Αλλάξτε ρότα συνάδελφοι της πλειοψηφίας ( ΠΑΣΚΕ ) 12/02/08

Συσπείρωση Εργαζομένων

( πανελλαδικό δίκτυο ενημέρωσης και δράσης στις Ν.Α.)

 

ΑΛΛΑΞΤΕ ΡΟΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ( ΠΑΣΚΕ )

 

   Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007 το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας σε συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα : α)την συνάντηση όλων των πρωτοβάθμιων συλλόγων στις 3/12/07 και β) την σύγκλιση του Γ. Σ. στις 4/12/07.

   Σκοπός αυτών των συναντήσεων ήταν, να συζητηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για τα βασικά ζητήματα που θα απασχολούσαν το συνέδριο της ΕΝΑΕ ( 6-8/12/07 ) , δηλαδή τον νέο Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  και την υπό διαμόρφωση πρόταση της διοικητικής αναδιάρθρωσης ή Καποδίστρια 2 αλλά και τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό.

   Χωρίς καμιά ενημέρωση – ακόμη και σήμερα – για ποιο λόγο, χωρίς νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. η οποία να αλλάξει την προηγούμενη απόφαση, ο πρόεδρος και το προεδρείο του Δ.Σ. που είχαν την ευθύνη υλοποίησης τους δεν εφάρμοσαν τις παραπάνω αποφάσεις. Αντιθέτως , έστειλαν στις 19/12/07 ένα πρόγραμμα περιφερειακών συσκέψεων το οποίο ολοκληρώνεται τον Μάρτιο( ! ) και ζητούσαν την συμφωνία ή διαφωνία μας μέσα σε δέκα ημέρες ( ¨αφού έτσι κι αλλιώς έχουμε την πλειοψηφία και παίρνουμε ότι απόφαση θέλουμε είναι ανάγκη να χάνουμε χρόνο να συνεδριάζουμε και να συζητάμε ? ¨ ). Αυτή είναι η λογική που διέπει την πλειοψηφία του Δ.Σ από την αρχή της εκλογής του. Γι’ αυτό και δεν εφαρμόστηκαν ποτέ κι άλλες ομόφωνες αποφάσεις ( δεν κοστίζει τίποτα βλέπεις να ψηφίζεις φιλεργατικά και να πράττεις ανάποδα αν δεν ελέγχεσαι ) για ζητήματα κρίσιμα για τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Που είναι η ανακοίνωση και ενημέρωση των συναδέλφων της απόφασης του Γ.Σ. του περασμένου Μαΐου για την αποχώρηση μας από την επιτροπή που επεξεργαζόταν τον Κώδικα Ν.Α. ? Που είναι η ανακοίνωση και κινητοποίηση των συλλόγων των Ν.Α. για την εκχώρηση του δικαιώματος στους Νομάρχες για την λειτουργία σε 24ωρη βάση ελεγκτικών μηχανισμών χωρίς την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων ?   Λογική απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, των οργάνων του, των μαζικών διαδικασιών του και τελικά των ίδιων των εργαζόμενων. Λογική που ρίχνει το φταίξιμο στους ίδιους τους εργαζόμενους για την κατάσταση τους για να δικαιολογήσει την απραξία και τελικά την συμφωνία με αυτές.  Είναι η ίδια η λογική που επικράτησε για δεκαετίες τώρα στα ¨ανώτερα κλιμάκια¨ του σ.κ. και οδήγησε στην αποστασιοποίηση της μεγάλης μάζας των εργαζόμενων από τα συνδικαλιστικά όργανα και τις  μαζικές διαδικασίες  και τελικά στην διάλυση της μόνης δύναμης τους , της συλλογικής τους οργάνωσης και διεκδίκησης.

   Πρόταση περιφερειακών συσκέψεων για ποια θέματα και με ποιες εισηγήσεις του Δ.Σ. συνάδελφοι της πλειοψηφίας ? Με ποιο στόχο ? Με ποια πρόταση-θέση του Δ.Σ. για το ασφαλιστικό ? Με ποια πρόταση-θέση για την διοικητική αναδιάρθρωση ? Με ποια πρόταση-θέση για πρόγραμμα δράσης  ?  Τώρα δίνεται η μάχη για την ανατροπή των αντι-ασφαλιστικών σχεδίων της κυβέρνησης. Μετά την μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 12 του Δεκέμβρη θα έπρεπε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την παραπέρα οργάνωση της δράσης μας και όχι να παραπέμπουμε τις αποφασιστικές μας συνεδριάσεις για τον Μάρτιο που όλα θα έχουν κριθεί.

   Από την άλλη, καμιά ενημέρωση για το πώς επιτεύχθηκε η συμμετοχή μας στο πρόσφατο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ ενώ απειλούσαν να μας διαγράψουν επειδή χρωστάγαμε 90.000,00 €. Που τα βρήκαμε τα χρήματα ? Τα δώσαμε όλα ή μέρος τους ? Πήραμε δεσμεύσεις και ποιες ? Εξυπηρετήσαμε και πάλι παραταξιακές σκοπιμότητες ?

   Αλλάξτε ρότα ( αν μπορείτε τελικά ) συνάδελφοι της πλειοψηφίας. Τα προβλήματα των χιλιάδων εργαζομένων στις Νομαρχίες είναι πολλά και σοβαρά. Με τον τρόπο και την αντίληψη που λειτουργείτε δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες, αντιθέτως επιβεβαιώνετε τους λόγους που οι εργαζόμενοι απαξίωσαν την έννοια του συνδικαλισμού και δεν έχουν άδικο.

   Συνάδελφοι, απ’ όπου κι βρίσκεται ο καθένας μας , να απαιτήσουμε να γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας η οποία να ορίσει άμεσα συνάντηση των διοικήσεων των πρωτοβάθμιων συλλόγων για να παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Κυβέρνηση και ΕΝΑΕ προχωράνε στην υλοποίηση των σχεδίων τους με ολέθριες συνέπειες για τους εργαζόμενους.

 

 

Γιώργος  Τζαφέρης , μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΥΝΑΕ

gtzaf@yahoo.gr  2104102070 – 6974307864                                                                 12/02/08                    

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ