.
ΟΣΥΑΠΕ
Χορήγηση στοιχείων. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2019 02:17

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                          Αθήνα 27 /11 /2019

                                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.:153

 

                                                                                                                              Προς :

                                                                                                                              Προϊστάμενο Δ/νσης Δημόσιας Υγείας

                                                                                                                              & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Έβρου.

 

Θέμα: Χορήγηση στοιχείων.


Με αφορμή την ηλεκτρονική διαβίβαση στην Ομοσπονδία μας εγγράφου με υπογραφές συναδέλφων της Δ/νσής σας, όπου διαμαρτύρονται για την μη ένταξή τους στην ΕΣΣΕ, το οποίο και σας αποστέλλουμε παρακαλούμε να μας ενημερώσετε :


 Εάν τα καθήκοντα για τα οποία έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις, που υπηρετούν οι συνάδελφοι απαιτούν καθημερινή εκτέλεση εξωτερικής υπηρεσίας ή περιστασιακή.


 Εάν συμμετέχουν σε Επιτροπές που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία σε καθημερινή βάση ή περιστασιακά.


 Εάν έχουν συμπεριληφθεί σε εισήγησή σας και κατ’ επέκταση σε Απόφαση Περιφερειάρχη για ανάλογη μείωση του ωραρίου τους, κι αν όχι γιατί.

 

Σημειώνουμε επίσης για ενημέρωσή σας ότι:


- Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με εργασιακά θέματα υπογράφηκε για 1η φορά από την ΟΣΥΑΠΕ, μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση. Δεν αποτελεί προϊόν μιας «γραφειοκρατικής» διαδικασίας, αλλά ούτε και αποτυπώνει το σύνολο των ζητημάτων, που διεκδικήσαμε. Απαιτείται δράση και συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να επεκταθούν οι ρυθμίσεις της ΣΣΕ και σε άλλους κλάδους και σε άλλα ζητήματα.

- Στα υπό διαπραγμάτευση ζητήματα είχαμε θέσει και αιτήματα, που αφορούν τους συναδέλφους των Διοικητικών - Οικονομικών ειδικοτήτων, όπως την επαναφορά της «μηχανογραφικής άδειας», μιας (1) μέρας το μήνα και άλλα ζητήματα, που δεν έγιναν αποδεκτά από το Υπουργείο Εσωτερικών.


Αναμένοντας την απάντησή σας, σας καλούμε σε συνεργασία με τον Σύλλογό σας να συμβάλετε εποικοδομητικά στην ολοκληρωμένη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την προσπάθεια επέκτασης κατακτήσεων και δικαιωμάτων και επίλυσης προβλημάτων των συναδέλφων μας. -

Κοιν/ση :


1. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Έβρου. 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                   ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Να γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών η υπ’ αριθμ. 129/2016 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2019 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 26 /2/2019

Αριθμ. Πρωτ.: 54

 

Προς

1. Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

2. Υπουργό Εσωτερικών

κ. Αλέξη Χαρίτση

3. Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

 

Θέμα: Να γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών η υπ’ αριθμ. 129/2016 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

 

Τρία χρόνια τώρα περιμένουν δεκαεννιά (19) υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, να κάνει αποδεκτή ο υπουργός Οικονομικών την υπ’ αριθμ. 129/2016 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με την μισθολογική και βαθμολογική κατάταξή τους, η οποία είχε γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Συγκεκριμένα ενώ η συγκεκριμένη γνωμοδότηση θέτει ότι το χρονικό σημείο κατάταξης των συγκεκριμένων υπαλλήλων, που έγιναν αορίστου χρόνου μετά από θετική δικαστική απόφαση πρέπει να αναδράμει για κάθε έναν στο χρονικό σημείο έναρξης του συμβατικού δεσμού με τον φορέα εδώ και 3 χρόνια οι συνάδελφοι περιμένουν να γίνει αποδεκτό το αυτονόητο και να τους αναγνωριστεί ως προϋπηρεσία ο χρόνος βάσει του οποίου το δικαστήριο έκρινε με τελεσίδικες αποφάσεις την κατάταξή τους σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Ο υποκριτικός αυτός «σεβασμός» στις δικαστικές και θεσμικές αποφάσεις δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός.

Ζητάμε να γίνει επιτέλους αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών η υπ’ αριθμ. 129/2016 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και να προχωρήσει η μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση των συναδέλφων για τον συνολικό χρόνο εργασίας τους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Κοιν/ση

Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2019 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 25/2/2019

Αριθμ. Πρωτ.:52

 

Προς

Σύλλογοι – μέλη ΟΣΥΑΠΕ

 

Θέμα: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.

         Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις» καθώς και τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού αιτημάτων πολιτών για την απόκτηση άδειας οδήγησης αναστέλλει την προκηρυγμένη αποχή των υπαλλήλων των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών.

         Οι εργαζόμενοι των Περιφερειών δεν μπορούμε να προσπεράσουμε άκριτα το γεγονός ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν έλαβε υπόψη του καμιά θέση, καμιά πρότασή μας, εκτός από ζητήματα, που σχετίζονται με την απαίτησή μας για διαφάνεια και αυτά με αμφίβολη αποτελεσματικότητα, αφού ούτε η διαλειτουργικότητα των χρησιμοποιούμενων Πληροφοριακών Συστημάτων δεν εξασφαλίζεται.

Το μόνο, που «λύθηκε» προσωρινά είναι η πληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων ποσών της αποζημίωσης των συναδέλφων, την οποία στη συνέχεια καταργεί, παρά το γεγονός ότι οι εξετάσεις οδήγησης αποτελούν «ειδικό» έργο που δεν αποτελεί αρμοδιότητα ενταγμένη στα καθήκοντα εργασίας των υπαλλήλων, στις θέσεις στις οποίες έχουν τοποθετηθεί.

Επίσης με το νέο νόμο:

• Παραπέμπονται σοβαρά ζητήματα σε υπουργικές αποφάσεις και κυρίως εντάσσεται το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών «εντός του ωραρίου» της λειτουργίας των υπηρεσιών, παρά την τεράστια υποστελέχωση που υπάρχει στις Δ/νσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, που την καθιστά αδύνατη.

• Συνεχίζεται το πρόβλημα με τις πρακτικές εξετάσεις των 74δων, οι οποίοι υποχρεούνται για να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους να πληρώσουν και να περάσουν και από πρακτική εξέταση οδήγησης, με οποιοδήποτε όχημα χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή, χωρίς να προβλέπεται πως θα αποτρέπεται κάποιο ατύχημα και ποιες οι ενδεχόμενες ποινικές – αστικές ευθύνες του εξεταστή στην περίπτωση μη αποτροπής του.

• Αυξάνονται τα παράβολα, ενισχύεται η ανταποδοτικότητα, προστίθενται νέα προβλήματα σε εξεταστές, εξεταζόμενους και εκπαιδευτές.

• Άνοιξε τον δρόμο ιδιωτικοποίησης του έργου των εξετάσεων, αφού οι ειδικές δοκιμασίες για την απόδειξη των δεξιοτήτων οδήγησης των υποψήφιων οδηγών και οδηγών, μπορεί να διενεργούνται σε διαμορφωμένους χώρους ή σε πίστες εκπαίδευσης οιουδήποτε φορέα.

• Δεν επανέφερε την αποζημίωση για το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων, στους υπαλλήλους, που το εκτελούν.

Μετά τα παραπάνω και τις «γκρίζες» ζώνες που παραμένουν στην υλοποίηση του νέου νόμου είναι αναγκαίο να επιμείνουμε στη διεκδίκηση με κάθε μέσο στην επίλυση των παρακάτω:

1. Συνέχιση εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης, με χορήγηση της σχετικής αποζημίωσης. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

2. Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

3. Απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών με πρακτικές εξετάσεις, μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για διασφάλιση της οδικής ασφάλειας, για εξασφάλιση με διαφάνεια της ορθής εκτέλεσης του συνόλου των αρμοδιοτήτων των Δ/νσεων Μεταφορών, ενάντια στο διάτρητο νομικό πλαίσιο, που δημιουργεί το έδαφος για κάθε είδους παράτυπες ή ακόμα και έκνομες ενέργειες.

Με αγωνιστική ετοιμότητα θα αντιμετωπίσουμε τις μεταβολές, που θα έρθουν και θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε αγωνιστικά, κινηματικά, συγκροτημένα, συλλογικά.

 

Κοιν/ση

Δ/νσεις Μεταφορών & Επικ/νιων

(για ενημέρωση εξεταστών)

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
Χορήγηση στοιχείων. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2019 02:05

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                      Αθήνα 27 /11 /2019

                                                                                                Αριθμ. Πρωτ.:152

 

                                                                            Προς :

                                                                                                     Προϊστάμενο Δ/νσης

                                                                                                            Διοικητικού-Οικονομικού

                                                                                     Π.Ε. Έβρου

 

 

Θέμα: Χορήγηση στοιχείων.


Με αφορμή την ηλεκτρονική διαβίβαση στην Ομοσπονδία μας εγγράφου με υπογραφές συναδέλφων της Δ/νσής σας, όπου διαμαρτύρονται για την μη ένταξή τους στην ΕΣΣΕ, το οποίο και σας αποστέλλουμε παρακαλούμε να μας ενημερώσετε :


 Εάν τα καθήκοντα για τα οποία έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις, που υπηρετούν οι συνάδελφοι απαιτούν καθημερινή εκτέλεση εξωτερικής υπηρεσίας ή περιστασιακή.


 Εάν συμμετέχουν σε Επιτροπές που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία σε καθημερινή βάση ή περιστασιακά.


 Εάν έχουν συμπεριληφθεί σε εισήγησή σας και κατ’ επέκταση σε Απόφαση Περιφερειάρχη για ανάλογη μείωση του ωραρίου τους, κι αν όχι γιατί.

 

Σημειώνουμε επίσης για ενημέρωσή σας ότι:


- Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με εργασιακά θέματα υπογράφηκε για 1η φορά από την ΟΣΥΑΠΕ, μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση. Δεν αποτελεί προϊόν μιας «γραφειοκρατικής» διαδικασίας, αλλά ούτε και αποτυπώνει το σύνολο των ζητημάτων, που διεκδικήσαμε. Απαιτείται δράση και συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να επεκταθούν οι ρυθμίσεις της ΣΣΕ και σε άλλους κλάδους και σε άλλα ζητήματα.


- Στα υπό διαπραγμάτευση ζητήματα είχαμε θέσει και αιτήματα, που αφορούν τους συναδέλφους των Διοικητικών - Οικονομικών ειδικοτήτων, όπως την επαναφορά της «μηχανογραφικής άδειας», 1 μέρας το μήνα και άλλα ζητήματα, που δεν έγιναν αποδεκτά από το Υπουργείο Εσωτερικών.


Αναμένοντας την απάντησή σας, σας καλούμε σε συνεργασία με τον Σύλλογό σας να συμβάλετε εποικοδομητικά στην ολοκληρωμένη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την προσπάθεια επέκτασης κατακτήσεων και δικαιωμάτων και επίλυσης προβλημάτων των συναδέλφων μας.

 

Κοιν/ση :


1. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Έβρου.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                  ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Απάντηση για την διαβίβαση εγγράφων. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2019 01:56

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                       Αθήνα 27 /11 /2019

                                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.:151

 

                                                                                Προς :
                                                                                                                          Πρόεδρο Συλλόγου Υπαλλήλων

                                                                                                                            Π.Ε. Έβρου συνάδελφο Π. Βίτσα

 

Θέμα: Απάντηση για την διαβίβαση εγγράφων.

 

Συνάδελφε αναφορικά με την ηλεκτρονική διαβίβαση στην Ομοσπονδία, στις 22 Νοέμβρη τριών εγγράφων με υπογραφές συναδέλφων, με θέμα «Υποβολή αιτημάτων προς συζήτηση στο Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ», προκειμένου «να αποτελέσουν θέματα συζήτησης του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, στις 26-11-2019», το ΔΣ σημειώνει τα εξής:


1.Θεωρούμε αυτονόητο για όλους, ότι πριν αποστείλει ένας πρόεδρος έγγραφα αιτήματα μελών του Συλλόγου του προς την Ομοσπονδία οφείλει πρώτα να τα διαβιβάσει στο Διοικητικό του Συμβούλιο, να πραγματοποιήσει σχετική συζήτηση και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, λαμβάνοντας θέση για τα ζητήματα, που θέτουν οι συνάδελφοι. Τέτοιες ενέργειες δεν έγιναν και επιλέξατε να αναπαράγετε μια στείρα διαμαρτυρία.


2. Παρόλο που οι υπογράφοντες συνάδελφοι κριτικάρουν συνολικά την ΣΣΕ, ενώ αναφέρονται μόνο στο ζήτημα της μείωσης του ωραρίου κι όχι στο σύνολο των θεμάτων που επιλύει, δεν μας εξηγούν εάν τα καθήκοντα για τα οποία έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις, που υπηρετούν απαιτούν καθημερινή εκτέλεση εξωτερικής υπηρεσίας ή περιστασιακή.


Θα θέλαμε να μάθουμε εάν οι συγκεκριμένοι υπογράφοντες συνάδελφοι της Π.Ε. Έβρου – μέλη του Συλλόγου σας εκτελούν εξωτερική υπηρεσία πλήρως και αποκλειστικώς (με την έννοια που τίθεται στη ΣΣΕ) ή εάν συμμετέχουν σε τυχόν Επιτροπές που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία περιστασιακά.

Στη περίπτωση κατά την οποία οι συνάδελφοι συμμετέχουν σε Επιτροπές που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία έστω και περιστασιακά, θα θέλαμε να μάθουμε με ποιανού ευθύνη οι συνάδελφοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στις εισηγήσεις των Δ/ντών των υπηρεσιών τους και στις σχετικές Αποφάσεις του Περιφερειάρχη, ώστε κατ’ ελάχιστο να «μειώνεται ο ημερήσιος χρόνος απασχόλησης τους κατά την ημέρα της εξωτερικής τους εργασίας κατά μία (1) ώρα» και να «χορηγείται μία (1) ημέρα επιπλέον κανονική άδεια τον χρόνο».

Προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα απευθύνουμε σχετικό έγγραφο ερώτημα στις υπηρεσίες των συγκεκριμένων συναδέλφων (συνημμένα έγγραφα) και θα περιμένουμε και την σχετική τοποθέτηση του Συλλόγου σας.


3. Αν και είναι γνωστή και σε σένα, η συζήτηση που έχει γίνει στο Γ.Σ. και το Συνέδριο της Ομοσπονδίας για τα ζητήματα των ΣΣΕ και οι σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν, προκύπτει η ανάγκη να επαναλάβουμε ότι :


- Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με εργασιακά θέματα υπογράφηκε για 1η φορά από την ΟΣΥΑΠΕ, μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση.
Δεν αποτελεί προϊόν μιας «γραφειοκρατικής» διαδικασίας, αλλά ούτε και αποτυπώνει το σύνολο των ζητημάτων, που διεκδικήσαμε.
- Στα υπό διαπραγμάτευση ζητήματα είχαμε θέσει και αιτήματα, που αφορούν τους συναδέλφους των Διοικητικών - Οικονομικών ειδικοτήτων, όπως την επαναφορά της «μηχανογραφικής άδειας», 1 μέρας το μήνα και άλλα ζητήματα, που δεν έγιναν αποδεκτά από το Υπουργείο Εσωτερικών. Θεωρούμε ότι γνωρίζεις καλά πως σε μια διαπραγμάτευση, στις αρνήσεις που αντιμετωπίζεις ή σταματάς την διαδικασία και προχωράς σε κινητοποιήσεις ή εν τέλει «υποχωρείς».

Δεν νομίζoυμε ότι στο Σύλλογο Υπαλλήλων της ΠΕ Έβρου έχετε βρει ή έχετε εφαρμόσει άλλη μέθοδο ή έχετε καταφέρει να επιλύσετε ζητήματα των συναδέλφων με διαφορετικούς τρόπους.


4. Η αναπαραγωγή πανομοιότυπων κειμένων, που μάλιστα χρησιμοποιούν απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για «αντισυνταγματική και άδικη μεταχείριση» των υπαλλήλων εξαιτίας της εφαρμογής της ΣΣΕ, συσκοτίζει την πραγματικότητα και ρίχνει νερό στο μύλο της κυβερνητικής πολιτικής, που θέλει να χτυπήσει το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων, όπως έκανε και με το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», που ψήφισε πρόσφατα και το οποίο η παράταξη με την οποία έχεις εκλεγεί στην Ομοσπονδία έκρινε ως «θετικό».

5. Τέλος το γεγονός ότι οι συνάδελφοί σας, που υπογράφουν το ένα έγγραφο, το απευθύνουν και σε άλλους τρεις Συλλόγους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το εκλαμβάνουμε ως προσπάθεια συντονισμού και κοινής δράσης προκειμένου να επεκταθούν οι ρυθμίσεις της ΣΣΕ και σε άλλους κλάδους και σε άλλα ζητήματα και βεβαίως προκειμένου να πετύχετε την ικανοποίηση και των αιτημάτων των συγκεκριμένων συναδέλφων.


Γι αυτό αναμένουμε να μας ενημερώσετε για τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που θα προχωρήσετε, προκειμένου να τα πετύχετε και εφόσον κρίνετε ότι «μπορείτε», υπογράψτε ως Σύλλογος και Συλλογική Σύμβασή Εργασίας για τα μέλη σας με την Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειάς σας.
Μια τέτοια εξέλιξη θα έδινε ώθηση και σε άλλους Συλλόγους και στην Ομοσπονδία γενικότερα.


Συνημμένα έγγραφα

α. Έγγραφο προς Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Έβρου.
β. Έγγραφο προς Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού Π.Ε. Έβρου.

Κοιν/ση

1.Μέλη Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Έβρου.
2. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Καβάλας.
3. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Ξάνθης.

4. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Ροδόπης & ΚΥ.
5. Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Δράμας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                          ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 5 από 112

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση