ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! 23/11/09

 

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

(Πανελλαδικό δίκτυο ενημέρωσης & δράσης στις Ν.Α. )

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Ούτε 100 μέρες δεν έχουν περάσει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Αφού πέταξε στον δρόμο τους συμβασιούχους και τους ημι-απασχολούμενους, αφού αφήνει ξεκρέμαστους τους χιλιάδες εργαζόμενους με STAGE, αφού ξεπούλησε τον ΟΛΠ στην COSCO, τώρα τα βάζει με τους υπαλλήλους του δημοσίου. Παγώνει τις αυξήσεις, ενώ με τα ψίχουλα (1,5%) που δίνει σε όσους παίρνουν κάτω από 2000 ευρώ μικτά είναι σαν να είναι η Φρειδερίκη και μεις οι άπορες κορασίδες. Παράλληλα, παρά τις διαπιστωμένες ελλείψεις σε οργανικές θέσεις -που θα γίνουν ακόμα πιο εμφανείς μόλις τελειώσουν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου- ανακοινώνει ότι δεν θα γίνουν προσλήψεις το 2010 και μετά θα προσλαμβάνεται ένας για κάθε πέντε που συνταξιοδοτούνται. Ακόμα και οι προσλήψεις στους τομείς της υγείας και της παιδείας διατυμπανίζονται χωρίς συγκεκριμένους αριθμούς.

Αντί να εξοικονομηθούν χρήματα από τις περικοπές στους εξοπλισμούς, να φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία και το μεγάλο κεφάλαιο, μειώνουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς. Είναι φανερή η προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου τομέα σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων στους ιδιώτες που άνθισε την περίοδο Σημίτη και συνεχίστηκε με συνέπεια από τη ΝΔ.

Εξάλλου, είναι γνωστές οι δηλώσεις περί «προβληματικού ασφαλιστικού συστήματος». Δηλώσεις που προαναγγέλλουν την από χρόνια σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του, κατά τα πρότυπα του καθεστώτος Πινοσέτ (τρεις πυλώνες). Αυτοί οι ίδιοι (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που επί χρόνια δεν αποδίδουν τα οφειλόμενα στο ΙΚΑ, που επί χρόνια επέτρεπαν το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων, που επί χρόνια δεν εισπράττουν τις εργοδοτικές εισφορές, έρχονται τώρα να μας πουν ότι τα ταμεία έχουν πρόβλημα.

Η Συσπείρωση Εργαζομένων καλεί σε συστράτευση όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και μη, αφού όλοι πλήττονται από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της ΝΔ.

Θα αφήσουμε να περάσουν αμαχητί τα αντιλαϊκά μέτρα;

Θα ανεχτούμε για μια ακόμα φορά να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της κρίσης;

Θα δεχτούμε και άλλη μείωση του πενιχρού εισοδήματός μας, τη στιγμή που οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες παρουσιάζουν κερδοφορία, εν μέσω κρίσης;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις διαπιστωμένες οργανικές ελλείψεις

  • Κατάργηση των αντι-ασφαλιστικών νόμων Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά. Επαναφορά της τριμερούς χρηματοδότησης.

  • Καμιά απόλυση συμβασιούχου μέχρι να καλυφθεί η θέση από μόνιμο υπάλληλο.

  • Αναγνώριση ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων με STAGE.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ‘Η ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ & MONIMH ΔΟΥΛΕΙΑ ME ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ