.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ 5ΜΕΡΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ 7/1/2019 έως 11/1/2019 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 04 Ιανουάριος 2019 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 4/1/2019

Αριθμ. Πρωτ.: 3

 

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Σπίρτζη Χρήστο

2. Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Μαυραγάνη Νικόλαο

3. Περιφερειάρχες της χώρας

 

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ 5ΜΕΡΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ 7/1/2019 έως 11/1/2019 .

 

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη συνέχιση της ίδιας κατάστασης παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις και της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των συναδέλφων εξεταστών οδήγησης υποψηφίων οδηγών, προκηρύσσει κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τα άρθρα 13 και 17 του καταστατικού, νέα πενθήμερη ΑΠΟΧΗ από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, από 7/1/2019 έως και 11/1/2019, είτε αυτές προγραμματίζονται εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας.

Οι όποιες αποφάσεις Περιφερειαρχών (Περιφερειάρχη Αττικής κ.α.) για διενέργεια εξετάσεων εντός ωραρίου εργασίας όχι μόνο δεν επιλύουν τα υπαρκτά προβλήματα, αλλά επιφορτίζουν υπαλλήλους και υπηρεσίες και με νέα.

Η ΑΠΟΧΗ αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ως εκ τούτου καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΟΣΥΑΠΕ, η οποία σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3 και 4 του καταστατικού της έχει μέλη τους Συλλόγους των υπαλλήλων των ΟΤΑ β΄βαθμού και οργανώνει και καθοδηγεί αγώνες, για την κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεων όσων υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας.

Για την απόφαση αυτή έχουμε συνεκτιμήσει τους παρακάτω παράγοντες, που συνεχίζουν να υφίστανται παρά τις οκτώ εβδομάδες συνεχούς αποχής από το εξεταστικό έργο και ιδιαίτερα:

● Ότι δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών, που   διενήργησαν εξετάσεις υποψηφίων οδηγών εκτός ωραρίου εργασίας, από 1/5/2018, έως και 28/9/2018.

● Την λήξη από την 30η Απριλίου 2018 της πρόβλεψης, από την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 219 του ν.4512/2018) χορήγησης σχετικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους – εξεταστές, για την παροχή του έργου των εξετάσεων εκτός ωραρίου εργασίας.

● Τη λήξη της προβλεπόμενης παράτασης της προθεσμίας από την 30η Απριλίου 2018, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου δεύτερου του ν. 4402/2016 και τη μη νομοθέτηση νέας ρύθμισης για ένταξη του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών εκτός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών.

Την κατάργηση της αποζημίωσης των υπαλλήλων, που εκτελούν το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων.

● Τη μη τροποποίηση μέχρι τώρα του ν. 4354/2015, με τον οποίο καταργήθηκε η αποζημίωση των υπαλλήλων, που εκτελούν το έργο εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών.

Το γεγονός ότι οι εξετάσεις οδήγησης αποτελούν συγκεκριμένο – αυτοτελές έργο, το οποίο υλοποιείται από εργαζόμενους, που κατά το ωράριο εργασίας τους εργάζονται και εκτελούν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών που υπηρετούν (Δ/νσεις Μεταφορών κυρίως, αλλά και άλλες).

Τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση των Δ/νσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, που καθιστά αδύνατη την ένταξη του έργου των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών εντός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Οι οποιοιδήποτε σχεδιασμοί για εξετάσεις εντός ωραρίου εργασίας αποτελούν σχεδιασμούς που δεν παίρνουν υπόψη τους την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, ούτε τα υπαρκτά προβλήματα μετακίνησης των υπαλλήλων σε χώρους εκτός των υπηρεσιών τους.

Τη διατήρηση ενός διάτρητου και αναχρονιστικού νομικού πλαισίου που απέχει πολύ από την ουσιαστική αξιολόγηση των υποψηφίων οδηγών και την οδική ασφάλεια. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η υπ’ αριθ. πρωτ. Α3/64720/6117/30-8-2018 Απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών με την οποία καθορίζεται η διαδικασία για την ανανέωση κατηγοριών άδειας οδήγησης οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, με την οποία υποχρεούνται για να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους να πληρώσουν και να περάσουν και από πρακτική εξέταση οδήγησης, με οποιοδήποτε όχημα χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή, χωρίς να προβλέπεται πως θα αποτρέπεται κάποιο ατύχημα και ποιες οι ενδεχόμενες ποινικές – αστικές ευθύνες του εξεταστή στην περίπτωση μη αποτροπής του.

Τη στάση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που παρά τα όσα αναφέρει, αρνείται κάθε διάλογο και ενημέρωση για το σχεδιασμό και την εφαρμογή συστήματος εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, που να αντιμετωπίζει υπαρκτά προβλήματα, να διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα και να υπηρετεί την οδική ασφάλεια, με αξιοπιστία και διαφάνεια, χωρίς να συγκαλύπτει έκνομες ενέργειες και να αφήνει έκθετους τους συναδέλφους, που εργάζονται με συνέπεια και ευσυνειδησία.

Την αντίθεσή μας στη διαφαινόμενη υιοθέτηση μεμονωμένων προτάσεων, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για επιβολή κι άλλων παραβόλων στις διαδικασίες των εξετάσεων οδήγησης, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αμοιβές των εξεταστών.

Μετά τα παραπάνω προκηρύσσουμε νέα ΑΠΟΧΗ για τους συναδέλφους εξεταστές από το έργο των εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών σε όλες τις Περιφέρειες, στις οποίες έχουν προγραμματιστεί εξετάσεις, είτε εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας, από την Δευτέρα 7/1/2019 έως και την Παρασκευή 11/1/2019.

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα των υπαλλήλων που εκπροσωπούμε, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από τα αρμόδια δικαστήρια (βλ. ΔεφΑΘ 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, καθώς και ότι η υλοποίηση της απόφασης για μη διεξαγωγή των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών μπορεί να γίνει και με την κατάθεση αιτήματος μηνιαίας εξαίρεσης.

Τα αιτήματα για τα οποία διεκδικούμε άμεση επίλυση έχουν ως εξής:

1. Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.

2. Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

3. Απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

 

Κοιν/ση

1. Υπουργείο Εσωτερικών

α. Γραφείο Υπουργού

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

2. Υπουργείο Οικονομικών

3. ΕΝΠΕ

4. Δ/νσεις Μεταφορών & Επικ/νιων

(για άμεση ενημέρωση εξεταστών)

5. Σύλλογοι – μέλη ΟΣΥΑΠΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
Κτήριο Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Ευπαλίου Φωκίδας - Να μην προχωρήσει η παραχώρηση του κτηρίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα  27/12/2018

Αριθμ. Πρωτ.:214

 

Κτήριο Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Ευπαλίου Φωκίδας

Να μην προχωρήσει η παραχώρηση του κτηρίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 

Μια ενδιαφέρουσα καραμπόλα…

Το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου Φωκίδας από ενοικιαζόμενο κτίριο πάει σε κτίριο του Δήμου, που ανήκει όμως στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και σήμερα στεγάζει τις γεωτεχνικές της υπηρεσίες. Οι γεωτεχνικές υπηρεσίες δε, θα μεταστεγαστούν σε μη λειτουργικό κτίριο του Δήμου που θα περάσει στην Περιφέρεια και η οποία αναλαμβάνει το κόστος επισκευής του ώστε να το καταστήσει λειτουργικό για τις υπηρεσίες της. Όλοι φαίνεται να είναι κερδισμένοι από τη συγκεκριμένη διευθέτηση, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Κάποιοι βγαίνουν χαμένοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτοί που την πληρώνουν πάντα, δηλαδή ο λαός.

Γιατί επί της ουσίας τι έχουμε εδώ; Για μια ακόμη φορά η κεντρική διοίκηση, το κράτος, η κυβέρνηση, αποποιείται τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της απέναντι στον Ευπαλιώτικο λαό, να καλύπτει δηλαδή τα λειτουργικά έξοδα ενός Αστυνομικού Τμήματος στο Ευπάλιο, μετακυλώντας τες στην Τοπική Διοίκηση, Δήμο και Περιφέρεια, οι οποίες τρέχουν να τις αναλάβουν, υπηρετώντας τις κεντρικές πολιτικές επιλογές και αποδεικνύοντας έτσι γιατί αποτελούν τη συνέχεια του κράτους σε τοπικό επίπεδο. Την ίδια πολιτική υπηρετούν κράτος, Περιφέρεια, Δήμος. Αυτή των «ματωμένων» πλεονασμάτων για το λαό. Αυτά που θα εξοικονομήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τα λειτουργικά έξοδα του ΑΤ Ευπαλίου, εκεί θα πάνε και όχι σε συντήρηση των περιπολικών για παράδειγμα. Επιπλέον, ενώ τα χρήματα που θα δοθούν για τις επισκευές και τις τροποποιήσεις και των δύο κτιρίων λέμε εμείς, θα είναι παραπάνω από 150.000€ που φαίνεται να δίνει η περιφέρεια, και τα οποία θα λείψουν από τους κατοίκους του Ευπαλίου σε αναγκαία έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας. Μιας και τα αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες όπως οι ανακατασκευές κτιρίων. Θα λείψουν από τις γεωτεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις σε υποδομές και παρεχόμενες υπηρεσίες.

Και ας μη γελιόμαστε, στην επόμενη αναδιάρθρωση της αστυνομίας, το ΑΤ Ευπαλίου είναι βασικός υποψήφιος για λουκέτο, ακριβώς μέσα στη λογική μιας πολιτικής συρρίκνωσης του κράτους, ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των πάντων. Πολιτική που υπηρετούν πιστά όλα τα αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους σε Δήμους και Περιφέρειες.

Επιπρόσθετα, οι χειρισμοί της υπόθεσης τα τελευταία 2-3 χρόνια από τοπικούς παράγοντες και η εμμονή για το συγκεκριμένο κτίριο, δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για τους πραγματικούς σκοπούς που εξυπηρετεί μια τέτοια ανταλλαγή.

Ζητάμε να μην προχωρήσει η παραχώρηση του κτηρίου. Ο κάθε φορέας (Δήμος, Περιφέρεια, Υπουργείο) να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του απέναντι στο λαό του Ευπαλίου και στους εργαζόμενούς του.

 

Πίνακας Αποδεκτών

1. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

α. Περιφερειάρχη

β. Περιφερειακό Συμβούλιο

2. Υπουργείο Εσωτερικών

3. ΕΝΠΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
6o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΠΕ (ΓΙΑΝΝΕΝΑ 17-12-2018): ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΥΑΠΕ) PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2018 00:00

6Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΠΕ (ΓΙΑΝΝΕΝΑ 17-12-2018)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΥΑΠΕ)

 

Ξανασυναντιόμαστε εδώ σήμερα, στο Συνέδριό σας και αναρωτιόμαστε πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από πέρυσι. Πόσο έχουν αντιμετωπιστεί προβλήματα, πόσο έχουν ικανοποιηθεί αιτήματα, πόσο ο ρόλος των Περιφερειών έχει ενδυναμωθεί από την πλευρά της υπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων.

Σίγουρα τις απαντήσεις σε αυτά, τις δίνει ο καθένας μας από την δικιά του σκοπιά. Εμείς τις δίνουμε από την δικιά μας πλευρά, αυτής της υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων, που έχει ξεκάθαρο ότι κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων δεν συμβαδίζει με μεροκάματα, μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού και των εργαζομένων.

Τα πράγματα για εμάς είναι απλά… πχ για τον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίζεται αύριο και για τους προϋπολογισμούς των Περιφερειών, που εγκρίθηκαν από τα Περιφερειακά Συμβούλια, το δίλημμα είναι ένα: Ή θα μαζέψεις έσοδα από το λαό με τη φοροληστεία, τα χαράτσια και την ανταποδοτικότητα που έχουν φτάσει στα ύψη και ο νέος προϋπολογισμός έχει 1 δις ευρώ παραπάνω φόρους απ’ το λαό ή θα φορολογήσεις τα κέρδη. Ή θα αρκεστείς στα «έσοδα» του προϋπολογισμού για να μπαλώσεις ότι μπαλώνεται από τις ανάγκες στη υγεία, την παιδεία, τις υποδομές και θα μειώσεις όπως γίνεται και φέτος κατά 740 εκατ. ευρώ τη χρηματοδότηση των δήμων και 73 εκατ. ευρώ των Περιφερειών κλπ ή θα πάρεις τον πλούτο, που παράγεται και θα τον κατανείμεις στις λαϊκές ανάγκες, σε έργα υποδομής αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής θωράκισης, για να μην μετράς πνιγμένους και καμένους, σηκώνοντας τα «χέρια ψηλά» και δείχνοντας ο ένας τον άλλο στο μοίρασμα των ευθυνών…

Σε αυτά τα ερωτήματα οι εργαζόμενοι των Περιφερειών έχουν απαντήσει μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες και γι αυτό με απαιτητικότητα βάζουμε στο προσκήνιο τα αιτήματά μας.

Και σε αυτά τα αιτήματα είμαστε από πέρυσι στα ίδια…

Μισθοί, κάλυψη απωλειών… Η κυβέρνηση που πανηγυρίζει ότι βγήκαμε απ’ τα μνημόνια, ας καλύψει τις απώλειες, ας σταματήσει να σπρώχνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια κι ας δώσει 13ο και 14ο μισθό, ας αφήσει ελεύθερες τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις. Κι ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας… ας μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά… και απευθύνομαι στους Περιφερειάρχες θα συνεχίσετε να κάνετε εφέσεις σε θετικές δικαστικές αποφάσεις ή όχι;

Βέβαια ξέρουμε αυτό, που και εσείς ξέρετε, ότι οι δηλώσεις τώρα προεκλογικά… έχουν μικρό αντίκρισμα. Και έχουμε και μια πρακτική, τωρινή…, στο ζήτημα της εφαρμογής της ΣΣΕ, αυτής της «κουτσερεμένης», της Ειδικής ΣΣΕ, όπως λέγεται στο Δημόσιο. Ιούνιο υπογράψαμε, φτάσαμε Δεκέμβρη κι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σε όλες τις Περιφέρειες. Και εδώ καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από εισηγήσεις και σημειώματα υπηρεσιακών παραγόντων.

Ταυτόχρονα βλέπουμε ότι όπου θέλετε ισχυρίζεστε ότι έχετε τα χέρια σας δεμένα από την κεντρική εξουσία, κι όπου θέλετε, κάνετε αυτό που θέλετε. Σε αυτή την κατεύθυνση βαδίζετε μαζί στους προϋπολογισμούς, στα κίνητρα, στις επιδοτήσεις, την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, στην εκχώρηση των αποθεματικών κλπ, αλλά κάνετε ότι δεν σας αφορούν οι εγκύκλιοι του ΥΠΕΣ για το προχώρημα των διαδικασιών επιλογής σε θέσεις ευθύνης, η κουτσουρεμένη νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια, άλλα δικαιώματα των εργαζομένων. Θέτετε ερωτηματικά, όταν πρόκειται να υλοποιήσετε βασικές κατακτήσεις μας, σαν κι αυτή του άρθρου 219 του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ (ν. 4555/2018), για τις «μετακινήσεις-μεταθέσεις» των υπαλλήλων ή για την νομική κάλυψη των συναδέλφων.

Αποδέχεστε την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, τη σημερινή και την χτεσινή και γι αυτό παντού προβάλετε ως ατού ότι «κρατήσατε τις Περιφέρειες όρθιες με μειωμένους πόρους, με μειωμένο προσωπικό»!!!

Ας μας πείτε πως στέκεστε οι Περιφερειάρχες απέναντι σε όλα αυτά τα ζητήματα; Ή πόσα Περιφερειακά Συμβούλια σταθήκανε απέναντι με απαιτητικότητα, πραγματικά απέναντι στην τεράστια υποστελέχωση που υπάρχει και ζητήσανε εδώ και τώρα ξεπάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού; Πως απαντήσατε στα τεράστια προβλήματα, που υφίστανται, όταν υπηρετεί σε μια Περιφερειακή Ενότητα ένας κτηνίατρος ή ένας μηχανικός ή μια κοινωνική λειτουργός ή όταν ολόκληρες υπηρεσίες έχουν 3 - 4 άτομα ή όταν δεν υπηρετεί ούτε ένας, όπως συμβαίνει στη Χαλκιδική που αυτή τη στιγμή  δεν υπάρχει κανένας Επόπτης Δημόσιας Υγείας!!!;

Τα παραδείγματα υποστελέχωσης, που αναδείξαμε με σχετικό έγγραφό μας (82/18-6-2018), που ζητούσαμε την παρέμβαση του ΥΠΕΣ με αφορμή έγγραφα του ΓΛΚ και Πράξεις Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τις οποίες δεν εγκρίθηκε η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης  και ανθυγιεινής εργασίας, στους Επόπτες Δημόσιας Υγείας παραμένουν χαρακτηριστικά:

α. Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ευρυτανίας, το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό αριθμεί 3 υπαλλήλους για όλα τα Τμήματα, για όλες τις αρμοδιότητες, για όλες τις θέσεις (και τις θέσεις ευθύνης).

β. Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Λακωνίας, όπου το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό αριθμεί 4 υπαλλήλους για όλα τα Τμήματα, για όλες τις αρμοδιότητες, για όλες τις θέσεις (και τις θέσεις ευθύνης).

 Αυτή την αδιάψευστη πραγματικότητα φέρνουμε και πάλι στην επιφάνεια.

Όμως όχι μόνο λύση δεν δίνετε…, αλλά επεκτείνετε τα προβλήματα με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις και σε άλλα ζητήματα.

Δεν δίνετε λύση στην υποστελέχωση, δεν δίνετε λύση στο ανθυγιεινό επίδομα που προβλέπεται στον 4483/2017, για τις ειδικότητες των οδηγών και των ΕΔΥ, για τις οποίες αν και βγήκαν σχετικές υπουργικές εγκύκλιοι το Ελεγκτικό τις πετάει στον κάλαθο των αχρήστων… και δεν το εγκρίνει.

Λύσεις δεν δίνονται, νέα προβλήματα προστίθενται….

Αρμοδιότητες αφαιρούνται σαν κι αυτές των Τμημάτων των Ανωνύμων Εταιρειών, που μεταφέρθηκαν με νομοθετική ρύθμιση στα Επιμελητήρια και το ΓΕΜΗ, προκειμένου να υπηρετηθεί η πλήρης απελευθέρωση των επιχειρήσεων και  να διευκολύνεται η δράση των επιχειρηματικών ομίλων και η ενίσχυση της κερδοφορίας τους, αφαιρώντας έτσι βέβαια και αποζημιώσεις από τους συναδέλφους μας.

Το πέρασμα των αρμοδιοτήτων των ΥΔΕ στους φορείς της γενικής κυβέρνησης, δηλαδή και στις Περιφέρειες, όπως έχουμε ξαναπεί αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μεταφοράς αρμοδιοτήτων, χωρίς πόρους και προσωπικό. πχ Περιφέρεια Πελοποννήσου κανένα οργανωτικό σχήμα δεν μπορεί να περπατήσει… γιατί όταν έχεις 3 υπαλλήλους στην Οικονομική Υπηρεσία της έδρας, στην ΠΕ Αρκαδίας, όταν έχεις 1 υπάλληλο στην Λακωνία κ.ο.κ πως μπορείτε να έχετε την απαίτηση –κυβέρνηση και Περιφερειάρχες- να βγει αυτή η αρμοδιότητα; Η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν βγαίνει και γι αυτό υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις πληρωμών σε όλα τα πεδία δράσης, εκτός βέβαια από αυτά, που προτάσσονται ως επείγοντα….

Απλήρωτες δαπάνες, εντατικοποίηση της δουλειάς και στρες, που φτάνει να έχουμε λιποθυμικά επεισόδια συναδέλφων,  μεταφορά μιας ευθύνης, που δεν τους αναλογεί, διαφορετική – άνιση μισθολογική αντιμετώπιση των συναδέλφων μας, σε σχέση με αυτούς των ΥΔΕ και του υπουργείου οικονομικών.

Ζητήσαμε επανειλημμένα με έγγραφό μας

1. Την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την αστική ευθύνη των συναδέλφων μας (σύμφωνα με την οποία «Οι  διατάξεις της παρ. 2  του άρθρου 89 του Ν. 4270/2014 θα ισχύουν αναλογικά και για τους υπαλλήλους των Δ/νσεων & Τμημάτων των Γενικών Δ/νσεων Οικονομικών των Περιφερειών της χώρας», ότι δηλ. ίσχυε και για τους υπαλλήλους των ΥΔΕ, που είχαν τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες και δεν θεωρούνταν δημόσιοι υπόλογοι),

2. Την δημιουργία «επίσημου» Οδηγού Εκκαθάρισης Δαπανών από τους εμπλεκόμενους φορείς (Ελεγκτικό Συνέδριο, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Υπουργείο Εσωτερικών, Περιφερειακές Αρχές κλπ, καθώς ο τελευταίος που δημιουργήθηκε από το ΓΛΚ είναι παρωχημένος, του έτους 2002), βασισμένου σε κωδικοποιημένη νομοθεσία και με υποχρέωση συνεχούς συμπλήρωσης και επικαιροποίησης.

 Αιτήματα που η ικανοποίησή τους γίνεται πιο επιτακτική ενόψει της κατάργησης του προληπτικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις δαπάνες των ΟΤΑ, από 1-1-2019.

Είμαστε λίγες μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου και για άλλη μια φορά απ’ ότι φαίνεται οι συνάδελφοι που εργάζονται στην οδοποιία, την σηματοδότηση, την σήμανση τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο, τα αντλιοστάσια, οι συνάδελφοι που θα κληθούν από την 1η κιόλας Γενάρη να καθαρίσουν δρόμους από χιόνια και να αντιμετωπίσουν παρόμοιες ανάγκες, σημαντικές και ζωτικές για τη λειτουργία πόλεων και χωριών, θα κληθούν να δουλέψουν για άλλη μια φορά τσάμπα…, αφού κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε την ίδια απαράδεκτη κατάσταση, να δημοσιεύονται σε ΦΕΚ οι σχετικές αποφάσεις οδοιπορικών, νυχτερινών, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών αρκετούς μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς, με αποτέλεσμα στο όνομα της γραφειοκρατίας οι συνάδελφοι να χάνουν για τους μήνες αυτούς όλες τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Να αναφέρω χαρακτηριστικά ότι στην Αττική οι αποφάσεις αυτές πέρυσι βγήκαν στις 25/5/2017 και φέτος στις 7/6/2018!!!

Πως απαιτείτε να πάνε οι συνάδελφοι για δουλειά χωρίς τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις που δικαιούνται για τους μήνες αυτούς; Τα χιόνια πέφτουν, οι δρόμοι θέλουν συντήρηση…, κι όμως δεν το λύνετε το ζήτημα. Τόσο δύσκολο είναι να βγουν έγκαιρα όλες οι αποφάσεις; Κι αν είναι δύσκολο γιατί δεν ζητάτε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο; Πρέπει να πάρουμε απόφαση να απέχουν οι συνάδελφοι, για να σκύψετε στο πρόβλημα;

Βέβαια θα μου πείτε στις εξετάσεις οδήγησης, που απέχουν οι συνάδελφοι εξεταστές εδώ και 21/2 μήνες «ίδρωσε το αυτί κανενός»; Σίγουρα πάντως όχι της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών. Τι κι αν είναι απλήρωτοι οι συνάδελφοι για 5 μήνες; Τι κι αν υπάρχει ένα διάτρητο σύστημα εξετάσεων οδήγησης. Ο υπουργός Μεταφορών εδώ και 3 χρόνια διατηρεί το ίδιο σύστημα με μεταβατικές διατάξεις και μάλιστα επεκτείνει τα προβλήματα με τη ρύθμιση για τους 74ρηδες, εδώ και 3 χρόνια φέρνει ένα νέο νόμο, εδώ και 3 χρόνια αρνείται να μας συναντήσει. Τι να πούμε…; Τα μνημόνια ψηφίζονταν σε μια νύχτα και μια ρύθμιση για να πληρωθούν οι συνάδελφοι δεν έχει έρθει εδώ και 8 μήνες, το νέο σύστημα εξετάσεων δεν έχει έρθει εδώ και 3 χρόνια.  Κι εάν έρθει, πέστε μας θα συμφωνήσετε; Πως θα γίνονται οι εξετάσεις εντός ωραρίου με την τεράστια υποστελέχωση, από που κι ως που  θα υποχρεώνετε τους εξεταστές να μετακινούνται εκτός υπηρεσίας, χωρίς αποζημίωση κ.α. Λέμε ναι στις διαφανείς διαδικασίες, λέμε ναι σε ένα θωρακισμένο σύστημα, που να μην αφήνει περιθώριο διαπλοκής και διαφθοράς, λέμε όμως όχι όμως στη διάλυση των υπηρεσιών Μεταφορών, όχι στην απλήρωτη δουλειά.

Γι αυτό και λέμε και με το πανό μας: εάν θέλετε να μιλάτε για μεταμνημονιακή εποχή προχωρήστε τουλάχιστον σε κάλυψη των απωλειών μας σε μισθούς και δικαιώματα, προχωρήστε σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Διαφορετικά δικαιούμαστε να λέμε απευθυνόμενοι σε κυβέρνηση και Περιφερειάρχες ότι μοιράζετε στους εργαζόμενους αυταπάτες, ψευδαισθήσεις, παραμύθια...

Και επειδή είμαστε μπροστά σε εκλογικές διαδικασίες, μπροστά σε χρίσματα, κι άλλοι έχετε πάρει ήδη το χρίσμα κι άλλοι περιμένετε, θα μας επιτρέψετε να σας καταθέσουμε τη δική μας άποψη, γιατί εμείς μεταξύ μας γνωριζόμαστε «απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη» : για εμάς τους εργαζόμενους εάν το χρίσμα αποτυπώνει την πορεία δράσης και διεκδίκησης για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων έχει μια αξία, μια σημασία, αλλιώς τα «βαφτίσια» του επικεφαλής δεν έχουν καμιά αξία, γίνονται στα μπουντουάρ της αστικής τάξης, που όταν σε χρειάζεται σε κάνει «άρχοντα»…

Ευχαριστούμε και πάλι για την πρόσκληση και ευχόμαστε σε όλους να είναι τουλάχιστον ένα συνέδριο στοχασμών και προβληματισμών.

Όλη η τοποθέτηση στο παρακάτω link:

https://youtu.be/Fwd3gZuj_sA

 

 

 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ - ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2018 00:00

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα  27/12/2018

Αριθμ. Πρωτ.:210

 

Προς

Περιφερειάρχες της χώρας

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

Όπως γνωρίζετε στις Περιφέρειες ανήκουν αρμοδιότητες η εκτέλεση των οποίων είναι αναγκαία και τις 365 μέρες το χρόνο, όπως η αντιμετώπιση αναγκών από χιονόπτωση, σφοδρές βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις, η λειτουργία και συντήρηση της φωτεινής σηματοδότησης των δρόμων, η καταγραφή και εποπτεία για βλάβες στο οδικό δίκτυο, η αποκατάσταση βλαβών (Οδοποιίας, Σηματοδότησης, Ηλεκτροφωτισμού, Σήμανσης, Πράσινο, Αντλιοστάσια κλπ), διάφοροι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν απογευματινές και βράδυνες ώρες και πολλά άλλα.

Ενώ οι αρμοδιότητες αυτές δεν είναι στο σύνολο τους ούτε έκτακτες, ούτε πρόσκαιρες, κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε την ίδια απαράδεκτη κατάσταση, να δημοσιεύονται σε ΦΕΚ οι σχετικές αποφάσεις οδοιπορικών, νυχτερινών, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών αρκετούς μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς, με αποτέλεσμα στο όνομα της γραφειοκρατίας οι συνάδελφοι να χάνουν για τους μήνες αυτούς όλες τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο ενώ η εκτέλεση των αρμοδιοτήτων συνεχίζεται απρόσκοπτα χάρη στο φιλότιμο των συναδέλφων.

Επειδή όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται η κατάσταση αυτή, ζητάμε να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι σχετικές αποφάσεις και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια προβλέπεται για την αποζημίωση της εργασίας που παρέχεται από τους συναδέλφους να είναι έτοιμα και να τους καλύπτουν από 1-1-2019 και έως 31-12-2019 για την εργασία που επιτελούν.

 

Κοιν/ση

1. Υπουργείο Εσωτερικών

      α. Γραφείο Υπουργού

      β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

2. Υπουργείο Οικονομικών

3. ΕΝΠΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ 5ΜΕΡΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ 31/12/2018 έως 4/1/19 PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2018 00:00

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα 27/12/2018

Αριθμ. Πρωτ.:211

 

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Σπίρτζη Χρήστο

2. Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Μαυραγάνη Νικόλαο

3. Περιφερειάρχες της χώρας

 

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ 5ΜΕΡΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ 31/12/2018 έως 4/1/19.

 

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη συνέχιση της ίδιας κατάστασης παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις και της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των συναδέλφων εξεταστών οδήγησης υποψηφίων οδηγών, προκηρύσσει κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τα άρθρα 13 και 17 του καταστατικού, νέα πενθήμερη ΑΠΟΧΗ από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, από 31/12/2018 έως και 4/1/2019, είτε αυτές προγραμματίζονται εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας.

Οι όποιες αποφάσεις Περιφερειαρχών (Περιφερειάρχη Αττικής κ.α.) για διενέργεια εξετάσεων εντός ωραρίου εργασίας όχι μόνο δεν επιλύουν τα υπαρκτά προβλήματα, αλλά επιφορτίζουν υπαλλήλους και υπηρεσίες και με νέα.

Η ΑΠΟΧΗ αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ως εκ τούτου καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΟΣΥΑΠΕ, η οποία σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3 και 4 του καταστατικού της έχει μέλη τους Συλλόγους των υπαλλήλων των ΟΤΑ β΄βαθμού και οργανώνει και καθοδηγεί αγώνες, για την κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεων όσων υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας.

Για την απόφαση αυτή έχουμε συνεκτιμήσει τους παρακάτω παράγοντες, που συνεχίζουν να υφίστανται παρά τις οκτώ εβδομάδες συνεχούς αποχής από το εξεταστικό έργο και ιδιαίτερα:

● Ότι δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών, που    διενήργησαν εξετάσεις υποψηφίων οδηγών εκτός ωραρίου εργασίας, από 1/5/2018, έως και 28/9/2018.

● Την λήξη από την 30η Απριλίου 2018 της πρόβλεψης, από την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 219 του ν.4512/2018) χορήγησης σχετικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους – εξεταστές, για την παροχή του έργου των εξετάσεων εκτός ωραρίου εργασίας.

● Τη λήξη της προβλεπόμενης παράτασης της προθεσμίας από την 30η Απριλίου 2018, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου δεύτερου του ν. 4402/2016 και τη μη νομοθέτηση νέας ρύθμισης για ένταξη του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών εκτός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών.

● Την κατάργηση της αποζημίωσης των υπαλλήλων, που εκτελούν το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων.

● Τη μη τροποποίηση μέχρι τώρα του ν. 4354/2015, με τον οποίο καταργήθηκε η αποζημίωση των υπαλλήλων, που εκτελούν το έργο εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών.

● Το γεγονός ότι οι εξετάσεις οδήγησης αποτελούν συγκεκριμένο – αυτοτελές έργο, το οποίο υλοποιείται από εργαζόμενους, που κατά το ωράριο εργασίας τους εργάζονται και εκτελούν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών που υπηρετούν (Δ/νσεις Μεταφορών κυρίως, αλλά και άλλες).

● Τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση των Δ/νσεων Μεταφορών & Επικοινωνιών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, που καθιστά αδύνατη την ένταξη του έργου των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών εντός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Οι οποιοιδήποτε  σχεδιασμοί για εξετάσεις εντός ωραρίου εργασίας αποτελούν σχεδιασμούς που δεν παίρνουν υπόψη τους την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, ούτε τα υπαρκτά προβλήματα μετακίνησης των υπαλλήλων σε χώρους εκτός των υπηρεσιών τους.

● Τη διατήρηση ενός διάτρητου και αναχρονιστικού νομικού πλαισίου που απέχει πολύ από  την ουσιαστική αξιολόγηση των υποψηφίων οδηγών και την οδική ασφάλεια.  Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η υπ’ αριθ. πρωτ. Α3/64720/6117/30-8-2018 Απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών με την οποία καθορίζεται η διαδικασία για την ανανέωση κατηγοριών άδειας οδήγησης οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, με την οποία υποχρεούνται για να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους να πληρώσουν και να περάσουν και από πρακτική εξέταση οδήγησης, με οποιοδήποτε όχημα χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή, χωρίς να προβλέπεται πως θα αποτρέπεται κάποιο ατύχημα και ποιες οι ενδεχόμενες ποινικές – αστικές ευθύνες του εξεταστή στην περίπτωση μη αποτροπής του.

● Τη στάση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που παρά τα όσα αναφέρει, αρνείται κάθε διάλογο και ενημέρωση για το σχεδιασμό και την εφαρμογή συστήματος εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, που να αντιμετωπίζει υπαρκτά προβλήματα, να διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα και να υπηρετεί την οδική ασφάλεια, με αξιοπιστία και διαφάνεια, χωρίς να συγκαλύπτει έκνομες ενέργειες και να αφήνει έκθετους τους συναδέλφους, που εργάζονται με συνέπεια και ευσυνειδησία.

● Την αντίθεσή μας στη διαφαινόμενη υιοθέτηση μεμονωμένων προτάσεων, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για επιβολή κι άλλων παραβόλων στις διαδικασίες των εξετάσεων οδήγησης, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αμοιβές των εξεταστών.

Μετά τα παραπάνω προκηρύσσουμε νέα ΑΠΟΧΗ για τους συναδέλφους εξεταστές από το έργο των εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών σε όλες τις Περιφέρειες, στις οποίες έχουν προγραμματιστεί εξετάσεις, είτε εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας, από την Δευτέρα 31/12/2018 έως και την Παρασκευή 4/1/2019.

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα των υπαλλήλων που εκπροσωπούμε, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από τα αρμόδια δικαστήρια (βλ. ΔεφΑΘ 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, καθώς και ότι η υλοποίηση της απόφασης για μη διεξαγωγή των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών μπορεί να γίνει και με την κατάθεση αιτήματος μηνιαίας εξαίρεσης.

Τα αιτήματα για τα οποία διεκδικούμε άμεση επίλυση έχουν ως εξής:

1. Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.

2. Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

3. Απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

 

Κοιν/ση

1. Υπουργείο Εσωτερικών

α. Γραφείο Υπουργού

β. Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

2. Υπουργείο Οικονομικών

3. ΕΝΠΕ

4. Δ/νσεις Μεταφορών & Επικ/νιων

(για άμεση ενημέρωση εξεταστών)

5. Σύλλογοι – μέλη ΟΣΥΑΠΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 8 από 128

fotografies2 arxeio2

syndesmoi2 epikoinonia2

bottom

designed by FREEextra.com - contact to webmaster - Διαχείριση