.
ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 02 Μάρτιος 2020 22:09

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                              Αθήνα 28/2/2020

                                                                                            Αριθμ. Πρωτ.:91

 

Μπροστά σε ενδεχόμενη επιδημία

 

ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Μπροστά στην ενδεχόμενη επιδημία από το «νέο κορονοϊό» εκφράζουμε την απαίτηση των εργαζομένων για άμεση λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και την χορήγηση των απαραίτητων ΜΑΠ και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή καθημερινά με πλήθος πολιτών κατά την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους. Ταυτόχρονα δεν μπορεί σε πολλές υπηρεσίες να παραμένουν ζητούμενα οι προμήθειες των σχετικών αναλώσιμων (σαπούνι απολυμαντικό κλπ).
Σημειώνουμε ότι στα απαιτούμενα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία πρέπει να προστεθεί και η εξασφάλιση πρόσθετων αδειών με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της διασποράς, καθώς κι όταν έχουν άρρωστο μέλος της οικογένειας (παιδί ή ηλικιωμένο) ή εάν είναι κλειστό το σχολείο ή ο βρεφονηπιακός σταθμός.
Τέλος σας στέλνουμε για ενημέρωση την σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), υιοθετώντας το διεκδικητικό τους πλαίσιο ιδιαίτερα για επαρκή στελέχωση και εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων υγείας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                       ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2020 19:37

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                            Αθήνα 26 /2/2020
                                                                                                                        Αριθμ. Πρωτ.:90

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συντάσσεται με όλα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Πρέβεζας, με την ομόφωνη Απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, για την στάση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη αναφορικά με την άρνησή του να εφαρμόσει την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθώς και τα προβλεπόμενα για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 19 μήνες από την έναρξη ισχύος της ΕΣΣΕ η Περιφερειακή αρχή σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων Συλλόγων της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Γιάννενα στις 13/12/2019, με πολύ επιθετικό και προσβλητικό τρόπο αρνήθηκε την εφαρμογή της. Επίσης στην απαίτηση των εργαζομένων για εφαρμογή των προβλέψεων του Ν.3850/2010 (Κώδικας νόμων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων), καθώς και της ΚΥΑ 43726/2019 για την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και μέτρων προληπτικής ιατρικής σε υπαλλήλους των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, απάντησε ότι χορηγεί ότι κρίνει ο ίδιος απαραίτητο και σε όποιους κρίνει ότι πρέπει να δοθούν!!!
Αυτή η προκλητικά αντεργατική στάση του Περιφερειάρχη, που έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.
Ζητάμε το αυτονόητο, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και της νομοθεσίας για την υγιεινή & ασφάλεια των εργαζομένων.
• Απαιτούμε από την Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου την άμεση εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και τη χορήγηση των ΜΑΠ & μέτρων προληπτικής ιατρικής.
• Ζητάμε από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου να θέσει ως θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα ζητήματα αυτά.

Η υπομονή των εργαζομένων εξαντλήθηκε!!!


Με κοινή δράση ΟΣΥΑΠΕ και πρωτοβάθμιων Συλλόγων της Περιφέρειας Ηπείρου θα δώσουμε λύσεις σε όλα τα παραπάνω.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 25-2-2020 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2020 19:27

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                     

                                                                                                             Αθήνα 26/ 2 /2020
                                                                                                        Αριθμ. Πρωτ.:89

                                                                                   

                                                                                Προς :
                                                                                                        Συλλόγους-μέλη μας

 

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 25-2-2020

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα τα 11 από τα 13 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ζαβερδινό Άλκη, Παγωνίδη Δημήτρη, Λυριστή Μιχάλη, Τζάκο Αντώνη, Κυριακόπουλο Γιώργο, Ασημακόπουλο Ανδρέα, Παπαλεξίου Έφη και Καραθανάση Δημήτρη.


Μετά την συζήτηση λήφθηκαν μεταξύ άλλων οι παρακάτω αποφάσεις:


1. Έγινε εκτίμηση για την απεργιακή απάντηση της 18ης Φεβρουαρίου, για την οργάνωση και τις ενημερώσεις που προηγήθηκαν. Το ΔΣ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που ξεπέρασαν τις προβοκάτσιες της κυβέρνησης, την τρομοκρατία, την υπονόμευση και την απεργοσπαστική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση. Η συμμετοχή των εργαζομένων έδειξε πως οι προβοκάτσιες της κυβέρνησης με ενορχηστρωτή το υπουργείο Εργασίας που αναφέρονταν σε «ξαφνικές-αιφνιδιαστικές για την κοινωνία απεργίες», «απεργίες εργατοπατέρων» «υποκινούμενες απεργίες» κλπ, που αναπαράγονταν ολημερίς από τα μεγάλα ΜΜΕ, έπεσαν στο κενό. Το Δ.Σ. καλεί όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία να συνεχίσουν τις ενημερώσεις και τον αγώνα ενάντια στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Ο αγώνας αυτός δεν πρέπει να σταματήσει, γιατί το ασφαλιστικό αφορά το παρόν και το μέλλον της ζωής μας. Στην κατεύθυνση αυτή καλεί τους εργαζόμενους και τα Σωματεία να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια, που διοργανώνονται σε πολλές πόλεις αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.


2. Συζήτησε για το Νομοσχέδιο με τίτλο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ» του Υπουργείου Εσωτερικών και τις αντιλαϊκές και αντεργατικές διατάξεις που περιλαμβάνει και αποφάσισε όχι μόνο να καταγγείλει την ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων που προωθεί μέσα από τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς και την άρνηση του Υπουργείου να περιλάβει ρυθμίσεις που ζητήσαμε, αλλά και να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με προκήρυξη Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020.


3. Εξέτασε την πορεία εφαρμογής των ΣΣΕ και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε όσες Περιφέρειες ή Π.Ε. ζητηθεί από τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους, τους οποίους και καλεί να εντείνουν τις προσπάθειες προώθησης όλων των σχετικών ζητημάτων.

4. Να καταγγείλει ως αντεργατική την στάση του Περιφερειάρχη Ηπείρου αναφορικά με την άρνησή του να εφαρμόσει την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθώς και τα προβλεπόμενα για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

5. Να καταγγείλει την διενέργεια πειθαρχικής διαδικασίας σε συνάδελφο, που διαμαρτυρήθηκε για την υποστελέχωση Υπηρεσίας της Π.Ε. Λακωνίας και να ζητήσει από την Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου την ανάκληση της.

6. Συζήτησε για την αναγκαιότητα καταδίκης του Σχεδίου Νόμου για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», που όπως διέρρευσε σκοπεύει άμεσα να προωθήσει η κυβέρνηση, στοχεύοντας στον ασφυκτικό περιορισμό του δικαιώματος των διαδηλώσεων που κατοχυρώνεται ακόμα και σε όλα τα αστικά Συντάγματα (άρθρο 11 του ελληνικού Συντάγματος). Με το σχέδιο αυτό επιδιώκεται ο ευνουχισμός της πολιτικής, συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης και πρέπει να απαντηθεί με την αδιαπραγμάτευτη, καθολική και μαχητική αντίδραση του λαϊκού κινήματος.

7. Εξέτασε την πορεία των οικονομικών της Ομοσπονδίας και των εισφορών των Συλλόγων και ζητημάτων, που σχετίζονται με τα πραγματοποιούμενα έξοδα.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                         ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» - παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού! PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2020 16:14

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                             

                                                                                   Αθήνα 20 /2/2020
                                                                               Αριθμ. Πρωτ.:86

 

Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της,
και όχι «συνέδριο» - παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!

 

Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε Συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη!
Απαιτούμε να γίνει γνήσιο Συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.
Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!
Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                             ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ ΟΣΥΑΠΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2020 02:09

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr


                                                                                   Αθήνα, 15/ 2 /2020
                                                                               Αριθμ. Πρωτ. : 85

 

 

                                                                                                      ΠΡΟΣ τα μέλη του Δ.Σ.

 
                                                                             1. Σταμκοπούλου Νατάσα
                                                                        2. Ανδρεαδέλλη Γιάννη
                                                                      3. Παγωνίδη Δημήτρη
                                                                4. Ζαβερδινό Άλκη
                                                                   5. Βαζούρα Δημήτρη
                                                                            6. Ευστρατίου Χαράλαμπο
                                                               7. Λυριστή Μιχάλη
                                                                         8. Κυριακόπουλο Γιώργο
                                                             9. Τζάκο Αντώνιο
                                                              10. Παπαλεξίου Έφη
                                                                         11. Ασημακόπουλο Ανδρέα
                                                                      12. Καραθανάση Δημήτρη

 

Σας καλώ σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12.30,

στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Συγγρού 80, 7ος όροφος), με θέματα:

Εξελίξεις, εργασιακά πρόβλημα και προγραμματισμός δράσης :
- Εκτίμηση απεργιακής κινητοποίησης για ασφαλιστικό, οργάνωση, ενημέρωση κλπ.
- Επίδοση Εξώδικου για εφαρμογή Υγιεινής & Ασφάλειας, ΜΑΠ, συγκρότηση Επιτροπών
   Υγιεινής & Ασφάλειας, προώθηση εφαρμογής τους.
- Πορεία εφαρμογής ΣΣΕ.
- Οικονομικά Συλλόγων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

 

 ΒΕΤΑ  ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 9 από 124

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση