.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 10 Φεβρουάριος 2020 13:14

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                   Αθήνα 10 /2/2020
                                                                               Αριθμ. Πρωτ.:80

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Ήρθε η ώρα να βγούμε όλοι μπροστά και να απαιτήσουμε:

 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Τώρα πια ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει. Το νομοσχέδιο Βρούτση κρατάει όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις όλων των προηγούμενων νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο προχωράει παραπέρα… με το βλέμμα στο μέλλον… Στο μέλλον της ισοπέδωσης του Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, του τσακίσματος των συντάξεων, της εξαΰλωσης των επικουρικών, της προώθησης των Επαγγελματικών Ταμείων και της Ιδιωτικής Ασφάλισης, δηλ. των Πυλώνων της κερδοφορίας και του χρηματιστηριακού τζόγου των εισφορών μας.
Έχουμε χρέος απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους, απέναντι στα παιδιά μας που παιδεύονται ανάμεσα στην ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, απέναντι στις προηγούμενες γενιές, που αγωνίστηκαν για να θεμελιωθεί η Κοινωνική Ασφάλιση να πούμε ένα μεγάλο, δυνατό ΟΧΙ στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε. Όλα κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με μεροκάματα, που θυσιάστηκαν στο δρόμο για μόνιμη δουλειά, αξιοπρεπή σύνταξη, υγεία, κοινωνικά δικαιώματα κλπ.

Με την μαζική μας συμμετοχή στην απεργία απαντάμε στην προπαγάνδα κυβέρνησης και λοιπών «καλοθελητών», που προσπαθούν να παρουσιάσουν ως θετικά στοιχεία τα «ψίχουλα» σε λίγους και μάλιστα πάνω στις κατακρεουργημένες συντάξεις όλων, κάνοντας το «μαύρο - άσπρο».
Απαντάμε στα επιχειρήματα των πληρωμένων κονδυλοφόρων που θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να στηριχτούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Γι αυτό δεν μιλάνε για τα 36 δις που χρεωστάει η μεγαλοεργοδοσία στον ΕΦΚΑ, δεν μιλάνε για τα πάνω από 13 δις που μας «κούρεψαν» με το PSI, χαρίζοντάς τα στις Τράπεζες, δεν μιλάνε για τα δεκάδες δις που μπήκαν στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών είτε μέσα από το Χρηματιστήριο, είτε σαν δανεικά κι αγύριστα μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος, στο όνομα της ανάπτυξης!!!!
Αυτά τα δις δεν ήταν «αέρας», δεν ήταν χαρτιά… Ήταν λεφτά των εργαζομένων, ήταν ιδρώτας και αίμα των εργαζομένων. Δεν τα διαγράφουμε. Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Τα απαιτούμε. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία. Να πληρώσουν αυτοί που τα καταλήστευσαν.
Με την μαζική μας συμμετοχή στην απεργία απαντάμε σε όλους όσους επιλέγουν να στηρίζουν με κίνητρα, φοροαπαλλαγές κλπ τους επιχειρηματικούς ομίλους και να δίνουν ψίχουλα στο λαό, σε όλους όσους θεωρούν «μονόδρομο» τις πολεμικές-νατοϊκές δαπάνες την ίδια ώρα που μιλάνε για τη μη βιωσιμότητα των Ταμείων.
Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε όσους γυρίζουν τη ζωή μας, τη ζωή των νέων παιδιών δεκαετίες πίσω, σε όσους θέλουν να παλεύουμε με αιτήματα του προηγούμενου αιώνα…
Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας, για σύγχρονα δικαιώματα, για να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

 

Διεκδικούμε:


• Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους.
• Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που θα σημάνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
• Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης. Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις.
• Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
• Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
• Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

• Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
• Επαναλειτουργία όλων των δομών Υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
• Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

 

 

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΕΙ Η ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                           ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 
Θέμα: Αναγκαία η κάλυψη των εξόδων για ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠμεΑ για τα παιδιά των εργαζομένων στις Περιφέρειες. PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2020 16:44

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                             Αθήνα 3 /2/2020

                                                                                           Αριθμ. Πρωτ.:37

 

                                                                         Προς :

                                                                                                      1. Υπουργό Εσωτερικών

                                                                           2. ΕΝΠΕ

                                                                                                               3. Περιφερειάρχες της χώρας

 

Θέμα: Αναγκαία η κάλυψη των εξόδων για ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠμεΑ για τα παιδιά των εργαζομένων στις Περιφέρειες.

 

Η αντιμετώπιση των πολλαπλών οικογενειακών δυσκολιών και προβλημάτων των εργαζομένων στις Περιφέρειες επιβάλει να δοθεί στις Περιφέρειες η δυνατότητα να καλύπτουν τα έξοδα συμμετοχής των παιδιών τους σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, που αποτελούν χώρους δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους με παιδαγωγικές δραστηριότητες καθώς και εξυπηρέτησης των εργαζόμενων γονέων.

Η ρύθμιση της δυνατότητας κάλυψης των εξόδων για ΚΔΑΠ καθώς και για ΚΔΑΠμεΑ θα διευκολύνει τους γονείς στην ανεμπόδιστη παροχή της εργασίας τους, θα εξασφαλίσει ένα minimum επίπεδο παροχής υπηρεσιών ποιότητας ζωής και προστασίας της νεότητας και θα βοηθήσει στην εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.
Σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ούτε σε δημοτικές και ιδιωτικές δομές μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και του προγράμματος Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, δεν έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να πάρουν το σχετικό voucher του ΕΣΠΑ.

Στη κατεύθυνση αυτή σας επισυνάπτουμε σχετική πρόταση νομοθετικής ρύθμισης και ζητάμε να την εντάξετε στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.-

 

Συνημμένη

Η πρόταση νομοθετικής ρύθμισης.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                              ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Χορήγηση μηνιαίου ποσού για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης & ρυθμίσεις για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών. PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2020 16:37

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

 

                                                                                     Αθήνα 3 /2 /2020

                                                                                 Αριθμ. Πρωτ.:36

 

                                                                Προς :

                                                                                             1. Υπουργό Εσωτερικών

                                                                 2. ΕΝΠΕ

                                                                                                     3. Περιφερειάρχες της χώρας

 

Θέμα: Χορήγηση μηνιαίου ποσού για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης & ρυθμίσεις για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών.

 

Η εφαρμογή του ν. 4336/2015 έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα ζητήματα που αφορούν την κάλυψη των εντός και εκτός έδρας κίνησης των υπαλλήλων των Περιφερειών. Τα προβλήματα αυτά επηρεάζουν την λειτουργία των υπηρεσιών, ωθούν στην απαξίωσή τους και στο σταμάτημα των ελέγχων που γίνονται, οδηγούν στην απληρωσιά τους εργαζόμενους και αναδεικνύουν την σκοπιμότητα των σχετικών ρυθμίσεων.

Οι υπεύθυνοι οφείλουν να απαντήσουν:

Όταν δεν εξασφαλίζονται υπηρεσιακά αυτοκίνητα στους υπαλλήλους πως θα ασκούνται οι αρμοδιότητες; Από μακριά ή θα μετακινούνται οι υπάλληλοι με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους και δεν θα αποζημιώνονται για την κίνησή τους αυτή; Όταν υπάλληλοι ασκούν «καθημερινά» εξωτερική υπηρεσία για ελεγκτικές αρμοδιότητες με αποφάσεις του φορέα τους, ετήσιας διάρκειας, ποια λογική υπαγορεύει μια ατέλειωτη γραφειοκρατία; Όταν μετακινούνται από Περιφερειακή Ενότητα σε Περιφερειακή Ενότητα (από νομό σε νομό) και η απόσταση είναι μικρότερη των 50 χιλιομέτρων γιατί δεν θεωρείται εκτός έδρας η μετακίνησή τους; Μέχρι πότε οι υπάλληλοι θα χρηματοδοτούν την λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών;

Δώστε λύση

Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να χρηματοδοτούμε από τον πετσοκομένο μισθό μας τη λειτουργία των υπηρεσιών, που υπηρετούμε. Ούτε δεχόμαστε να μας δίνουν κάποια ψίχουλα βάζοντάς μας σε μια διαδικασία ατέλειωτης γραφειοκρατίας, λες και δεν έχουμε τι να κάνουμε… Το χαρτί που χρησιμοποιείται στοιχίζει παραπάνω από τα ψίχουλα των δαπανών κίνησης, το δε «βάρος» που επιφορτίζονται οι οικονομικές υπηρεσίες είναι τεράστιο.

Ζητάμε :

1. Την κάλυψη των εξόδων κίνησης εντός έδρας, με την χορήγηση μηνιαίου ποσού σε όλους τους συναδέλφους (πάγια οδοιπορικά), που ασκούν μόνιμα καθήκοντα άσκησης εξωτερικών ελέγχων, με αποφάσεις των φορέων τους (Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κτηνίατροι, Γεωπόνοι, Ελεγκτές των Δ/νσεων Ανάπτυξης κ.α.), διαδικασία που άλλωστε ισχύει για υπαλλήλους αρκετών άλλων ελεγκτικών φορέων. Στη κατεύθυνση αυτή σας επισυνάπτουμε σχετική πρόταση νομοθετικής ρύθμισης και ζητάμε να την εντάξετε στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

2. Την απλοποίηση των δικαιολογητικών όλων των σχετικών διαδικασιών για την κάλυψη και έγκαιρη πληρωμή όλων των οδοιπορικών-εισιτήριων-αποζημιώσεων για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές.

3. Αύξηση με διπλασιασμό των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας.

4.Αναπροσαρμογή της απαράδεκτης χιλιομετρικής αποζημίωσης (0,15 λεπτά/χιλμ), στις περιπτώσεις χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου για την εκτέλεση της υπηρεσίας.

5.Αύξηση της ποσότητας καυσίμων που δικαιούνται τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα κατά 50% (κατάργηση του άρθρου 10 της ΚΥΑ 129/2534/20.01.2010).

6. Τέλος απαιτείται να θεωρείται ως έδρα του μισθωτού ο τόπος όπου παρέχει την εργασία του και σε κάθε περίπτωση ο πραγματικός τόπος εκκίνησης της μετακίνησης του, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σχετικές στρεβλώσεις.

Συνημμένη

Η πρόταση νομοθετικής ρύθμισης.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                              ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΠΕΙΟΥ ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΛΕΙΠΑΝΕ… ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2020 10:18

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                         Αθήνα 31 /1/2020
                                                                                    Αριθμ. Πρωτ.:34

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΛΕΙΠΑΝΕ… ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

Στην πρόσληψη 3 μάνατζερ θα προχωρήσει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου για την προώθηση του τουρισμού στην Περιφέρεια!!! και μάλιστα με τόσο διαφανείς διαδικασίες, που όπως δήλωσε κατά την σχετική συνέντευξή του ήδη έχει βρει τους 2!!!
Αλήθεια από πότε οι δημόσιοι φορείς προσλαμβάνουν μάνατζερ; Από που προβλέπεται και με ποιες διαδικασίες;
Αποδεικνύεται έτσι ότι η Περιφερειακή Αρχή προωθεί την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών των νησιών για την παροχή κινήτρων παντός είδους, την απαξίωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και την προώθηση της λειτουργίας τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, την αντιμετώπιση του ζητήματος της τουριστικής ανάπτυξης ως προνόμιο και αγαθό της αστικής τάξης και ορισμένων καλοπληρωμένων μεσαίων στρωμάτων κι όχι ως δικαίωμα των εργαζομένων, με αποτέλεσμα οι διακοπές να μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας για τη λαϊκή οικογένεια και την νεολαία των λαϊκών στρωμάτων.
Καταγγέλλουμε τις αποφάσεις και τις επιλογές της Περιφερειακής Αρχής, καθώς και τις αυθαίρετες μετακινήσεις των υπαλλήλων.
Στηρίζουμε την απαίτηση των Συλλόγων των εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες του Βόρειου Αιγαίου για ανάκληση των μετακινήσεων, για άμεση στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, για σταμάτημα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, των εκχωρήσεων και των μάνατζερ.

 

Π.Α.
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
α. Γραφείο Περιφερειάρχη
β. Παρατάξεις Π.Σ.
γ. ΜΜΕ
δ. Μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                    ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ & Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΧΤΥΠΑΕΙ» ΚΟΚΚΙΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2020 12:10

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                   Αθήνα 30/1/2020
                                                                               Αριθμ. Πρωτ.:33

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ & Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΧΤΥΠΑΕΙ» ΚΟΚΚΙΝΟ

 

 

«Εγκατάσταση συστήματος ωρομέτρησης παρουσίας προσωπικού με ανάγνωση δακτυλικού αποτυπώματος»!!! θέλει να εγκαταστήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Τι κι αν τα βιομετρικά δεδομένα αξιοποιούνται ως κρατικό εργαλείο ελέγχου & καταστολής, τι κι αν χρησιμοποιούνται για ένα γενικευμένο φακέλωμα, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του αυταρχισμού απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι, ο Περιφερειάρχης αντιγράφει μεθόδους διωκτικών αρχών και καταστημάτων κράτησης για τις δημόσιες υπηρεσίες!!!
Αυτό θεωρεί πως λείπει από τις υπηρεσίες κι όχι το προσωπικό, που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού…
Προτάσσει την συλλογή και επεξεργασία των δακτυλικών αποτυπωμάτων, που συνιστούν μοναδικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος, επεμβαίνοντας έτσι στη σωματική ακεραιότητα, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην ιδιωτική ζωή του ατόμου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων την ίδια ώρα, που τα προβλήματα των υπηρεσιών μεγιστοποιούνται.
«Με την χρήση βιομετρικών στοιχείων εισάγεται µια επαχθής και δυσανάλογη για τα υποκείμενα επεξεργασία σε σχέση µε τον ανωτέρω σκοπό, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο, καθώς ο έλεγχος µπορεί να πραγματοποιηθεί επαρκώς και µε άλλα ηπιότερα εναλλακτικά µέσα» αναφέρει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε άλλη της απόφαση.

Κι όσο για την αρχή της αναλογικότητας, που οφείλει να διασφαλίζει και σε αυτό το ζήτημα, μάλλον του είναι άγνωστη έννοια…
Πιθανά να ελπίζει ο Περιφερειάρχης ότι με την αστυνόμευση και την τρομοκρατία θα κρυφτούν τα προβλήματα των υπηρεσιών και η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και Περιφερειαρχών.
Η Ομοσπονδία, οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι και οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες απορρίπτουν τέτοιου είδους ενέργειες και απαιτούν την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής.
Τα δακτυλικά μας αποτυπώματα κ. Περιφερειάρχη δεν σας τα δίνουμε… Δεν σας δίνουμε την συγκατάθεση να προχωρήσετε σε εφαρμογές με χρήση βιομετρικών στοιχείων.
Η τήρηση του ωραρίου εργασίας αποτελεί υποχρέωσή μας, αλλά και η εναντίωσή μας στο φακέλωμα … είναι δικαίωμά μας.

 

Π.Α.
Περιφέρεια Πελοποννήσου
α. Γραφείο Περιφερειάρχη
β. Παρατάξεις Π.Σ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                    ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 2 από 115

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση