.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 15:49

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

 

                                                                                                            Αθήνα 27/1/2020
                                                                                                        Αριθμ. Πρωτ.:29

 

 

                                                 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

 

Τα αιτήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες κατέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Γενάρη στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η συνάντηση παρότι ήταν προγραμματισμένη με τον υπουργό, λόγω της εξέλιξης της συζήτησης στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, πραγματοποιήθηκε με την Γενική Γραμματέα Ανθρώπινου ΔυναμικούΔημόσιου Τομέα του Υπουργείου κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη. Η συνάντηση με τον υπουργό μεταφέρθηκε σε επόμενο χρόνο. Από την μεριά της Ομοσπονδίας εκτός από τις αναφορές στις εξελίξεις και τα γενικότερα ζητήματα παρουσιάστηκε συνοπτικά το πλαίσιο αιτημάτων, που αποτυπώνει τα βασικά προβλήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες.

Συγκεκριμένα ζητήθηκαν τα παρακάτω, για τα οποία είτε έχει καθ’ ύλην αρμοδιότητα, είτε έχει συναρμοδιότητα το υπουργείο εσωτερικών:

1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών των Περιφερειών (40% μείωση από το 2009) και να αρθεί η συνεχιζόμενη «απαγόρευση» των προσλήψεων. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με δικαιώματα και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
Θεωρούμε ότι υποστελέχωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την «κινητικότητα», ούτε με τους απαράδεκτους περιορισμούς που τίθενται, παρά μόνον με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πόσο μάλλον που η κάλυψη των θέσεων με την κινητικότητα συνδέεται με την ελλιπή δυνατότητα των Περιφερειών να καλύπτουν την απαιτούμενη μισθοδοτική δαπάνη, τη στιγμή που οι ΚΑΠ εδώ και αρκετά χρόνια παραμένουν αμετάβλητοι.
Η προώθηση της κινητικότητας απαιτεί κάλυψη της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

2. Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες. Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας. Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ.

 3. Επίλυση των προβλημάτων της μετάταξης σε ανώτερη κατηγορία, που σχετίζονται με την «νέα» μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων.

4. Χορήγηση «ελεγκτικού» επιδόματος στο σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών και των υποστηρικτικών δομών όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

5. Επέκταση της ρύθμισης για την κάλυψη των κατασκηνωτικών εξόδων και στα ζητήματα της κάλυψης των αναγκών σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για όλα τα παιδιά των συναδέλφων. Κατάργηση της εξαίρεσης για τις μητέρες δημοσίους υπαλλήλους (επομένως και για τις μητέρες υπαλλήλους των Περιφερειών) για τη συμμετοχή των παιδιών μας στα προγράμματα ΕΣΠΑ (Προγράμματα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής κλπ).

6. Χορήγηση (συνέχιση) και επέκταση των ρυθμίσεων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των Περιφερειών, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους σύμφωνα με το σχετικό υπόμνημα της Ομοσπονδίας.

7. Χορήγηση μηνιαίου ποσού για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών (πάγια οδοιπορικά). Απλοποίηση των δικαιολογητικών και των διαδικασιών για την κάλυψη και πληρωμή όλων των οδοιπορικών-εισιτήριων-αποζημιώσεων για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, έγκαιρα, χωρίς καμιά καθυστέρηση. Αύξηση με διπλασιασμό των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας και αναπροσαρμογή της απαράδεκτης χιλιομετρικής αποζημίωσης, στις περιπτώσεις χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου για την εκτέλεση της υπηρεσίας.

8. Αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις Τεχνικές και Οικονομικές ιδίως υπηρεσίες, τόσο κατά την εκτέλεση  των αρμοδιοτήτων τους, όσο και με τις τυχόν ποινικές & αστικές ευθύνες. Άρση του καθεστώτος μεταφοράς αστικής ευθύνης στους υπαλλήλους των Τεχνικών υπαλλήλων των Τεχνικών υπηρεσιών (ρέματα, συντήρηση δρόμων κλπ) των Περιφερειών. Κατάργηση των «ειδικών» πειθαρχικών παραπτωμάτων που αφορούν συναδέλφους που εργάζονται στην αδειοδότηση πρατηρίων καυσίμων.

9. Άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης. Διαδικασίες επιλογής θέσεων ευθύνης με αντικειμενικά κριτήρια.

Συμμετοχή των αιρετών στα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων.
Κατάργηση του προβαδίσματος των κατηγοριών – Κατάργηση του άρθρου 97 (Ν.3528/2007), στις διαδικασίες τοποθέτησης σε θέσεις ευθύνης. Δυνατότητα πιστοποίησης από το ΕΚΔΔΑ ή άλλους Δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς της γνώσης Η/Υ. Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης.

10. Επαναφορά του νόμου της επιδότησης 1ης κατοικίας στις παραμεθόριες περιοχές.

11. Κάλυψη των παραβόλων για την ανανέωση αδειών οδήγησης Γ’ κατηγορίας, αδειών τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων των υπαλλήλων οδηγών και χειριστών των Περιφερειών.

12. Έκδοση Υπουργικής Απόφαση για τις διαδικασίες εκλογής των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Περιφερειών, προσαρμοσμένη στα δεδομένα των Περιφερειών, για να σταματήσουν ή έστω να μειωθούν παρερμηνείες και προβλήματα, που κάθε φορά παρουσιάζονται.

13. Υπερδιπλασιασμό των συμμετεχόντων στα εκλογικά συνεργεία.

14. Αντιμετώπιση γραφειοκρατικών προβλημάτων και προώθηση της διαλειτουργικότητας των ψηφιακών κλπ συστημάτων.

15. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών των Περιφερειών. Καμιά εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, περιουσίας των Περιφερειών. Καμιά μεταφορά αρμοδιότητας χωρίς πόρους και προσωπικό. Οι υπηρεσίες να ασκούν πλήρως τις αρμοδιότητες κοινωνικού τους χαρακτήρα. Να σταματήσουν οι σχεδιασμοί για ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των ΟΤΑ. Όχι στη διεύρυνση του «φοροεισπρακτικού ρόλου» των Περιφερειών.
Πλήρης κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Περιφερειών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.
Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, πολιτιστικών, αθλητικών, περιβαλλοντικών κλπ αναγκών.
Όχι σε αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στους ΟΤΑ.
Η Γ.Γ. του Υπουργείου μεταφέροντας τις θέσεις του υπουργού και της κυβέρνησης γενικότερα και υπεραμυνόμενη των περικοπών, αναφέρθηκε σε ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις για τα εξής ζητήματα:
 Επαναλαμβάνοντας το γνωστό ότι οι προσλήψεις και τα αιτήματα που έχουν οικονομικό περιεχόμενο υπόκεινται στους δημοσιονομικούς περιορισμούς παρέπεμψε σε μελέτη σε Επιτροπές αρκετά ζητήματα.
 Ειδικότερα για τις προσλήψεις αν και αναγνώρισε την υπάρχουσα υποστελέχωση, μετέφερε την κυβερνητική απόφαση για προώθηση μόνο 3.000 περίπου προσλήψεων για όλο το δημόσιο και όλους τους ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, εκτός από όσες έχουν ήδη προκηρυχθεί κλπ. Με λίγα λόγια μας είπε ότι θα δούμε μόνον ελάχιστες προσλήψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες πχ κτηνίατροι και μηχανικοί!!!, που δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν με την «κινητικότητα».
 Αναφέρθηκε στη λειτουργία της Επιτροπής για το ανθυγιεινό επίδομα και στη πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετηθεί η «νέα» κατάσταση τον Σεπτέμβρη 2020.
 Για το ζήτημα της ιδιαίτερης αστικής & ποινικής ευθύνης που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις Τεχνικές και Οικονομικές ιδίως υπηρεσίες έκανε πως δεν καταλάβαινε...
 Ήταν αρνητική στη μεταφορά της μισθοδοσίας μας στον κρατικό προϋπολογισμό.
Μας ενημέρωσε επίσης ότι:
 Έχουν παραπεμφθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τα ζητήματα που αφορούν την μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων, μετά την μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία.
 Πρόθεσή τους είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες επιλογής Γενικών Δ/ντών, χωρίς βέβαια να εξηγεί πως θα ξεπεραστεί η άρνηση προκήρυξης των θέσεων από τους Περιφερειάρχες.
 Δεν θα συμπεριλάβουν την αφαίρεση των αιρετών εκπροσώπων από τα ΣΕΠ, στο επικείμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ.
 Η Επιτροπή που έχει συσταθεί για την τυχόν «ανακατανομή» αρμοδιοτήτων θα ολοκληρώσει το έργο της περίπου στον Απρίλη.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, μετά από όλα τα παραπάνω, όπου δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική δέσμευση, αποτελεί μονόδρομο το να προχωρήσουμε αποφασιστικά στο δρόμο της αγωνιστικής επίλυσης των προβλημάτων, της διεκδίκησης ικανοποίησης των αιτημάτων μας, της συνέχισης της ενωτικής και μαζικής συσπείρωσης όλων των εργαζομένων στα συνδικαλιστικά όργανα (Συλλόγους και Ομοσπονδία), για να μπορούμε να στεκόμαστε αξιόμαχα απέναντι σε κάθε αντεργατική πολιτική.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                  ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23-1-2020 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 15:33

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

 

                                                                                        Αθήνα 27/ 1 /2020
                                                                                    Αριθμ. Πρωτ.: 28

 

 

                                                                Προς
                                                                                          Συλλόγους-μέλη μας

 

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23-1-2020

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα τα 12 από τα 13 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ζαβερδινό Άλκη, Παγωνίδη Δημήτρη, Βαζούρα Δημήτρη, Ευστρατίου Χαράλαμπο, Λυριστή Μιχάλη, Τζάκο Αντώνη, Κυριακόπουλο Γιώργο, Ασημακόπουλο Ανδρέα και Έφη Παπαλεξίου.
Της συνεδρίασης του Δ.Σ. προηγήθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών όπου συζητήθηκε το πλαίσιο αιτημάτων μας, που αποτυπώνει τα βασικά προβλήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες.
Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν κυρίως οι εξελίξεις, η εκτίμηση της συνάντησης στο υπουργείο Εσωτερικών, τα εργασιακά προβλήματα, όπως αποτυπώνονταν στην σχετική πρόσκληση, τα οικονομικά Συλλόγων και Ομοσπονδίας κλπ.

Μετά την συζήτηση λήφθηκαν μεταξύ άλλων οι παρακάτω αποφάσεις:
1. Έγινε εκτίμηση της συνάντησης στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου φάνηκε καθαρά ότι αποτελεί μονόδρομο να προχωρήσουμε αποφασιστικά στο δρόμο της αγωνιστικής επίλυσης των προβλημάτων, της διεκδίκησης ικανοποίησης των αιτημάτων μας, της συνέχισης της ενωτικής και μαζικής συσπείρωσης όλων των εργαζομένων στα συνδικαλιστικά όργανα (Συλλόγους και Ομοσπονδία), για να μπορούμε να σταθούμε αξιόμαχα απέναντι σε κάθε αντεργατική πολιτική.
2. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις με το σχέδιο νόμου για «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» και αποφασίστηκε απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που χρειάζεται να προσδιοριστεί έτσι, ώστε να δοθεί δυνατότητα κλιμάκωσης του αγώνα, με κάλεσμα στην ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση και σε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους – μέλη της ΟΣΥΑΠΕ να προχωρήσουν σε ενημερωτικές Συνελεύσεις – συγκεντρώσεις κλπ, ώστε να σημάνει συναγερμός, για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στην επίθεση με καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις.
3. Να ληφθούν μέτρα για την Εφαρμογή της νομοθεσίας Υγιεινής & Ασφάλειας, ΜΑΠ από τις Περιφερειακές Αρχές. Να αποσταλεί σχετικό εξώδικο. Να καλεστούν οι Σύλλογοι να επιταχύνουν την συγκρότηση των Επιτροπών Υγιεινής & Ασφάλειας, όπου δεν τις έχουν συγκροτήσει.
4. Να καταγγελθεί η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου για την στάση της απέναντι στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους της Περιφέρειας και για την μη εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
5. Να συνεχίσουν Ομοσπονδία και Σύλλογοι παρεμβάσεις ενάντια στην Ποινική – Αστική ευθύνη Τεχνικών κλπ υπαλλήλων, ενάντια στην αποσπασματική αντιμετώπιση από την κυβέρνηση των προβλημάτων των υπαλλήλων που ασκούν ελεγκτικές αρμοδιότητες, ενάντια στα παράλληλα καθήκοντα με τις λεγόμενες Διαβαθμιδικές Συνεργασίες, ενάντια στην υποστελέχωση που επικρατεί στις υπηρεσίες των Περιφερειών, προβάλλοντας με όλους τους τρόπους την απαίτηση για μόνιμους διορισμούς και κάλυψη των κενών θέσεων, την εφαρμογή των ΣΣΕ, όπου δεν εφαρμόζονται καθώς και των Μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας.
6. Να καταγγελθεί η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, για την απόφασή της να προωθήσει τη χρήση ηλεκτρονικών καρτών με δακτυλικό αποτύπωμα για τον έλεγχο του ωραρίου των υπαλλήλων και να απαιτηθεί η άμεση ανάκλησή της.
7. Αποφασίστηκε να προχωρήσει η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός του Site της Ομοσπονδίας.
8. Όσον αφορά τις εισφορές των πρωτοβάθμιων Συλλόγων προς την Ομοσπονδία θα σταλούν άμεσα σχετικές επιστολές με τα ποσά, που οφείλονται. Σημειώνεται ότι αποφασίστηκε να αποδοθεί το σύνολο των εισφορών για το έτος 2019.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                         ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
πρόσκληση σύγκλισης του Διοικητικού Συμβουλίου PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 15 Ιανουάριος 2020 15:59

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  www.osyape.gr

 

                                                                          Αθήνα, 14/ 1 /2020

                                                                      Αριθμ. Πρωτ. : 15

 

                                                                             ΠΡΟΣ τα μέλη του Δ.Σ.

                                                                                 1. Σταμκοπούλου Νατάσα

                                                                             2. Ανδρεαδέλλη Γιάννη

                                                                           3. Παγωνίδη Δημήτρη

                                                                     4. Ζαβερδινό Άλκη

                                                                         5. Βαζούρα Δημήτρη

                                                                                  6. Ευστρατίου Χαράλαμπο

                                                                    7. Λυριστή Μιχάλη

                                                                              8. Κυριακόπουλο Γιώργο

                                                                 9. Τζάκο Αντώνιο

                                                                    10. Παπαλεξίου Έφη

                                                                               11. Ασημακόπουλο Ανδρέα

                                                                             12. Καραθανάση Δημήτρη

 

 

 

Σας κοινοποιώ νέα πρόσκληση σύγκλισης του Διοικητικού Συμβουλίου, μεταθέτοντας την

ημερομηνία συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου από την Δευτέρα 20/1, την Πέμπτη 23

Ιανουαρίου 2020 και ώρα 15.00, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Συγγρού 80, 7ος όροφος),

μετά την συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 12.00.

Τα θέματα της συνεδρίασης παραμένουν τα ίδια:

1. Εξελίξεις, εκτίμηση συνάντησης με υπουργό Εσωτερικών, εργασιακά προβλήματα:

- Απεργιακή κινητοποίηση για ασφαλιστικό.

- Εφαρμογή νομοθεσίας Υγιεινής & Ασφάλειας, ΜΑΠ, Επιτροπές Υγιεινής & Ασφάλειας,

   εικόνα σε σχέση με τους ψηφισθέντες προϋπολογισμούς.

- Εφαρμογή ΣΣΕ.

- Προσλήψεις, κατατεθέντα αιτήματα σε σχέση με τις αποφάσεις των Περιφερειακών

   Συμβουλίων. «Κινητικότητα» – μετατάξεις.

- Ποινική – Αστική ευθύνη Τεχνικών υπαλλήλων, εφαρμογή νομικής κάλυψης.

- Αποσπασματική αντιμετώπιση από την κυβέρνηση των προβλημάτων των υπαλλήλων που ασκούν ελεγκτικές αρμοδιότητες.

-Η θέση μας για τις Διαβαθμιδικές Συνεργασίες και αντιμετώπιση τους.

2. Site Ομοσπονδίας.

3. Οικονομικά Συλλόγων.

4. Διάφορα.

 

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

 

BETA ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ

 
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Ιανουάριος 2020 13:18

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                           Αθήνα 9 /1/2020

                                                                                          Αριθμ. Πρωτ.:06

 

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ

 

Χαιρετίζουμε τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ.
Με την μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και με την συμπαράσταση συνδικάτων και συνδικαλιστών από άλλους κλάδους αχρήστευσαν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της Διοίκησης του ΟΤΕ και τις άθλιες πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων, που έφτασε στο σημείο να μηνύει και να απαιτεί την σύλληψη εργαζομένων και συνδικαλιστών απεργών.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία και τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ ενάντια στις απολύσεις, για υπογραφή μιας, ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                           ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Ιανουάριος 2020 07:10

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                             Αθήνα 8 /1/2020

                                                                                        Αριθμ. Πρωτ.:5

 

 

                                                        Προς :

                                                                                  Υπουργό Εσωτερικών

                                                                                            κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

 

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

 

Έναν απαράδεκτο αντεργατικό τοίχο ορθώνει η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο σας στον τομέα των μετατάξεων των υπαλλήλων.

Βήμα – βήμα διευρύνετε τόσο τους αντεργατικούς περιορισμούς στην εξέλιξη των υπαλλήλων, όσο και στο δικαίωμα τους να μεταταχθούν σε άλλο φορέα. Και ενώ υποκριτικά είχατε θέσει τα ζητήματα αυτά σε υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, τα εντάξατε στο άρον – άρον ψηφισθέν νομοσχέδιο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις», που έγινε ήδη νόμος (ν. 4647, ΦΕΚ 204/16-12-2019), με εφαρμογή μάλιστα από τον κύκλο της κινητικότητας έτους 2019!!!

Συγκεκριμένα με το άρθρο 42, που τροποποιεί το άρθρο 4 του ν. 4440/2016: - Εντάσσετε τις μετατάξεις σε ανώτερη κατηγορία στο σύστημα της «κινητικότητας», βάζοντας με αυτό τον τρόπο περιορισμούς στην εξέλιξη των υπαλλήλων στον φορέα που υπηρετούν, επαναφέροντας την αρχική απαράδεκτη διάταξη του ν. 4440/2016 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είχαμε καταφέρει να ακυρώσουμε.

Για να μεταταχθεί δηλαδή ένας υπάλληλος, που πήρε απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, σε κατηγορία αντίστοιχα ΔΕ ή ΤΕ ή ΠΕ πρέπει να περιμένει να προκηρύξει ο φορέας που υπηρετεί την συγκεκριμένη θέση, να ενταχθεί ο φορέας του στο σύστημα της κινητικότητας, να ξεπεράσει τα δεκάδες εμπόδια της διαδικασίας και να επιλεγεί αυτός, ανάμεσα σε όλους όσους ζητήσουν από οποιαδήποτε φορέα την συγκεκριμένη θέση!!!

- Θέτετε περιορισμούς στη δυνατότητα μετάταξης των υπαλλήλων σε άλλο φορέα, αφού αυξάνετε από 50% σε 65% το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στο φορέα προέλευσης του κλάδου στον οποίο ανήκει ο υπάλληλος, ως προϋπόθεση, για να μεταταχτεί, κι αυτό μάλιστα τη στιγμή, που σε αρκετές Περιφέρειες δεν έχει γίνει χρόνια τώρα ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού!!!

- «Μπλοκάρετε» τις μετατάξεις συγκεκριμένων κατηγοριών υπαλλήλων (Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειών και Δήμων και των Υπηρεσιών Δόμησης των Δήμων), αφού απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου για τον διορισμό οργάνου!!!, ικανοποιώντας έτσι σχετικό αίτημα Περιφερειαρχών και Δημάρχων.

- Διατηρείτε τις απαράδεκτες προϋποθέσεις του 74 του ν. 4590/2019 για τις μετατάξεις των ΙΔΑΧ υπαλλήλων και δεν εξασφαλίζετε την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Απαιτούμε :


 Την κατάργηση των αντεργατικών αυτών ρυθμίσεις, που εκτός των άλλων υποδηλώνουν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσετε σε κάλυψη κενών οργανικών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δεδομένου μάλιστα ότι διατηρείτε και την «απαγόρευση» των προσλήψεων.

 Την ανεμπόδιστη μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία των υπαλλήλων, που αποκτούν πρόσθετα προσόντα (πτυχίο κλπ), καθώς και την ανεμπόδιστη χρήση του δικαιώματος τους να μετατάσσονται με απλές και γρήγορες διαδικασίες σε φορείς του δημοσίου, που έχουν κενές οργανικές θέσεις.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                             ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 8 από 120

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση