Η απεργία στις 26 Ιούνη να πετύχει κόντρα στο δούλεμα ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ 23/06/08

Συσπείρωση Εργαζομένων

( πανελλαδικό δίκτυο ενημέρωσης και δράσης στις Ν.Α.)

 

Η    ΑΠΕΡΓΙΑ    ΣΤΙΣ    26 ΙΟΥΝΗ    ΝΑ    ΠΕΤΥΧΕΙ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ

 

   Εδώ κι ενάμιση χρόνο  , η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΣΥΝΑΕ ( ΠΑΣΚΕ ) έκανε τα πάντα για να απονευρώσει τις διαθέσεις των εργαζομένων να αντισταθούν στην παραπέρα χειροτέρευση των όρων διαβίωσης και εργασίας τους , αλλά και να διεκδικήσουν επιτέλους τα όσα δικαιούνται. Μέσα σ’ ένα πλαίσιο καταιγιστικών εξελίξεων , με τους μισθούς καθηλωμένους σε εξευτελιστικά επίπεδα , την ακρίβεια να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, την χρέωση των νοικοκυριών να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, την αμφισβήτηση για ακόμη μια φορά της σταθερής σχέσης εργασίας μας σε περίπτωση εφαρμογής του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2 , αλλά και τις ρεμούλες και τις μίζες εκατομμυρίων της SIEMENS να μας θυμίζουν σε ποιο κόσμο ζούμε,  η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας χρειάστηκε ενάμιση χρόνο για να προκηρύξει μια ¨συντονισμένη¨ πανελλαδική κινητοποίηση. Κι αυτή μάλιστα τέλος Ιούνη , μη δίνοντας την δυνατότητα συνέχειας στον κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων που πρέπει ν’ ανοίξει για να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας. Έτσι , θα τα ρίξει πάλι στους εργαζόμενους , ότι τάχα δεν τραβάνε και είναι άξιοι της μοίρας τους και θα πάνε τις διακοπές τους με ήσυχη την συνείδηση ότι έκαναν το καθήκον τους. Πόσοι άραγε συνάδελφοι δεν θα καταφέρουν να πάνε φέτος το καλοκαίρι διακοπές ή θα αναγκαστούν να τις μειώσουν στο ελάχιστο ?

   Το θέατρο έρχεται να συμπληρώσει ο άλλος εταίρος του στημένου παιχνιδιού , η κυβερνητική παράταξη  ΔΑΚΕ , η οποία με πρόσφατη ανακοίνωση της επισημαίνει ότι διαφωνεί με την απεργία ( μην τους τραβήξει το αυτί και κανένας Υπουργός μέρες που είναι ! ) αλλά θα την ¨στηρίξει¨ με όλες της τις  δυνάμεις , επισημαίνοντας ότι το μόνο που κερδήθηκε από την Ομοσπονδία ( μια υπόσχεση δηλαδή για κάλυψη εξόδων σε παιδικούς σταθμούς και κατασκηνώσεις ) είναι αυτό που κέρδισε η ίδια με τις ιδιαίτερες σχέσεις της παράταξης με την κυβέρνηση. Θαυμάστε κυβερνητικό συνδικαλισμό !

    Είναι οι δυο παρατάξεις που χρόνια τώρα υπογράφουν τις πιο εξευτελιστικές συμφωνίες οι οποίες μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση και μετά φωνάζουν και ωρύονται για ανάγκη ενίσχυσης, ειδικών επιδομάτων, ζητάνε κατανόηση από εργοδότες και κυβερνήσεις, λες και οι εργαζόμενοι ζητιανεύουν, δεν δικαιούνται μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια.

    Έστω και τώρα, σ’ αυτήν την απεργία που αναγκάστηκαν να κηρύξουν μετά από την πίεση των πρωτοβάθμιων συλλόγων , ας τους δώσουμε ένα μήνυμα, ας ξεπεράσουμε την απραξία τους και ας τους αναγκάσουμε να μην μπορούν τουλάχιστον να ξεπουλήσουν τους αγώνες μας.

    Να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της 26ης Ιούνη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ,  απαιτώντας με την παρουσία μας οργανωμένη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας με ξεκάθαρους στόχους την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και όσους στηρίζουν πολιτικές που μας καταδικάζουν στην φτώχια , την εξαθλίωση, την αβεβαιότητα του αύριο.

 

                                                              23/06/08

  

Γιώργος  Τζαφέρης , μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΥΝΑΕ

gtzaf@yahoo.gr  2104102070 – 6974307864

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ