.
24ωρη Γενική Απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ.- Γ.Σ.Ε.Ε. Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2013 22:35
 

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ


Η Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 20 Φεβρουαρίου 2013 και καλεί τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες να πρωτοστατήσουν για την καθολική  επιτυχία της.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της  25ης Ιανουαρίου, προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013, σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους Δημόσιους Υπαλλήλους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση και την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως την ίδια ημέρα στις 11:00π.μ., διαδηλώνοντας κατά της σκληρής και αδιέξοδης πολιτικής της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας, των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων, της διαρκούς συρρίκνωσης του Δημόσιου Τομέα και της υπονόμευσης του κράτους πρόνοιας που υλοποιούνται με την εφαρμογή ενός εξοντωτικού μνημονίου, που ακόμα και οι ίδιοι οι εμπνευστές του ομολογούν τώρα ότι ήταν λάθος!

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί κατά γράμμα μια καταστροφική πολιτική, καταφεύγοντας στον αυταρχισμό και την πολιτική καταστολής, ακόμα και των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. Έχει επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των συνδικάτων, των εργατικών αγώνων, της συλλογικής δράσης, την ακύρωση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.  Ο κυβερνητικός αυταρχισμός παραπέμπει σε άλλες εποχές και τραυματίζει την ίδια τη Δημοκρατία.

Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα ενωμένοι περισσότερο από ποτέ βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο προκειμένου να ανατρέψουν αυτή την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή πολιτική, η οποία οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους Δημόσιους Υπαλλήλους να αγωνιστούν για να σταματήσει:

•        Η πολιτική των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο Δημόσιο Τομέα, επισημαίνοντας ότι αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων δεν πρέπει αφενός να μετατραπεί σε μια νέα διαδικασία απαξίωσης των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και αφετέρου να αποτελέσει «άλλοθι» για την πραγματοποίηση χιλιάδων νέων απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, οι οποίες προβλέπονται στο μνημόνιο.

•       Η συνεχής υπονόμευση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Κοινωνικών Αγαθών. Η πολιτική της Τρόικας και της Κυβέρνησης οδηγεί σε δραματική συρρίκνωση τη Δημόσια Υγεία, υπονομεύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και κατεδαφίζει το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα.

•       Η δραματική μείωση των συντάξεων, η εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, που δρομολογείται μέσω νέων οδυνηρών παρεμβάσεων, οι οποίες σχεδιάζονται για την επόμενη διετία.

•      Η συνεχής αφαίμαξη των εισοδημάτων. Μετά τις μνημονιακές περικοπές που φθάνουν πλέον στο 50% στο Δημόσιο Τομέα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες πραγματικές μειώσεις εξαιτίας της νέας φορολογικής επιδρομής, αδυνατώντας να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση.

  Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες - μέλη της και τα Νομαρχιακά της Τμήματα ανά την επικράτεια, αλλά και σε συντονισμό με τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Ιδιωτικού Τομέα, θα συνεχίζει να καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, το επόμενο διάστημα, με στόχο τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στη Γενική Απεργιακή Κινητοποίηση και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν από τα κατά τόπους Νομαρχιακά Τμήματα και Εργατικά Κέντρα.

Στην Αθήνα η Απεργιακή Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 π.μ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 Προσυγκέντρωση Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. στις 10:30 μπροστά στο Μουσείο

  

 

 
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 14:15

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                                                                                                                                                                                    Αθήνα,  07-02-2012

   ΠΡΟΣ:

Πρωτοβάθμιους Συλλόγους -μέλη  της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε

                                                               

     Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,

     Ενόψει της πραγματοποίησης του τακτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας (η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του θα ανακοινωθεί σύντομα) παρακαλείσθε όπως  μας γνωρίσετε άμεσα  (με e-mail στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ), τους εκπροσώπους σας  οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο συνέδριο, καθώς και αν διεξήχθησαν αρχαιρεσίες στους Συλλόγους σας , τα αποτελέσματα αυτών και τυχόν τροποποιήσεις των καταστατικών σας.

     Όπως γνωρίζετε, η οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας μας είναι τραγική.  Προκειμένου να τακτοποιήσουμε τις οφειλές μας στην ΑΔΕΔΥ, αλλά και να  εξασφαλίσουμε τη λειτουργία μας, παρακαλείσθε όπως, άμεσα, καταβάλλετε τις εισφορές σας.

   

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                      ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΡΕΔΙΝΟΣ                                                                                                                             

 


 
ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 14:09

O.   Σ.   Υ.   Α.   Π.  Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                                                                   Αθήνα, 07-02-13

                ΠΡΟΣ: Όλα τα Μέλη τουΓενικού Συμβουλίου

        Αγαπητοί συνάδελφοι –συναδέλφισσες,

     Παρακαλείστε όπως παρευρεθείτε στην τακτική συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 15-02-13 και ώρα 10.00 π. μ. ,  στο κτίριο της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περαιώς και Νήσων: Ερμουπόλεως και Πηλίου 1- Καμίνια, Πειραιάς  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

► Ενημέρωση -Τρέχουσες εξελίξεις-δράση της Ομοσπονδίας μας.

►Προκήρυξη –διοργάνωση τακτικού συνεδρίου

                                                                 

                                                                    Ο Πρόεδρος του Γ.Σ.

                                                                 Λάζαρος Κωνσταντινίδης

 

 
4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 11:33

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ   ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127  Γραφ.215-Τ.Κ.115 24 - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Η Ομοσπονδία καλύπτει τη 4ωρη στάση εργασίας που αποφάσισε για σήμερα από τις 11:30 μέχρι το τέλος του ωραρίου, η Γενική Συνέλευση των  υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και ζητά τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     Χρήστος Νταής                                     Αλκης Ζαβερδινός                                 

 


 
ΤΑ Κ.Τ.Ε.Ο. ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 06 Ιανουάριος 2013 21:30

 

 

 

 

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

      Αθήνα, 04/01/2013

Προς:

 • Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,Υποδομών ,Μεταφορών & Δικτύων     κ. Χατζηδάκη
 • Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Καλογιάννη

 

Κοινοποίηση:

 • Υπουργό Εσωτερικών
 • Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
 • Πρόεδρο ΕΝΠΕ κ. Σγουρό Ιωάννη
 • κ.κ Περιφερειάρχες της χώρας
 • Πολιτικά Κόμματα
 • ΑΔΕΔΥ
 • Σύλλογοι Περιφερειών

Κύριοι Υπουργοί,

Τα δημόσια ΚΤΕΟ της χώρας λειτουργούν όπως ξέρετε, προς όφελος των πολιτών, και μαζί με τον πρόσφατα εγκατεστημένο, σύγχρονο εξοπλισμό τους, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, είναι Δημόσια περιουσία. Οι υπηρεσίες  Κ.Τ.Ε.Ο. και η οργάνωση του περιοδικού τεχνικού ελέγχου όλων των μηχανοκίνητων οχημάτων αποτελούν αρμοδιότητα των περιφερειών της χώρας (σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010) και συμβάλουν στην οδική ασφάλεια και αντιρρύπανση.

 Με τις διατάξεις του Ν.4070/2012 είχε δοθεί χρονική προθεσμία οκτώ (8) μηνών από τη δημοσίευση  της  απόφασης του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και περί καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων ορθής λειτουργίας  προκειμένου να πιστοποιηθούν τα Δημόσια ΚΤΕΟ. Η απόφαση (αριθ. 2794/2222/2012)  δημοσιεύτηκε στις 03 Μαΐου 2012.

 1. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την ανωτέρω ημερομηνία 03/05/2012 μέχρι και τέλος του έτους οι αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειών της χώρας είχαν ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών τα απαραίτητα στοιχεία πληροφορικού συστήματος, διακρίβωση μηχανημάτων, λογισμικό συντήρησης κλπ,  προκειμένου να προχωρήσουν σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί η πιστοποίηση των υπηρεσιών ΚΤΕΟ της χώρας. Όμως, τα ζητηθέντα στοιχεία δεν δόθηκαν έγκαιρα.
 2. Το αρμόδιο υπουργείο κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή στις 14/12/2012 προκειμένου να τροποποιηθεί η διάταξη του άρθρου 185 του Ν.4070/2012 αλλάζοντας έτσι την τελευταία στιγμή τη θέση του για τον τρόπο πιστοποίησης και λειτουργίας των υπηρεσιών ΚΤΕΟ και αντί πιστοποίησης τους να απαιτείται διαπίστευση με χρονική προθεσμία ενός(1) έτους από την ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου. Η  τροπολογία όμως που θα έλυνε το πρόβλημα αποσύρθηκε  στις 18/12/2012 χωρίς αιτιολόγηση .
 3. Στις 28/12/2012 ο αρμόδιος υπουργός υπέγραψε την αριθμ. 5532/5732/2012 απόφαση τροποποίησης των όρων και προϋποθέσεων της ορθής λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ και πιο συγκεκριμένα στον εξοπλισμό των μηχανημάτων δίνοντας παράταση χρόνου μέχρι τις 30/6/2013. Η παράταση αυτή εδόθη και για τον εξοπλισμό των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.
 4. Στις 03/01/2013 εκδόθηκε εγκύκλιος του αναπληρωτή Γενικού Δ/ντη του αρμόδιου υπουργείου που επισημαίνει ότι μετά τις 4/1/2013 απαγορεύεται να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Έλεγχου, καταργώντας τη σχετική αρμοδιότητα των περιφερειών και αιφνιδιάζοντας έτσι τους πολίτες που είχαν προγραμματίσει τον τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την τροποποίηση της απόφασης περί ορθής λειτουργίας των ΚΤΕΟ που έγινε στις 28/12/2012 και το γεγονός ότι δεν είχαν δοθεί έγκαιρα τα ζητηθέντα στοιχειά στις περιφέρειες της χώρας.

    Κύριοι Υπουργοί,

            ΖΗΤΟΥΜΕ να ανακληθεί άμεσα η σχετική εγκύκλιος και να δοθεί λύση με την ψήφιση της τροπολογίας που αποσύρθηκε. Επισημαίνουμε ότι η απαγόρευση της διενέργειας του τεχνικού έλεγχου στις Δημόσιες Υπηρεσίες ΚΤΕΟ επιφέρει βλάβη του δημοσίου με την απώλεια δημοσίων εσόδων πολλών εκατομμυρίων ετησίως, σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα μας. Θέτει την οδική ασφάλεια σε κίνδυνο αφού οι πολίτες και φορείς του δημοσίου δεν μπορούν να προσκομίσουν τα οχήματά τους για τεχνικό έλεγχο,(κυρίως φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών και μεταφοράς επικινδύνων υλικών, λεωφορεία τουριστικά, αστικά, υπεραστικά, σχολικά και λοιπά οχήματα).

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                    Ο  Οργανωτικός Γραμματέας

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                                     ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο101102103104105106107108109110ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 109 από 122

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση