τους χώρους εξέτασης τους;
Γιατί δεν προβλέπεται η τοποθέτηση διαχωριστικού plexiglass στα οχήματα με τα οποία γίνονται η εκπαίδευση και οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών;
Πως θα γίνεται και με ποιανού ευθύνη η απολύμανση του αυτοκινήτου;
Με ποιες προϋποθέσεις θα γίνονται οι πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών φορτηγών, που την προ κορονοϊού εποχή κάθονταν υποχρεωτικά 3 άτομα (εξεταζόμενος, εξεταστής, εκπαιδευτής), ο ένας κολλητά με τον άλλο;
Γιατί το Υπουργείο γράφει και ξαναγράφει στις εγκυκλίους του ότι οι εξετάσεις διενεργούνται με ευθύνη του Προϊσταμένου, ενώ πρόκειται για ζήτημα που απαιτεί «κεντρικό» σχεδιασμό και όχι την προσωπική εκτίμηση του εκάστοτε Προϊστάμενου;

Όλα τα παραπάνω ζητήματα και οι απαιτούμενες λύσεις δεν μπορούν να αφήνονται στην καλή προαίρεση κανενός.
Απαιτούμε να αντιμετωπιστούν με μόνο κριτήριο την ασφάλεια τόσο των εξεταζομένων, όσο και των εξεταστών και εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                             ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 6 από 127

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση