.
Όχι στην απεργοσπαστική απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Μεταφορών PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 13 /11/2018

Αριθμ. Πρωτ.:191

 

Όχι στην απεργοσπαστική απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Μεταφορών

 

Με προσχηματικές δικαιολογίες ο Σύλλογος Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών προχώρησε σε αναστολή της αποχής από το έργο των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.

Προφανώς και δεν τους ενδιαφέρει:

εάν δουλεύουν απλήρωτοι

εάν θα συνεχίσουν να μετέχουν σε ένα διάτρητο σύστημα εξετάσεων

εάν θα συμμετέχουν σε μια απαράδεκτη διαδικασία για την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης των οδηγών που συμπληρώνουν την ηλικία των 74 ετών.

 Προφανώς και δεν τους ενδιαφέρει πως θα υλοποιούνται από τις Δ/νσεις Μεταφορών των Περιφερειών οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες, που με την τραγική τους υποστελέχωση οι εξαγγελίες του Υπουργού αποτελούν μόνο «σχέδια επί χάρτου».

Ας απολογηθούν στους συναδέλφους τους, αυτούς που παίζοντας το ρόλο του «λαγού», τους καλούν να σπάσουν την αποχή, για να «βγουν» οι Επιτροπές στην Αττική.

Ας απολογηθούν για το ρόλο τους στη λεγόμενη «επιτροπή αγώνα», που μετέχουν και βγάζουν «επαναστατικές» κορώνες.

Κρύβουν εύσχημα τις ευθύνες όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, τις ευθύνες του σημερινού υπουργού, που από το 2016 σχεδιάζει την αναμόρφωση του συστήματος!!!, που λειτουργεί συνεχώς με μεταβατικές διατάξεις, που δεν μπορεί να πάει στη Βουλή για ψήφιση την τροπολογία, που απαιτείται για να πληρωθούν οι συνάδελφοι, που αντί να αλλάξει το διάτρητο σύστημα εξετάσεων, προσθέτει και νέα προβλήματα στους οδηγούς, παλιούς και νέους.

Προχωρούν σε σπάσιμο της αποχής ή αδιαφορώντας για τους συναδέλφους της Περιφέρειας Αττικής ή λειτουργώντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, όπως κάνει πάντα ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός. Ίσως βέβαια και να αποσπάσανε από τον υπουργό, που εδώ και 2 χρόνια δεν δέχεται συνάντηση με την Ομοσπονδία μας, υπόσχεση – αντάλλαγμα ότι θα τους κρατήσει στο «σώμα των εξεταστών»…

Καλούμε τους συναδέλφους εξεταστές στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα να συμπορευτούν με τις αποφάσεις της ΟΣΥΑΠΕ, να συνεχίσουν τον αγώνα, απομονώνοντας όλους όσους σπάζοντας την αποχή δίνουν διαπιστευτήρια στους υπουργούς και την κυβέρνηση.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι η λύση της αποχής βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Μεταφορών.

Ας σταματήσει να στοχοποιεί συλλήβδην όλους τους υπαλλήλους, ας σταματήσει να θεωρεί ότι μία κάμερα και εξέταση εντός ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών θα αναμορφώσουν ουσιαστικά το σύστημα εξετάσεων οδήγησης!!!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα 9 /11/2018

Αριθμ. Πρωτ.:190

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ

Οργανώνουμε την απεργιακή μας απάντηση, δίνουμε απάντηση σε όλα τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, στις αυταπάτες και τις προεκλογικές κοροϊδίες.

Δεν δείχνουμε καμιά ανοχή στα ψέματα και στις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τα κόμματα, που ψήφισαν και στήριξαν τα μνημόνια, που γίνονται για προεκλογικές σκοπιμότητες και σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν τη σκληρή πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουμε. Δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων και του λαού.

Παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να παρουσιαστεί ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, τα μνημόνια είναι εδώ !!!

Η «μεταμνημονιακή κανονικότητα» περιλαμβάνει όλους τους μνημονιακούς νόμους (700 και πλέον) με μόνιμη εποπτεία μέχρι το 2060 και στηρίζεται σε νέα βάρη για τους εργαζόμενους με αυξήσεις σε φόρους και μειώσεις δαπανών και στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, στα τσακισμένα δικαιώματα και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η επίθεση τους αφορά όλες τις πτυχές της ζωής του λαού: τους μισθούς, τις συντάξεις, το εισόδημά, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία, την εκπαίδευση, τις υποδομές, τις κοινωνικές δομές. Τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής επίθεσης που ακούει στο όνομα κεφάλαιο και ΕΕ, τις βιώνουμε στους χώρους δουλειάς με υποστελεχωμένες υπηρεσίες, με εντατικοποίηση της δουλειάς, τις βιώνουμε στην καθημερινότητά μας με τις τεράστιες μειώσεις στους μισθούς μας, στις συντάξεις, την αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι τα βαθιά γεράματα, τη μείωση των κοινωνικών παροχών στην Υγεία και την Πρόνοια, τη φοροληστεία, την ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία και τόσα άλλα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον βάζοντας ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

Οργανώνουμε την απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Νοέμβρη 2018. Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για:

Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες. Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας. Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ, ολοκληρωτικό ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων.

1. Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες. Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας. Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ, ολοκληρωτικό ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων.

 2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών των Περιφερειών (40% μείωση από το 2009)  και να αρθεί η συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με δικαιώματα και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

 3. Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση.

 4. Χορήγηση – συνέχιση και επέκταση των ρυθμίσεων - Μέσων Ατομικής Προστασίας και επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας  στους εργαζόμενους των Περιφερειών, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους. Μέτρα υγιεινής & ασφάλειας σε όλες τις υπηρεσίες, όλα τα κτήρια.

 5. Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του έργου των εξετάσεων οδήγησης και πραγματοποίησή του μόνο από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών, μέσα από ένα σύστημα, που θα διασφαλίζει την οδική ασφάλεια και τη διαφάνεια. Όχι στους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίηση του έργου. Απόσυρση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για τις εξετάσεις οδήγησης και της ρύθμισης για την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης των 74ρηδων. Απαίτηση για έργο, που θα επιτελείται εκτός ωραρίου, από 2 εξεταστές, με αποζημίωση. Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Κατάργηση των πρακτικών εξετάσεων των 74ρηδων. Εξέταση της υγείας των 74ρηδων (αντανακλαστικά κλπ), μέσα από δημόσιες δομές. Όχι στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας.

Κάλυψη των προβλεπόμενων για την χορήγηση διπλώματος οδήγησης ιατρικών  εξετάσεων των πολιτών από τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία, καταργώντας τα σχετικά παράβολα.

 6. Επαναλειτουργία όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ των Περιφερειών.

 7. Κάλυψη των παραβόλων για την ανανέωση αδειών οδήγησης Γ΄κατηγορίας, αδειών τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων των υπαλλήλων οδηγών και χειριστών των Περιφερειών.

 8. Χορήγηση μηνιαίου ποσού για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών. Ουσιαστική και πλήρης κάλυψη όλων των οδοιπορικών-εισιτήριων-αποζημιώσεων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων, έγκαιρα, χωρίς καμιά καθυστέρηση, με ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών από την αρχή κάθε χρονιάς (έκδοση ΦΕΚ κλπ).

 9. Κάλυψη των αναγκών σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, δημόσιους, σύγχρονους  και δωρεάν και για τα παιδιά των υπαλλήλων των Περιφερειών. Κατάργηση της εξαίρεσης για τις μητέρες δημοσίους υπαλλήλους (επομένως και για τις μητέρες υπαλλήλους των Περιφερειών) για τη συμμετοχή των παιδιών μας στα προγράμματα ΕΣΠΑ (Προγράμματα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής κλπ).

10. Άρση του καθεστώτος μεταφοράς αστικής ευθύνης στους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών και των Τεχνικών υπαλλήλων των Τεχνικών υπηρεσιών (ρέματα, συντήρηση δρόμων κλπ) της Περιφέρειας. Προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων.

11. Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης, που υπηρετεί αντεργατικούς -αντιλαϊκούς σκοπούς. Συνέχιση της «απεργίας-αποχής» και δυνάμωμα του αγώνα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Όχι σε διαδικασίες επιλογής θέσεων ευθύνης με «σημαδεμένα χαρτιά». Επίσπευση των διαδικασιών επιλογής. Αξιοποίηση της ΣΣΕ για την πιστοποίηση από Δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς της γνώσης Η/Υ.

12. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών των Περιφερειών. Καμιά εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, περιουσίας των Περιφερειών. Καμιά μεταφορά αρμοδιότητας χωρίς πόρους και προσωπικό.

13. Να σταματήσει η φοροληστεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και η σχεδιασμοί για ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των ΟΤΑ. Όχι στη διεύρυνση του «φοροεισπρακτικού ρόλου» των Περιφερειών.

Πλήρης κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Περιφερειών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, πολιτιστικών, αθλητικών κλπ αναγκών.

14. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Κάλυψη των απωλειών σε εφάπαξ και συντάξεις.

15. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις εξετάσεις. Δημόσια και δωρεάν υγεία, σύγχρονη και αναβαθμισμένη.

16. Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς, οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών. Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

17. Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 09 Νοέμβριος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα 9 /11 /2018

Αριθμ. Πρωτ.:189

 

Προς

1. Υπουργείο Οικονομικών

2. Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

3. Υπουργείο Εσωτερικών

4. ΕΝΠΕ

5. Περιφερειάρχες

 

ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

 

Παρά τις επισημάνσεις, που είχαμε καταθέσει με προηγούμενο έγγραφό μας (88/31-7-2017) για τα ζητήματα, που προέκυπταν με την εφαρμογή του ν. 3213/2003 για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, που υποχρεούνται σε υποβολή Δηλώσεων  Περιουσιακής κατάστασης, πρόσφατα ψηφίστηκε ο ν. 4571 (ΦΕΚ 186/Α/30-10-2018) «Επείγουσες ρυθμίσεις για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και άλλες διατάξεις», που όχι δεν τις έλαβε υπόψη του, αλλά προχωρά και σε νέα χαράτσια, σύμφωνα με το άρθρο 7.

Υπενθυμίζουμε ότι η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης για αρκετούς συναδέλφους είναι μια ιδιαίτερη δύσκολη διαδικασία, που ενδέχεται να περιέχει «τυπικά λάθη» τα οποία σε καμία περίπτωση δεν υποκρύπτουν δόλο και σκοπιμότητα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πάρα πολύ συνάδελφοι προκειμένου να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική δήλωση περιουσιακής κατάστασης προσφεύγουν σε επαγγελματίες λογιστές δημιουργώντας έτσι ένα ακόμα χαράτσι στα εισοδήματά τους.

Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις, όπου δεν ενημερώνεται το σύνολο των υπόχρεων για υποβολή, με αποτέλεσμα συνάδελφοι να κινδυνεύουν με διοικητικές και ποινικές ποινές, χωρίς οι ίδιοι να έχουν επί της ουσίας ευθύνη για μη υποβολή της δήλωσης, καθώς επίσης παραμένουν αδιευκρίνιστα ζητήματα ως προς την ιδιότητα ή όχι αρκετών «υπόχρεων».

 

Επανερχόμαστε και ζητάμε:

1. Να είναι υποχρεωτική σε κάθε φορέα η ενυπόγραφη ενημέρωση των υπόχρεων υπαλλήλων.

2. Να καλύπτεται το κόστος που επωμίζονται οι υπόχρεοι υπάλληλοι για την συμπλήρωση των συγκεκριμένων Δηλώσεων από τους φορείς που υπηρετούν, και να δημιουργηθεί από την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου ένας μηχανισμός για την ουσιαστική βοήθεια των υπόχρεων στην συμπλήρωση.

3. Να μην επιβάλλονται πρόστιμα και ποινές στις περιπτώσεις εκείνες, που αποδεδειγμένα δεν είχαν ενημερωθεί οι υπάλληλοι για την υποχρέωση υποβολής Δήλωσης «πόθεν έσχες».

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ 5ΜΕΡΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ 12/11/2018 έως 16/11/18 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 09 Νοέμβριος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 9/11/2018

Αριθμ. Πρωτ.: 188

 

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Σπίρτζη Χρήστο

2. Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Μαυραγάνη Νικόλαο

3. Περιφερειάρχες της χώρας

 

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ 5ΜΕΡΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ 12/11/2018 έως 16/11/18.

 

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, προκηρύσσει κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τα άρθρα 13 και 17 του καταστατικού, νέα πενθήμερη ΑΠΟΧΗ από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, από 12/11/2018 έως και 16/11/2018, είτε αυτές προγραμματίζονται εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας.

Η ΑΠΟΧΗ αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ως εκ τούτου καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΟΣΥΑΠΕ, η οποία σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3 και 4 του καταστατικού της έχει μέλη τους Συλλόγους των υπαλλήλων των ΟΤΑ β΄βαθμού και οργανώνει και καθοδηγεί αγώνες, για την κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεων όσων υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας.

Στην απόφαση αυτή συνεκτιμήθηκε:

● Ότι δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών, που   διενήργησαν εξετάσεις υποψηφίων οδηγών εκτός ωραρίου εργασίας, από 1/5/2018, έως και 28/9/2018.

● Η λήξη από την 30η Απριλίου 2018 της πρόβλεψης, από την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 219 του ν.4512/2018) χορήγησης σχετικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους – εξεταστές, για την παροχή του έργου των εξετάσεων εκτός ωραρίου εργασίας.

● Η λήξη της προβλεπόμενης παράτασης της προθεσμίας από την 30η Απριλίου 2018, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου δεύτερου του ν. 4402/2016 και η μη νομοθέτηση νέας ρύθμισης για ένταξη του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών εκτός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών.

Η κατάργηση της αποζημίωσης των υπαλλήλων, που εκτελούν το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων.

● Η μη τροποποίηση μέχρι τώρα του ν. 4354/2015, με τον οποίο καταργήθηκε η αποζημίωση των υπαλλήλων, που εκτελούν το έργο εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών.

Το γεγονός ότι οι εξετάσεις οδήγησης αποτελούν συγκεκριμένο – αυτοτελές έργο, το οποίο υλοποιείται από εργαζόμενους, που κατά το ωράριο εργασίας τους εργάζονται και εκτελούν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών που υπηρετούν (Δ/νσεις Μεταφορών κυρίως, αλλά και άλλες).

Η συνεχιζόμενη υποστελέχωση των Δ/νσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, που καθιστά αδύνατη την ένταξη του έργου των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών εντός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Οι οποιοιδήποτε σχεδιασμοί για εξετάσεις εντός ωραρίου εργασίας αποτελούν σχεδιασμούς που δεν παίρνουν υπόψη τους την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, ούτε τα υπαρκτά προβλήματα μετακίνησης των υπαλλήλων σε χώρους εκτός των υπηρεσιών τους.

Η διατήρηση ενός διάτρητου και αναχρονιστικού νομικού πλαισίου που απέχει πολύ από την ουσιαστική αξιολόγηση των υποψηφίων οδηγών και την οδική ασφάλεια. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η υπ’ αριθ. πρωτ. Α3/64720/6117/30-8-2018 Απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών με την οποία καθορίζεται η διαδικασία για την ανανέωση κατηγοριών άδειας οδήγησης οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, με την οποία υποχρεούνται για να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους να πληρώσουν και να περάσουν και από πρακτική εξέταση οδήγησης, με οποιοδήποτε όχημα χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή, χωρίς να προβλέπεται πως θα αποτρέπεται κάποιο ατύχημα και ποιες οι ενδεχόμενες ποινικές – αστικές ευθύνες του εξεταστή στην περίπτωση μη αποτροπής του.

Η στάση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που παρά τα όσα αναφέρει, αρνείται κάθε διάλογο και ενημέρωση για το σχεδιασμό και την εφαρμογή συστήματος εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, που να αντιμετωπίζει υπαρκτά προβλήματα, να διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα και να υπηρετεί την οδική ασφάλεια, με αξιοπιστία και διαφάνεια, χωρίς να συγκαλύπτει έκνομες ενέργειες και να αφήνει έκθετους τους συναδέλφους, που εργάζονται με συνέπεια και ευσυνειδησία.

Η αντίθεσή μας στη διαφαινόμενη υιοθέτηση μεμονωμένων προτάσεων, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για επιβολή κι άλλων παραβόλων στις διαδικασίες των εξετάσεων οδήγησης, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αμοιβές των εξεταστών.

Μετά τα παραπάνω προκηρύσσουμε νέα ΑΠΟΧΗ για τους συναδέλφους εξεταστές από το έργο των εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών σε όλες τις Περιφέρειες, στις οποίες έχουν προγραμματιστεί εξετάσεις, είτε εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας, από την Δευτέρα 12/11/2018 έως και την Παρασκευή 16/11/2018.

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα των υπαλλήλων που εκπροσωπούμε, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από τα αρμόδια δικαστήρια (βλ. ΔεφΑΘ 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, καθώς και ότι η υλοποίηση της απόφασης για μη διεξαγωγή των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών μπορεί να γίνει και με την κατάθεση αιτήματος μηνιαίας εξαίρεσης.

Τα αιτήματα για τα οποία διεκδικούμε άμεση επίλυση έχουν ως εξής:

1. Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.

2. Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

3. Απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

 

Κοιν/ση

1. Υπουργείο Εσωτερικών

α. Γραφείο Υπουργού

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

2. Υπουργείο Οικονομικών

3. ΕΝΠΕ

4. Δ/νσεις Μεταφορών & Επικ/νιων

(για άμεση ενημέρωση εξεταστών)

5. Σύλλογοι – μέλη ΟΣΥΑΠΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΣΥΑΠΕ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 31/10/2018

Αριθμ. Πρωτ.:177

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

το παρακάτω κείμενο, που σας αποστέλλουμε αποτελεί την Απόφαση του Γενικού μας Συμβουλίου, που λήφθηκε κατά την συνεδρίασή του στις 30 Οκτώβρη 2018.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΣΥΑΠΕ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018

Εξελίξεις  του προηγούμενου διαστήματος και οι παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας. Διεκδικητικό πλαίσιο και προγραμματισμός δράσης και κινητοποιήσεων.

Προκήρυξη 8ου Συνεδρίου ΟΣΥΑΠΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το Γενικό μας Συμβούλιο πραγματοποιείται παραμονές μια απεργιακής κινητοποίησης, η οποία επί της ουσίας έχει χαρακτηριστικά γενικής απεργίας.

Η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αποτελεί την απάντηση των εργαζομένων στους κάλπικους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, ότι τέλειωσαν τα μνημόνια και η επιτροπεία, ότι επιστρέφουμε στη «κανονικότητα».

Η απεργία εκφράζει την απαίτησή μας να παλέψουμε για μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, ΣΣΕ, υγεία, παιδεία, σταθερή δουλειά, για τις σύγχρονες ανάγκες. Εκφράζει την απόφασή μας να μην συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα της μεταμνημονιακής εποχής, ενάντια στην απαίτηση όλων όσων στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα των περικοπών, των χαρατσιών και της φοροληστείας, των μισθών πείνας, της μισοδουλειάς. Εκφράζει την απαίτησή μας να καταργηθούν οι 700 και πλέον μνημονιακοί νόμοι, που παραμένουν εδώ….., να σταματήσουν τα ματωμένα πλεονάσματα 2% για κάθε χρόνο, που έχουν ψηφιστεί για να υπάρχουν μέχρι το 2062, για άλλα 44 χρόνια!!!

Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε όλους όσους μας έφτασαν εδώ. Δεν παγιδευόμαστε από τα ψεύτικα διλήμματα που ρίχνουν στο δρόμο μας.

Το σύνθημα μπροστά οι δικές μας ανάγκες κι όχι τα κέρδη των λίγων, συμπυκνώνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.

Κι οι δικές μας ανάγκες για να ικανοποιηθούν απαιτείται να σταματήσει η αντιλαϊκή επίθεση, και να διοχετευθεί σε αυτές ο παραγόμενος πλούτος. Απαιτείται να σταματήσει η φοροληστεία, το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών, να σταματήσουν νέα και παλιά προνόμια, φοροαπαλλαγές, «τζάμπα» εργατική δύναμη και «ζεστό» χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους για τη θωράκιση της κερδοφορίας τους.

Είναι χαρακτηριστικό το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 που προδιαγράφει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα, κι από κοντά έχει ένα αδιάκοπο μοίρασμα της φτώχειας, με τους φτωχούς να πληρώνουν τα «αντίμετρα» για τους εξαθλιωμένους.

Το ενδεχόμενο αναβολής πχ του μέτρου για την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις (υπολογίζεται σε 2,065 δισ. ευρώ), θα συνδυαστεί με την ανάληψη ισοδύναμων αντιλαϊκών μέτρων ύψους 1,73 δισ. ευρώ, που περιλήφθηκαν στο Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 - 2021, που ψηφίστηκε φέτος το καλοκαίρι, και διαφημίστηκαν ως αντίμετρα!!! (πχ επίδομα στέγασης φτωχών λαϊκών νοικοκυριών, επιδότηση για αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων από φτωχούς ασφαλισμένους, η σχεδιαζόμενη «επέκταση» του προγράμματος σχολικών γευμάτων, το πρόγραμμα δημιουργίας νέων μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης/νηπιαγωγείων, ύψους 140 εκατ., που επίσης καταργείται).

Με αυτά τα διλήμματα της μικρότερης ή μεγαλύτερης φτώχειας θέλουν να μπολιάσουν το μυαλό, τη σκέψη των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, που στο αίτημα για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει πως ένα τέτοιο μέτρο κοστίζει 1,6 δισ. ευρώ, ενώ ο δημοσιονομικός χώρος για το 2018 είναι της τάξης των 800 εκατ. ευρώ!!!, παραμένουν σταθερά τα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, όπως η κρατική επιδότηση του συνόλου των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς έως 25 ετών, η μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη κατά τέσσερις μονάδες, από το 29% στο 25% κλπ.

«Δημοσιονομικό χώρο» έτσι λένε τώρα τα «ψίχουλα», που περισσεύουν από το μπούκωμα των καπιταλιστών και δίνονται για να δημιουργήσουν αυταπάτες, ότι φροντίζουν και για εμάς…

Θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος…

Θέλουν να μας πείσουν ότι είναι μονόδρομος να δίνουν εκατοντάδες δις στις Τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση και την ίδια ώρα να βγάζουν σε πλειστηριασμό δεκάδες χιλιάδες κατοικίες, ότι είναι μονόδρομος να δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και την ίδια ώρα τα λαϊκά νοικοκυριά να μην μπορούν να ζεσταθούν, ότι είναι μονόδρομος να δίνουν πάνω από το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικές δαπάνες και την ίδια ώρα να λείπουν απ’ τα σχολεία και τα νοσοκομεία χιλιάδες δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτές, ή να πνιγόμαστε με τις βροχές, να καιγόμαστε με τις φωτιές κ.α.

Γι αυτό λέγαμε και λέμε ότι δεν αρκεί να δηλώνει κανείς προοδευτικός ή να δηλώνει αριστερός, δεν αρκεί να βάζει μια ωραία ταμπέλα μπροστά του…

Οι εργαζόμενοι μπορούμε πλέον να βλέπουμε πίσω από τις ταμπέλες, τα ωραία λόγια και τις υποσχέσεις. Γιατί μπορεί τα προβλήματα να μην έχουν χρώμα, η επίλυσή τους όμως απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Γι’ αυτό και η Ομοσπονδία και τα Σωματεία – μέλη μας δεν αρκεί να γράφουν ένα ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο, πρέπει να το παλεύουν μαζί με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Και θεωρούμε ότι έχουμε κάνει σε αυτή τη κατεύθυνση σημαντικά βήματα.

Και το διάστημα που πέρασε από το προηγούμενο διάστημα επεξεργαστήκαμε πλαίσιο αιτημάτων για πάρα πολλά ζητήματα, για ζητήματα παλιά και νέα. Αναδείξαμε προβλήματα, που ταλανίζουν συναδέλφους, προβλήματα, που αφορούν κλάδους και ειδικότητες, χώρους δουλειάς, προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την αυθαιρεσία των Περιφερειακών Αρχών.

Προσπαθήσαμε να προβάλουμε το νήμα που συνδέει τα διάφορα προβλήματα, που συνδέει τους άνεργους, τους «κοινωφελήτες», τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Να δώσουμε απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα. Γιατί όλοι δεν μπορούμε να ζήσουμε; Γιατί ο μέσος μισθός πέφτει ταυτόχρονα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα; Γιατί τα παιδιά μας δεν μπορούν να βρουν δουλειά ή δουλεύουν με μισθούς των 300-400 ευρώ; Ποιος «κοστολογεί» την εργατική δύναμη με ψίχουλα; Ποιος λέει ότι έχει άλλες ανάγκες στη ζωή του ο ΔΕ, ο ΥΕ, ο ΤΕ, ο ΠΕ; Ποιος επιλέγει να δουλεύουμε μέχρι τα γεράματα και να παίρνουμε μια σύνταξη – προνοιακό βοήθημα (τα δικά τους στοιχεία -κυβέρνησης-σύστημα ΗΛΙΟΣ- δείχνουν ότι το 40% παίρνει σύνταξη κάτω από 600 ευρώ μεικτά);

Η απάντηση για όλα αυτά είναι μία: Το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι κι οι εφοπλιστές μαζί με το πολιτικό προσωπικό, μαζί με την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που ενστερνίζονται την εξουσία τους, καθορίζουν τα πάντα. Τι θα παραχθεί στη χώρα, τι θα αξιοποιηθεί, ποια μέσα θα χρησιμοποιηθούν, πόσο θα πληρώσουν τον εργάτη, τον υπάλληλο κλπ. Κι όλα αυτά με κριτήριο το κέρδος. Αυτό τα καθορίζει όλα. Γι αυτό φροντίσανε εν μέσω μνημονίων ο κατώτερος μισθός να καθορίζεται με νόμο, κι όχι μέσω της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, γι αυτό «σκαρφιστήκανε» και τον υποκατώτατο για τους νέους κάτω από 25 χρόνων, γι αυτό παγώσανε τα κλιμάκια και μειώσανε την μισθολογική δαπάνη στο δημόσιο. Γι αυτό αντικαθιστούν τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές, γι αυτό για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία χρειάζονται 18.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τα νοσοκομεία χιλιάδες επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές, άλλοι χώροι τα μπλοκάκια και τις εργολαβίες. Το κέρδος επιβάλλει φτηνούς εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επιβάλλει «πάγωμα» επί της ουσίας των προσλήψεων, επιβάλλει υπερεντατικοποίηση. Είναι ο ίδιος νόμος, ο υπέρτατος νόμος της κερδοφορίας, που με τις πλάτες του εργοδοτικού συνδικαλισμού επιβάλλει στον κλάδο του τουρισμού, των ξενοδοχείων δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα!!!, που θέλει όχι μόνο να μας επιβάλει να ζούμε με τα ελάχιστα, αλλά και να μας πείσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με το μικρότερο κακό, με τα λίγα και σίγουρα, με το εφικτό και το ρεαλιστικό. Μας ζητάνε να μετρήσουμε τις ανάγκες μας με το δικό τους μέτρο, να συμφωνήσουμε με την «αναγκαιότητα» στήριξης της κερδοφορίας τους, να συνυπογράψουμε την δική μας αφαίρεση μισθών και δικαιωμάτων.

Γι αυτό λέμε συνάδελφοι ελάτε να βαδίσουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά το δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα για το δικό μας δίκιο, για τις δικές μας ανάγκες.

Να παλέψουμε τα αιτήματά μας, τους στόχους μας, να δυναμώσουμε τις παρεμβάσεις μας, να βγάλουμε αμέσως σχετική ανακοίνωση, να οργανώσουμε μια πετυχημένη και αποτελεσματική απεργία, να κλιμακώσουμε την πάλη μας αποφασιστικά, με καλλίτερους όρους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Χρειάζεται όλοι μας και ο καθένας χωριστά να απαντήσουν σε ένα ζήτημα: εάν με αυτό το χαμηλό βαθμό συσπείρωσης και δράσης των Σωματείων μας, έχουμε πετύχει αυτά που πετύχαμε, τι μπορούμε να πετύχουμε εάν αυξήσουμε, εάν πολλαπλασιάσουμε τη συμμετοχή και τη δράση;

Η απάντηση έχει δοθεί. Έχει δοθεί από πρωτεργάτες του εργατικού κινήματος που σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες πάλεψαν και καθιέρωσαν το 8ωρο, πάλεψαν για το δικαίωμα στην απεργία κι ας σήμαινε για αυτούς απόλυση, πάλεψαν για την ίδρυση των ασφαλιστικών ταμείων, που σήμερα επί της ουσίας καταργούνται, πάλεψαν για ΣΣΕ, για μισθούς και δικαιώματα. Πάλεψαν για δικαιώματα, που οι σημερινές και χτεσινές κυβερνήσεις τα θεωρούν αναχρονιστικά, εμπόδια στην ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Πάλεψαν κι ένωσαν τους εργαζόμενους σε τάξη, που αναμετρήθηκε κι αναμετριέται απέναντι στην αστική τάξη.

Κι επειδή μεγαλώνει καθημερινά η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων, επειδή τα μονοπώλια μεγαλώνουν τον καβγά μεταξύ τους για τον έλεγχο των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, των πηγών ενέργειας και πλούτου (φυσικού αέριου, πετρελαίου κλπ), επειδή βλέπουμε ότι πίσω από κάθε μονοπωλιακό ενεργειακό κολοσσό (EXON, TOTAL κλπ) καιροφυλακτούν πολεμικά πλοία, επειδή το ΝΑΤΟ είναι η εμπροσθοφυλακή των μονοπωλίων, επειδή η χώρα μας έχει γίνει μια απέραντη στρατιωτική νατοϊκή βάση, επειδή δεν ξεχνάμε ότι ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες & πολέμοι, επειδή οι οικονομικές κρίσεις συνοδεύονται αντικειμενικά από καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, που σημαίνει φτώχεια, πολέμους και εξαθλίωση, υψώνουμε φωνή και δηλώνουμε ότι ο πατριωτισμός μας συνδέεται με την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μου και δεν έχει σχέση ούτε με αλυτρωτισμούς, αλλά ούτε και με τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των εμπόρων όπλων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Γι αυτό και χαιρετίζουμε τα δυο παιδιά του λαού, που υπηρετούν τη θητεία τους στο πολεμικό ναυτικό, στη Φρεγάτα «Ναβαρίνον» και στο Ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) «Ρίτσος», που είχαν το θάρρος να εκφράσουν την αντίθεσή τους και τη διαμαρτυρία τους για τη συμμετοχή ελληνικών πλοίων σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις.

Γι αυτό και προτείνουμε να καταγγελθεί με ψήφισμα η πολιτική της κυβέρνησης που γεμίζει τη χώρα ΝΑΤΟικές βάσεις - ορμητήρια πολέμου, που εμπλέκει τη χώρα στους σχεδιασμούς και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, που εκθέτει τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς σε μεγάλους κινδύνους, που την κάνει μαγνήτη πιθανών επεμβάσεων. Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν βορρά στα κανόνια τους για τα συμφέροντά τους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

1. Χρειάζεται να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και μπροστά στην απεργία στις 14 Νοέμβρη και στη συνέχεια στον αγώνα για:

Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Προώθηση διεκδικήσεων κάλυψης απωλειών (13ο -14ο μισθό).

Ενίσχυση της συζήτησης για την ανάγκη της πάλης ενάντια σε όλους τους νόμους των περικοπών και των χαρατσιών (μνημονιακούς). Όσον αφορά τις δικαστικές διεκδικήσεις να γνωρίζουμε ότι το ζήτημα έχει φτάσει στο ΣΤΕ από τους δικαστικούς υπαλλήλους, εκδικάστηκε τον Ιούνιο και αναμένεται η απόφαση. Παρακολουθούμε το ζήτημα και θεωρούμε ότι μια ομαδική αίτηση από κάθε Σύλλογο για την μη παραγραφή καλύπτει τις ανάγκες και τους φόβους των συναδέλφων, εξηγώντας βέβαια το πως έχει το όλο ζήτημα. Ότι δηλ. στον υπέρτατο νόμο του κράτους αυτού, που είναι οι δημοσιονομικές αντοχές της χώρας (όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά στην έφεση που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις περικοπές που επιβλήθηκαν τους συνταξιούχους «ότι έγιναν για λόγους «δημόσιου συμφέροντος» και ότι είναι πέρα για πέρα σύμφωνες με το Σύνταγμα…») ο αγώνας, που μπορεί να δώσει λύση είναι ο μαζικός, διεκδικητικός, κινηματικός. Αυτός είναι ο δρόμος, που «επιβάλει» λύσεις.

Πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας. Αναγνώριση της διετίας 2016-2017, χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ-ΔΕ. Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών των Περιφερειών (40% μείωση από το 2009) και να αρθεί η συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με δικαιώματα και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Παρεμβάσεις για την εφαρμογή της, συζήτηση για την επόμενη ΣΣΕ (επέκταση και σε άλλες ειδικότητες και σε άλλα ζητήματα).

Εξετάσεις οδήγησης μέσα από ένα σύστημα, που θα διασφαλίζει την οδική ασφάλεια και τη διαφάνεια. Απόσυρση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για τις εξετάσεις οδήγησης και της ρύθμισης για την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης των 74ρηδων. Απαίτηση για έργο, που θα επιτελείται εκτός ωραρίου, από 2 εξεταστές, με αποζημίωση. Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Κατάργηση των πρακτικών εξετάσεων των 74ρηδων. Εξέταση της υγείας των 74ρηδων (αντανακλαστικά κλπ), μέσα από δημόσιες δομές. Όχι στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας. Επαναλειτουργία όλων των ΚΤΕΟ της Περιφέρειας. Παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτών στις 5/11, στο Υπουργείο Μεταφορών.

Προώθηση επίλυσης ζητημάτων οδοιπορικών & αποζημιώσεων μετακινήσεων,   ρύθμισης χορήγησης πάγιων οδοιπορικών εντός έδρας. Παρέμβαση – προώθηση λύσης για όλες τις μετακινήσεις και ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές. Προώθηση τροπολογίας για χορήγηση πάγιων οδοιπορικών εντός έδρας, μηνιαία κατ’ αποκοπή, χωρίς υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών.

Ρυθμίσεις για αστική ευθύνη Υπαλλήλων Οικονομικών & Τεχνικών υπηρεσιών

Την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης σύμφωνα με την οποία «Οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 89 του Ν. 4270/2014 θα ισχύουν αναλογικά και για τους υπαλλήλους των Δ/νσεων & Τμημάτων των Γενικών Δ/νσεων Οικονομικών των Περιφερειών της χώρας», ότι δηλ. ίσχυε και για τους υπαλλήλους των ΥΔΕ (δεν θεωρούνταν δημόσιοι υπόλογοι), που είχαν τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Άμεση επεξεργασία τροπολογίας για την αστική ευθύνη των συναδέλφων των Τεχνικών υπηρεσιών.

Ανθυγιεινό επίδομα – Επιτροπή Ανθυγιεινού

Με το προνομοθετημένο επί της ουσίας πλαίσιο ένταξης και χορήγησής του επιδόματος ανθυγιεινής & επικίνδυνης εργασίας θα καθοριστούν νέα κριτήρια δικαιούχων, νέος τρόπος υπολογισμού, και ύψος επιδόματος για κάθε κατηγορία δικαιούχων ανάλογα με την «έκταση και τη συχνότητα έκθεσης των εκάστοτε δικαιούχων στους παράγοντες κινδύνου που επικρατούν στους χώρους εργασίας...»!!!

Αυτό δείχνει εξάλλου και το 1ο πόρισμα Επιτροπής, που συγκρότησε το Υπουργείο Οικονομικών σε εφαρμογή του άρθρου 396 του ν. 4512/2018 για «τον προσδιορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων χορήγησης του ανθυγιεινού & επικίνδυνου επιδόματος στο δημόσιο».

Έτσι θα πετύχει «την εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα», δηλαδή και νέες μειώσεις μισθών και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 5 χρόνια (στο 67ο έτος ηλικίας, από το 62ο), κυρίως για εργαζόμενους στους ΟΤΑ, που έχουν σήμερα ΒΑΕ… Έτσι θα πιάνονται τα «ματωμένα» πλεονάσματα, έως το 2060!!!

 

Το διεκδικητικό μας πλαίσιο είναι:

Καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα. Χορήγησή του, χωρίς προσκόμματα από Δ/ντές και Επιτρόπους, σε όλους τους εργαζόμενους, που εκτελούν ανθυγιεινές εργασίες.

Επέκταση του ανθυγιεινού σε όλες τις ειδικότητες εργαζομένων των Περιφερειών, που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα, που έχουμε καταθέσει.

Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους εργαζόμενους, που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Νομοθετική ρύθμιση χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας και Προληπτικής Ιατρικής σε όλες τις ειδικότητες, που απαιτείται.

Προσλήψεις μόνιμων Γιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφαλείας σε όλες τις Περιφέρειες/Περιφερειακές Ενότητες.

 

Επιτροπή ΥΠΕΣ για Υγιεινή & Ασφάλεια.

Συνεδριάζει μια φορά τη βδομάδα και από ότι λένε θα ολοκληρώσει το έργο της τέλος Δεκέμβρη. Κατατίθενται απόψεις διάφορες…, θα δούμε πως θα καταλήξει. Δικιά μας θέση είναι ότι απαιτούνται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατρών εργασίας-τεχνικών ασφαλείας), με αυξημένες αρμοδιότητες και «ανεξαρτησία» από τους Περιφερειάρχες, με υποχρεωτικότητα υλοποίησης των οδηγιών και των παρατηρήσεών τους. Να νομοθετηθεί Εσωτερική Υπηρεσία σε υπηρεσίες με μικρότερο αριθμό εργαζομένων, να δημιουργηθούν ανά Περιφέρεια εργαστήρια για μετρήσεις, να δίνονται ΜΑΠ σε όλους τους εργαζόμενους, που έχουμε προτείνει, με διαδικασίες και προδιαγραφές που απαιτούνται και μέτρα προληπτικής ιατρικής.

Εφαρμογή ρύθμισης «Μεταθέσεων-Μετακινήσεων». Έχουμε ζητήσει την έκδοση εγκύκλιου, να είμαστε σε επαγρύπνηση μήπως και οι Περιφερειακές Αρχές μέχρι τότε δεν την εφαρμόζουν.

Εφαρμογή Νομικής Κάλυψης.

Υπάρχουν ακόμα Περιφερειακές Αρχές, που δεν εφαρμόζουν την ρύθμιση και συνάδελφοι, που την αγνοούν. Χρειάζεται παρέμβαση των Σωματείων, να εδραιώσουμε και να επεκτείνουμε τη ρύθμιση. Η Ομοσπονδία έχει δώσει γραπτά συγκεκριμένες οδηγίες, που μπορούν να αξιοποιούνται

Αρμοδιότητες Περιφερειών – ΟΤΑ Β΄βαθμού.

Σύμφωνα με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 2, που θα ακολουθήσει τον 1, θα «αναδιαρθρωθούν» οι αρμοδιότητες ΟΤΑ, Αποκεντρωμένων, Υπουργείων.

Χρειάζεται ετοιμότητα και παρέμβαση εάν προκύψουν ζητήματα, είτε αφαίρεσης  

αρμοδιοτήτων, είτε πρόσθεσης χωρίς πόρους και προσωπικό και γενικότερα για το ρόλο των Περιφερειών, που συνεχώς χάνουν τις όποιες αρμοδιότητες κοινωνικού χαρακτήρα είχαν, ενισχύεται η ανταποδοτικότητα κλπ.

Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών των Περιφερειών. Οι υπηρεσίες μας να ασκούν πλήρως τις αρμοδιότητες κοινωνικού τους χαρακτήρα.

Υ.Σ. Περιφερειών, ανάγκη έκδοσης Υπουργικής Απόφαση για Περιφέρειες.

Και στις φετινές διαδικασίες των ΥΣ επαναλήφθηκαν αρκετά προβλήματα, τα οποία δεν επιλύθηκαν. Είναι ανάγκη να απαιτήσουμε έκδοση Υπουργικής Απόφαση για τα ΥΣ, μόνο για τις Περιφέρειες.

Οργανισμοί – Κατανομή θέσεων Εργασίας - Περιγράμματα Θέσεων – κινητικότητα- αξιολόγηση. Συνέχιση των παρεμβάσεών μας.

Προκηρύξεις Γενικών Δ/ντών-Δ/ντών κλπ

Έχουν προχωρήσει μόνο σε Αττική (εκτός από 2) και Ιόνια (όλες). Παρά τις ρυθμίσεις και εγκυκλίους οι Περιφερειάρχες δεν «συγκινούνται» και από ότι φαίνεται έτσι θα συνεχίσουν μιας και είναι και χρονιά εκλογών.

Οι διαδικασίες και τα αποτελέσματα σε Αττική και Ιόνια έδειξαν πόσο στημένα είναι τα πράγματα και πόσο άδικο είχαν όσοι πρόβαλαν το καιρό της αξιολόγησης ότι εάν γινόντουσαν πρώτα οι κρίσεις, μετά θα είχαμε αντικειμενική και καλή αξιολόγηση.

Φανέρωσαν ότι η ίδια η προκήρυξη, η αξιολόγηση, η μοριοδότηση της ανάθεσης, η συνέντευξη, η λειτουργία του ΕΙΣΕΠ και η διαδικασία των τοποθετήσεων συντείνουν στο κατά το δοκούν για κάθε φορέα αποτέλεσμα.

Και βέβαια εάν δεν ολοκληρωθούν οι Γενικοί, δεν μπορεί να πάνε παρακάτω οι διαδικασίες. Συνέχιση των παρεμβάσεών μας, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Αυτά τα αιτήματα προστίθενται στις διεκδικήσεις για λύση παλιών και νέων ζητημάτων, ειδικών και γενικών, που έχουμε αποτυπώσει στις μέχρι τώρα ανακοινώσεις μας, που έχουμε αποτυπώσει στο αναλυτικό διεκδικητικό μας πλαίσιο (παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά μας, κατάργηση αντιασφαλιστικών νόμων, να παρθούν πίσω οι περικοπές στις συντάξεις, να σταματήσει η φοροληστεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και η σχεδιασμοί για ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των ΟΤΑ, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών και οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς κλπ).

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

2. Σύγκλιση 8ου Τακτικού Συνεδρίου ΟΣΥΑΠΕ

Το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε να προκηρύξει το 8ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας το διάστημα ανάμεσα στις 26/3 έως 5/4 (ανάλογα με την διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων), δηλ. πιο μπροστά, μιας και τον Μάιο έχουμε θεσμοθετημένες σύμφωνα με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ εκλογές (θα στηθούν 4 κάλπες), όπου συνάδελφοί μας είναι επιφορτισμένοι με εκλογικά συνεργεία, οικονομικές διαδικασίες κλπ.

Το Συνέδριο θα γίνει στην Αθήνα και οι Σύλλογοι θα θεωρούνται οικονομικά τακτοποιημένοι εφ’ όσον έχουν εξοφλήσει τις εισφορές όλων των χρόνων έως και τον Δεκέμβρη 2018.

Οι Σύλλογοι οφείλουν για να πάρουν μέρος στο Συνέδριο να φέρουν τις εκλογές τους και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες τους νωρίτερα από το Συνέδριο.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 10 από 99

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση