ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΣΥΝΑΕ , 02/03/10

Επειδή απο χθές γίνομαι δέκτης πολλών τηλεφωνημάτων με αντικρουόμενες θέσεις , απόψεις και διαθέσεις κι επειδή έχει γίνει ένας μύλος  η διεξαγωγή του συνεδρίου μας ( με παρασκηνιακές ή όχι πληροφορίες ) θέλω να ξεκαθαρίσω την θέση μου ως μέλος του Δ.Σ. και να θέσω την πρόταση μου :

1. Για το ποιός έχει την αποκλειστικη ευθύνη που φτάσαμε μέχρι εδώ έχω τοποθετηθεί δημόσια πολλές φορές , η πλειοψηφούσα παράταξη  ( ΠΑΣΚΕ ) σε όλες τις εκδοχές της ή τάσεις της όπως κι αν αυτές εμφανιζόντουσταν κατα καιρούς όλη την τριετία.

2. Θεωρώ σαν το πιο σημαντικό ζήτημα σήμερα , την πραγματοποίηση του συνεδρίου , ειδικά σε μια περίοδο που η επιθεση ενάντια μας είναι διπλή ( ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ της κυβέρνησης). Σαν συνέπεια της παραπάνω θέσης συμφωνώ με την προσπάθεια του προέδρου του Δ.Σ. να καλέσει έστω και τυπικά για την διεξαγωγή του στις 3-5/3/10 , κάτι που μας δεσμεύει για την επανάληψη του ( αν δεν υπάρχει απαρτία ) εντός 15 ημερών. 

3. Για το που θα γίνει το θεωρώ δευτερεύον ζήτημα μπροστά στην καταιγίδα που έρχεται και δεν μπορεί αυτό να αποτελεί σημείο έριδας ή ενδοπαραταξιακών τσακωμών με αποτέλεσμα την απαξίωση του συλλογικού μας οργάνου. Προσωπικά εδώ που φτάσαμε δεν έχω πρόβλημα όπου κι αν γίνει , αρκεί να γίνει ένα μαζικό και ουσιαστικό συνέδριο. Οφείλω όμως να καταθέσω την αρνητική στάση που εισέπραξα από διαφορους συναδέλφους ( από την Νότια Ελλάδα και τα νησιά ) η οποία φτάνει και στην μη διάθεση για παρουσία τους αν αυτό γίνει στη Θεσσαλονίκη. Καταννοώ βέβαια ότι το ίδιο θα λεγόταν και από συναδέλφους αν αυτό γινόταν στη Ρόδο όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί ή ακόμη και για την Αθήνα. Και τέλος δηλώνω ότι δεν έχω προσωπικά την δυνατότητα να ελέγξω αν τα ξενοδοχεία της Αθήνας ή όποιας άλλης πόλης είναι γεμάτα λόγω των σχολικών εκδρομών καιμας αναγκάζουν να μετακινηθούμε κλπ.

4. Με βάση το πως έχουν διαμoρφωθεί μέχρι σήμερα τα δεδομένα η πρόταση μου πρός το Δ.Σ. είναι :
α) να πραγματοποιηθεί το συνέδριο 17-19/03/10 , είμαστε εντός 15θημέρου και μένει χρόνος να οργανωθεί σωστά και με μεγάλη συμμετοχή. Να θυμίσω ότι στις 16/3 έχουμε 24ωρη απεγία της ΑΔΕΔΥ για την οποία πρέπει να δουλέψουμε όλοι μας ,
β) το συνέδριο να γίνει στην Αθήνα αφού φαίνεται ότι έτσι εξασφαλίζεται ( σε αυτή την συγκυρία τουλάχιστον και έτσι όπως φτάσαμε  ) η μεγαλύτερη συμμετοχή αντιπροσώπων ,την οποία πρέπει να επιδιώξουμε , ας επιλεχθεί μία απο τις ήδη υπάρχουσες προσφορές
γ) το οικονομικό μέρος μπορεί να καλυφθεί από τις συνδρομές των συλλόγων , ο Ζιμπίδης μας είπε ότι αν πληρώσουν όλοι οι σύλλογοι για την νομιμοποίηση τους στο συνέδριο θα πρέπει να εισπράξουμε 100.000,00 € , και τα μισά λέω εγώ να εισπράξουμε απο αυτά , το συνέδριο γίνεται ( μην μου πεί κανείς δεν θα μας μείνουν για την ΑΔΕΔΥ κλπ , αν δεν κάνουμε συνέδριο τι να την κάνουμε την ΑΔΕΔΥ ) . Καμιά επιχορήγηση, κανένα σπόνσορα , καμιά ζητιανιά πλέον ,
δ) την ευθύνη για τα παραπάνω έχει το Δ.Σ. με τις θεσμοθετημένες θέσεις του ( πρόεδρο , ταμία, οργ. γραμματέα κλπ ) που ο καθένας υποχρεούται να παίξει τον ρόλο του. Καμιά άτυπη επιτροπή ή υποεπιτροπή στη θέση του ,
ε) να τροποποιηθεί η ημερήσια διάταξη ως εξής : 1)διοικητικός & οικονομικός απολογισμός , 2 ) σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και η θέση μας , 3) τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και η θέση μας , είναι αδιανόητο να μην μας απασχολήσει το θέμα της επίθεσης στο εισόδημα μας κλπ.
στ) να μην καλεστεί κανένας επίσημος για χαιρετισμούς ( όποιος θέλει ας στείλει ένα μήνυμα και το μοιράζουμε σε φωτοτυπίες ή το ανεβάζουμε στο site μας ) ώστε να κερδίσουμε χρόνο να συζητήσουμε τα σοβαρά ζητήματα που έχουμε μπροστά μας. Αλλιώς θα κάνουμε μια μέρα συνέδριο ( ΤΕΤΑΡΤΗ οι χαιρετισμοί , ΠΕΜΠΤΗ ομιλίες , ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ψηφοφορία ) με αποτέλεσμα να μην δωθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους να μιλήσουν.Να παμε λοπόν ως εξής : ΤΕΤΑΡΤΗ διοικητικός & οικονομικός απολογισμός ΠΕΜΠΤΗ καλλικράτης & οικονομικά μέτρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ φηφοφορία.

Άν όντως θέλουμε όλοι να γίνει συνέδριο και συμφωνήσουμε στα παραπάνω , νομίζω μπορούμε ( και είμαστε υποχρεωμένοι ) να ξεπεράσουμε κάθε σκόπελο τυπικό ή νομικίστικο και να προσωρήσουμε. Δεν πάει άλλο η κατάσταση, δεχόμαστε μια μεγάλη επίθεση και πρέπει στοιχειωδώς να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως όργανο. Σας καταθέτω την πρόταση μου χωρίς καμιά απολυτότητα ή μη διάθεση τροποποίησης της πρός το καλύτερο και αύριο θα είμαι στην τυπική συνάντηση του συνεδρίου χωρίς να πάρω μέρος σε καμιά στείρα και ανούσια αντιπαράθεση ή να παίξω άθελα μου το παιχνίδι ενδοπαραταξιακών τσακωμών και συσχετισμών.  
                      02/03/10  , Γιώργος  Τζαφέρης  , μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΥΝΑΕ 
                          εκπρόσωπος της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ