.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ για το Σ/Ν του ΥπΔΑ «Ενδυνάμωση ΑΣΕΠ κλπ» PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 22 Ιανουάριος 2019 00:00
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ

ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

«Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ),

ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις».

 

Είναι πολλές οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, που προχώρησαν τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Νομοσχέδια και ρυθμίσεις είτε ολοκληρωμένα, ως νόμοι του υπουργείου διοικητικής ανασυγκρότησης, είτε ρυθμίσεις ενταγμένες σε νομοθετήματα άλλων υπουργείων. Όπως και να είναι όμως, όλα είχαν και έχουν την ίδια στόχευση, να αποτελεί η δημόσια διοίκηση εργαλείο αποτελεσματικό της καπιταλιστικής οικονομίας, να υπηρετεί σε κάθε φάση της οικονομίας την στήριξη και την ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Θα επαναλάβουμε ότι η συζήτηση για «μικρό» ή για «μεγάλο» κράτος είναι αποσπασματική και επί της ουσίας προσχηματική, μιας και το ζήτημα αυτό δεν επηρεάζει το ρόλο της ΔΔ και του κράτους γενικότερα.

Εξάλλου και σε φάσεις ανάπτυξης ο αριθμός του μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες κλπ υπολειπόταν κατά πολύ από τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών στους τομείς αυτούς.

Έρχεστε με αυτό το Σχέδιο Νόμου από την μια πλευρά να πουλήσετε ελπίδα σε όσους θέλουν σταθερή δουλειά, σε όσους προσπαθούν να καλύψουν με τη δουλειά τους τα τεράστια κενά, που υπάρχουν, κι απ’ την άλλη μέσα από τον πολυετή σχεδιασμό να περιορίσετε αιτήματα για διορισμούς (πχ με το νομοσχέδιο οριοθετείται ως χρόνος αποστολής των αιτημάτων ο μήνας Σεπτέμβρης, ενώ πχ Δήμοι και Περιφέρειες αναλαμβάνουν τη διοίκηση αργότερα).

Ταυτόχρονα βέβαια με την κουβέντα που γίνεται για τα ζητήματα των προσλήψεων ενισχύετε την ψευδεπίγραφη αντιπαράθεσή σας με την ΝΔ και με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Και λέμε ψευδεπίγραφη γιατί δεν έχετε αλλάξει τίποτα στο ρόλο και την κατεύθυνση λειτουργίας του δημόσιου τομέα, στις ιδιωτικοποιήσεις και στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων με διάφορα μέσα, στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας και τη λειτουργία των δημόσιων φορέων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, βάσει της σχέσης κόστους – οφέλους.

Λέμε ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση όχι μόνο γιατί και στο ζήτημα των προσλήψεων βαδίζετε με το «ο γέγονε, γέγονε» αλλά και γιατί δεν απαντάτε θετικά στα αιτήματα των συνδικαλιστικών φορέων για άμεση κάλυψη των τεράστιων κενών, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Είναι ψευδεπίγραφη η επιχειρηματολογία σας, γιατί συνεχίζετε να συνδέετε τις προσλήψεις με τα δημοσιονομικά δεδομένα δηλ. με ότι περισσεύει από τις επιδοτήσεις στους επιχειρηματίες, από τις νατοϊκές δαπάνες κλπ.

Ισχυρίζεστε ότι γυρίζετε πλέον σελίδα με την αναλογία 1/1 στις προσλήψεις/αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ξέρετε ότι αυτό είναι εικονικό, όπως ήταν και με τις προηγούμενες αναλογίες 1/5 κλπ.

Χαρακτηριστικό αυτού αποτελούν οι προσλήψεις/αποχωρήσεις στους εκπαιδευτικούς… Από το 2009 αποχώρησαν περίπου 35.000 και δεν προσλήφθηκε κανένας σε μόνιμη θέση, παρά μόνο έγιναν κάποιοι διορισμοί με δικαστικές αποφάσεις, περίπου 200-300 εκπαιδευτικοί, δηλ. όχι το 1/10 ή 1/5 κλπ που εσείς ψηφίζατε δεν τηρήσατε, αλλά τίποτα…

Επίσης και μόνο το γεγονός ότι οι κληρικοί είναι περισσότεροι από τους ιατρούς του ΕΣΥ (αντίστοιχα 9.298 -7.271) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία δείχνει την κατάσταση, που υπάρχει σήμερα στην υγεία…

Στο χώρο των Περιφερειών με μείωση του αριθμού των υπαλλήλων κατά 40% από το 2009 δεν μπορεί να συνεχίζεται η ίδια κατάσταση να έχουμε δηλ. στη Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ευρυτανίας συνολικό ανθρώπινο δυναμικό 3 υπαλλήλους για όλα τα Τμήματα, για όλες τις αρμοδιότητες, για όλες τις θέσεις (και τις θέσεις ευθύνης), στη Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Λακωνίας, 4 υπαλλήλους για όλα τα Τμήματα, στη Χαλκιδική να μην υπάρχει κανένας Επόπτης Δημόσιας Υγείας, παντού οι κοινωνικοί λειτουργοί να μην επαρκούν ούτε για υιοθεσίες, ούτε για αναδοχές και κοινωνικές έρευνες, οι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών, οι μηχανικοί και οι κτηνίατροι να τρέχουν να προσπαθούν να μπαλώσουν τα τεράστια κενά, που δεν μπαλώνονται, οι χειριστές μηχανημάτων έργου να βρίσκονται στα χιόνια, στα πλημμυρικά φαινόμενα και αλλού ολόκληρα 24ωρα και μάλιστα χωρίς αποζημιώσεις κ.α.

Επομένως όταν φέρνετε στη βουλή νομοσχέδιο για προσλήψεις η απάντησή μας είναι μια:

Δεν κάνουμε πίσω από το αίτημά μας: εδώ και τώρα κάλυψη των κενών  σε παιδεία, υγεία, ΟΤΑ, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ με μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων μας.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι και αυτό το νομοσχέδιο βαδίζει στον ίδιο δρόμο, στην ίδια Εθνική Στρατηγική για την Διοικητική Μεταρρύθμιση, που και οι προηγούμενες κυβερνήσεις (υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κ. Μητσοτάκης 2014 κλπ) υιοθέτησαν. Εξάλλου ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφήσατε άθικτο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμισης του Δημόσιου Τομέα 2014 – 2020» ως προς τους στόχους του, τους άξονες και τις προτεραιότητες που έθετε.

Ακόμα και αυτή την ηλεκτρονική διακυβέρνηση την αντιμετωπίζει τόσο αποσπασματικά κάθε υπουργείο, κάθε φορέας, με αποτέλεσμα να έχουμε συστήματα που δεν είναι διαλειτουργικά, επιβαρύνουν με χαμένες εργατοώρες τις υπηρεσίες και γραφειοκρατικοποιούν την δουλειά του επιστημονικού δυναμικού που υπηρετεί στις Περιφέρειες και στο δημόσιο γενικότερα.

Δεν θα σχολιάσουμε την προσπάθεια που κάνατε περιορισμού των δικαιωμάτων & της ισοτιμίας των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με τη φράση που προσθέτατε στο άρθρο 162 του ν. 3528/2007 ότι «Τα Συμβούλια αποφασίζουν ή γνωμοδοτούν με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών “στην οποία συμπεριλαμβάνεται οπωσδήποτε ο πρόεδρος”», και που ευτυχώς αποσύρατε, αλλά θέλουμε να σημειώσουμε μια σειρά ζητήματα, απλά αιτήματα που έχουμε καταθέσει για τη λειτουργία των ΥΣ και δεν τα υιοθετείτε και πρώτα απ’ όλα δεν ξεχνάμε ότι η σημερινή κυβέρνηση αφαίρεσε αρμοδιότητες από τα ΥΣ, όπως τα ζητήματα, που σχετίζονται με την αξιολόγηση και τις ενστάσεις των συναδέλφων, ρύθμιση στην οποία είμαστε αντίθετοι. Επιπλέον ρωτάμε είναι δύσκολο να νομοθετηθεί η πρόβλεψη για το διάστημα μέσα στο οποίο πρέπει να εισάγονται τα αιτήματα των συναδέλφων στα ΥΣ ή ότι πρέπει στα πρακτικά να καταχωρούνται υποχρεωτικά οι απόψεις των μελών του ή ότι μπορεί να υπάρχει και λευκή ψήφος κλπ.

Θέλουμε επίσης να σταθούμε στο γεγονός ότι συνεχίζετε να διατηρείτε την αντιδραστική αξιολόγηση του 4369/2016, συνεχίζετε να διατηρείτε την απεργοσπαστική – τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη, παρά την συντριπτική αντίθεση των εργαζομένων, την απόρριψή της μέσα από την τεράστια αποχή.

Ερχόμαστε στις τροποποιήσεις που κάνετε στον 4369/2016 για τις διαδικασίες των Ειδικών Συμβουλίων Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π), που είναι αμελητέες, αφήνοντας απ’ έξω σοβαρά ζητήματα, που σχετίζονται με «φωτογραφικές» διαδικασίες προώθησης των «ημέτερων» Γενικών Δ/ντών. Πέστε μας από πότε η συνέντευξη έχει στοιχεία αντικειμενικής κρίσης; Πέστε μας γιατί μοριοδοτείτε όλες τις αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης, όλες τις «αυθαίρετες» αναθέσεις; Πέστε μας γιατί δεν πρέπει να αναρτάται ο πίνακας κατάταξης για κάθε Γενική Δ/νση, μετά την περιβόητη συνέντευξη, ώστε να ξέρει καθένας τη σειρά του ή γιατί δεν προβλέπεται η ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ των αποφάσεων ορισμού προϊσταμένων, όπως μας απαντήσατε ως υπουργείο;  Τόση διαφάνεια λοιπόν αντέχετε; Πέστε μας που βασίζετε τον αποκλεισμό των αποφοίτων των ΤΕΙ, που δεν είναι Α΄ΤΕΙ από θέσεις Γενικών ή ποια λογική έχει να αποκλείετε τους γιατρούς δημόσιας υγείας ΕΣΥ από θέσεις ευθύνης, ακόμα και από αυτές των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας;

Τέλος περιμένουμε να μας πείτε γιατί δεν έχετε συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο αυτό ρυθμίσεις που αποτελούν σημαντικά αιτήματα μεγάλων ομάδων εργαζομένων, όπως:

- για την επιστροφή των αποδοχών και των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών που παρακρατήθηκαν από τους συναδέλφους που τους έβγαλε η κυβέρνηση της ΝΔ σε διαθεσιμότητα το 2013

- για την ισότιμη μισθολογική & βαθμολογική αντιμετώπιση όλων των νεοεισερχόμενων υπαλλήλων των παλαιών ΑΣΕΠ, που προσλήφθηκαν, με αντίστοιχη ρύθμιση του άρθρου 28 του Ν. 4440/2016, με την οποία αναγνωρίσατε το χρόνο της αναμονής μόνο για τους συναδέλφους του ΑΣΕΠ 1997 (από το 1997 έως το διορισμό τους)

- για την άρση των δυσμενών επιπτώσεων της διαθεσιμότητας και της υποχρεωτικής κινητικότητας και των μετατάξεων υπαλλήλων ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού όλων των ειδικοτήτων

- για την πλήρη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς κάθε είδους προσκόμματα, όπως να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία και στα ΝΠΙΔ του Δημοσίου, που έχουν αλλάξει μορφή, να αναγνωρίζεται πλήρως και η εργασία με συμβάσεις έργου, να αναγνωρίζεται η συνάφεια της προϋπηρεσίας ανεξάρτητα από την κατηγορία σημερινής ένταξης του υπαλλήλου τη στιγμή, που εκτελεί τις ίδιες αρμοδιότητες ή να μην απαιτείται για την βαθμολογική αναγνώριση βεβαίωση εργοδότη στις περιπτώσεις που έχει κλείσει η επιχείρηση και η προϋπηρεσία του υπαλλήλου αποδεικνύεται από άλλα έγγραφα και δεδομένα

- για να δοθεί το δικαίωμα στον τρίτεκνο γονέα να επιλέγει για την χρήση της τρίμηνης άδειας, που προβλέπεται από το άρθρο 53, παρ. 1 του Ν. 3528/2007, αν θα είναι συνεχής ή θα λαμβάνεται με μορφή μειωμένου ωραρίου (1 ώρα καθημερινά)

- για να αυξηθεί η άδεια σχολικής παρακολούθησης για τους πολύτεκνους γονείς

- για να χορηγείται η άδεια ασθένειας τέκνων, που προβλέφθηκε με το άρθρο 31 του ν. 4440/2016 και με Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι πολύ συχνά τα μικρά παιδιά περνούν τα πρώτα 24ωρα των ιώσεων χωρίς ιατρική παρακολούθηση

- για να χορηγείται στις συναδέλφισσες, που εισάγονται σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης «ειδική άδεια» είκοσι (20) ημερών, με την προσκόμιση στην υπηρεσία τους σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

Θεωρούμε πως όλα αυτά τα «μικρά» επί της ουσίας ζητήματα, καθώς και άλλα που θα μπορούσα να αναφέρω, δεν τα ξεχάσατε, ούτε τα αφήσατε έξω από το νομοσχέδιό σας κατά λάθος. Δείχνουν την στρατηγική που ακολουθείτε, τι ιεραρχείτε ως σημαντικό.

Και είναι εκτός των άλλων χαρακτηριστικό της προσπάθειάς σας για ενίσχυση του επιτελικού, του συντονιστικού ρόλου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέσα κι από αυτό το νομοσχέδιο η δημιουργία του νέου κλάδου Συμβούλων – Εμπειρογνωμόνων, που δείχνει που θα στοχεύουν και οι προσλήψεις που θα κάνετε, καθώς και η Ειδική Γραμματεία, το Παρατηρητήριο και τα Τμήματα που προβλέπονται. Θέλετε ένα υπουργείο που θα μπορεί να προωθεί πιο ολοκληρωμένα τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στο αστικό κράτος στη σημερινή φάση προώθησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης με πιο επεξεργασμένο σχεδιασμό στο σύστημα διοίκησης, στη στοχοθεσία κλπ.

Γι αυτό λέμε ότι το νομοσχέδιο αυτό βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων.

 

Όλη η τοποθέτηση στο παρακάτω link:

https://youtu.be/YXUAqBrzFB0

 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ 5ΜΕΡΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ 21/1/2019 έως 25/1/2019 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2019 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 18/1/2019

Αριθμ. Πρωτ.: 19

 

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Σπίρτζη Χρήστο

2. Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Μαυραγάνη Νικόλαο

3. Περιφερειάρχες της χώρας

 

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ 5ΜΕΡΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ 21/1/2019 έως 25/1/2019.

 

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη συνέχιση της ίδιας κατάστασης παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις και της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των συναδέλφων εξεταστών οδήγησης υποψηφίων οδηγών, προκηρύσσει κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τα άρθρα 13 και 17 του καταστατικού, νέα πενθήμερη ΑΠΟΧΗ από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, από 21/1/2019 έως και 25/1/2019, είτε αυτές προγραμματίζονται εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας.

Οι όποιες αποφάσεις Περιφερειαρχών (Περιφερειάρχη Αττικής κ.α.) για διενέργεια εξετάσεων εντός ωραρίου εργασίας όχι μόνο δεν επιλύουν τα υπαρκτά προβλήματα, αλλά επιφορτίζουν υπαλλήλους και υπηρεσίες και με νέα.

Η ΑΠΟΧΗ αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ως εκ τούτου καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΟΣΥΑΠΕ, η οποία σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3 και 4 του καταστατικού της έχει μέλη τους Συλλόγους των υπαλλήλων των ΟΤΑ β΄βαθμού και οργανώνει και καθοδηγεί αγώνες, για την κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεων όσων υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας.

Για την απόφαση αυτή έχουμε συνεκτιμήσει τους παρακάτω παράγοντες, που συνεχίζουν να υφίστανται παρά τις οκτώ εβδομάδες συνεχούς αποχής από το εξεταστικό έργο και ιδιαίτερα:

● Ότι δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών, που   διενήργησαν εξετάσεις υποψηφίων οδηγών εκτός ωραρίου εργασίας, από 1/5/2018, έως και 28/9/2018.

● Την λήξη από την 30η Απριλίου 2018 της πρόβλεψης, από την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 219 του ν.4512/2018) χορήγησης σχετικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους – εξεταστές, για την παροχή του έργου των εξετάσεων εκτός ωραρίου εργασίας.

● Τη λήξη της προβλεπόμενης παράτασης της προθεσμίας από την 30η Απριλίου 2018, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου δεύτερου του ν. 4402/2016 και τη μη νομοθέτηση νέας ρύθμισης για ένταξη του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών εκτός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών.

Την κατάργηση της αποζημίωσης των υπαλλήλων, που εκτελούν το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων.

● Τη μη τροποποίηση μέχρι τώρα του ν. 4354/2015, με τον οποίο καταργήθηκε η αποζημίωση των υπαλλήλων, που εκτελούν το έργο εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών.

Το γεγονός ότι οι εξετάσεις οδήγησης αποτελούν συγκεκριμένο – αυτοτελές έργο, το οποίο υλοποιείται από εργαζόμενους, που κατά το ωράριο εργασίας τους εργάζονται και εκτελούν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών που υπηρετούν (Δ/νσεις Μεταφορών κυρίως, αλλά και άλλες).

Τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση των Δ/νσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, που καθιστά αδύνατη την ένταξη του έργου των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών εντός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Οι οποιοιδήποτε σχεδιασμοί για εξετάσεις εντός ωραρίου εργασίας αποτελούν σχεδιασμούς που δεν παίρνουν υπόψη τους την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, ούτε τα υπαρκτά προβλήματα μετακίνησης των υπαλλήλων σε χώρους εκτός των υπηρεσιών τους.

Τη διατήρηση ενός διάτρητου και αναχρονιστικού νομικού πλαισίου που απέχει πολύ από την ουσιαστική αξιολόγηση των υποψηφίων οδηγών και την οδική ασφάλεια. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η υπ’ αριθ. πρωτ. Α3/64720/6117/30-8-2018 Απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών με την οποία καθορίζεται η διαδικασία για την ανανέωση κατηγοριών άδειας οδήγησης οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, με την οποία υποχρεούνται για να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους να πληρώσουν και να περάσουν και από πρακτική εξέταση οδήγησης, με οποιοδήποτε όχημα χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή, χωρίς να προβλέπεται πως θα αποτρέπεται κάποιο ατύχημα και ποιες οι ενδεχόμενες ποινικές – αστικές ευθύνες του εξεταστή στην περίπτωση μη αποτροπής του.

Τη στάση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που παρά τα όσα αναφέρει, αρνείται κάθε διάλογο και ενημέρωση για το σχεδιασμό και την εφαρμογή συστήματος εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, που να αντιμετωπίζει υπαρκτά προβλήματα, να διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα και να υπηρετεί την οδική ασφάλεια, με αξιοπιστία και διαφάνεια, χωρίς να συγκαλύπτει έκνομες ενέργειες και να αφήνει έκθετους τους συναδέλφους, που εργάζονται με συνέπεια και ευσυνειδησία.

Την αντίθεσή μας στη διαφαινόμενη υιοθέτηση μεμονωμένων προτάσεων, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για επιβολή κι άλλων παραβόλων στις διαδικασίες των εξετάσεων οδήγησης, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αμοιβές των εξεταστών.

Μετά τα παραπάνω προκηρύσσουμε νέα ΑΠΟΧΗ για τους συναδέλφους εξεταστές από το έργο των εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών σε όλες τις Περιφέρειες, στις οποίες έχουν προγραμματιστεί εξετάσεις, είτε εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας, από την Δευτέρα 21/1/2019 έως και την Παρασκευή 25/1/2019.

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα των υπαλλήλων που εκπροσωπούμε, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από τα αρμόδια δικαστήρια (βλ. ΔεφΑΘ 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, καθώς και ότι η υλοποίηση της απόφασης για μη διεξαγωγή των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών μπορεί να γίνει και με την κατάθεση αιτήματος μηνιαίας εξαίρεσης.

Τα αιτήματα για τα οποία διεκδικούμε άμεση επίλυση έχουν ως εξής:

1. Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.

2. Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

3. Απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών με πρακτικές εξετάσεις, μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

 

Κοιν/ση

1. Υπουργείο Εσωτερικών

α. Γραφείο Υπουργού

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

2. Υπουργείο Οικονομικών

3. ΕΝΠΕ

4. Δ/νσεις Μεταφορών & Επικ/νιων

(για άμεση ενημέρωση εξεταστών)

5. Σύλλογοι – μέλη ΟΣΥΑΠΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2019 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα 16/1/2019

Αριθμ. Πρωτ.:16

 

ΑΠΕΡΓΙΑ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΓΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική, πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία ενάντια στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Η μόρφωση των παιδιών μας είναι και δική μας υπόθεση.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που διατηρούν τα κενά, τις ελλείψεις και την υπολειτουργία στα δημόσια σχολεία, που οδηγούν σε απολύσεις των αναπληρωτών που όλα τα τελευταία χρόνια «μπαλώνουν» τα τεράστια κενά στα σχολεία!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ενάντια στη καταστολή, την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι αγωνιζόμενοι κλάδοι, ενάντια σε κάθε έναν που προσπαθεί να μας πείσει ότι σύγχρονο και ρεαλιστικό είναι να βάζουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών μας, ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με τη μισοδουλειά, την ανεργία και την ξενιτεμό των παιδιών μας.

Οι μαζικές συγκεντρώσεις στις 14 Γενάρη στην Αθήνα στο Σύνταγμα και πολλές ακόμα πόλεις έστειλαν ένα αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης.

Η καλύτερη απάντηση στην επίθεση αυτή και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η καλύτερη απάντηση σε όλα τα κόμματα που στέκονται απέναντι στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, απέναντι στα δικαιώματα και τα αιτήματά μας, απέναντι στις σύγχρονες ανάγκες μας,  είναι η οργάνωση του αγώνα όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η μαζική διεκδίκηση για ζωή με δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν μόρφωση και υγεία για όλους, η διεκδίκηση για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας.

Συμμετέχουμε στη προκηρυγμένη από την ΑΔΕΔΥ 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019.

Διεκδικούμε:

• Να αποσυρθεί το απαράδεκτο «σύστημα διορισμών», που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών συναδέλφων.

• Να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας.

• Να γίνουν μαζικοί διορισμοί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε Υγεία, ΟΤΑ,  Κοινωνική Ασφάλιση κλπ.

• Μόρφωση, δουλειά, παιδεία, υγεία σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

• Τουλάχιστον 30.000 νέοι άμεσοι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ 5ΜΕΡΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ 14/1/2019 έως 18/1/2019 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 13 Ιανουάριος 2019 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα  12/1/2019

Αριθμ. Πρωτ.: 13

 

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Σπίρτζη Χρήστο

2. Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Μαυραγάνη Νικόλαο

3. Περιφερειάρχες της χώρας

 

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ 5ΜΕΡΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ 14/1/2019 έως 18/1/2019.

 

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη συνέχιση της ίδιας κατάστασης παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις και της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των συναδέλφων εξεταστών οδήγησης υποψηφίων οδηγών, προκηρύσσει κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τα άρθρα 13 και 17 του καταστατικού, νέα πενθήμερη ΑΠΟΧΗ από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, από 14/1/2019 έως και 18/1/2019, είτε αυτές προγραμματίζονται εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας.

Οι όποιες αποφάσεις Περιφερειαρχών (Περιφερειάρχη Αττικής κ.α.) για διενέργεια εξετάσεων εντός ωραρίου εργασίας όχι μόνο δεν επιλύουν τα υπαρκτά προβλήματα, αλλά επιφορτίζουν υπαλλήλους και υπηρεσίες και με νέα.

Η ΑΠΟΧΗ αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ως εκ τούτου καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΟΣΥΑΠΕ, η οποία σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3 και 4 του καταστατικού της έχει μέλη τους Συλλόγους των υπαλλήλων των ΟΤΑ β΄βαθμού και οργανώνει και καθοδηγεί αγώνες, για την κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεων όσων υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας.

Για την απόφαση αυτή έχουμε συνεκτιμήσει τους παρακάτω παράγοντες, που συνεχίζουν να υφίστανται παρά τις οκτώ εβδομάδες συνεχούς αποχής από το εξεταστικό έργο και ιδιαίτερα:

● Ότι δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών, που    διενήργησαν εξετάσεις υποψηφίων οδηγών εκτός ωραρίου εργασίας, από 1/5/2018, έως και 28/9/2018.

● Την λήξη από την 30η Απριλίου 2018 της πρόβλεψης, από την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 219 του ν.4512/2018) χορήγησης σχετικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους – εξεταστές, για την παροχή του έργου των εξετάσεων εκτός ωραρίου εργασίας.

● Τη λήξη της προβλεπόμενης παράτασης της προθεσμίας από την 30η Απριλίου 2018, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου δεύτερου του ν. 4402/2016 και τη μη νομοθέτηση νέας ρύθμισης για ένταξη του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών εκτός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών.

● Την κατάργηση της αποζημίωσης των υπαλλήλων, που εκτελούν το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων.

● Τη μη τροποποίηση μέχρι τώρα του ν. 4354/2015, με τον οποίο καταργήθηκε η αποζημίωση των υπαλλήλων, που εκτελούν το έργο εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών.

● Το γεγονός ότι οι εξετάσεις οδήγησης αποτελούν συγκεκριμένο – αυτοτελές έργο, το οποίο υλοποιείται από εργαζόμενους, που κατά το ωράριο εργασίας τους εργάζονται και εκτελούν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών που υπηρετούν (Δ/νσεις Μεταφορών κυρίως, αλλά και άλλες).

● Τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση των Δ/νσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, που καθιστά αδύνατη την ένταξη του έργου των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών εντός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Οι οποιοιδήποτε  σχεδιασμοί για εξετάσεις εντός ωραρίου εργασίας αποτελούν σχεδιασμούς που δεν παίρνουν υπόψη τους την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, ούτε τα υπαρκτά προβλήματα μετακίνησης των υπαλλήλων σε χώρους εκτός των υπηρεσιών τους.

● Τη διατήρηση ενός διάτρητου και αναχρονιστικού νομικού πλαισίου που απέχει πολύ από  την ουσιαστική αξιολόγηση των υποψηφίων οδηγών και την οδική ασφάλεια.  Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η υπ’ αριθ. πρωτ. Α3/64720/6117/30-8-2018 Απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών με την οποία καθορίζεται η διαδικασία για την ανανέωση κατηγοριών άδειας οδήγησης οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, με την οποία υποχρεούνται για να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους να πληρώσουν και να περάσουν και από πρακτική εξέταση οδήγησης, με οποιοδήποτε όχημα χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή, χωρίς να προβλέπεται πως θα αποτρέπεται κάποιο ατύχημα και ποιες οι ενδεχόμενες ποινικές – αστικές ευθύνες του εξεταστή στην περίπτωση μη αποτροπής του.

● Τη στάση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που παρά τα όσα αναφέρει, αρνείται κάθε διάλογο και ενημέρωση για το σχεδιασμό και την εφαρμογή συστήματος εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, που να αντιμετωπίζει υπαρκτά προβλήματα, να διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα και να υπηρετεί την οδική ασφάλεια, με αξιοπιστία και διαφάνεια, χωρίς να συγκαλύπτει έκνομες ενέργειες και να αφήνει έκθετους τους συναδέλφους, που εργάζονται με συνέπεια και ευσυνειδησία.

● Την αντίθεσή μας στη διαφαινόμενη υιοθέτηση μεμονωμένων προτάσεων, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για επιβολή κι άλλων παραβόλων στις διαδικασίες των εξετάσεων οδήγησης, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αμοιβές των εξεταστών.

Μετά τα παραπάνω προκηρύσσουμε νέα ΑΠΟΧΗ για τους συναδέλφους εξεταστές από το έργο των εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών σε όλες τις Περιφέρειες, στις οποίες έχουν προγραμματιστεί εξετάσεις, είτε εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας, από την Δευτέρα 14/1/2019 έως και την Παρασκευή 18/1/2019.

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα των υπαλλήλων που εκπροσωπούμε, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από τα αρμόδια δικαστήρια (βλ. ΔεφΑΘ 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, καθώς και ότι η υλοποίηση της απόφασης για μη διεξαγωγή των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών μπορεί να γίνει και με την κατάθεση αιτήματος μηνιαίας εξαίρεσης.

 

Τα αιτήματα για τα οποία διεκδικούμε άμεση επίλυση έχουν ως εξής:

1. Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.

2. Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

3. Απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών με πρακτικές εξετάσεις, μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

 

Κοιν/ση

1. Υπουργείο Εσωτερικών

α. Γραφείο Υπουργού

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

2. Υπουργείο Οικονομικών

3. ΕΝΠΕ

4. Δ/νσεις Μεταφορών & Επικ/νιων

(για άμεση ενημέρωση εξεταστών)

5. Σύλλογοι – μέλη ΟΣΥΑΠΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 13 Ιανουάριος 2019 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα  12/1/2019

Αριθμ. Πρωτ.:14

 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ & ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΓΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

Καταδικάζουμε την άγρια καταστολή τη βροχή χημικών και κροτίδων από τα ΜΑΤ στη μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι της εκπαιδευτικού και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ Θεοδώρας Δριμάλα, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από τη Φιλοσοφική σχολή.

Η καλύτερη απάντηση στην επίθεση αυτή και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η καλύτερη απάντηση σε όλα τα κόμματα που στέκονται απέναντι στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι η οργάνωση του αγώνα όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η μαζική διεκδίκηση για ζωή με δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν μόρφωση και υγεία για όλους.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιζόμενους καθηγητές ενάντια στις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που οδηγούν σε απολύσεις, για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Συμμετέχουμε στη προκηρυγμένη από την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Παναττική Στάση Εργασίας τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, από τις 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου  λειτουργίας των υπηρεσιών και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για:

Να αποσυρθεί το απαράδεκτο «σύστημα διορισμών», που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών συναδέλφων.

Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

Μαζικούς διορισμούς για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην Παιδεία, Υγεία, ΟΤΑ,  Κοινωνική Ασφάλιση κλπ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 6 από 128

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση