.
ΟΣΥΑΠΕ
Αναπτυξιακοί Οργανισμοί των ΟΤΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ & ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2020 03:20

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                                      Αθήνα 28 /6/2020
                                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.: 135

 

Αναπτυξιακοί Οργανισμοί των ΟΤΑ

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ & ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

 

Με την υπ’ αριθμ. 200 εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να δώσει ώθηση στην εφαρμογή του ν. 4674/2020 για την Σύσταση και λειτουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών στους ΟΤΑ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου με την μορφή των Ανωνύμων Εταιρειών).
Αποτυπώνονται και με την εγκύκλιο αυτή καθαρά όλα όσα είχαμε καταγγείλει κατά την συζήτηση του νόμου στη Βουλή, ότι δηλαδή αντί η κυβέρνηση να στελεχώσει και να ενισχύσει τις Τεχνικές και λοιπές Υπηρεσίες των ΟΤΑ προωθεί εργαλεία και όργανα, που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με ευελιξία άλλοτε θα παίρνουν αρμοδιότητες από τις υπηρεσίες κι άλλοτε θα τις φορτώνουν. Όλα κατά το δοκούν…
Με τον ν. 4674/2020 αναγορεύονται οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί Α.Ε., που θα ιδρυθούν «ισότιμοι» φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης…, που μπορούν να ασκούν αρμοδιότητες των ΟΤΑ και υπηρεσίες προς τους πολίτες!!!
Είναι χαρακτηριστικά όσα αναφέρονται για την «οικονομική αυτοτέλεια» των Αναπτυξιακών Οργανισμών, η δραστηριότητα των οποίων «μπορεί να φέρει οικονομικό αποτέλεσμα»…, δηλαδή πώληση υπηρεσιών, ΣΔΙΤ, ανταποδοτικότητα κλπ.
Ενώ και στην σχετική εγκύκλιο ομολογεί ότι «το μείζον πρόβλημα εντοπίζεται στην υποστελέχωση τεχνικών υπηρεσιών και τεχνικού προσωπικού στους ΟΤΑ», αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε εξοπλισμό και στήριξη των υπηρεσιών των ΟΤΑ, θέλει να επιταχύνει την υλοποίηση του νόμου, όπου προβλέπεται υποχρεωτική η ύπαρξη Τεχνικής Υπηρεσίας στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, με μετακλητό Διευθυντή (και Γενικό Δ/ντή), που θα έχει και το ρόλο της αναθέτουσας αρχής και θα μπορεί να αναλαμβάνει τα πάντα όλα…
Δεν μένει όμως μόνον εκεί ο ν. 4674/2020. Δίνει την δυνατότητα εκτός από τις αρμοδιότητες των Τεχνικών Υπηρεσιών, να αναλαμβάνει γενικότερα την υποστήριξη και εφαρμογή της αναπτυξιακής πολιτικής των Δήμων και των Περιφερειών, την ωρίμανση έργων υποδομής και την υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής, ψηφιακής σύγκλισης, αειφόρου ανάπτυξης κλπ. Και βέβαια με την χρήση του επιρρήματος «ιδίως», ο νομοθέτης όπως πάντα απαριθμεί ενδεικτικά και όχι περιοριστικά τις αρμοδιότητες που μπορούν να πάρουν οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί.
Θέλει να φτιάξει «παραμάγαζα» με ημέτερους αποσπασμένους μόνιμους υπαλλήλους και με προσωπικό, που δεν θα εντάσσεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, δίνοντας ταυτόχρονα για πρώτη φορά με νόμο, το δικαίωμα υπογραφής στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου!!!
Θέλει να έχει έναν ευέλικτο μηχανισμό προθύμων, που δεν θα αμφισβητεί ούτε τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες που τίθενται, ούτε τις διαδικασίες, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα.
Οι αναθέσεις σε ιδιώτες θα πολλαπλασιαστούν, το ίδιο κι οι νομοθετημένες από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Προγραμματικές Συμβάσεις «μέσω της ανάθεσης υποστήριξης κατά την άσκηση αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς. Ως υπηρεσίες δεκτικές υποστήριξης νοούνται, ιδίως, οι διοικητικές μονάδες/δομές/υπηρεσίες των ΟΤΑ, η οικονομική υπηρεσία, οι υπηρεσίες βεβαίωσης και είσπραξης τελών, δικαιωμάτων, εισφορών και προστίμων κ.α.. Η δε Προγραμματική Σύμβαση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό εξυπηρετεί την ανάθεση υποστηρικτικών υπηρεσιών (πχ. προσωπικό ή μέσα)»!!!.
Αυτό ονομάζεται «θεσμοθέτηση της συνεργατικής υλοποίησης αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων»!!!!
Με αυτές τις ανώνυμες εταιρείες (Αναπτυξιακούς Οργανισμούς) σαν μεσάζοντες, οι ΟΤΑ θα αναθέτουν αρμοδιότητες, τεχνική υποστήριξη σε ιδιώτες, σε εξωτερικούς συμβούλους την εκπόνηση του επιχειρησιακού προγράμματος, θα διοχετεύουν χρήμα όπου και όσο θέλουν…, μακριά από το δημόσιο λογιστικό και την στοιχειώδη διαφάνεια, που επιβάλλεται.
Στην ρότα των ρυθμίσεων του Καποδίστρια, του Καλλικράτη και του Κλεισθένη, εκσυγχρονίζοντας το αμαρτωλό και σάπιο καθεστώς των Αναπτυξιακών Εταιρειών, η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει με τους ΟΤΑ και τους Αναπτυξιακούς τους Οργανισμούς τις ιδιωτικοποιήσεις και των εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων, το πέρασμα αρμοδιοτήτων και υποδομών στην αγορά, στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Θέλουν να βάλουν τις υπηρεσίες να δουλεύουν πιο ολοκληρωμένα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Παρά τις τεράστιες καταστροφές που έχουμε κάθε χρόνο σε υποδομές, παρά τις μεγάλες ανάγκες για ολοκληρωμένα και σύγχρονα έργα υποδομών, έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής θωράκισης, έργα που υπηρετούν τις λαϊκές κοινωνικές ανάγκες, παρά την τεράστια υποστελέχωση και την πολυπλοκότητα των αρμοδιοτήτων, όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις συνεχίζουν να μην λύνουν αυτά τα προβλήματα, συνεχίζουν να λειτουργούν τις υπηρεσίες ως εργαλείο στήριξης της κερδοφορίας των επιλογών των μεγαλοεπιχειρηματιών και να αντιμετωπίζουν τις Τεχνικές και άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ ως αποθετήριο ευθυνών, με τις ποινικές και αστικές ευθύνες που φορτώνουν στους υπαλλήλους.
Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι των Περιφερειών δεν καταθέτουμε «τα όπλα». Συνεχίζουμε τον αγώνα για υπηρεσίες που δεν θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα είναι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                     ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ 5ΜΕΡΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ 11/2/2019 έως 15/2/2019 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2019 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα 8 /2/2019

Αριθμ. Πρωτ.: 44

 

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Σπίρτζη Χρήστο

2. Περιφερειάρχες της χώρας

 

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ 5ΜΕΡΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ 11/2/2019 έως 15/2/2019.

 

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη συνέχιση της ίδιας κατάστασης, όπως αποτυπώνεται και στο νομοσχέδιο που κατέθεσε μετά από μήνες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στο οποίο δεν έχει λάβει υπόψη του καμιά θέση, καμιά πρότασή μας, προκηρύσσει κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τα άρθρα 13 και 17 του καταστατικού, νέα πενθήμερη ΑΠΟΧΗ από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, από 11/2/2019 έως και 15/2/2019, είτε αυτές προγραμματίζονται εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας.

Οι όποιες αποφάσεις Περιφερειαρχών για διενέργεια εξετάσεων εντός ωραρίου εργασίας όχι μόνο δεν επιλύουν τα υπαρκτά προβλήματα, αλλά επιφορτίζουν υπαλλήλους και υπηρεσίες και με νέα.

Η ΑΠΟΧΗ αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ως εκ τούτου καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΟΣΥΑΠΕ, η οποία σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3 και 4 του καταστατικού της έχει μέλη τους Συλλόγους των υπαλλήλων των ΟΤΑ β΄βαθμού και οργανώνει και καθοδηγεί αγώνες, για την κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεων όσων υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας.

Για την απόφαση αυτή συνεκτιμούμε ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε μετά από μήνες ένα νομοσχέδιο, στο οποίο δεν έχει λάβει υπόψη του καμιά θέση, καμιά πρότασή μας, εκτός από ζητήματα, που σχετίζονται με την απαίτησή μας για διαφάνεια.

Το μόνο, που «λύνει» προσωρινά είναι η πληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων ποσών της αποζημίωσης των συναδέλφων, την οποία στη συνέχεια καταργεί, παρά το γεγονός ότι οι εξετάσεις οδήγησης αποτελούν «ειδικό» έργο που δεν αποτελεί αρμοδιότητα ενταγμένη στα καθήκοντα δουλειάς των υπαλλήλων, στις θέσεις στις οποίες έχουν τοποθετηθεί.

Ο υπουργός συνεχίζει «να μην ανοίγει τα χαρτιά του» συνολικά, αφού παραπέμπει σοβαρά ζητήματα σε αρκετές υπουργικές αποφάσεις. Σκόπιμα δηλ. κόβει «κομματάκια» με μεταβατικές διατάξεις το καθεστώς των εξετάσεων. Παράλληλα εντάσσει το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών «εντός του ωραρίου» της λειτουργίας των υπηρεσιών, παρά την τεράστια υποστελέχωση που υπάρχει στις Δ/νσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, που καθιστά αδύνατη την ένταξη του έργου των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών εντός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών.

Αφήνει άθικτο το ζήτημα των πρακτικών εξετάσεων των 74δων, οι οποίοι υποχρεούνται για να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους να πληρώσουν και να περάσουν και από πρακτική εξέταση οδήγησης, με οποιοδήποτε όχημα χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή, χωρίς να προβλέπεται πως θα αποτρέπεται κάποιο ατύχημα και ποιες οι ενδεχόμενες ποινικές – αστικές ευθύνες του εξεταστή στην περίπτωση μη αποτροπής του.

Αυξάνει τα παράβολα, οδηγεί σε αύξηση των ασφαλίστρων, που θα μετακυλήσουν στους υποψηφίους οδηγούς κλπ, προσθέτει νέα προβλήματα σε εξεταστές, εξεταζόμενους και εκπαιδευτές.

Ανοίγει το δρόμο ιδιωτικοποίησης του έργου των εξετάσεων, αφού δεν ξεκαθαρίζει ότι οι ειδικές δοκιμασίες του δεύτερου σταδίου για την απόδειξη των δεξιοτήτων οδήγησης των υποψήφιων οδηγών ή των οδηγών, θα διενεργούνται σε διαμορφωμένους χώρους ή σε πίστες εκπαίδευσης δημόσιων φορέων.

Δεν διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του έργου των εξετάσεων και δεν υπηρετεί την οδική ασφάλεια.

Δεν επαναφέρει την αποζημίωση για το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων, στους υπαλλήλους, που το εκτελούν.

Μετά τα παραπάνω είμαστε υποχρεωμένοι να «υποδεχτούμε» το νομοσχέδιο αγωνιστικά και να προκηρύξουμε νέα ΑΠΟΧΗ για τους συναδέλφους εξεταστές από το έργο των εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών σε όλες τις Περιφέρειες, στις οποίες έχουν προγραμματιστεί εξετάσεις, είτε εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας, από την Δευτέρα 11/2/2019 έως και την Παρασκευή 15/2/2019.

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα των υπαλλήλων που εκπροσωπούμε, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από τα αρμόδια δικαστήρια (βλ. ΔεφΑΘ 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, καθώς και ότι η υλοποίηση της απόφασης για μη διεξαγωγή των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών μπορεί να γίνει και με την κατάθεση αιτήματος μηνιαίας εξαίρεσης.

Τα αιτήματα για τα οποία διεκδικούμε άμεση επίλυση έχουν ως εξής:

1. Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.

2. Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

3. Απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών με πρακτικές εξετάσεις, μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

Κοιν/ση

1. Υπουργείο Εσωτερικών

    α. Γραφείο Υπουργού

    β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

2. Υπουργείο Οικονομικών

3. ΕΝΠΕ

4. Δ/νσεις Μεταφορών & Επικ/νιων

(για άμεση ενημέρωση εξεταστών)

5. Σύλλογοι – μέλη ΟΣΥΑΠΕ

 

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
Δελτίο τύπου με αφορμή τις έρευνες για «πλαστά διπλώματα» PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2019 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 7/2/2019

Αριθμ. Πρωτ.:43

Δελτίο τύπου με αφορμή τις έρευνες για «πλαστά διπλώματα»

Με αφορμή τις αποκαλύψεις για «πλαστά διπλώματα» και τις έρευνες, που διενεργούνται σε Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και χωρίς να γνωρίζουμε τα όποια ευρήματα, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να καταδικάσουμε τα φαινόμενα αυτά και να καλέσουμε:

  1. Τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν και να ρίξουν άπλετο φως στις υποθέσεις αυτές, καθώς και σε κάθε άλλη καταγγελία και
  2. Την κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή και ιδιαίτερα το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, που διατηρούν ένα αναχρονιστικό και διάτρητο νομικό πλαίσιο, που δημιουργεί το έδαφος για κάθε είδους παράτυπες ή ακόμα και έκνομες ενέργειες και να προχωρήσουν σε μέτρα, που θα διασφαλίζουν την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίζουν με διαφάνεια την ορθή εκτέλεση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των Δ/νσεων Μεταφορών, που θα ξεχωρίζουν «την ήρα από το στάρι».

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 
Το δικαίωμα συλλογικής δράσης δεν μπαίνει σε καραντίνα PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2020 03:10

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                                       Αθήνα 25 /6/2020
                                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.:134

 

Το δικαίωμα συλλογικής δράσης δεν μπαίνει σε καραντίνα

 

Η κυβέρνηση, παρέα με τους μεγαλοεργοδότες και τα μπουκωμένα από κρατικό χρήμα Μ.Μ.Ε., με ένα νομοσχέδιο που θυμίζει άλλου τύπου εποχές, επιχειρεί να θέσει σε μόνιμη καραντίνα τους αγώνες των εργαζομένων και υπό έλεγχο το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.
Η κυβέρνηση, μαζί με την παρέα της, θεωρεί ότι με ένα νομοσχέδιο που θίγει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα τoυ συνόλου της κοινωνίας, θα κατορθώσει να περιορίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών των φοιτητών και όσων άλλων εναντιώνονται στα σχέδια της για την διάλυση και το ξεπούλημα της χώρας.
Το αυστηρό πλαίσιο που τίθεται στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις έχει μία και μοναδική στόχευση. Τη φίμωση όσων αντιδρούν. Η κυβέρνηση, επαναφέροντας το χουντικό διάταγμα 794/1971, έχει την απαίτηση να ορίζεται για κάθε διαδήλωση ως οργανωτής φυσικό πρόσωπο το οποίο θα δηλώνει τα προσωπικά του στοιχεία και ο οποίος θα είναι υπεύθυνος και υπόλογος. Η Αστυνομία που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναδειχθεί στον μέγα χειριστή όλων των κυβερνητικών υποθέσεων, θα ελέγχει τα οργανωτικά ζητήματα του κάθε συλλαλητηρίου και στην περίπτωση που δεν τα εγκρίνει θα το απαγορεύει. Εάν δε κάποιος κάνει το «λάθος» να συμμετάσχει σε μια διαδήλωση η οποία δεν έχει την κυβερνητική σφραγίδα θα κινδυνεύει με φυλάκιση έως 2 έτη.
Η κυβέρνηση σταθερή στην τροχιά των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζονται (το 90% των απεργιών κρίνονται παράνομες ή καταχρηστικές) και υποταγμένη στα συμφέροντα που πιστά υπηρετεί χρησιμοποίησε την καραντίνα με πρόσχημα τον κορονοϊο ώστε να μας εθίσει στον περιορισμό. Όμως δεν θα τα καταφέρει. Το δικαίωμα συλλογικής δράσης αποτελεί βασικό στοιχείο του συνδικαλιστικού δικαιώματος το οποίο προφανώς δεν διαπραγματευόμαστε.
Απόσυρση τώρα του χουντικής εμπνεύσεως νομοσχεδίου που στοχεύει στον περιορισμό του δικαιώματος της συνάθροισης, στον περιορισμό της συλλογικής δράσης, που θέλει να βάλει τις απεργίες στο γύψο.
Η συνδικαλιστική – κοινωνική – περιβαλλοντική δράση δεν θα αποτελεί δικαίωμα της αστυνομίας. Αποτελούσε και θα αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                   ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Ιούνιος 2020 02:35

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                  Αθήνα 8/6/2020
                                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.:133

 

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Ως πρόσκομμα που πρέπει να εξαφανιστεί, αντιμετωπίζει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας την Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας, που συγκρότησαν οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας.
Με αστήρικτες και «κατά παραγγελία» νομικές ερμηνείες δεν αποδέχεται την συγκρότηση της συγκεκριμένης Επιτροπής και δεν αναγνωρίζει τα μέλη της, αντί να αναγνωρίσει τον σημαντικό ρόλο όλων των Επιτροπών Υγιεινής & Ασφάλειας, που η σημασία τους αναδείχτηκε τον καιρό της πανδημίας και στους πιο δύσπιστους.
Αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην υλοποίηση όλου του πλαισίου της υγιεινής ασφάλειας, υπεισέρχεται σε ζητήματα, που αφορούν τους εργαζόμενους και μόνον αυτούς.
Αντί να καθίσει να συζητήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων (Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Τοπικό Τμήμα Μαγνησίας & Σποράδων και Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας) και να δρομολογήσει λύσεις στα αιτήματά τους, προσπαθεί να βάλει εμπόδια στη δράση και τις διεκδικήσεις τους.
Αντί να έχει εξασφαλίσει όλα τα προβλεπόμενα (ΜΑΠ, εξετάσεις, εμβολιασμούς κλπ) από την ΚΥΑ 43726/2019, που και με σχετικό Εξώδικο απαιτήσαμε, ασχολείται με ζητήματα, που έχουν απαντηθεί…
Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι στο άρθρο 7 του ν.3850/2010 αναφέρεται ότι «τα συμβούλια εργαζομένων υποδεικνύουν τα μέλη της Ε.Υ.Α.Ε. από τα μέλη τους. Αν στην επιχείρηση δεν υπάρχουν εκπρόσωποι ή συμβούλια εργαζομένων, που προβλέπονται από νόμο, οι εργαζόμενοι εκλέγουν σε γενική συνέλευση….». Και στην περίπτωση αυτή υπάρχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων, που δεν μπορούν να αγνοούνται.
Βέβαια είναι σίγουρο ότι η ίδια αγνοεί την 135 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας, όπου στο άρθρο 3 αποτυπώνεται ότι ο όρος «αντιπρόσωπος» των εργαζομένων αφορά τα πρόσωπα που αναγνωρίζονται ότι έχουν αυτή την ιδιότητα από την εθνική νομοθεσία και πρακτική, είτε είναι συνδικαλιστικοί αντιπρόσωποι, δηλαδή αντιπρόσωποι που ορίζονται ή εκλέγονται από τα σωματεία ή τα μέλη των σωματείων είτε εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, δηλαδή αντιπρόσωποι που εκλέγονται ελεύθερα από τους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Καθώς και ότι έχει κριθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.3 ν.1767/1988 τα συμβούλια εργαζομένων θεωρούνται αντιπρόσωποι των εργαζομένων κατά την έννοια του άρθρου 3 της 135 Διεθνούς Συμβάσεως Εργασίας, η δε αναφερόμενη στο άρθρο 12 παρ.4 εξουσία του Συμβουλίου Εργαζομένων να συναποφασίζει με τον εργοδότη για ορισμένα θέματα προϋποθέτει ότι α) δεν λειτουργεί στην επιχείρηση συνδικαλιστική οργάνωση και β) τα θέματα αυτά δεν ρυθμίζονται με (επιχειρησιακή ΣΣΕ) κλπ.
Παρά το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα της κοινοποιήθηκαν και με σχετικό γνωμοδοτικό νομικό σημείωμα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας επιμένει στα δικά της!!!! και δεν αναγνωρίζει την Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας, που εκτός των άλλων στην συγκεκριμένη περίπτωση αποτελείται από εκλεγμένα μέλη και στα συνδικαλιστικά όργανα της περιοχής!!!
Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας να πάρει θέση και να σταματήσουν οι όποιες σκοπιμότητες.
Να παρέμβει και να σταματήσει η αδικαιολόγητη αυτή παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας.
Να εξασφαλίσει όλα των αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλισης στους εργαζόμενους.


Πίνακας Αποδεκτών


1. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
2. Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας
3. Νομαρχικακό Τμήμα Μαγνησίας ΑΔΕΔΥ
4. ΜΜΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                   ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 8 από 127

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση