.
ΟΣΥΑΠΕ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΣΑΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2020 10:32

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                                                                 Αθήνα 2 /8/2020
                                                                                                                                                                 Αριθμ. Πρωτ.:149

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΣΑΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

 

Ενώνουμε την φωνή μας με το Σύλλογο των Υπαλλήλων στις Περιφερειακές Ενότητες Σάμου & Ικαρίας, για να ακουστεί πιο δυνατά η καταγγελία του για την απαράδεκτη στάση Υπουργείας Υγείας & ΕΟΔΥ για τον τρόπο αντιμετωπίσης του επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19, καθώς και των υπολοίπων εργαζομένων «επαφών» κ.λπ, και για διεκδικηθεί πιο αποτελεσματικά η απαίτησή του για πραγματοποίηση εργαστηριακών ελέγχων με μοριακά τεστ των κατ’ οίκον περιορισμένω και στην συνέχεια όλων των εργαζόμενων.
 Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο να κάνει τον κουφό στις αγωνίες των εργαζομένων.
 Είναι απαράδεκτο ο Σύλλογος να παίρνει και να ξαπαίρνει τηλέφωνα και να μην του δίνουν απάντηση οι αρμόδιοι.
 Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να περιμένουν εδώ και μια βδομάδα να προγραμματιστούν εργαστηριακοί έλεγχοι για covid-19 και να μην γίνεται τίποτα.
Αποδεικνύεται πόσο δίκιο έχουν τα Σωματεία στην υγεία, όπως το Σωματείο στο Νοσοκομείο της Σάμου κι οι εργαζόμενοι που καταγγέλουν τις τέραστιες ελλέιψεις εξοπλισμού, στελέχωσης, υγειονομικού υλικού και Μέσων Προστασίας στο Νοσοκομείο, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στο ΕΚΑΒ.
Ανδεικνύεται η υποκρισία κυβέρνησης, που δηλώνει ότι είναι πλέον «θωρακισμένο» το δημόσιο σύστημα υγείας!!! Τα μεγάλα προβλήματα, που παραμένουν και το γεγονός ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα πραγματοποίησης εργαστηριακών τεστ ανίχνευσης covid-19 στη Σάμο δείχνουν πόσο «ψεύτικα είναι αυτά τα λόγια τα μεγάλα»…
Τι περιμένουν; Μια βδομάδα τώρα οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Σάμου αγωνιούν και «ψάχνουν» τους υπεύθυνους για τα τεστ, ψάχνουν τις περιβόητες «κινητές ομάδες» του ΕΟΔΥ, που θα «όργωναν» όλη τη χώρα κλπ.

Φαίνεται πως η πραγματοποίηση των τεστ αφορά μόνο την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των μεγάλων τουριστικών μονάδων κι όχι το λαό.
Φαίνεται και απ’ αυτές τις εξελίξεις, πόσο «ευήκοα ώτα» έχει η κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή στα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων και πόσο «κωφεύουν» στους εργαζόμενους… Πόσο «σβέλτοι» είναι στο να δίνουν κίνητρα και επιχορηγήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και πόσο «δυσκίνητοι» είναι στο να καλύπτουν ανάγκες των εργαζομένων και του λαού γενικότερα. Πως αντιμετωπίζουν την «νησιωτικότητα» και τις αντικειμενικές δυσκολίες, που σχετίζονται με αυτήν.
Απαιτούμε:
• Να σταματήσει κάθε ολιγωρία και να πραγματοποιηθεί εργαστηριακός έλεγχος σε όλα τα ύποπτα κρούσματα, τις «επαφές» τους και σε όλους τους εργαζόμενους.
• Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό COVID-19.
• Να χορηγηθούν μάσκες και όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας στους εργαζόμενους.
• Να κλείνουν οι υπηρεσίες στις οποίες διαπιστώνεται κρούσμα ή ύποπτο κρούσμα και να απολυμαίνονται τα κτήρια.
• Να απομονώνονται όλες οι «επαφές» για 14 ημέρες.
• Να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και να καλυφτούν άμεσα οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και ΜΑΠ.
• Να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες μονάδες υγείας.
Σταματείστε να τα «φορτώνετε» όλα στην ατομική ευθύνη.
Δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσουν οι συνάδελφοί μας κι όλοι οι εργαζόμενοι.

 

Π.Α.
1. Υπουργείο Υγείας
2. ΕΟΔΥ
3. Υπουργείο Εσωτερικών
4. Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου
α. Γραφείο Περιφερειάρχη
β. Παρατάξεις Περιφερειακού Συμβουλίου

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                     ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Και πάλι παράτυπα έχει συμπεριλάβει τους Γενικούς Διευθυντές στους εκλογικούς καταλόγους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 28 Ιούλιος 2020 17:49

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                                                                                                Αθήνα 28 /7/2020
                                                                                                               Αριθμ. Πρωτ.:149

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Και πάλι παράτυπα έχει συμπεριλάβει τους Γενικούς Διευθυντές
στους εκλογικούς καταλόγους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

 

Εδώ και χρόνια, κάθε φορά την εποχή που γίνεται η προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας έχουμε σε κάποιες Περιφέρειες τις ίδιες διαπιστώσεις, τα ίδια λάθη, που πλέον μόνο σκοπιμότητες, μπορεί να σημαίνουν…
Αναφερόμαστε στη σύνταξη των εκλογικών καταλόγων των υπαλλήλων, που έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» για τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων (μονίμων και ΙΔΑΧ) στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Παρότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο είναι σαφές, παρότι και η φετινή εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι οι προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων που έχουν επιλεγεί ή έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 84 - 86 του Υπαλληλικού Κώδικα ή έχουν τοποθετηθεί βάσει ειδικών διατάξεων δεν υπάγονται στις αρμοδιότητες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων του άρθρου 159 του Υ.Κ. και επομένως δεν πρέπει να περιληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους των υπαλλήλων, στην Περιφέρεια Ηπείρου έχουν συμπεριληφθεί.
Συγκεκριμένα έχουν συμπεριληφθεί πέντε προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων: Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Εσωτερικής Λειτουργίας, Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ανάπτυξης, Μεταφορών & Επικοινωνιών.
Είναι γνωστό εξάλλου σε όλους, ότι μόνον όσοι προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων έχουν τοποθετηθεί βάσει των διατάξεων περί αναπλήρωσης προϊσταμένων (άρθρο 87 Υ.Κ.) και διατηρούν την θέση του προϊσταμένου Δ/νσης εξακολουθούν να υπάγονται στο Υ.Σ. του άρθρου 159 του Υ.Κ. και επομένως έχουν το δικαίωμα να είναι στον συγκεκριμένο εκλογικό κατάλογο.
Οι δικαιολογίες, που ακούγονται ότι δεν θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία δεν έχουν καμία ισχύ…
Μετά τα παραπάνω θεωρούμε υποχρέωση της αρμόδιας υπηρεσίας να προχωρήσει στις αναγκαίες διορθώσεις των εκλογικών καταλόγων, αμέσως, πριν την οριστικοποίηση, που προβλέπεται.


Π.Α.
1.Περιφέρεια Ηπείρου
α. Γραφείο Περιφερειάρχη
β. Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών και Εσωτερικής Λειτουργίας
γ. Δ/νση Διοίκησης
2. Υπουργείο Εσωτερικών
α. Γραφείο Υπουργού
β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                            ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΤΑΝ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 28 Ιούλιος 2020 17:37

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710
                                                                                                                       Αθήνα 28/7/2020
                                                                                                                       Αριθμ. Πρωτ.:147

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΟΤΑΝ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

 

Ζητάμε να ανακληθεί η πειθαρχική δίωξη σε βάρος της συναδέλφισσας Μαρκέλλας Τσώτου, υπαλλήλου στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, που της επέβαλε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας εντελώς αυθαίρετα και αβάσιμα.
Αβάσιμα γιατί της επέβαλε πρόστιμο αποδοχών τεσσάρων ημερών, για «αναιτιολόγητη απουσία από την εργασία της», ενώ όπως και τα έγγραφα αποδεικνύουν η συναδέλφισσα απουσίαζε γιατί έδινε εξετάσεις στο Δημόσιο ΙΕΚ που σπουδάζει και γιατί στη συνέχεια εισήχθη σε νοσοκομείο.
Αυθαίρετα, γιατί ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας λειτούργησε με την εξουσία του πειθαρχικού προϊσταμένου της υπαλλήλου, ενώ δεν του ανήκει…
Αυθαίρετα, γιατί στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Περιφερειάρχης έχει μεταβιβάσει την πειθαρχική του αρμοδιότητα, ενώ αυτή είναι αμεταβίβαστη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Αυθαίρετα, γιατί η πειθαρχική ποινή απαιτεί τυπική «απολογία» του υπαλλήλου, απαιτεί πλήρη και αιτιολογημένη απόφαση επιβολής, στοιχεία, που δεν υφίστανται.
Αυθαίρετα, γιατί η περικοπή μισθού απαιτεί απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και τέτοια δεν υπάρχει.
Κανείς δεν μπορεί να δεχτεί η πειθαρχική εξουσία να μετατρέπεται σε αυθαιρεσία, να επικρατεί η λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…
Κανείς δεν μπορεί να δεχτεί να τιμωρείται μια πολύτεκνη μάνα, που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, να ξεπεράσει εμπόδια και δυσκολίες και να ταιριάξει δουλειά, σπουδές, οικογενειακή και προσωπική ζωή.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε την ανάκληση της Πειθαρχικής ποινής που επιβλήθηκε στην συναδέλφισσα.
Π.Α.
1. Περιφερειάρχη Ηπείρου
2. Παρατάξεις Π.Σ. Ηπείρου
3. Υπουργείο Εσωτερικών
α. Γραφείο Υπουργού
β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                 ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΕΠ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 28 Ιούλιος 2020 17:45

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                 Αθήνα 28 /7/2020
                                                                                                               Αριθμ. Πρωτ.:148

 

                                                                         Προς
                                                                                                     Υπουργό Εσωτερικών

 

Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΕΠ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

 

Με απανωτές ρυθμίσεις η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο νόμο Βερναρδάκη έφερε «στα μέτρα της» τις διαδικασίες επιλογής των υπηρεσιακών στελεχών.
Ο νόμος 4369/2016 όρισε την συνέντευξη και την «αξιολόγηση». Οι νόμοι 4623/2019 και 4674/2020, όχι μόνο αύξησαν την μοριοδότηση αυτών των αδιαφανών και υποκειμενικών κριτηρίων σε βάρος των τυπικών προσόντων, της εργασιακής εμπειρίας και της προϋπηρεσίας , αλλά αφαίρεσαν και τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων από τα συμβούλια επιλογής προϊσταμένων (ΣΕΠ).
Με μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ρύθμιση καταργήθηκε η συμμετοχή των αιρετών των εργαζομένων στα ΣΕΠ και αντικαταστάθηκε με υπηρεσιακά στελέχη, τοποθετώντας μεταξύ άλλων και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της κάθε Περιφέρειας, δηλαδή τον μετακλητό υπάλληλο του Περιφερειάρχη.
Η αδιαφάνεια και οι σκοπιμότητες στο μεγαλείο τους!
Η ρύθμιση αυτή αποτυπώνει τις επιλογές των τελευταίων κυβερνήσεων που περιόρισαν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιακών συμβουλίων και των αιρετών, που συμμετέχουν σε Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΥΣ) & ΣΕΠ και υποδηλώνει ότι κυβέρνηση, υπουργοί και Περιφερειάρχες δεν μπορούν ούτε να ανεχτούν την παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων. Φοβούνται τις αποκαλύψεις των χειρισμών και των επιλογών τους, φοβούνται μήπως επιλεγούν σε θέσεις ευθύνης μη «ημέτεροι» υπάλληλοι.
Θεωρούμε την επαναφορά των δύο αιρετών στο ΣΕΠ, ως ελάχιστο δείγμα διαφάνειας και σεβασμού των διαδικασιών και στη κατεύθυνση αυτή ζητάμε την προώθηση σχετικής ρύθμισης.


Κοιν/ση
1. Υπουργείο Εσωτερικών
Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.
2. Κόμματα Βουλής

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                              ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 
ΑΔΕΔΥ-ΣΥΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2011 09:28

Συνάδελφοι, σας κοινοποιούμε έγγραφο της ΑΔΕΔΥ και παρακαλούμε να το λάβετε υπόψη.

ΑΔΕΔΥ

Αριθ. Πρωτ. 8

ΠΡΟΣ:   Ομοσπονδίες - Μέλη Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΚΟΙΝ: Νομαρχιακά Τμήματα  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΘΕΜΑ: Απόδοση συνδικαλιστικών εισφορών

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μετά τη λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών απαιτείται η ρύθμιση της διαδικασίας απόδοσης των συνδικαλιστικών εισφορών σε Πρωτοβάθμιο Σωματείο, Ομοσπονδία και Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για τις περιπτώσεις που ήδη ισχύει και έχει συμφωνηθεί η παρακράτησή τους.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία είναι απαραίτητο:

  • 1. Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία με έγγραφό τους στον εκκαθαριστή της μισθοδοσίας να ενημερώσουν ότι χρειάζεται η απόδοση του ποσού που παρακρατείται για την Ομοσπονδία να γίνεται σε χωριστό κωδικό. Σε χωριστό κωδικό, επίσης, πρέπει να γίνεται η παρακράτηση του ποσού που αναλογεί στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Στη συνέχεια, ο εκκαθαριστής οφείλει να ενημερώσει την Ενιαία Αρχή Πληρωμών για τη ρύθμιση του θέματος με βάση αυτό το σύστημα. Για διευκόλυνσή σας, επισυνάπτουμε σχέδιο εγγράφου προς τον εκκαθαριστή.
  • 2. Αντίγραφο συμπληρωμένο του παραπάνω εγγράφου πρέπει να κοινοποιηθεί στην Ομοσπονδία, προκειμένου η Ομοσπονδία και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία, να προχωρήσουν με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών στην οργάνωση της σχετικής διαδικασίας, στο κεντρικό επίπεδο, και στον έλεγχο των αποδόσεων (κωδικοί, τραπεζικοί λογαριασμοί κλπ).
  • 3. Επιβάλλεται οι Ομοσπονδίες μαζί με τα Σωματεία να προωθήσουν άμεσα την ενέργεια αυτή. Στόχος είναι μέχρι 30.3.2011 να έχει ολοκληρωθεί, στο σύνολο των Σωματείων που εφαρμόζεται η παρακράτηση, προκειμένου να λειτουργήσει, στο πλαίσιο της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, η απόδοση από 1.7.2011. Έτσι, δεν θα υπάρξουν σύγχυση ή εκκρεμότητες, που θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις διαδικασίες οικονομικής τακτοποίησης στα Συνέδρια της Ομοσπονδίας ή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στις περιπτώσεις Σωματείων, στα οποία δεν εφαρμόζεται ακόμη η  παρακράτηση, μπορεί, ασφαλώς και εκεί, με συμφωνία των εργαζομένων, να τακτοποιηθεί το ζήτημα. Ευκταίο είναι, στο πλαίσιο των τωρινών  ενεργειών των Ομοσπονδιών και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  που συνεργάζονται ήδη με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών για το σκοπό αυτό, η ρύθμιση να είναι ταυτόχρονη και καθολική.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          Ο ΤΑΜΙΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ             ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ        ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΪΚΟΣ

 

ΣΧΕΔΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

Προς: τον Εκκαθαριστή

.............................

.............................


Η συνδικαλιστική εισφορά παρακρατείται, σύμφωνα με το Νόμο 2303/95 και με την αριθμ. 2/77200/0022/25.10.1999 Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Σας ενημερώνουμε ότι με τη λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών η κατανομή απόδοσης της συνδικαλιστικής εισφοράς, είναι:

  • 1. Πρωτοβάθμιο Σωματείο: .................... ΕΥΡΩ
  • 2. Ομοσπονδία: .................... ΠΟΣΟ
  • 3. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : 0,25 , μηνιαίως


Σας ενημερώνουμε ότι η έναρξη εφαρμογής αυτής της διαδικασίας απόδοσης θα γίνει από 1.7.2011.  Για το σκοπό αυτό, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με τις δικές σας ενέργειες καθώς και  τη συνεργασία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Ομοσπονδιών με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, πρέπει να δημιουργηθούν οι αντίστοιχοι κωδικοί και να ολοκληρωθεί η οργάνωση των απαραίτητων διαδικασιών.

Για .......................................


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Διευκρινίσεις για τους Συλλόγους (Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα):

  • 1. Στο σημείο εγγραφής του ποσού, εάν η εισφορά είναι ποσοστιαία για το Πρωτοβάθμιο Σωματείο ή την Ομοσπονδία, προσδιορίζεται το ποσοστό.

Η εισφορά για την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι 0,25€, ανά μήνα, για κάθε φυσικό πρόσωπο-μέλος.

  • 2. Στις περιπτώσεις που η παρακράτηση δεν γίνεται, ανά μήνα, αλλά μία (1), δύο (2) ή περισσότερες φορές το χρόνο, είναι αυτονόητο ότι υπολογίζεται ανάλογα η ποσοστιαία άθροιση ή το ποσό που προκύπτει, αλλά από 1.7.2011 και μετά για τις Ομοσπονδίες και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 2 από 127

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση