ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ – ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ 31/03/08

Έστω και με καθυστέρηση 5 μηνών πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου η πανελλαδική συνάντηση των Δ.Σ. των πρωτοβαθμίων συλλόγων των εργαζομένων στις Ν.Α. Μια συνάντηση αρκετά μαζική, με ουσιαστικές παρεμβάσεις από αρκετούς συναδέλφους και κυρίως με έντονη την κριτική στάση προς την απραξία της ΟΣΥΝΑΕ μπροστά στα τόσα μεγάλα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως εργαζόμενοι ( ασφαλιστικό, κώδικας, ωράριο, οικονομικά, καποδίστριας 2 κλπ. ). Το κλίμα της σύσκεψης αυτής έδινε τον προσανατολισμό στην διοίκηση της Ομοσπονδίας. Να μπει μπροστά και να οργανώσει την αμέσως επόμενη περίοδο αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε τα όσα δικαιούμαστε.

Φανερό επίσης ήταν, ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΣΥΝΑΕ ( πασκε & δακε ) ήταν σε αναντιστοιχία με το κλίμα της σύσκεψης, δεν κατέθεσαν κάποιο απολογισμό για την πολύμηνη απραξία τους, δεν παρουσίασαν κάποια εισήγηση για το πώς προχωράμε και καλύφτηκαν πίσω από το καταστατικό που λέει ότι η σύσκεψη αυτή είναι απλά ενημερωτική και όχι δεσμευτική ( πολύ νωρίς φάνηκε το πόσο αρνητική ήταν η απόφαση των τριών παρατάξεων στο περσινό συνέδριο για την δημιουργία Γ.Σ. και όχι ολομέλειας προέδρων των συλλόγων, εμείς θα επαναφέρουμε πάντως το ζήτημα ξανά στο επόμενο συνέδριο ). Ευχαρίστησαν, υποκριτικά όπως αποδείχθηκε την επομένη , τους συναδέλφους για την αγωνιστική τους παρουσία και παρέπεμψαν τις όποιες αποφάσεις στην συνεδρίαση του Γ.Σ. στις 28 Μαρτίου.

 

Κι ενώ θα περίμενε κανείς στην συνεδρίαση του Γ.Σ. να υπάρξουν αποφάσεις για το πώς θα εκμεταλλευτούμε την εκφρασμένη διάθεση των συναδέλφων , για το πώς θα οργανώσουμε συγκεκριμένα την δράση μας ώστε να προωθήσουμε τα αιτήματα μας , επαναλήφθηκε μια ανούσια συζήτηση για το διεκδικητικό πλαίσιο, χωρίς απαντήσεις στο τι κάνουμε, με τις δύο παρατάξεις της πλειοψηφίας ( πασκε – δακε ) να βρίσκονται πιο πίσω ακόμη και από τις μέχρι τώρα αποφάσεις της Ομοσπονδίας. Τελικά ο σκοπός τους επιτεύχθει απαξιώνοντας την παρουσία και το λόγο δεκάδων συναδέλφων που απαίτησαν πράξεις και όχι λόγια. Εξουσιοδότησαν το Δ.Σ. της ΟΣΥΝΑΕ ( αυτό που για 5 μήνες με ευθύνη τους ήταν ανύπαρκτο στα τόσα ζητήματα που μας απασχολούν ) να μελετήσει ξανά το πρόγραμμα δράσης για την επόμενη περίοδο.

 

Με βάση όλα τα παραπάνω , γίνεται ακόμη πιο φανερό σε όλους ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την πλειοψηφία των οργάνων της Ομοσπονδίας , τουλάχιστον όσο οι συσχετισμοί αυτοί δεν ανατρέπονται. Μόνη διέξοδος ο συντονισμός των πρωτοβαθμίων συλλόγων με αγωνιστικές αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων για πολύμορφες και πολυποίκιλες δράσεις , που στόχο θα έχουν την πλατιά ενημέρωση αλλά και συμμετοχή όλων των συναδέλφων και να πιέσει την Ομοσπονδία να συνολικοποιήσει τον αγώνα τους. Το παράδειγμα των 4 συλλόγων της Αττικής που πρόσφατα πήραν αυτή την πρωτοβουλία και η ανταπόκριση των συναδέλφων σ’ αυτή δείχνει ένα δρόμο. Γι’ αυτό άλλωστε την πολέμησαν και προσπάθησαν να την παρουσιάσουν ως διασπαστική κίνηση.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 

  • Να συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για να ορίσει πρόγραμμα δράσης και τα μέλη του μαζί με αυτά του Γ.Σ. να περιοδεύσουν σε όλες τις Νομαρχίες της χώρας για την προώθηση του

  • Να γραφτεί επιτέλους και να φτάσει σε όλους τους συναδέλφους η ( από τις 17 Μαΐου 2007 αποφασισμένη !! ) ανακοίνωση της ΟΣΥΝΑΕ για την κάθετα αρνητική μας θέση στην οποιαδήποτε πρόθεση της κυβέρνησης για ελαστικοποίηση του ωραρίου μας και η πρόθεση μας να μπλοκάρουμε στην πράξη τα σχέδια των Νομαρχών για 24ωρη λειτουργία κάποιων υπηρεσιών

  • Να σταλεί ένα κωδικό ενημερωτικό σημείωμα σε όλα τα πρωτοβάθμια Δ.Σ. για τις βασικές αρνητικές διατάξεις και τον αντιλαϊκό – αντεργατικό χαρακτήρα του νέου ΚΩΔΙΚΑ των Ν.Α. και να δημοσιοποιηθεί παντού η μη συμμετοχή μας στην επιτροπή που τον κατάρτισε

  • Να δημοσιοποιηθεί έγκαιρα η απόφαση μας να διαχωρίσουμε την θέση μας από την κινητοποίηση της ΕΝΑΕ , με το πιθανό κλείσιμο των Νομαρχιών, αφού αυτοί πρώτοι στάθηκαν απέναντι σε όλα σχεδόν τα αιτήματα μας και συνεχώς ζητάνε έγκριση για περισσότερη αυθαιρεσία στην εργασιακή μας σχέση.

  • Να φτάσει παντού το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε με αφορμή την όποια διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα. Καμιά χαμένη θέση εργασίας , καμιά υποχρεωτική μετάταξη , καμιά υποχώρηση στην μονιμότητα της εργασιακής μας σχέσης. Αυτή είναι η απάντηση μας.

  • Να ανοίξει οργανωμένα με ευθύνη του Δ.Σ. ένας διάλογος για τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2 μέσα στους χώρους δουλειάς , στις γενικές συνελεύσεις, σε ολομέλειες πρωτοβαθμίων, με ημερίδες και άλλες δράσεις που να δεσμευτούν η κυβέρνηση, τα κόμματα , η ΕΝΑΕ και όλοι οι φορείς

  • Το ασφαλιστικό παραμένει ο βασικός πυλώνας της νεοφιλελεύθερης επίθεσης. Το περασμένο διάστημα δόθηκε μια μεγάλη μάχη , στον ιδιωτικό κυρίως τομέα , που δυστυχώς δεν είχε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε. Άς βγάλουμε συμπεράσματα και ας προετοιμαστούμε σοβαρά γι’ αυτήν που έρχεται στο δημόσιο τομέα πολύ σύντομα.

31/03/08

Για επικοινωνία :

Αντώνογλου Βασίλης , ΔΡΑΜΑ , μέλος του Γ.Σ. 6932536394

Πλέσσας Σπύρος , ΖΑΚΥΝΘΟΣ , μέλος του Γ.Σ. 6979355555 , sdplessas@yahoo.gr

Τζαφέρης Γιώργος , ΠΕΙΡΑΙΑΣ , μέλος του Δ.Σ. & του Γ.Σ. 6974307864 , gtzaf@yahoo.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ